Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lamme,

én Garmastan-t kaptam. Az összes barátnőmnek ezt javasolta a védőnő, de senkinek nem volt rá szüksége, így rám hagyományozták. Bízom benne, hogy nekem se lesz rá szükségem.
õszike

na voltam ma először a Szabolcsban, hát engem teljesen kiábrándított. Szerintem katasztrófa.... A szülészetre nem sikerült bejutni,
mert nagyon volt a nyüzsi, vártunk egy darabig, de aztán nem jött ki a csaj, akinek kellett volna...
Találkoztunk a szülésznővel, Fazekas Zsuzsinak hívják (MÁV-os). Rendesnek tűnik.
A lényeg az volt, hogy amíg lehet, maradjak otthon a szülés megindulásakor. Nagyon nem ajánlotta, hogy ott vajúdjak
azon a 1x2 méteren. Szóval nem kell elsietni a bemenetelt! csak akkor, ha már rendszeresek a fájdalmak, és min 5 percesek.
Ha elmegy a magzatvíz, akkor sem kell azonnal rohanni.
Ő a baba-mama szobát javasolta (ha már választani akarok), azt mondta, hogy onnan is át lehet adni éjszakára, vagy ha látogatók jönnek.
Igazából nekem ez sem tetszik, hogy ugyan ki van írva, hogy nem lehet bemenni a szobába, de ennek ellenére mindenkihez
bemennek. (de ez persze azért van, mert nincs igazán társalgó normális)
Engem zavarna, ha én lennék a szobatársa annak, akihez az egész család bejár, és pl szoptatnék vagy épp véreznék, vagy mit tudom én. Szóval azt mondta a szülésznő, hogy ezt a szobatárssal kell megbeszélni. Sajnos sok szobához nincs is fürdő vagy wc, vagy egyik sem, csak a folyosón.
A 6 szülőszobára (ami egyben a vajúdó is!) összesen 1, azaz EGY darab wc és zuhanyzó tartozik, amire sorba kell állni,
ha úgy adódik (pl. beöntés után), ez borzalmas...
Engem nagyon lehangolt az a helyzet, ami ott van.

Jövő héten szerdán lesz már a MÁV-ban egy szülésfelkészítő tanfolyam (újra indítják!), délután 6-kor lesz. Arra állítólag érdemes elmenni,
bár lehet, hogy sírva fakadok, ha meglátom az ottani szülészetet :cry:

Szülésre kell vinni rsaját ruhát! szerintem ennek nem kell elöl gombosnak lennie.
Vendég

Babett: tavaly még nem kellett saját ruhát vinni, ez most új? Szülésznő mondta?

A szülőszobával kapcsolatban: nem akarok pampogni vagy ilyesmi, de higyjétek el, tényleg másodlagos dolog, hogy hol vagytok szüléskor. A dokik és a szülésznők nagyon rendesek, és Nektek csak magatokra és a babára kell figyelni! Az a 2 m2 csak a Tiétek lesz, semmi mással ne törődjetek!
Ettől függetlenül persze nem ideális ami most itt van, dehát tudjuk miért van ez....ennyit a kórházbezárásokról....:(

Kép
Kép
agica123

Babett: Én hétfőn kérdeztem a dokit, hogy saját vagy kórházi hálóingben kell-e szülni, ő azt mondta, hogy van kórházi. Mondjuk csodálkoztam egy kicsit, mert két éve én saját hálóingben szültem, de totál felháborít engem, hogy nem tud két ottdolgozó ember ugyanolyan infót adni valamiről.
Amúgy én is Ágica véleményén vagyok. Szóval persze, hogy mindenki, én is szeretnénk jobb körülményeket, de ott és akkor ennek szinte biztos, hogy nem fogod kárát látni. A szobai látogatók nekem furcsák, nálunk még hajnali negyed 5-kor, amikor levittek a szülőszobáról, a párom csak 5 percet kapott, hogy kipakolja a cuccaimat és elköszönjön tőlem.... Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem vágyom a felújított MÁV-ba :wink:

Köszi a válaszokat bimbóápoló krém ügyben :) A dm-es termékekkel eddig nagyon meg vagyok elégedve, gondolom akkor ez sem lehet rossz. Amúgy azt a Garmastant gyógyszertárban lehet venni?
lamme

Lilly,
ne aggódj, a kiscsaj tudni fogja, hogy mikor érkezett el az ideje. Én olyat is ismerek, aki 15 nappal hordta túl a gyereket, aztán szépen rendben megszületett.
Már a múltkor akartam irni, hogy én pont úgy gondolkoztam, amit te is leirtál, hogy megfelelő hangulatú és hozzáállású kórház legyen. Ezért is nem mentem az előző dokim után, és erre tessék, itt tartok.

Lamme, Ágica,
én nem értek egyet abban, hogy a szülőszoba olyankor a "legkevesebb". Az előző szülésem nagyon gyors és zökkenőmentes volt, de meg vagyok róla győződve, hogy ehhez nagyon kellett, hogy abszolút befelé tudjak figyelni, és teljesen átadjam magam a történéseknek, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez vakitó fényben, mellettem lihegő, neadjisten kiabáló nőkkel, ujjongó apukákkal, rohangáló orvosokkal ment volna. Pedig szerintem nagyon sok múlik rajta. Igazából megrémiszt a gondolat, hogy esetleg most ilyen körülmények között kéne szülnöm. Ezért is fontolgatom az orvosváltást :(
zs
zsuzsoo

[quote="agica123"][ írta:agica123b]Babett: tavaly még nem kellett saját ruhát vinni, ez most új? Szülésznő mondta?

