Új privát üzeneted érkezett!

[quote="lmkata"]
írta:
lmkataúgyhogy én mostanság már elég sokat filózok azon mit kéne majd tennem etéren. pont azért, mert nehéz szitu, és nem akkor akarok elkezdeni szenvedni rajta amikor már csinálnék valamit....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kata, nálunk az anyagi része miatt kellett visszamenjek {mennyei adalék, h. nagyjából jól is esett dógozni}, tehát sok vacila nem volt.
ha nálatok ez a része nem kérdés, akkor ráérsz akkor gondolkodni, amikor már érzed, h. csinálnál már mást is Liza mellett. {pl.tesót.. :lol: }

Marcsi

KépKép
alon

sziasztok!

túléltem a mai napot, pedig ez a kedd-csüt eléggé halál. egész nap pörgés és rohanás. viszont közte meg utána annyira jól esik a hétköznap samuval. szal jó lesz ez. nálunk az anyagi + a munka rész is döntő volt- tehát h szeretem a munkámat.

samu ma már 2.5 órát aludt a bölcsiben. egyre tovább alszik. és tegnap óta tök egyedül isziik pohárból, és már a bölcsiben is a kis asztalnál (nem etetőszék) eszik egyedül (!) kanállal. mondta a bölcsisnénink h egyre ügyesebb. viszont nagyon fájlalja a fogát. ahogy elnéztem alul nagyon be van neki gyulladva + a rágók fent.. nemtom mennyi, talán 4 foga jön egyszerre????

holnap megyünk az állatkertbe.

marcsi: tuti nálatok is hamar megbarátkozik laura a bölcsivel. nincs vmi alvós állata v valami, amit elvihet? samunak sokat segített albi (a fehér állatka) és alfi ( a piros állatka), ha kicsit lehangolódott odaadták neki, és az alvásnál is segített. mondjuk samu IMÁDJA őket, nem kicsit. én még ilyet nem is hallottam. éjjel, bármikor bemegyünk, szorosan öleli egyiket, vagy mindkettőt. nagyon cuki :) :)

BENI ISZONYÚ ÉDES!!!

FATIMA HAJRÁ!!!

Kata: csatlakozom marcsihoz, ráérsz mlg munkáról filózni, annyi minden változhat még addig! és az ember mindig rájön, h merre akar menni később. nálatok meg még nem aktruális, nem? legalábbis mindig azt írtad h lizuval min 3 évig leszel otthon. aztán meg ki tudja?? kistesó??
kerekpocak

BENI ESZMÉLETLENÜL GYÖNYÖRŰ KISFIÚ. TÖBBSZÖR IS VISSZALAPOZTAM, EGYSZERŰEN ZABÁLNIVALÓ, CSODASZÉPSÉGES BABA. :wink: :D A KÁDAS FOTÓT BE KÉNE KÜLDENI VALAMI BABAFOTÓ-PÁLYÁZATRA.

FATIMA, TELJESEN IGAZAD VAN, A HELYEDBEN ÉN SEM SANYARGATNÁM MAGAM TOVÁBB. AZ A JÓ, HA A BABA ÉS A MAMI IS JÓL ÉRZI MAGÁT,ENNEK A FEJŐSDINEK ÍGY TÉNYLEG NEM VOLT MÁR ÉRTELME. :wink:

KépKép
logi

Köszönöm Beni dícséreteket!!!

Beni újabban hangosan morog akár órákon át is, ha hagyom. Viszont abbahagyta a különböző hangok próbálgatását. Ez normális? Nálatok is volt ilyen?? Olyan mint egy nyekergő szekrényajtó hangja....

Zsófi: Jó állatkertezést! Kicsit borongós az idő ma, remélhetőleg az állatok azért aktívak lesznek és Samu eleget tud nézelődni!! Fú már ilyen nagy a magzatka, ha belegondolok hogy tavaly Beni is ekkora volt, most meg már itt kúszik. Jajj de nosztalgiázom már most! Asszem mi is fogunk kistesózni! Már csak apát kell megpuhítani. Hamar önnálósodni fog Samu a bölcsiben, nagyon ügyes!!! Fognyűvő manókhoz kitartást!!

Kata:
szerintem is ráérsz a munkán gondolkodni ha már úgy érzed csinálnod kell valamit. Lehet az is hogy ez nagyon soká lesz és addigra sok minden változhat. Én reménykedem hogy lassan lesznek 4-6 órás munkalehetőségek. Álmodom?? Attól félek hogy nem lesz szívem Benit 8 órára (plusz utazás) anya nélkül hagyni, de hát ez attól függ milyen lesz akkor. Remélem azért vágyni fog a társaságra!

Marcsi: Hajrá bölcsi!!!! Menni fog ez Laurának, csak idő kell. Egyedül játszik vagy a bölcsitársakkal is? Én úgy vettem észre az időseket nem nagyon szeretik a gyerekek, bár a gondozók nyilván nem ráncos arcú, fura szagú nénik, úgyhogy majd megkedveli őket. Jajjj édes anyába bújós kis Laura!!! Na ettől félek én, ha visszamegyek dolgozni és megszakad majd a szívem ha ott kell hagyni. Bocs hogy ezt írom, de ez már most aggaszt és hát a pénz miatt nekem is hamar vissza kell mennem. Te hogy éled meg lelkileg??? Vagy annyira nem vészes, mert úgyis igénylik a gyerektársaságot???

Kép
viky30

Sziasztok!

