Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tittina sztem is ehetsz májat nyugodtan, nyilván rendesen meg lesz sütve/főve, sztem nem az a-vit. miatt nem ajánlják, hanem a félig átsütött májra írhatták, hogy nem kéne...én is olvastam ilyeneket, hogy étteremben ne egyen a kismama tartármártást (nyers tojás van benne), ehhez képest én hétvégén ettem a rántott sajthoz... :lol:

Gem! Jó hallani felőletek, gondolom szépen alakul a ház, nem semmi energiátok van rá, minden tiszteletem (Drumkának is), várjuk a képeket!!!!!! Azta most nézem, hogy 33. hét nemsoká....mostmár ideje lenne pihenned!!!

Réka, Szilvi, Amaryl, And mi van veletek???

Hú én nyilván bezabáltam almából...érdekes mód nem nagyon zavarja be a gyomorsavamat napi 1-2 alma, nem hittem volna...az előbb bevágtam 3-at :oops: , és most kidurranok... :lol:
Ja, és 1 db vasalnivaló nincs!!!! :shock: :lol: :shock: :lol:

Kép
kkriszti77

Judit máj ügyben lehet, h neked van igazad. :oops: ..Titti inkább ne egyél belőle, abból baj úgysem lehet, legfeljebb éhen maradsz.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fene tudja már, tényleg mindenki mást mond...

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Végre be van szerelve a klímánk :lol:
Már éjszaka fűtenek, így néhány hónapig (még) pihenni fog a gép :)

Fura belegondolni - már 3 éves házasok vagyunk :shock: :D

Szia Nyafi :)

Cas
Sebinek jobbulást!
A mocorgást én is nagyon szeretem figyelni... De ha megérzi Apa kezét, még most is sokszor abbahagyja.
Hajnalban felébresztett Manó, nagyon - nagyon ficánkolt....

Drumka
Remélhetőleg megfordul és nem lesz császárotok....
Drukkolok.

Sedith
Ma én is kolbit és egy kis hurkát ettem :) Nagyon jól esett - ha nem szabad - akkor is.
A májkrémet is szeretem - néha nem tudok ellenállni... :wink:
Pedig azt tudom, hogy nem ajánlatos pástétomokat enni...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kriszti, köszi a hiányolást :)

délután 2x próbáltam írni, de valamiért nem akarta bevenni a mondandómat, aztán úgy begörcsölt a hasam, hogy azt hittem minden kijön belőlem, szerencsére nem hánytam és nem is szültem ;)

egyébként tanfolyamoztam, meg Esztizek, mert ki kell használni a szép időt, amíg tart, no meg míg nem kezdődik a bölcsi. úgy volt, hogy most kezdünk, de halasztásra kerültünk egy héttel.

akartam írni a májjal kapcsolatban én is, hogy az a méregtelenítő szerv, ethát nyílván az állatok által benyelt minden trutyi, méreg, antibiotikum stb ott felgyülemlik, gondolom emiatt sem javasolt, egyébként egészséges embernek sem javasolt túl sok belőle (meg a sok koleszterin miatt sem, mármint úgy általában)

kád téma:
nekünk kiskád és egy beülő van, és ez nagyon bevált. amikor még újszülött és kicsi és nyeklik-nyaklik, akkor úgyis kézben lehet csak tartani, és úgy fürdetni, amikor viszont meg lehet támasztani, akkor olyan jó volt a beülő, ő is élvezte, és utazáskor is csak azt vittük.

orrszívás:
Gem, Cas! van egy tuti orrcsepp receptem valahol, ha érdekel benneteket. nincs benne az érösszehúzó hatású alkotó, és ezért nem marja ki a gyerek orrnyálkahártyáját, ezért nem csak egy hétig lehet használni, nem fáj tőle az orruk, és ezerszer jobban oldja a trutyit. a nasivin és társai egy pár nap múlva tapasztják, nem oldják rendesen. másik, hogy Cas, ha Sebit a lábad közé fekteted, le tudod fogni a lábaddal a kezeit, és akkor legfeljebb az orrodat rúgja meg ;) és a trutyit is jobban ki lehet puceválni. nagyon profi orrszívók vagyunk :) :)

még akartam valamit, de nem emlékszem.....

KépKép
KépKép
and

ja igen, szegény Sebi :( :( :( tényleg nincs annál keservesebb, mint amikor nem tudod átvállalni a gyereked fájdalmát :( szerencsére eszti olyan kis óvatos, megáll ha a járdán túl nagy göröngy jön, és átemeli rajta a motort :shock: de még így is annyit esik, ahogy szalad és gyorsan szedi a kis lábait..
mindig elképedek, hogy hogyan fogom ép ésszel kibírni, míg felnőnek, utána meg pláne, úgy izgulok miatta, pedig még szinte egész nap én fogom a kezét...

KépKép
KépKép
and

Ancsa
Mikor kell befeküdnöd?

Kriszti
Hozzánk nem akarsz átugrani kicsit vasalni, ha már ilyen lelkes vagy?! :lol:
Nekem ennyira fáj a keresztcsontom amikor állok, hogy nem bírom magam napok óta rávenni, a halom meg csak gyűlik-gyűlik... :oops:

Máj és társai
Alapevetően nyers állati eredetű dolgokat nem nagyon illik enni, épp a fertőzésveszély miatt. Szerintem ha alaposan fel van dolgozva (sütve-főzve), akkor nem lehet baj. Az tény, hogy májban a sok-sok tápanyag mellett sajna ma már rengeteg méreganyag is felhalmozódik, ezért én is pihentetem (amúgy is csak csirkemájat szoktunk enni).

And
Orrcsepp receptet köszi!!!
Sebi szerencsére már jól ki tudja fújni, így csak akkor kell szívni, ha nagyon balhézik, hogy nem akarja kifújni. De vmi jó orrcsepp kéne, a gyerek-nasivin inkább csak arra jó, hogy tudjon aludni, de utána tényleg sokkal sűrűbb cucc jön, és az orrát is felmarta picit (pedig csak 2 napig kapta nap 2-szer)!
Óvatosság: hát igen, Sebi egy szeleburdi fiú! A kislányoknak már ilyenkor is több eszük van! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Ancsa
Mikor kell befeküdnöd?

Kriszti
Hozzánk nem akarsz átugrani kicsit vasalni, ha már ilyen lelkes vagy?! :lol:
Nekem ennyira fáj a keresztcsontom amikor állok, hogy nem bírom magam napok óta rávenni, a halom meg csak gyűlik-gyűlik... :oops:

Máj és társai
Alapevetően nyers állati eredetű dolgokat nem nagyon illik enni, épp a fertőzésveszély miatt. Szerintem ha alaposan fel van dolgozva (sütve-főzve), akkor nem lehet baj. Az tény, hogy májban a sok-sok tápanyag mellett sajna ma már rengeteg méreganyag is felhalmozódik, ezért én is pihentetem (amúgy is csak csirkemájat szoktunk enni).