A szülőszobával kapcsolatban: nem akarok pampogni vagy ilyesmi, de higyjétek el, tényleg másodlagos dolog, hogy hol vagytok szüléskor. A dokik és a szülésznők nagyon rendesek, és Nektek csak magatokra és a babára kell figyelni! Az a 2 m2 csak a Tiétek lesz, semmi mással ne törődjetek!
Ettől függetlenül persze nem ideális ami most itt van, dehát tudjuk miért van ez....ennyit a kórházbezárásokról....:(

Én is így gondolom. Én ugye a szülőszobán töltöttem a napot, reggel héttől, és mindenki később jött nálam, és mindenki hamarabb ment el babával, de még ez sem zavart. (Na jó, délután négykor mondtam a szülésznőnek, hogy most már nem érdekel, én jövök, ne engedjen több babát megszületni Zsófi előtt :) ) Amikor én szültem, talán még ketten voltak ott rajtam kívül, pont a két szomszédban, de annyira kikapcsoltam, és csak magunkra figyeltem, teljesen megszűnt számomra a külvilág. Azt mondjuk nem tudom, én mennyire zavartam őket, de hát az most már más kérdés :lol:
Vendég

[quote="lamme"][ írta:lammeb]Babett: Én hétfőn kérdeztem a dokit, hogy saját vagy kórházi hálóingben kell-e szülni, ő azt mondta, hogy van kórházi. Mondjuk csodálkoztam egy kicsit, mert két éve én saját hálóingben szültem, de totál felháborít engem, hogy nem tud két ottdolgozó ember ugyanolyan infót adni valamiről.
Amúgy én is Ágica véleményén vagyok. Szóval persze, hogy mindenki, én is szeretnénk jobb körülményeket, de ott és akkor ennek szinte biztos, hogy nem fogod kárát látni. A szobai látogatók nekem furcsák, nálunk még hajnali negyed 5-kor, amikor levittek a szülőszobáról, a párom csak 5 percet kapott, hogy kipakolja a cuccaimat és elköszönjön tőlem.... Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem vágyom a felújított MÁV-ba :wink:

Köszi a válaszokat bimbóápoló krém ügyben :) A dm-es termékekkel eddig nagyon meg vagyok elégedve, gondolom akkor ez sem lehet rossz. Amúgy azt a Garmastant gyógyszertárban lehet venni?

Jaa, nem Balea, hanem Babylove-s, bocsi.
Én a terhességi csíkok elleni krémet és olajat is használtam DM-eset, és ne mtudom, hogy ennek köszönhetően-e, de egy darab csíkom sincs, sőt, már a terhességem előtti súlyom alatt vagyok :)
Vendég

Zsuzsoo: Abszolút jó szándékkal írom, nem bunkóságból (!!!), hogyha ennyire ellenszenves számodra a kórház, és esélyét sem látod annak, hogy nagyjából megbarátkozz vele, akkor talán tényleg jobb lenne orvost, ill. kórházat váltanod. Annak nem sok értelme van, hogy szorongva és undorodva menjél szülni, ami az egyik legfontosabb élmény a világon :wink:
lamme

Sziasztok!

Lamme, én is a Garmastant ajánlanám, mást nem is próbáltam, annyira jó volt.

Babett ez elkeserítő... mi lesz, ha éppen "nagyüzem" van? Miért nem csinálják már meg az új kórházat!!!!????
Azzal kapcsolatban is szkeptikus vagyok, hogy meg lehetne beszélni szobatárssal a látogatókat. Amikor a Mávban voltam a szobatársaimhoz csapatostul jöttek a látogatók és egész délután ott kukkoltak (na most elég szélsőséges vagyok de baromira zavart egy-egy kíváncsi tekintet), a függönyt teljesen széthúzták és nem öt percre, hanem egész délutánokra és mintha kirakatban lettem volna, úgy szoptathattam. Hozzám csak a párom fog jönni, rövid időkre, mert nagyon sokat kell dolgoznia , meg talán a kislányunkat hozza be, de őt sem a szobába. A társalgó milyen, miért nem lehet oda vinni a látogatókat??? erről lemaradtam...
emendora

sziasztok! én is a gramastant hallottam nagyon jónal, én egyelőre nem vettem semmit. Népi "gyógymód", hogy egy csepp anyatejet kenj szét rajta, és hagyd megszáradni, és minél többet "levegőztesd". Jelzem, csak hallottam, még nem tudom, igaz-e :roll:
Panndi, nekem is bejött a babylove-os olaj, nekem sincs egy csíkom sem.. :wink:
Osztom a véleményt, hogy akkor már nem az lesz a fontos, hogy hol vagy..és úgysem egymás mellé fogják osztani a mamákat, ha van hely. Én voltam benn ctg-n, benn feküdtem az egyik ágyon, és csak azt hallottam, amit a szülésznők beszéltek az előtérben, pedig mellettem lévőben vajúdott egy kismama...Amikor meg szülőszoba látogatáson voltam, akkor sírt föl egy baba..de az előzményekből semmit nem hallottunk.. :shock:
Egyedül az 1 db wc-t tartom gáznak :cry: (jó, a többitől sem vagyok elájulva) de elviselhető. Sokkal inkább a szülésznőn s az orvoson fog múlni az "élmény" mint a környezeten.
A szobatársaknak meg meg KELL érteniük, hogy menjenek ki a látogatókkal..illetve ha bunkóság, ha nem, én szólni fogok, HA zavarónak tartom... :(

