Új privát üzeneted érkezett!

Tájképek...

Szigligeti vár

Kép

Szent-György hegy

Kép

Kilátás a teraszról

Kép

Naplemente

Kép

A hajnali köd, háttérben a Balaton

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Panni ez az utolsó kép olyan, mintha festmény lenne. Júúj de szép.

Márk meg nagyon helyes.

Kép
niki30

Sziasztok!

És amire alvás után jöttem, hogy kihagytam:

Reni - hatalmas gratula a kistesóhoz!

Zsóka - Marci meggyógyult már teljesen? Igazi nagyfiú már a képeken! Pszichomókus :twisted: :twisted: :twisted:

Puszi mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30

Panni: Márk nagyon-nagyon helyes kissrác!!!! Annyira szépek a szemei és olyan kis vagány ebben a mellényben!! A tájképek pedig nagyon művészire sikeredtek. Jól elkaptad a pillanatot, igazi kellemes őszi kirándulás lehetett. Kedvem támadt elmenni a hegyekbe....

Kép
viky30

Panni, Köszi a bókot és vissza kell hogy bókoljak :P , mert Mark nagyon szép. A ködös képhez pedig gratulálok! Szuper.

Noémi, Lőrike irtó édes, meg kell zabálni olyan szép a kis arcocskája!

Viki, Köszi, hogy írtál és azt hiszem mi is efelé tendálunk, mint amit Benivel leírtál, egyfajta mix az igényszerinti és az időhöz kötött szopizás felé. Csak én még nem vagyok elég következetes, így néha mikor rákéri magát a cicire, akkor is megkapja, ha én úgy érzem, hogy még nem lenne itt az ideje. Nálam a 2 óra a bűvös időhatár, ez alatt nem akarom, hogy újra egyen. Éjjel az van amit ő akar. Egyébként elgondolkodtató volt amit a bukásról írtál. Ahogy nő az evés adagunk elkezdett Hanna is bukogatni. Pedig az elején nem csinálta. Ennek valóban nem sok értelme van, mármint sűrűn enni, ha visszajön az egész.

Na puszi mindenkinek.

Emese

KépKép
emese1974

Áááááá. Írtam Nektek és eltünt :(
Most megpróbálom újra, remélem nem marad ki senki :)

Szóval először is Szonikának nagyon boldog 3. hófordulót!!!!

Kicsi Petrának nagyon boldog névnapot
, remélem ma ünnepli, nagyon cuki a képeket, olyan kis tündérke :)

Noémi üdv. közöttünk, nagyon szépek a srácok!!!! Lőrinc fürtöcskéi eszméletlenek! :)

Zsófi, tök édesek a nevek Misu és Dorka, ha Misu lesz akkor ő lesz a második Misu a topikon ;)

Edum, pici Milosbabának sok-sok puszi a pocikájára!!!!!!! :)

Emese, Neked is üdv, és még egyszer gratulálok pici Hannához, nagyon tündéri pici lányka!!!! Nálunk Bende kb. olyan 3 hónapos kortól bírta már jobban a nagyobb utazásokat, de olyan 2 hósan már jobb volt a kisebb út is. Viszont ilyen sírós séta nekünk is volt, nem is egy, én is rohantam haza :) :) azt hittem, hogy mindenki engem néz, hogy nem tudom megnyugtatni a babámat :)

Teri
annyira jól mulattam Petra első szaván :) :) :)

Zsóka, Marcus nagyon szép, és hát igen ez a kardigán nagyon tuti!!!

Mircike, jó Téged olvasni, gyere ha tudsz!!!!!

Panni, Márk továbbra is nagyon de nagyon szépséges!!

Andi, tényleg hol vagy????????

Szilvi, hogy vannak a fiúk? A múltkori hányás mi volt Ákosnál?

Katám, puszikálom a kis kalózlánykát, tényleg lassan gyorsan agyalhatsz a tortán ;)
Képzeld én ma vettem lufikat :) :)

na elküldöm, aztán jövök még......
mangó

Csak életjelet jöttem adni! :)
Csütörtökön megyünk a Budai Gyermekkórházba dietetikushoz és gasztroshoz. Remélem megtalálják, hogy mi a babaj Tareknek, mert sajnos egyre durvább a helyzet! Múlt péntek óta napi 2X kap tápszert (Nutrilon Pepti 1), de nem igazán ízlik neki. Vagyis mostanra már semmi nem jó neki, még az anyatej sem! Ma pl alig evett. Reggel csak 120-at, délben 140-et, 4-kor meg 155-öt sikerült szó szerint belé erőltetnem! :cry: :oops: :cry: Nem tudom mi történt, mert ilyen még nem volt. Mindig van valami. Betegnke nem beteg, mert baromi jó a közérzete. Állandóan viháncol, sikongat és hangosan röhög (!!!!!). Mondjuk a keze non-stop a szájában van. Nem veszi ki egyetlen egy másodőercre sem. Lehet, hogy jön a foga és azért nem eszik???? :roll: :shock: :roll: Na nem tudom. Már nem is találgatok, mert belefáradtam! :( Szurkoljatok, hogy derüljön fény a dolgokra különben becsavarodok, hogy folyton van valami zűr az étkezése körül. Vagy fáj a pocija, vagy bukik vagy nem eszik. Mi jöhet még??????????????????????????????????????

