Új privát üzeneted érkezett!

És még valami:Nagyon csini a pocakod!!! :wink: :)

drumka

Sziasztok!

Nyafi
4 évig dolgoztam egy főiskolán mielőtt tavaly október 1-jén kijöttem volnaÍrországba. És már akkor az volt porondon, hogy csak azok a felsőoktatási intézmények tudnak kedvezményt adni a kismamáknak, akiknek erről külön szerződésük, állásfoglalásuk van az Okt. Min-mal. Ügyfélszolgálatosként nagyon kellemetlen érzés volt közölni ezt a leendő Anyukákkal...

Nyafi, Kriszti
Az én Törpém is előszeretettel rugdos ott alul, belül - minden alkalommal úgy érzem, hogy WC, de persze csak ingerel a kis Drága.

Szilvi
Lehet rosszul fejeztem ki magam. Maradjunk az általtam kinézett babakocsinál. Úgy értem, hogy ha nincs mózes, akkor a vízszintesig fektethető kocsiba beletehetem az újszülött Babát? Biztos butaság, de először én mózeses kocsit akartam, annál egyértelmű a dolog. Csak hát azoknak elég húzós ára van itt kint is.
Amúgy egyet értek, és együtt érzek Veled a vásárlás, meg a bababoltok hiánya miatt... Hogy velem is mi lesz?

Goodfairy
Én ugyan narancssárga-mániás vagyok, de nekem is jobban tetszik az árzuhanásos járgány.
Máté Manó igazán helyes fiúcska. :) Párom szerint így néz ki egy igazi szerelemgyerek. Gratula Hozzá!

Sedith
Tudom lerágott csont, de próbálj annyit pihenni, amennyit csak tudsz! És persze hagy a Druszám... :)

Solymosy
Nagyon csini pocód van!
Gratula a jó eredményhez, és hogy jó irányban haladnak az építkezés ügyei is.
Ez a módszer, amiről írtál, nagyon hasonlít a pozitív gondolkodáson alapuló agykontrollos, öngyógyítós, reikis dolgokra. Ugyan én nem nagyon értek Hozzá, de Anyulkám nagyon sokat foglalkozott ilyesmivel. Biztos, hogy ártani nem árt; úgyhogy valszleg inkább segít.

Lányok!
Már csak én vagyok egyedül, aki nem tudja, hogy ki lakozik a pocakjában? :(
Ismét egy buta kérdés inkább a gyakorlott Anyukákhoz. Harisnya? Nem kell vele nagyon küzdeni? Én felnőtt létemre úúútálom fölvenni, sőt hordani is.
Tegnap megérkezett Apukám, és hozott nekünk egy takarót, amit össze lehet cipzározni, és patentok is vannak rajta. Unokatesóm küldte azzal az üzenettel, hogy biztos rájövök hogyan kell használni, de sajna eddig még nem sikerült. Nagyon kis bénának érzem magam....

Kép
tittina1982

Titti!
Az a takaró sztem szellőztetéshez kell majd főleg (gondolom hálózsákként meleg, bár nem tudom milyen vastag), mi is kaptunk hasonlót:
Kép Kép

Nem tudom, mennyire segítettem....vak vezet világtalant :lol: én is nagyon kis bénácska vagyok, nyugi!
Gyakorló anyukák ne röhögjenek!!! :lol:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Először is köszönjük a bókokat. :D Holnap reggel elviszem a notebook-ot a szervizbe, mert tönkrement a DVD írója, úgyhogy valszeg jó ideig nem leszek, bár megpróbálok anyuéktól jelentkezni. Holnap megyek dokihoz is, attól is kicsit tartok, mert 2 napja ismét fájdogál a hegem belülről. :(

Kriszti!
Igen a hátsó rész vízszintesig fektethető. Mindkettő új. Egyébként fontos a garancia, amit most eladtunk Bergon, annak 8 hónaposan ment tönkre a háttámla állítója.

Szilvi! Egyetértek a bolygókerékkel kapcsolatban, főleg nagyobb, nehezebb babakocsiknál fontos, hogy ne kelljen minden fordulónál emelgetni.

Edit! Sajna az én dokimnak még nincs magánrendelése, nagyon kis fiatalka, még most kezdte a pályát.

Drumka! A farfekvéses babót be mered vállalni normál úton? Minden elismerésem, én nem merném. Ilyen homeós bogyóról én is hallottam, ami segít abban, hogy lefele forduljon a baba, bár én szkeptikus vagyok ilyen téren. Nekem az a véleményem, hogy annak oka van, ha a babó nem akar lefordulni. Tavaly nekem is ajánlottak olyan dokikat, akik megfordítják méhen belül, de a dokinőm lebeszélt róla. De végülis van még idő, bármikor úgy dönthet a kicsi lánykád, hogy jobb neki fejjel lefele. :wink:

Tittina! Igen, mondhatjuk azt, hogy szerelemgyerek, és ahogy a párom szokta mondani évekig gyakoroltuk, azért lett ilyen tökéletes. :wink: Bár nem tőlem kérdezted, az olyan babakocsiba is bele tudod tenni a babát, aminek nincs mózeskosara. A lényeg, hogy vízszintesig dönthető legyen, és kell alá tenni plédet, főleg télen.

Köszönöm a segítséget babakocsi ügyben, asszem meggyőztetek. :) Mostmár csak nekem kell a párom meggyőzni. Ő nem szeret úgy vásárolni, hogy nem tudja „megfogdosni” előtte az árut. :roll:

Az a takaró nagyon szupi, én is fogok most venni ilyet, és jól van összekapcsolva. :) És – bár még mindig nem tartom magam gyakorló anyukának – nem nevetek, hisz tavaly én is sok olyan dologban voltam bizonytalan, ami mostmár magától értetődő. :wink: :)

Megyek csajok, ledőlök kicsit, míg Manó elvan anyummal, nagyon sz@rul vagyok. Kíváncsi vagyok, mit szól holnap a dokim, ha így meglát. :( :oops:

Majd jövök, mihelyt tudok. További szép napot mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

Anita
Nagyon aranyos Máté Manó!
Gratula hozzá! ..és tényleg nagyon hasonlít magára :P

Réka
Örülök, hogy jó a cukrod... én is PCO-sként jó eredménnyel (5.1) büszkélkedhetek.
Szépen gömbölyödik a pocak...
Lassan csinálok én is új képet, mert egyre nagyobb :wink:

Drumka- Viki
Remélem megforul a kicsi! ... beszélgess vele erről.

Kriszti
Jó a takaró!

Ma voltunk Szül. felkészítőn a Szabolcs u-ban. Szülőszoba-látogatás... Minden kis fakkban (6 db van a szobában) szült valaki, így nem tudtuk megnézni.
Nem jó, hogy csak egy kis fal és egy függöny választja el egymástól ezeket, és nagyon kis helyek - csak egy ágy és egy labda van. (De talán átköltöznek lassan a szebb, újabb MÁV-ba.)
Amikor ott voltunk Manó nagyon rugdosott :P biztos érezte, tudta, hogy milyen helyen vagyok. :wink:
Elmondta egy kedves szülésznő, hogy mit kell vinni, mi hogyan zajlik.

Itt a házassági és az apasági nyilatk. nem lehet régebbi 3 hónapnál.

Babakocsi - ügy
Én egy kétfunkciósat akarok majd, valamikor télen venni. Addig hordozóban visszük mindenhová.
Nem akarok 30-50 ezret kiadni egy kocsiért..
A lényeg tényleg, hogy teljesen dönthető legyen és kényelmes, könnyű legyen vele bánni.