Anikó
Kép
Kép
vicsok

A Szabolcsban annyiból jobb, hogy két ágyas szobák vannak, míg a mávban háromágyasban voltam, ott csak én nem szerettem volna látogatóknak mutatkozni. Ha hat ágyasban kerül az ember, oda is mennek látogatók??? mert az már igen gáz lenne...
emendora

Sziasztok!

Emendora! Csak puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy neked a Garmastan mennyi idő alatt hozta helyre a melledet? Én mind a három gyerekemnél csak anyatejjel kentem be vagy szopi után egyszerűen úgy hagytam és szellőztettem (fedetlen kebellel/keblekkel voltam idehaza). Csak összehasonlításként kérdem.

Hálóing: adnak kórházit is, de ha vki a sajátjában szeretne szülni azt sem ellenzik. Én kórházit kértem, mert tudtam, hogy nem vér nélküli esemény áll előttem. Zuhanyozás után már a sajátomat vettem fel.

Szülőszoba: A felvételtől számítva 15 perc alatt megszületett a kisbabám (én is itthon tudtam le az elejét), arra nem is emlékszem, hogy más sóhajtozott volna vagy estleg kiabált, pedig ha jól emlékszem hárman voltak már előttem a szülőszobán. Én is csak magunkra figyeltem. Később már hallottam a többi "sorstársamat" is.

Szívből kívánom, hogy a várakozásokat felülmúlva, extra gyorsan készüljön el a MÁV Szülészet és mindenki elégedett legyen a körülményekkel. (Bár szerintem az egészséges kisbaba mindent kárpótol.)

Szép napot mindenkinek!

Tücsi
mtücsi

Emendora! Nem mindegyik 2ágyas. Én pl. 3 ágyas szobában voltam, és úgy tudom, hogy ennél több ágyas szobák is vannak.

Tücsi
mtücsi

Tücsi, nekem az anyatej+szellőztetés+fedetlen keblek kevés volt, tiszta sebes volt a cicim, sajna a kórházban szinte semmit nem mutattak meg. A Garmastan azonnal, ahogy bekentem enyhülést adott, amíg rajta volt a krém legalább nem fájt, aztán ahogy belejöttünk a babával a szopiba, jobb lett, hát erre már nem emlékszem mennyi idő volt.

Hát akkor fogalmam sincs mi lesz megint ha sokágyas szobába kerülök, és többen lesznek ellenem és jönnek-jönnek a látogatók... megszökünk : ).
emendora

Emendora! Nem kell tűrnöd, tedd szóvá. Egyébként is, hivatalosan nincs megengedve a látogatóknak a szobába való bejárás. Van kint társalgó, székekkel erre a célra. (Mondjuk császár után meg tudom érteni, de csak az elején. És persze visszaélni ezzel sem szabad.)

Tücsi
mtücsi

OK, majd próbálkozom. Lehet, rosszul tudom, de mintha a császárosoknak az örzőben meg lenne a lehetőségük látogató fogadásra... amúgy én is császáros voltam, persze biztos nem minden műtét egyforma, de műtét után 12 órával már a babám keresésére indultam, nem volt gond a séta. Meg tényleg nem az a zavaró, ha néha bejön valaki, hanem a sok látogató órákon át. Na mindegy, ez a legkevesebb, a szülésen legyek túl...
emendora

Lamme,
persze, egyáltalán nem gondoltam, hogy bunkóságból irod :) bocs, ne vedd a szivedre, csak ez is egy vélemény. Nyilván ebben sem vagyunk egyformák, miért is lennénk? Persze, pont ezért rágódom a dolgon ennyit. Egyrészt lusta vagyok orvost, kórházat keresni, mársrészt még reménykedem egy kicsit, hátha mégis elkészül, de közben tudom, hogy a szabolcs nekem nagyon nem való - főleg igy két mávos szülés után - de azt is tudom, hogy ez már nem jó stratégia igy 32 hetesen :(
zs
zsuzsoo

Zsuzsoo: Akkor jó :D Én sem vettem rossz néven, hogy más a véleményünk :D :wink: Mikor mész legközelebb dokihoz? Hátha már tud majd konkrétumot mondani a MÁV-ról. Én csak 3-4 hét múlva, mivel most hétfőn voltam.

Emendora: A Garmastant sem kell lemosni szopi előtt, ugye?

Panndi: A Babylove-osat sem kell lemosni, ugye?

Na majd akkor valahogy választok a kettő közül :)

Mtücsi: Hú, de jó lenne nekem is egy ilyen gyors szülés :wink: :D
lamme

Sziasztok!

Mát rég olvaslak titeket, de nem írtam eddig. Nincs már sok időm a 38. hét 5. napján vagyok, ikrekkel, akik elvileg a 37. héten szeretnek születni.