Na búcsúzom...

Sok puszi mindenkinek.
Akinek ünnepelni valója van, annak SOK BOLDOGSÁGOT! Az újaknak meg egy nagy hello!

F.

fatima

Bocsi a sok félregépelésért, de rohanok mint mindig! :)

fatima

Fatima: Mi sem eszünk eleget mostanában, de nem aggódom, mert ha kevés neki, akkor úgyis kérni fogja. SZonja is ált. 150-et eszik, de 2 napja pl. de. van hogy csak 100-at, de aztán du. este, 150-200-at. szóval bepótolja a lemaradást! A foga miatt lehet hogy nem eszik eleget, és tömi a kis öklét a szájába. A Szonjának már 2 foga kint van, de továbbra is folyik nagyon a nyála, és a kis keze egész nap a szájában van. Lehet hogy újabb fogacska jön???

Nelly

Kép
breeki

samu ma 3/4 6kor kelt. és egész nap aztán még 1 órát aludt... kicsit szét van esve szegény. 5 napja nem nagyon alszik csak szédeleg. ma a fog csekkolásnál láttuk h azt egyik rágó fele ugye kint van a másik épp áttöri magát, alul meg mindekettő fel van már púposodva (már az ínye) szal 4 rágó jön egyszerre. nem csoda ha 7 hete virraszt.....

amúgy minden ok, iszonyú melós napom volt, de jó.

én ma taliztam ákossal és ANNYIRA CUKIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!! szegény betegeskedik, szilvi vitte ma orvoshoz, semmi komoly, csak a most fertőző kórság (remélem).

panni: márk és a fotók csodaszépek!!!!!!!!

noémi: nagyon nagyon helyesek a fiúk! főleg a 3as csoportkép kép, ahol együtt vannak.

fatima: drukk!!!!!!

viki: tök jókat írtál!!!!!pocakkal minden ok, továbbra sincs SEMMI tünetem, egyedül az h este f10kor álmosodom. de ez lehet h amúgy is lenne, nem?

anzsi: tök jó, h tetszik neked a 2 név. persze még nem végleges..
:wink: , amúgy nekem főleg a mihály miska becézése teszik (tudom h furi vagyok .. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: )

most megyek, még jövök!
kerekpocak

na csak kimaradtak dolgok :(

SNiki, hát nem semmi kálváriátok volt Nektek is!!!! tök jó, hogy nem hagytátok magatokat!!!! gyere majd ha tudsz!!! a képek nagyon jók voltak :wink: :wink:

Fatima!!!
sok-sok drukk Nektek!!! majd gyere és írj, csak kiderül, hogy mi van, vagy elmúli.... :?

Viki, cote d'azur ;) ;) amúgy azt látom, hogy nagyon sok mindenben hasonlítanak a pasikáink :) tényleg mi van az anyás korszakkal?

Timi, Bala nagyon nagy srác már!!! és olyan édesen alszik a nagy ágyon!!!!

Zsófi!!!! nagyon szuper volt!!!!!! amúgy a Miska is jó! nekem olyan oroszos is egy kcsit :) (nálam ez tetszetős :) )

rólunk:
hát lehet, hogy a levegőben van valami, mert tegnap nagyon rossz esténk, éjszakánk volt :( az is igaz, hogy egyszerre 4 foga jön Bendének, eddig 4 van kint, és ezek most nagyon megviselik :(
viszont képzeljétek tegnaptól mászik a kispasim!!! olyan édesen mozog a popója ide-oda :) :)
és hát most tartunk ott, hogy nem lehet pelenkázni, öltöztetni, etetés is úgy megy, hogy állandóan ki akar mászni az etetőszékből!! no nem egyszerű!!!! de nagyon bírom a kis tudatos pasikát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és köszönjük szépen a dícséreteket!!!!

puszi mindenkinek!!!
mangó

Fatima, sokat gondolok rátok! Minden rendbejön hamarosan.

Bendéről kérünk mászós fotót! Kis drágaság.

