Sziasztok!
Dimet!
Elolvastam én is a storyt, felháborító a doki viselkedése. Jól tettétek, hogy nem adtatok neki semmit.
Én a terhesgondozásért nem fizettem semmit, a szülés után adtam egy nagyobb összeget. Nem akarta elfogadni a dokim, el sem várta. Ismerősünk, de én mégis akartam neki adni, mert 100%ig elégedett voltam vele és megérdemelte.
Csakegy!
Sajnálom, hogy Lilla rászokott az éjszakai kelésre. Nem lehet hogy a fogai bántják és amiatt ébred fel? Vagy csak éhes?
Domika este 7től reggel 7ig alszik újabban. Rájöttem, hogy nem kell egész nap altatni..ha napközben elfárad, akkor éjjel igen be tud aludni.
evés: hát jó étvágya van a kisfiamnak. A védőnő szerint már adhatok neki húsos főzeléket is, nem számít hogy korababa.
Nálunk a kanalazás még nem nagyon jött össze, gyak. mindent cumisüvegből kap. Reggeli Hipp-es vaníliás tejbedara (260 ml), ebéd főzelék vagy gyümölcsturmix (260 ml), uzsonna tejberizspép (260 ml) és még fürdés után eszik 120 ml tápszert. Ha éjjel kel, akkor kb. 150 ml tápszert még megeszik.
Kavics!
babakocsi: a miénk Cam típusú. Hát azt hittem, megütöttük vele a főnyereményt, de mára ennek is kijöttek sajnos a hibái.
Recseg a műanyagrész, a fék nem működik már keresztbe - olyan gagyi alkotórészekből állították a féknél össze, hogy szétjött.
Állítólag nem fog ennyire recsegni, ha sportrészre váltunk. Nagy előnye, hogy pici, szétszedhető elemeire, travel system. A vázra variálhatom a mózest, a hordozót és a sportrészt is.
Hátrány: terepen gyak. használhatatlan, nem elég jó oda a rugózása. A bolygós kerék kipörög a füvön vagy elakad (mondjuk ki lehet bolygótalanítani), de a bevásárlóközpontokban jól jön a kis bolygós kerék, mert pici helyen lehet vele fordulni.
Nekünk elsősorban "városi" babakocsi kellett, annak megjárja. És mivel van sportrész hozzá, nem kell újabb kocsit venni. Igen jól jött a babakocsitáska, ami elég vastag falú, így még termosz nélkül sem hűl ki benne olyan gyorsan a kaja.
Ami még nagyon jó a mózesben, hogy bele van építve a baldahin, amit teljesen előre lehet húzni, rá a kocsira, így anyuéknál kint merem hagyni a teraszon miközben alszik - nem tud ráfeküdni a macska
, és a bogarak sem tudnak bemenni hozzá.
A tolókar sem mindegy, a férjem 185 cm én 157, direkt állítható magasságú tolókart akartunk.
Ja és a vázra pattintás variálható, aszerint hogy a gyerek előre vagy háttal ül a hordozóban ill. a sportrészben.
A sportrészt még nem ismerem. Ahhoz adtak napfénytetőt is.
A hordozóban volt fejszűkítő, az bizony jól jött, mikor Domikát 2 kg-san hoztuk hazafelé..
Adtak esővédőt is, eddig 2-3* használtam, de elkel az is.
A mózesben én semmiképp sem utaztatnám a babát az autóban..úgy tudom nem is szabad, bár lehet kapni specilis rögzítő, de nemtom az milyen.
Nekünk jól jött a mózes. Amikor elutaztunk valahova pl. szálloda, anyuék Domi mindig abban aludt.
A mi babakocsikhoz mindent adtak. A hordozó tényleg nagyon kell. Önmagában jó drágán árulják a hordozókat, főleg a jobbakat. Igen jó, ha van rajta árnyékolótető. Ez jó esőben, szélben, hidegben, védi a kicsi fejét.
Nálunk a tárolóban van a mózeses babakocsi. Nem cipelném fel az első emeletre semmi pénzért a lakásba. Egyrészt koszosak a kerekei, másrészt mózessel a gyerek hmm. hát elég nehéz. Mikor bejövök a lépcsőházba már fel is ébredt Domi, kézben praktikusabb őt felcipelni.
pelenkázás: nekem sem mutatta meg senki. Úgy lestem el a sógornőmtől, hogy csinálja. Domi 2 hónapig kórházban volt, ezalatt egyszer sem tehettem tisztába. Itthon volt az első. A védőnő semmit sem mutatott meg. Mégis belejöttem. Sőt a férjem is.
Ezek a dolgok úgy adják magukat. A fürdetés is először kínai volt..úgy éreztem, nem bírom el a 2 kg-os gyereket. Most meg már simán megfürdetem a 6 kg-jával egyedül is.
És akkor néhány kép a féléves nagyfiúról
(amúgy 62 cm és 6 kg)