Vicsok! Nekem is Gulyás a dokim. Engem érdekel a méhszáj állapota , mert a Kislányomnál nem akart tágulni, így rá szoktam kérdezni, hogy méhszájat nem nézünk? Amire mindig azt válaszolja, hogy nézzünk! De a rendelőjében egyébként is meg szokta nézni. Szerintem a korházban rossz hozzá helyet keresni, én nem szeretnék úgy dolgozni, ahogy ott dolgoznak a dokik. Nincs senkinek fix helye, hanem mindenki nézegeti, hogy hol tud leülni.

Mellápoló kérdésében én is a Garmastan-ra szavazok, akkor még 5 napot kellett korházban lenni ( császár után) és én gyakorlatilag csak bent használtam, mire hazajöttem "betört" a mellbimbóm, vagy felpuhult, vagy nevezzétek ahogy akarjátok. Szóval sok nem fogyott belőle, de nem is volt drága, gyógyszertárban recept nélkül kapható.

Bocs hogy így nagy hirtelen bekapcsolódtam, de nekem már ismerősek vagytok.

üdv Tamar

A
tamaranna

[quote="lamme"][ írta:lammeb]Zsuzsoo: Akkor jó :D Én sem vettem rossz néven, hogy más a véleményünk :D :wink: Mikor mész legközelebb dokihoz? Hátha már tud majd konkrétumot mondani a MÁV-ról. Én csak 3-4 hét múlva, mivel most hétfőn voltam.

Emendora: A Garmastant sem kell lemosni szopi előtt, ugye?

Panndi: A Babylove-osat sem kell lemosni, ugye?

Na majd akkor valahogy választok a kettő közül :)

Mtücsi: Hú, de jó lenne nekem is egy ilyen gyors szülés :wink: :D

Nem, nem kell elmosni, sőőt, rá van írva, hogy a száraz ajkakra is használható. Na én rendes anyukaként először bekentem a számat, majd lenyaltam, és miután meggyőzödtem róla, hogy nincs rossz íze, nyugodtan rajta hagytam szoptatásnál is :lol: Amúgy tényleg használom azóta is a számra, bár nem tudom, miért van kiszáradva, mikor életemben összesen nem ittam annyi folyadékot, mint most egy nap alatt... :?
Vendég

sziasztok

Hálóing:
nekem a szülésznő azt mondta, hogy elvileg van kórházi is, de azért jobb, ha viszek. Úgyhogy viszek egyet, ami utána kuka...

MÁV-ba költözés:
szülésznő info szintén: állítólag max dec.31-ig muszáj kiköltözniük, de ő reméli, hogy erre korábban sor kerül. Na de ehhez hozzáteszem, hogy hallottam már okt 31-et is MÁV-ostól! Szóval passz...

Babylove terhességi krém:
én is használom, mondjuk felváltva a BABE krémmel (ami majdnem 10x annyiba kerül), de szerintem teljesen jó ez a DM-es, tudom ajánlani. Egyenlőre megúsztam a csíkokat (koppkopp).

Panndi:
Te 2 hét után az eredeti súlyodnál vagy??? ezt hogy csinálod??? mennyi hízás kellett ehhez??
Vendég

Szia Tamara!

Üdv közöttünk!!!!! : ) Hogyan fogsz most szülni? Majd utólag elmesélnéd milyen volt bent?
emendora

Lamme! Én szinte az utolsó percig jöttem-mentem, tettem-vettem. Sztem a gravitáció és a hozzáállás nagyon sokat jelent, lerövidíti a vajúdást.

Tamara! Üdv itt a topicban!:D Én is Gulyás dokinál szültem és engem is mindig megvizsgált, ami egyáltalán nem fájt. Sztem egy korrekt, jó érzésű ember, akire szakmailag is lehet számítani.
Áldatlan állapotok vannak az orvosok számára is a Szabolcsban, gondolom ők is visszaszámolnak már. A MÁV-ban is dolgozó doktorok -mint pl. Gulyás dr. is- ingáznak a MÁV és a Szabolcs között. És persze a MÁV-ban sem "lógatják a lábukat", mert az ambuláns vizsgálatok mellett nőgyógyászati műtéteik is vannak az ottani ügyeletek mellett. Nem irígylem őket. Nálam a szülésznő értesítése után kb. 10 perc alatt ért át a doktor. És autóval jött, nem gyalog.

Mellápoló kenőcs tekintetében is én inkább a természetes dolgokban hiszek. Nekem nem egészen 2 hét alatt teljesen rendbejött a mellbimbó berepedésem a fentebb említett módszerrel.

Vicsok! Ki a szülésznő, akit ajánlottak?

Tücsi
mtücsi

[quote="szbabett"]s írta:szbabettziasztok

Hálóing:
nekem a szülésznő azt mondta, hogy elvileg van kórházi is, de azért jobb, ha viszek. Úgyhogy viszek egyet, ami utána kuka...

MÁV-ba költözés:
szülésznő info szintén: állítólag max dec.31-ig muszáj kiköltözniük, de ő reméli, hogy erre korábban sor kerül. Na de ehhez hozzáteszem, hogy hallottam már okt 31-et is MÁV-ostól! Szóval passz...