Sziasztok! Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Réka
A következő protokoll szerinti UH a 30. hét körül szokott lenni.
Csini a pocid! :)

Drumka
Huh, tényleg jól előre-szaladtatok a tervezésben a dokiddal! :)
Azért a faros szülést jól gondold meg! Nemtom mennyire vagy jól táguló típus, de az elég kemény lesz! :(
De persze tényleg sok idő van még, addig még százszor befordulhat a csajszi! :)

Tittina
Vízszintesig dönthető kocsia nyugodtan beleteheted az újszülöttet. Max. hajtogatsz alá egy plédet. Ha ez sem nyugtat meg, még mindig vehetsz hozzá puha falú mózest (ennek is kemény az alja), nekünk is olyan van, és nagyon bevált.
Harisnya: szerintem az első hónapokban nem érdemes vesződni vele. Adsz rá rugit, és arra még mindig húzhatsz nadrágot, kezeslábast, bármit...
Azt a zsákot én is a babakocsiba használnám, lakásba talán túl meleg...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok! Totyogósok és nem totyogók. Kaptam egy választ a kismamatornán a tanártól. Tényleg izomláz amit érzünk, azért nehéz bejáratni a wc-ig pl és azért van mert csúszik a méhünk és olyan helyre terhelődik folyamatosan a gerinc, hogy nyom egy két izmot és ezért lesz izomláz.
Igen tényleg ki kell fizetni még a suliban a többi pénzt is. Vagyis az utolsó másfél évben nem 90-et, hanem 390.000ft-ot kell fizetnem. Tök jó.
Babakocsi: én ma megyek megvenni a Bergonba, teljesen dönthetős és 44eft. +mózes bele 7000ft. Szerintem még egész emberi, mert utána sportkocsi lesz belőle.
Tittina! Te nem tudod itthon megrendelni és valaki kiviszi nektek? Akkor talán nem lesz olyan horror!
Réka! Felújítotok, vagy új ház lesz?

Kép
nyafi

Kia! A Mária bababoltban árulnak csípőkiemelőt, amivel a hordozóban is teljesen egyenesen fekszik a gyerek. Ha abban szeretnéd hozni vinni talán érdemes beszerezni. Nem tom hogy néz ki, de ha arra jársz kérdezz rá.

Kép
nyafi

Tegnap még írtam valamit, de már nem ment el... :evil:
Most már nem is lényeges... :roll:

Drumka, én úgy tudom, hogy második babóval nincs amiért aggódni, mert a baba később fordul be, mint első terhességkor. állítólag utolsó napokban órákban is megteheti, bár gondolom, ez tégyed nem vigasztal túlságosan! :) :roll: Egy ismerősöm szült júliusban, faros volta babája és ternmészetes szüléssel hozta világra, minden problémanélkül. Pontosan mekkora volt, már nem tudom, de ha jól emlékszem, 3,5 kg körül. Szóval, nem tudom, én valahoyg már alapból irtózom a császártól (de természetesen, fontosnak tartom, ha szükséges), de ha ennyire jól ismeritek a dokit, megbízol benne, akkor szerintem bízd is rá nyugodtan magad! :) Tudja ő, hoyg mit csinál! :) A homeós cuccokat szerintem mindenképpen próbáld ki, mert csak használhatnak. :)

Apropó homeopátia: a homeós füzetemben találtam két olyan szert is, amit ki szeretnék próbálni. Gyomorégésre és gyakori vizelési ingerre, nyomásérzésre a hólyagban vannak. Hétfőn akartam venni, de épp leltároznak a gyógyszertárban, csak holnap nyitnak. :roll:
Különben már 3 hete, hogy szedem influenzamegelőzésre az Oscillococcinumot. Én is Kriszta is.

Nagyon aranyos dolgokat, kocsikat meg mindent mutogattok itt, de számomra olyan áraik vannak (főleg a kocsiknak), hoyg hozzá sem szagolhatnék. Nálunk olyan max 40-45 ezer ft.ba kerülne egy-egy kocsi, de ezek már a legeslegdrágábbak. Én azt nem tudnám megengedni magunknak. :roll:

Harisnya: sógornőmtől kaptam jópárat, úgyhogy néha használtam, és olyan aranyos is volt benne (mind jó minőségűek voltak) de nem tartom azért feltétlenül szükségesnek. Mint ahogyan Cas is írta, lehet plusz nadrágot húzni rájuk! :)

NA, megyek, mert a lányom már nem hagy írni. Ezt is több, mint félórája írom. :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszi Nyafi...

Homeós cuccok...
Nagy pozitívum volt, hogy tegnap a kórházban azt mondta a szülésznő, hogy ő ajánlja a málnalevél teát, gát-masszázs olakójat, különböző bogyókat stb..

Megyek porszívózok, közben talán kitalálom, hogy mit főzzek :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, remélem minenre sikerül nagyjából reagálnom.
Először is

Anita, boldog szülinapot Máténak, így utólag is.
Ha még torokfájás stádiumban tartasz, én leírom, hogy én miket csináltam múlt héten, és sikerült is megállítani a fránya náthát.
Fokhagymás pirítóst ettem, délben meg sült krumplit úgy, hogy mellé haraptam a fokhagymát, összesen 7 cikket megettem.
Közben ittam a meleg, de nem forró teát.
Ettem mézet, nagyon sokat.
szopogattam a Halls cukorkát.
Szedtem C-vitamint, rengeteget.
és a dokim azt javasolta, hogy ha érzem, hogy megfáznék, akkor a kismamavitaminból is vegyek be többet, nem csak a szokásos napi 2-őt. úgyhogy 2 napig kb. napi 5-öt bevettem.
Remélem sikerül megúsznod minél kevesebb tünettel, főleg láz nélkül.

Tittina
Én is azt tűztem ki célul, hogy karácsonyig minden legyen meg, egyrészt, hogy ne kelljen a két ünnep között rohangálni, másrészt január az már ilyen bármikor szülhetek állapot lesz.
A 37500 tényleg nem sok. a mienk alapból 44 000 Ft. de ehhez mi kérünk erősebb rugózású kereket, mert itt Ráckevén azért nem olyanok a járdák, mint Pesten a belvárosban. Ezzel így 55 000 a kocsi. és van hozzá tartozó hordózó, és így együtt 69 000 Ft.
nem vészes, és szerencsére ezt anyósomtól kapja Olivér.

Réka, pihenj, amennyit csak kell, amikor meg tudsz, akkor gyere.
az építkezéshez és hitelhez sok sikert.
A Raffai-s köldökzsínór könyv valóban nagyon jó, én is olvastam, sőt írtam is belőle egy dolgozatot tavaly a suliban.

Ikeás kád: sógornőmnek is olyan van, szerintem nem pici, bőven elfér benne a kislánya, most 1 hónapos, de bőven van még benne hely.

Nyafi
a tandíjat sajnálom, szemetek nagyon.

Edit, te is pihenj

Drumka
megfordulással kapcsoaltban nekem az a véleményem, hogy ugyan érdemes próbálkozni azzal, hogy beszélsz hozzá, és megfordul, de azt azért mond el neki, hogy nem kell mindenáron megfordulnia. Ha pl. a köldökzsínór miatt nem fordul meg, mert a nyaka köré van tekeredve, és esetleg gond lehet szülés közben, az sokkal rosszabb.

Egyébként babakocsihoz szerintem mindenképpen érdemes bolygókereket választani. A Brendonban kipróbáltunk a férjemmel egy nem bolygóssal kanyarodni. Hát nem volt egyszerű, és nem is volt benne mondjuk egy alvó csöppség, aki miatt nem tehettünk hirtelen mozdulatokat.

Judit

Kép
vjudyt

Judit
Te jó ég, milyen kismama-vitamint szedsz, hogy abból napi kettő az adag? (Pláne 5?)
Én nagy vitamin-párti vagyok, de azért ez már szép adagnak tűnik pl. Elevitből?! :roll:

Kia
Porszívózás?! Én ahhoz már túl tohonya vagyok! :lol:
Igaz, a takarítás többi részét azért én csinálom... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Calivitás terméket, csak természetes alapanyagokból áll, ezért lehet belőle szedni akár többet is.
először napi 3 volt az adag. Most már csak napi 2. ennyi kell.

Judit

Kép
vjudyt

Judit
Értem! :) Azokat én is ismerem hallomásból, anyu szed ilyesmiket... (persze nem kismama-vitamint! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Most könnyű porszívóznom, mert a szőnyegek még most is összecsavarva állnak a gardróbban... így csak végig kell sétálni a járólapon. Amíg nincs kész az egész lakás nem rakjuk le vissza.
Vasaltam is ma... és lassan megfő minden - amire Apa hazaér.