Nagy melóban voltunk mostanában de mostmár vége :D

Igyekszem olvasni titeket csak a válaszra nincs energiám már :oops:

Gyerkőccök mind nagyon szépek Maja, Beni, Farkas, Laura, Lizacica, Edus-Imi gyerkőccök, Emma, Marci, Borcsi, Samu, Gabi, Árpi, Ákos, Tarek, Réka, Hanna, Sonya (huh, remélem nem hagytam ki senkit :lol: )!

Azt hiszem én egy ideig még hanyagolom a meló témát :lol:

Fatima-mekkora a hűtőtök????????? :lol: Fejés-tápi témában én is azt tenném amit te!

Marcsi- a legtöbb gyerkőcc ha jó a bölcsi haza sem akar menni egy idő után! Idő kérdése és megszokja majd!

Jól vagyunk, zajlik az élet!
Niki egyre elevenebb! Alig bírok vele néha! Elkezdődött a "nem" után a "nem akarom" korszak és egyfolytában dumál. Mondok valamit és ő mondja utánam :D Na néha nem jön össze pl. gyurma = gyurka :lol:

Képeket majd igyekszem letölteni a gépről (még a nyaralós képetet sem töltöttem le :oops: ), csak a laptop memóriája megtelt és lusta vagyok tisztogatni :oops:

Puszi minden régi és új anyucinak!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Végre a végére értem! de mielőtt bármit is!!!

RENI!!!!!!!!!!!!!!!! MIT LÁTNAK SZEMEIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MILYEN HÍRRE ÉRKEZTÜNK!
GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE JÓ, DE JÓ, DE JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!

ÚGY ÖRÜLÖK NEKTEK!!!

MESÉLJ HOGY VAGY! ?????

:) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

jaj lányok nem térek magamhoz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szóval, olyan sokat írtatok, h nem is tudom, hol kezdjem, talán az elmaradásaimmal:

nagyon boldog 5. hófordulót kicsi Majának, édes Beninek, Emmácskának 4. hófordulót, Tareknek 3. hófordulót, Ákosnak nagyon boldog 6. hófordulót, Ápri nagyfiúnak boldog szülinapot, Barnusnak, Márknak, Marcusnak boldog másfelet! Andinak nagyon boldog hanyadik?? szülianpot!!!

lányok ha valakit kihagytam tessék szólni!!! de komolyan!!!

Laurának gratulálok a járáshoz!!

minden kép annyira szép, hogy az valami csoda! nem merném sorolni, mert tuti kihagyok valakit.........

Imi, úgy örülök, hogy hoztad a formádat!!! itt vagyok már!

Viki, akartam írni Neked, hogy nálunk is volt ilyen anyás korszak, aztán most sokszor annyi dolga van Bendének, hogy nem ér rá anyázni :lol: :lol: :lol: :lol: és szinte hiányzik!! :wink:
játékok: Bende szereti a használati tárgyakat nagyon, palack, fakanál, szemüveg, stb.

...bocsi szaladok, felébredt a mackó, amjd még jövök!!!!!
mangó

Reni: De hogy jöttél és micsoda hírrel!!!! GRATULÁLOK! Lassan a régi fórumosok mind újra kismamák lesznek!!! :lol: :lol:

Anzsi: De jó hogy te is jöttél!!!!! Mi van veletek????

Képeket lécci, lécci!!!!!!!

Kép
viky30

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk meg barátnőméktől, aztán du. még megyünk oltásra.

Reni
, csak így sutyiban megjelenítettél egy újabb vonalzót?
Szívből gratulálok és nagyon vigyázz magatokra!

Mangó, Te pedig gyere majd Bendés képekkel!

A tegnapi sztori, csak h. ne csigázzalak Marcsi.:)
Kinnt volt a védőnő (3 és fél hónap után), és megállapította, h. milyen pici még mindig Emma. Hozzáteszem, h. épp lennt sétáltunk, Emma kenguruban. Az utolsó mérésnél azt mondta még, milyen jól hízott, szépen fejlődik, most meg, h. mennyire pici még mindig. Dehát jah, kicsike tudjuk jól. Bár most érte el az 5 kg-t képzeljétek.
Na de aztán mondja, h. neki olyan furcsa Emma. Nem rosszindulatból vagy valami, csak neki olyan furcsa. Más, mint a többi gyerek. Na képzelhetitek, elkezdtem kattogni. Aztán kérdezem tőle, h. azért mert nem olyan nagy, nem olyan nagy a feje?
Ja meg h. mi az amit ilyen korban "kéne" csinálni. pl. forgás. Hát mondom, Emma nem viszi túlzásba, de én nem is aggódom, fejlődik majd az ő kis ütemében, valamit előbb, valamit később. Ez így működik. Na mindegy, azért nem lelkizem rajta, csak kicsit fura, h. 3 és fél hónap után eljön és felvilágosít, h. mik azok amiket már csinálnia kéne. (múltkor is a rendelőben mutatott Emmának egy tollat, h. követi. persze Emma nem követte, mert őt nézte. Erre mondja, h. hááát nem követi még? mondom dehogynem már egy jó ideje követi a tárgyakat, csak most épp Te érdekesebb vagy, mint egy sima átlátszó toll).

Bocsi, kicsit hosszú lettem.

Most megyünk majd oltásra, és állítólag megmutatja a védőnő, hogyan segíthetem az átfordulást.

Kép
niki30

Azta Reni, jujj de jóóóóóóóóó, jön a kistesó!!!!!!!! Micsoda hír :wink: :D :wink: :lol: .
Voltál már orvosnál? Hogy vagy?

