Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok!

Jó sok volt a termés mára. Győzöm elolvasni. Pedig olyan fáradt vagyok, leesik a fejem. Voltunk ma kontrollon(?) Bp.en ezért 3/4 6-kor kellett kelnem. A dokim csak 9-ig ért rá, így is neccesen értünk oda a dugó miatt. Aztán utána irány Sárbogárd, ahol a Nagymamám lakik, ott anyukám elment keresztmamája temetésére. Én meg kókadoztam a napon 1/2 órát és úgy leégtem, hogy sajog a karom most is, meg a vállam, meg a mindenem, ami kint volt a ruha alól. A picike meg békésen szunyókált végig a kocsiban is és a maminál is. Pedig ott voltak anyukám testvérei, akik mind szerették volna megnézni a szemét, de ő nem volt hajlandó kinyitni. Utálja az erős fényt, ott pedig sütött a nap. Aztán mikor bevittük pelusozni rögötn kinyitotta a szemecskéit. Hiába az erős fény... A doki azt mondta minden oké nálam, bevallom őszintén kellemetlen volt a vizsgálat. És már úgy utálom azt a széket és a széttett láb állapotot. Jó, hogy most egy darabig nem kell menni, csak majd, ha megjön a mensim. Akkor viszont vmi onkológiai vizsgálatra.

Nagyon szuper éjszakánk volt, remélem megismételhető. Elaludtunk (együtt) 10-kor, akkor volt az utolsó szopi és 1/2 5-ig aludtunk. 6 ÉS FÉL ÓRA EGYHUZAMBAN!!!!!! Hát én úgy örültem neki, hogy nem is tudtam tovább aludni, így csak forgolódtam 3/4 6-ig. Aztán kikászálódtam az ágyból, összeszedtem magam. Lili babát 6.10-kor vettem ki az ágyból, még javában durmolt. Úgy öltöztettem fel, hogy végig csukva volt a szeme és egyfolytában nyújtózkodott. Olyan édes volt, úgy sajnáltam, hogy fel kellett keltenem. De aztán visszaaludt. De a hordozó nem olyan, mint a kiságy.

Mse!

Fogalmam sincs mi a csepp neve, mert a dokink a saját készletéből adta. Szerintem, ha érdekel keress egy homeopátiás orvost. Vannak nevek a "Homeopátiás orvos" topicban.

Évi!
Szerintem ne aggódj, az unokatesómnál 2 méter volt a rekord. Ők úgy böfiztettek, hogy beálltak a szoba közepére, hogy ne a falat kelljen lemosni. Csináltunk friss képeket, addig nyaggatom a páromat, míg be nem visszük a gépbe.

Dia!

Biztos csiklandozta Bori talpát és lábiját a fű, azért élvezte. Édes lehetett. Tényleg, Neked nincs fotód róla a gépben? Küldhetnél... Tudom, én is...

Nekem 2 hét múlva azt jelenti, hogy május 20-a utáni hét. Akkor viszont bármikor, de a szerda lenne a legjobb. Az május 23. A helyet ti választjátok, megmondjátok az utcát és odatalálok. Remekül tájékozódom térképről Kép Kép Kép

Lili babuci nagyon jó kislány, imádom. Gyűjtjük be a dicséreteket egyfolytában. Nagyon figyel mindenre és rengeteget nevet. Gond akkor van, ha csikar a pocak, vagy éhes vagy egyszerűen olyan nyűgös, hogy nem tud elaludni egyedül. Sokat foglalkozunk vele, este gyakorlatilag 6-9-ig egyfolytában (akkor általában a férjem), de nappal is igyekszem minél több időt. Vettünk héliumos lufit, azzal sokat játszunk, hát azt nagyon élvezi. Ha a kezére kötöm egy idő után megunja, de akkor együtt játszunk vele tovább. Imádom. Olyan édes kislány és olyan kedves. Mázlistának érzem magam.