Judit
Gyógyulj meg gyorsan!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Tényleg hasznos dolgokat hallottunk a szülésfelkészitőn,és ahogy Kia is mondta, megérezhettek valamit a babák,mert az enyém is nagyon izgatott volt.Viszont ahogy kijöttünk,abbahagyta a rugdosást.

Solymosi:Nagyon szép pocid van.Kis csinos.

Anita:Nagyon szupi mind a két babakocsi,de nekem is az árzuhanásos tetszik jobban.Máté nagyon édi baba.

Nyafi:Nagyon sajnálom,hogy ki kell fizetni a tandijat,csak azt nem értem,hogy aki most kezdi annak rendben is lenne,de aki már elkezdte,annak miért kell.Nyilván ha ezt tudja,nem is biztos,hogy belevág. :roll: :roll:

Drumka:Az én babám is keresztbe fekszik,és én is próbálgatok vele beszélgetni,hogy jó lenne ha............de ha nem,akkor nem erőltetem.

Kép

Kép
ancsa03

Szia Ancsa!

Remélem jó volt az út tegnap...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Igen szerencsésen hazaértem!

Kép

Kép
ancsa03

Ja a www.babaszoba.hu n lehet találni használt babakocsit, ha valaki drágálja az újat. Mi ott vettünk legzésfigyelő+bébiörzőt össz. 18ért és babakádálványt 1100ért. Meg új babaágyat+3ajtós szekrényt+pelenkázós komódot 70ért. Az a lány egyébként még mindíg árul ilyeneket. Újak és németből hozza be.

Kép
nyafi

Szep jo estet mindenkinek!

Kicsit megtorten, megfaradtan, de azert meg huzom az igat. Rebeka meg mindig nincs teljesen jo, egy het ez az az este, amikor meg nem hanyt (meg!). Szegeny, mar annyira sajnalom, 3-4 nap kb 40 fokos lazzal (nem is mertuk, mert csak idegbajt kaptunk volna tole, ereztuk rajta, hogy langol), most meg par napja kohog (egesz ejszaka is). Annyira orultem, hogy vegre elaludt, es titkon abban remenykedem, hogy ma ejszaka vegre en is fogok egy kicsit pihenni.

Mivel a parom heti 4x4 ora nyelvtanfolyamra jar, egyszer o hianyzott, a tobbi napon meg en mentem 1-re dolgozni es maradtam bent tovabb, hogy itthon lehessek delelottonkent a gyerekkel. Hat most egy kicsit eleg volt ebbol.

Ne haragudjatok, egyszeruen nem futja az erombol visszaolvasni. Remelem, a tobbi gyermek es kismama mar meggyogyult, vigyazzatok magatokra!

Jo ejt
Gem

Oszinten megvallom nem is tudom, hogy kepzeltem ezt a 38. het vegeig (okt. vege) valo dolgozast, pedig ha birom, ez lesz belole. Ezen a heten megjott az utodom is, tehat mar nemcsak hogy tennem kell a dolgom, hanem egy kalap alatt magyaraznom is a teendoket, ami hadd ne mondjam, mennyire felporgeti az esemenyeket. Persze, nagyon orulok, hogy tudott mar kezdeni, meg aranyos is, csak neha mar szo szerint levegot nem kapok a helyzettol. Panasz vege. :roll:

Kedden voltunk nodokinal, Zsofival minden rendben. Szepen fejlodik, fejfekvesu, de meg nem ereszkedett le, es vagy egy csomo magzatvize, amiben jatszadozhat. Teszi is intenziven. Es sikerult csak 8 kilt hiznom, aminek nagyon orulok! :D Olyan jo lenne, ha 3-4 kilonal mar tobb tenyleg nem jonne fel. Ket het mulva megint kontroll, es a 37. hetben talan vegre a ctg-t is elkezdjuk. Furcsa, hogy itt csak ilyen keson, bar oszinten nem hianyoznak a 36. hettol heti 3-4 ctg-k, mert hogy nekem annyira kellett jarnom mar a vegefele. :?

A haz alakul, a parom neha annyira boldogga tud tenni egy-ket rendrakassal, hogy majdnem elbogom magam. Persze kellene egy csomot mosnom (vasalasra mar csak a legkiugrobb esetekben tudok gondolni), de az ido annyira nedves, hogy ez az utobbi hetben csak Rebeka altal osszekoszolt ruhak es egyeb mosandok kerultek kimosasra.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kicsit kusza lett az elozo uzenetem, de azert remelem, sikerul megerteni a mondandomat. Lelkiallapotomat huen tukrozi a kuszasag. :cry:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szia Gem! Rebekának gyógyulást kívánok. Egy barátnőm kislánya szerintem dettó ezt a vírust nyelte be, csak őt korházba is kellett vinni. Már kijött, jól van, 8án mennek kontrollra. Igazából ott se tudtak vele mit csinálni, csak kúp, hűtőfürdő és infuzió. Nem hagyhatnád ott a melót a csudába? Biztos megigérted meg minden, de add át az utódodnak egy hét alatt amit lehet és ha gáz van hívjanak otthon, esetleg egyszer egy héten bemész seg0teni. Menj haza tojj a takarításra és pihenj! Brusszelben nincs egy rokon se aki egy picit tehermentesítene? Nagyon sajnállak, ez így piszok nehéz lehet...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Gem:Tényleg lassitanod kellene.Semennyi pénz nem ér annyit,hogy a babának,meg neked valami bajod legyen.Próbálj meg mostmár egy kicsit pihenni.
Rebekának meg mihamarabbi gyógyulást kivánok.Tényleg itt is járvány van,mert az én barátnőm kislánya is elkapott valamit.Ugyan még láza nincs,csak a hasa megy meg hány szegénykém.

Amúgy kezdek egy picit bepipulni,mert két hete megrendeltük a babakocsit,amire azt mondták,hogy két-három nap,és még mindig semmi.Beleszerettünk abba a kocsiba,és nem szivesen néznék másikat.Bár máshol is létezik belőle,de itt akciósan volt,és kedvezményt is kapok belőle.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
na, megvan a babakocsi, egy gonddal kevesebb :lol:
Persze nem bírtam ki, és vettünk még néhány dolgot: sterilizáló, cumisüveg melegítő, mellszívó, cumik, poharak, néhány body, rugi, pléd, bundazsák, ilyenek...azért még van mit beszerezni, jaj nagyon élveztem, jól el is fáradtunk...
Képzeljétek amikor hazaértünk, mondom na, nézzük csak meg a babakocsit, dobozban volt leragasztva, erre kinyitjuk, és lám, tele 18-20 ezres kezeslábasokkal, síruhákkal, kabátokkal....nnnnnnna fasza, telefon, hűledeznek, párom vissza (Kmét-ről, másik autóval, újabb matrica...), nem volt semmi...., bünti-ajándékként adtak egy babakocsira rakható spiráljátékot :lol: :lol: :lol:
Komolyan mondom, nálunk mindig zajlik az élet :lol: :lol: :lol:

nemsokára visszaolvasok, de most mennem kell otp-be...

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Először is köszönjük a pocakdícsérő fotókat :) és előre is bocsi a sok írásért, de mindenkinek akartam válaszolni.

Drumka
Akkor így már értem a korai átbeszélést. Ha ennyire jóban vagytok és neki is kedve volt a szülést végigbeszélni, érthető. Én csak azért lepődtem meg, mert azt hittem ez mindig későbbi téma, de így már más a "gyerek fekvése" :D .
Akkor ezt a beszélgetős módszert ő is ajánlotta. Bevallom egy orvotól ez nekem nagyon szimpi hozzáállás...

Tittina
Igen, hasonlít. Én ugyan az agykontrollal sosem foglalkoztam, mert rögtön reikit vettem előre, de az egész hasonló témakörrel foglalkozó dolgok ezen alapulnak. Annyi hogy a reiki esetében még megtámogatod egy segítő energiával, ami nagyon sokat számít.
A harisnya kérdéssel én is hadilábon álltam. Mindenhol írták, hogy téli babának min. 1-2 db. Aztán megnéztem egy ilyen kis darabot és pont az jutott eszembe, hogy nem nehéz azt felráncigálni szegénykémre és muszály-e egyáltalán. Aztán úgy döntöttem veszünk neki 1-et kipróbáljuk és ha bejön, akkor kap még másikat is :) .
Hamarosan biztos nálatok is kiderül kit rejt a pocak. Ez egy olyan izgalmas dolog, hogy csak na!!!