Kép
niki30

ANDI??????????
kerekpocak

és niki, veletek mi van??
kerekpocak

Zsófi drága vagy, köszönöm, minden okés.
Ma melóztam, most meg átválogattuk a fotókat és megrendeltük őket neten.
300 kép nincs 3000 Ft. Marha jó. Ha valakit érdekel a link, megadom. Egy kép 9 Ft-ra jön ki (9x13as).

Ja egy érdekesség. Ma délután ugye dolgoztam és mikor hazajöttem, Emma nem nézett rám. Lehet, h. besértődött, amiért elmentem? Szerintetek van ilyen ilyen korán?
Tök durva volt. Amikor meg rámnézett, tök rezzenéstelen volt az arca, semmi mosoly, h. de jó anya megjöttél.
Alig hittem el.

Kép
niki30

Jó reggelt mindenkinek!

Én is max. életjelet tudok adni :cry:

Túl vagyunk egy kis náthán ami mindannyiunkon átment, de semmi egetrendető szerencsére.
Juli egyre több szót hajlandó kimondani (szerintem már sokkal többet tudna), és ha látja hogy ez tetszik nekünk, megtapsolja magát :lol:

Iszonyú nagyon fejlődött az elmúlt hetekben: simán kirak egy 12 db-os puzzle-t egyedül :!: , tornyot épít, 98%-ban egyedül eszik, sok szót mond, és már nemcsak tornyokat tud építeni, hanem "bonyolultabb" :wink: épületeket is. Formadobozba csukott szemmel is bepakol.

Én nyomom a sulit, és eldöntöttem végre hogy még részmunkaidőbe se megyek vissza egyelőre dolgozni. Amiért nem jövök most túl sokat, az az, hogy nagy dilemmában vagyok/vagyunk, hogy mi legyen a tesókérdéssel. Emiatt egy pár hétig nem fogok nagyon aktívan jönni, ne haragudjatok, de kicsit el kell vonatkoztatnom a baba témától, és kicsit nehéz ha mindig ezzel foglalkozom.
A dilemmánk az, hogy várjunk míg lesz tesó, vagy megint menjünk vissza a Dévai Intézetbe, ha igen, mikor. LÁtszólag persze egyértelmű hogy menjünk vissza, de nekem az egész procedúra nagyon nagy lelki megterhelés volt (pedig még lombik se volt, de talán pont ezért, mert akkora baj nincs, akkor meg miért nem sikerül???) és nem biztos hogy szeretném ezt mégegyszer megjárni.

Na mindegy nem akarok itt siránkozni, meg a problémáimmal fárasztani Benneteket, de légyszi értsétek meg hogy most egy darabig nem jövök. Persze sutyiban olvasok majd
:lol:

Mindenkinek sok puszi és kitartás a beteg babóknak!!

Klári
Kép
ganti

klári, gyere ha tisztáztad a dolgokat magadban. sokszor egy kis eltávolodás valóban segít, mert ad némi rálátást. de azért nagyon fogsz hiányozni. :( :( :( :( :(

lányok senki nem válaszol v informál. tud vki vmit andiról????? 1 hete nem írt semmit. van vmi baj? majával minden ok? nem tudja vki h elutaztak esetleg?? v mi van? csak azért aggódom, mert ő nagyon aktív volt most meg hirtelen eltűnt. szal léci írja meg vki h tud e vmit, v azt h más sem tud semmit, nem én vagyok az egyetlen tiszta hülye, aki itt mindig írja h andi hol vagy, közben meg mindenki tudja h mi van, csak én lemaradtam.
kerekpocak

BENDÉNEK NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓT!!!!!!

MINDJÁRT 1 ÉVES A NAGYFIÚ!!!!!!!!!!4 ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!.

Most vagyok a 21. hétben, de a mellemen és az udvarán ezek a Montgomerry mirigyek besebesedtek, de a dokik csak azt mondják, hogy ez természetes, de sztem ez nem normális. Már vagy 2-3 hónapja sebes és nem tudok vele mit kezdeni. Kenegedtem körömvirágkrémmel és az Aventnek a bimbóvédő krémével is, de hasztalan. Nagyon fáj és minden dörzsöli, ha most kellene szoptatnom biztosan a falat kaparnám.

Ha tudtok segíteni, esetleg valamelyikőtöknek volt hasonló problémája NAGYON VÁROM válaszát.

Üdv, Janka
janka1

sajnos én nem tudok segíteni janka. nekem annak idején a PureLan krém vált be ez a medela terméke. elég drága de nagyon nagyon klassz.
kerekpocak

Sziasztok!

Én sajnos nem tudok semmit Andiról.

Lányok az éjszaka eseményeiről muszáj beszámolnom.

A szoptatós anyuka kocsit mentett!!!!