Babylove terhességi krém:
én is használom, mondjuk felváltva a BABE krémmel (ami majdnem 10x annyiba kerül), de szerintem teljesen jó ez a DM-es, tudom ajánlani. Egyenlőre megúsztam a csíkokat (koppkopp).

Panndi:
Te 2 hét után az eredeti súlyodnál vagy??? ezt hogy csinálod??? mennyi hízás kellett ehhez??

Kilenc kilót híztam, hat ment le a szülésnél, aztán itthon még négy.
Vendég

Mindenkinek ajánlom,aki az ÁEK-ban szeretne szülni és hiteles,naprakész információkra van szüksége...

Kedves Kismamák és Kispapák!

Okt.10-én, szerdán este 6 órakor folytatódik a SZÜLŐK ISKOLÁJA .

Helyszín:
II.emeleti tanácsterem ( volt MÁV Kh.)
Téma:
A várandósság utolsó hetei.Szülés gátmetszéssel, gátvédelemben,császármetszéssel.
Hol és kinél szülhetünk az ÁEK-on belül?
Előadó
Dr.Vermes Gábor
ÁEK, szülészeti részlegvezető főorvos

A belépés természetesen továbbra is díjtalan. Az előadás után megmutatjuk az elkészült új szülőszobákat (belülről) és a hónap végére elkészülő újszülött intenzív centrumot ( kívülről ).

Üdv: Vojőr
vojõr

ez biztos hasznos lesz, szerintem én el is megyek,
csak attól tartok, hogy miután meglátom az új szülészetet a MÁV-ban, nem bírok visszamenni a Szabolcsba.... :cry:
Vendég

Sziasztok!
Zsuzso: egyetértek Lamme-val, ha így érzel, inkább válts dokit! :)

csíkokkal kapcs: én Rékusnál a Milupa Schwangerschaftcreme-t használtam :) Nem tudom, hogy ettől vagy sem, de nulla csík :) Pedig állítólag ez is öröklődik és anyunak csíkos a pocija :)
Most a Babylove olajat használom, remélem ez is jó lesz :)
A mellbimbó védőről nem tudok nyilatkozni, mert bár kaptam ilyet, sosem használtam. De a csecsemősnővér azt mondta Rékusnál a kórházban, hogy hiába van ráírva, hogy nem kell lemosni, inkább mossam le. De szerencsére nekem nem kellett krém, bevallom, én még szoptatás előtt sem mosogattam le a mellem... :oops: Rékus mégis 10 hónapig szopizott, és tette volna tovább is, ha hagyom :)

Emendora: a látogatók miatt ne aggódj, nyugodtan kérj segítséget a nővérektől. Ez szerintem nem vitat tárgya. Túl azon, hogy ki van írva, mindenkinek kötelessége tiszteletben tartani, hogy a csecsemőosztály mégiscsak egy intim dolog! A sógornőm, igaz, ő 5 éve szült ott utoljára tökre kiakadt egyszer, mert volt egy szobatársa, akihez az egész familía szinte beköltözött a kórházba!!! :shock: Közölte, hogy vagy kirakják őket azonnal, vagy feljelentést tesz, mert a kismama ráadásul kiskorú volt....no comment...
Szóval légy bátor, és nyugodtan kérd meg őket, hogy menjenek ki. Az a nagy társalgó persze valóban nem túl hangulatos, de ezt a pár napot ki lehet bírni. És az a legfontosabb hogy a babák és a mamák jól legyenek. :)

Nem is értem egyébként, a barátnőm a Jánosban szült, és ott babás szobába simán lehetett őket látogatni.....Ott volt a 24 órás kicsike, az emberek meg ki-be az utcáról....

Panndi: mázlistaaaaaaaaaaaaa vagy:) Én szoptatás alatt úgy meghíztam Rékussal, hogy észre sem vettem....A kórházban közvetlenül szülés után tök vékony arcom volt, aztán 1 hét múlva otthon bezzeg :) Nagy kamu, hogy szoptatás alatt lehet lefogyni szerintem :)
De persze alkati kérdés is. A baba-mama jóga egyébként szintén nagyon hatékony, ráadásul a babaának is jó :)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok!

Tamar: Üdv. itt "nálunk" :wink: Ikrek?? Azt a mindenit :D Jól érzik bent magukat :D

Panndi: Köszi az infót a Babylove krémről, azt hiszem erre hajlok. Szülés után én is tök jól néztem ki, tiszta csini alakom volt, de Ágicához hasonlóan végül én úgy meghíztam utána :oops: :D :cry: Na nem lettem lufi vagy ilyesmi, de nehezen gomboltam be a farmeromat pl. :oops:

Mtücsi: Szerencsére nekem sem sebesedett ki a szoptatásnál, egy-két hétig érzékeny volt, leginkább a törölközésre zuhany után, viszont néha-néha bekentem a krémmel, hogy megelőzzem a dolgot. Amúgy az anyatejet én is felhasználtam másra is, mint etetés pl. nóziba csepegtettem orrfolyásnál és bevált.

