Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Remélem hiányoztam... Kép
Verus, légy üdvözölve, ha jól emlékszem még nem tettem meg. Tudnál írni részletesebben ezekről a fog.gátlókról?

Madárka csatlakozom Katihoz, szeretettel látunk és 1-2 nap múlva Te is úgy fogod érezni, hogy családtag vagy, ha még eddig nem érzed. Nagyon jó itt lenni.

Adri! Gondolok rátok és sok erőt kívánok Nektek és persze sok optimizmust. Az unokatestvéremék is végigcsináltak vmi veseproblémát a kisfiával, de mostmár semmi gond. Igaz nála az utolsó pillanatban vették észre, nálatok, meg idejében. Kanül ugyanúgy volt, de a pici egész jól viselte, mert anyukája vele volt a kórházban és így nem volt hiányérzete ("csak" Apuka és tesó). Mondjuk ő már 1 éves volt akkor. Szóval lélekben veletek vagyok.

Évi, Te aztán jól eltűntél, remélem jól vagytok mindeketten. Igaz én sem írtam az utóbbi napokban, de hulla voltam. Ma délután végre tudtam aludni egy kicsit, így most nem vagyok oly fáradt. De azért hamarosan lefekszem.

A sétára mindenki jöhet, aki kíváncsi a másikra, minél többen vagyunk annál jobb. Én Dunaújvárosból megyek, így a korai időpont nem túl jó, kb. 11 óra az, amikor fent tudok lenni. Akkor nincs akkora forgalom sem a városban. Nálam lesz 3 embernek férőhely a kocsiban, ha vki jelentkezik szivesen összeszedem. A babakocsi viszont húzos, mert a csomagtartóban az enyém lesz, ami batár nagy. De szállítást vállalok nagyon szívesen.

Én egyébként 26 éves vagyok, ha kell a táblázatba.

Eszter! Mi párologtatunk a pici mellett van a készülék. Egyébként ez nálunk ugyanígy probléma, de már annyira megszokta az orrleszívást a pici, hogy vigyorog rajta. Nálunk elég tetemes a váladék mennyisége, úgyhogy tuti nem a tej vissza"szívása". Eleinte az volt, de mostmár nátha, sajna.

Dia! nem aggódom a csuklás miatt, csak szegény kis drágám úgy utálja. Csak arra voltam kiváncsi más hogyan "orvosolja" a problémát, mert én rögtön adok cicit, hogy minél hamarabb elmúljon. Ezt még a kórházban javasolták.

Bigacsiga! Nem tudom miről írtak a fogamzásgátló topicban, de mintha erről nem olvastam volna. Ez egy régi találmány, ráadásul magyar, de eddig nem forgalmazták itthon. Én is kipróbálom, mert úgy néz ki ez a gyógyszer dolog nem jött be.

Most pusszantás mindenkinek, jó hosszú éjt kívánok:

Geri
geri

Szia Kati!

A Formázásnál (itt baloldalt) le van írva. Bár innen próbáltam mosolygót kreálni, de nem ment. Hátha Te nagyobb sikerrel jársz...

Madárka
madárka (mad&aacut

Madarka

mosolygos egy : es egy ) all csak kozvetlenul egymas melett, Kép
szomoru pedig : ilyen es egy ( csak egymas melett Kép
kiscica

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek el, megvolt az első átaludt éjszakánk, ami nem oltáshoz kötödik. Tomi este 9-től aludt reggel 5-ig. Azért még reménykedni nem merek, de olyan jó volt egész éjjel aludni.

Madárka!
Légy üdvözölve! Szívesen látunk mindenkit, úgyhogy gyere amikor csak időd engedi!

Adri!
Ez nem jó hír! De azért veled együtt bizakodunk, hogy semmi komoly bajt nem találnak Levinél! Megnéztem Öt a Babanetes családoknál, tüneményes kisfiú!

Lányok!
Megkíséreltem létrehozni én is egy táblázatot, nem tudom, hogy sikerült. Remélem mindenkit felvittem és jó adatokkal, ha mégsem akkor elnézést kérek és szóljatok, hogy tudjam javítani!
Na lássuk a medvét!
<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Lakhely
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. Maglód
Tamás 2001.02.02. Maglód
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. Budapest
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.24. Budapest
Kitti 2001.02.17. Budapest
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus János 2001.03.07.
Évi Csongor Attila 2001.03.10.
Madárka Petra 2001.03.13.
Geri /26/ Lili 2001.03.14. Dunaújváros
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin
Bobojsza
</pre>
Névtelen

Ancsa voltam Kép

Sziasztok!
Anyanyanya

Szia mindenkinek!
Ancsa! Megel&#337;ztél Kép Az átaludt éjszakához gratula. Aki él remél Kép
Tiszta ciki, de a nagylányom most vette észre, hogy rosszul írtam a születési dátumát. 94.04.21-én született. Teljesen felháborodott szegény, megis értem. Anya az ilyen? Te már profi vagy táblázat ügyben, légyszi javísd ki. Köszi.
Geri! Persze hogy hiányoztál! Köszi a felajánlást a sétával kapcsolatos szállításra, de ha a babakocsi már nem fér be, akkor tárgytalan a dolog, hiszen babakocsi nélkül nem tudunk menni. Térképen már megnéztem, hogy hol van a Naplás tó, de még mindig nem tudom, hogy tömegközlekedéssel hogy kell odajutni.
A csuklással kapcsolatban: nekem mindkét gyermekem rengeteget csuklott a pocimban is és csecsem&#337;korában is. Én azt olvastam, hogy nem zavarja &#337;ket a dolog. A gyakorlatban ez csak a nagyobbik lányra volt igaz, a kicsi egy id&#337; után begurul és akkor vagy a sírás miatt elmúlik magától, vagy én is cicit adok neki. Tehát nálunk a cici a végs&#337; megoldás.
Évi! Hol vagy? Minden rendben?
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Hát egy nap nem jövök és mennyi minden történik.
az igazság az, hogy fáradt vagyok, mert a lányom úgy döntött, hogy ismét hajnali 3-kor vagy 4-kor kel és ez fárasztó. Ez most így marad?

Adri! Örülj, hogy idejében észrevették ezt a dolgot és kezelik Levit, de meglátod túl lesztek rajta. Gondolom hogy már honvágyad van. Miért csak most jöhettek haza?

Találkozó! Én sem hajnali id&#337;pontban gondoltam a találkozót én is igyekszem aludni. XVI. kerületben van Erzsébet -liget. Támpont az &#336;rs vezér tér és onnan lehet jönni Hév-vel, amire felfér a babakocsi és találkozó a Mátyásföld-repül&#337;tér megállóban lenne és onnan mennénk tovább. Írjatok, hogy ki tud jönni. Ha nem jó a helyszín akkor írjatok, hogy hová menjünk. Az &#336;rsr&#337;l én is tudok 3 embert elhozni.

Szuper a táblázat. így én sem tévesztem el a neveket és id&#337;pontokat végre.

Madárka! Üdv itt a körünkben, gyeere gyakran. Gyere a talira ha tudsz.

Verus! Köszi a választ és gratula a 4 csemetéhez mi is ennyit szeretnénk / bár a párom csak 3-ról tud /

Ma hogy viselkedtek a gyerk&#337;cök?

Jó pihenést,

Üdv: Pankamama
PM

Sziasztok Lányok!

Geri:ez a fog.gátló még számomra is új,nagyon nem tudok róla mit írni..(Bízom benne,hogy beválik,mert nem szeretnék ilyen korán kisbabát..)

Ancsa:Nem baj,ha leírom a többi gyerköc nevét és szül.idejét?(Kifogásolták ugyanis!)
Johanna 93.04.24.Bp.
Tamás 95.03.08.Bp.
Karolina 97.12.30.Bp.
( és János 01.03.07.Bp.)
Köszi,nagyon jó lett egyébként!!Kép

CsKati:Én is próbálkozok a visszaalvással,de a két nagyobb nem igazán hagyja.Persze Tv.-t nézünk meg mesélek még az ágyban fekve,de ez ezért nem az igazi..Kép Viszont ma reggel a férjem lefoglalta Öket,így sikerült 9-ig aludni!!Kép
Tomi ugyan még óvodás,de már megtörtént a beiratkozás a suliba és az ovit is utáltuk,így nem viszem többet!