Kia
Akkor mint PCO-s társ én is gratulálok a jó cukoreredményhez.
Nekem sajnos azt is mondta a doktornő, hogy ha úgy alakulna mégis, akkor még lehet, hogy vissza kell térni a vége fele a Meckformin szedésére. Hűűű, azt nagyon kihagynám, remélem kitart a szervezetem a végéig. Neked nem mondott ilyet az orvos?
Illetve nem emlékszem, hogy te szedtél valamilyen gyógyszert (cukorgyógyszert)?
A pocakfotót várjuk :wink:
Drukkolok, hogy a MÁV-ba mehessetek majd, mert anno nekem is a rémálmom volt az ilyen fakkos, függönyös szülőszoba. Szerencsére az Istvánban ez nagyon-nagyon kulturáltan van megoldva. Igaz szülőszoba látogatáson még nem voltunk, de képekről már láttam és nagyon szimpi, barátságos és a maga módján otthonos volt.

Cas
Köszi az UH-s választ, akkor gondolom ha legközelebb megyek oda is beutal. Már várom, mert hogy az utóbbi két alkalommal nem volt jó az UH és én mint Anyuci nem láthattam a picur már elég régen (a 13. heti UH-n!!!). Persze a férjem látta azóta, csak én nem és hát azóta már eltelt több mint három és fél hónap. Egész fura, hogy így kibírtam, komolyan és csak most jutott igazán eszembe a dolog :wink: .

Nyafi
Sajnálom ezt a tandíj kérdés, elég nagy kicseszés a mamákkal.
A ház új lesz. Jelenleg van egy telek, amin áll egy nagy ház (ebben lakunk most négyen), ebből lesz egy kicsi lebontva (ami nem kell és egyébként is rossz állapotban van) és jó pár méterrel odébb (kb. 10m) lesz egy új ház, ami majd a miénk lesz.
A hasznos alapterülete 71 nm, tehát családi ház esetében nem mondható túl nagynak, sőt. De ennyi pénzért egy panelt tudnánk venni, kb. ekkorát és hát annak a vonzatairól ne beszéljünk, illetve itt lesz kert, új lesz és olyan amilyet mi szeretnénk.
Lesz egy nagyobbacska nappali és konyha egyben, egy gyerekszoba, egy háló, egy picike háztartási helyiség (mosógép, kazán stb.) és a férjemnek egy különbejáratú dolgozószoba. Így végre kicsit úgy érezheti igazi kis munkahelye van és el tud majd vonulni ha akar. A munka miatt, ami elég kreatív munka, sokszor szüksége lenne a csendre, na most Csongor mellett erre nem nagyon lenne lehetősége, ha továbbra is egy légtérben maradánk. Szóval pici, de a maga nevében egy szupi kis ház lesz szerintünk. Jaj, csak tartanánk már ott, hogy az első "kapavágásokat" megkezdik...

Gem
Először is jó búlást Rebekának. Gyógyuljon meg minnél hamarabb.
Lehet hogy az én kérdésem is túl naív, de muszály a 38. hétig dolgoznod? Nem csinálhatod tényleg azt, hogy átadod pár nap alatt amit lehet és utána pedig kérdeznek ha kell? Persze nekem szerencsém van, mert a főnököm is és a kollégáim is nagyon kedvesek voltak és mikor kiderült másnaptól nem mehetek dolgozni, rögtön elkezdték átvenni a feladatokat maguktól és csak kaptam a lecseszést, hogy mit keresek még mindig a gépnél.
Annyira fontos lenne, hogy tudjál pihenni a baba érkezése előtt, főleg úgy hogy van egy eleven, édes kicsilányod, aki azért rendesen kiveszi az energiáidat.
Persze nem okoskodás, csak kérdés volt, te jobban ismered a helyzeted.

Kriszti
A lényeg, hogy megvan a babakocsi és gondolj bele, ha nem így történik még plusz ajándék sincs! :D

Mi jól vagyunk, bár Csongor elég sokat szeret így, meg úgy keresztbe feküdni. Rendesen érezem egyik dudor a hasamon a kis popsija és a másik a feje :D . Még sok helye van, így elég gyors mozdulatokkal tud hirtelen egyik keresztfekvésből a másikba ficcenni és ugyan elég fura érzés, de élvezem még mindig.
Azt hiszem ő még teljes egészében kihasználja a neki szánt teret. Igaz mondtam is neki már pár hónappal ezelőtt, hogy az az ő otthona, neki van és azt csinál benne amit akar. Ha fickándozik, fickándozik, ha alszik alszik, az az ő kis magánszférája :lol: :lol: . Hát úgy tűnik hallgatott anyukájára.
Szerencsére nálunk takarításos probléma nincs, sőt egy türndéri férjem van, aki hihetetlen figyelmes már az utóbbi időben velünk (előtte is az volt, de ahogy nő a pocak egyre jobban). Nálunk mindig is ő takarított (egyszerűen szereti) és én vagyok a mosás és főzés felelős. Ezek még mindig megvannak, de a mosásnál már nem vihetem ki a kosarat a teregetéshez és a ruhák kipakolásában is segít. Imádom és csodálatos érzés, hogy így vigyázz ránk...

Réka

Kép
solymosy

Kia
Porszívózás: na ja, úgy könnyű! :) Nálunk úgy kezdődik, hogy Sebi szobájában rendet kell vágni annyira, hogy legyen mit porszívózni! :lol:

Nyafi
Igen, az elég nagy szemétség, hogy nem "felmenő-rendszerben" vonták meg a tandíjkedvezmény! :evil: Jellemző a mai világra az egész! :evil:

Gem
Huh, még olvasni is kész rémálom az életeteket!
Rebekának mostmár aztán tényleg mielőbbi gyógyulást, és gyors regenerálódást mindannyiótoknak!!!

Ancsa
Nem akarlak megvigasztalni, de azért készülj fel, hogy esetleg máshol kell majd megvenned azt a kocsit. Ha mi vártunk volna Sebi mózesére anno (mert nem volt a kocsijához passzoló színben, csak 2 másikban), akkor még ma se lenne mózese! :evil: 2 hónap után adtuk fel, hogy várjunk rá tovább, és vettünk másik színben, és már bőven megvolt Sebi, amikor még mindig nem tudták volna szállítani a kiválasztottat. :(
Csak azt nem értem, miért ígérgetik akkor?!?!?!?!?!

Kriszti
Azért azzal a dobozzal se csináltatok volna rossz cserét... :lol:
Jól bevásároltatok, én még fel se hoztam a pincéből a babaruhás dobozokat... :oops: A többi cuccról meg még csak nem is gondolkodtam, mi kellhet még?! :oops:

Réka
Drukkolok, hogy végre láthasd megint a picit, és minden oké legyen az UH-on! :)

Kép
Kép
Kép
cas

ááá, elszállít amit írtam :twisted:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szóval

Sziasztok!

Gem
Jobbulást Rebekának! Gyógyuljon meg hamar! Te pedig, ha teheted - pihenj többet, mert már csak bő egy hónapod van.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa
Remélem hamarosan megérkezik a babakocsi!

Kriszti
Szép kis bevásárlás... Még jó, hogy engesztelésül adtak valamit, ha már nem nézik meg, hogy mit adnak át.
Bár mehettetek volna síelni :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Réka
Nekem csak hormonokat kellett szednem, hogy legyen egyáltalán peteérésem.
Kitartást és sok türelmet kívánok a házépítéshez!

Cas :P Így én is szeretek takarítani :P a szekrényt sem kell törölgetni, mert még minden le van pakolva róla :) ... na de majd pár nap múlva, ha ki lesz festve...

