Új privát üzeneted érkezett!

Cas!!
Gratula az eredményekhez, s a még mindig puncihoz!!!!! :wink: s most már igazán nem értem, hogy mi volt a "rohanós" dokim baja, mert az én manómra is 1800 grammot mondott :roll: ezek szerint azért az nem olyan extrém nagy.....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!
Itt ugy mukodik, hogy orvost valaszthatsz (nekem van is egy dokinenim), szulesznot viszont nem. Ahhoz mesz, akit "Zsofi valaszt". De en ezen mar nem parazom, egyetlen aggodalmam, hogy a korhazba idoben beerjek. Jobban szeretnem, ha az egesz kora reggel vagy ejszaka tortenne, mert akkor nincs forgalom, es 20 perc alatt bent tudunk lenni. Kulonben Isten tudja...

Most kethetente jarok, aztan majd suritjuk az utolso ket hetben. De a ctg akkor sem olyan gyakoriak, mint otthon.

Megtudtam viszont, hogy itt is van szuloszoba-latogatas, es az epiduralrol is adnak felvilagositast. Nekem anno teljesen termeszetes volt a szulesem, tul lehet elni, de azt sem bannam, ha egy kicsit kevesbe fajna. Foleg mivel gatmetszesem volt, es az oltesek eleg fajdalmasak voltak, ezt talan az epidurallal ki lehetne vedeni.

Cas!
Tudom, hogy a belga rendszer sem tokeletes, de ugyanakkor megvan az az elonye, hogy nem engedi kiesni a noket a munkahelyrol. Persze, Magyarszagon szuper, mert ugyan nem sokat, de viszonylag sokaig kap a no, es tenyleg anya tud lenni a nap 24 orajaban, utana viszont iszonyatosan nehezen, vagy egyaltalan nem talalja a helyet a munkapiacon.
Sosem volt vagyam, hogy otthagyjak az apjara egy 9 honapos bebit, de ertem ennek a rendszernek is az indokait (persze nem 3 honapos bebi bolcsodeben hagyasaval!).

Ahol en dolgozom, ha egy evnel nem tobbet maradsz otthon, akkor kotelesek a sajat iroasztalod moge visszaultetni, ami azert nem egy utolso dolog. Es maradhatnek meg tovabb is otthon, akkor is munkat kellene biztositaniuk, csak nem pont itt, de az en kategoriamban, az en fizetesemmel. Csak hat ugye akkor a hazat vinne el a fejunk felol a bank. Persze ezt nem panaszkent mondom, mert Magyarorszagon meg legvadabb almomban sem gondolhattam, hogy egyszer sajat hazunk lesz. Szoval valamit valamiert.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Most értünk haza a sétából, és mennem is kell valami ebédet kotyvasztani, de két sorra még futja... :wink:

Cas, örülök, hoyg minden rendben a babóval, és hogy nem változott a neme! :wink: Akkor most már nektek is rá kell hajtanotok a névválasztásra. Nem mintha nekünk nem, de egyszerűen nem megy. :oops: pedig már úgy szeretném nevén szólítani! :)

Kriszti, gratula az adásvételhez! remélhetőleg sikerül mégis időben kiköltözniük ahhoz, hoyg ti is berendezkedjetek, mire jön a babó! :)

Szilvia, hát én sem képzelem másként a lányomat, mint cofikkal, csatokkal, stb. Éppen ezért vágtam le most, hoyg majd ne ovisan kelljen. Állítólag (bár sokak szerint nem) erősödik így a haj. Na mindegy, végülis ez nicns veszve, hiszen úgyis megnő. és azért most,mert már jön a sapkaidőszak, amikor mindegy, mi van alatta, mire pedig ismét jön a tavasz, nyár, újra tudunk cofizni. Aztán, hoyg kunkorodik-e ezután is, majd meglátjuk, de ha nem az sem baj. :)

Gem, tényleg csodásan szép a lányod! :) :) :)
A város is szép, ahol jártatok. :)
Itt is szerencsére 2 évig lehet otthon maradni a picivel és még meg is van fizetve elég jól. Mindenesetre, a nők legalább 80%-a sokkal kevesebb fizetést kap a munkahelyén, mint így, Gyeden. Így ritka, aki hamarabb visszamegy. tényleg, nagyon meg kell hogy érje anyagilag.

NA, rohantam...

Ja, Szilvi, nem keltünk korán! Kriszta csak fél 9 után, én meg 8 előtt. De mi egy órával előbbre járunk, mint Magyarország. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Gem :D
Ez egész tűrhetően hangzik :wink: az út nekem, ha nincs forgalom 50 perc, ha van...na hááát ugye így késtük le a repülőt :lol:

Van olyan nő Magyarországon is, aki 9 hónap múlva visszamegy dolgozni...az én véleményem, ha az ember teheti - maradjon, de a mai világban a megélhetés elég meghatározó, így sok mindenben a munkahelyhez kell alkalmazkodni....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Ancsa
Sajna a Cora-ban sem volt tök :( így burgonya lett..
Most beszéltem a dokival - szerdán biztos lesz a megígért szülőszoba bemutatás... azt mondta igaz a hír :lol:
Nem tudom, hogy Zsuzsi hová megy majd, még nem jelentkezett a másik topikban sem... de lehet mind a 2 helyre, neki közelebb van az otthonához.
Hasleszorító
Ha látok valahol - és persze olcsó - szólok! A héten remélhetőleg szétnézünk néhány boltban :wink:
Majd jegyzetelj szerdán! Én is azt fogom tenni! ...aztán egyeztetünk :wink:

Cas
Gratulálok a 30 héthez és az Uh-hoz! A pici lány - biztos megfordul még, ő is tudja, hogy nem jól fekszik :P

Gem
Örülök, hogy Rebeka jobban van! Tényleg szép a város!

Edit
Kriszta aranyos kopaszon :) A keresztlányunknak is levágták 1-2 évesen a haját többször, hogy erősödjön - már szép hosszú lett...

Szilvi
A felkészítőn, ha okos dolgot hallok - persze, hogy megosztom :)
A pelenkáknál pedig - ott van pírossal, hogy az árak a IV.kerületi mintabolt árai (oda megyünk) és az ÁFÁ-t is tartalmazzák - így tényleg olcsó!

Kriszti
Gratulálok az adásvételihez! Remélem hamarosan tudtok költözni.
Lassan , de tényleg lassan - meglesz mindenünk :P
A héten már pelust is veszünk, hogy ne decemberben és később kelljen sokat költeni egyszerre...

Nekem csüt. este lesz ismét UH! Már nagyon várom!
Végre megtudom, hogy mekkora már Domi Manó :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kész az új vonalzó :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hú, de régen jártam itt!

Sziasztok!

Kriszti
Köszi a tippet a takaróhoz. Hasonló a miénk is, de mégsem ilyen. Nem tudom hogy kell a "kapucni" részt összehozni. :( Majd még próbálgatom. Ha végképp nem megy, akkor lefényképezem, hátha együtt rájövünk.
Gratulálok, hogy mégis összejönni látszik a házvásárlás! Nagyon örülök.

Cas
Asszem nálunk itt Íro-ban bőven elég lesz kintre ez a takaró, mivel télen sem megy 0 fok alá a hőmérséklet, abből kifolyólag hó sincsen.
Örülök, hogy minden rendben! Majd tudasd velünk a kis puncisotok nevét, ha megvan!

Szilvi
Képzeld, én találtam itt egy olyan boltot, ahol nagyjából minden beszerezhető, és egész tűrhető áron vannak a dolgok. Bár fele akkora sincs, mint otthon egy Brendon áruház. de azért megteszi. És amíg meg nem születik a Babó, addig úgyis csak a legfontosabbakat vesszük meg az unisex választék szűkössége miatt...
Egy-két dolgot így is msuzáj lesz kihozatnom, mert vagy nincs, vagy iszonyat drága.
A szülésről még nem tudok semmit, de nem is baj. Majd novemberben rákérdezek, addig legalább teljesen nyugodt vagyok.

Solymosy
Nagyon aranyos lehet Párod, ahogy óv Benneteket;Neked pedig biztosan jó érzés...
A harisnya-témában egyet értek: kap egyet, aztán meglátjuk hogy válik be.

Edit
Teljesen ledöbbentem azon, amit az angliai tapasztalatról írtál. Erre nem is gondoltunk. Kicsit megnyugodtam már. Ha nem, hát nem. De azért teszek még egy próbát majd... ;)
Nagyon édes a Lánykád az Apukájával; igazán hasonlítanak egymásra.
Jut eszembe: bölcsis koromban nekem is volt egyszer ilyen rövid hajam, de nekem muszáj volt (tetves lettem). :(

Kia
Ez a szg dolog, nagyon érdekes volt most nálunk. Beszedtünk egy vírust, ami annyira lelassította a gépet, hogy nem tudtunk vele semmit kezdeni. Meg még egy kémprogramot hozzá. Úgyhogy újratelepítés. Dehát Párom kis kíváncsi, próbáljuk meg a Vistát. Jó, meg szép, csakhát az általunk használt programok fele nem kompatibilis vele, úgyhogy vissza az xp! :(

Ancsa
Mondtam én is a Páromnak, hogy nem ússzuk meg? fiú és lány név is kell. Csak azt nem tudom, hogy hogyan szólítsuk, amíg a pocakomban van, Asszem marad a Törpi!