Dia:Hallottam,hogy mi történt a kislányoddalKép
Remélem mikor ezt olvasod,már jól vagytok!

PM:A srácok ma NAGYON RENDESEK voltak!!Alig veszekedtek,én is velük..Kép A játszón is tök aranyosan eljátszottak egymással!Remélem,hogy nem lesznek betegekKép Voltunk fagyizni,az árak örjítöek..60 Ft. egy gombóc és tiszta víz az egészKép Inkább a mekiben eszünk egyfélét,de az legalább finom.)

További jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Geri a fogamzásgátlós topicban a Manó leírta részletesen azt amit a Verustól kérdezel. Én viszont megtaláltam azt a filmet amit te említttél. Be is linkeltem.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Verus!

Éppen itthon vagyok, mert Borinak úgy néz ki, jobban m&#369;ködik a kórházban alvás, ha nem vagyok mellette, legalábbis így most átaludta bent is az éjszakát. Szóval most ingázom a kórház és a lakás között.
Jól van, minden változatlan a fejével, szerencsére nem jött el&#337; semmi tünet, jól eszik, iszik, jókedv&#369;, viháncol és barátkozik a többi gyerekkel.
Bár az elmúlt 3 napban lázas volt, ami állítólag nem a feje miatt van, megnézte egy orvos, azt mondta, egyszerre 3 foga is jön és piros a torka is, így minden oka meg van rá, de szerencsére este már teljesen normális volt ez is.
Most viszont kijött rajta valami sérv, vsz. köldöksérv, de azt mondták, hogy nem kell vele foglalkozni, csak ha esetleg kizáródna, ami ne történjék meg, amúgy állítólag nagyon gyakori dolog...

Szóval minden összejön, de lényegtelen, csak szerdán már haza lehessen hozni végre, mert borzasztóan hiányzik esténként.

Köszönöm a kedves szavakat Neked.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
A mi adataink a táblázathoz:
Marschalek Jázmin
2001.02.03. 1 óra 55 perckor született Szegeden
Mi a múlt héten voltunk a második oltáson, most kettot kapott egyszerre (DPT I és IPV), és sajnos nem volt szerencsénk, mert a szurik után 4 órával belázasodott (39,5!!! volt a láza) úgyhogy jöhetett a kúp és a langyos vizes fürdo. Szerencsére másnap reggelre már nem volt semmi gond, csak az éjszaka volt nehéz egy kicsit. Szegény úgy nyöszörgött, majd megszakadt a szívem! Na de már túl vagyunk rajta!
Jó babázást mindenkinek!
Bocs az ékezet nélküli betukért.
Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama

Kedves lányok,

az elmúlt pár hétben kicsit elúsztam, így csak olvasgatni volt idom benneteket, olyan öröm olvasni, hogy nonek a babák. Az én Lili babám 2,75-el született és 50 cm-el. most 11 hetes 4100 és 58cm. Én megvallom keveslem, az orvos szerint normális a növekedése, ahogy olvasom a többi hasonló korú baba sokkal nagyobb. Tudom, hogy ez nem verseny csak a növekedési tendenciára gondolok..
Különben egy angyal este 1/2 10-töl reggel 6-ig alszik, 3 óránként eszik és néhány morcos órától eltekintve boldogan vigyorog. Lehet, hogy a dokinak van igaza csak túlaggódom. Sajnos a tejtermelésemnek nem tesz jót, hogy éjszaka alszik, mert szegény cicim nem tudja, hogy mit csináljon mikor van rá szükség.
A másik amiért nehéz napokat éltünk a kaki, amikor 3 napig nem volt, adtam neki sárgabaracklét (3-4 kanállal Hipp-et) ez csodákat müvelt, olyan édi volt boldogan mosolygott utánna (mármint azután, hogy a csapba le kellett mosni).A sárgabaracklé különben nagyon izlett Lili babának( a táblázathoz: 2001.02.22. 02.óra 28 perc, 2.75 kg, 50 cm. Budapest).
(a saját méretem szülés el&#337;tt 1,70cm és 56 kg, szülés után magasság maradt súly 68 kg, én szépen fejl&#337;dtem végig).

Kellemes további vasárnapot mindenkinek.

Zsuzsa
zzss

Sziasztok!

Tudjátok, már milyen sokan vagyunk? Mindjárt meglátjátok! Kép
<pre>
Tamás 2001.02.02. Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. Szeged
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Verus Johanna 1993.04.24. Budapest
Tamás 1995.03.08 Budapest
Karolina 1997.12.30. Budapest
János 2001.03.07. Budapest
Madárka Petra 2001.03.13.
Bobojsza
</pre>

Na mit szóltok? Tegyük bele a táblázatba, hogy hány órakor és milyen paraméterekkel születtek a babák?

Sajnos nálunk sem jött össze az elmúlt éjszakai alvás, kisfiam nagyon nehezen aludt el, és elég nyugtalanul aludt. Viszont amikor reggel 5-kor magam mellé tettem elég jól tudtunk aludni, csak kicsi volt az ágy. Ugyanis ilyenkor négyen alszunk benne. A lányom az már éjszaka közepén átjön hozzánk aludni és letúr minket az ágy két szélére.

Ti nem tapasztaltátok még, hogy jobban hullik a hajatok? Tudom, hogy természetes dolog, de meg&#337;rjít, hogy mindenütt a hajszálaimba botlok! Van erre valami csodaszer?
Meg azt szeretném még megkérdezni, hogy ti szedtek a szoptatás miatt valamilyen vitamint, vagy vaskészítményt? Mert azt mondják, hogy 3.-4. hónap körül kiürülnek a vasraktárak, és nem jut elég az anyatejbe. Igaz ez? És akkor érdemes szedni valamit?

Évir&#337;l mit tudtok? Régen jelentkezett! Remélem nincs náluk semmi gond.

Sziasztok!

Ancsa
Anyanyanya

Kedves Ancsa! Simon 2000.08.25.-én született.bp.-ek vagyunk,14.ker.,én 28 éves leszek.Üdv:Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Dia,lemaradtam,mi történt veletek??!!Majd elolvasom,biztosan írtál róla,de most nincs idöm,csak jobbulást kívánok!Puszi a lánynak! KépBobojsza.
orsolya (orsolya)

Kedves Ancsa,Janka lemaradt...szóval 1997.10.30.-án született.Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok!

Dia! Mi történt Borival? Én nem tudok semmit. Leírnád? De örülök, hogy már jól van, ahogy írtad.

Évi, mostmár kezdek ideges lenni, hogy hol vagy. Légyszi írjál...

Most mennem kell, mert a családom engem kíván.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok Lányok!

Zsuzsa! Ne aggódj a növekedés miatt, én is látom, hogy sok hasonló korú babánál sokkal gyorsabb ütem&#369; a növekedés de az én lányom is 3400grammal és 53 centivel született és most 3 hónapos, pont ma és 5 kiló és 60 cm. Nem eszik mohón, inkább gyakrabban kicsiket. És mivel a feln&#337;ttek anyagcseréje is különböz&#337; hisz vannak kövérek és soványak, úgy gondolom ez a babáknál is így van. Ameddig hízik és boldog addig nagy baj nem lehet.
Kaki ügyben nálunk is hasonló a helyzet, 3-4 napig semmi, aztán egy akkora adag távozik, hogy teljes nagygenerálozni kell utána. Én még nem merek neki adni semmi mást a tejen kivül.

Ancsa! Én is totál kivagyok a hajhullástól mert az egész lakás tele van, potyog a gyerekre az ágyába, de állítólag ez így természetes, remélem abbamarad még miel&#337;tt kopasz leszek. A vitaminokról nekem az a véleményem, hogy ameddig valaki mindenfélét eszik amit megkíván és eszik húst és zöldféléket és gabonát addig kiegészít&#337; vitaminra nincs szükség. Én nem is értem, hogy az utóbbi id&#337;ben miért alakult ki ez a nagy vitamin mizéria, nem éhez&#337; nép vagyunk. De ez az én véleményem. vas miatt egyél vörös husokat, spenótot, olajos magvakat, halat, almát, májat.