And
Orrcsepp receptet köszi!!!
Sebi szerencsére már jól ki tudja fújni, így csak akkor kell szívni, ha nagyon balhézik, hogy nem akarja kifújni. De vmi jó orrcsepp kéne, a gyerek-nasivin inkább csak arra jó, hogy tudjon aludni, de utána tényleg sokkal sűrűbb cucc jön, és az orrát is felmarta picit (pedig csak 2 napig kapta nap 2-szer)!
Óvatosság: hát igen, Sebi egy szeleburdi fiú! A kislányoknak már ilyenkor is több eszük van! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Gem
Örülök, hogy épültök-szépültök, de mostmár tessék picit többet pihenni!!! :)

Drumka
Kitartást nektek!!!

Várjuk a képeket az eredményről! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Köszönjük, hogy tetszik a neve. Remélem neki is fog.
pelus: hallgatok rátok! Veszek 2 csomaggal. A Tescot várom ki, mert olcsóbb, mint a Cora. Viszont a corában nagyon édes rugdalózókat vettünk 600ft-ért. Lányok! nektek ez a bevásárlás nem lett drágább? Mi már min. 17000ft.-ot költünk a heti nagybevásárlásnál. Van aki olcsóbban megússza? Mesélje el a titkot!!!!!!!

Kép
nyafi

Máj! Mindenki egyen azt amit megkíván. Persze mértékkel, mert a narancslekváros kovászos uborka túl sűrűn nem az igazi. :D :lol: :lol: De tényleg. Sztem igaz ez az ételen kívül a tevékenységekre is. Tücsök úgyis szól, ha kellemetlen neki. Pl: nem szeret szaunázni, de a gőzzel semmi baja. Ja és egy hete megint fürödhetek. :lol: Tegnap kivasaltam én is!!!!!! Hős vagyok és királylány :lol: :lol: :lol: Úgy vasaltam, hogy két ing, vasaló kihúz 20perc pihenés. Aztán előről az egész :?

Kép
nyafi

Rennyt a gyomorsav miatt szedtek? Én csak büfizek esténként. Már elnézést az őszinteségért, de azt viszont kb 20 percig. Elmúlna, ha bevennék estére egy rennyt?
Ancsa miért kell befeküdnöd? Cukor?

Kép
nyafi

And: "szerencsére nem hánytam és nem is szültem "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cas szívesen segítenék a vasalásban, ha nem laknátok olyan messze :(, mert egyébként is mostanában le kell foglalnom magam, pörgök ezerrel, éjjelente nem alszok, ma is félóránként ránéztem az órára, hogy legyen már reggel végre...én nem tudom miért, talán az ideg ?, úgyhogy jól esne egy kis kimozdulás, ha te is kmét-en laknál, esküszöm átmennék vasalni :lol: :lol:

Nyafi! Sztem is inkább több pelus legyen, minthogy nem elég, különben meg mondom én 260-ért rendeltem cseh tetra pelust 10 db-os, plusz 220-ért magyar pelust 10 db-os, szóval tényleg nem tétel...akarok még egy csomaggal mintásat (elefáni honlapján láttam, amúgyis ott néztük ki a babakocsit)...

Csajok! Ti bp-iek! A Brendonon kívül (elég drága) hova érdemes elmenni nagybevásárolni a babucinak? Sajnos nekünk nem lesz időnk itt is- ott is vásárolgatni mindenféle kis butikocskában...van még olyan áruház, ahol nagyjából mindent, bútort, ruhácskákat, cumisüveg, ágynemű, stb. meg lehet venni?
A babakocsit ebben az elefáni babadiszkontban lehet csak kapni, ismeri vki ezt az áruházat?

Kép
kkriszti77

Kriszti:Nem voltam még az elefániban,de hallottam róla,és dicsérik,viszont a neten nem irnak árakat.
http://babyfun.vasarlas.origo.hu Szerintem itt tényleg mindent meg lehet szerezni,és nem is túl drága.

Cas:Nov.12. körül kell befeküdnöm,akkor töltöm a 36.hetet.Az utolsó négy hétre kell bemenni.
Nyafi:Igen a cukor miatt,én inzulinos vagyok. :( :( :(

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok Lányok!

Most nem tudok senki hozzászólására reagálni, mert sokat ültem már a gép előtt, bár igaz itthon vagyok.
Tegnap a doktornő szigorú pihenésre fogott, mert megrövidült a méhnyak és többet keményedik a pocim mint kellene.
Most többet kell feküdnöm, enni a magnéziumot és sok-sok folyadékot inni. Jövőhéten pénteken kontroll, hogy minden rendben van-e és a méhszáj zárt maradt-e. Most úgy komolyan megkért, hogy tartsam be a pihenőt és hát a gép előtt ülve nem a legjobb a haskeményedés.
Mivel mától nem mentem dolgozni jó pár dolgot el kellett így gépen keresztül intéznem (levelezgetések), így mára be is függesztem az itteni munkát.
Remélem holnap már lesz több időm és tudok ide is írni.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok Lányok!
Megjöttünk! Ennek örülök is + nem is!! Jó volt nagyon otthon, csak nagyon kevés volt az idő, mint mindig :cry:

Próbáltam visszaolvasni, de bocsássatok meg, egyszerűen lehetetlen :oops: , mert olyan jó sokat írtatok!! Igyekszem majd fokozatosan mindenhez hozzászólni :roll:

Amit láttam, az a " máj " téma: hááát én imádom, s bizony többször ettem is :roll: ...remélem, hogy nem tettem nagy kárt Manócskánkban :roll:

Cas, Gemini :D
Sajnálom Sebit, s Rebekát, de ahogy olvastam, már mindketten gyógyulóban vannak a maguk kis bajából!!!

And :D
Akkor is ugyanúgy fogod félteni a gyerekeidet, amikor már nagyok lesznek...az ember mindig mástól próbálja óvni őket...rajtam sokat mulatnak, hogy mennyire óvom Kristófot, s lehet, hogy tényleg túlságosan....de nem tudok változtatni magamon 8) Mindentől féltem....

Most a legnagyobb "félelmem" - a minap fogalmazódott meg bennem - , hogy honnan tudom majd, hogy mit mikor kell a babónak csinálni, tanítani...honnan jönnek majd elő a gyerekversek, énekek :roll: stb....s egyáltalán mit fogok majd kezdeni azzal a csöppséggel :roll: :oops:

Egyébként otthon voltam a nődokimnál - háát egész más érzés volt, mint itt!!! Megvizsgált belülről, mondta, hogy NINCS SEMMILYEN JELE A KORASZÜLÉSNEK (ennek ellenére itt kapom a szurit, hogy erősödjön a babó), ellentétben talált egy kis gombát, adott rá hüvelykúpot (a párommal azon röhögtünk/tem, hogy akkora betükkel van ráírva a dobozra, hogy amikor kijössz a gyógyszertárból, akkor ha lehet akkor a zacsi szélére kell tenni, hogy mindenki el tudja olvasni, hogy mi van benne :lol: ), vasat is adott, de azt nem veszem be minden nap, mert olvasom, hogy másnak is székrekedést okozott, s azt nagyon nem szeretném...