NIKKANCSNAK ÍGY UTÓLAG KÍVÁNOK BOLDOG MÁSFELEDIK ÉVET!! :D

Kép

Szia Anzsi, már nagyon hiányoztatok. Milyen volt az út?Bendemackó hogy viselte? Mesélj majd,ha lesz egy kis időd.. :wink: :D
puszi

KépKép
logi

Húú Niki, ez a védőnő tényleg elég gáz lehetett :?. Végül elmondta,hogy mi nem tetszik neki Emmán? Mit ért azon,hogy más, mint a többi gyerek? Ezt úgy bírom, hogy olyanok ítélik meg a gyerek fejlettségét, akik szinte alig látják,tehát nem tudják, milyen ütemben fejlődik nap mint nap.

Erről jut eszembe,hogy képzeljétek, Borcsit felmérték,hogy iskolaérett-e. Különböző részképességeket vizsgálnak ilyenkor (pl.finommozgások, beszédfejlettség...)+egy gyerekpszichológus is megnézi a gyerekeket. Tegnap behívtak fogadóórára, ahol ez a pszichológusnő közölte velem, hogy Bori nem nagyon akart vele kommunikálni, csak nagy nehezen tudott belőle kihúzni dolgokat, és hogy érdemes lenne vele foglalkozni a suliig.
Úgy felhúztam magam emiatt. mert Borcsi világéletében egy kicsit visszahúzódóbb gyerek volt mint az átlag(csak a felnőttekkel, a gyerekekkel mindig hamar barátkozott),és kell neki egy kis idő, míg feloldódik egy ismeretlen ember társaságában(pláne, ha még nem is szimpi neki az a valaki). És ezt pont egy pszichológus nem tudja, hogy vannak ilyen gyerekek, akik egyébként teljesen normálisak (az eszével semmi probléma, a feladatokat hibátlanul oldotta meg), ezzel nincs mit foglalkozni, ő ilyen, apukája is ilyen volt kicsinek,most meg emberekkel foglalkozik és a beszédjéből él meg.Szóval úgy dühítenek ezek a feleslegesen aggodalmaskodó emberek :evil: . Na kiadtam a dühömet, bocsi.
Én tudom,hogy minden okés a lányommal, látom hogy teremt kapcsolatokat, egy halom barátnője van, szerelmes, mozgékony, ügyesen rajzol, érdeklődő, számol,ismerkedik a betűkkel,mi kell még? Miért fogadjon el egyből és azonnal egy számára ismeretlen embert? :shock:

na puszik csajok,lehiggadok...

puszi csajok...

KépKép
logi

RENI ÉLJEN!!!!!!!!!! együtt kismamáskodunk??????? JAJAJAJAJAJJJJJ DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!

GRATULÁLOK!!!!!!!!

aNZSI DE JÓ H ITTHON!!!!!!!! KÉPEK???

niki: samu 5.5 hós koráig a hátán feküdt és nézett. direkt- akarattal 5.5 hós koráig nem forult a hsaáról a hátára. viszont 11 hósan már járt. és a lányok a tanum rá, h én addig SZANASZÉT PARÁZTAM MAGAM!!!!!! -már kb az első 9 hónapi hehehe- h samu miért nem, mior a többiek meg már igen..

emma még csak 5 kiló! persze, mert sokkal kevesebbről indult! és 4 hósan még nem forul???? ÉS AKKOR MI VAN????? SAMU SOKKAL KÉSŐBB KEZDETT! és mindenki azt mondta h ez tök természetes. mint ahogy samu pl még alig beszél egy u.ennyi idős kolléganőjének viszont be sem áll a csőre. és akkor mi van??? az öcsémn pl 3 éves koráig szinte nem beszélt, most eg nagy dumás .

szal ne izgulj! de a motiválás jól jöhet, mi sok féle mozgásra motiváltuk samut, mindannyiunknak jó móka volt.

RENI JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
kerekpocak

Írtó ngyorsan míg még alszik Tarek! :)

Tegnap végül nem tudtam elmenni a receptért. :( Majd ma megyek délután. Jobb is, mert ma délelőtt voltunk megint hasi UH-on és sajnos bizony van egy kis refluxa Tareknek. :( Ezenkívül megállapította az UH-os dokinéni (aki iszonyat kedves, aranyos és segítőkész), hogy Tarek belső szervei mint pl mája, veséje nem elég "érettek" a korához képest. Bizony a súlya sem tetszett a dokinéninek és így elküldött bennünket gasztroenterológiára. Ott a Budai Gykh-ban csak október 18 (!!!!!!!!!!!!!) kaptunk időpontot protekcióval!!! Nem semmi. Még majd próbálnak egy korábbi időpontot összehozni nekünk, de addig is fel fogom keresni azt a dokinőt, akit SNiki ajánlott. Ha kell megyünk a magánjába és fizetünk mint a katonatiszt! :)
Na szóval ennyit arról, hogy állandóan a sablon szöveggel jönnek a háziorvosok, mint "hasfájós, majd kinövi" és "bukik, de majd kinövi" stb stb stb. De jobban örültem volna, ha azt mondta volna a dokinő, hogy nincsen semmi baja! Remélem azért nem kínozzák majd meg szegény fiamat, mert állítólag van olyan vizsgálat, ahol 24 órára egy szondát dugnak le neki a gyomijába és megfigyelik. :( Na ilyet nem nagyon szeretnénk!!! :cry:

Elküldöm...

fatima

RENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki:nyugodj meg!! A védőnőknek mondaniuk kell valamit és kész. Juli 6 hónaposan volt 6,3 kiló, szóval semmi gáz. A lényeg hogy megduplázza kb. féléves korára a születési súlyt. És Juli 7 (!) hónaposan forgott ide-oda. Ennek ellenére semmi baja, 1 évesen már "behozta" a súlyát, olyan volt, mint azok akik 1 kilóval többel születtek. NE aggódj!!!!!

