Kata,
dolgozni akkor érdemes visszamenni, ha a fizetésed lényegesen több, mint a minimálbér kétszerese. Én most ezt csinálom. Fogyasztom a 180 napot, január 9-től már mehetek táppénzre, ha összejön a tesó. Amúgy mindegy, hogy 2 éves kor előtt, vagy után születik a kistesó, jogosult leszel az ellátásokra, csak akár táppénz, akár gyed, tgyás, mindennek max. a minimálbér kétszerese lesz az alapja, nem a fizetésed. Amúgy ha terhes leszel, érdemes táppénzre menni, és apa meg megigényelheti a gyes-t pluszban. Így egy kicsit jobban jár az ember. Ha megszületik a második, akkor már csak utána kapsz ellátást.
Seriff,
megvan az eredményem, csak nem tudom, hogy mi. Csak az asszisztens megnézte, hogy megvan, 10-én megyek kontrollra magánban, és hozza magával. Te nem tudsz belekukkolni?
Hajny,
hajnal 2-ig sikerült az ágyban alvás. Odatettünk egy szivacsot, hogy ha kell, mellé tudjak feküdni, de ne kelljen kihozni. Na ahogy mellé tettük a szivacsot, 10 perc múlva ránéztünk, és már a szivacson aludt, leesett... Visszatettem, aztán hajnal 2-kor mintha hallottam volna valamit... már a nappaliban volt Lili. Visszafektettem, melléfeküdtem, persze lejött hozzám a szivacsra.
Aztán jött, hogy anya csinál tápit... gondoltam ez így nem lesz jó, mondtam, hogy aludjunk, erre megfogta a párnáját, hogy "jó, apa livacs". Úgyhogy mentünk apához aludni
Roz,
felhívtam anyut Baumax ügyileg, azt mondta, hogy náluk négy órás munka nincs, max. 6 órás, de talán azt is úgy szokták, hogy mondjuk 3 nap alatt ledolgozzák az egész hetit. Egyébként talán pénztárost keresnek. Azt mondta, ott is úgy van, hogy ki kell tölteni jelentkezési lapot, és majd szólnak. Nagy a mozgás, tehát van rá esély, de biztos nem azonnal. Viszont azt mondta, hogy jövőre nyílik az OBI, és oda már most lehet jelentkezni, az interneten valahol fent van hogy hogyan. Teljesen új áruház lesz, oda biztos kellenek majd emberek.