Voltunk 4D-s UH-n is, teszek fel képet :lol: már közel sem látszott annyira jól, mint múltkor, a csajszi úgy kergette a drágámat....az apukája is élvezte :lol: Minden rendben van vele (hála az Égnek), kb 33-35 cm, s múlt hétfőn 1090grammnak mérték..ez a dokim szerint is megfelelő. Ja! akkor éppen farral volt lefelé, az UH-s csajszi azt mondta, hogy ilyenkor már nem annyira forgolódnak, de a nődokim szerint az utolsó hónapig megfordulhatnak, mert akkora lesz a kis buksijuk nehezebb, mint a többi testrészük, s okos fejük ilyenkor húzza őket lefelé :roll: háát majd meglátjuk :roll:

Kriszti :lol:
Vásárlás: szerintem vannak dolgok, amik a Brendonban sem drágábbak, mint máshol...de valóban nem a legolcsóbb hely :( Hasonlóan jó a választék szerintem a Minimanóban (XIV.ker. Nagylajos király útja 112- a számban nem vagyok biztos), valamint nagyon jó rucikat vettünk a C&A-ban, s ott nagyon jó árak vannak, valamint az Árkádban a Kenguru Gold üzletben (ebből több van országszerte, s a választék - gondolom - egyforma) Az ágyneműt, valamint a szopipárnát pedig a XVII.kerületben a Melczer utcában vettük, közvetlen a készítőtől (www.szopipárna.hu). A csaj nagyon aranyos, s segítőkész, csak előtte oda kell szólni, hogy otthon legyenek...sokkal olcsóbb, mint máshol :lol: Remélem, hogy egy kicsit tudtam segíteni :)

Kád téma: én is úgy gondoltam, hogy pici korára veszünk egy egyszerű kádat, s mikor már tartja magát, akkor pedig a megtámasztós formát...én meg is vettem volna otthon, de a párom nem engedte - azért a kádálványra sikerült rábeszélnem, mert itt olyat úgysem találok....Én szeretném a szobájában fürdetni, s sokszor lesz olyan, hogy ő nem lesz itthon, csak a nagyfiam - de őt meg mindenáron nem akarom majd befogni, csak ha kedve lesz. Így a fürdetőállványt én mindenképpen szükségesnek tartom, főleg, hogy itt nincs fűtés sehol, mindenhol hidegburkolat van a lakásban, s örök tavasz szigete ide-vagy oda, itt fent a "hegyen" decembertől márciusig azért hűvős is tud lenni a lakásban. S így csak egy helyiséget kell majd fűteni...na jó hosszú lettem!!

Látom, hogy hál Istennek mindenki jól van, s üdvözlet Ancsának és Nyafinak, akik tényleg csak a továbberősítik a puncisok táborát :lol:

Telefonszámcserét tényleg lassan elkezdhetjük, mert már egy hét, s mi is elérjük a 30-dik hetet. Most szombaton megyek a szokásos dokimhoz, s okt 4-re pedig van időpontom az északi kórházban a másik dokihoz, akinél valszeg majd szülünk...de ugye még semmi sem biztos.

Benszi :D
Nagyon csini vagy :) s tényleg már jó nagy a pocid, de ez teljesen természetes, két manóval!!! Nagyon szép lakásotok van - már amit látni a képekből - , nagyon tetszenek a pasztell színek! Majd a picurok zsírkréta korszakában is érdekesek lesznek :wink:

Egyébként - Cas :D - az otthoni dokim is azt mondta, hogy lehet, hogy csak úgy kilövel belőlem a Manó :lol: háát majd kiderül :roll: ez esetben lehet, hogy sok lesz a 80-90 km a kórházig?? :roll: :roll:

Még valami: voltam/voltunk (anyukám, Kristóf, párom, s én is) a Kristóf dokinénijénél, s ő írt kezdőcsomagot, amit már ki is váltottunk :wink: tudom, hogy nem vagyok normális, de én még a 70%-os alkoholt is utaztattam Magyarországról :oops: , mert az onnan van :oops:

Egyenlőre eldugulok, de majd még jövök, biztos, hogy még lesz egy csomó dolog, ami eszembe jut, annyira sűrű volt a program, s azóta is az....rengeteg még a dolog itt is :wink:

Bocsánat mindenkitől, akit nem említettem név szerint, de tényleg nem tudtam mindent végigolvasni :oops:

S az ígért kép:
Kép

Sziasztok,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka :D
Szerintem pedig ne a munkán, s a "gépezésen" gondolkodj, hanem PIHENJ S FEKÜDJ!!!!! Még nagyon messze van a szülés, a picidnek még sokáig bent kell maradnia!!!!!! Vigyázz magatokra!!!!!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem :D
Most olvasom az orrszívó-porszívó ajánlásodat :D én nem mertem venni, csak a hagyományos kézit :roll: Lehet egészen pici kortól is használni a porszívósat??? Nekem tényleg nagyon kegyetlennek tűnik, de ha azt mondod, hogy jó a babónak, akkor lehet, hogy beszerzek egyet :roll:
Sz.

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia, örülök, hoyg szerencsésen hazaérkeztetek! :)

Jó sok mindent vettetek akkor! :) És nagyon édes a babuci képe!!!!!!! :)

Én az orrszívóhoz szólnék hozzá: az egyik legjobb találmány a világon. A babák általában nem szeretik, de csak azért mert le kell fogni őket, viszont annál hasznosabb. A kézi orrszívó, már bocsánat, de sz...t sem ér, amikor 5 percenként ki kell tisztítani az orrát, de különben sem. én azzal csak azt értem el, hoyg Krisztának megszúrtam egy picit az orrát és icipicit vérzett. A porszívós orrszívó, több kicsi lyukon át megszűri úgymond a levegőt, teljesen lecsökkenti a nyomást, és teljesen biztonságosan és főleg hatékonyan tisztítja az orrot. Én a porszívót azért minimumra állítottam az elején, most már kicsit erősebbre hagyom. de hál''istennek rég nem kellett.
Első perctől lehet használni, de remélem, senkinek sem kell bevetnie majd már az első hetekben.

