Bocsánat előre is, de most nagyon hosszú leszek,
de ezt MUSZÁJ leírnom, mert egyrészt egyik „topictársunkról” van szó, másrészt nagyon tanulságos történet, már ha csak egy ember tanul a hibámból, akkor megérte leírni!
Nagyon undorító story, előre szólok! Jól belerondítok ebbe a nyugodt napba
Úgy néz ki csanita elég szépen átvert bennünket / engem.
Én Anitával már egy ideje leveleztem, sms-eztünk, néha beszéltünk is. A történet talán idén januárban kezdődik, amikor is azt írta nekem, hogy terhes lett. Én persze tökre örültem, megkért, hogy ne mondjam senkinek, nem akarja elkiabálni… meg is értettem azok után, ami Velük történt tavaly.
Zajlott is szépen a terhesség ,még UH-s fotókat, 4D-t is küldött nekem, meg pocakképet (tudom ilyen képeket bárhonnan lehet „Letölteni, ráadásul a pocakképen nem volt fej, sőt mivel elég laza pólóban volt, nem is bitzos, hogy pocak volt), sőt márciusban még találkoztunk is, és komolyan mondom még tán terhesnek is láttam. Kiderült, hogy fiú, írta, hogy mikor mekkora, mennyire mocorog stb….Eszembe nem jutott gyanakodni! Miért tettem volna? Ki talál ki ilyesmit??????
Aztán július 10-én (2 hónappal az állítólagos kiírt időpont előtt) jött az sms, hogy megszületett a kisfiú. Inkubátor, szonda, sote2, de jól vannak.
Még inkubátoros képeket is kaptam. Közben állítása szerint elköltöztek egy új házba valahova vidékre. Onnan járt be a kórházba minden nap.
Aztán jött a lényeg. A kisfiút meg kellett műteni (szivkoszorú problémára) júli 26-án. Azt állította csak egy hét múlva műtik, kivéve ha összeszedik a műtét árát, mert akkor azonnal. Gondolom mindenki úgy van vele, hogy bármit megtenne a beteg gyerekéért. Én ekkor felajánlottam, hogy adunk kölcsön (nem volt elég pénzük a műtétre) ha lejönnek érte. Nem tudtak, mert a kocsi szervízben, így utalás lett a dologból (most tudom mindenki a homlokára csap, hogy hogy lehettem ekkora MARHA, már én is ezerszer átgondoltam megbántam stb… de esküszöm az égre eszembe nem jutott, hogy mindez csak hazugság!!! Tudom nagyon naív vagyok, de tényleg elképzelni nem tudom hogy lehet ilyennel viccelődni / hazudni. )
A műtét sikerült a kisfiú egyre jobban lett. A pénz viszont csak nem jött. Anita viszont folyamatosan tartotta velem a kapcsolatot, így még mindig nem gyanakodtam. A második sikertelen átutalás után már bennem is motoszkált a dolog, hogy mi van ha… de a saját megnyugtatásomra mindig elhessegettem. (hozzáteszem a férjemnek már az elejétől bűzlött a dolog, Rá kellett volna hallgatnom….)
Közben küldött képeket (egy) babáról, de hiába kértem olyat nem, hol mindketten rajta vannak.
Kb a 3. Átutalás után megpróbálta a férje elhozni, de karambolozott….
Aztán jött a hidegzuhany. Amikor anitáék is jöttek volna (már a kisfiú is) szept 12-én meghalt a baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ekkor már betelt nálam is a pohár, de nem „adhattam ki magam” tovább kellett játszanom ezt a hülye színjátékot, de ekkor elkezdtem nyomozni. Kiderült hogy talán semmi nem volt igaz a történetből…..
Nem volt kisfiú (azt nem tudom, hogy terhes volt-e), nem született meg, így szívműtét sem lehetett…
Utána Ő még mindig „próbálta” eljuttatni a pénzt de amikor eljöttek volna vele anita mindig kórházba került. (az áltlította kimerült , nem bírta tovább....)
Aztán elhatároztam azt mondjuk elmegyünk a temetésre.
Még bele is egyezett ,aztán jött a hidegzuhany: kiderült nem a fiuk van a koporsóban, hanem egy kislány. Komolyan mondom itt már fontolóra vettem, hogy írok egy könyvet.
Aztán az elhalasztott temetés megint elmaradt, mert szalmonellával az egész család kórházba került….
NA ekkorra már sikerül kiderítenem, (nagyon óvatosan mertem csak nyomozni, nehogy visszajusson a fülébe, hogy érdeklődöm utána) hogy még mindig csepelen laknak (azt tudtam, hogy hol, hisz már voltam náluk) meg hogy hol dolgozik, és elmentünk a lakásukra. Otthon volt. Legnagyobb meglepetésemre kedvesen be is invitált bennünket (anyukámmal és egy barátnőmmel voltam a férjem szerintem nekiment volna). Tudtam, hogy pénzt azt nem látunk így csak egy kölcsönszerződést vittem, amit tanuk előtt alá is írtunk.
Oker 1-ig kaptak haladékot, még ott is azt mondta persze utalják a pénzt, holnap….
Legutóbb múlt szerdán beszéltem vele, még mindig mindent ugyanúgy állít, ha rákérdeztem valamire, csak összevissza beszélt, de nem ismert be semmit. Tök ártatlanul közölte, hogy neki tiszta a lelkiismerete, mert ők elutalták a pénzt (szept. 28-án, na azóta sem ért ide) és küldi az utalást igazoló papírt faxon (az sem ért azóta ide).
Szóval már biztos, hogy bírósági ügy lesz belőle
Nem tudok mit mondani, egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ezzel próbáljon meg pénzt szerezni, ráadásul egy olyasvalaki aki már megélt egy tragédiát!!! Vagy éppen ebbe betegedett bele, nem tudom.
Igazán azt sem tudom, hogy a férje tud-e egyáltalán erről az egészről.
Ez annyira undorító, hogy valaki más babájának a képét küldözgette nekem, meg úgy az egész dolog olyan morbid komolyan!
Nem hiányzik most egy ilyen herce-hurca, de nem hagyom annyiban a dolgot, mert nem kevés pénzről van szó, meg az ilyenek igenis bűnhődjenek.
Lehetséges hogy ilyenek miatt kerülnek tényleg bajba beteg gyerekek!! Mert már senki nem mer segíteni!
Nagyon kiakadtam és az elmúlt két hónapom szinte ráment erre a dologra. Nem tudtam szemet hunyni felette.
Úgy éreztem tudnotok kell.
Remélem mással nem történt hasonló!!!!
Köszönöm, hogy meghallgattatok! (mi mást tehettetek volna)
Bea