Zsóka a pszichológusok nem komplettek, legalábbis az ilyen iskolaiak. (Bocs ha vki pszichológus...) Én 12 évesen 1 hétig kórházban voltam, mert sokat fájt a fejem, és pszichoizé is megnézett. Első kérdés (anyu nem jöhetett be velem): vernek a szüleid? :shock: :evil: :evil: :shock: Mondom nem (tényleg nem). BIZTOS??? ÁÁÁ. MOndtam anyunak hogy legközelebb nélküle be nem ,megyek és különben sem fáj már a fejem.
Szóval ennyit ezekről. Az emberek nem egyformák, még gyerekkorban sem, gondolom erről az óráról hiányzott.

Lányok, ennyi időm volt, nálunk takonykór ezerrel, de Julika már nem DarthVader. Alakul.

Pussz

Klári
Kép
ganti

Reni!
GRATULÁLOK!!!! VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!

Niki, Zsóka! Nem semmi milyen remek "szakemberek" vesznek benneteket körül!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Én a helyetekben magasról leszarnám amit mondanak. Ha ti nem láttok semmi vészeset a gyereketeken, akkor nem kell velük foglalkozni. OK?
Tényleg Niki mit mondott a védőnő? Miért furcsa neki Emma? Miben más? :shock: :shock: :roll: :roll: :shock: :shock:

És akkor mindenki "megnyugtatására": nincsen extra méretű hűtőládánk! Csak annyi van, hogy más szinte nincs is benne, csak lefagyasztott anyatej! És nagyon remélem, hogy nem hiába tettem el őket. Én is hallottam már innen is meg máshonnan is, hogy sok gyerek nem eszi meg a fagyasztott tejet, de imádkozok, hogy Tarek ne legyen finnyás és egye majd meg! :)

Marcsi, Zsófi! Gratula az ügyes Lolónak és Samunak! Tök jó, hogy minden OK a bölcsivel! :)

Viki!
[quote] írta:n úgy vettem észre az időseket nem nagyon szeretik a gyerekek, bár a gondozók nyilván nem ráncos arcú, fura szagú nénik, úgyhogy majd megkedveli őket.

Nem semmi duma basszus! Még jó, hogy nincsen dédmamája Beninek! Vagy van és tapasztalatból beszélsz??? :lol: :lol: :lol:

fatima

Gyorsba, ma ordítós napunk van:

Reni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez nem ér!!!!! Hónapokig ide se nézel, aztán meg ekkora meglepi!!!!!! Gondolhattuk volna, hogy készültök valamire, ezért nem volt időd. :wink: :wink:

Niki: Emmácska vékony? Azt hallottam, hogy a babáknak 6hós korukban érik el a születési súlyuk kétszeresét. Ezt tudja a védő néni?????
No és ha nem fordul? Majd fog, aztán meg jár, és szalad. Akkor mikor ő akar.

Egyébként a mi védőnénik meg lelépett se szó se beszéd, eltűnt. A doki nénink meg folyton mondja, hogy lassan ám forogni fog Maja, vigyázzak, én meg hiába mondom neki hónapok óta, hogy forog, nem érti. :roll: :roll:

Jut eszembe, Zsófi, nagyon nagyon nagoyn nagyon kösz, úgy néz ki, használ a terbisil!!!!!!! Imádlak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, és volt ám szülinapi meglepim, Majám négykézlb kutyázik, és közben vigyorog. Aztán eldől és újra kezdi. Imádom, de most már megint ordít, és ma ez így megy reggel 7 óta. Mi van már megint az idővel????
Apája meg külföldön, én meg az idegbaj határán.

Puszi a kismamiknak, vigyázzatok magatokra, No és persze mindenki!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

sziasztok,

RENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!
JUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ DE SZUPIIIIIIIIIII!!!
nahát, itt lassan előlről kezdődnek a körök , felnő egy generation és jön is a next! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Édi lehet Samu a kisszéken!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira előttem van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki, ez a védőnő aztán télleg ...khmkhm... nem írok csúnyát :lol:

amúgy ezt a követi e dolgot nagyon bírom ám!
Lizus persze ilyen korban nagyon ki volt ütve a gyógyszerekkel, szal ő csal hébehóba, ha velünk volt itthon, meg nagyon jó passzban volt, akkor követett.
DE követett!!!!!!!!!!!!

nekem hónapokig nem hittel el egy doki sem. mert ha ők próbálták, semmi.
az egyik a zokniját lengette előtte. persze semmi követés :? :? :? :? :?

jó, ő más eset, mondom, nála ez kihegyezett kérdés volt, de akkor is elég idegesítő volt akkoriban.......................

mit is akartam? szita az agyam...
ja munka!
persze ráérek, tudom. csak mostanság valahogy nagyon foglalkoztat ez a témakör, h mi lesz.
valszin azért mert a munkahelyem annyira totál más lett, hogy az no way.... nyílván amíg lehet, húzom a gyedet vagy mi ez a végén...