Dia! Én is csak kérdezem: mi történt veletek?

Szerintem írjuk be a súlyt és hosszt is, hogy tudjuk azt is követni.

Pankamama

Sziasztok!

Bori csütörtök délután 1-kor egy szabályos szaltóval kiesett a kiságyból. Bár látszólag nem volt semmi baja, de mivel a hátára esett, azért biztos-ami-biztos alapon bevittem a Heim Pálba, ahol egy koponyaröntgen után kiderült, hogy koponyatörése van. Így most megfigyelésen tartják, bár egy púpon kívül továbbra is teljesen tünetmentes (hál'istennek). S&#337;t, megtanulta, hogy kell pápát inteni és mondja mellé, hogy pápá, és ha mondom neki valamire, hogy nem szabad, rázza a fejét, közben persze fél kézzel továbbra is csinálja a dolgot...
A kiságyból úgy esett ki, hogy nyakig ér neki és a párom ott állt mellette, pont hívtam &#337;t mobilon a munkahelyemr&#337;l, hogy mi van velük, amikor csatt és b&#337;gés. A mobil után nyújtózkodott, de hogy hogyan sikerült neki ez a mutatvány, a mai napig nem értem.
Valószínüleg szerdán vagy csütörtökön már hazaengednek minket.

Puszi nektek:

Dia
Dia

Sziasztok!
Ancsa! Én a terhességem alatt szedtem az elevitet, és most a szoptatás alatt is szedem, ha nem felejtem el. Azért is kezelem most már lazábban a kérdést, mert attól tartok emiatt híztam meg, és emiatt nem megy le rólam a súly. Merthogy a vitaminoktól megn&#337; az étvágy.
De ha már a vitaminoknál tartunk, már régebben akartam kérdezni t&#337;letek a K vitaminról. Én még sehol nem hallottam err&#337;l, hogy szoptatás alatt adni kéne a babának. Anno a nagylány születésekor is évekig vettem a Kismama újságot, most a kicsinél is, els&#337; bet&#369;t&#337;l az utolsóig elolvasom, van egy "Szoptatóskönyv" cím&#369; könyvem, amit bibliaként forgatok, ezenkívül a Szoptatásért Magyar Egyesület "Szoptatós füzetét" is megrendeltem, de sehol nem hallottam a K vitaminról. Se a véd&#337;n&#337;, se az orvos nem szólt err&#337;l egy kukkot sem, de most már rá fogok kérdezni.
Pankamama! Az Örs vezér teret viszonylag könnyen meg tudjuk közelíteni tömegközlekedéssel. Ha jól emlékszem az nem éppen egy bababarát csomópont, ha át akarok jutni a túloldalra, akkor egy csomó lépcs&#337;be lehet botlani, ugye jól emlékszem? (13-as villamossal mennénk) Babakocsi hurcibálástól mindig tiszta kosz a gatyám. Dehát ez van.
Hajhullás miatt pedig tényleg nem kell aggódni, kopasz biztos senki nem lesz Kép Ami a terhesség alatt a hormonok miatt nem hullott ki, az most szépen egyszerre távozik. Ez eltart egy darabig, de egyszer ennek is vége lesz.

Ma olyan aranyos, kedves, bájos, stb.. stb.. volt a pici lányom (persze a nagyobb is). Egész nap úton voltunk, és olyan jól viselkedtek. Nagyon jót kirándultunk, bár délel&#337;tt az id&#337; még nem volt valami fényes. A múlkori állatkert is szuper volt, akkor is tüneményesek voltak a lányok. Olyan büszke vagyok rájuk!!! Jaj, hagy írjam már le: a nagy lány a Nyelvész anyanyelv versenyen iskolai szinten els&#337;, megyei szinten harmadik lett, így ugyan nem jutott be az országos dönt&#337;be, mert csak az els&#337; ment tovább, de szerintem így is szép eredmény. Ez már pár hete volt, meg nem is ebbe a topicba tartozik, de úgy szeretem elmesélni. Nem baj ugye?

Dia! Örülök, hogy már jobban van Bori. Eszméletlen, hogy egy pillanat alatt is mit tudnak m&#369;velni ezek a csöppök.
Évi! Én is aggódom! Írjál!

Jó éjt!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok lányok!

Egész hétvégén nem voltam gépközelben, mert hazamentünk a nagyszül&#337;khöz, de már nagyon hiányoztatok!

KAdri! Dia!
Remélem a kicsik már jobban vannak, s&#337;t inkább már jól vannak! Mindenesetre szorítok nektek!

Ancsa!
Gratulálok az átaludt éjszakához! UGye milyen jó aludni egy kicsit, csak így is maradjon!

Pankamama!
GYermekeink mintha egy ütemre járnának! Anett is, bár már szinte egy hónapos kora óta reggel ötkor kelt, az elmúlt napokban hajnali 4-kor ébresztett, s&#337;t volt amikor hajnali 2-kor! De szerencsére ma éjjel már visszaált a régi rend és aludtunk reggel 5-ig! Nálatok mi a helyzet?

Gyarapodás ügyben minket mindig kicsit megszid a doktornéni, hogy keveseket gyarapszunk. Anett 10 hetesen 4550 gramm és 57 cm. /Születési adatok 3420 gramm 55 cm, bár szeritnem a centik nem pontosak/

Szoptatásra vitamint én sem szedek, s&#337;t még a szoptatós teát is abbahagytam, mert úgy vettem észre mióta nem iszom sokkal nyugodtam Ancsi. De sajnos allergiás vagyok a virágporra, úgyhogy Kalciummal próbálom rendben tartani magam, s legutóbb olyat kaptam amiben vas is van, direkte szoptatós anyáknak.

A séta nagyon jó lenne, de attól félek a mi babakocsinkkal nem tudok tömegközlekedni, olyan méretes. Kép Mikor lenne pontosan, hátha rá tudom beszélni férjem egy kis sof&#337;rködésre.

Ti anyatejen kívül adtok még valamit a kicsiknek?
Én próbálom rászoktatni szegénykémet, hogy szükség esetén cumisüvegb&#337;l is vagy kanálból is hajlandó legyen enni, de csak akkor sikerül, ha egy kis almalét keverek a tejbe. VAn valami ötletetek?

Puszi,
Mse
Mse

Sziasztok!

A vasról annyit, nekem anno szinte végig szoptatás alatt adott a gyerekdoki.
K vitamin akkor még nem volt divat, most elvileg a tisztán anyatejesnek kell.
Táblázatról csak annyit, a fõoldalról (jobboldalt) ott a link, babanetes családok címmel, Gabi szépen csinálgatja, ha mindenki beírná magát, szerintem tutibb, mint 3 topicban 3 féle táblázat, ami mostmár van...
Mse, szerintem örülj neki, hogy tisztán anyatejes a babád, ne akard cumisüveghez szoktatni! Amúgy szerintem más családtagtól jobban elfogadják!

Verus, ha lenne kedved, a 3 vagy több gyermek topicban örömmel meghallgatnám a történetedet, a nagy családdal kapcsolatban!

Ildi
Pethes Ildikó

Helló Mindenki!

Rövid leszek.

Dia! Sajnálom ami történt, gondolom frászoltál rendesen. Örülök, hogy jól vagytok és adj egy puszit a Bori bucijára és mond meg, hogy én küldöm. Majd bemutatkozom személyesen neki júliusban. Kép

Szerintem tarthatnánk máshol is a sétát, mert bonyolultnak t&#369;nik ez a tömegközlekedés. Ugyan én kocsival megyek, de másoknak. Írjátok le kinek mi lenne közelebb és válasszunk ki egy olyan pontot, ami mindenkinek jó. A Városliget miért is lett elvetve? Az nem könyebben elérhet&#337;. Vagy csak nekem. Mindenesetre az lenne a legjobb, ha minél többen lennénk és olyan helyen, ahova mindenki el tudna jönni.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok! Kép

Dia! Remélem nem aggódtok nagyon... ez a Bori egy kis tündér lehet, hogy csak így hösiesen pápázik... de jó, hogy ilyen! Mennyivel könnyebb lehet így otthagyni a kórházban, mint nagy sírások után! Remélem lassan már otthon lesz!