Éjszaka 2 körül kimentem a konyhába fejni, majd a szobában kinyitottam az ablakot. Egyszer csak látom (ablakból látni a parkolót és a kis játszóterünket), h. egy számomra idegen sunyin járkál megy át a homokóz mellett az egyik kocsihoz.
Akkor még le sem esett, h. a felettünk lakónak az autóját szemelte ki.
Szal gyanús volt, h. a srác olyan tétován, sunyin, körbe-körbenézve nyitja az autót. Na mondom, ez feltöri éppen. Ébresztettem Ferit, az rögtön elkezdett öltözködni, h. lemegy. én meg hívtam Anitát, h. épp most törik a kocsitokat. Nah, szegény, ő egyedül van most a fiával, a férje hajón dolgozik kintt. Amint kicsit magához tért hívta a rendőröket, meg leüvöltött a srácnak, h. hagyja békén az autót. De előtte a srác még a motorházban babrált. Aztán a kiablálásra megijedt és elkezdett szaladni, de úgy, h. valami volt a kezében. Gondoltuk, biztos az aksit lophatta ki. Mire Feri leért már futásnak eredt. Feri utána. Na nagy izgalom, közben megjöttek a rendőrök, akik megállapították, h. aksi a helyén van, valószínű egy kis komputerrel futott, azzal akarta beindítani a kocsit. Szóval el akarta lopni. De szerencsére én észrevettem. Szóval mák.
Ma du. elszállítják és megnézi egy szerelő, mennyi is lesz a szerelési költség.
Pedig csajok ez egy tök normális környék. Sosem hittem volna, h. itt ilyen előfordulhat.
Szóval a szoptatós anyuka tolvajt fogott.
Ez a nap sztorija. De szerencse a kocsi megvan.

Kép
niki30

Zsófi!!! köszönjük szépen és viszont gratulálunk a 14. hónaphoz, bár tudom egy év felet csak másfélnél :) :)

Niki, nem semmi anyuka tetszik lenni, egyszerre a fejés és a lopós csákesz elriasztása!!!!!! bakker nem semmi dolgok történnek :) :)

Janka, sajnos én sem tudok mit mondani Neked......... védőnőt nem kérdezted, hátha ő tud valami jót?

Klári! nagyon sok +++++++++++++++++++++++++++++++ küldök Nektek! és ha tudjátok már, hogy mi legyen gyere, mert hiányozni fogsz!

Andi, tényleg hol vagy, csak egy sor erejéig gyere............
mangó

BOLDOG 11. HÓFORDULÓT SZÉPSÉGES BENDÉNEK!!!!

Kép
Anzsi írtad, hogy vettél már lufikat. Itt van még pár darab :lol:

Kép
viky30

Niki: Jól elijesztettétek a tolvajt! Én féltem volna nagyon. Az én autómat sajna egyszer ellopták a ház elől az ablak alól úgy nyáron hogy az ablakunk is nyitva volt és semmit nem hallottunk. Borzasztó rossz érzés volt, hogy valaki elvitte ami az enyém és amiért megdolgoztam (nem is keveset) és a csomagtartóban volt az összes fotóalbumom és egy csomó könyv, mert akkor költöztünk és este 11-re értem haza és már nem volt erőnk felcipelni. Szerencsére a negatívok már fenn voltak és volt casconk is.... De akkor is baromi szar érzés ha elveszik valamidet!!!! Azóta még jobban gyűlölöm a tolvajokat! Az új autót is feltörték mikor már 9 hónapos terhes voltam és akkor is nagyon kiborultam, mert mi van ha indulunk szülni és autó sehol. Persze van taxi, de hát akkor is szüléskor egy ilyen sokk. Na mindegy ez most eszembe jutott a sztoridról. Bocsi. Amúgy azóta 2 féle riasztónk van és 2 féle biztonsági zárunk és én ugye Zuglóban lakom zöldövezetben, tehát nem egy rossz környék, de gondolom pont azért jönnek ide, mert vannak jó autók. (Amúgy nem is új 5 éves)

Kár hogy nekünk nincs ilyen szemfüles "felettünk lakónk" :lol:

Kép
viky30

Janka: Nekem a Garmastan vált be mell kisebesedésére.

Kép
viky30

Fatmia: hány kg és hány cm Tarek? Szabad tudni? Szerencse hogy jó kedve van és szövegel!!! Nagyon édi lehet. JOBBULÁST és sok kis szexi hurkát kívánok neki!!

Zsófi: Samunak drukk a fognövesztéshez!!! Majd bepótolja az alvást és akkor te is tudsz pihenni....

Többieknek is puszi!