igen, úgy terveztem hogy 3 éves koráig itthon leszek Lizivel, de utána is még ki tudja... sztem normál bölibe nem mehet majd, csak vmi speckóba. az meg mittomén hol van itt a környéken. van e?
stbstb....

pénz miatt - hatalmas nagy szerencse, hogy nem ezen kell gondolkodnunk, de még ha emiatt is kéne se tehetném meg jó darabig, mert akkor ki hordaná Lizit a hét MINDEN napján foglalkozásra és ki csinálná vele itthon HETI 5-6* a tornát?????????????
el sem tudom képzelni, más családnál ahol tényleg azon a néhánytízezer forinton múlik, és van egy ilyen különleges baba, mint Lizi, hogyan megy...... de nem is akarom elképzelni, mert nem kell..........

de édi a kiskutyus Maja!!!!!!!!!!!!!!! jó kis meglepi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fatima, de ezt a refluxot kinövik a babák, nem????
akkor ha ilyenek vannak, pláne nagyon fontos milyen tápit fog kapni!
ez az időpont mizéria............ :? :? :? :? :? :? :? :?
de tapasztaltuk mi is tesómmal.... de babáknál még gázabb ez a sok várakozás. én nem értem hogy ezt hogy képzelik.... :twisted:

ma voltunk kontrollon a HRGben, vannak ügyesedések már most, így a felénél, meg van még sok-sok fejlődnivaló :lol:
meg kiderült h egy feladatot tök rosszul csináltam eddig :?
de hát ezért mentünk! :roll:

remélhetőleg jövő év elején ha szépen haladunk, akkor mehetünk a vízi csopiba is!

na hát ennyi :lol:
ma reggel 9 óta most értünk haza :?

ja tudom!
Zsóka!!!!!!!!!!!!!!!! ez őrület :twisted: :twisted: :twisted:
elhiszem h kiakasztott........... én tényleg nem tudom elhinni, h ezt épp egy pszihomókus nem látja, hogy vannak nyílt, mindenkivel dumálós gyerekek meg vannak azok akiknek idő kell????
éééééééééééééééééés???????

beszéd - ismerősöm kisifa 2 éves lesz dec-ben és a mamán kívül mást nem mond még. de a bátyus se beszélt ilyenkor még.
na bumm. aztán most mégis kitünő tanuló a suliban.

szal elég nagy a szórás fejlődésben minden téren, és mélyen elkeserít és megkérdőjelezem amikor ezt épp az ún. szakemberek nem tudják és hülyeségeket beszélnek...........
ÓRIÁSI ÉS MÉLY RESPECT A KIVÉTELEKNEK, mert azért ilyen emberek is akadnak, csak rájuk kell lelni! :wink:

én már csak tudom...... :wink:

ciao
k.
lmkata

Emmácskának napok óta szeretném írni, hogy nagyon cuki sütőtök maszatosan! :lol: :lol: :lol: Védőnő: az a fontos amit Te látsz, magadban bízz! Neki pedig mondania kell valamit. Nálunk nem rég azt mondta, hogy Ákos hátizma kötött, masszírozzam. Mivel gyógymasszőr is vagyok kicsi elcsodálkoztam a kijelentésen, de kontroláltattam a dokinénivel. Ahogy gondoltam, semmi baja.

Beni: fürdőkádas huncut képe fantasztikus!

Viky: Irigykedek, hogy van segítséged! Nekem 3X55 nm ez nem dicsekvés, ez teher. Annyi esetleg, ha kiengedem a hangomat, hogy mindenki jól hallja, akkor a fiúk rendet raknak a szobájukban. Szerintem ijedtükben még a szomszédok is.
Segítség: hétköznap nem főzök, akkor hozatom. DEEEE! Azért marad házimunka.

Hogy mik vannak! Reni nagyon gratulálok! Vigyáz magadra! Szeretnék szólni, ha kislány akkor stipi-stopi! /Ákosnak/
Anzsi! De jó! Újra itthon! Képeket kérünk! Arra van időm!

Zsóka: Ennyi idősen Árpit is felmérte egy hülye nő és az volt a legnagyobb problémája, hogy 2 és fél óra után a gyerek egy ruhátlan szörnyet rajzolt. Le is írta, hogy valami nem stimmel a gyereknél. Amikor Árpit megkérdeztem, hogy kit rajzolt, azt mondta, hogy a nénit, mert nem tetszett neki. Ennyit ezekről. Vannak jó pszichológusok is, a mi sulinkban is volt, csak sajnos különböző okok miatt elment. Még én is jól elbeszélgettem vele.

Fatima: Én a nagy szoptatás párti azt mondom, hogy LE A KALAPPAL ELŐTTED! Aki meg kritizál, csinálja utánad.
Dicsekvés: idáig 50 l tejet vittek el és még mindig akarják vinni.

Majácska nagyon ügyes, és milyen szép ajándékot adott anyájának!

Rólunk: Szerdán Árpi beteg lett, pénteken Ákos hányt, szombattól fáj Gábor foga, amit hétfőn kihúztak de még ma is fájdalomcsillapítózunk. Jövő hét csütörtökön újra kihúzzák egy fogát.
Ja, nekem a bal fülem van begyulladva.
Ákos tegnap újra hányt, voltunk dokinéninél. Kicsit nagyobb a mája + csak anyatejet kaphat, abba kell hagynunk a mellétáplálást.

