2007.10.01 14:14
2007.10.01 14:19
2007.10.01 14:40
2007.10.01 14:43
2007.10.01 14:46
[quote="lamme"][ írta:lammeb]Panndi: Igazad van, a who nem ajánlja sem a beöntést, sem a borotválást, sőt még ugye a gátmetszést sem nagyon. Én ennek ellenére ezek mindegyikével ki vagyok békülve, nincs velük semmi gondom, sőt Viszont a méhszájtágításnak semmilyen indoka nincs tudtommal, max. annyi, hogy gyorsítja a szülést, ami normál lefolyásnál abszolút indokolatlan, sok doki csak azért csinálja, hogy nyerjén néhány órát, nem beszélve a fájdalomról......
Csim: Neked is szorítunk!!!
2007.10.01 14:55
[quote="kertikiri"]S írta:kertikiriziasztok,
A 234, 235 és 236-os szobák biztosan baba-mama szobák, ma megnéztem. A nem baba-mama szobák viszont legalább 6 ágyasak, legalábbis rengeteg ágyat lehetett látni a nyitott ajtón keresztül. A baba-mama szobák ajtaja mindegyiknek be volt természetesen csukva, oda nem láttam be.
Én nem szeretném, hogy idegen orvos megvizsgáljon holnap, még ha maga a fő-fő prof is az. Az én dokim is el tudja dönteni, hogy tényleg indításra szorulok-e vagy sem. Szerintem meg is lehet tagadni egy ilyen vizsgálatot, na nem mintha meg merném tenni, de azért előre fogom mondani a dokinak, hogy ne vizsgálgasson engem mindenki, aki arra jár, még a szülőszobán sem.
Beöntést én kimondottan szeretnék, szerintem jobban érzem úgy magam, ha nem zavarnak a bent lévő "dolgok". És borotválásról mit tudtok? Az előkészítőben rengeteg eldobható borotva van...... Bár nagy eséllyel azt inkább megcsinálom magamnak, már amennyire meg tudom, mert látni nem látok semmit
És ha pót doki vezeti le a szülést, a saját ott sincs, akkor a végén kinek "kell" adni a hálapénzt?!
Panndi, Neked az indítással együtt járt az EDA?
2007.10.01 15:39
2007.10.01 15:51
2007.10.01 15:52
[quote="őszike"]S írta:őszikezia waterlilly,
itt vagyok, próbáltunk rásegíteni pocaklakónak. Elmentünk lépcsőzni, meg sétálni egyet. Bár már szerintem ez sem ér semmit. A barátnőim közül kettőre is az IKEÁ-ban jött rá a szülés, nemrég küldték is az sms-t, hogy nézzek el oda. Még megvárom a holnap déli vizsgálatot, meglátjuk mit mond a dokim, aztán utána lehet, hogy nekiindulunk. Mit veszíthetünk? Bár a legjobban annak örülnék, ha már nem kerülne rá sor, beindulna mihamarabb a dolog.
Én is beöntés, borotvállás, gátmetszés párti vagyok. Inkább a beöntés során jöjjön ki a cuccos, a borotválást inkább itthon magamnak.... Inkább legyen gátmetszés, mint repedés. A repedés, állítólag sokkal nehezebben gyógyul. A kórházi csomagomba raktam masszázsolajat is, amit a MÁV Szülészeti honlapján ajánlottak. nem tudom a Szabolcsban a szülésznők fogják-e használni, de beviszem azért.
A tágításról nem tudok nyilatkozni. Engem a 35. héten, illetve mióta kiengedtek a kórházból a 38. hét óta minden héten vizsgál kézzel is a dokim, de nem fáj, és jó hallani, hogy hogyan haladunk. Most utoljára már legalább rövidült a méhnyak....
2007.10.01 15:54
[quote="szbabett"] írta:szbabettn azt hallottam, hogy akkor is borotválnak, ha előtte otthon már megcsinálja vki...
mondjuk ez attól függ gondolom, hogy mennyi ideig tart a szülés, mert ugye a borotválás eredménye nem sokáig...