Beni bömböl mert már itt ülök egy ideje.... Nem is tudok mindenkinek írni.
Sétáni kell vele!!! Itthon unatkozik, pedig már mindenhova elkúszik a szobában, tehát lenne mit csinálnia.
Imádja nézegetni az elhaladó autókat, az a legújabb sétaprogram hogy megállunk az út mellett és követi a szemével a buszokat, autókat és közben olyan érdeklődve néz. Igazi pasi. Már tanítom az autómárkákat. :lol:

Kép
viky30

Sziasztok Csajok!

Van 1-2 percem, így hát gondoltam jövök egy picit. Esélyem sincsen visszaolvasni, reagálni meg pláne, de azért jövök, ha nem gond!

Komolyan mondom már kezdem magam szarul érezni, hogy csak én vagyok az egyetlen topikos, aki folyton csak a gondjaival jön ide. Mindenki ír jó dolgokról és úgy tűnik mindenki babája tök jól van Hál'Istennek. Néha van 1-2 anyuka, aki a babája nyügizésére vagy nem alvására "panaszkodik", én meg bezzeg csak mindig kesergek itt. :( Ez azért marha szar érzés!!!! :cry: Pedig jó dolgok is történnek velünk, SŐT Tarek egy igazi dumaláda (mint az anyja) és sokszor majd beszarunk a röhögéstől rajta. Olyan édes!!! Ha nem kell enni, akkor minden OK. Szerintem el lenne kaja nélkül akár egész nap is! :roll: :roll: :roll: De azt nyílván nem hagyhatom! Bízom benne, hogy holnap mondanak valami okosat a szakik, mert így ez nagyon nem lesz jó. Máskülönben jól vagyunk! :) Én persze még mindig fejek. Megvárom a vizsgálatokat, mert könnyen lehet, hogy ez a mostani tápszer nem OK nekünk és akkor egy újabbhoz kell "hozzászoktatni" Tareket. Addig meg nem apasztatom el a tejemet, mert onnantól nincsen visszaút! Még az is lehet, hogy kénytelen leszek anyatejjel etetni a kis drágámat. És persze egy pillanatig sem fogok tiltakozni, ha erre van szüksége Tareknek! Fő hogy vele legyen minden rendben. Én meg majd összeszedem magam valahogy! :)

Remélem mostantól megint tudok majd jönni és akkor képben leszek, hogy kivel mizujs, mert most totál káosz van ilyen téren! Azért a hófordulósoknak SOK BOLDOGSÁGOT kívánok!!!

Azt még olvastam ezen az oldalon, hogy Andi eltűnt! :shock: :shock: :shock: Remélem minden OK velük!!! Lehet, hogy nincsen netük átmnetileg. :roll: Hamarosan jelentkezik majd tutira!

Na puszik mindnekinek!

F.

fatima

Viki! Vasárnapi mérés alapján Tarek 5430 gramm és állítólag 60 cm, de szerintem több, csak eléggé hanyagul mérte a védőnő. :) Szóval szerintem van 62 cm is!!! :lol: Beni mennyi volt ennyi idősen? :) Tudom ezt nem kéne kérdeznem, mert nincsen értelme összehasonlítgatni. Csak úgy kíváncsiságból.... :)

fatima

sziasztok,

én is csak épphogy beszaladtam most egy nagyon fontos dolog miatt :wink:

BÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLDOG 11-ET A MÁSZÓS KISPASINAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mi jövünk-megyünk, Lizus nyügi tegnap óta, lehet idő vagy fog, a 2 örökös befutó :lol: :lol: :lol: :lol:
mindenesetre folyik a nyála is szal sztem fog, amiből már 5 van ám!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Andiékkal minden oké, nekem azt csiripelték a madarak, csak nem tud a géphez jutni.
de majd ír ha már tud... gondolom.... :roll: :oops: :wink: :wink: :wink:

puszilunk mindenkit!

Niki! behalok! hírdethetnéd magad ilyen éjjeli figyelőnek vmi jó pénzért! :wink: :wink: :wink: :P :P :P :P :P
ügyes vagy h kiszúrtad! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na puszu, megyek, action van.... :roll:

KLÁRI ÍROK PRIVIT MAJD!!!!! csak azért írom ha nem érkezik meg max holnapig, akkor szólj rám mert már 2 hete akarok írni de mindig itt a rohanásban elmarad :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: bocsánat!
lmkata

Sziasztok!

Bendének, Samunak boldog hófordulót!!!

Fatima! Nehogy szarul érezd magad m mostanában összejött 1-2 dolog Tarekkel! Inkább most jöjjenek ki az ilyenek, m később amikor már nem lehet gyógyítani. Egyébként nem te vagy az egyetlen aki parás, én is mennyit szoktam nyavajogni!!! Most is tudnék, csak nem merem leírni, m lehet h tök normális dolog és mindenki kiröhögne vele. Majd a védőnőtől megkérdezem, az már úgyis hozzászokott h milyen hülyeségeket tudok kérdezni.