Akinek nem írtam azoknak is puszi!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Zsóka, köszi a reagálást. Ma egyébként a rendelőben megemlítette, h. igazándiból arra gondolt, h. más felépítésű egy kislány, mint egy kisfiú.
Hát igen:)

Tök jól állsz Te is a dolgokhoz, ahogy olvasom. Te ismered a legjobban Borcsit, és való igaz, h. egy pszichológusnak pont h. kéne ezt tudnia, h. igenis vannak ilyen gyerekek, akik nem nyílnak meg egyből. Na.
Áhhh, nem is értem. Tök feleslegesen izgatják fel az anyukákat, komolyan.

Ezt most elküldöm, aztán olvasom tovább és jövök...

Kép
niki30

Zsófi, köszi Neked is. Én is így gondolom, h. ÉS AKKOR MI VAN?
Klári, Neked is köszi és MINDENKINEK LÁNYOK!
Jól esett a megértésetek.

Szilvi, köszi:) Maszatoska, jaja.

Fatima, nem jó ezt hallani, de nagyon bízom benne, h. minden rendben lesz Tarekkal. Most mondjam azt, h. jó, h. elmentetek dokihoz (uh).
Te is azt érezted egyébként, h. nincs rendben Tarek súlya?
És mit fognak csinálni vele? Ahogy olvasom, nem feltétlenül szondázzák meg szegénykét. Jó lenne, ha valami kíméletesebb vizsgálat lenne.

Kép
niki30

Fatima, nem jó ezt hallani, de nagyon bízom benne, h. minden rendben lesz Tarekkal. Most mondjam azt, h. jó, h. elmentetek dokihoz (uh).
És mit fognak csinálni vele? Ahogy olvasom, nem feltétlenül szondázzák meg szegénykét. Jó lenne, ha valami kíméletesebb vizsgálat lenne.

Kép
niki30

Kép
niki30

Kép
niki30

Kép
niki30

niki ez most 5x??? hihihi
kerekpocak

Reni: gratula a babóhoz! Vigyázz magatokra!

Niki: ne foglalkozz senkivel. Te vagy Emmával a nap 24 órájában, te tudod csak igazán, hogy minden rendben van vele!

Reni: no comment a story... Borcsi egy tündéri bájos kislány, eszembe sem jutott volna soha hogy zárkózott. Nem tudom miért nem veszik figyelembe gyerekeknél is a szimpátiát.

Fatima: látod, jó hogy paramami vagy! Reméljük nem fogják nagyon megkínozni Tareket, és minden rendben lesz vele!

Kata: raktatok némi km-t magatokba, nem semmik vagytok! :wink:

Nelly

Kép
breeki

Jó reggelt!

Tegnap este már sajnos nem ment el az üzenetem, pedig többször is próbáltam.

Fatima
, nem jó ezt hallani, de nagyon bízom benne, h. minden rendben lesz Tarekkal. Most mondjam azt, h. jó, h. elmentetek dokihoz (uh).

Tegnap egyébként a doktornéni megállapította, h. nini Emmának áttőrt két felső fogacska. Basszus én észre sem vettem.
De egyik barátnőm is mondta, h. én tudod honnan vettem észre, h. a lányomnak kinőtt a foga? Hogy kocogott a poháron:) Na ezen jót röhögtem.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
niki30

Basztikuli, hát akkor mégis átmentek. Egyszerűen nem akarta elküldeni, most meg itt van 5x is. úúúúhhh
Ne hari, bocsi. :oops: :oops: :oops:

Kép
niki30

Niki ezen behaltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
olyan vicces már magában h 5ször küldted el, erre ma még egyszer!!!!!!!!!!!!!

tök ari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

biza néha hülye ez a bnet........ :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Nelly drága!
édes vagy, de muszáj egy megjegyzért tennem! Borcsa Zsókáé ám :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: nem Renié :wink:

de hát vagyunk egy páran... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

jajjj ez vicces reggel lett így :lol: :lol: :lol: :lol:

kivéve a pici Ákos!
akinek sok sok gyogyipuszit küldünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szilvi, Lizu mája is picit nagyobb, de semmi - a vérvétel szerint minden ok.
sztem a sok gyógyszer...
Ákos még szedi őket??? azért lehet h egy májfunkció nem árt, bár én aztán nem vagyok orovs :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
csak nekem egyből ezt mondták...

na pusszok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lmkata

Sziasztok!

Jaj, de jó Reni! Ez szuper! Vigyázz nagyon magatokra!!!

Niki! A védőnővel ne foglalkozz! Semmire nincs előre meghatározható időpont. Minden baba más. Az enyémet meglátná, frászt kapna, h úristen, ez mekkora! Már 7 kiló és még nincs 4 hónapos...

Zsóka! A pszichológusoknak is kéne járni valakihez! Csak hát kihez mehetnének? Rólam mit állapított volna meg? Én gyerekek között is nehezen oldódtam, sőt a felnőttekkel szóba se mertem állni... Mégis iskolaérett voltam, felnőttem valahogy és pszihonénihez sem jártam soha. Ráadásul mindegyik akkora marhaságokat mond, h az ember haja égnek áll tőle. Nálunk a suliban volt egy, aki az egyik továbbtanulómnak a papírjára ráiratott velem valami BNO kódot, amiről később derült ki, h azt jelenti, a gyerek értelmi fogyatékos. Utána alig bírtuk kijavíttatni h ne legyen rajta, és szerencsétlen tudjon továbbtanulni. És ez a nő egy kórházban dolgozik!