Gem
Rebeka egy Tündér! Azok a szemek... Örülök, hogy jobban van, de azért mielőbb gyógyuljon meg teljesen!
Tényleg gyönyörű a város!
Teljesen érthető, hogy kell a pénz! Még ha az ember nem is él "nagy-lábon", amit már megszerzett, azt nem szeretné elveszíteni.
Azért nagyon vigyázz Magadra!

kórházi csomag
Az is kész vagyon. Se köntös, se hálóingek, új papucs, 2 törölköző... szörnyű... Még semmi nincs meg. :(

szopis melltartó
Lányok! Megint egy buta kérdés: mi alapján döntöm el a kosár méretet és a számozást? Én eddig 85B-t hordtam.
Júniusban már nem voltak jók, iszonyatosan megnőttek,- duzzadtak a melleim. Vettem egy szopis-melltartót, de nekem nem kényelmes. B kosaras, asszem talán 90es. Lehet ezért nem.
Sőt, ha bármilyen melltartót viselek egész nap, este mikor leveszem, rettenetesen fájnak a cicik. Hogy ez mitől lehet?

babakocsi
Köszi a segítséget Mindenkinek!
Apát is sikerült meggyőznöm, úgyhogy most már tuti, hogy az a kék-fekete lesz. :)
Nyafi, Judyt! Kérhetnénk a Ti szerzemányeitekről is képet?

Képzeljétek! Ma be kellett volna szaladnom a városba egy-két dologért a főzéshez, de Apácska felhívott, hogy ne induljak el, mert ahol Ő dolgozik, ott már szakad az eső. Nehogy elázzak. Aztán 10 perc múlva már itt is rákezdett. Most meg süt a nap. :) Lehet nem lesz ma székelyképoszta... Lesz helyette rakott krumpli...

Kicsit hosszú lettem, bocsi!
Pussz

Kép
tittina1982

Szilvi
Tüdőérlelő szteroid ELŐRE?!?!?!?!?! :shock:
Nálunk csak akkor adnak, ha tényleg beindul a szülés!
És asszem akkor is csak a 35+0-ig...
Érdekes, hogy mennyire más ott kint a protokoll? :roll:
1800 g körüli érték nem kicsi! Sebi 30+6-ál 2059 g volt, és 4200 g lett a végére (nekem ez az összehasonlítási alap).

Gem
Hát igen, nálunk meg tényleg az a baj, hogy vagy hamar visszamegy a kismama dolgozni, vagy tényleg kiesik a munkaerőpiacról, és gyerekkel a kutyának se kell, mondván úgyis folyton otthon lesz vele, mert egy gyerekkel mindig csak a baj van?! :evil:

Na majd még jövök...

Kép
Kép
Kép
cas

Edit
Mi is csak keresgélünk-keresgélünk, volt már 1-2 jó ötlet, aztán elvetettük, végülis most is van két jelölt, sőt az egyik már igazából befutó is lenne, de vhogy nem tudunk elköteleződni mellette.
Olyan nehéz egy új kis életnek nevet adni!?
Copfok: hogy a lányokkal mennyi baj van?! Ez eddig eszembe se jutott!!! Sebinél olyan praktikus, hogy párhavonta 21 mm-re vágom géppel, és kész?! :lol:

Tittina
Szopis melltartóból ne csak a körfogatot növeld (85-ről 90-re), hanem a kosárméretet is! Én terhesség előtt 85 B-t hordtam, szoptatás alatt 90-95 C-t, és aztán szopi után is maradt végül a 85C. Most a második terhességem alatt is ezeket a szopis melltartókat hordom, remélem ha meglesz a pici is jók lesznek...

Kép
Kép
Kép
cas

Gem!
Fantasztikusak a képek, jó kis kirándulás lehetett! Ideje volt kimozdulnotok közösen egy kicsit, ebben a nagy tatarozásban, de jut eszembe, nem tettél fel képet a renoválás utánról, vagy még mindig tart :shock: :shock: :shock: ?????

Szilvi!
Köszi a koccintást, és hogy megnézted a járgányt :D
Szteroidhoz nem értek :oops:

Szoptatós melltartó: hát én eddig felpróbáltam egyet, de nagyon nem volt kényelmes, pedig egy triumph mamabel volt, a méretemben (85E :shock: :shock: :shock: ), olyan klikk-rendszerű, aminek a pántja nem vágódik hátra, de mégsem "körablakos", nem volt kényelmes, nem tartott abszolút, pedig én mindig is az olyanokat szerettem, amikben le lehet hajolni, anélkül, hogy utána vissza kell rendeződni, nem tudom értitek-e...előtte 80D voltam....Hát nem tudom...pedig valamilyen kell majd....

Titti! Fényképezd le a takarót, és majd megpróbáljuk összehajtogatni... :lol: :D
Azért fáj a cicid, mert még mindig nő, én az elején őrültem majdnem meg, este fürdésnél, melltartó levétele után, húúú néha aszittem melltartóban kell aludnom, mondjuk van aki ezt ajánlja.... :roll:
C-set próbálj meg!

Kép
kkriszti77

Szilvi
Azóta utánakérdeztem ennek a tüdőérlelés-dolognak, és tény, hogy van, amikor itthon is adnak fenyegető koraszülés esetén (le nem állítható görcsök, terhességi toxémia, ilyesmi), és akkor itthon is akár hetente kapja a kismama.
Ezek szerint a két dokid másképp ítéli meg a "fenyegetettséget". Az egyik tutira megy, a másik nem tartja ezek szerint olyan ijesztőnek a helyzetet.
Mivel szteroid, nem túl szerencsés "feleslegesen" adni, de ki tudhatja, hogy felesleges-e? Hátha az aggódósabb dokidnak lesz igaza, és jól jön még? :roll:
Nehéz kérdés...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kicsi szünet után újra itt.

Pénteken voltam a doktonrőnél kontrolon. Szerencsére sokkal jobb a helyzet (méhnyak), de továbbra is szigorú pihenésre fogott. Azt mondta komolyan tartsam be, mert nem szeretne koraszülést. :( . Hát mi sem. Sok fekvő pozíció, kevés ülés, jövés-menés. Persze valamennyit lehet, de csak nyugisan mindent. Nagyon nehéz ezt betartani, annyira megszoktam, hogy mobil vagyok és haladok a dolgaimmal. Hát át kell szokni. Azért nem is írtam, mert a gépnél is nagyon kényelmetlen volt (rövid idő után bekeményedett a hasam és apró görcsök is jöttek, ami csak akkor múlt el, ha kinyújtóztathattam a lábam az ágyon).
Azt mondta az orvos, hogy a 34. hétig ezt tarstam be szigorúan és utána kicsit "keménykedhetek" (de azt is módjával), hogy azért visszajöjjön a szülésre az erőm. De azért ne aggódjak annyira nem fog elmenni.
Hát így állunk. Csongor nagyon jól van és valahogy múlt hét óta kevesebbet is ficereg. Mozgolódik, meg hullámzik néha a hasam, de közel sem úgy, talán kezd kisebb lenni a hely. A múlt pénteki vizsgálaton már fejjel lefele volt, de hogy addig forgolódik-e nem tudom. Igaz azóta tényleg csak a popsiját érzem hogy kitolja (de még mennyire, teljesen elmászik a hasam :D ), amikor gimnasztikázik.
Én úgy tudom megkülönböztetni, hogy milyét érzem, hogy a lábacskáival nagyokat rúg (az nem lehet a keze) és ilyenkor kisebb területre korlátozódik a mozgás, viszont a popsit egyértelműen meg tudom különböztetni, mert olyan kerek, nagy méret. Ilyenkor imádom simogatni és jó ideig ott is tartja, Apa meg puszit szokott adni rá :lol: .

Melltartó kérdés
Nekem sem igazán nőtt a mellem, de én korábban is jelentősen megvoltam áldva mérettel. Talán a kosárméret lett nagyobb és ennyi. Ettől függetlenül venni fogok szoptatós melltartót, mert én korábban sem tudtam olyan ügyesen kikapni a normál melltartóból. Még én is húzom az időt amíg lehet, mert eddig tudtam hordani a 4-ből 2-őt a régiekből és ha lehet megvárom nem indul-e mégis be a növekedés.
Szerintem ez annyira egyéni dolog, hogy nagyon nehéz ebben tanácsot adni.
Olyan fájásos bajom (ha leveszem majd megőrülük) nekem is az első hónapokban volt csak, most inkább csak a mellbimbóm szokott érzékenyebb lenni. Egyik éjszaka azt álmodta, hogy jön az előtej belőle, de valóságban még nem történt meg.