Niki! Te aztán nem semmi vagy! A férjed meg elég bátor h utána mert menni! Nekem csak kétszer törték fel a kocsit (először elloptak belőle 2 plüss állatot, másodszorra a zárat vitték el), de épp elég megrázó élmény volt mind a kettő.

Teri

KépKépKép
pruci

Egy barátnőmnek 1 hete született kisfia, és nem nagyon szereti a vizet, viszont szeretne neki inni adni valamit az anyatejen kívül?! Tudnátok segíteni, hogy egy újszülöttnek mit lehet inni adni? :?:

Nelly

Kép
breeki

Fatima: Beni 6300 gramm és 62 cm volt 3 és fél hónaposan, de ő haspók (egész nap cicizne ha tehetné) és hurkás is picit. Nem is ez a lényeg, hanem hogy hónapról hónapra mennyit gyarapszik a baba, ez fél kg átlagosan. Dokinktól kérdeztem és nevetett is hogy ne aggódjak mert Beni pont az átlagot tartja. Remélem ebben nincs túl nagy eltérés Tareknél!!!!!
Ja és egyáltalán nem baj hogy leírod a problámádat!!!!! Fontos hogy kiadd magadbó és főleg itt ahol mindeki támogat és drukkol!!!
Kis dumaláda tök jó fej lehet!!!! Tápszer ezer féle van, biztos találtok olyat ami ízlik neki. Nekem legelsőre a Milupa HA Startot ajánlotta a doki, szerinte az a legjobb, kérdezz rá esetleg hogy arról mit gondol.

Nelly: nem tudod miért akarja itatni a barátnőd a babát??? Ha van elég anyatej akkor nem kell inni mellette, mert az első része a tejnek oltja a szomját a babának. Akkor szokták forszírozni az ivást az első hetekben ha sárga vagy hasfájós. Én cukros kamillateát adtam hasfájásra Beninek a védőnő tanácsára reggelente éhgyomorra és nyáron 40 fokban Mecsek teát (patikában kapható) de egy idő után olyan sokat ivott, hogy megijedtem hogy feleslegesen iszik és csak azért mert ízlik neki a finom cukros íz és csak vízzel kináltam. Amikor igazán megszomjazott megitta azt is!!! Tápszer mellé viszont lehet hogy kell folyadék is!!! Ez esetben a doki aki felírta a tápszert erről kellett hogy beszéljen, ebben nem tudok nyilatkozni, Beni anyatejes.

Kép
viky30

Viki: köszi hogy leírtad a véleményedet! Továbbitom neki,és ő majd eldönti. :wink:

Nelly

Kép
breeki

Csajszik!

Köszi a segítséget a kisebesedés ellen remélem a két krém közül valamelyik segíteni fog. A védőnő semmit nem tudott mondani, sem a nőgyógyászom.

Köszi még1x!
Puszi, Janka
janka1

Teri, Viki! Köszi a "támogatásotokat"! :)
Persze nem ciki, hogy itt adom ki magamból mindazt, ami nyomaszt, de már olyan jó lenne úgy jönni, hogy csak szépeket és jókat mesélek!
Tudom el jön hamarosan az a nap, csak hát addig is szomorú vagyok, hogy az én drága kicsi fiamnak ennyi baja van! :cry: Komolyan mondom, ha látnátok nem is hinnétek el, hogy bármi baja van. Olyan aktív, érdeklődő és okos, hogy csak na! Látszólag semmi baja, mert jó a közérzete meg minden, csak ennie ne kelljen. :) Na szóval ez a dilim, hogy egyszer tök jó minden, máskor meg hirtelen előjön valami.

Na most mennem kell. Manócskám ébredezk!!! :)

Majd jövök és beszámolok a mai vizsgálatokról!

Puszik,
F.

fatima

Kedves Mindnyájan,

egy történelmi sorskérdés azokhoz, akik szívesen megosztják velem tapasztalataikat!
Ti hogyan mossátok a babaruhákat? Kézzel? Gépben? Azonnal a "baleset" után, vagy csak ha összegyűlt egy bizonyos mennyiség, mondjuk hetente? Előkezelés, áztatás, mosószeradalék stb.?
Mosószermárkára is elfogadnék javaslatokat. :idea:
Ezenkívül nem tudna valaki olyan pelenkát ajánlani, ami nem szivárog? Én még nem találtam meg a megfelelőt, eddig Liberóval és Pampers-szel próbálkoztunk, de nem igazán váltak be, hiába stimmel a méret... :?
Köszi előre is a válaszokat.
Mindenkinek jó babázást, pocakoskodást!
:wink: Évi

Kép
Kép
évi j

Kata, Viki (köszi a lufikat, nagyon jók ;) ), Fatima, Teri! Nektek is köszönjük a köszöntéseket! :lol: :lol: :lol:

Teri, nyugodtan írd le a parádat, sztem senki nem fog kinevetni.....