Mi ma is voltunk a kórházban, hát, nem kis mizéria volt! Elsöre feleslegesen bökték meg Levi pociját, épp kipisilt mindent, így aztán jöhetett még egy szúrás egy óra múlva. Nagyon kis hösies volt, eredmény szerdán. Na, erre most felébredt, futok hozzá, este folytatom.
Sok puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok!Dia,remélem,minden oké!KépLányok,mikor,hol lesz a tali???Képzeljétek,Simonom két fogacskát produkált anyáknapjára!Képés sikerült felülnie!!KépOlyan édes,éjjeli szopizáskor azt mondja:enneennenennenenne,úgy sír:mamamamamama.és pápát int!KépTök jó fej!
Nekem is hullott a hajam!KépBobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok LÁNYOK!

Bobojsza! aranyos vagy ebben a távirati stílusban.

Dia! Hát ez nem semmi. Gyors gyógyulást a kicsinek!

Adri! Várjuk az eredményt és szorítok, hogy negatív legyen.

Mse!Akkor tényleg egyformák a csajszik. Sajna nálunk a helyzet változatlan. Panka hajnali 4-re állítódott be, bár 10 perc alatt eszik és utána már alszik is továb de akkor is fárasztó és reggel 7-kor ismét kelünk. Mostanában este 8 körül mindig levág egy kiadós bömbölést , ringatjuk, itatjuk stb. de csak cicin nyugszik meg és utána alszik fürdetésig. Másnak is van ilyen?

Lányok! Nekem is totál mindegy hogy hol sétálunk, bár a Városligetbe eljutni tömegközlekedve szerintem nem egyszer&#369;bb mint az &#336;rsre, de ahogy gondoljátok, csak akkor beszéljük meg mert máj. 23 már nincs messze.
A másik verzió az lehet, hogy szombat délel&#337;ttre tesszük a talit és akkor a férjurak tudnak furikázni, csak gondolom hétvégén mindenkinek jobban van programja. Irjatok, mi lenne a jobb.

K vitamin: valahol már írtam, hogy a dokinénink szerint 6 hónapos koráig kell adnunk.

Pankamama

Sziasztok!

Kata vagyok, két gyerkoccel. Panni 2 és fél (98.10.03.), Miska 8 hónapos (2000. 09.21.). Néha már olvasgattalak Titeket, és nagyon szimpatikus ez a topic.
Hajam nekem is hullott, foleg második szülés után 2-3 hónappal, már azt hittem megkopaszodom. Próbáltam vitamint szedni, Revalidot, persze a két gyerek mellett mindig elfeljtettem. Aztán megállt egyik napról a másikra és most már kis babahajak vannak elol, hátul. Mindenki azt mondja ez természetes, de átélni borzalmas.
A mi dokinénink a K vitaminból 2 dobozzal (az 10 hét) adott, de megkédezte volt-e vérzékenység a családban.

PaMiKa
PaMiKa

Megint sziasztok!
Levi már alszik, én is majd ledölök a székröl, de ígéret szép szó...
Ancsi! Nagyon jó lett a táblázat, köszi, hogy kézbe vetted a dolgokat. A hajam nekem is totál hullik, tele van vele még Levi pelusa is veleKép, de a csúcs ma az volt, hogy a ma hozzánk költözött kis 8 hetes kölyökkutyáról is az én hajszálaimat szedegettem... Kép De azt olvastam, ez tök normál jelenség, valójából csak azért hullik több, mert a terhesség alatt az elhalt hajszálak nem hullanak ki, csak a szülés után. Szóval csak ne aggódjatok, a hajhullást úgyis csak a padló állíthatja meg! Vitamint nem szedek, szerintem kilókötö tutira, és hát gyümölcsböl, zöldségböl sokkal egészségesebb pótolni a hiányt. Még jó, hogy jön a nyár!
Mse! Én a tejen kívül mást semmit nem adok Levinek, de bevallom, biztos, ami biztos alapon kipróbáltam, elfogadja a cumisüveget is, de minek??? Egyelöre itt vannak a jó (nem is olyan)kis cicik.Vagy mondjam egyszerüen bödületesen nagyoknak? Kép
Kati! Csak nyugodtan büszkélkedj a lányoddal, mi csak gratulálni tudunk!!!
Verus, jó hogy itt vagy, még nem is értelek rá üdvözölni.
Szerintem is tök jó a nagy táblázat a föoldalon, csak tudod Ildi, az már kezd jó naggyá válni, és onnan kikeresni, hogy ki kicsoda itt a mi kis topicunkban szerintem nem olyan könnyü.(én próbáltam, ezért is jutott eszembe a saját táblázat) Itt meg akkor azok vannak, akik itt beszélgetnek. Ez a táblázategyáltalán nem zárja ki, hogy a másikban is benne legyünk, viszont jelentösen megkönnyiti itt a topicon belüli tájékozódást. És hely, ugye az van...
Jaj, lányok, én olyan fáradt vagyok, most muszáj elmennem aludni, pedig még annyi mindent mesélnék...
De még egy kérdés: mennyi idösen szokás a babának a fejét tartani hason? Levi utál hason lenni, ordít mint egy kis sakál, a védönö meg megállapította, hogy "pedig edzeni kéne, hát hogy fog ez a gyerek járni?" nem tudom... még olyat nem hallottam, hogy valaki fekve maradt volna élete végéig azért, mert utál a hasán fekve fejet edzeni. Ti mit gondoltok????
Mindenkinek nagyon jó éjszakát!
Adri Kép
KAdri

Sziasztok Lányok!

Kati:A K-vitamint tényleg csak egy pár éve kell adni az újszülöttnek (Tomi még nem, Kari már kapott).Ezt az ún. újszülöttkori K-vitamin-hiány megelözésére kell.Mivel az újszülöttnek csökkent K-vitamin készlete van, és a placentán keresztül nem igazán jut át ez a vitamin, ezért kell pótolni.(Merthogy a vitamin hiánya vérzékenységi tüneteket okoz, ezért már születése napján kap konakion-t, és ha csak anyatejen él, akkor 5-10 héten keresztül kell kapnia hetente egy alkalommal.)Furcsa, hogy sem az orvosod, sem a védönöd nem beszélt errol, és az is az, hogy az újszülött-osztályon sem szóltak róla...
Én is gratulálok a nagylányod sikereihez!!Kép

Ildi: Kérésednek eleget fogok tenni a napokban!

Adri:Szorítok, hogy jók legyenek az eredmények! Egyébként a védönöd aggodalma szerintem felesleges!Tomi is utálta a hasonfekvést, ennek ellenére már 7 hónaposan felálltKép

Zsuzsa: Van egy 13 éves hugom, aki nem fejlödött az orvos szerint megfelelöen, anyukám is aggódott, (havonta kb. 500 grammokat hízott) úgyhogy elkezdte a hozzátáplálást - fözelékek, meg hasonlók - 4 hónapos korában, és mostanra 172 cm magas, és 70 kg!!Szidja is az anyut, hogy miért kellett hizlalnia! Valószínü, hogy nincs hozzá köze, de azért írtam le, hogy ne aggódj!!Kép

Most mennem kell, mert már hulla vagyok...sziasztok: Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Muszáj eldicsekednem, ma Marci 11-tôl 7-ig aludt! Tudom, nem olyan nagy szó, mert már 4 hónapos elmúlt, de nála mégiscsak az, mert hadilábon áll az éjszakákkal. Sajnos estére már nincs elég tejem és ezért már jó ideje pótlást kap az utolsó kaja után. Az orvos nagyon beijesztett, hogy a cumisüvegtôl le fog szokni a szopásról, ezért eddig mindig pohárból kapta a pótlást, de mostanában pohársztrájkba kezdett. Erre tegnap este pepipultam, mikor 60 gr. cici után 1 kortyot sem akart a pohárból, csak hisztizett (olyan erôs már, majd kiugrik a kezembôl Kép ). Megpróbáltam a cumisüveget, lesz ami lesz alapon, és 80-at megivott. És legközelebb reggel 7-kor hallatott magáról... Örülök, de kicsit azért aggódok is a cumisüveg miatt. Van valaki közületek, aki szoptat és cumisüveget is ad, és volt valami probléma?