Bocs, hogy így írtam, de így elment :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!
Hát ja, nem akartunk mi ennyi mindent vásárolni, a babakocsiért mentünk, nehogy ne legyen alapon, csakhát nem bírtunk ellenállni a kisruháknak....most meg pakolgathatom őket ide-oda, mert ugye véglegesítve még nincs a helyük, úgyhogy ne izgulj, ráérsz még felhozni a cuccokat a pincéből, még korai....
Még nálunk is hiányzik a bababútor, pedig a kiságyba bele lehetne hajigálni mindent, most össze-vissza vannak a babacuccok... :lol:
Nem is tudom mikor kéne a bútort megvenni, összeszerelni, beállítani a helyére, mert ugye a mi hálónkban lesz, de nem akarom, hogy ott porosodjon....vmi tanács e téren? :lol: :lol: :lol:
Jól jártunk volna azzal a ruhákkal teli dobozzal, mondtam is, h ne vigyük vissza :lol: , de mivel ez volt az utsó ilyen babakocsi, és a mózest, plusz hordozót is megvettük hozzá ebben a színben, inkább nem reckíroztunk, de tény, hogy a ruhák árából futotta volna egy síútra is....:)

Lányok! Ti mikor fogjátok előkészíteni a babaszobát, úgyértem bútor, ágynemű, dekoráció, ruhák kimosása...????????

Kép
kkriszti77

Hello Lányok!
Most nem tudok visszaolvasni, de muszáj megírnom Nektek valamit.
Ma voltunk a kórházban. És hát iszonyatosan le vagyok lombozódva:
ITT ÍRORSZÁGBAN NEM MONDJÁK MEG A BABA NEMÉT!!!!!
Mielőtt uh-ra került volna a sor már mondták, de ott be is bizonyosodott. Bár a Pasi hozzátette, meg hát láttuk is, hogy törpi teljesen háttal van előre. De megvan minden végtagja, és a fejkörfogatból, meg mittudomén még milyen adatból arra a következtetésre jutott, hogy nem egy héttel előrébb járunk.
Ja, és a Drágám mindkét lába felhúzva, összezárva a pocakja előtt, úgyhogy nem is akarta megmutatni, hogy Ki is Ő valójában. :(
1 hónap múlva házidoki, november 22-én ismét kórház.
Ruhában, cipőben vagyok 74,5 kg, kb összesen 5 kg-nál tartok.
A hemoglobinom 13, azt mondták, "very good". Nem tudom mennyi lenne a normális...
Hát ez van.
Mindenkit puszilok!
Most megyek, ide kell engednem Apát a géphez, mert másodjára kell újratelepítenünk a gépet tegnap óta. :(

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Jaj, Gem, most már valóban meggyógyulhatna szegény Rebeka! Tudom, te is ezt szeretnéd legjobban, és biztos szörnyű volt átélni mellette a betegséget. Nem irigylésre méltó a helyzeted a munka terén sem. A lányok már írták, nem lehetne, hoyg mégis hamarabb abbahagyd?

Kriszti, a kórházi csomag állítólag (de valójában is jó) a hetedik hónap végére meg kell, hoyg legyen. Legalábbis az olyan dolgok, mint hálóing, szopis melltartók, betétek (nálunk csakis vattát szabad használni), bugyik, zoknik, meg olyasmik, amiket nyugodtan be lehet szerezni előre, mégha nem is egy táskában vannak, de jó, hoyg egyhelyen, összekészítve legyenek. Amit nem tudsz előre odakészíteni, jó, ha írsz egy listát róla, amit szembetűnő helyre raksz, és akkor azt indulás előtt, utolsó pillanatban bepakolod (telefon és töltő, valami ennivaló - legjobb a barna- vagy rozskenyér, víz meg ilyesmik.)
Azokat a ruhákat, amikben a babát hazahozzátok, azt is jó előre előkészíteni, és Apa tudja, hoyg hová tetted, íyg minden gond nélkül beviszi a kórházba. Én összekészítettem őket és egy kivasalt textilpelusba csavarva tettem a szekrénybe. Így Istvánnak csak be kellett tennie valamibe, hoyg hozza.
Ugyanígy tettem a baba kórházi cuccaival is, csak azt egy amúgy is vinni szándékozott törülközőbe csavartam. Így becsavarva őket, de a szekrényben hagyva, megelőzhető, hogy porosodjanak, illetve, hoyg bármilyen állott szagot kapjanak. Indulás előtt úgyis pár perc a becsomagolásuk.
A többi ruhát is jó, legalább egy hónappal előtte kimosni-eltenni, mert akkor már nincs semmi biztonság a jövetele időpontjáról, és jobb, ha nem ér semmi sem meglepetésként.
Anno Krisztával ugyanígy, kb. egy hónappal a születése előtt került hozzánk a kiságy, nálunk is a mi szobánkban volt és csak annyit tettem, hoyg a matracra egy lepedőt húztam, hoyg ne legyen ott csupaszon, egy macit fektettem a helyébe és egy kis takaróval betakartam. :) Mielőtt hazamennél így a párod is ha kell, lecserélhet egy lepedőt és kicserélheti a takarót. A rácsvédőt, vagy más dekorokat, ilyesmit ráér majd akkor is, miután hazaérkeztél és irányítod, vagy akár amikor a baba már nagyobb valamivel. :) De persze, mindezeket a kiírt időpont előtt párnappal is megteheted, amikor már úgysem "porosodhatnak" olyan sokáig. :)
Nálunk pl. anyósom segített a páromnak, vetett ággyal-kisággyal vártak. Annyira meglepődtem (még fehér damaszt ágyneműt is hozott, pedig én varrattam direkt egy rendet erre az alkalomra) és olyan jól esett maga a gesztus, hogy sírvafakadtam, amikor megláttam. :)
Na, bocs', hoyg hosszas voltam. :oops:

Cas, nálunk is úgy kezdődik a porszívózás, hoyg összeszedem a bazárt. :roll: :P :lol:
Te is ráérsz még a babacuccokkal. :)

Tittina, sajnálom, hoyg ekkorát csalódtál. :( De legalább a babó szolidarizált veletek, és ha már amúgy sem mondták volna meg a nemét, hát nem is mutogatta magát. :) Különben tavasszal szült egy angliai netes ismerősöm, és ő is mondta, hogy ott nem mondják meg a baba nemét, mert sok a muszlim, akik, ha megtudnák előre, hoyg lányuk lesz, még a nőt is képesek lennének kinyírni. Így az orvosok ezzel "védekeznek". Gondolom, Írországban is ilyesmi állhat a dolgok mögött. Ja, de ez a csaj annyira ki volt ábrándulva az angliai egészségügyből, hoyg inkább hazament Mo-ra szülni, vállalva a minden ezzel járó nehézséget (hosszú távollét a férjtől, otthontól, stb. )

Kia, magadról semmit sem írtál... Hogy vagytok? :)

Mi jól vagyunk, bár ma kétszer is olyan szúró görcsöt éreztem az alhasamban ülve, hoyg hosszú percekbe, és csomó hasi legézésbe került, míg megszűntek. Aztán inkább felálltam, mert dolgom is volt, úgy pedig megszűnt, és nem is jöttek többé elő.
És népzeljétek, nekem az este Mütyürke úgy beindult, hogy le is tudtam filmezni a mocorgását. :) Nagyon jól kinyomkodta már itt-ott a hasamat, mondom, szabad szemmel-lencsével is jól lehetett látni! :lol: :lol: és elég hosszú ideig tette. Úgy érzem, mintha keresztben feküdne, mert a hasam két oldalát nyomkodja általában egyszerre, bár lehet, hoyg nem jól érzem. Kriszta kb. 6 hósan, már fejvégűben volt, kíváncsi vagyok, mit mond most 15-én a doki, hoyg Mütyürke milyen helyzetben van.
Gondolom, még neki is van jócskán tere, mert sosem érzem többször egymás után ugyanolyan pozícióban. :)

Na, megyek lefeküdni. Ma egy kis savanyúságot tettem el télire. Sőt, már tegnap elkezdtem. :roll:
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas:Én is október 27-ig várok, utána kimegyek a börzére és ott veszünk.