Fatima, drukkolok a vizsgálathoz!!! majd gyere feltétlenül!!!! Teszel fel képet a kis dumagépről?

Zsókám, most meg Te nem vagy.......

puszi, megyek vasalni :)
mangó

Szia Évi!

először is boldog 3. hófordulót a Kiscicádnak :)

én géppel mosom a ruhákat, ahogy gyülik, ha volt "baleset" akkor beáztattam.... Volt hogy kipróbáltam a dref-et, de most azzal mosok amivel a mi ruháinkat is.

Pelusból nekünk a Huggies volt jó!! de érdekes, mert ez mindig változik, egy időben a pampers, aztán a libero :) :) gondolom a baba alkatától is függ :)
mangó

Kép
niki30

Sziasztok!

Nelly! Újszülöttnek lehet adni: azt a mecsek teát, édeskömény teát, kamillateát. Nekem ami nagyon bevált az a Humana gyártmányú édesköménytea granulátum 2 hetes kortól. Ez persze németül van ráírbva, magyarul a fordítás: 4 hónapos kortól. Persze van belőle olyan is. Ebbe nem kell se cukor, se semmi. Az auchanban 679 ft a 200 g de sokáig elég.

Évi: én hetente mosom a babaruhákat gépben, 40 fokon. Ami kosztosabb azt magasabb fokon. Babamosópor + babaöblítő. De volt máre h a mi ruhánkkal mostam rendes mosóporral. Semmi baja nem lett. Pelenkában a DM-ben kapható babylove márkájú vált be nagyon. Olcsó is és sztem jó nagyon. A védőnő ajánlotta annó, h a kismamák nagyon dicsérik, kipróbáltam és bevált.

Na akkor a paráim:1. olyan büdöseket kakil a Petra, h nem lehet a szobában megmaradni. :oops: :oops: :oops: Normális ez, vagy lehet a tápszertől, vagy vmi baj van? Bár így legalább lehet tudni, h mikor produkál :lol:
2. a csuklás nem akar múlni. Minden nap csuklik szegénykém egy csomót, semmi sem használ ellene. Lehet h nekem is ki kellene vizsgáltatni?

Teri

KépKépKép
pruci

Niki: először nem értetettem, de már leesett :lol: A kép előhívós linket kérem szépen, már régóta akarok előhivatni csak lusta voltam CD-t írni stb, de ha lehet neten akkor az szuper! Hogy álltok a kóstolgatással és hogy van édes pici Emma?

Fatima: Zsu-ról tudsz valamit? Ő is olyan rég járt erre!
Eredményeket kiváncsian várom!!!!

Évi: Kiscica ugye kislány? Megtudhatjuk mi is a neve? Amúgy nálunk a Pampers bevált, de nagyon jó volt a Tesco lila pelus (nem a tesco gazdaságos!) is. Én külön mosom a babaruhát normál mosóporral amiből kicsit kevesebbet teszek mint a saját ruháinhoz. A kakit azonnal kimosom a rucikból kézzel különben foltos marad. Ha csak pisis akkor csak megszáritom és bedomom a többihez a babaszennyesbe vagy gyorsan beteszek egy adagot a gépbe. Öblítőt piciknél nem szabad használni. Amúgy ha szép a bőre a rendes mosópor használata mellett akkor nem kell kímélő babamosópor. Ja és az Ariel a nyerő nálam, az valahogy jobban kihozza a koszt úgy tapasztaltam.

Kép
viky30

[quote="pruci"]S írta:pruciziasztok!

Nelly! Újszülöttnek lehet adni: azt a mecsek teát, Na akkor a paráim:1. olyan büdöseket kakil a Petra, h nem lehet a szobában megmaradni. :oops: :oops: :oops: Normális ez, vagy lehet a tápszertől, vagy vmi baj van? Bár így legalább lehet tudni, h mikor produkál :lol:
2. a csuklás nem akar múlni. Minden nap csuklik szegénykém egy csomót, semmi sem használ ellene. Lehet h nekem is ki kellene vizsgáltatni?