Fatima! Szegény Tarek! De minden rendben lesz! Szerencse, h mégis elvitted megvizsgáltatni!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Szilvi: Jobbulást a fiúknak! Jól összejött mindenkinél egyszerre :( :( Ákosnak sok sok sok +++++++++!!!! Szerencse hogy van tejed, jól fog lakni avval is a kis drága.

Andi: Szülinapi torta volt? Vagy akkor ünnepeltek ha apa itthon lesz? Jajj de rossz lehet hosszabb ideig nélküle. Én most megőrülnék, egész nap egyedül - azaz babácskával akivel ugye nem lehet még dumcsizni - és akkor este/éjjel is a magány. De Maja szülinapi meglepije csúcsjóóóó. Képet kérünk róla! Beninek is sikerült már egyszer, de még nem áll négykézlábra, csak úgy hason kutyázott picit. Az is ér? :?

Fatima: van dédije Beninek kettő is és őket bírta (most senkit nem bír mondjuk) de ezt tapasztaltam a rokon és ismerős gyerkőcöknél amikor jön egy idegen öreg néni és benyúlkál a babakocsiba vagy az arcukat akarja simizni, hát ilyenkor bőgnek vagy csúnyán néznek, viszont fiataloknál nem így reagálnak. Tudom én is leszek majd ráncos, de hát ez van, majd nem nyomulok gyerekeknél, megvárom míg ők jönnek oda.
Tareknek jobbulást!!! Hány kiló most pontosan? Kis drágaságnak kívánom hogy hamar múljon el ez a hamiprobléma!!!! Rendes kaják között vajon van olyan amire kevésbé érzékeny lehet? Remélem okos rendes dokihoz kerültök aki sok jó tanácsot ad majd én nem kínozza szegénykét!!!!! Tareknek is sok ++++++++ energi!!!!

Na ezt most elküldöm, mert sok lett. Ugye nem 5x megy el mint Nikinek? :lol: :lol: :lol:

Kép
viky30

Kata: GRATULA Lizunak az ügyesedésekhez!!![ De jó, de jó hogy ilyen ügyik vagytok!!!! Amúgy mennyire szeret fürcsizni Lizu? Az úszás tetszeni fog neki? Úgy tudom a vízben szuperül lehet fejleszteni mindent, szóval éljen éljen!!!! Friss képek vannak???

Niki:
GRATULA Emma fogacskáihoz!!!
Védőnőd nem áll a helyzet magaslatán és akkor finoman fogalmaztam. Az összes könyvben (amit a kórházban adtak füzetecskében is) és a netes oldalakon ahol a fejlődésről írnak az van hogy az ÁTLAG a babáknál az hogy a 6. hónapban forognak és ettől még lehet eltérés is. Meg amúgy is ahogy a többiek írták nagyon nagy eltérések lehetnek MINDENBEN. Emma pedig fejlődik és hízik és ez a lényeg. Puszi a cukorborsó pofijára!!!

Szilvi: ezen a mesztelen szörnyes sztorin behaltam a röhögéstől. Jó fej a fiad! :lol:

Zsóka: Az agyturkászok furákat tudnak mondani. Kit érdekel ha valaki csendes és távolságtartó de közben nagyon okos, ráadásul még csak 5 éves 11 hónapos??? Majd válaszol ő ha kérdezi a tanárnéni, csak előbb megismerkedik az új emberekkel és a sulival. Ja és mégis mit kellene foglalkozni Borcsival??? Elmondani minden nap hogy válaszoljon idegenek kérdéseire?? Micsoda hülyeség!! Meg hát az orvosoktól minden egészséges gyerek fél!! Na erről ennyit... Amúgy hogy vagytok?

Kép
viky30

Lányok!!! Az egész oldalon nincs egy kép sem :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
viky30

Na jó akkor majd én :lol:

első almakóstolás
hát ugyan rötyögött de kiköpte
akkor most ízlik vagy nem ??

Kép

Kép
viky30

Játék zokniban

Kép

Játék a zoknival
Kép

Kép
viky30

na szóval :)

Niki, basztikuli teljesen megértem, hogy kiakadtál! sztem nem 100-as a védőnő!!! igazán én sem szeretem ezt, hogy ki mikor állt, ült fel és mit kellene már csinálnia! azt gondolom, ha valaki nagyon el van maradva, akkor az anyukája úgysem fogja hagyni és akkor majs szakemberhez fodrul, de nálatok nincsen erről szó!!! Emma nagyon cukor kajásan :)

Szilvi, pici édes Ákosnak nagyon sok puszit és energiát küldök!!! a képeken már olyan nagyfiú!!!!!! emlékszek mikor a talin láttam, olyan csöppecske volt, most meg már mindjárt udvarol :wink: :wink: :wink:

Kata, teljesen megértelek ezzel a munka dologgal kapcsolatosan! ebben nagyon egy rugóra jár az agyunk ;), én is ezen agyalok, hogy ki szeretném találni, hogy majd idővel, hogy legyen, melyik irányba, és nem akkor kapkodni! természetesen addig sok minden változhat, de ha az emberben kirajzolódik, hogy hogyan akkor sokkal könnyebb lépni, Én így vagyok ezzel! :wink: :lol: :lol:

Zsóka, hát mit mondjak, már mindenki leírta, de csak csatlakozni tudok, Borcsa egy okos, inteligens, szuper kicsi csajszi! Természetesen engem is kiborított volna a dolog, hogy lehet egy szakember ennyire suttyó (már bocsánat) :oops: :D

Fatima, pici Tareknek sok energiát küldök és Neked is, majd jelentkezzél, hogy mi volt, azért remélem nem fogják nagyon megkínozni a picurkát, édes szívem....