Kép

Kép
ancsa03

Edit
Miaz hogy csak vattát szabad használni?!?!?!?! Ki nézi a bugyidat? Pláne otthon?! Nem értem... :oops:
Meg is halnék, utálom a vattát, amikor elkezdtem menstruálni anyu azt ajánlotta (ő máig azt szereti, szerinte kényelmesebb, mint a betétek), de utáltam, hogy elcsúszkált, meg átázott, meg minden bajom volt vele... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nem otthonról van szó, hanem a kórházról. Ott adnak steril vattát, amit kiegészítesz a sajátoddal. Ebben jobban szellőzik a gátseb (ha van). Sőt, hivatalosan még bugyit sem szabad használni, éppen azért, hogy ne legyél ott leszorítva és minél többet levegőzzön. Pl. amíg a kórházban vagyunk, az intim zónát nem magunk mossuk, hanem napjában kétszer, reggel és este, rivanolos vízzel az ápolók mossák le. Én, miután haza is mentem még kb. egy hétig felváltva rivanolos oldattal és kamillateával mosakodtam ott lenn, más víz, csak annyit érte, amennyi zuhanyzáskor esetleg beszivárgott. Sőt, hazamenetel után 3 nappal visszakerültünk a kórházba és ott is folytattam ezt. (az egy hét úgy jött ki, hogy otthon is, kórházban is.) Aztán, mivel szépen gyógyultam, a második hét végére már nem volt erre szükség és szépen áttértem a normál mosakodásra.
De otthon is vattát használtam, amíg az első vérzésem el nem múlt. 4 hetesen megjött a mensim, akkor már betétet használtam.
Szóval, én egyetértek azzal, hogy a betét túlzottan szigetel, mintegy dunsztban tartja ott a környéket, és később tud gyógyulni a seb. De azért nem volnék hajlandó vattát használni állandóan, sőt, még a szárnyas betéteket is utálom, nagyon régóta én intim tampont szoktam használni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Olvasgattalak Benneteket, de írni nem tudtam...minden napra jutott valami.
Csütörtökön voltunk az "északi" doktorbácsinál, akire kb. másfél órát kellett várni, mert elhívták sürgős esethez (na ennyiben legalább emlékeztetett az otthoni dokimra :wink: )majd kb 5 perc alatt kirúgott, mert ugye addigra lejárt a rendelési ideje :oops:
Ami történt: annak ellenére, hogy vittem a kórtörténetemet, felvette az adatokat, a régi szülésemről, allergiáról, stb..érdeklődött..amikor megtudta, hogy magyarok vagyunk, akkor Puskást emlegette :wink: majd közölte, hogy ne hízzak többet (stop-felszólítással), s megnézett UH-n...itt én nem láttam a babót, ő kb 2 perc alatt lemérte -nagyon rutinos, meg kell hagyni, közben megfogta a bokámat, hogy vízes-e, s közölte, hogy állítsam le (stop) az injekciót, amit a baba erősítésére a másik doki írt fel, s hogy 15-re vár vissza....na ennyi...majd elviharzott :shock:
Ja a babó az ő mérési eredeménye alapján
súly:1840 gramm+/- 276 gramm
bpd: 80,3 mm
ofd: 95, mm
ac: 269,3 mm
fl: 63,0 mm
hc: 286,8 mm
Szülés várható menetéről, módjáról, időpontjáról szó sem esett....furcsáltam, hogy nem egész két héten belül visszarendelt, kérdeztem, hogy van-e valami gond, de azt mondta, hogy nincs....háát nem lettem okosabb (na nem mintha eddig az lettem volna :oops: )
Most van két orvos - aki nem egyformákat mond, s nekem fogalmam sincs, hogy melyik a helyes. Még mindig úgy vagyok vele, hogy a lényeg a babó, hogy ő egészséges legyen, s minden rendben legyen vele, de nem erre számítottam. S mit csinálok, ha legközelebb is siet..na mindegy, majd akkor kiderül :roll:

Gem :D
sms-t megkaptad?? Remélem, hogy azóta már jobban vagytok, s talán tudsz pihenni egy kicsit. Nagyon sok volt ez neked az utóbbi időben!! Írj, ha van időd!!

Tittina :D
A vízszintesig dönthető babakocsi tökéletes, ahogy már Cas is írta!
Sajnálom, hogy nem fogod tudni a nemét, de az vigasztaljon, hogy arról tudsz, hogy egészséges-e, hogy minden ok odabent!! Majd rózsaszín dolgokat csak akkor vesztek, ha kint lesz, s lesz neki puncija :wink: a többi színt bátran megveheted - szerintem :lol:
Ez is egy érdekes érzés lehet....talán még szebb élményben lesz részed így a babucid megszületésénél! Fogd fel pozítivan!!!!
Szülésről, s a körülményekről megtudtál valamit???

Edit :D
7.hónap végén :roll: :shock: én már ott tartok....s még úgy gondoltam, hogy ráérek a csomag összeállításával..bár már sok dolgot megvettünk, így csak össze kell pakolni, de még november elejéig úgy gondoltam, hogy várok...mondjuk nekem nincs is hálóingem :oops: csak pizsim..még azt vennem kell egy párat...

Lányok, én azt sem tudom, hogy itt mit adnak, mit nem...szerintem a dokitól nem is fogom megtudni :twisted: Ilyen, hogy szülőszobalátogatás - na ez tuti felejtős :shock: madj igyekszem megkérdezni a csajszit, aki már szült ott, hogy hogy mentek a dolgok, de a baj, hogy ő most nincs itt, s lehet, hogy decemberig nem is lesz :roll: Szerintem viszek mindent, mint otthon, s ami nem kell azt hazahozom :roll:

Kirszti :D
Gratula a babakocsihoz!! Majd tegyél képet, ha egyben lesz!! Kíváncsi vagyok!

Babaszoba: Ma döntöttük el, hogy lesz festés, ez már biztos...jövő hétvégén jönnek a festők, s utána egy-két héttel, kb. november elején rakjuk össze a pici szobáját! Persze ez függ attól is, hogy doki mit mond, de remélem, hogy semmi extrém dolgot, így tervezhetek rendesen...Ha kész a babaszoba, akkor kezdem el kimosni a pelusokat, babaruhákat, s beszerezni azokat a tisztálkodási dolgokat, amik szükségesek a babónak. Bár már az alkohol (gyógyszertári) popsikrém, s egy két dolog megvan, mert hoztam otthonról :wink:

Szoptatós melltartó - szerintetek nagyon fontos??? Mármint nem lehet anélkül megoldani??? Én ki tudom emelni a cicimet bármelyik cicitartómból :oops: :oops: 8) Itt nem láttam még, otthon ezt nem vettem, mert hát fogalmam sincs, hogy mekkora kell... :roll:

Babamozgás: Én nagyon élvezem :lol: jön-megy a pocimban, s most már nem annyira rúgásra, mint helyezkedeésre emlékeztet. Itt - ott megfeszíti magát...nagyon bírom :lol: de én nem tudom megkülönböztetni a testrészeit :oops: azt honnan tudjátok????? :shock:

Befejezem, mert még egy csomó dolgom van....elnézést, hogy nem írtam mindenkinek név szerint!

Szép szombatot!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Tittina
Sajnálom, hogy nem tudod meg a nemét, de a lényeg az , hogy jól van és egészséges.
Remélem a szgép már jobb és nem romlik el.

Ancsa
A börzére én is akarok menni, ha Apa ráér - rábeszélem és megyünk...

Edit
Ilyenbe még bele se gondoltam, hogy a gátseb (ha lesz) szellőzése.
Én is utálom még a betéteket is, nemhogy a vattát... de azt a pár napot, hetet kibírom :?

Én jól vagyok, nem változik szinte semmi, ezért nem is írogatom le mindig, hogy nincs semmi gond, csak a gyomorsav és a hátfájás...

Kórházi csomag..
Még csak hálóingeket vettem - az legalább már van 4. Én inkább a pizsiket szeretem, de az nem lesz jó...

Szilvi
Érdekes doki, remélem, csak azért volt ilyen , mert nagyon húzós napja volt, és a következő találkozásnál kicsit lassítani fog.
Már szép nagy a baba. Kiváncsi vagyok, hogy Manó mekkora már... pár nap és megtudom :)

Babamozgás
Néha én csak tippelek, hogy most épp mit nyomott ki - így könnyebb, hogy tudom milyen testrésze hol van... a doki egyzser elmondta, hogy hogy fexik. Most is pl. az oldalát vagy a hátát nyomja ki, mert simizem :wink:
Rúgni már ritkán szokott, inkább csak mocorog, feszíti a hasam :P

Szoptató melltartó
Ezzel én is bajban vagyok.. eddig nem sokat nőtt, pedig lassan meg kell venni ezeket is... de mi van, ha a végén fog megnőni? Vagy már nem fog?
Nem drága a melltartó, amit találtam (csak 1600-1700 körül van), de a méret... remélem ez is olyan, ami eleget nyúlik...