Én Magyarországról hozattam (azóta itt is lehet kapni :roll: ) és Arianna típusút hoztak. Ebben az a jó, hogy műanyagból van, tehát nem törik, de az orrba illesztős része kifőzhető, így mindig tisztán lehet tartani. :)

Na, ez volt a reklám helye! :)
(Amikor először hallottam én is erről az orrszívóról, azt hittem, nem orrszívó, hanem agyleszívó, de szerencsére hatalmasat és kellemeset kellett csalódnom. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Bocsanat, de nev nelkul fogok en is hozzaszolni a temakhoz, mert dolgoznom kene....

Orrszivo: Edithnek teljesen igaza van, a kezi nem er semmit, es az elektromos valtozattal is csak a penzt veszik ki a zsebedbol. Meg utazas kozben is alig lehet hasznalni, mert nem sziv eleg erosen.
Nem tudom, hogy par hetes korban lehet-e hasznalni, nalunk akkor meg szerencsere nem kellett. En inkabb megvarnam az egy-ket-harom honapos kort, mar csak a zaj miatt is, amit a porszivo csap. Jobb, ha allithato a porszivo erossege, a picurko koranak elorehaladtaval egy kicsit tenyleg lehet rajta erositeni, es nelkule egyszeruen nem tud lelegezni. En pedig foleg azt szeretnem elkerulni, hogy orr-vagy arcureget kelljen neki tisztitani a korhazban. Volt benne szerencsem, akkor mar inkabb en "kinzom" neha otthon, az kevesbe fajdalmas. Rebeka mar neha jelzi is, hogy szuksege lenne egy kis szippantasra, ugyhogy gondolom egy bizonyos kor utan ok is belatjak, hogy velunk teszunk jot.
Poziciol: ha kell, en ugy fogom le Rebekat, hogy fejjel van a pocakom fele, a ket labam pedig a ket vallan van. Csak arra kell vigyazni, hogy a buksijaval ne bozxoljon a hasamba, de hogy merre rugkapal, az mar mellekes. :lol:

Vasarlas: mindent egy helyen beszerezni, jo aron szerintem lehetetlenseg. Rokonoktol nem tudsz kapni valamit, Kriszti??? A szopiparnat tenyleg a www.szopiparna.hu-n erdemes beszerezni, Pipocskat kell keresni, nagyon aranyos, es tenyleg jok az arai, es minoseget csinal. Meg ram is hivatkozhatsz, ismerjuk egymast egy ket evvel ezelotti forumrol, szemelyesen is.
Kendot annak idejen a Minimanoban vettunk, az olyan 6-7 ezer forint korul volt.
Vannak cuccok, amik mindenhol kb egy arban, tehat k dragan vannak: ilyenek az AVENT termekek (de talan a DM-ben olcsobbak, mint mashol, ott viszont csak kiegeszitoket talasz). En jartam anno a KenguruGoldba is, lepedok, textilpelenkak, AVENT cuccok nagy valasztekban, kulonben meglehetosen draga.
A "C es A" tokeletes harisnyakra, bodykra, esetleg zoknikra, de ezt majd ugyis kitapasztalod. Altalaban 2-3 darab zokni es harisnyat raknak egy csomagba, es eleg jo minoseguek.
A rugdalozok mindenhol 1500 forint felett kezdodnek, en ezert vettem oket hasznaltan.
Jartam meg a Maria Kelengyeboltba. Annak idejen meg eleg jok voltak az arai, azota hallottam egy s mast rola. Erdemes benezni, valahol a Visegradi utca sarkan van, a Lehel piac magassagaban. Interneten megtalalod. Hat most ennyi jutott eszembe.
Kar, hogy nincs idod, borzekre menni, ott minden sokkal olcsobban beszerezheto!

Szilvi!
Orulok, hogy megjottetek, es hogy minden rendben ment! A kep meg nagyon tetszik!

Nyafi!
Probald ki a Rennie-t, ha eddig meg nem szedted, meg nem szokott hozza a szervezeted, szoval biztos nagyon be fog valni!

Bocsanat, ha nem tudtam mindenkihez kulon szolni!

Szep napot nektek! (Itt szakad az eso :? kivetelesen)
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szia Kriszti! A tetra pelus darabja annyi, vagy 10db? Tescoban 1800ft/10db. Én a marika bababoltban szereztem be mindent a legolcsóbban. www.bebilap.hu

Kép
nyafi

Bocsesz. www.bebibolt.hu
minden van és 90%ban itt a legolcsóbb Pesten.

Kép
nyafi

Es a nagylanyom...

Kép

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem:Rebeka nagyon aranyos!!!!!!Igazi vagány kiscsaj!

Kép

Kép
ancsa03

Nyafi, lányok!
Hogy jártam.... :lol: :lol: :lol: :lol: sikerült rendelnem 1 db magyar pelust, 1 db cseh pelust, és 1 db kifogót :lol: :lol: :lol: jól rászedtek, mondjuk gyanús is volt az ár :oops: :oops: :oops: Esküszöm, nézzétek meg :
http://www.leo-poldi.hu/webshop/index.p ... c0d07ecaad
aztán klikk a képre....én meg voltam győződve, hogy azt rendelem, ami a képen van, nnnnnnnnnna fasza :lol: :oops: :lol: :oops:
Jó, mi??????????

Kép
kkriszti77

Gem!
Rebeka nagyon csini-bini :) lakás hogy áll??? Képek? :)
Rokonoktól nem tudom mire számíthatunk, de én jobb szeretem magam megvenni, kiválasztani, mert hajlamosak hülyeséget venni, egyszer kértem hajvasalót, remington-t, aztán kaptam egy gagyi babyliss-t, mondván csak ez volt, azóta is a szekrényben áll, és vettünk egy normálisat helyette...Rokonságban nincs picúr, ill. uncsitesóméknál van (4 éves), de ők már alapból használt cuccokkal indultak, kollégáktól, és nem tudom milyen állapotban vannak, vagy hogy vissza kellett-e adniuk, meg nem is szeretném más agyonhasznált cuccaiban látni a kis drágámat, megmondomőszintén :)

Csajok! Köszi a tippeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kkriszti77

Kriszti:A babaszobán azért nézd meg az apróhirdetések között a babaruhákat.Megmondom őszintén,hogy vannak köztük olyanok,amiken nem is látszik hogy használta valaki.

Pár kép.Ezeket turiban szereztem. Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
ancsa03

Nyafi
Én nem szedek Renniet, ha nagyon ég a gyomrom eddig egy pohár tej mindig helyrerakta.
Viszont a "büfi-idő" nekem is megvan, csak sajna hajnalban, sokszor egy órát nem alszom miatta hajnalban... :?
Pedig már igyekszem minden olyan kaját elkerülni, ami sok gázt képez. (Pl. a sok finom szőlőt is el kellett hagynom, azóta tudok jobban aludni...)