Viki, zabálnivaló a pici pasid!!!!!!!!!!!!!! annyira szeretem a mosolyát!!! olyan édes falat!!!!! látom a zonki a sláger, most nálunk is újra az lett, az utcán, boltban mindenhol leszedi Bedne a zokeszt, aztán én meg lesem, hogy ki nem dobja, mert az a másik kedvence :)

Andi, Maja de ügyes baba! és csináltál a meglepiről képet? hogy bírjátok apa nélkül? ma jobb a napotok?

Zsófi, motoros Samuról nincs kép?

na ezt most elküldöm.....
mangó

természetesen Borcsa intelligens :) :oops: :oops:
mangó

és akkor pár kép :)

anya megirigyelte, hogy Ákos már olvas és szólt nekem, hogy én is olvassak :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Kép

egy kis pihenés Kép

ezt Lizunak küldöm: szerintem is finom az újjacska ;) Kép
mangó

Lányok, ti mit gondoltok a járókáról?

Nelly

Kép
breeki

jahajjjjjjjjjjjj olyan őrült gyönyörű Bende Úrfi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

végre képek!

ujjrágcsa rulez!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

Nelly, nekünk van, kölcsön kaptunk, Bende nem szereti, annyira én sem kedvelem, de pl. ha csengetnek, vagy ki kell mennem akkor nagyon jó, hogy van.....

Kata, köszi :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:
mangó

Nelly, most látom egyszerre írtunk.
hát attól függ miért gondolod hogy kéne????
vagy miért kérded???

most még kicsit korai abból a szempontból h abban tud kapaszkodni és húzza magát, meg ilyenek....

de ha csak amiatt hogy veled legyen a nappaliban, akkor persze jó ha van.

én szerettem tavaly télen, mert akkor még picike volt, a földre nem tettem (nálunk kő van) és abban meg fincsin tudott feküdni itt lent a nappaliban is.
nekünk a háló az emeleten van, de 90%ban itt lent élünk.

ma már szinte alig teszem bele Lizut, mert kinőtte, olyan őrült hosszú, alig fér el benne.

inkább plédeket rakok a kőre, és azon fetrengél :)
most már nagy, nem féltem h megfázik :P

nagyobb babákat szokták beletenni és akkor ha már mobilis, ott lehet hagyni a szobában amíg kimész tennivenni és nem tűnik el mire visszaérsz :)

de nagyon változó ki mennyire csípi!

van aki nem marad meg benne!

de majd megírják :)
lmkata

Anzsim, akkor te is itt ;)

Beni baba őrült nagy arc ezzel a maszatos csibész képével!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki, háááááááááá Lizi fürödni imád szerencsére, mondjuk nemtom hgy csípné a hidegebb vizű uszit, de ha végre mehetünk akkor kiderül :)
tudod ez speckó fejlesztős uszis dolog lenne, nem a szokásos babaúszás..... szal mindenképp jó lenne ha bírné majd.
de hát ezt előre tudni mission impossible!
:lol: :lol: :lol:

azért ízlett az alma????
lmkata

uccsó hszem :)
csíkos fotelben csíko pólóban olvasgatni!
hiába.... aki tudja mi a módja, az tudja! :P :lol: :lol: :lol:

Anzsim, amúgy ez a chicco ponee babakocsi???

én vettem egy cam-ot, de el kell adnom, mert abszolute nem ül benne Lizi, lecsúszik, így kilóg félig

azt hittem pedig jó lesz neki

hogy én mi a ....nak siettem ezzel????
:? :? :? :? :?

KELL VALAKINEK??????????????????????????????????????????
36 eFt volt.
amúgy nagyon szupi, lábzsákos, esővédős, szép.

kép is van valahol csak nem kicsinyítettem még.

na puszik
lmkata

na megtaláltam

a babakocsi

Kép

és egy nem túl régi Huncutkás, de frissebbem nincs, mostanság valahogy nem fotózom annyit :)
Kép
lmkata

lmkata

Úr Isten mennyit írtatok, míg kefejtem miért is!

A Szonja nagyon mozgékony, már most nem merem sehol ott hagyni 1 percre sem, és a védőnő ajánlotta, hogy nála hasznos lehetne, mert így egy szabad percem sincs tőle!
Tudom hogy manapság sokan ellenzik, ezért kérdeztem?! A vélaménytekre vagyok kíváncsi!

Nelly

Kép
breeki

Zsóka bocsi, csak most olvasom hogy összekutyultam a dolgokat! Ne haragudj, tényleg sokan vagyunk!

Nelly

Kép
breeki

Kata, nem ez még nem az, ez a sima vagyis, a nagy chicco babakocsi, a másikat ha minden igaz a nagyszülőktől kaja meg Bende :) :)
Lizu eszméletlenül csinos abban a szerkóban a blogon!!!!! :lol: :lol:

Nelly, ilyen szempontból nem rossz a járóka, ha ott kell hagyni Szonit egy kicsit, de ahogy Katáék mi is sokat voltunk a földön, de amikor Bende forgolódott (bár akkor még nem volt járónkánk) én attól tartottam volna, hogy beüti magát :( de ez azt hiszem az én zizim :lol: :wink: :roll:
mangó

mármint sokat vagyunk a földön, de persze voltunk is..
na jó inkább megyek vasalni :oops: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
mangó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?