Sziasztok! Lassan vége a F1-nek (Apa nézi ) és megyünk a Cora-ba vásárolni egy kicsit...
Most van akciós gumis lepedő. 500 ft 1 db - veszünk Manókának... na és megnézzük a rucikat is :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Szoptatós melltartó:Én azt hiszem nem veszek.Simán ki lehet venni a másikból is a cicit.Szerintem fölösleges pénzköltés.Na de ez csak az én véleményem.

Tittina:Tényleg az a lényeg,hogy egészséges legyen.Most láttam egy műsort a TV-ben,hogy végig kislányt vártak,mert azt mondták,hogy az lessz,és amikor megszületett kérdezte az orvos a nevet,persze ők mondták a lány nevet,és a doki mondta,hogy fura név egy kukisnak.

Kia:Nekem a korházi csomagom még csak egy köntösből,és két törülközőből áll.Börzére csak akkor megyek,ha nem lessz babakocsi,mert azt mondta a férjem,hogy úgy se állnám meg,hogy ne vegyek valamit,viszont mindenünk megvan.De nagyon sok olcsó dolgokat lehet venni.Érdemes kimenni.

Betét:Én azt hiszem ezt a Tenna betétet meg hálót fogom venni,mert sokkal praktikusabb,meg zuhanyozás közben csak gyorsan kiöbliti az ember,és nem kell apának hazahordani a bugyikat.

Kép

Kép
ancsa03

Edit
Hát nemtom, jó sok réteg vatta szerinted átszellőzik? :roll:
A tena betét egyébként ebből a szempontból barátságos, hogy a felszíne nem műanyag, hanem olyan "pamutos", nem fülled bele az ember lánya. No meg úgyis sűrűn cseréli...
Ilyen gátmosást itt is hallottam bizonyos kórházakból, de a miénkben pl. nem volt. Én lactaciddal mosakodtam azokon a területeken legalább napi kétszer, és szerencsére semmi problémám nem volt. Igaz, a sebem gyakorlatilag 3-4 nap alatt összehegedt (pedig szép nagy volt), onnantól már "nem mehetett bele semmi".
Persze én is előre utálom az egészet, már régóta nem bírok mást elviselni én se a tamponon kívül, de ez van... :roll:

Szopis melltartó
Már Sebivel-terhesen is azt hordtam, nekem nagyon beváltak, mert szuperkényelmes a szabásuk, jól tartják a dinnyényi ciciket és bőrbarát anyaguk van (2 hónapon át sebes bimbóknál nagyon nem mindegy).
De jónéhány ismerősöm simán szoptatott hagyományos melltartóval, könnyen fel lehet húzni az éppen szükséges oldalon, mondjuk praktikus pamutot venni, és aki bírja, merevítő nélkülit. (Én csak merevítőst hordok amúgy, de terhesen és szoptatós cicikkel rettentően irritál...)

Vizesedés
elkezdődött kicsit a bokám estére vizesedni. Ami azért furi, mert a vérnyomásomat mindennap mérem, és teljesen oké (120/65 körüli).Jó-jó, nem híztam keveset, de Sebivel se, és a vizesedés mégis sokkal később kezdődött?! :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Lepedőre lecsaptunk :wink: így már össz 3 van.
Vettünk még 3 pár zoknit 500-ért és egy bodyt 300-ért... már nem sok ruhát kell venni :P

Apa uncsitesója ma mondta, hogy elhozza nekünk a digit. mérlegüket és a mellszívót... legalább erre sem kell költeni :wink:

Jövőhéten megyünk szétnézünk ebben a boltba is
www.pelenka.com .
Sajna nincsenek odaírva a kellékek (pl fürdőlepedő, olló, fültisztító) és betétek, stb. árai, de elég olcsónak tűnnek..

Cas
Sajnálom a vizesedést, remélem javulni fog a helyzet...

Ancsa
Finom volt a főzelék - végre ettem :wink: de érdekes, hogy 4-5 helyen megnéztük és nem lehet kapni fagyasztott tököt :cry:

További kellemes vasárnapot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia:Én is főzeléket csináltam valamelyik nap.Tegnap meg rakott krumplit.
A Cora-ban sem volt?
Nem tudod Zsuzsi hova megy szerdán?A Szabolcsba,vagy a MÁV-ba?

Hú lányok borzalmas éjszakánk volt.Óránként voltam fent pisilni,de ez még mind semmi,azt álmodtam,hogy görcsölök,és megyünk szülni,de mire felébredtem megnyugodtam,hogy nem igaz,aztán mire visszaaludtam,kezdődött előről.Már a végén alig vártam,hogy reggel legyen.

Vettem tegnap Tenna hálós bugyit,meg betétet.

Nem tudja valaki,hogy hól lehet kapni "olcsón" szülés utánra hasleszoritót?

Kép

Kép
ancsa03

Huh, ma elértük a 30. hetet! Ez vhogy lélektanilag nagyon fontos volt nekem, kezdek kicsit megnyugodni, hogy innen már nagy baj nem lehet... (kopp-kopp-kopp). :roll:

Ancsa
Vmelyik éjjel én is "mentem szülni", és eléggé betojva ébredtem, de aztán megnyugodtam, hogy csak álom volt, a csajszim meg lelkesen püfölt odabent, úgyhogy reggel már csak mosolyogtam az egészen! :)
De azért nem irigyellek... :(

Na mi holnap megyünk reggel UH-ra! Drukkoljatok, hogy minden oké legyen!
És ha még mindig lány, végre a nevet is eldöntjük. :)

Kép
Kép
Kép
cas

köszike a szopis melltartós tanácsokat!!! azt hiszem, hogy kettővel - jelen méretemnek megfelelővel - bepróbálkozom :roll: végül is utána "sportmelltartónak" is jók, mert nem merevítősek :wink:

Cas :D
Biztos, hogy minden rendben lesz, de mennek a drukkok!! Gratula a 30.dik héthez!! Nekem is nagyon fura, hogy már elmúltam 30 hetes....annyira olyan, mintha már a vége lenne, s közben még az 1/4-e hátra van....na még van is bőven dolgom 8)
Vizesedés: nekem is volt egy pár napig, s aztán el is múlt...a mérleg is visszakúszott akor másfél kilót rögtön...na sajna most víz nélkül tartok pont ott :oops:
Pihentesd sokat a lábadat!!! Szerintem, ha Sebivel nem volt,akkor most sincs sok esélyed rá :roll:

Ancsa :D
Fincsi kaják...ma a párom volt a szakács.. :wink: egész nap ettem, s aludtam :wink: hasleszorító olcsón...hát passzolom. Én beruháztam egy Anitára, de az nagyon nem volt olcsó. Viszont nem tudom, hogy egyáltalán kell-e vagy nem. Olvastam valahol - talán egy topikkal feljebb, a lányoknál, akik már szültek, hogy nem mindenhol ajánlják, mert, hogy jobb ha magától rendeződik az izomzat :roll: Ez is egy olyan kérdés, amiben igazából mindenfélét olvasni, hallani, s nem tudja az ember, hogy mi a valóság :roll: Vagy ti tudtok valami tutit??? Szülésfelkészítőn szóltak erről valamit??
Tényleg, ha valami jót, hasznosat hallottok - Kia neked is szól - , akkor légyszíves osszátok meg velünk, akik nem jutunk el ilyen tanfolyásra!!!

Kia :D
Megnéztem a weboldalt, igaz csak a pelus részre kattintottam, s vigyázz mert az alján oda van írva, hogy áfát nem tartalmaznak az árak...úgy meg már nagyon drágák!!!

Én nagyon gondolkozom, hogy a holnap esedéses szurit még beadatom magamnak, a régi orvosom utasítása szerint, mert nagyon azon jár az eszem, hogy hogy tudja egy doki kb 3 perc Uh után - egyéb vizsgálat nuku- felülbírálni a másik véleményét??? Na még alszom rá egyet :roll: Nektek is jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok, csak gyors bekukk, és már megyek is...