Képzeljétek pénteken utazunk Marcival 4 napra Londonba. Kicsit izgulok, mi lesz a repülôn, meg hogy fogjuk a sok cuccot vinni, de azért majd csak összejön.

Adri: Szerintem felesleges aggódni a hasonfekvés miatt. Marci is 3 hónapos koráig utálta, most meg naponta ezerszer hasra fordul és élvezi Kép.

A talival kapcsolatban nem vetett fel valaki a múltkor a hûvösvölgyi Nagyrétet? Miért lett tulajdonképpen elvetve? Egyébként mi kocsival mennénk Budáról és szívesen elviszünk még valakit babástúl, kocsistúl. Na abbahagyom a locsogást, helló!
Eszter

Sziasztok lányok!

El&#337;ször is a táblázathoz elmondanám, hogy leányom Budapesten született, én meg 27 éves vagyok.

Ami a hajhullást illeti, nekem csomókban, mindenhol potyogott. Nagyon megijedtem, elkezdtem szedni Elevitet, TardyferonFolt, és a hajamra kenek kétféle löttyöt, az egyiket ampullából (ez jó illatú, és Hair Code-ot (ez büdös). Szerencsére már egy pár napja normalizálódott a helyzet, de nem tudom minek köszönhet&#337;en (lehet, hogy magától is csökkent volna...)

Mse,
Ha én kínálom lányomat cumisüvegb&#337;l anyatejjel, akkor eszméletlen patáliát csap, és nem hajlandó egy kortyot sem elfogadni. Az apukájától kisebb hiszti után minimális mennyiséget eszik, viszont bárki mástól szemrebbenés nélkül elfogadja az üveget, és jóíz&#369;en eszik. Szerintem próbáld nagymamával elfogadtatni vele.Szerintem csak akkor er&#337;ltesd, ha néha rábízod másra a babát.

Ami a Konakiont illeti, már nagyon sokféle véleményt hallottam.Azaz egy biztos, hogy a K-vitamin egy véralvadási faktor, és az anyatejben nincs. Van, aki szerint addig kell a babának kapnia, amíg csak anyatejet eszik, mások szerint 5-10 hétig, és van olyan, aki csak akkor írja fel a babának, ha vér jelenik meg a székletében. Nyugat-Európában végeztek valami kísérletet, hogy a K-vitaminos babáknál kevesebb a csecsem&#337;kori agyvérzés. Nem tudom mi az üdvözítö megoldás, mindenesetre Petra addig kapja, amíg csak anyatejet eszik.

Madárka
madárka (mad&aacut

Szia Adri!

Nem ismerek olya egészséges embert, aki hanyattfekve érettségizett volna, úgyhogy nyugi, a baba szerintem tudja, hogy neki milyen fejl&#337;dési ütem az ideális.
Egyébként frászt kapok az ilyen okostojásoktól. Elrettentésül álljon itt néhány példa (nem az én véd&#337;n&#337;m, hanem a hellyettese ilyen "jólinformált"):
1. Ébresszem a gyereket 2 óránként éjjel-nappal enni. Ekkor Petra 1 hetes volt, és egy etetés 50-60 percig tartott. Bólintottam, belegondoltam, frászt kaptam, elfelejtettem.
2. Minden etetés el&#337;tt fert&#337;tlenítsem a mellemet. na ezt már nem tudtam szó nélkül hagyni, és közöltem vele. hogynén minden nap zuhanyozni szoktam, elég steril vagyok így is.
3. Minden étkezés után mérjem, hogy mennyi a súlya. Itt elmeséltem neki, hogy nem disznó ez akit hizlalni kell. Mondjuk ehhez hozzá kell tenni, hogy a gyerek kiegyensúlyozott, jókedély&#369;, és a kis tokájával nem egy éheztetett tipus. Most sem tudom a gyerk&#337;c paramétereit...
4. Közölte, hogy vigyem neurológushoz a gyereket, mert felemás. Itt is felhívtam a figyelmét arra az apróságra, hogy ha Petra a másik oldalra fordítja a fejét, akkor pont a másik oldalra felemás. No comment.

És képzeljétek el, csak egyszer találkoztam vele! Nekem még szerencsém van, mert rólam lepattannak az ilyenek, de van olyan ismer&#337;söm, akinek gyomorgörcse van a véd&#337;nénivel való találkozó el&#337;tt, utána meg sírógörcse.
Na, jól kipanaszkodtam magam ,pedig hallottam ennél rosszabbról is.

Szeretnék dicsekedni is egy kicsit, pár napja kicsi lányom este 8-9-töl reggel fél hétig egyfolytában alszik. Ekkor eszik egyet, majd alszik még 9-10-ig. Egyébként most könnyen vagyok okos meg ügyes, de kíváncsi leszek, hogy mi lesz akkor, ha a következ&#337; baba sírós, rosszalvó, rosszev&#337; lesz; mert így a problémák nagy részét még elképzelni sem tudom. Persze nem mintha hiányozna...

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Helló Mindenki!

Most csak annyit, az Évi hívott, betojt a számítógépük és azért nem tud jelentkezni. Úgyhogy ne aggódjatok. A hétvégen már online lesz és már nagyon hiányzunk neki. Most mennem kell, mert jön a dokibécsi beadni az els&#337; oltásunkat. Majd írok, hogy viselte Lili.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok!

Tegnap nem jártam erre, most meg nem gyözöm olvasni annyit írtatok.
Alvásról; tegnap éjjel kelnem kellett, erre ma éjjel megint aludtunk és csak reggel 5-kor ébredt Tomi. Lehet hogy tényleg beállunk lassan?

Adri!
Egyetértek a többiekkel, szerintem se aggódj amiatt, hogy nem szeret hason lenni a kisfiad. Az én lányom anno ugyanígy viselkedett, ha hasra fektettem ordított, hasrafordulni is csak b&#337;ven 6 hónapos kora után tudott (nagyon lusta volt) és mégis 8 hónaposan mászott, 13 hónaposan meg már ment magától. Különben is nem versenyz&#337;k, hanem babák, akkor meg minek edzeni &#337;ket.
Milyenek lettek Levi eredményei?

Kati!
Én is szeretnék gratulálni kis(nagy)lányodhoz, nagyon szép eredményeket ért el! Kép

Dia!
Remélem ti is jól vagytok már! Kiengedték Borit a kórházból?

PaMiKa!
Légy üdvözölve Te is! Már fel is vettelek a táblázatba!

Védönökröl csak annyit, hogy én sem igazán vagyok megelégedve a miénkkel, amikor a lányom megszületett egyszer volt kinn nálunk, és utána elvárta, hogy én vigyem a gyereket kéthetente hóban-fagyban. Amikor meg nem vittem el háromhetesen, (minusz 10 fok, és 10 centis hó volt) leszidott, hogy mit gondolok én miért nem vittem le, mert már régen kéne kapnia a D- és a K-vitamint. Ugyanis akkor még a gyerekorvos se jött ki.(Azóta már új gyerekorvosunk van) Most meg amikor már tapasztalt anyukának mondhatom magam, megjelenik kéthetente. Én ezt nem értem! De nem is töröm magam, hogy én menjek, havonta egyszer megjelenünk tanácsadáson akkor lemérik, megkapja az esedékes szuriját a tanácsokat meg már két éve meghallgattam és akkor is úgy csináltam, ahogy én gondoltam.
Na elnézést, hogy ilyen hosszú voltam!

<pre>
Tamás 2001.02.02. Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. Szeged
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Verus Johanna 1993.04.24. Budapest
Tamás 1995.03.08 Budapest
Karolina 1997.12.30. Budapest
János 2001.03.07. Budapest
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Dia Bori
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. Budapest
Simon 2000.08.25. Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
</pre>

Sziasztok!