Puszi mindenkinek, jó hétvégét:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!
Ildi! Most, hogy írod, nekem is eszembe jutott, hogy olvastam valahol, hogy vírusfertőzésre nem jó az antibiotikum. Mindig keverem, hogy baktériumra, vagy vírusra nem jó. Az a baj, hogy teljesen laikus vagyok, és úgy vagyok vele, hogy egy idős, főorvos gyerekdoki csak tudja mit kell adni a gyereknek. A székletmintát még a kezelés előtt kellett leadni, de még nem lett meg az eredmény, mikor doki úgy döntött, hogy antibiotikum kell. Nem tudom mit csináljak, az a baj, hogy mivel nem értek hozzá nem tudom felülbírálni.
Pankamama! A nagylányomhoz soha nem kellett kihívni a dokit, de most kénytelenek voltunk a kicsihez, ezért megtudakoltam más anyukáktól, hogy mi a helyzet a pénzadással. A mi dokink elvárja, nagyon elegánsan csúsztatja a zsebébe a borítékot. Az összeg változó, de átlag 1000 Ft/alkalom. Mi ennyit adtunk. Örülök, hogy a kaki dolog jól alakult.
Ancsa! Nekünk is volt koszmó. A szemöldökén és a homlokán. Ugyanazt a módszert alkalmaztuk amit írtál, de így is csak kb. 3 nap alatt múlt el.
Mse! Még nem múlt el az ekcéma, de határozottan jobb a helyzet, remélem holnapra hűlt helye lesz. Egyébként fogalmam sincs, hogy hogy kell kenegetni, se a doki, se a gyógyszerész nem mondta el, hogy milyen gyakran, milyen vastagon kell kenni. Sajnos nem én váltottam ki a gyógyszert, megkérdeztem volna. Ti hogy csináltátok? Lehet, hogy mire válaszolsz, már nem is lesz mit kenniKép
Geri! Hogy lehetne a Babanetet, meg főleg ezt a topicot megunni? KépKép Valóban mázlista vagy a babucival, de szerintem itt mind azok vagyunk.
Holnap egész napos állatkertet terveztünk, remélem nagy eső nem lesz. Nekünk nincs autónk, így marad a szoptatásbarát öltözet, és ahol épp vagyunk ott falatozunk.
Jóéjszakát, és jó hétvégét mindenkinek:
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Most Csongi alszik van egy kis idom.
Ne haragudj Pankamama, nagy ijjedségemben elsiklottam a kérdésed felett. Szóval nálunk 1500 a tarifa. Az elején megmondta. De úgy vagyok vele, hogy ennyit megér, hogy ne kelljen a rendelobe menni, esetleg pl. sok beteg gyerek közé. A védooltást is jön beadni. Most rendes volt, mivel a héten ugye másodjára hívtam, éppen a lakásfestés közepén, és mégis jött azonnal. Nem olcsó mulatság, de ez van.
A helyzet nálunk javult, de nem akarom elkiabálni magam. Az, hogy megemeltük a kiságyon a szivacsot, mintha nagyon használna. Azért egy picit félek, hogy mi lesz az ultrahangon. De legalább tisztázódik a dolog.
Geri, irtóra várom a képeket!!! Most csinálunk majd mi is, hiszen mindjárt 2 HÓNAPOS-ak leszünk. Hihetetlen ugye?! Egyébként a büszkélkedéssel én is így vagyok. Hízik a májam nagyon, amikor dicsérik, hogy milyen szép. És képzeld, már kb. 2 hete egy hang nélkül alszik el este, és szopi után is egybol éjszaka, és reggel 8-9-ig alszunk. És én is MÁZLISTÁNAK érzem magam. Nem tudok betelni a kis kölökkel!!!
Évi
Évi (Évi)