Kriszti
Pörgés: ismerős! :D Sebivel pont így volt velem is!
Bezzeg most?! Örülök, ha van 1/2 órám, amíg leülhetek végre kicsit a fenekemre... :lol:
Pelus-rendelés: na nem véletlen mondják, hogy terhes nők ne vásároljanak... :lol: :lol: :lol:

Ancsa
És van vmi végső határidő, amikor indítanak, vagy ha minden oké, akkor kivárhatod a spontán indulást?
Hol is fogsz szülni?
Jaj, az az utsó pár hét nem lesz könnyű a kórházban... :( De fel a fejjel, mert egy picúrral mehetsz majd haza! :)

Réka
Pihenj sokat!!! Mi megvárunk! :)

Szilvi
Nézz szét a bookline.hu oldalon, MILLIÓ meséskönyv és mondókáskönyv van, meg egy csomó gyerekcd is, szerezz be párat, ami tetszik, és bőven lesz honnan merítened majd a picinek!!! :)
Szülés: barátnőm Őrbottyánból (Fóton túl) robogott fel ide Óbudára, éjjel, minden piroson át, és épphogy beértek! :) Szóval praktikus, ha a párod gyorsan elvégez egy F1-pilóta-képzőt addig! :lol:
A kép nagyon aranyos! :)

Porszívós-orrszívó
Nekünk is műanyag van, és aki nem hiszi, hogy bármilyen erősségű porszívóra bármilyen pici gyereknél lehet használni, az próbálja ki saját magán!!! Tényleg olyan ügyesen van megszerkesztve a kütyü, hogy egyszerűen nem tud túl erősen szívni, hanem pont jó.
Én leszívás előtt mindig spriccelek vmi tengervíz-porlasztó cuccot az orrába (gyógyszertárban lehet kapni pl. Fluimare, Marimer), ami kicsit feloldja a trutyit, és gyönyörűen kijön.
A piciket még a lefogás és a porszívó zaja se zavarja, nagyobb korban már lehet, de gyereke válogatja.
Ja, és ha nagyon nem megy a porszívóval, akkor le lehet vágni a hajlékony cső egyik végéről a porszívócsőbe illeszkedő fejet, és szájjal szívni, úgy is pont olyan hatékony, és a gyerek se kap frászt. (Meg így viheted magaddal, pl. nem kell a nyaraláshoz porszívó! :))

Gem
Rebeka még mindig gyönyörű!!! :)
És micsoda komoly táskája van! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Babacuccok
Nálunk most nagyon beindultak a barátnéim, és hordják nekem a kislány-cuccokat. :D
És kaptam kölcsön egy kendőt is, már csak meg kell majd tanulnom megkötni... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Remélem Nov.végén megszülünk,és akkor kevesebbet kell korházban lenni.Nem szeretnék Decemberig bent feküdni..Na de majd a babó eldönti mikor akar jönni.Úgy tudom,hogy szülhetek spontán, de a baba a múlt héten visszafordult popsival.
Elméletileg a Szabolcsban szülök,de ha kész lessz a MÁV akkor már ott.

Kép

Kép
ancsa03

Kriszti, 1 éves kor után valóban már meg kell nagyon nézni, hoyg mit tud felhasználni az ember a kapott használt ruhákból, mert ebben a korban a babók már kúsznak-másznak, járnak, így a ruhák több mosást igényelnek, használtabbak.
De picikét mosolyogtam (már megbocsáss :) ) a "más agyonhasznált cuccaiban" kifejezésen. :) Nehogy megsértődj, ez tényleg oylan kis mosolygás volt, hiszen lesz olyan ruha, majd meglátod, hoyg egyszer-kétszer fogod ráadni a picurodra, és azt fogod bánni, hogy ilyen újan kinőtte. :) Persze, nem azt mondom, hoyg kérjél (ez valahogy tényleg ciki), de ha valaki felajánlja, akkor fogadd el jószívvel, majd úgyis azt használod, ami valamire való! :)
Én pl. lányos cuccokat a volt kolléganőmtől kaptam. Most is folyamatosan küldözget, igaz, már oylanokat, amik 2-3-4 évesen lesznek jók rá, de én, őszintén, nagyon örülök nekik.
És ma a férjem állított haza egy nagyobb zacskóval. :shock: Az egyik főnöke feleségének túrkálója van, éppen felszámolóban és készített egy ügyes kis pakkot jópár bébiholmival. kriszta is kapott egypár cuccot, de főleg pindurka 56-62-es bodyk, blúzocskák voltak benne. Mivel ezek fehérek, ki lehet őket szinte 100 fokon mosni, így szerintem teljesen biztonságos a használatuk. Én ezeknek is nagyon örülök, mert éppen a body az, amit jócskán kellett volna vennem. MAjd megmutatom én is, hoyg miket kaptam. :)

Gem, iszonyúan csini és édes Rebeka. Ő hogy áll hozzá a kistesó-kérdéshez? Várja-e? :) És kitartás a további lakásmizésriához! :)

Drumka, neked is!!!!!! :)

Ancsa, sajnálom, hogy majd be kell feküdnöd, de valóban, vigasztaljon az, hoyg egy tündi-bündi kisbabával térsz majd haza. :) (Az említett kolléganőm kislányáról képzeld, 3 évesen derült ki, hoyg cukorbeteg és azóta, már több, mint 2 éve, hoyg naponta többször kap inzulint. :( A kolléganőm majdhogynem megbolondult, amikor kiderült, mert azért így a kislányt egész életén elkíséri a betegség. :( )

Cas, most én is lanyhább vagyok, mit annak idején, de szerintem most is ránk fog törni az a bizonyos fészekrakó ösztön. Csak kicsit később. :)

Réka, tényleg, most a pihenés a fontosabb!!!! Mi ráérünk! :)
Tudod, mit figyeltem meg? Mi nagyon közel állunk hetekben egymáshoz, de én pár nappal előbbre járok. A vonalzódon mégis kevesebb nap van a szülésig, mint nekem. Én bizony, nem értem! :shock: :P

Kriszti, tényleg jól megjártad a pelusokkal! De így legalább kaptál ízelítőt belőlük és tudod, hoyg melyikből rendelj inkább többet. Minden rosszban van valami jó, azt mondják, de persze, fordítva is igaz!

NA, megyek, de dillemmában vagyok. Kriszta még alszik, és én nem tudom mit tegyek: nyúljak végig apjuk mellett és nézzem a filmet :D :D :D vagy fogjak neki ruhákat hajtogatni!? :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ó, Kriszta már el is döntötte, mi legyen: felkelt! :D :D :D :P :P :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit:Én is úgy vagyok vele,hogy a babámért bármit kibirok,csak neki ne legyen semmi baja.Szülés után elhagyhatom az inzulint,csak a diétát kell tartanom.A férjem egy kicsit nyugodtabb is,hogy nem itthonról kell szaladni,ha beindul a szülés.Nagyon sajnálom a barátnőd kislányát.Még egy felnőtt elfogadja,hogy pár hónapra szurkálnia kell magát,talán azt is,hogy végleg,de egy pici gyerek.?. :( :( :( Borzasztó lehet.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

And
Vigyázz magadra! Pihenj sokat, amennyit csak tudsz!