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok!

Holnap leutazunk Balcsira vasárnapig, így jó sok olvasni való lesz.

Nálunk a dokinéni választott, talán ezért a védono nem jelentkezik túl gyakran. Bár o is mondott már néhány badarságot, én persze nagy lelkesen bólogattam. Elso gyereknél rengeteg tejem volt és eleinte fejtem, megkérdeztem tole, hogy nem lehetne-e leadni.Válasz: nagyon macerás, inkább lebeszél róla. Jó mi, mikor mindenhol azt olvasni, hogy adjon tejet aki tud. Második gyerekkel is rengeteg volt eleinte a tej, de csak a kórházban fejtem, itthon már nem volt idom, így szépen beállt a Miska által kívánt mennyiségre.

Eddig nálunk szerencse volt az alvással, a fiam kb 3 hónaposan átaludta az éjszakát 7-6-ig. Azért tettem le ilyen korán hogy a nagyra is legyen idom, így esténként csak vele tudok foglalkozni. Egyébként az esti nyugösség is megoldódott ezzel. Panni kicsiként este 6 körül elkezdett nyuglodni és csak szenvedtünk. Nem is tudom nála miért nem vezettem be a korábbi lefekvést.
Sajnos Miskának most jön az elso két foga (B1 már áttört) és iszonyú nehezen megy az elalvás, bármilyen fáradt, és éjszakánként is felébred már egy hete. Elég fárasztó, foleg, hogy napközben se lehet pihenni. (Elso gyerekesként az ember nem is gondolta, milyen jó egy kis nyugis olvasás, vagy TV nézés, amíg a gyerek alszik.) Tegnap kipróbáltam, hogy mellettem aludjon, de még gyakrabban felébredt, meglátott és teljesen magáhoztért dumált, jött-ment az ágyban. Igaz eddig se tudott velem aludni, de gondoltam most hátha.
Nem tudom most mit csináljak vele elalváskor, mert ha beteszem az ágyába üvölt (hihetetlen hangja van, már a kórházban is az összes csecsemos megjegyzést tett rá). Eddig amikor betettem, lefeküdt, ujj be a szájba és csöndben elaludt. Persze lehet, hogy azért sír, mert fáj az ínye, ahogy szopja az ujját (ez most jutott eszembe).
Panninak az elso foga 3 hónaposan kijött. Aztán kb fél éves volt amikor utaztunk Kecskemétre és nagyon sírt az autóban, egyszer hátranéztem és folyt a vér a szájából. Hú nagyon megijedtem. Kiderült, hogy a két alsó fogával kivéste, harapta a felso kettot. Biztos viszketett neki. Pedig még volt kb 1-2 mm az ínyébol.

Ja egyébként Bp XII.-ben lakunk. Én 27 éves vagyok.

Kicsit hosszúra sikeredett. Lehet, hogy este még benézek, férjem úgyis késon jön.
Ha a vasalással idoben végzek)

PaMiKa
PaMiKa

Helló Lányok!

Pamika üdv itt nálunk. Gyere nagyon gyakran.

Túl vagyunk az els&#337; oltáson. Volt 2 perces sírás és egy nagy ordítás, mikor a t&#369; bement a combijába. Beszéltem hozzá a szuriadás közben és eltakartam az arcát, de sajna nagyon kicsi a fájdalomküszöbe. (ezt már korábban is tapasztaltam) De hamar sikerült megvígasztalni, pedig nagyon sírt. Adtam neki cicit és az nyugtatta meg leginkább.

Most mennem kell. Ja még annyit a mi kis maszatunk nemhogy aludna, de éberebb, mint szokott lenni. Mindegy.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok Lányok!

Huh, milyen sok új anyuka van, alig gy&#337;zöm követni az eseményeket.

Pamika: üdv közöttünk, írj amikor tudsz. Jó pihenést a Balcsin és jó id&#337;t Nektek. Élménybeszámolót kérünk.

Kati! gratula ügyes lányodhoz, légy is rá büszke!

Adri! Pont ma volt itt a véd&#337;néni és arról kérdeztem, hogy meddig kell az autósülésben a fejsz&#369;kít&#337;t berakni, magyarán mikortól tartja a fejét biztonságosan. És &#337; erre mondta, hogy tegyük hasra, mert ahogy tartja a fejét úgy er&#337;södik a nyakizma. Végül is naponta 1-2 percre meg lehet csinálni. Hozzáteszem, hogy az én lányom is üvölt egyb&#337;l hason, de egy kis torna nem árthat.
írj a leletr&#337;l légyszi és, hogy jöhettek-e haza.

Lányok! Akkor most meddig kell a fejsz&#369;kít&#337;t használni? mert erre azért nem kaptam választ.

Eszter! Mit csináltok Londonban? Remélem jó lesza repül&#337;út, jó utat. Nagyrét azért lett elvetve, mert a Pestieknek messze van pláne tömegközlekedve. Viszont akkor a Városliget mindenkinek egyenl&#337; távra van. Akkor oda megyünk?

Hozzánk az els&#337; id&#337;kben hetente jötta dokinéni, véd&#337;néni, és a véd&#337;néni / aki 26 év körüli /most is kijön havonta, én kedvelem, ha nem is mindennel értek egyet.

A kengururól mi a véleményetek? Mondjuk erdei kiránduláshoz, ahol nem lehet babakocsizni.

Jó babázást.

Pankamama

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a gratulációt a nagylányomhoz, és köszi a felvilágosítást a K vitaminnal kapcsolatban. Ezekután én is csodálkozom, hogy nem szólt se a véd&#337;n&#337;, se az orvos. Holnap megyek hozzájuk, kiváncsi vagyok mit fognak mondani.
Szerintem a szülés utáni hajhullás ellen kár bármilyen csodaszerrel küzdeni, aminek ki kell jönnie az úgyis kijön.
Mse! Én sem adok semmit a babámnak anyatejen kívül, és remélem 6 hónapos koráig ez így is marad. Nekünk sajna muszáj volt cumisüvegezni (1 napig), mert kórházba mentem, de hál istennek pici lányom szó nélkül elfogadta (nem t&#337;lem), és utánna szó nélkül visszafogadta a cicit.
PaMiKa! Üdvözöllek én isKép Jó pihenést a Balcsin!
Madárka, Eszter! Gratulálok a gyermekek átaludt éjszakáihoz, és szorítok, hogy tartós maradjon.
Adri! Én a lánykámat minden fürdés után egy picit hasra szoktam tenni, hogy megsimizzem a hátát, megpuszilgassam a popsiját. &#336; se nagyon csípi, amikor reklamál visszafordítom. Ennél t&#337;bb id&#337;t &#337; sem tölt hason fekve. Szerintem se aggódj, ha nem szereti ne er&#337;ltesd.
Találkával kapcsolatban: nekem a H&#369;vösvölgy elérhetetlen messzeségben van. Viszont ahogy Pankamama is írta, teljesen mindegy tömegközlekedés ügyileg a Városligetbe, vagy az Örsre eljutni. Én elég mobil vagyok babakocsival. A jöv&#337;hét szombat nekem semmiképpen sem jó, mert a nagylány osztályával kétnapos oszálykirándulásra megyünk. Természetesen akkor és ott legyen a tali, ami a többségnek jó. Sajnálnám ugyan, ha nem tudnék elmenni, dehát majd találkozunk Júliusban.
Geri! Örülök, hogy így megúsztátok az oltást. Persze, hogy a cici a legjobb nyugtató. Az alvás pedig el&#337;bb utóbb rendez&#337;dik.
Jó, hogy Éviéknél minden rendben, és lassan visszatér.
Hell&#337; mindenkinek
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Pankamama!
Fejsz&#369;kít&#337;t mi már rég nem használjuk a hordozóba. Kin&#337;tte a gyermek. Sehogy se fért már el benne. Pontosan nem emlékszem mikor vettük ki, de már elég régen. Teljesen jól tartja a fejét, már csak útban volt.
A kenguru szuper találmány, lehet olyat kapni, amit újszülött kortól lehet használni. A baba gerince miatt azonban csak három hónapos kortól ajánlják a használatát. A Te lánykád már három hónapos, nyugodtan lehet használni, és a babák általában nagyon szeretik a testközelség miatt. Mi a nagylánynál nagyon sokat használtuk. Volt úgy, hogy a házimunkát is babát magamra kötve végeztem. Jöv&#337;hét végén megyünk osztálykirándulásra a nagylánnyal, és akkor is kenguruzni fogunk.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Lehetek egy kicsit off? Tudom nem tartozik ide, de olyan szomorú vagyok, mert ma kiedrült, hogy Anyucikámat m&#369;teni kell, mert van egy ciszta a petefészkében. Azt nem tudni, hogy milyen, de nagyon meg van ijedve, mert az orvos azt mondta, hogy jobb, ha az egész méhét kiveszik a másik petefészkével együtt. Tudom, hogy nem szabadna ilyeneket írni, de sajna nem csak jó történik velünk. Mindenesetre én optimista vagyok, remélem nem lesz semmi baj.