Munka vagy otthon maradni
Hát igen, először is tényleg nehéz, mert az adott ország törvényeihez és szokásaihoz kell igazodnia az embernek. Én nagyon örülök, hogy itt MO-n így van ahogy. Bevallom most ebben a pillanatban nem akarok foglalkozni mi lesz 2 vagy 3 év múlva, csak az érdekel, hogy a picivel sokat tudjak együtt lenni. Persz ilyen szociális háttérrel (2 évig a fizud x százalékát kapod) könnyen beszélek. Ráadásul mivel állami tulajdonú cégnél dolgozom a visszamenetel sem lesz nehéz, mert ott a törvényi szabályokat nagyon betartják (nem úgy mint sok magáncégnél).
Gem, mostmár értem miért hajtod a munkát ennyire. Nagyon sajnálom és sok-sok erőt kívánok Neked/Nektek.

Bocsi, hogy most nem személy szerint reagáltam mindenkinek, de így is rengetek idő volt amíg végigolvastalak titeket és megírtam a szokásos kisregényemet. Már megint muszály felállnom innen, bocsi és majd jelentkezem.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki jól van.
Kia! A neve bergon sprinter, de nem találtam róla képet a neten. Ez van.
Mindenkinek jó pocakosodást!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Na én is itt vagyok,csak tegnap egész nap úton voltunk,és teljesen kipurcantam estére.
Egy kis jó hir.Két hete stagnál a cukrom.Két hete nem emelték még az inzulin adagomat sem,viszont hetente feljöm egy kiló.Már elértem a nyolcat.Mi lenne ha ehetnék is rendesen.Na mindegy,majd lemegy valahogy,csakhogy én eleve 80-ról indultam.

Hát ez a ki mikor megy vissza dolgozni elég érdekes téma.Azt hiszem teljes mértékben munkahely függő a dolog.Vannak olyan helyek,amik szerintem teljes mértékben választási lehetőség elé teszik az anyukákat.Vagy visszamész a lehető leghamarabb,és azt csinálsz a babával amit akarsz,vagy ki vagy rúgva.Vannak akik meg teljesen családcentrikusak.Persze nagyon sok családnál dominál a pénz dolog is.
Kriszti:Gratulálok az adásvételi szerződéshez.Lehet,hogy be tudtok költözni,mire jön a babó???????

Tittina:Azért mi bekészülünk a Bence névvel is.Sose lehet tudni.

Réka:Tényleg pihenj nagyon sokat.

Tüdőérlelő:Ha jól tudom a 32 és a 34. hét között adják ha beindulna a szülés.Kia javits ki,ha rosszul hallottam volna.Pont erről is szó volt a szülésfelkészitőn.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket,és ismeretlenül ide toltam a képem:)
Szeretném megkérdezni, hogy szül valamelyikőtök a Sote 1.Női Klinikán?

Előre is köszönöm.

Mindenkinek szép napot

Szilvia
szilvi17

Sziasztok!

A tüdőérlelő
Így van - Ancsa - a 34.hétig, ha beindul a szülés - késleltetik és akkor adják.... ezt mondta a szülésznő.

Réka pihenj sokat!
Én is állami cégnél dolgozom :P ... és ez a legjobb munka - most - betegen lenni :wink:

Szia Szilvi17!
Én biztos nem a SOTE-n...

Nyafi
Csak néztem... valajogy így :shock: . Rákerestem -jaaaa, egy babakocsi-márka, amit írtál . Ezekben (babakocsiügy) még nem vagyok otthon :P

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Régen voltam itt és nem is tudok visszaolvasni,mert annyira keményedem,hogy pihire vagyok fogva!Még kb.4hetet ki kéne bírni itt benn!Nagyon nehéz!A fekvéstől már fájnak az izületeim és a derekam!Egyedül bálnabalettra engednek el!De már az is nagyon nehéz!Ha épp hidegfront van akkor nem is megyek el,mert annyira fáj a pocakom!Nagyon elől fekszenek a skacok és kiszakad már a hasam azt érzem!kb.115cm-es a derékbőségem és úgy,hogy van még derekam!Szerintetek?Csak orra nem esek a hasamban!Majd apa lefotóz este!Ma van az uccsó szülésfelkészítő a vajúdásról,légzéstechnikáról lesz szó!Már az utolsó kettő előadást is majdnem sírva ültem végig,hát nem tudom mi lesz!Utána meg balett!
Már nem vezethetek és nem emelhetek semmit sem,pedig tökéletesen zárt a méhszáj és koruknak pont megfelelőek,mint az egyes babák!Éjjel már óránként kelek pisilni és közte meg minden fordulásnál fenn vagyok!Tehát egyszerre fél óra alvás egyfolytában!Fasza,mi?Már sokat sírok,mert annyira fáradt vagyok!
De közben meg édesek amikor csuklanak,verekednek,kúsznak benn!Néha azt gondolom elég már,de akkor meg jön a lelkiismeretfutrdalás,hogy milyen önző disznó vagyok!A lelkem is elfáradt ebben a nem alvásban,ráadásul egyre közelebb a szülés és én elkezdtem félni!A császártól a simaszüléstől,a babáktól,mindentől!Tudom minden ok lesz,de Dóra nyakán ott a köldökzsinór és ő a második!Doki nyugtat,valószínű császár!Én ettől nem nyugodtam meg,sőt!Na lesz majd valahogy!
Bocsánat,hogy rátok zúdítottam mindent!
Mindenkinek sok puszi és gondolok rátok sokat!
Vendég

Benszi :D
Jó, hogy jelentkeztél!! S légyszi cserélj valakivel számot, az enyémet is szívesen elküldöm :wink:
Nagyon jó, hogy minden rendben van a babókkal, s hogy szépen fejlődnek! Erre gondolj!
Az pedig, hogy félsz, szerintem teljesen normális...egy babával (s egy naggyal :wink: ) is egyre jobban parázom, nem tudom, hogy mi lesz majd, hogy milyen anya leszek, stb...
A szülést illetően én mindenképpen "örülnék" a császárnak, mindenképpen biztonságosabbnak tartom két picurinál, - főleg, hogy írod Dorka nyakán a köldökzsínór - , lehet, hogy neked egy picit nehezebb lesz felépülni (már megint neked lesz nehezebb a babák érdekében :wink: :lol: , s ez már életed végéig elkísér :D ), de úgy gondolom, hogy ma már a császár egy (szinte) rutinműtét, s kevesebb az esetleges komplikáció esélye :roll:
Kitartás, sokat gondolok Rád, s ha néha van erőd, akkor gyere zúditsd csak az érzéseidet ránk!!! Szerintem mindannyiunknak van már bőven elég nyügje, de azért vagyunk, hogy "megbeszéljük" :wink:

Réka :D
Te is pihenj sokat, s ne foglalkozz a többivel!! Most ezt a helyzetet nagyon nehéz lehet elfogadni, de majd ha kibújik Csongor baba, s egy kicsit megerősödik, akkor már jöhettek-mehettek együtt :wink:

Melltartó kérdés: eddig úgy tűnik, hogy a topik nincs kis cicikkel megáldva :wink:

Cas :D
Nagyon köszönöm, hogy ennyire körüljártad a témá(ma)t!!! Igazán nagyon jól esett :)
Ma már felhívtam az ottoni (Sote I-s) dokimat, s őt kérdeztem meg, mert azok után az infok után, amit tőled kaptam már nagyon nem tudtam, hogy mi legyen!!! Azt mondta, hogy FELEJTSEM EL A SZURIT!!! szerinte már így is eleget kaptam, illetve kapott a gyerek... :roll: Igazából most a másikat - mármint az ún. régit, aki felírta - nem értem, hogy mire fel :?: :?: :?: :twisted: Nagyon remélem, hogy nem ártottam a babának!!! :twisted: Engem csak ez érdekel, de hogy őszínte legyek meg sem mertem kérdezni a magyarországi orvosomat, hogy milyen káros mellékhatásai lehetnek a Mütyürre..... :roll: :shock:
Persze hozzátette ő is - akárcsak te -, hogy biztos, hogy jót akart, de NEM KELL!!!!
Közben összeszedtem egy kis megfázást, nincs lázam, csak sz@rul vagyok, s mostanában egyre inkább gyötör a légszomj. Tegnap a kettő együtt teljesen kiütött estére, ma még csak a nátha kínoz. Ezen kívül elkezdtem nagyobb dozísokban szedni a magnéziumot (hozzáteszem saját magamtól, mert a régi orvos nem említette, az új pedig nem tiltotta :shock: ), mert már egyre többször érzem a pocim keményedését :roll:

Ancsa, Kia :D
Köszi a tüdőérlelős tanácsokat Nektek is!
Ancsa, neked gratula a cukoreredményekhez!! a 8 kg pedig szerintem tök jó, én 11-nél tartok :oops:

Szilvi17 :D
Most nem élek Magyarországon, de a nagyfiamat ott szültem, s mint fentebb írtam, még mindig az otthoni dokimban bízok 100%-san!! Csak ajánlani tudom a helyet!! Mikor szülsz, s miért kérdezted??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Amarylról tudtun valamit????? Kérlek jelentkezz, ha csak egy pár sorra is!!

