Sziasztok Csajok!
Húú, mennyit írtatok az elmúlt napokban. Én meg szinte szó szerint fetrengtem olyan epegörcsöm volt napokig.
Hát, ne tudjátok meg ezt a fájdalmat, ráadásul először azt hittem, hogy a babó akar jönni, aztán rájöttem, hogy ez másfajta fájdalom, először beleszúrt, aztán görcsölt. Szerencsére tegnap elmúlt, de ezt a poklot az ellenségemnek sem kívánnám, főleg nem terhesen.
Nyafi! Üdv itt! Az én Manóm abszolút nem volt bukós, de 8 db pelus szerintem nem elég. Ha nem akarod mindennap mosni, akkor kell 15-20 db. Én minden ruhát a mai napig is 40 fokon mosok, a textil pelusokat pedig 60 fokon.
Edit! Nekem is csöpög pár napja az előtej a cicimből, nem is lepődtem meg rajta, Manóval 19 hetes terhesen már csöpögött. Ilyen orvérzéses orrfújás nálam is van, állítólag ez normális terhes nőknél.
Benszi! Miért indítják meg hamarabb a szülést? Az egyik barátnőmnek is ikrei vannak, és teljesen magától indult meg a szülés nála 3 nappal a kiírt dátum előtt. Leghamarabb csak a kiírt napon indították volna meg.
Judit! Légszomjam nekem is van, és lehet, hogy furcsán hangzik, de ha a bal oldalamon alszom nem kapok levegőt. Babóm persze nem szereti, ha a jobb oldalamon alszok.
Cas! Úristen, szegény Sebi. Ezt olvasva nagyon örülök, hogy én a kismotort a holdkomppal együtt kitiltottam a házból.
Tittina! Nálunk is elég későn érezte a párom a babó mocorgását, de Manónál is így volt. Sőt legtöbbször, mikor mocorog és párom a kezét a pocakomra teszi azonnal abbahagyja.
Bár az én Kornél babám dzsoggolása már elég látványos, a párom szavával élve „félelmetes” látvány, mikor hullámzik a hasam.
Tessék pihenni! Igaza van Krisztinek, nehogy baj legyen!
Kriszti! Én is 20 db textilpelust vettem tavaly Manónak, szerintem elég is. Manó ruhái is kis fiókos komódban vannak, most fogunk neki szekrényt venni, és a fiókosban pedig a kicsi ruhái lesznek. Ez bizony magnéziumhiány, sajna.
Ahogy Ancsa írta, szedjél nyugodtam 2x1 magnéziumot, én MagneziCitritet szedek.
Viki! Nekem tavaly Ferenci főorvos végezte az amniocentézist, az egyik legemberségesebb doki, akivel valaha találkoztam.
Réka! Pihenj sokat, a babónak még legalább 10 hetet benn kellene maradnia.
Szilvi! Nagyon édes a babó, szép kis pofikája van.
Ancsa! Nagyon édes a szoba.
Meg tudom érteni a férjed, hogy nyugodtabb így, hogy nem otthonról rohantok. Nekem elfolyt itthon a magzatvíz, és ugyebár én Szegeden szültem, na ne tudd meg azt a sebességet, amivel megtette a párom a délutáni csúcsban a Szeged-Vásárhely közötti 25 km-t, plusz jött a dilemma, hogy a városban a klinikáig a zsúfolt rakparton vagy a zsúfolt körúton menjünk. Végig nyomta a dudát, mikor beértünk a városba. Még jó, hogy a rendőrök nem kapcsoltak le bennünket, mint ámokfutókat.
Kia! A Dominik nekem is nagyon tetszett, de párom leszavazta.
Gem! Jobbulást Rebekának!
Orrszívó témában egyet értek
Edittel. Semmi mással nem lehet egy pici baba orrát rendesen kitakarítani. A gyereknek abszolút nem fáj, csak ugyebár utálják, ahogy Edit is írta. Manó egyszer volt eddig beteg, nekünk elektromos van, az egyenlő a nullával, semmit sem szív, a barátnőmék porszívósát kértem kölcsön, és pillanatok alatt kiszippantottam Manó orrából a nem odavalót. Előtte érdemes valamilyen tengeri sós oldatos orrspray-vel befújni az orrába, várni 1-2 percet és utána szívni. Így igazán kijön minden.
Fürdetés. Én úgy fürdettem Manót újszülött korától kezdve, hogy a feje alá tettem az egyik karom, a másikkal meg szépen megmosdattam. Én nem mertem ezen a szivacson elengedni, féltem, hogy a mocorgástól belebillen a feje a kádba.
Én is császárral szültem. Lelkileg abszolút nem viselt meg – szinte még örültem is neki, hogy a babómnak nem kell kiszenvednie magát azon a szűk kis lyukon.
Maga a műtét kb. 1 óra volt, és spinális érzéstelenítést kaptam. Kicsit reszkettem tőle a műtét után – de ez normális – viszont az rossz volt, hogy 24 óráig nem kelhettem fel (ez az EDA-nal nem így van), sőt még a fejem sem emelhettem fel, tehát én az első nap még a szoptatást sem tudtam megpróbálni. Mikor kezdett kimenni az érzéstelenítő nagyon fájt a hasam, és furcsa érzés volt, ahogy a lábaimba jött vissza az élet. Igazából nekem gyorsan gyógyult a sebem, csak felkelni meg lefeküdni volt nagyon fájdalmas, kb. 2 hétig. A lényeg, hogy sétálni kell, amennyit tudsz, hogy elkerüld az összenövést. Persze csak nyugisan, lassan. Ahogy
Amaryl is írta az oldalra fordulás nekem is fájdalmas volt, húzódott a varrat. Összességében azonban nem gáz, bár azon ismerőseim, akik így is úgy is szültek, azt mondják a hüvelyi szülésből könnyebben felépül az ember akkor is, ha varrták. Végül is a császármetszés nagy hasi műtét, és ugyebár annak általában 6 hét a felépülési ideje.
Hálózsák. Én Manót épphogy újszülött korában altattam abban, mikor elkezdett kb. 4-5 hónaposan forgolódni már nem maradt el benne, nem szerette. Azóta rugdalózóban alszik, ill. nyáron body-ban, most meg már rendes nagyfiús pizsuja van. Zoknit éjszakára nem nagyon tanácsos adni a babóra, mert elszorítja a lábát, és káros a vérkeringésnek.
50-es ruhát szerintem sem tanácsos venni. Nekünk egy darab volt – véletlen vettem – és kb. 2 hétig volt jó Manóra, pedig ő 50 cm-rel született. Persze az 56-os kicsit nagy volt, de a hátán sosem gyűrődött, inkább a lábára volt hosszú.
Vas még a vadhúsokban van rengeteg.
Nekünk 1 db kifogónk van, nem szerettem, nekem a „kapucnis” törülköző jobban bevált. Most arra használjuk, hogy azon ül Manó a kádban.
Hízás: 6 kg-nál tartok.
Neocitrant és a Coldrex-et nekem kifejezetten megtiltotta a nődokim tavaly, bár én akkor még csak 12 hetes kismama voltam. Lehet, hogy ilyenkor már lehet inni.
Na megyek csajok, mindjárt fürdünk. És már megint kisregényt írtam. Egyszer kiutáltok ezért.
Jóccakát mindenkinek.