én úgy tudom, hogy gátmasszás olajat kell bevinni mindenhova, vagy nem? nekem az orbáncűolajat javasolták, de holnap megkérdezem a szülésznőt...húúú már annyi mindent akarok kérdezni tőle...csak eszembe jusson !
2007.10.01 15:57
2007.10.01 16:00
[quote="vicsok"]S írta:vicsokziasztok! voltam ma benn én is ctg-n. Nagyon kis aktiv pocaklakóm van nem tetszett neki az egyik tappancs, állandóan azt piszkálta..és már mutatott egy 40es fájást, bár igazából semmi különöset nem éreztem, csak annyit, h fesziti magát, de ennyi.
Viszont 2-3 napja már a kis fejecskéjét is érzem mocogni lenn
Húú, ezek a méhszáj vizsgálatok nekem utojára 29.héten nézte a doki, azóta sem..kérdezte is ma a szülésznő, h megvizsgált-e, mondtam, h nem..de mondta is, h nem szokta (Dr. Gulyás a dokim) Azért kicsit furi volt, h a szülőágyon kellett már feküdnöm a ctg-n legalább szoktam a helyet..
Bocs, hülyét fogok kérdezni, borotválásnál teljesen le mindent mindenhol?
2007.10.01 16:11
2007.10.01 16:15
[quote="lamme"][ írta:lammeb]Kertikiri: Sajnos nem láthattál, mi 11-kor már otthon voltunk Ez a nő szerintem nem normális. Emlékszem, nemrég írtad ezt az esetet. Nagyon bunkó!!! Amikor még csak 5 hetes terhes lehettem, a doki azért próba szerencse alapon elküldött uh-ra, hátha már látni valami egyértelmű dolgot. Na ez a nő volt bent akkor is. Már ott fura volt a dolog, hogy hasi uh-t csinált, holott még én laikus is tudom, hogy ilyenkor még az lótúrót sem ér, legalábbis a hüvelyihez képest..... Aztán látta a petezsákot, erre megkérdezi, hogy akarom-e tudni, hogy él-e? Hogy a fenébe ne akarnám????!!!! Na ekkor kénytelen kelletlen csinált egy hüvelyi uh-t, de sajnos nem volt még akkor szívhang. Volt még vele egy afférom, de nem untatlak titeket, de nagyon fura, hogy uh-t csinálhat..... Én pótdoki esetén a pótdokinak adnék, de nem annyit, mint a másiknak szántam volna.
Panndi: Persze, igazad van, ilyen esetben már van indoka a méhszájtágításnak , de pl. nálam nem volt semmi csak a lustaság (nehogy le kelljen menni az uh-ra) és a megszokás (állítólag ez a dokinő előszeretettel alkalmazza).
Vicsok: Engem két éve borotvált a szülésznő. Semmit nem éreztem belőle, és csak ott azon a pár centi helyen intézte, pillanatok alatt megvolt vele. Én ilyen lufi hassal nem merek magam nekiállni
2007.10.01 17:51
[quote="vicsok"]H írta:vicsokogy irigyellek Panndi, hogy már babázhatsz Köszi csajok az infot én a múltkor "emlékezetből" csináltam, majd félretéve mindent, apát kértem meg, hogy ahol ott maradt, szedje le..
2007.10.01 17:51
[quote="vicsok"]H írta:vicsokogy irigyellek Panndi, hogy már babázhatsz Köszi csajok az infot én a múltkor "emlékezetből" csináltam, majd félretéve mindent, apát kértem meg, hogy ahol ott maradt, szedje le..
2007.10.01 18:24
2007.10.01 18:30
[quote="kertikiri"]A írta:kertikirizért a méhszájvizsgálattól ne féljetek, mert eléggé dokifüggő szerintem. Az én dokim nagyon ügyes, de amikor régebben bent voltam az ügyeletesnél, aki egy fiatal lány volt, nahát az katasztrófa volt... de nem tartott sokáig, szóval biztosan ki lehet bírni napjában többször is, akkor is ha fáj, mert muszáj.