Csíkok: Én Avonos krémet használtam és olyan csíkos lettem, mint egy zebra :cry: Most Babylove-os olajat és úgy tűnik, hogy egyelőre nincsenek újabbak, de hát a régiek sajnos már itt maradnak velem örökre :cry:

Ágica: A Jánosban szült januárban egy barátnőm és nemcsak látogatni mehetett be akárki, hanem szülés után a szülőszobában (!!) a kétórás megfigyelés alatt beengedték anyuka szüleit meg egy közös barátnőnket :shock: Na ez nekem nem kéne!!! Amúgy az Uzsokiba is bárki bemehet látogatni, de csak a folyosóra. Ez a szobatársak szempontjából jobb rendszer, viszont a babák szempontjából mindegy.
lamme

még egy info a szobákról:

nincs 6 ágyas szoba, hanem olyan van, hogy két 3 ágyas szoba nem a folyosóról nyílik, hanem van egy kicsi előtér, és onnan nyílnak a szobák. Ez azért megnyugtatott, mert egy 6 ágyasnál már tényleg nagy lenne az átjáróház...

én azt hiszem le is állítom a látogatókat, ha a Szabolcs lesz belőle. Elég lesz, ha a nagyszülök + apuka bejön. Barátnők meg ráérnek otthon eljönni...
Vendég

sziasztok!
Köszönjük a gratulákat! Gyors leszek:
236: mama-baba szoba, 3 fős és benn van wc és zuhanyzó (nem kell osztozni másokkal, vagy a folyosóra járni!), majdnem egésznap velem volt Janka! Fél 7-kor hozták őket, f9 körül bevitték a gyerekorvosi vizitre és kb. 10-ig maradtak! Utána újra ki... (volt olyan csecsemős aki bevitte, látogatási időre, volt aki nem), de utána egész estig (11-ig) kinn voltak! Érdemes éjszakára beadni, mert kell egy kicsit aludni is, de ha ragaszkodsz hozzá kinn maradhat!)
Valamelyikőtök kérdezte: császár után már nem tudom mikor, de az első adandó alkalommal mellémrakták! Még kicsit magzamázas volt a buksija, meg nedves a haja! :wink:
Hirtelen ennyi, bocs, ha zavaros, de szorít az idő!
Lányok! Adjatok szoptatási tanácsot... nincs elég tejem, vagy valamit rosszul csinálok... segítség! Priviben! Mert nincs időm végigolvasni a fórumot!
Puszi mindenkinek! Majd jövök képekkel és mesélek is! Pocakosok! Hajrá! (Egy hete még én is pocakos voltam... :shock: )

Kép
ermoni

Ermoni! Privi ment! :D

Tücsi
mtücsi

Ermoni! Én is küldtem privit :)

Lamme: kész vagyok, amit írtál :shock: ez nagyon durvaaaaa!!!!! Az még hagyján, hogy meglátja valaki a cickómat - legalább lesz egy jó napja, hihi :P - de a baba miatt bakker....az a gáz, hogy mások nem jutnak el eddig agyilag???...

Kép
Kép
agica123

[quote="agica123"][ írta:agica123b]Ermoni! Én is küldtem privit :)

Lamme: kész vagyok, amit írtál :shock: ez nagyon durvaaaaa!!!!! Az még hagyján, hogy meglátja valaki a cickómat - legalább lesz egy jó napja, hihi :P - de a baba miatt bakker....az a gáz, hogy mások nem jutnak el eddig agyilag???...

Nekem kettő szobatársam volt egymás után, de nem hoztak be látogatókat, csak amikor segíteni kellett nekik össze-, vagy kipakolni. :)
Vendég

Mikor Rékussal bent voltunk, egy elég fura szobatársam volt, akinek a férje, egyfolytában bent volt, és videókamerázott :):)
Ráadásul azt ecsetelte, hogy milyen jó nagyok a cicjei a szobatársamnak, és hogy irigyli a gyerekét.....:shock: :lol: fura fazon volt...:) hihi
Mázlija volt velem, mert én egyszerűen hátat fordítottam nekik. Azon gondolkodtam, hogy a kollégium mennyire finomra csiszolta toleranciámat :) :P
Persze ehhez Rékusom is kellett, aki tök nyugodt baba volt, és ha épp nem szopizott, akkor pislogott rám a nagy szemeivel a pólyából :) Istenem, de várom már Bulcsút :)

Kép
Kép
agica123

Mi lehet Kertikirivel? Rég nem jelentkezett....:)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok!
Annyira izgalmas, hogy nemsokára babadömping lesz itt!!!
A kis Zsófi annyira édes!!! Gratulálok! Mekkora haja van?! Hihetetlen : )

Szbabett: szívemből szóltál!
Rögtön rácuppantam a szülésfelkészítőre, hogy persze én megyek a jövő héten!! És az volt a következő dgondolatom, hogy aha, megyek - csorgatom a nyálam az hiper-szuper új dolgok láttán, aztán meg bevonulok a 2m2-re a szabolcsba szülni....áááááááááááááá
bár, talán még esélyes lehetek az új MÁV-ba, de nekem nem szokott szerencsém lenni...

Egyébként ez a látogató-bemászkálás a szobába tök gáz. Tavaly szült a barinőm az Istvánban (amit ugye istenítenek...) 5-6 ágyas szobák, mosdó csak a folyosón. GYereket éjjelre sem lehet leadni.
Az ágyak (nem túlzok) párhuzamosan kb 40 cm-re egymástól, és volt olyan, hogy 8 látogató állt körül egy ágyat.... na neeee.... szóval ez még mindig istenes!