Tittina :D
Ügyes vagy bolt ügyben!! :wink: Lassan már te is elkezdheted a bevásárlást :wink: S milyen nevekben gondolkodtok???

Kia :D
Előbb lemaradt- én pont fordítva olvastam a pelenkás árakat :oops: bocsi :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szia Szilvia72!

Köszönöm, hogy reagáltál a kérdésemre. :D
November 15-re vagyok kiírva még elvileg 5 hét.
Infókat gyűjtök a kórházról, de eddig SZINTE jókat hallottam a kórházról.Fogadott orvosom nincs a Fekete Tiborhoz járok, de nem fogadtuk fel.Szülésznőt szerettem volna fogadni,de azt tanácsolták, hogy felesleges mert mindegyik szülésznő nagyon kedvesek és segítőkészek, úgy legyen.
Csak azt nem tudom, hogy ha rámjön a szülés akkor hívjam fel a kórházat, hogy feltudjanak készülni vagy csak menjünk be a párommal és lesz ami lesz.
Neked ki volt az orvosod?
És te mikor fogsz szülni, Mikulás fogja hozni? :D

Szép Napot

Szilvi
szilvi17

Szia Szilvi17 :D
Én a mostani "szabályokról" semmit nem tudok, amikor anno én szültem, akkor mentünk, amikor éreztem, s szerencsém is volt, mert az orvosom - Dr. Patkós Péter - volt ügyeletben...ahogy a vonalzón is látod, a nagy fiam már 14 és fél éve született :wink:
Biztos, hogy lassan elkezdesz járni majd hetente CTG-re, s NST-re, ha jól tudom így rövíditik a vizsgálatokat - , s akkor szerintem kérdezgesd meg, hogy most hogy szokás :roll:
Az orvosról nem tudok semmit - az én dokim az én szememben egy "Isten" annyira felnézek rá -, de az ottani felkészültség, műszerezettség az egyik legjobb országos szinten :wink:

Én dec 13-ra vagyok kiírva, bízom benne, hogy december eleje előtt nem szándékozik kibújni a kisfiam :wink:

Ha van kedved írj még magadról/magatokról!! Merre laktok? Megvettetek már mindent a kismanónak? Fiú vagy lány lesz?? stb... :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Kriszti
Íme a takaró. A patentokat befeketítettem, hogy jobban látszódjanak. A két felsőt lehet a két alsóba patentolni.
Kép

Benszi, Réka
Jó, hogy jelentkeztetek. :)
Kitartás mindkettőtöknek!

Szilvi
Hát egy-két unisex dolgot mindenképpen be kell majd szereznem;nem hagyhatok mindent az utolsó pillanatra. De még bizakodunk, hogy november végén megmondják, hogy fiú-e vagy lány.
Apuka vezetékneve: Bódi; ehhez kellene valamit találnunk, dehát elég nehéz. Egyenlőre a táblázat segítségével tudok csak nyilatkozni, elég rég nem került szóba ez a téma. Amanda, Anasztázia, Beatrix, Csengelem Napsugár, Patrícia, Riana, Tamara - ezek a közösek. Apa favoritja a Robertina, az enyém pedig a Gréta, (és az Emília).
A fiúnevekkel, még sehol sem tartunk.
Hát ez van.

Az eltűntek merre járnak? Remélem jól vannak...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Benszi
Sok erőt és kitartást kívánok!
Nem lehet könnyű, de tudod- a végeredmény megéri!

Szilvi
Cicikérdés...
Szerintem pl. nekem kicsi.
Eddig a 80B-s volt a jó, most a 85B... s ki tudja mi lesz... :P
...és holnap tényleg megyünk a "pelenkás helyre".

A hétvége nekem sem lesz könnyű - jön Apa húga és a kerilányunk (remélem nem lesz sok hiszti :? ) péntektől vasárnapig.... írány a vidámpark és egy-két hely...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Adok életjelet magamról. Rengeteget dolgozom, ma úgy volt hogy otthon maradok, mert apa olaszba ment és nem volt mivel bejönni a BKV meg nem az án világom. Erre felhív a főnököm, hogy hol vagyok és azonnal üljek taxiba és jöjjek be. Nem tudom mi lesz ha szülés előtt otthon szeretnék maradni 2 hetet, hogy Barbinak előkészítsem a dolgait.
a lakás alakul, már minden le van glettelve csak a fürdőszoba nincs, ott még vakolni kell. Kész a villanyszerelés, megvettünk mindent csempét, járólapot, kapcsolókat konektorokat. Elméletileg aszobákat hétvégén festik. Már olyan jó lenne látni hogy kezd lakható lakás kinézete lenni. :roll:
Az éjszakáink egyre rosszabbak. A kobakja és/vagy a keze mindíg a bordám alatt van. A gyomorsav a torkomat marja.
aszem kezdek bepánikolni, hogy nem leszünk kész a lakással időre, kapkodni fogunk, és nem úgy fognak alakulni a dolgaink ahogy szeretném. Egyenlőre még teljesen jól vagyunk a fáradságot leszámítva.

drumka

Na ma délután megint elaludtam Sebivel, aludtam is két órát, nagyon jó volt! :)

Réka
Kitartást a pihenéshez, nekem is volt 3 ilyen hetem, és a végén már nagyon untam. :)
Bezzeg most, örülnék, ha nem kéne "egész nap" talpalnom, olyan jó lenne egy-egy napot végiglustálkodni, és csak olvasni-tévézni, de hát Sebi mellett már nem lehet. :) Hú, tényleg, akkoriban Sebinek kötöttem is. Szegény lányunknak mikor lenne időm?
Azért holnap nézek vmi fonalat, legalább vmi kis apróságot szeretnék neki is készíteni...

Ancsa
Grat a cukor-eredményekhez!
A hízás meg egyre inkább az a meggyőződésem, alkat dolga. Sebivel semmit nem tagadtam meg magamtól, most igyekszem odafigyelni, és sokkal többet mozgok, mégis ugyanott tartok szinte pontosan?! :roll:

Benszi
Szegénykém, jó nehéz neked!!! Nekem egy babával is marhára nehezemre esik már egy csomó minden (na most képzeld el,a hogy frizbizek egy 2,5 évessel a játszón, gyakorlatilag folyton a földön kotorászok :lol:), nem is tudom 2 babával hogy bírnám?!
Szóval kitartás, az a 4 hét gyorsan elszalad!!!
Tudom, hogy a nem-alvás rettentően megvisel, és borzasztó fáradt vagy, de vhogy szülés után a hormonok is segítenek, és az ember egész jól bírja a nem-alvást! Sebi nagyon sokszor kelt az első 5-6 hónapban, úgyhogy teljesen hozzászoktam, hogy max. össz. 5 órát alszom egy éjjel, és azt is 3-4 részletben.
Kicsit karikásak voltak a szemeim, de nem éreztem azt az elkeserítő elcsigázottságot, mint most te, hanem vhogy "természetes" volt minden, és nem voltam kiborulva.
A szüléstől ne félj, akár így, akár úgy alakul, az eredmény a lényeg hidd el, a két pici emberke a karodban!
Az első pár hónap pedig biztos nagyon strapás lesz, remélem tudsz segítséget szerezni, és akkor túl fogod élni! :)

Na megyek, mert megint kitúr a fiam... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Na, végülis ma 3-ra mentünk aláírni, és szupi jó hírrel jöttek, ki tudnak költözni még idén, amint a hitelünk megvan, plusz 2-3 nap költözésre, de legkésőbb dec. 15-ig....ez van a szerződésben :D
Úgyhogy intézhetem a hitelt, csak még le kell töröltetniük a jelzálogot, holnap visszafizetik a hitelüket, és utána már csak a földhivatalon múlik, de ott meg van ismerősük....kezdhetjük végigrágni a hitelkonstrukciókat, ez a japán yen pedig jónak tűnt, de nem is tudom ki írta már, hogy necces....
Jah, most lettek kész az új függönyei :lol: , lehet, hogy otthagyná jutányos áron, ha megfelel nekünk...festők beizzítva nov. vége-dec. elejére...ja és csomó szekrényt is otthagynak :shock: :lol:
Jaj lányok, úgy örülök, de egyelőre még mindig gyomoridegem van, hogy akkor ez már biztos, el sem hiszem, közben meg jó sok feladat vár ránk...azzal nyugtatom magam, hogy akkor sincs semmi, ha januárban, vagy később költözünk, mert itthon ugye nem fog lakni senki, mert még nem kelt el....