Nyafi
Én is büfizek sokat - a legtöbbet este, de napközben is van :) a legrosszabb , hogy a büfik mellé néha sav is jön :evil:
Már büfizni sem szeretek :oops:

Réka
Te is pihizz sokat a bébivel.
Felkeltetted az érdeklődésemet - a számmisztikával kapcsolatban..
Már nézelődtem, keresgéltem a Google segítségével, de nem nagyon találok olyan oldalt, ami igazán segítene a névválasztásban..
Olyat láttam, hogy a név alapján leírja, hogy mit jelent a vezeték és keresztnév külön és együtt....stb.
Majd még keresgélek....

Lehet megvan a név.... Apa egyre többször mondogatja, hogy talán a Dominik az, ami mindkettőnknek tetszik.

Szilvi
Szép az UH kép.
Örülök, hogy jó volt az út.

Gem
Rebeka tényleg nagyon "vagány".
Hová készült?

Ancsa
Szóval egy boltban vásárolunk? Oda fogunk menni először a Csalogány u-ba, aztán a Lehel tér-hez - ott a másik ilyen olcsóóó bolt.
A body-kon nem látszik, hogy turisak.
Most kezdem bánni, hogy nem vettem meg egy rugit 800-ért az egyik turiban :? szép világoskék - fehér volt és alig használt.

Ma vettem egy bébicipőt :wink:

Orrszívó
Mi megkaptuk a sógornőméktől az elektromosukat, ők azt nem használták, helyette a kézivel szívta.
Remélem az jó lesz...

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem, Edit, Cas :)
Köszönöm az orrszívós tippeket!! Remélem, hogy az első időkben nem lesz rá szükség, azután majd beszerzek egy porszívósat (mert azért hiú reményekben nem ringatom magam, hogy mi megússzuk majd az orrszívást - főleg ha ebben is apukájára fog hasonlítani, aki minden náthát, megfázást két perc alatt összeszed :wink: )

Cas :)
Majd mondom a páromnak :lol: bár a forma1 kiképzést én is bevállalnám :wink: Hogy van Sebi???..köszönöm a weboldalt!! mindjárt megnézem! De igazából a "ráérzősditől" tartok, ha érted, hogy mire gondolok!! Anno nem foglalkoztatott ilyesmi, akkor annyira spontán voltam. Most pedig attól félek, hogy ez a spontanitás nem fog jönni..látom a barátaimat, akik itt élnek, olvaslak Benneteket, s más hasonló topikokat, s valahogy azt érzem, hogy ez másnak milyen jól megy, s hogy vajon én nem szoktam-e túlságosan el egy picúrtól :roll: Nehogy félreérts!! Őrülten várjuk, s én 180 fokot változtam (eddig egy örökmozó, szervezkedő, munkájának élő, nem az az igazi háziasszony típus voltam, most pedig nincs más "vágyam" csak, hogy itthon minden rendben legyen - na jó, a főzéssel még hadilábon állok :oops: , s hogy "példa anyuka" lehessek) ... bocsi, egy kicsit hosszúra sikerült :oops: még így is annyi minden bent maradt, de majd máskor :)

Gem :)
Annyira nagyon szép csaj Rebeka!!! Ilyen barna gomb szemeket :lol: Annyira megdögönyözném!!! Éppen mondtam Kristófnak két napja (a szekrényét rámolgattuk - nagy nehezen rávettem), hogy ha 5-öt kell még szülnöm, akkor is akarok egy kiscsajt, mert kell valaki, aki "megért", mint "nőt" :lol: Rebeka jobban van már?? Tényleg - már biztos írtad - meddig dolgozol még?? Te kit tudsz értesíteni?? Azért mert nincs magyar mobilunk, még cserélhetünk mi is telszámot, ugye? :wink: :roll:
Milyen érdekes, a csajszival - Mónika, én csak így ismerem - megbeszéltük, hogy ő is babanetezett sokat, s még meg is mutatta a szopipárnán, hogy a babó hogy feküdt, miközben ő ült a gép előtt :lol: Jó volt, hogy párom is hallotta, mert engem mindig megmosolyognak a babanet mániám miatt.... :lol:

Ancsa :)
Szerintem is biztonságot nyújt, ha vigyáznak Rátok!! Azt hiszem, hogy ez duplán igaz a Te esetedben!! Nem lesz egy leányálom, de legalább kipihened magad a "nagy találkozás" előtt :)

Kia :)
A Dominik szép név!! Egy ismrősünket hívják így, ezért nálunk ez szóba sem jöhetet....most már nálunk is tisztul a kép...illetve a család kezd beletörődni az általam favorizált Marcell-be....apukája két napja már csak annyit mondott, hogy "úgyis te döntesz"...neki a Dani jobban tetszik, illetve az tetszik, de nekem annyira nem jön be :roll: na még van kb 10 hetünk, hogy kitaláljuk :)

Kriszti :D
Pelussztori :D :D MOndjuk én az árából tudtam volna, hogy az nem lehet 8db...sehol sem adják 200 ft/db alatt a pelusokat, főleg nem a cseh pelenkát....ja a kenguruban szeptemberben lehet két mintás cseh pelenkát kapni - egy csomagban :lol: : 650ft-ért ha jól emlékszem :shock: - ezt még az előbb akartam Neked írni!!
Én nem tudok ruhát venni interneten :roll: :oops: nekem muszáj megérintenem, hogy milyen anyag - na nem mintha értenék hozzá, de nagyon sok az ámítás, aztán a kevesebb több lesz, ha nem figyelsz oda!! Ezért szerintem jobban jártok ha egy hétvégén becsücsültök a kocsiba, s előzőleg kinzett üzleteket végigjárjátok...én vittem füzetet, mindent megkérdeztem még két hónapja, amikor otthon voltam, aztán végigpásztáztam a netet, majd itt is körülnéztem, s így igyekeztem a lehető legjobb (pénztárcának, s igényeknek megfelelő) megoldásokra rátalálni....majd kidrül, hogy hogy sikerült :roll:

Hát látszik, hogy nem nagyon van kivel beszélgessek :lol: komoly kisregényeket tudok írni, ezért mindenkitől bocsánatot kérek!!
S köszönjük nagyon mindenkinek a dícsérő szavakat a mosolygós képünkről!!!

Jó éjt!!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Lányok mi az a karma?
Hány fokon mossam ki a babaruhákat, új pelust stb...?
Én bababörzén szereztem be a legtöbb ruhát, állítólag lesz októberben is. Ja a bútort és légzésfigyelőt meg a www.babaszoba.hu n és eddig úgy néz ki, hogy a bergonból vesszük a babakocsit.