HAllottátok a TV-ben tegnap, hogy valami MÁV-os doki bíróság elé került (műhibák miatt, s azt már fel sem hozták, hogy az ügyeleti idejére indította be a szüléseket) Nem tudjátok ki volt?

Elvileg mától front....hajrá kismamik! (Én hallottam a Kisfaludy-ról, hogy jó) Elvileg itt fennvannak a dokik, még az önéletrajzuk is!! fotoval: http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Sziasztok!
B.

Kép
nyulcsi

Dehogy Kisfaludy, Kisfalvi, bocs..

Kép
nyulcsi

Sziasztok!

Juj, Ágica, milyen emberek vannak :shock: .

Nyulcsi, ez még egy 2004-es ügy:

HVG
2004. szeptember 3.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával javasol vádemelést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Herczeg Szabolcs nőgyógyász, a budapesti MÁV Kórház szakorvosa ellen.

Herczeg ellen munkahelye tett feljelentést tavaly, miután egyik betege egy évvel ezelőtt az életét vesztette, egy másiknak pedig el kellett távolítani a méhét (HVG, 2004. január 10.). A BRFK nyomozói nem tudták bizonyítani, hogy a két haláleset összefüggne az orvos tevékenységével, azt azonban a rendőrök által beszerzett szakértői jelentések állítják, hogy a doktor veszélynek tette ki betegeit, amikor ügyeleti napjain, akkorra programozva, átlagosan 9-11 szülést vezetett le. A rendőrség kérdőívet töltetett ki az orvos 450 páciensével, s közülük több mint 150-en állították, a gyanúsított az ügyeleti napjára rutinvizsgálatra rendelte be őket. Két védett tanú ismeretlen gyógyszerek használatáról is beszámolt, illetve arról, hogy bár a vizsgálat előtt még semmi jelét nem tapasztalta a szülés közeledtének, pár órával később megindultak a fájások. Herczeg védője, Zamecsnik Péter nem fogadja el a rendőrség által kirendelt szakértők véleményét, s kitart védence ártatlansága mellett.

Heti Világgazdaság, 2004. szeptember 2. [14. oldal]
emendora

Sziasztok!

Emendora! Erről én is hallottam, bár ismerősi körben többen is szültek nála és ők elégedettek voltak vele olyannyira, hogy a második babájukat is nála szeretnék szülni. Amúgy korábban más orvos is követett el a MÁV-ban műhibákat, de már ő sem dolgozik ott régóta.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

[quote="agica123"]M írta:agica123i lehet Kertikirivel? Rég nem jelentkezett....:)

Sziasztok!

Kertikiri nem kedden feküdt be? Én úgy emlékszem, hogy szerdán telt le az 1 hetes terminustúllépése, és az orvosa a szülés megindítása mellett döntött. Ha minden jól megy, hétvégén már otthon lesznek.

Én Őszikét is hiányolom, aki október 1-re volt kiírva. Lehet, hogy megszült?

Én ugye szeptember 30-ra voltam kiírva, de még mindig egyben vagyok. Most már mindennap macerálnak. Ma voltam UH--n, ahol a flowmetriát is nézték, tökéletes a keringése a gyereknek is, és a köldökzsinórnak is. A magzatvíz mennyisége már csökken, és a lepény is meszesedik, biztatott az UH-s nőci, most már tényleg nincs sok hátra... Aha, csak fájásom nincs egy szál se.

Tudjátok mekkora a gyerek? A gép 4250 grammra becsülte!!! Plusz/mínusz 10 %... Mi van ha plusz??? Hát jól belehúzott, négy hét alatt majdnem másfél kilót hízott, legutóbb még kicsit sajnált is a doki, hogy nem lesz nagy baba...! A fejátmérője meg 10 centi! :shock:

Ja, kiderült, hogy Kisfalvi doki sincs a hétvégén :( , így átvesz Gulyás doktor. Őt se láttam még soha, talán hétvégén találkozunk, amikor bemegyek a klinikára ctg-re.

Kezdek kiakadni... Már lelkileg nem bírom ezt a sok huza-vonát, folyton csak bőgök, még a rendelőben is elpityeredtem, még jó, hogy ma kivételesen elkísért a férjem... :(

Pusszancs:

Lilly

Kép
waterlilly

Szia Lilly!

Hát nem semmi mérete van Eszternek! Az én orvosom is a Gulyás doki, bár még nem szültem nála, de csupa jó tapasztalatom van eddig, lelkiismeretes, mindent elmagyaráz, ne aggódj, jó kezekben leszel, ha nála szülsz! Homeopátiás bogyók között van olyan, ami segíti a tágulást, szedsz esetleg? Sokaknak bevált, most majd én is próbálkozom vele.
emendora

[quote="emendora"]S írta:emendorazia Lilly!

Hát nem semmi mérete van Eszternek! Az én orvosom is a Gulyás doki, bár még nem szültem nála, de csupa jó tapasztalatom van eddig, lelkiismeretes, mindent elmagyaráz, ne aggódj, jó kezekben leszel, ha nála szülsz! Homeopátiás bogyók között van olyan, ami segíti a tágulást, szedsz esetleg? Sokaknak bevált, most majd én is próbálkozom vele.