Na, visszaolvasok...

Kép
kkriszti77

Titti! Próbáld meg így: Kép

Kép
kkriszti77

Benszi!!! Szeeeegéééény! Kitartás, már csak néhány hét, és utána milyen jó lesz, anyukám mondaná: egyszer úgyis eljön az a pillanat!!!!!!! Lerágott csont, de próbálj feküdni, 1-2 jó film, vagy könyv, és röpülnek a napok!!!

Mostanában én sem vagyok vmi túl jól, remélem nem vírus lappang bennem, de még mindig van egy kis hasmenőkém, pedig hol van már az a disznóvágás...gyomnorsavam tönkretesz egyszer, Rennie sz*rt sem ér, már elnézést....
Holnap délben uh :D
Csüt. vérvétel+védőnő, herótom van már ettől is....

Cas! Ma délelőtt én sem csináltam semmit, olyan jó volt, az idő is olyan borús volt, reggel kimostam, olyan jó illat volt itthon, és még szunyáltam is egy órát...gyerek mellett kész zsonglőrködés lehet a napközbeni anya-pihi... :roll: :lol:

Kép
kkriszti77

Szilvi
Örülök, hogy van olyan dokid, akivel ilyen bizonytalan helyzetekben tudsz konzultálni! :)
És mit szól az ottani dokid, ha azt mondod neki, hogy márpedig nem kéred az injekciót?
A náthából pedig gyors gyógyulást!

Tittina
Ilyesmi takarót "túrtam" én is barátnőmnél, szerintem nagyon szuper! :)

Drumka
Tök jó, hogy ilyen jól haladtok a házzal!
Drukkolok, hogy időre elkészüljön minden! :)

Kriszti
Nagy-nagy gratula a szerződéshez!!! :)
És nyugi, a többi is elrendeződik majd, és minden okés lesz! :)
De akkor már a picivel kéne költöznötök, ha jól számolom? :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszti
Az anya-pihi spontán alakul. Ebéd után odabújok Sebihez, hogy elaltassam, de én alszom el előbb. Úgyhogy nem tud mit tenni, ő is elalszik... :lol:
Szerencsére 2-3 órát alszik éjjel, így nekem is van időm pihenni! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Éjjel?! Délutánt akartam írni!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas éjjel :lol: ? Először csak lestem, na mondom nem semmi lehet neked, aztán persze gondoltam, hogy elírtad :lol:
Ez a "nem tud mit tenni, ő is elalszik", ez nagyon tetszik... :lol:

Hogy lesz a költözés? Senki nem tudja, nyilván jó lenne, ha hamarabb mehetnénk, mint ahogy jön a Babuci, mondjuk fantasztikus családom van, szóval nekem semmit nem kell csinálnom, ők intéznek majd mindent, de azért nyilván jobb lenne úgy szülni, hogy tudom hova megyünk haza, bár párom azt mondta, hogy kivesz nekem egy szobát a kórházban, és addig maradok, amíg szárad a festék :lol: , de nyilván viccelt... :lol:
Ha a hazajövetelre nincs átköltöztetve, rendberakva a lakás, akkor maradunk, és majd átmegyünk 1 hónaposan kb., mert végülis 1-2 nap alatt átmennek a cuccaink, és mi a babóval már csak a legvégén, addig a többiek átpakolják, és elpakolják a dolgokat...ez a legrosszabb eset, mert bízunk benne, hogy még szülés előtt sikerül birtokbavenni :)

Szilvi!!!!! Én mindenképp megkérdezném az ottani "közelebbi, nem rohanós" dokit, hogy miért erőlteti/erőltetné annyira ezt a szurit, hogy magyarázza el, miért lenne fontos, van-e mellékhatása, ha fölöslegesen kapja a baba...mi van, ha abbahagyod, biztos elmagyarázza, kérdezd meg feltétlenül, lehet, hogy megdönthetetlen érvei vannak, vagy olyan infók, amikről nem tájékoztatott téged, és így te sem tudtad a magyar dokinak elmondani...

Kép
kkriszti77

Titti!
Na megcsináltam papírzsepivel ezt a hajtogatást, és tuti úgy kell, ahogy a képen van...a te képeden a két összeillő patent közötti "függőleges" részből lesz az én képemen középtájon lévő "vízszintes" rész, ahol szerintem a babó karját lehet kibújtatni, de ez utóbbiban nem vagyok bizti, lehet, h hülyeség, de összepatentolni tutira így kell....
Szólj, ha kész, és fényképezd le majd, hogy milyen így... :lol:

Kép
kkriszti77

Kriszti
Így már jó lesz a takaró. :)
De kis béna vagyok... Köszi!
Nagyon örülök, hogy aláírtátok a szerződést. Így már kicsit biztosabb a dolog. :) Gratula!

Kép
tittina1982

Kriszti
Az tök jó, ha a család ilyen segítőkész!!! Mert azért se nagy pocakkal, se picibabával nem kis meló lesz rendbetenni a házat! De majd apránként! :) Csak TUDJ pihenni, és akarj is, mert hiába hiszi az ember, hogy ő már milyen fitt, azért a szülést kiheverni nem 2 hét! :) (Szegény anyu csinált végig egy költözést nagy pocakkal az öcsémmel, rá egy hétre meg is szült... mondjuk csak 1 héttel jött így előbb az öcsi. :) De azért anyunak nagyon nehéz volt.)
"Nem tud mit tenni": az az érdekes, hogy nem vándorol. Noha már egy éve nem rácsos ágyban alszik, sose jutott még eszébe elmászkálni, ha megbeszéltük, hogy akkor most alszunk, mindenki a saját ágyában.
Igaz, egyszer nagyon letoltam, mert letettem délután aludni, én még pakoltam el a konyhát, és egyszercsak kiballagott, hogy ő nem álmos. Na akkor nagyon leszúrtam, és visszazavartam a szobájába. Aztán vettem csak észre, hogy csuklik, és inni jött. :oops: Akkor nagyon elszégyelltem magam. :cry: De többet se jutott eszébe megvitatni, hogy alszunk-e vagy sem... :)
Takaró: igen, ott lehet kidugni a pici karjait. Bár ez az első hónapokban nem túl izgi, mert úgyis csak szunyál a kocsiban, aztán meg jön a nyár. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Szegény csuklós Sebi, kis manóka... de végülis hatásos volt :D
Bizti nehéz eleinte- főleg az első babával-következetesnek lenni, mert gondolom néha megszakad az ember szíve, de akkor is ki kell bírni, mert máskülönben ha az van, amit ő akar, annak nem lesz jó vége....:) Unokatesóméknál a picike neveli a szülőket :oops: ...na pont ezt nem akarom, aztán majd hogy hogy sikerül??? Mondjuk nem féltem magamat... :lol:

Segítőkész család: hát ja, nélkülük nem vágnék bele dec.-ben, de még jan.-ban sem!!! Anyukám amúgyis itt aludna, vagy legalábbis segítene napközben az első héten/hetekben, mert ugye a cégnél nincs meló télen (hűtőház-zöldség-gyümölcs), és Csabi is végig ráér, mert ugye ő is ott dolgozik, és uncsitesómék is, szóval ők is segítenek a bútorok összeszerelésében, meg van még néhány ember, akire rá merem bízni a takarítást, pakolást, anélkül, hogy ottlennék-látnám, szóval tényleg "csak" át kell mennünk a babóval egyik lakásból a másikba.

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Mozgalmas napjaim voltak, azért tűntem ennyire el.
És már megint jó sok olvasnivaló várt rám, remélem mindenkinek sikerül válaszolnom.

Benszi,
kitartást. most biztos nagyon nehéz neked.

Tittina
babakocsiról még nincs kép, mert csak novemberben vesszük majd meg, de akkor felrakom.
Nehezebb úgy nevet választani, hogy nem tudod, fiú lesz-e vagy lány. mi egyébként a fiú névvel voltunk gondban. a lánynév már akkor megvolt, amikor elkezdtünk próbálkozni. az Olivért igazából a férjem választotta, és akkor bólintottam rá, amikor már tudtuk, hogy fiú lesz.
Az 5 kg. hízáshoz gratula, az tök jó.
a lánynevek szépek, és illenek a vezetéknévhez. Bár a Napsugárt hogy fogják az írek kiejteni?

Melltartó
én már két melltartómat kinőttem. ami fura, hogy nem a kosárméretet kellett növelni (mondjuk igaziból nekem A kosaras volt a mellem, de B-set hordtam, mert A-sat sehol nem lehet kapni, csak 70-esben, nekem meg 80-as kellett volna). Bár a mellem látványosan megnőtt, a B-s még mindig jó. Barátnőmtől kaptam egy szoptatós melltartót, 85B-s, hát remélem jó lesz, most még jó.
Én a kinőtt melltartóim helyett vettem két nagyobb méretűt, egy normált, és egy elől kapcsosat, arra gondolva, hogy esetleg szoptatósnak is jó lesz. Szoptatós melltartót szerintem majd utolsó hónapban veszek, amikor már olyan sokat nem nő már a mellem (talán)
A mellbimbóm nekem is érzékeny, és képzeljétek egyik reggel egy kis folt volt a lepedőn kb, a mellem magasságában, csak előtej lehetett.