Cas, gratula a 30 héthez! :) Nemsokára én-mi is ott tartunk! :)

Szilvia, bocsáss meg, hogy eddig nem reagáltam, de most már muszáj. A szopis melltartó MINDENKÉPPEN nagyobb legyen, mint a mostani. Legalábbis a kosara, 1-2 számmal. Nem tudom, nálatok hoygan számozzák őket, de én 75-t hordok, és vettem 85-st. A terhességem végén pedig már alig volt jó, ezért becseréltem egy nagyobbra (szerencsére előre mondta a nő, hoyg visszavihetem, ha esetleg kicsi) és nagyon jól tettem, mert amikor belövellt a tej, akkor az előző nem lett volna jó. Nem pénzkidobás, mert utána is lehet használni. :)

Hasleszorító: itt nálunk aprópénzért lehet venni, nekem van is, de nekem is azt mondták, hogy jobb, ha a méh és a has magától húzódik vissza. A kórházban nem használtam, de otthon fel-feltettem egy-egy kis időre, bár igazából nem tudom, hoyg volt-e haszna vagy sem. :)

Most hagylak, mert már "ketten" írunk, Kriszta idefészkelte magát az ölembe.

Tegnap, életében először, teljesen lenyírtuk a haját. Ilyen "kisfiúnk" lett :D :D :D :D :D :
Kép
Kép
A két "kopaszom" :wink: nyírás után:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, hétvégén disznóvágás volt keresztanyáméknál, úgyhogy most hulla vagyok, meg a gyomrom sem jó, pedig nem ettem csak pár falatot, de azok a szagok :roll: ...most itthon gyorstakarítás, ágyneműhúzás, stb...

Szilvi! Majd lefényképezem a babakocsit, de a Brendon-on meg tudod nézni, mert egyfajta concord van, a zöldet vettük :D
Szerintem az otthoni dokidra hallgass elsősorban, ne erre a rohanós északira...a vitamin pedig nem hiszem, hogy ártana...:)

Ancsa jó nektek, hogy már mindenetek megvan :shock:

Kia lassan nektek is meglesz minden, apránként, de úgy a jó, mi kénytelenek vagyunk utazni érte, mert itt Kecsón nincs semmi... :oops:

Cas! Megy a drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Írj, ha hazaértetek!!!!!!!!!

Ja! Van egy jóhír is :lol: Szerdán megyünk adásvételit írni, mégiscsak összejött, de nem tudni, mikor fogunk költözni... :D

Benszi, Amaryl, And, Goodfairy, Gem?????? Írjatok, és képeket is szeretnénk!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!
Koszonom a biztato szavakat es a hianyolast.

Szilvi!
Megkaptam az sms-t, orultem is neki rendesen. Jo tudni, hogy mukodik, es alakalom adtan mar hasznalhatom is....

A hetvegen itt jartak barataink Budapestrol, kicsit lazitottunk es csak turistaskodtunk nehany belga varosban. Szombaton mar fajasaim is voltak, nem volt tul jo, de talan ezek meg nem joslofajasok (meg nem kellett leulnom sem!). Az a baj, hogy nem tudom, milyenek a joslofajasok, mert nekem nem voltak fajasaim anno Renekaval, csak kozvetlenul a szules elott.

Kezdem erezni a "vegem", ugy ertem kezd tenyleg a kormomre egni minden, foleg hogy ezen a hetvegen "nem csinaltam semmit", de sebaj. Most mar tenyleg ossze kellene allitanom a korhazi csomagomat, es mivel itt Zsofinak is kell vinnem cuccot, hat az o taskajat sem artana osszekeszitenem. Kulonbozo papirok felkutatasa a hazban, osszeallitasuk, es szerintem mar mehetunk is a korhazba.

A munkaval sajna nem tudok leallni, es nem penzhajhaszasbol, hanem egyszeruen megelhetesi okokbol Fizetjuk a hazat, az autot, a paromnak pedig meg nincs munkaja. Itt pedig nincs olyan, hogy kiiratod magad nehany mondjuk a 34. hettol. Ha elmesz anyasagira, a babaval fogsz majd kevesebb idot tolteni, amikor mar a kezedben lesz. Mivel ugyis csak 9 honapot leszek vele majd otthon (ez itt extrem modon soknak szamit, mert egy atlag no 3-4 honap utan bedugja a bebit a bolcsibe, es osos vissza dolgozni), igy ha egy mod van ra, nem szeretnek 1 honapot ebbol a kilencbol mar most elpazarolni.

Ja, es a legfontosabb: Rebeka meg kohog neha csunyan, de (amiota nem gyogyszerezzuk) mar sokkal jobban van, nem hany, es a kedve is jobb. Ugyhogy ma delutan mar bolcsibe is megy!
Ennek nagyon orulok

Puszi mindenkinek
Gem

Teszek fel nehany kepet tegnapi genti kirandulasunkrol, borzasztoan szep ez a varos!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Edit :D
Jó korán ébredtek :wink: Köszi a tanácsokat!! Az az igazság, hogy egyébként sem kicsi melleim nemigazán nőttek a pocakosodás alatt...talán 1 számot, vagy B-ről inkább C-re :roll:
Kriszta nagyon édes rövid hajjal is, de miért???? Én mindig úgy gondoltam, hogy ha lányom lenne (egyszer talán még lesz :wink: )akkor szép hosszú hajat növesztenénk 8) s lenne benne sok színű csatt, meg hajgumi.... :lol:

Kriszti :D
Húú a disznóvágásokért nagyon nem rajongtam..nem irigyellek!
Vásárlás - pedig Kecskemét elég nagy város, ha ott sincs semmi az már nem semmi :wink: Babakocsit megnéztem, s kafa nagyon!! Igazán fiús :wink:
Gratula a lakáshoz!!! Majd szerdán este koccintok az egészségetekre :wink:

Gem :D
Rebekáért egyszerűen meghalok :wink: de tényleg, ilyen tekintetet...egyszerűen mesésen gyönyörűűűűűűűűű!!!
Te mos mennyi időnként jársz dokihoz?? Neked elmondtak mindent?? Orvos, szülésznő az lesz, akit ismersz, vagy mint itt, akihez beesel???? Mondjuk én szülésznővel nem hiszem, hogy akció elött talizom :roll: Jó lenne ha Zsófi végig maradna, akkor még lenne 2 heted otthon Rebekázni, s mindent elrendezni....hát ugye a kérdés, hogy Zsófi hogyan tervezi :roll:

Többiek!!! Merre vagytok??????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Na megvolt az UH, minden oké, és még mindig lány!!! :)
1890 g-nak saccolták, szép nagy baba (már megint :oops: ).
Viszont újra faros! :shock:
Persze az UH-os csaj egyből megvigasztalt, hogy ilyenkor még nincs rossz fekvés, mert még százszor megfordulhat a baba. :)
Képet sajna nem kaptunk, mert folyamatosan az arca előtt kalimpált. Azért majd megpróbálok kifotózni vmit a dvd-ből. :)

Szilvi
Tényleg vegyél nagyobb melltartót, ha tudsz. De én nem a számot növelném, hanem a kosárméretet! Mert most nagy a hasad, de az pár hét alatt lemegy, viszont a még dinnyényibb mellek kis kosárba nem férnek bele... :roll:
Vitamin: szerintem sem árthat. És azért az szörnyű, hogy ilyen össze-vissza beszélnek a dokik?!

Edit
Aranyos a két "golyófej". :lol:

Kriszti
Grat az adásvételihez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
örülök, hogy végül csak összejött!!!

Gem
HUh, te már tényleg a finisbe érsz lassan?! :)
Jók a fotók, a lányod meg még mindig nagyon gyönyörű!
Belga-rendszer: hát igen, összetehetjük a két kezünket, hogy idehaza azért 2 évig ha féllábon is, de ki lehet húzni otthon a picivel, és nem kell azonnal bölcsibe adni! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Köszi lányok a tanácsokat...most nézek utána, s ez nem vitamin, hanem egy steroid, ami a baba tüdejét erősíti, arra az esetre ha előbb "szeretne" megszületni :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?