Iszom a málnalevélteát, és szedek egy homeos bogyót is, de semmi előrehaladás... :( Úgy el vagyok keseredve!

Köszi az infót Gulyás dokiról, legalább ez megnyugtató, bár már úgy vagyok vele, hogy mindegy, hogy kinél, csak szüljek már meg végre!!!

Kép
waterlilly

Én is ki lennék borulva, az biztos. Meddig várnak? Egy hetet?
Egy ismerősöm az első gyerkőcét császárral szülte, majd elég hamar terhes lett, kb. három hónapos volt még csak a bébi. Ennek ellenére sikerült normálisan megszülnie a picit. A kiírt napra már elő volt jegyezve császárra és előtte éjjel óránként kezdte el szedni a homeopátiás bogyókat és beindult a szülést. Persze ki tudja, a homeopátia segített-e, de azért én most nagyon bízom benne...

mi van amúgy a dokikkal, hogy ennyire nem érnek rá? :shock:
emendora

Lilly! Ne légy elkeseredve! Kibújik a leányzó, KITARTÁS! Olyan még nem volt, hogy bent maradt egy bébi :):)
A málnalevél tea egyébként pusztán csak méhizom-erősítő, könnyebben tágulsz majd esetleg ha beindul a dolog, de kétlem, hogy beindítaná...

Én úgyanígy voltam Rékussal, semmi fájás, semmi magzatvíz-elfolyás...hidd el, nincs abban semmi, ha burkot repesztenek esetleg!
Tökre megértelek amúgy, én is totál kivoltam Rékussal már...
Próbálj kikapcsolni valahogy, nézd meg a kedvenc filmed, menj el vásárolni, ha bírsz még, vagy egyél egy nagy adagot a kedvenc kajádból :)
Mi szülés előtti este 2 filmet megnéztünk és degeszre ettem magam tökmaggal :)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok! :)

Kicsit kukkolónak érzem magam itt köztetek, de olyan jó nosztalgiázni néha. Talán megbocsátjátok nekem :)

Eszter méretei figyelemre méltóak, de azért elmesélem, hogy mindhárom gyerekemet "elmérték" itt a szabolcsban az utolsó uh-okon. Végül mindegyik 4 kg-os volt és szép nagy fejjel születtek, de nem lettek extra nagyok, mint ahogy vártuk.

A szülőszobai illemhelyről nem sok jót mondhatok, de hogy egy kevés lenne, azt nem láttam egyik alkalommal sem. Később, mikor már vajúdik az ember (pláne, ha epidurállal), akkor itt nem engedik sétálni vagy pisilni, hanem hozzák az ágytálat.
Kicsit azért most más lehet a tempó, hiszen két kórház szülő női jönnek ide szülni...

Mindenkinek szép szülést, egészséges babát kívánok és sok tejecskét! :)

Dorka
dorka73

Küldök egy képet az én szabolcsos gyerekeimről :)

Dorka Kép
dorka73

ágytál????? hát ilyenre is sor kerül??
néha úgy gondolom, jobb volna semmit sem tudni erről az egész szülésről, és lesz ami lesz....

Lilly:
Kisfalvi sincs?? épp most kérdeztem meg 2 napja a Szabót, hogy ki a helyettese, ha esetleg történne vmi...jó hogy így tudnak egymás programjairól... :?
mindegy, tarts ki, és szüld meg mihamarabb ezt a nagy Leányzót! :lol:
Vendég

Hát nemtom, de nekem, miután beadták az EDA-t, olyan gyorsan kijött Rékus, hogy időm sem lett volna pisilni...
Utána már rögtön a tolás jött szinte, de egyébként abeöntés után úgyis úgy kiürülsz, hogy nem hinném, hogy pisilned kéne.
Kitolásnál meg lehet, hogy jött ki egyéb is a manócskán kívül, de az már télleg húszadrangú :):)

Ne parázzatok Csajok, életetek legszebb élménye lesz :)

Kép
Kép
agica123

Sziasztok!
Lilly, ne pityogj, szerintem nem marad bent :?
...és most a francba kívánsz a hülyeségeimmel...mindenki ezzel traktál... Annyira sajnálom, hogy ilyen küzdelmes a vége...de annál szebb lesz a találkozás!!! (okoskodok itt, aztán az első baba van a hasamban nekem is!) Ne haragudj, csak olyan rossz olvasni mennyire szenvedsz! Őszike és Kertikiri beszámolóit nagyon várjuk : )
Emendora!! Köszi az infot a dokiról.. azért nem szerettem vna 12.-ik lenni nála.
Puszi mindenkinek!
B

Kép
nyulcsi

Sziasztok!

Waterlilly, szorítok, hogy minél hamarbb megszülessen a lánykád. Valószínű, hogy találkozunk bent a kórházban, mert én jövő héten kedden fogok prgramozott császárral szülni. A babám nekem 4260 gramos és 10 cm-es a buksija és mindemellé medencefekvésű. Nálad a fejméret miatt nem merült fel a császár???

Ermoni, neked nem kellett a műtét előtt egy nappal befeküdnöd? Volt valamilyen extra vizsgálat a műtét előtt? Aa beöntés és a katéter nagyon fájdalmas?

Sziasztok, Csilla
csim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?