A tágítás más tészta, abból én sem kérnék
Borotválás: szerintem is csupaszra le mindet, ha sikerül
Én úgy tudom, hogy a szabolcsos szülésznők gátvédelem pártiak, szóval ha választott szülésznőtök van, az biztosan megcsinálja, ha visztek olajat. Én is biztos örülnék, ha gátvédelemmel szülhetnék, de végülis nem félek a gátmetszéstől sem, ha kell hát kell. Szülésznőt nem választottam, múltkor kérdezték is fent, hogy megvan-e kérve valamelyik kolléganő, mondtam, hogy nem, mert nem ismerek senkit, meg egyébként is mindenki aranyos, és nagyon egyet értettek
Panndi, irígylésre méltó a lelkesedésed
Lilly, még bármi lehet, lehet, hogy Te is jössz holnap Drukkolok, hogy hamar jöhess, és magadtól Én nem vagyok igazán boldog, hogy az indítás itt lebeg a fejem felett, remélem megembereli magát ez a gyerek, és teszi a dolgát magától is holnapig
Akkor én már valószínűleg nem jövök, de mindenkinek drukkolok, nekem is drukkoljatok légyszi, és ígérem hamar jelentkezem, hogy beszámolhassak azoknak, akik még info éhesek
2007.10.01 19:07
[quote="kertikiri"]S írta:kertikiriziasztok,
A 234, 235 és 236-os szobák biztosan baba-mama szobák, ma megnéztem. A nem baba-mama szobák viszont legalább 6 ágyasak, legalábbis rengeteg ágyat lehetett látni a nyitott ajtón keresztül. A baba-mama szobák ajtaja mindegyiknek be volt természetesen csukva, oda nem láttam be.
Én nem szeretném, hogy idegen orvos megvizsgáljon holnap, még ha maga a fő-fő prof is az. Az én dokim is el tudja dönteni, hogy tényleg indításra szorulok-e vagy sem. Szerintem meg is lehet tagadni egy ilyen vizsgálatot, na nem mintha meg merném tenni, de azért előre fogom mondani a dokinak, hogy ne vizsgálgasson engem mindenki, aki arra jár, még a szülőszobán sem.
Beöntést én kimondottan szeretnék, szerintem jobban érzem úgy magam, ha nem zavarnak a bent lévő "dolgok". És borotválásról mit tudtok? Az előkészítőben rengeteg eldobható borotva van...... Bár nagy eséllyel azt inkább megcsinálom magamnak, már amennyire meg tudom, mert látni nem látok semmit
És ha pót doki vezeti le a szülést, a saját ott sincs, akkor a végén kinek "kell" adni a hálapénzt?!
Panndi, Neked az indítással együtt járt az EDA?
2007.10.01 19:51
2007.10.01 19:55
2007.10.01 20:49
2007.10.02 05:40
[quote="zsuzsoo"]V írta:zsuzsooicsok,
Gulyás egyáltalán soha nem néz méhszájat? Nekem a 28. héten sem nézett. Na, nem mintha hiányozna. A héten megyek hozzá, kiváncsi vagyok.
Ez a borotválás téma egészen meglep. Engem csak a császárnál borotváltak - akkor is bikini vonalban. Akkor beöntést is kaptam persze, és annyira jól esett, hogy a következőnél könyörögtem érte de nem a személyzet miatt.
Én most nem szeretnék gátmetszést (de aranyeret és farkcsonttörést még kevésbé).
Lilly,
neked is már tök izgi. Azért élvezd ki ezt a nyugalmat, ilyen már az életben soha többé nem lesz.
zs
2007.10.02 07:27
2007.10.02 08:19
2007.10.02 09:01
[quote="emendora"]
írta:emendora
Vicsok, én elég sokat utánaolvastam a vizsgálatoknak az első babánk után és arra jutottam, hogy totál felesleges a végén már a méhszájvizsgálat, hiszen a baba már jöhet. Amikor a 28. héten görcsöltél akkor volt értelme, hiszen baj lett volna. Az első dokim is havonta nézte a méhszájat, majd a 37. héttől hetente kínzott, de szó szerint, aztán csóválta a fejét, hogy még mindig semmi, meg hogy nagy a baba, hát hiányzik ez a stresszelés meg fájdalom??? Majd jön, amikor jönnie kell .