Ancsa
Egyik barátnőm mondta, hogy ő gyógyászati boltban látott 3000 Ft-ért olyan hasleszorítót.
Bár én azt hallottam róla, hogy lehet, hogy összeszorít mindent, vizsont az izmokat elszorítja, és olyan löttyedt lesz utána a has (ezt nem szülés után tapasztalta valaki, tehát nem a terhesség miatt lett olyan a hasa)

Betét
Én néztem Tena betétet, de abból csak az a vizeletvisszatartóst találtam. Az a jó?
Nagyon nem vagyok képben betétek ügyében.

Kriszti
a házhoz nagy gratula. örvendek nektek nagyon.

Kötés
én elég kezdő kötő vagyok, eddig csak magamna kötöttem 1 sálat, meg 1 sapkát, meg a férjemnek egy garbónyakat sál helyett, de Olivérnek kötöttem két sapkát.
Majd csinálok róla képet, és felteszem azt is.
Jó érzés, hogy neki is köthettem valamit, és hát egy babasapka olyan pici, hogy tök hamar megvan.

holnap megyek a tesztreggelis cukros vérvételre. Remélem minden rendben lesz. De nagyon örülnék neki, hogy a vérvételt meg lehetne oldani tűszúrás nélkül. Tiszta para vagyok már a gondolattól is. Szóval szorítsatok nekem.

Judit

Kép
vjudyt

Benszi!
Kerlek, nagyon vigyazza magadra! Baromi nehez lehet most neked, a szavaidbol azt veszem ki hogy tenyleg kinkeservesen telnek ezek az utso hetek. De biztasson, hogy a babak nagyon szepen fejlodnek, es hogy most mar tenyleg ott fognak szuszogni melletted nemsokara (jobb esetben), rosszabb esetben bogicselni is fognak, de ha ez elkerulhetetlen. Uzenj, ha barmi akcio van!

Drumka!
Elotted is le a kalappal. A te helyzetedet aztan tenyleg teljesen aterzem, bar en nem vagyok olyan fontos lancszem, hogy a fonokom taxit fizessen nekem, de azert tudom milyen az, ekkora pocakkal gyurni a mindennapokat a munkahelyeden. Kitartas! A lakasfelujitashoz meg gratulalok, majd tegyel fel kepeket"

Kriszti!
Orulok, hogy a vegen megiscsak osszejott ez a hazvasarlas, es meg idoben is. A jenhez nem ertek, de en egy kicsit idegenkednek tole. Szimatold korul!
En keptelen vagyok kepeket feltenni a mostani allapotrol. Kesz meg messze nem vagyunk, de azert mar eleg jol allunk, csak meg nem sikerult olyan tiszta es rendezett allapotban elkapnom a lakast, hogy erdemes lett volna lefotozni. Szoval kupleraj van, a vasalnivalo az esos ido ellenere csak tovabb no, en meg tenyleg nem erem utol magam.

Cas!
Aranyos ez a aludni zavaros torteneted is! Annyira edes lehetett Sebi, ahogy megszeppenve visszament lefekudni, nem dacolva a szigoru anyai tekintellyel...
Orulok, hogy az eredmenyeid is jok, es hogy meg mindig kicsilany a pocaklako! Mi lesz a nevvalasztassal???

Amaryl!
JELENTKEZZ LEGY SZIVES!!!

Szilvi17!
November 15! Enisenisenisenis!!!

Kepzeljetek, ma nagyon kellemes meglepetes ert a reggeli vonaton. Eloszor is ennedik alkalommal nem tudtam volna leulni, de most nem hogy csak nem tudtam leulni, hanem fel sem fertem a vonatra. Ugy dontottem, nem vagyok hajlando nyomorogni a hasammal, mert allni mar nem birok ilyen tomegben tiz percet. Gondoltam, felszallok az elso osztalyra es leulok ott, lesz, ami lesz, engem nem erdekel. Leultem, es ott vacogtam, hogy biztos jon az ellenor, akinek majd magyarazkodhatok ekes francia nyelvtudasommal. Nem jott. Amint beertunk az elso brusszeli allomasra, leszallt egy csomo ember, mint mindig, en meg atballagtam a masodosztalyra. Leultem, majd a velem szemben ulo no, akivel mar jonehany reggel osszefutott a tekintetunk, tajekoztatott, hogy nem kellene a masodosztalyon ulnom, mert ha mar vagyok 6 honapos terhes, akkor a pocakom az elso osztalyra jogosit, masodosztalyu jegy megvaltasa mellett. Hat vannnak meg csodak! Ugyhogy mostantol elsoosztalyon utazom, igaz, hogy csak 3 hetig, de meg mindig tobb, mint a semmi! Ez is Belgium!

Jo ejt mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kriszti
Azt gondolom, hogy pár hónapos újszülöttnél nem szükséges nagyon szigorkodni, hiszen olyankor még csak pici ösztönlények, és kínzás mamának is - babának is erőszakos rendet tartani.
Viszont én azt vettem észre, hogy olyan 6 hónapos koruk körül kezd megjönni a magukhoz való eszük, na akkor már okosnak kell lenni, hogy a pici megtanulja, hogy vannak határok, amit akármekkora balhé árán se léphet át.
Sebivel pláne nehéz volt, mert oltári gyorsan mobilizálódott, de kis buta volt még hozzá (mennyit tudott ordítani, ha vmi nem úgy volt, ahogy ő akarta?!). 6-7 hónaposan már körbenégykézlábazta a lakást, de azt még nem értette meg szép szóval, hogy nem nyúlunk a hosszabbítóba/konnektorba (volt benne vakdugó, de még akkor se), nem rámoljuk és tépkedjük szét a könyveket a könyvespolcról, nem húzzuk le a terítőt étkészletestől, és hasonlók... :) Szóval akkortájt azért volt 1-2 kézrecsapás... No és persze egy csomó mindent magától is megtanult, tapasztalati úton.
Mostmár jó, mert kb. 1 éves korától nagyon sokmindent megértett, ha azt mondtam, nem szabad, egy idő után nem is próbálkozott.
Bezzeg most itt a dackorszak?! Olyan öntudattal tudja mondani (pontosan olyan tiltó hangsúllyal, ahogy én?! :lol: :lol: :lol:), hogy NEM, hogy meg kell zabálni érte. :)
De azért a főnök én vagyok.
Persze itt is meg kell találni az arany középutat, hogy a gyereket se tartsa az ember terror alatt, és a fejére se nőjön azért... na ez oltári nehéz néha! :(
És sajnos csak a saját hibáiból tanulhat az ember, a gyereke kárára...
Mert persze van egy csomó nevelési tanácsokat osztogató könyv, de az vagy jó neked és a gyerekednek, vagy nem! Nincs két egyforma anyuka, és nincs két egyforma gyerek se.
És ha már elszúrtad, nagyon nehéz korrigálni?!
A családodért pedig irigyellek, nekem is nagyon rendesek, de sajnos több baj van velük, ha segítenek, mintha inkább nem csinálnának semmit?! :lol:

Judit
Igen, a Tena tényleg inkontinencia betét! Viszont a szülés utáni első napokban nagyon jól jön a fokozott nedvszívó képessége. Nekem pl. egy sima intim-betét nagyon kevés lett volna, a Tenát is igen sűrűn cseréltem! (Pedig 3 vagy 4 cseppeset vettem, már nemtom pontosan...)

Kötés
Várom a képeket!!!
Majd teszek fel én is a Sebinek készült kardigánról! :)
A vérvételjez drukk! Én pont azt álmodtam, hogy rossz lett a második cukoreredményem, és menni kell megint, de szerencsére csak álom volt! :lol:

Gem
Á, reménytelenek vagyunk név szempontból. Annyit tudunk totojázni, hogy már minket is zavar. A Sebestyént is nagyon nehezen döntöttük el annak idején.
Azért ha van vmi, jelentkezem! :)
Vonat: na ja, ez tök jó! Nálunk most gondolkodnak a kismama-bérlet bevezetésén, hogy GYES mellett ne a teljes árú majd' 8ezres bérletet kelljen megvenni, amivel még le is utálnak pocakkal is, babakocsival is a járművekről... :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok mindenkinek szép jó reggelt!