Kép
nyafi

Lányok, köszi a ruhatippeket, bocsi, hogy név szerint nem köszöngetek :oops: :lol: , kezd összeállni a kép babacucc-ügyben hurrá, de hogy mikor fogunk vásárolgatni, passz. A bababútor is kezd körvonalazódni (egyelőre nem lesz bababirodalom kialakítva, tekintettel ugye az esetleges költözésre...), csak egy kiságy, és egy pelenkázó lesz, még azt nem tudom, hogy a ruhácskáit hova fogom tenni, ti vesztek neki külön gardróbszekrényt? Én arra gondoltam, hogy csinálok helyet a hálóbeli komódban, mert az jó nagy, mély fiókos (ikea-malm), csak nemtom mennyire lesz jó fiókban tárolni a ruháit...

Ja, és a hálóban lesz velünk-az első időkben...eldöntöttem :lol:
Jaaaaaj csak tartanánk már ott, én most kicsit unom már ezt az időszakot, telhetne gyorsabban az idő...

Anyukák, aki már szült, van itt olyan, aki császárral?? Lelkiekben fel kell készülnöm rá (nagy esélyem van a szemem miatt, szemészetre is el kéne már mennem), meséljetek a felépülésről!

Kép
kkriszti77

Nyafi sztem a pelusokat 90 fok körül, a fehér babaruhákat is lehet magasabb hőfokon, de én a színeseket nem merném....

Ancsa tündibündi bodykat turiztál!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Láttom mindenki jól van, mi is jól vagyunk, csak a pocakom többször bekeményszik egy nap így pihi van, már amennyire tudok.
És teljesen kivagyok, mert még sehol nem állunk:( Szekrényt kéne venni, de persze drága uram nem ér rá velem foglalkozni, és azon agyalok mi van ha korábban jön a kis mütyür, semmi sincsen kész teljesen ki vagyok ettől.

Kriszti!
Én császárral szültem mindkét fiamat. Mondhatni gyorsan felépültem belőle. De mindenki más alkat, máshogy éli meg, a lényege, hogy nem szabad elhagyni magadat. Spinálban érzéstelenítettek(gerincmelletti érzéstelenítés), a felkelés kicsit nehézkes, de napról napra jobban tudtam mozogni, ami engem nagyon zavart, hogy nem bírtam oldalra fordulni alvás közben, mert a varratom nagyon húzódott.

Ruha: én örülök, hogyha most kapok a leányzónak(ha leányzó), de azért egy-két dolgot veszek neki még.

Orrszívó: nekünk van kézi is és porszívós is, de nem igazán használtuk, ha használtuk is inkább a kézit. Nekem bevált.

Bocsi, hogyha nem reagáltam mindenre. Most mennem kell.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!
Szorgalmasan elolvasok mindent, csak válaszolni nem tudok, mert mire végzek elfelejtem kinek mit akartam írni. :oops:
Elkezdtem szedni a MAGNE B6 extrát, annyiszor már nem görcsöla lábam, viszont elkezdett vizesedni a bokám. :cry:
Most már tényleg nem tudom meddig tudok bejárni teljes munkaidőbe dolgozni, mert naponta sokszor keményedik be a hasam. :roll: Most kell úgyis dokihoz menni majd kifaggatom, hogy meddig nem "káros" nekünk a munka.
A lakás is alakul, tegnap már a falak 1/3-a állt, hétvégén glettelés jövőhéten laminált lerakás, festés, radiátorok, és a szobák lakhatóak is. :lol: :lol:
Ha tudja valaki hogy a rucikból miből mennyit érdemes megvenni a segítségt szívesen fogadom, mert a fiamnál vettem egy rakés hülyeséget amit úgy nőtt ki hogy rajta sem volt. :oops:

drumka

Jelentem, Rebeka sajnos megint belazasodott. Most mar eleg rendesen. Sajnos, meg mindig nem talaljuk azt a franya homerot, de szerintem 39-40 korul jar. Ugyhogy nyomjuk le neki folyamatosan, ma estere meg bejelentkeztunk a gyerekdokihoz. Gondolom, most mar antibiot fog adni...

Szilvi!
Meg 5 hetem van hatra a munkahelyemen. Oktober vegeig dolgozom elviekben, ha birom. Bar neha mar most nehez, nem annyira a munka, hanem a mozgas, bejaras stb. Nagy mar a pocak, otthon meg csak surusodnek a teendok. Tegnap egy baratnom rakerdezett, hogy a bebiruhak mar rendbe vannak-e teve es hogy a korhazi csomagom keszen all-e mar. Megmosolyogtam, bar alapjaban veve neki van igaza. En meg ugy erzem, fenyevek valasztanak el a szulestol, legalabbis addigi teendoim alapjan....

Amaryl!
Orulok, hogy adtal eletjelet magadrol!

Benszi!
Merre jarsz??? Jol vagy?

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Kia:Csak kétszer voltam a Csalogány utcában,és egyszer a Lehel térnér a Mária nagykerbe,de én a ruhák 80%-át kaptam.A Cora-ban most nagyon jó rugikat lehet kapni 800,- körül,és nagyon sok leértékelés van.Főleg a Tbálintiba.De a Budakalásziba is nagyon sok van. Érdemes megnézned.Ezt pl. 400,-ért vettem. Kép Kép

Ez a bady ugyan 68-as,de 400Ft volt.
Kép

Szilvi:Köszönöm.Tényleg kipihenve vágunk bele a baba fogadásába.

Kép

Kép
ancsa03

Jujjjj Ancsa nagyon édi ruhákat vettél, persze én megint csak felidegesítem magam, mert mi még semmit nem vettünk :oops: , amaryl, gem vásárlás miatt ne izguljatok, mi pl. azt sem tudjuk, hol fogunk lakni decemberben, és előttünk áll egy költözés is, bár lehet, hogy jan.-febr.-ban......én már lenyugtattam magam (hála nektek), mert tényleg mindent, de mindent be lehet szerezni pár nap alatt, bútort, ruhát, egyéb kellékeket, sztem 2-3 nap alatt ki lehet mosni, vasalni, és már kész is...ha belegondoltok, most még úgysem készítenétek elő, csak azért hogy ott porosodjon, majd elég lesz később is, kórházi motyót pedig szintén nem nagy durranás beszerezni, úgyhogy nyugi! Most a legfontosabb a pihenés, nyugalom !!!