Folyt.
Irigyellek benneteket a közös sétáért. Majd gondoljatok rám is közben.
Kati, örülök, hogy újra itt vagy. Hogy is gondolhattad, hogy elfelejtettünk?!
Adri, én már annyira babanetfüggo lettem, hogy ez a mindennapi kikapcsolódásom. Alig várom mindig, hogy elolvashassam a napi történéseket!
Bobojsza, üdv itt is. Gyere gyakran ide is!
Csilla, Dia, Ildi és mindenki köszönöm a tanácsokat még egyszer.
Ja, Geri, nekem nem kell mennem, ha megjön a mensim. Rákszurést csinálnak? Még nem hallottam ilyet. Viszont a fogamzásgátlásról beszéltünk. Tudom, hogy van ilyen topic, de tud valaki valami konkrétabbat az injekcióról. Mert nekem azt írt fel a doki. (Én kértem)
Szép napot
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Most sikerült csak feljutnom a netre, a múltkori pocakproblémák óta. A baba leköti minden időm, ráadásul most indult a főiskolán a vizsgaidőszak, jövő hét csütörtökön lesz az első, egyenlőre sajnos még teljesen felkészületlen vagyok, de hátha… Vannak még gondjaink a kakálással, a védőnő javasolta a Hipp kamillateát reggelente, ez jónak tűnik. Egyébként is szoktam neki adni időnként, mert most hogy ilyen jó idő van folyton kint van velem az udvaron és sokszor megszomjazik az etetések között, a kamillateát pedig lelkesen megissza és nem veszi el az étvágyát sem. Én kis napozóban viszem ki (rövid ujjú, rövid szárú rugdalózó) + pici zokni és pamutsapka, bár a zoknit folyton lerúgja. Csatlakozom én is a méretet adókhoz: én 24 éves vagyok, Jázmin az első babám a terhességnek 54 kilóval indultam neki, sikerült 15 kg-ot felszedni, most 4 hónappal a szülés után 60 kg vagyok. Elég elkeserítő. Úgy néz ki most a szoptatás alatt falánkabb vagyok mint mikor vártam a babát, egy ideje igyekszem visszafogni magam, de nincs kilókban fogható eredmény. Pedig mindenképpen szeretnék visszamenni az eredeti súlyra még a következő baba fogantatása előtt, bár addig még van idő, a jövő évi államvizsgát még megvárom.
Sziasztok!
Jó babaázást mindenkinek!
Jázmin-mama

Ui:. Én is észrevettem, hogy Jázminnak kicsit érdes és pöttyös a könyöke. Ez ekcéma lenne?
Egyébként a kis arca is nagyon csúnya piros pöttyös volt egy ideig, de amióta ilyen gyakran vagyunk kint a szabadban teljesen elmúlt.
Jázmin-mama

Helló Lányok!

Úgy látszik ma senki nem volt aktív, pedig délután még az eső is esett. De lehet, hogy csak errefelé.

Lili babuci elaludt, jól kifárasztottuk, remélem most fog is szundizni egy darabig. Sajna azóta sem aludt egy huzamban 6,5 órát, de nem bánom, mert azt mondják, hogy éjszaka jó még ilyenkor legalább egy szoptatás a tejtermelés miatt. gyébként csak kétszer kel fel, 2 körül és 6 körül. Egyébként kb. 9-ig alszunk reggel. Olyan jó lenne, ha leírnátok a napi programotokat, általában hogyan telnek a napok, mikor alszank a babucik és mikor esznek, mikor mentek sétálni, mikor végzitek a házimunkát stb... Mi átlag 3 óránként eszünk már, 5. napja, igaz nem pontosan, de átlagban. Lili nagyon édes baba és ma reggelre virradóra a szeme szine kivilágosodott, háton fekvésből kétszer is az oldalára fordult és nagyon sokat "beszélgetett". Nem hittem a fülemnek meg a szememnek. Nagyon jó napja volt.

Azt szerettem volna megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy miután kivesszük a picit a fürdőkádból nagyon sír. Ha visszafordítjuk hasáról a hátára, már tudja, hogy vége a fürdésnek és már akkor elkezdi, aztán egészen addig, míg cicire nem rakjuk. Próbáltunk már mindent, hogy megnyugtassuk, de, ha visszafekszik a pelenkázóra újra sír. Nálatok is volt vagy van ilyen. mellesleg fürödni imád...

Most búcsúzom, remélem holnap többen írtok.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Geri!

Az a baja Lilinek, hogy kiveszitek a kádból, holott ő még szívesen pancsizna....Kép

Puszi:

Dia
Dia

OFF - bocsássatok meg.

Évi!

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de őrzöm ám a telszámodat és meg foglak látogatni! Kép
Állítólag van a Hetényiben egy női szülész-nőgyógyász doki, valami Luca. Hallottál róla?

Puszillak!

Mamacica
Mamacica

Halihó mindenkinek!
Mamacica, nincs sértodés. A babanetes családoknál megnéztelek benneteket. Szépek voltatok nagyon. Megállapítottam, hogy nem ismerlek. A Lucát Losonczi Lucának hívják, és csak a legjobbakat hallottam róla. Állítólag nagyon profi, mindenki csak dicsérte! Van valahol magánrendelése is, próbáld meg telefonkönyvbol, hátha benne van. Amúgy várlak!
Geri, nagyon egy kaptafára fejlodnek gyermekeink.
Képzeld/jétek tegnap úgy isten igazából gogicsélt Csongi! Annyira édes volt, majd megettük. O meg ugye látta, hogy mennyire örülünk, és egymás után többször is csinálta, aztán nevetett amikor sikerült. Azt az érzést amit akkor éreztem, lehetetlen leírni...A szeme meg napok óta világosodik. Mostanában találkoztam pár velünk egyidos kisfiúval, és tudom, hogy mindenkinek a sajátja a legszebb, de tényleg Csongi volt a legformásabb az összes közül! Meg nem mondaná senki, hogy milyen kis súllyal született!
Tegnap elég rossz éjszakánk volt, sokat nyöszörgött, még sírdogált is. Persze mentünk másnap a mamához, alig álltam a lábamon. De o nagyon élvezte.
Évi
Évi (Évi)