Szilvia72:CTG-re ma kell mennem először, kíváncsi vagyok hogy hogy fog zajlani a dolog a terhesambulancián ott még nem voltam.Azt mondta a doki nem kell időpontot kérni, reméelm így lesz mert nem szeretnék órákat ott ülni mert nagyon vizesedik a lábam:(
Írtad, hogy írjak magamról :D
23éves vagyok 1 éve boldog párkapcsolatban élek és első(nekem első a kedvesemnek van már egy 5 éves kisfia) gyermekünkek várjuk,NAGYON!!!
Kisfiúnk lesz Leventének fogjuk hívni.
A szobája kész van de az első időben szeretném ha velünk aludna, mellettem a kiságyba.Utána a bátyóval fog aludni :D
Pár dolgot leszámítva mindent megvettünk, mellszívót és sterilizálót még nem vettünk, mert ment a "harc" a mellszívón mert én nem ragaszkodok az Aventeshez de a kedvesem igen.
Voltunk 5 hete 4 D ultrahangon mellékelek egy képet remélem nem baj :D

Mindenkitől kérdezem:És hogy állnak a babaszobák, hogy vannak a kedves kismamák? :D

Szép Napot
szilvi17

Kép

Nagy Bálint Levente a pici kisfiam :D
szilvi17

Sziasztok!

Most már pár napja szedem, és elmondhatom, hoyg nagyon jól hat a gyomorégésre az IRIS VERSICOLOR homeopátiás készítmény. Naponta 2x5 golyócskát kell elszopogatni, mindegy mikor, de evés előtt vagy után legalább félórának kell eltelnie. Nyugodtan lehet szedni a terhes nőknek. Akinek ilyen problémája van, annak melegen ajánlom. Főleg, hogy semmi más nem hat már.
Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Benszi
Kitartás, bár tudom ezt könnyű mondani. Sok erőt a következő hetekhez...

Szilvi17
Bocs, a múltkor nem válaszloltam. Én nem SOTE-s vagyok, hanem Szent Istvános, így nem tudok neked ebben segíteni.
Viszont üdvözlünk a "táborban" :) .
Nagyon édes a képen a kisfiatok. Most hanyadik hétben is vagy?
Kérdésedre a válaszom. Babaszobánk nem lesz, mert jelenleg a szüleim házában élünk két szobában, amíg ha minden igaz fel nem épül a mi kis házunk ugyanezen a telken. De ez még a jövő zenéje.
Ettől függetlenül a legtöbb dologgal megvagyunk, igaz a fürdőszoba festés még hátra van.

Kriszit
Gratulálok a házhoz!!! Mostmár biztos minden rendben lesz. Ez nagyon-nagyon jó dolog. Ennek a japán yen-es dolognak én is jobban utána néznék. Most hitel ügyben mi is beszéltünk már jó pár bankkal és tanácsadóval (akik nem bankhoz kötöttek, mert több bankkal és biztosítóval állnak egyszerre kapcsolatban) és nekünk egyik sem említette. Egynél rákérdeztünk (mert a múltkor írtad) és hát nagyon furcsán nézett és elhúzta a száját. Nektek ezt ki mondta?

Cas
Irigyellek a kötés miatt. Anno én is próbáltam és jó is volt, de valahogy nincs hozzá türelmem már, pedig most aztán lenne rá időm. A varrást szeretem, de azt nem lehet olyan kényelmesen csinálni és hát keményedő pocakkal görnyedni a gép felett most nem igazán jó.
Várjuk a képet!

Edit
Nem tudom tudod-e, hogy arra a figyelni kell, hogy a homeopátiás szereket közömbösíti a mentol. Szóval a fogmosás előtt és után min. 1 órának el kell teljnie, hogy biztosan hasson. Tehát addig ne használd.
Egyébként én nekem is csak csupa jó tapasztalatom van velük kapcsolatban (anno szájsebészeti műtét). A szülés előtt és után biztosan fogom őket alkalmazni (sebgyógyulás, ellazulás stb.).

Gemini
Hát legalább ezt is megtudtad az utazásról. Bár picit jobb lett volna, ha hamarabb szól valaki, nem :) . A lényeg, hogy használd ki, amíg lehet.

Judit
Drukkolunk a vérvételhez. Hipp-hopp kész leszel vele. Gondolj az édes kisbabátokra közben és képzeld el az arcát. Mire megvan már le is vették a vért :)

Drumka
Csak nyugi, kész lesztek és kész. Punk-tum!!! :D

Tegnap nem voltam a legjobban este, egy jó órát sok keményedés és pici hasfájás volt. Csongor is ilyenkor nagyon ingerültem mozog (annyira más mozgás, mint máskor) és rendesen nyomta a kobakjával a szeméremcsont tájékát. Megpróbáltam relaxálni és sok-sok szeretetet és nyugtató gondolatot küldeni neki és persze én is ellazulni. Elképzelni, hogy minden rendben van velünk. Aztán szép lassan elmúlt és olyan lett mintha mi sem történt volna. Tegnap kicsit izgágább voltam és meg is lett a böjtje.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!
Látom mindenkinek mozgalmas napjai vannak. Én sem panaszkodhatom, hogy hülyére unom magam :lol:
A lakás azaz a házunk egy nagyon régi hatalmas 4 lakásos ház. Az egész utcában csak ilyen régi már műemléknek minősített házak vannak. Az az igazi monstrum sóskúti kőből 60-70 cm-s falakkal. Ez nagyon jó mert rettentően jól szigetel, csak ugye nem lehet átalakítani kívűl, és bent is ha valamit elkezdesz bontani, soha nem tudhatod mi lapul a padló alatt vagy a vakolat mit takar. Minket rengeteg meglepetés ért. Pl. a padló alatt 25-30 cm vastagon sittel volt feltöltve az aljzat, és mivel emeleten lakunk így mikor kihordtuk vissza kellett tölteni betonnal meg perlittel mert ilyen régi háznál a súly sem mindegy. a falak állapotáról nem is beszélek. :cry:
De már alakul minden és ha minden jól megy hétvégén burkolás :lol:
Csinálok képeket ha el nem felejtem és felteszem.
Csajok nem tudom, hogy mitől de nagyon fájnak a csontjaim. Konkrétan nem tudom behatárolni de ahogy ülök ott lent a combom belsejénél,de föntebb olyan mintha a medence csontom alja fájan. Sokszor úgy megyek mint aki besz..t. Nagyon kellemetlen. :(

drumka

Tittina :D
Szép nevek :-) lehet ám, hogy ha ennyire leragadtatok a lányneveknél, az jelent valamit :wink: Nekem ezek közül a Patrícia tetszik a legjobban :D

Kia :D
Jó pelenkavásárlást!! Cicihíradó :D

Drumka :D
Nagyon vagány vagy!! Én már nem ugrálok meggondolatlanul :roll: mondjuk az átlagosnál szerintem jobban parázom - nagyon bízom benne, hogy igazából feleslegesen :oops:
A ház bizti szép lesz, s szurkolok, hogy legyen lehetőséged végigcsinálni, s a kis Barbival már a szép kész házba hazatérni!!
Nagyfiad hogyan viseli az eseményeket??? Gondolom, hogy már megszokta ezt a "rohanós" életet? :wink: (Egyébként a miénk is ilyen volt, míg dolgoztam úgy igazából)

Kriszti :D
Hatalmas gratula az új házhoz, s nem utolsósorban a fantasztikus családodhoz!!! A koccintást így is ma estére tartogatom - bár tegnap is szívesen ittam volna egy picit, de azért minden nap nem dorbézolok így babásan :roll: :wink:
Ilyen takarónk nekünk is van, de még én sem jöttem rá, hogy hogyan kell hajtogatni :roll: Igaz, megvettük, s azóta böröndben laknak - így "ötvözöm" a kissé babonás szemléletemet azzal, hogy közben már majdnem mindent megvettünk :wink:

Judit :D
Már biztos, túl is vagy a vérvételen :shock: s tuti, hogy nem is volt olyan vészes :wink: Én mindig jobban félek tőle, mint amilyen szörnyű is valójában. Egy trükköm van: NEM NÉZEK ODA, MÉG VÉLETLENÜL SEM :wink:

Gem :D
Első osztály :wink: - ez aztán az úri utazás :D Remélem, hogy jól vagy!? A kupival ne foglalkozz, tuképpen ha megcsinálnád, akkor is két nap múlva minden a régi lenne.....így jobb, ha most pihensz, amikor teheted!!! Utsó hónap neked is....már egyre izgibb :D