2007.10.02 11:34
2007.10.02 12:21
2007.10.02 12:38
[quote="vicsok"]S írta:vicsokzegény Lilly, még igy is, h majdnem 3 hetem van, mindenki azt kérdezi, megszültem-e már.. hát még akkor tőled, te szegény..
Le kellene mennem a gyógyszertárba, de annyira nincs kedvem..majd később
Panndi, már 2 hetes Zsófi! Nálatok meg hogy telik az idő! Ha tudsz, rakj fel majd képet róla!
2007.10.02 13:02
2007.10.02 15:00
[quote="őszike"]S írta:őszikeziasztok,
most értem vissza a MÁV-ból. A ctg-gép továbbra is ok, van benne festék. A dokim csinált flow vizsgálatot is, szerencsére minden ok. A méhlepény elöregedése miatt is állítólag csak max. 1 hetet várnak a Szabolcsban, mert utána azonnali indítás lehet szükséges, mivel a gyereknél már keringési zavarok léphetnek fel. Hétvégén nem csinálnak indítást, úgyhogy Waterlilly fel a fejjel péntekre elméletileg babázni kéne Neked is. Bár gondolom már te örülnél a mai napnak is.
Rákérdeztem a borotválásra is: Csupaszra célszerű az egészet!!!
Azért, ha lassan is, de mi is alakulunk. A doki szerint ma már bő egy ujjnyira tágultam, ami nagyon jó. Anno a kisfiammal szüléskor ennyivel jelentkeztem, majd pikk-pakk kitágultam 2 ujjnyira. Jó lenne ez most is, fájások és más „tünetek” azonban még nincsenek, max. keményedések.
Holnap reggel fél 8-ra kell mennem újra vizsgálatra, aztán meg vérvételre. Orvosi vizsgálat minden nap, vérvétel 2-3 naponta.
Ultrahang szerint a kis pocaklakó most 2200 gramm, de a doki szerint a gép 10%-kal kevesebbet is mutathat, lehet, hogy ez valójában 2500 is van. Mindenesetre szerinte ha most szülnék, nem valószínű, hogy hazaengednének időben, mert számolni kell az újszülöttkori súlyvesztéssel is. A kisfiam is 2400 grammal született, és csak azért engedtek haza, mert hízott 80 grammot a fogyás helyett. Doki szerint itt 2500 gramm alatt nem engednek haza minket, úgyhogy 2500 grammig mindenki hízlalja!
Ma még bevetek minden tőlem telhetőt (extra adag málnalevéltea, lépcsőzés….)
Jó lenne, ha ma beindulna a dolog, mert ma ügyletes a dokim, aztán csak a jövő hét második felében. Természetesen bejön máskor is, de mondta, hogy az maszek szülésnek számít. Jövő hét végét semmiképp sem várjuk meg. Ha a flowmetria vizsgálat szerint túlságosan elöregszik a méhlepény akár azonnali szülésindítás mellett is dönthetnek. Most még ok a dolog, de nem szeretném ha ezzel a kicsi keringését veszélyeztetnék.
Waterlilly voltál ma dokinál, mizujs veled, veletek?
Panndi, gratulálok még egyszer tündéri a kis csöppség!
2007.10.02 17:52
2007.10.02 18:11
[quote="lamme"]S írta:lammeziasztok!
Örülök, hogy mindenki jól van!!! A mindenórás kismamiknak drukkolok nagyon
Lenne nekem is egy körkérdésem. Ti milyen bimbóápoló krémet vettetek, ha vettetek? Én két éve a kislányomnál Aventet vettem, de ha a negyedét elhasználtam akkor sokat mondok, a többit oda adtam egy barátnőmnek, aki utánam 20 nappal szült. Szóval ehhez a kis mennyiséghez elég drága volt, úgyhogy nem szívesen venném ugyanezt a márkát. Viszont másfajtákat nem ismerek.
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|