sziasztok!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam! Néhány napig vártam választ, aztán pár napra eltűntünk pihizni a családdal.Ott nem volt net.
Most olvastam mindkettőtöket.
Köszönöm a reagálásotokat!
Igen,lehet parázni harmadik gyerkőcnél is. Az a fura, hogy ami működött az előző kettőnél, az nem működik a harmadiknál. Leginkább ez okozza a zavart nálam. Azt hiszem a harmadik gyerkőcöm a leginkább cicifüggő. De miután a másik kettő is lelkes szopizó volt, és ennek ellenére 6-7 hónaposan örömmel fogadták a gyümölcsöt, főzeléket, nem hittem volna, hogy lesz egy bébim, aki kiborul a kanál látványától is. Hát még attól esetleg benne van...
A másik kettőnél is előfordultak főzelékfélék amik nem jöttek be, de hamar kitapasztaltam mik a kedvencek és szoptatás mellett azokat főzöcskéltem nekik. Híztak is szépen, elégedett lehettem.
Most sem okozna gondot a kizárólagos szopi, ha össze tudnánk vele hozni néhány plusz dekát....
Köszönöm a bátorítás, igen, megpróbálom elfogadni, hogy Kolos fiam 6 hónaposan nem lelkesedik még a mellétáplálás lehetőségétől. Más,mint a többiek, OK. Csak hát hízna egyszer-egyszer "olyan rendeset"
Ágyöngyi, igen, igazad lehet mindabban, amit írtál! Sok összetevője van annak, hogy egy gyerek milyen temperamentumú, jó vagy rossz evő lesz.És az is igaz, hogy mind mások,egyes érési fázisok más időpontra esnek,mint másoknál.... Erre nem is árt minket három gyerekeseket is emlékeztetni. Több gyereknél az ember hamarabb esik abba a hibába, hogy kicsit egy kaptafára, a már jól bejárt úton próbálja tenni a dolgát. Aztán csak csodálkozik ha erre a valahanyadik gyerek azt mondja "na neeem"
Soma fiam abszolút rossz evő, Emma lányom élete középpontjában pedig az evés áll. Hmm...hmm....
Pedig elvileg ugyanúgy próbálom nevelni őket,hasonló szokásokat alakítgatok ki náluk. De ami egyiknél bejön, az a másiknál nem. Aztán itt egy harmadik, akinél meg sem egyik, sem másik
Van még egy dolog. Harmadik gyerekkel nekem nehezebb (nemtom más 3 gyerekes hogy van ezzel) nyugis, babaközpontú hétköznapokat kialakítani. Sokat rohanunk, óvoda, iskola, uszoda, edzés, bevásárlás, szülői értekezlet, sokszögében a legpicibb meg én. Harc eddzett gyerek, látszólag jól viseli mindezt, de talán mégis, minden látszólagos nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága ellenére ez az egész kihatással van a súlyfejlődésére....Szerintetek? Próbálok ezen is javítani.
Azért rá-rápróbálok a kanalazásra,még ha egyelőre nulla sikerrel is. Bár, éppen ma teljesen lenyűgözte a kezében tartott kis darab banán! De aztán csak adig tartott az idill, míg "véletlenül" be nem kapta, onnantól kezdve öklendezés, köhögés, patakokban folyó könny, jó széles volt a repertoár amit a kis falat gyümölcs okozott.
Az éjszakákat továbbra is átalussza, reggel is csak arra ébredek, hogy hallom fent van,magyarázgat, ütögeti a csörgőjét. Aztán fölé hajolok, ő meg egy csodás mosollyal jutalmaz. Én meg szépen elolvadok
Próbálok feltnni képeket róluk
Köszönöm a segítséget!
Kisevi