Annyira megnyugodtam attól, amit a magyar dokim mondott, hogy tényleg már nem is foglalkozom ezzel a szuri kérdéssel....Ha kérdezi, hogy miért nem - úgysem fog rákérdezni, hogy beadattam-e, nem aggódom emiatt, egyébként - akkor ráfogom a kollegára, akit ő ajánlott, mert ugyebár a "rohanós" állította le. S különben is a "rohanósnál" tudok csak szülni, így azt hiszem így a 31-dik héten jobban járok ha rá hallgatok (főleg, hogy a magyar is őt erősítette meg :wink: )
Kriszti :D , azért nem kérdezem meg a nyugis dokimat, aki felírta, mert valószínűleg nem mondana saját magának ellent...egyébként amikor felírta, akkor azzal indokolta, hogy a műtétemre való tekintettel előforfulhat koraszülés :roll: Amikor a szülésről kérdeztem a húszon ixedik hét környékén, akkor közölte, hogy "erről még korai beszélni"..amikor Magyarországon voltam, akkor a magyar dokim töviről hegyire megvizsgált, s teljesen zárt volt a méhszáj, azt írta a "kartonomra", hogy SZÖVÖDMÉNYMENTES terhesség :D . S mivel benne - azaz a SOTE-s dokiba - vakon bízom, ezért nem érdekel, hogy mit mond a többi :oops: (tudom, hogy nem a legjobb hozzáállás)

Egyébként a keményedések nálam is sűrüsödnek, de azt hiszem, hogy ez normális.... :roll:

Szilvi17 :D
Irigyellek a SOTE-s szülésért :wink: Gratula Leventéhez! Nagyon szép baba, s nagyon jó a felvétel!!!! A párod is tündéri lehet, az alapján a pár sor alapján, amit írtál!
Nálunk a babaszoba még sehol...a hétvégén festik, aztán utána hétvégére tervezem, hogy a bútorokat a párommal, fiammal összeszereltetem, s aztán kezdtem én rendezgetni....A tempó függ attól is, hogy a doki, akihez hétfőn megyek mit mond :roll:
Párod fia is veletek él???

Gyomorégés: nekem nem nagyon van :roll: inkább gyomorsav indul felfelé néha, de egy két napot kivéve, még elviselhető :D Azt mondják, hogy a babának nagy haja lesz, ha ég az Anyuka gyomra...háát kíváncsi leszek...Kristóf nagy hajas baba volt, de nem emlékszem, hogy égett-e e gyomrom :oops: Olyan fura, hogy így elfelejtettem egy csomó dolgot :oops:

Réka :D
Pihizz sokat!!!!! Ne hívd ki a sorsot magad ellen, s ha jelezz a Manód, akkor tessék neki szót fogadni!!

Még az jutott eszembe, hogy ahogy olvasom a "nevelési" hozzászólásaidat, téged annyira "mintaanyukának" képzellek el :D
Remélem, hogy maradunk így "együtt", s sokszor kérhetünk majd Tőled tanácsot :?: :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi72 (na, végre nem csak a Krisztikből van kettő :) )! Hát ja, ha nincs miért, akkor tényleg ne szedd azt a szteroidot, én azt hittem, van vmi komolyabb alapja a nyugis dokinak, azért írta fel, de ha csak ennyi...:)
Mi sem állunk még sehogy sem a babaszobával, még jó, azt sem tudjuk melyik lakásban lesz....ez tök jó, egyébként nem is a mi családunk lenne, ha nem így állnánk :lol:

Drumka! Le a kalappal, kitartás, nem semmi munkába fogtatok bele, de ha kész lesz, milyen jó is lesz :)

Cas! Szerintem is mintaanyuka vagy, viccen kívül, mondjuk én már régebben is mondtam, hogy te mindig olyan jókat írsz :)

Réka! A japán yen-es hitel OTP-s, lakástakarékkal egybekötött lakáshitel, itt a linkje: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/onlin ... 030111.jsp

Foggggggalmam sincs, hogy jó lesz-e ez a hitel, de ennek vannak a legjobb részletei, otp szerint nem kell félni tőle, persze nyilván nekik "eladó"...hát nem tudom. CHF alapúak jóval magasabb törlesztőrészlettel vannak, nemtom miért...talán azért?, mert majd ez a yen alapú az egekbe fog ugrálni, magasabbra, mint a frank alapú ?

Kép
kkriszti77

Ja!
Ma voltunk uh-n :) Folyamatosan takargatta az arcát a kis drága, de azért sikerült elcsípni 2 nyelést :lol: , és megnéztük "alulról" is, ugyanis a kis tappancsokat csak úgy lehetett látni, ha "alánéztünk", hurkincás combika+popó, nagyon édi volt, képet apa cenzúrázta, mert "más" is kivillant a lábak közt... :lol: :lol: :lol:
Ja és 2158 g-t becsült, de állítólag azért, mert a gép a fej-és haskörfogat alapján számol, és Bencikének bizony elég "kerek" buksija van, azt mondta a szonográfus...ja és állítólag "csókos" szája lesz :lol:
Nem sok képet tudtunk kimenteni, egyet teszek: Kép

Kép
kkriszti77

Mocorgás
Nemtom, ti hogy vagytok vele, de ha végre van 5 nyugodt percem, akkor egyből rákezdi az ugrabugrálást-dudorgást (pl. most is, egész eddig talpaltam). A kedvencem, amikor oda se figyelve ráteszem a hasamra a kezem a köldököm fölött, és egyből odabújik a buksijával. Olyan kis drága!!! :)

Szilvi17
Igazi kis boxolónak látszik Levente a képen! :D
Ha jól látom a két karját... :roll:

Réka
Kötni a legjobb bent a meleg szobában, mikor kint tombolnak a mínuszok, megy vmi jó film a tévében, és nyugi van otthon.
Vagy esetleg hajnalok hajnalán, amikor egyre növekvő magzatod úgy dönt, hogy eljött a viháncolás ideje, és úgyse tudnál aludni... :lol:
Hány hajnalt ültem így végig Sebivel?! :lol:
De a lányom már most rendesebb, gyakorlatilag végigalussza az éjjelt. Ha felkelek inni v. pisilni rúg 1-2-t, hogy még megvagyok, aztán már szunyálunk is tovább. :)
Varrni nem tudok, vhogy nekem túl "végleges", mert egy elrontott kötést bármikor fel lehet fejteni, de egy elszabott ruhát átalakítani, jajjjjj... persze lehet, hogy csak anyu vette el a kedvem, mert sose volt türelme rendesen megtanítani, no meg ahogy öregszik neki sincs már türelme hozzá, és egyre rémesebb dolgok kerülnek ki a keze alól... :lol:
És itt a kép:

Kép
Te jó ég, de mütyűr volt még itt Sebi!
És de jó, hogy megint lesz egy ilyen picibabánk! :)

Drumka
Ilyen "beszart" járkálást én is tudok produkálni gond nélkül, akár pár perc üldögélés után is. Aztán "bejáratódok", és nem totyogok úgy, mint egy pingvin... :lol:

Szilvi, Kriszti
Mintaanyuka?! ÉN?!??!?! :lol:
Nagyon kedves tőletek, és jól is esik, de remélem csak vicceltek! :)
Én is csak a tapasztaltabbaktól tanulok, meg jövök egy nagyon rossz anya-lánya kapcsolatból, szóval inkább azt tudom, mit hogy NEM SZABAD csinálni, hogy mit hogyan kéne, azt csak próbálgatom kitalálni. (Na jó, azért Ranschburgot olvasok, aki mond néha jókat! Meg Feldmárt, aki szintén, bár ő egy kicsit meredek néha.)
Majd 5-10-15-20 év múlva újratárgyaljuk, hogy ki a mintaanyuka itt a topicon! :lol:
Ha meg már túl sokat osztottam itt az észt nyugodtan szóljatok csak rám, eldugulok! :lol:

Kriszti
A frank stabilabb, mint a yen (szeritem), épp ezért magasabb a törlesztőrészlet a franknál, mert a bank mindig úgy kalkulál, hogy ő járjon jól. :( Mivel a yen könnyebben hintázik, így nagyon jól, de nagyon rosszul is járhattok.
Nekünk anno felajánlottak vmi biztosítás-félét, amit havonta kellett volna fizetni, és vmiféle segítséget nyújtott volna az árfolyamkockázat ellen nekünk, de végül nem kértük, így nemtom pontosan, hogy működik, kérdezz esetleg rá majd az ügyintéződnél.
Egyébként mi eddig jól jártunk a frankkal, mert épp megerősödött a forint, így egy csomó hónapban sokkal kevesebbet kellett fizetnünk, mint amire eredetileg számítottunk. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszti
CSókos száj!!!!!! :lol:
Apa meg milyen szégyenlős?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kriszti:Nagyon szép a babátok!

Cas:Nagyon cuki a kardigán.Viszont én pont forditva látom a dolgokat,mármint a kötést tényleg vissza lehet bontani,de nekem nagyobb türelmem van a varráshoz,mint a kötéshez.Bár ruhaiparit végeztem,mégsem dolgozom benne,mert annyira viszont nem köt le,hogy mindennap azt csináljam.(Csak igy hébe-hóba ha rámjön)

Drumka:Már bocsánat a kifejezésért,de nekem sokszor olyan érzésem van,mintha az ember napokon keresztül csak szexelt volna.Annyira fáj az a csontom.

Szilvi17:A te babád is nagyon gyönyörű!

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?