Pruci,

a szülésznő az előkészítőn azt mondta, friss kutatási eredmény, hogy a mecsekteán "nevelkedett" babák felnőtten ijesztően nagy arányban szenvednek vastagbélrákban...
Ne haragudj, nem akartalak megijeszteni, dehát a tények azok tények. Ő szerinte már megkezdték forgalomból való kivonását... Mondta ezt nekem kb. 4 hónapja... Hát nem tudom, én még mindig ott látom a boltok többségének polcain... :shock:

Kedves paramami,
kérdésfelvetéseidre a válasz.
1. Valóban, míg az anyatejes széklet "jó szagú", egyáltalán nem űzi el az embert, addig a tápszeres babáknál más a helyzet mind színben, mind szagban, mind pedig állagban...
Persze ha nem ugyanaz megy be, nem jöhet ugyanaz ki. - Hű, de bölcs vagyok. :o
Hát mit mondhatnék? Még egy érv az anyatej mellett. :lol: :lol: :lol:
2. A csuklás ilyen korban teljesen normális, és teljesen általános, hogy míg a szülők már kivizsgálásra gondolnak, a baba magasról tesz az egészre. A levegővétel fejletlenségéből fakad. El fog múlni, nincs vele teendő.
Köszi a válaszokat, bár még várom, ha vki még válaszol.
Kiscica természetesen kislány. Majd teszek fel képet, ha technikai akadályaim elháríttatnak.
Üdv mindenkinek, Évi

Kép
Kép
évi j

Viki, a linket küldöm akkor:
[url]
http://fotoalbum.hu/[/url]

A sugó menüpontban vannak az árak és még sok hasznos információ (ajándéktárgyak, naptár, stb...)

Köszi, egész jól vagyunk.
Emma sokat kacag. Ja, és képzeld/képzeljétek, van egy run dmc szám, ami tökre bejön a kicsikének. Mikor beteszem, elkezd mosolyogni. De csak ennél a számnál. Tetszik neki a ritmusa. Trendi muzsika:)

No, kóstolgatás. Hát, barack, alma és sütőtök már játszik. Ma kapott először krumplit. Eddig mindent eszik, nem válogat.
Néztem, h. ezek az Univeres bébiételek egész jók, nem tartalmaznak cukrot sem.
Árban is jók. Már a többihez képest.
Ma küldött át barátnőm egy táblázatot, amiben benne vannak, h. mikortól mit lehet enniük.

Nálatok mi újság? Mit esztek? És hogy van Beni?

Kép
niki30

Jah, de egyébként nagyrészt még mindig cicit kap Emma, este egy kis tápszerrel megspékelve.

Kép
niki30

Évi! Szerencsére az enyém nem issza meg a mecsek teát, csak hát többen is azt ajánlották újszülött kortól. De nem tudom elképzelni sem a kamilláról, sem az édesköményről h végbélrákot okozna. Én is szívesebben adnék neki tejet, de mivel nagyon kevés van, ezért muszáj tápszereznem. Hiába próbáltam egy csomó mindent (tea, homeopátiás bogyó, bio golyók, édeskömény illóolaj, görögszéna csíra, többszöri mellretétel, sokszori fejés...), nem nő a mennyisége. Valszeg örökölt dolog.
A csuklást tudom h természetes, csak ilyen m,ennyiségben és minőségben nem biztos h az. Ugyanis néha olyan mintha hányni akarna és öklendezik közben. Na én ezért vagyok tőle parás.

Teri

KépKépKép
pruci

nem végbél, hanem vastagbélrákban

Teri

KépKépKép
pruci

évi: kiscica nevét megtudhatjuk?

teri: tápszeres kaki büdi sajnos. a csuklás sztem tök ok. samu rengeteget csuklott.

többiek merre???? noémi???? zsóka? edu??? többiek??
kerekpocak

évi: én samu ruháit először persil sensitiv folyékony mosószerrel mostam, öblítőt nem használtam. aztán egy idő után már rendes (dmes) mosóporral a saját ruháink között mostam-mosom. ha makacs a folt, akkor clorox kímélőt is teszek hozzá.
kerekpocak

ja és pelus: első 5 hónapban liberot, azóta pamperst és a tescos lila pelust használjuk (NEM a gazdaságost- hanem a saját márkát.) de az a megfigyelésem h ha folyós anyatejes a termék(...), akkor annak mindegy a pelus márka. mindenből kifolyik. ha vki azt mondja, h nem folyt ki, akkor az azért van, mert nem folyós annyira a baba kakija. samunak nem volt kifolyós. samu legjobb haverjának folyós, neki mindenből ki is folyt, bár mindig ugyan azt a pelust használták ők ketten.
kerekpocak

Niki: el tudod küldeni azt a táblázatot?! Nem tudom még én sem, hogy mikor mit lehet adni, de lassan közeledik az idő :D

Nelly

Kép
breeki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?