Drumka! Ha nem esik jól, ne dolgozz, főleg ne teljes munkaidőben!
Babaruhák: hát én ugye tapasztalattal nem rendelkezem, de én úgy gondoltam, hogy veszünk 50-es, és 56-os meretű ruhákat, és egy pár 62-t is lehet. Uncsitesóméknál Milán annak idején 52 cm-rel született, és Eriék nem vettek csak 56-os méretűeket, és állandóan felgyűrődött a hátán, és nyomta, úgyhogy az ő tanácsára szerzünk néhány 50-est is. Kell ugye
6-7 body (rövidujjú is, hosszúujjú is),
6-7 rugi,
1-2 kardigán,
2-3 hálózsák,
1-2 overzsák v. bundazsák szellőztetéshez,
1-2 vékony sapka (pilóta), vastag sapka,
zokni harisnya azt nem tudom kell-e,
hirtelen ennyi....
Ne röhögjetek ki, ha hülyeséget írtam véletlenül :roll:
Persze kell még 15-20 textilpelus, 4-5 kifogó, 4-5 frottír fürdőlepedő, (gondolom minden fürdésnél tisztát...), 2-3 pléd, rácsvédő, ágynemű (jó néhány gumis lepedő)...
Én a cumisüvegeket nem tudom még, üveg v. műanyag ajánlatos???

Kép
kkriszti77

Persze az előbb úgy értettem a darabszámot, hogy minimum ennyi, szerintem, már ha nem akarunk minden nap mosni :lol: , persze van, hogy 1 nap 3 rugit is elhasználunk, főleg a kezdők .... :lol: :oops: :lol:
Ha vmit rosszul gondolok, javítsatok ki!!!!!!!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Én is végigolvastam mindenkit szorgalmasan, de válaszolni már nincs erőm.
iszonyú álmos vagyok, elég szarul aludtam az éjjel, pedig nagyon jó alvó vagyok.
Úgyhogy azt hiszem, most főzök egy teát, aztán lefekszem.

Judit

Kép
vjudyt

Kriszti, szerintem nagyon jó listát írtál. Még én is lopok ötleteket. :oops: (Nekem van egy listám, amin kórházi cuccok, meg más beszerzendő dolgok szerepelnek, de amióta Windows-t cseréltünk a gépen, nem tudom megnyitni, pedig fel akartam ide teni. Azért még megpróbálom megszerezni. :) )

Amit tapasztalatból mondok: szerintem ilyen pici babának nem fog kelleni a hálózsák. Általában nem is ajánlják. én kb. 4 hós korában kezdtem krisztát abban altatni, de azóta is zsákban alszik. Szereti is. Addig csak vékonyka pléddel takartam. :)
Harisnyát mi akkor nem használtunk, de igaz, már tavasz volt, ezért is lehet nem kellett. Azért nem árt, ha van 1-2.
Zoknit én húztam a lábára, mert általában hidegek voltak a lábfejei és onnan nagyon fel tud fázni bárki. Úgyhogy, szerintem az legyen.
Mi rácsvédőt akkor nem vettünk, a fal felőli részre tettem egy plédet, ma is az van ott. :oops: De persze, sokkal szebb még az ágy is rácsvédővel. Csak akkor nekünk nem jutott...
Az, hoyg hány rugit használsz el egy nap, az szerintem nem attól függ, hoyg kezdő vagy-e vagy sem, hanem, hoyg esetleg bukik-e a baba vagy sem. Leginkább emiatt kell, mert ha összekenődött visszabukott tejjel, ember legyen a talpán, aki mellette bír lenni egy idő után! :roll: :D Nagyon kellemetlen szagú tud lenni! :D És persze, a mindentudó pelenkák sem tudnak mindig mindent, úgyhogy innen is becsúszhat a "baleset"! :P :D
Talán, amit nem árt még beszerezni, az egy-két pár kiskesztyű, amit benn a házban ráhúzol a kezére, hoyg ne karmolja össze magát. Az első hetekben még nem tanácsos levágni a körmüket, ezért jó, ha kesztyű van a kezükön. De egy kiszokni is megteszi helyette. Én már a kórházban rá kellett, hoyg húzzam, mert állandóan piros karmolások voltak az arcán. :roll:

De majd még mások is elmondják tapasztalataikat. Én is szívesen veszem az jótanácsokat, figyelmeztetéseket! :)

Gem, gyógyulás Rebekának! remélem, semmi komoly baj! Nagyon sajnálom: :(

Ancsa, tényleg nagyon szuperek azok a rugik! :)

Judit, pihenj bizony! Most az nagyon fontos!!!!

Én megyek főzni, mert a nagyobbikom elaludt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti:Szerinten 50-se bady-t csak akkor vegyél,ha megszületett,és tényleg kicsi a baba.Inkább kezdjétek az 56-sal.Bár nekem van,mert kaptam,ugyanis a barátnőm kislánya 49cm-rel született,és nekik kellett venni.
Cumisüveget én AVENT-et vettem,és hálózsákot is kaptunk.Hogy fogom-e használni azt nem tudom.A hugom most szült Augusztusban,és most venni akar hálózsákot,mert éjszaka könnyebb tisztába tenni,mint a rugit kibontogatni.

Gem:Jobbulást kivánik Rebekának.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Ancsa
Ismét köszi a tippet... megmutatom Apának, hogy miket vettél a Cora-ban és mennyiért... hátha rá tudom beszélni, hogy menjünk és vegyünk néhányat. Ez az egy áruház, a Cora ahová szívesebben megy, mint a többibe.
Bár ő úgy van még vele, hogy ráérünk vásárolgatni, de szerintem (én már érzem) hogy kell :wink:

Ma elsétáltam a turiba, mert egész éjjel azon járt az eszem, hogy miért nem vettem meg a kis rugit a múltkor 690-ért. Olyan, mintha új lenne... és szerencsémre még ott lógott a vállfán :P

Nyafi
Igen lesz babaruhabörze okt. 28-án a Bp-i Vásárközpontban. Oda szeretnék elmenni, reméljük Apa ráér és ellátogatunk.

Gem
Rebekának jobbulást!

Judit
Szép álmokat!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa, és a baba csak hálózsákban alszik? Mármint olyankor nincs rugi rajta? :shock: :shock: :shock:
Kriszta mostanában vékony body, pizsma és hálózsák -összeállításban tölti az éjszakákat!

Kia, örülök, hoyg még megvolt a rugi! :) Biztos most le lennél törve, ha már nem lett volna meg! :wink:
Én egyfelől azért is vagyok híve annak, hoyg idejében elkezdeni beszerezni a dolgokat, mert így nyagilag sem túl megterhelő. Igaz, nekünk most sok mindenünk megvan már, tehát nem nulláról indulunk, de azért azt az utazóágyat már megvettük. Bár még nem tudjuk, hoyg végülis ki hol fog és miben aludni! Mármint a gyerekek. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, és elfelejtettem azt leírni, hogy ma olvasgattam a Kismamák nagykönyvét. Abban pedig kifejezetten ajánlja a májat a várandós nőknek, mint természetes vasforrást. Egyetlen szót sem ír arról, hoyg káros lenne! :roll: Aztán a fene tudja! :evil:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Az biztos, hogy most nyugodtabb vagyok - mert még ott volt a boltban :)

Kép A rugika és a tegnapi szerzeményem - a bébicipő (csak kéket akartam)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?