Örülök, hogy vagytok és én mindenképp szeretném, ha találkoznánk jöv&#337; szerdán. A hétvége nekem nem lesz jó, mert Anyukámat fogjuk látogatni Apukámmal meg a picivel vidítás gyanánt. Szóval a szerda jó lenne. Városliget???? Vagy más ötlet. hamarosan konkrétizálni kellene...

Most búcsúzom, mert be akarom fejezni ezt a szörny&#369; napot.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok!

Megint itt vagyok. Férjem hazajött korábban, mint mondta (fél 9), aztán jött egy telefon és elment. A felhokön átszurodött egy kis fénysugár. Ti is sokat vagytok egyedül? Én nem tudom megszokni. Na mindegy.

Geri!
Szerintem nincs olyan gyerek aki ne sírna az oltástól. Panninak hihetetlen magas a fájdalom küszöbe, de oltásoknál o is sírt. Miskának viszont nagyon alacsony volt mikor született, nem bírta a hideget (amikor vetkoztettem a kórházban zengett az egész emelet a hangjától), a meleget, a fájdalmat, a zajt, semmi rosszat. Mostanra már teljesen olyan mint a novére. Igaz, van kiképzésben éppen elég része. (Panni által, persze)

Jut eszembe, mi lehet egy gyerekkel, ha koponyatörése, vagy repedése van és ez nem derül ki? Nekem mindkét gyerek hihetetlen mozgékony (Panni 5 és fél, Miska hat hónaposan állt fel), mindketto esett már le ágyról, Panni lépcson, babakocsiból is. A gyerekorvos azt mondta, csak akkor vigyem kórházba, ha hányna, aludna, nem enne, púp lenne a fején, meg hasonlók. De már mástól is hallottam, hogy tünet nélkül volt a gyereknek koponyarepedése. Diát olvasva egy kicsit megijedtem, az eddigi esések miatt.

Pankamama, a kenguru szerintem típusfüggo. Mikor eloször babás voltam a férjem kiment egy hétre Londonba. Akkor nálunk még nem lehetett hordozókendot kapni, de sok jót már lehetett róla hallani. Kértem, hogy hozzon. Persze nem talált, de hozott egy fantasztikus kengurut (hihetetlen ára volt), talán Twins (most nem tudom megnézni, mert bent van a gyerekszobában). A terhet abszolút elosztja a válak és a derék, csípo között. Nagyon hosszú kötözoje van és igazából egyedül nem is egyszeru felvenni. De órákat tudtam benne hordani a gyerekeket. Egyster elmentem a barátnommel a városba (tolük) és adott kölcsön egy Cam kengurut, hátul csatos. Fél óta után majd leszakadt a derekam, a vállamat vágta a pánt, Panni kényelmetlenül érezte magát, tartani kellett a kezemmel. Szörnyu volt. Ilyennel biztos nem jó kirándulni.
Miskánál már vettem kendot, de egyszer nem mentünk vele utcára, mert az elso pillanattól hihetetlenül utálja, minden pózban. Nem tudom miért.
A fejszukíto elvileg addig kell, amíg megtanulja tartani a fejét, de szerintem amíg ki nem növi praktikus, mert autóban általában elalszanak a babák és akkor úgyis nyeklik-nyaklik a fejük.

Nekem mindkét gyerekem hason alvó az elso perctol kezdve. A Panni, amíg nem tudot forogni, ébren is csak hason szeretett lenni. Miska viszont ébren csak a hátán volt hajlandó feküdni. Aztán mikor meg tudott fordulni rejtélyes módon már csak hason volt. (Ki érti a férfiakat?) Egyébként a háton fekvéshez csak egy kis figyelmeztetés. Vigyázni kell, hogy a babák ne mindig ugyan abban a pózban feküdjenek, mert ott ellapul a fejük. (Általában úgy marad) Ez lvileg köztudott és sokan nehezen viselik az ilyen figyelmeztetéseket, ennek ellenére sok a lapos feju gyerek. Az anyósom annak idején azt mondta, hogy szegény gyereket nem akarja bántani, ha neki úgy kényelmes feküdjön úgy (pedig állítólag a fejtartás csak az anyaméhban rögzült testtartás miatt van). A férjemnek persze most is asszimetrikus a feje. Szerencsére nem zavaróan.
Pl alá lehet támasztani a fejet egy összehajtogatott pelussal, vagy a gyereket fordítani meg az ágyban, mert a fény felé fordítja a fejét. Vagy ha van egy kedvenc játék, amit sokat néz azt odatenni.
Bocs az okoskodásért.

Oltásnál az lesz a borzasztó amikor egyszerre kettot kapnak. Nekem iszonyú volt lelkileg.

Na sziasztok PaMiKa
PaMiKa

Sziasztok Lányok!

Holnap lesz a nagyvizit, lehet, hogy már holnap kijöhetünk, mert Borika annyira egy ügyi csajszi!!! Drukkoljatok, jó?

PaMiKa: Én is a XII-ben lakom....

Koponyatörésnél sok minden nagyon rossz történhet, de pl. Borinak is lett egy púp a fején, csak nem azonnal, hanem röpke 4-5 óra elteltével...
A sok minden rossz (de nem ijesztgetni akarlak): agyrázkódás, agy&#369;ri nyomás megváltozása, agyvérzés, vérrög... De ha eddig nem volt semmi baja a gyerk&#337;cöknek, akkor már nem is lesz.

El&#337;tte Bori is rengeteget esett, de most mintegy 140 centir&#337;l csinált egy salto majdnem mortale-t, ezért vittem be... &#336; is dobott már hátast, leesett a mi ágyunkról nem is egyszer, de csak most történt baja. Állítólag egyébként elég ritka dolog ez, és nagyon gyorsan regenerálódnak.

Szóval nyugodj csak meg, biztos észreveszed, ha komolyabb baj lesz, ha máshonnan nem, egy pukliból. Akkor viszont tényleg irány a kórház. Addig meg ne aggódj, szinte gumiból van a csontjuk.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Pankamama: én egy ideig imádtam a kengurut, csak most már egy fél óra után kezd nagyon nehéz lenni, bár Marci imádja. A miénk olyan, hogy fordítva is bele lehet tenni a gyereket, ha már jól tartja magát és akkor tud nézelôdni... De nekem asszem így majdnem 6 kiló fele már marad a babakocsi. Azt várom nagyon, hogy üljön és akkor majd egy kis könnyû esernyôkocsiban vihetjük, nem ebben a marha nagyban, ami mellé a csomagtartóba már semmi se fér be...

Geri: Fel a fejjel, biztos minden rendben lesz a mamáddal. Drukkolok!

Pankamama: Az öcsém Lomdonban lakik, hozzá megyünk. Kicsit ideges vagyok a repülés miatt, de biztos minden rendben lesz. Emlékszem, milyen ideges voltam, mikor a repülôn valakinek a babája végigüvöltötte az utat - hát, most lehet hogy én leszek az a valaki : )

Nekem jó a városliget, pl. 12 óra jó lenne? Mondjuk találkozhatnánk a vidámpark elôtt, azt elég könnyû megtalálni.

Na megyek, mert szerelô jön, én meg itt ülök pongyolában még.

Eszter
Eszter

Sziasztok!

Kengururól mesélném, mi az ikrekkel használtuk sokat. Volt egy csatosunk is, meg egy kötõsünk is, hát a kötõs szerintem sokkal jobb volt. Mi akkor is használtuk, mikor már két évesek voltak, igaz, õk nem egy dundi gyerekek (tizenegy-két kilók lehettek akkor). Viszont klassz volt, hogy BKV-val elindultunk gyalog kirándulni, ötösben, aztán mikor elfáradtak, csak elõkaptuk a kengurut, beraktuk õket (sokszor el is aludtak) és mentünk tovább. Semmi babakocsis buszozás, metrózás, semmi cipekedés. Ja az is igaz, hogy nagyon klassz túrázók voltak ezidõtájt, meglepõen sokáig bírták.
(ha most állnék ilyen téma elõtt, tuti kipróbálnám a kendõt (fõoldalon megtaláljátok jobboldalt), abba fekve is be lehet tenni, meg mikor már lényegében csípõn viszi az ember, ahhoz megfelelõen is köthetõ)
Ildi
Pethes Ildikó

Krisztinának megszületett a kisfia.

"Domonik máj. 10-én este 17.20-kor jött, 3320gr 54 cm!
SMS-eket örömmel fogadok babanetröl is. Krisztina, a legboldogabb anya..."
20-463-1039
Zsolt

Sziasztok!
Most nagyon sietek, de mindenképp benéztem, hogy szóljak: Levi pisijében semmi nem tenyészett ki!!! Kép Ez akkor azt jelenti, hogy holnap reggel irány a kórház, kezdödhet a kivizsgálás. Kicsit tartok töle, félek, hogy fájni fog Levinek. Nagyon szorítsatok, este benézek az eredményekkel, ha nem kell éjszakára bennmaradnunk. Mindenkinek puszi!
Adri
KAdri

Sziasztok!

Bocs a tegnapi off-ért, de muszáj volt kiírnom magamból. Remélem nem vettétek rossz néven...

Adri! Nagyon szorítok nektek, biztos nem lesz semmi baj. Írjál, hogy mizújs. Egyébként az én kislányom is utál hason. Nagyon.

Dia! Ma már otthon alszik a pici?

Nekünk is van kengurunk, Lili nagyon nem komálja. Sz&#369;k a hely &#337; meg nagy kalimpálós. Így felesleges. Majd a következ&#337;nél talán tudjuk használni. Bár még azért Lilinél is próbálkozom.

Már rég meg akartam kérdezni, hogy a kisbabákat szúnyog ellen hogyan lehet megvédeni. Nyílván kenni nem lehet rájuk semmit (vagy igen?) de én nem szeretném, ha Lili csupa pötty lenne a szúnyogcsípésekt&#337;l, mert azok meg viszketnek &#337; meg nem tudja megvakarni, akkor pedig ny&#369;gös lesz, vagy nem?

A másik hogy mostanában olyan sok kismama akad körülöttem, akinek egyik napról a másikra elapad a teje. Ez mit&#337;l van? Lehet tenni az ellen, hogy ne legyen így? Vagy ez a természetre vár?

Most mennem kell.

Sziasztok:

Geri
geri

Sziasztok,

segítenétek nekem abban, hogy mikor kell a kiságyat lejjebb állítani? Ez korfügg&#337; vagy a megforduláshoz kell kötni,Lili 12 hetes. Mostanában olyan mozgékony a mi ágyunkon is félek otthagyni, mindig körbebarikádozom.

Kedves Mse. én is adok Lilinek naponta egyszer pótlást cumisüveggel kb egy hónapja, 150 gr-ot nem tudok kanálkával megetetni vele, nekem is mondták, hogy leszokik a cicir&#337;l, de úgy veszem észre, hogy amíg tejem van addig a világon senki sem tudja Lilit leszoktatni a cicir&#337;l.

Kedves Geri, nekem kb egy hónapja az egyik mellem alig ad tejet anyukám tüd&#337; és mellhártyagyulladással volt kórházban 3 hétig és valószínüleg az idegeskedés is közrejátszott ebben - nagyon megértelek. Én egyértelmüen hülységnek tartom a védonéni" mindenki tud szoptatni, aki akar elméletét", biztos vagyok benne sok anyuka a fél karját odaadná, ha tudna szoptatni és mégis elapad a teje id&#337; elött. Én végighallgattam az összes tanácsot így fejek, két mellböl szoptatok, eszem-iszom és remélem még legalább egy hónapot sikerül. Valószinüleg a természet dönti el?! Esetleg genetika anyáról lányára száll?

Zsuzsa
zzss

Sziasztok!

Délután ide már nem tudtam írni, mert Tomi itt balhézott mellettem, de most bepótolom. Ahogy olvasom miket írt Dia az esetleges tünet nélküli koponyatörésr&#337;l, kicsit megijedtem, mert tegnap este a lányom leesett az ágyunkról és pont az asztal szélébe sikerült beleütni a fejét, de semmi tünete nem volt. Szerencsére. Remélem nem is lesz.

Dia!
Borit hazaengedték?

Geri!
Persze, hogy nem haragszunk amiért leírtad a bánatod. Ez a fórum erre is jó, hogy van aki az embert meghallgassa, remélem minden rendben lesz anyukáddal. Próbálj meg nem sokat idegeskedni miatta, mert ahogy Zsuzsa is írta, nem tesz jót a tejtermelésnek. Egyénként nem tudom, hol olvastam, hogy valójában ahhoz hogy a tej teljesen elapadjon 40 nap szükséges, tehát ezek szerint egyik napról a másikra csak csökkenhet, de nem apad el. Ilyenkor állítólag még segíthet a s&#369;r&#369;bb mellretétel. Nem tudom tényleg így van-e mert nekem szerencsére, sose volt ilyen problémám, de hátha valakinek beválik.
A szúnyogokról; amikor a Timi ilyen kicsi volt én nem vettem észre, hogy zavarta volna a szúnyogcsípés, nem volt t&#337;le nyügösebb. Viszont 1 éves kora után allergiával reagált rá, 3-4 cm átméröjü dagadt piros körökkel volt tele. Azóta mindig van itthon Fenistil gél és Kálcium.
Mi próbálkoztunk ezzel a párologtatós szúnyogirtóval, de még amellett is volt bel&#337;lük, de hallottam olyat is hogy lehet venni babakocsira meg kiságyra való szúnyoghálót. Talán az is megoldás lehet.

Zsuzsa!
Lehet, hogy van valami szerepe a genetikának is a szoptatásban, de pl. az én anyukám engem egy hónapig tudott szoptatni, az öcsémet kett&#337;ig, ezzel szemben az én lányom 18 hónapig szopott, tehát nem feltétlenül igaz, hogyha anyuka nem tudott szoptatni, akkor a lánya sem tud.

Adri!
Az jó, hogy nem tenyészett ki semmi baci! Holnap értetek szorítunk! Kép

Remélem nem tartotok most nagyon tudálékosnak, nem akartam okoskodni a szoptatással kapcsolatban, csak szeretném ha másnak is olyan sikerélmény lenne mint nekem.

Sziasztok

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok!

Teljesen ki vagyok, Borit nem engedték haza.
Már minden orvos elengedte volna, a zárójelentése is megvolt, a f&#337;orvos mégsem bólintott rá. Azt mondta, hogy a púp nem szívódott fel még olyan mértékben, ahogy kellett volna.
Tudom, hogy igaza van, és tudom, hogy biztonságosabb ott Borinak minden szempontból, csak azért vagyok kibukva, mert már annyira számítottam rá, hogy ma vagy holnap hazaengedik, erre nem. Ráadásul el&#337;ször csak egy éjszakáról volt szó, aztán már 5-6 napról, aztán 1 hétr&#337;l, aztán már 8 napról, most meg úgy néz ki, hogy 10 nap lesz, azaz vsz. csak a hétvégén engedik haza...

Puszi:

Dia
Dia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?