Folyt.
Lányok, milyen volt az elso anyák napja? Ugye furcsa érzés. Az érdekes az, hogy én sokkal jobban szeretem és becsülöm az anyukámat, pedig már elotte is nagyon imádtam. És valahogy annyira elérzékenyültem.
Geri, nálunk a napirendet 90%-ban még Csongi írja. Ugye szopizni 3-3,5-4 óránként eszik, mikor hogy. Eddig 7 óra körül fürdettünk, de már 3 napja átcsúszott fél 9-re. Ja és éjszaka o is 2 ill. 6 körül ébred, aztán szunyázunk kb. reggel 9-ig. Aztán meg a séta is eddig délután 2 körül volt, de az orült meleg miatt, áttettem délelottre. (Pedig a délutáni jobban esett!) Egyenlore most itt van a sógornom, o foz. A mosás ugye egyszeru csak beteszem a mosógépbe, és kiterigetem. Vasalni meg akkor szoktam, amikor Csongi ébren van és közben beszélgetek vele. Az este meg az apáé, addig eszek, fürdök.Ja, és babanet meg amikor alszik, meg este ha van még kedvem.
Ja, fürdés. Csongi is kiabál fürdés után, de o akkor már tátog, szerintem eszébe jut, hogy kaja lesz utána, és sürgeti a dolgot. Mindenesetre leizzadok, mire végzünk az öltöztetéssel.
Évi
Évi (Évi)

Geri !
Emlekszem ez nalunk is igy volt ! Alig birtam csititgatni Sophiekat ugy uvoltott !
Sot egyszer a noverem mikor nalunk volt meg is jegyezte viccesen egy fel-oras furdoszobai bomboles utan:-hogy fel fog jelenteni a rendorsegen mert kinozzuk a gyereket !:-))))
Tenyleg szornyu volt ! De hogyhogy nem elmult.
Viszont meg 1 eves kora elott volt egy fazis ami meg rosszabb volt, mert akkor nem furcsizes utan orditott,hanem mar mikor meglatta a keszulo vizet!
Ekkor tajban inkabb kerultem a sok furcsiztetest :-)))
Viszont ez is elmult ! (Az az igazsag hogy parszor belultem en is vele a kadba amit nagyon elvezett !) Es azota imad furcsizni (most 14 honapos ).Na de meddig ?????:-)))))))))
Csak kitartas !
Csilla
LCsilla

Drága Évi!

Köszönöm a dokinéni nevét, amint aktuális lesz meg fogom keresni! Nagyon örülök, hogy tudtad a teljes nevét! Kép
Igaz én még nem vagyok anyuka, de amit első anyáknapjáról írtál attól mégis könnyes lett a szemem...

Hívni foglak, igérem!

Mamacica
Mamacica

Helló Lányok!

Ma egész nap eszünk. Óránként keveset. Ki érti ezt? Pedig már úgy örültem, hogy beálltunk 3 órára. De nem minden nap egyforma, nemigaz?

Dia!

Tartottuk mi már sokáig a vízben, akkor sem volt másképp. Meghát nem is lehet végtelenségig, mert kihül a víz és megfázik a pici. Így is állandóan szívom le az orrát, mert egyfolytában szörcsög. Éjjel meg köhög attól, hogy néha alig kap levegőt. Pedig megy a párologtató.

Évi!

Lili még akkor is sír, ha fürcsi előtt fél órával evett úgyhogy nem hiszem, hogy mindig az a baja. Ara gondoltunk, hogy esetleg a hőmérséklet változása viseli meg. Ki a meleg vízből a hűvös levegőre. Bár rögtön bebugyoláljuk és a ventillátor is megy gyakran mégsem nyugszik. Talán kinövi. Nekünk is nagyon rossz éjszakánk volt, biztos az időjárás.

Jól ittragadtunk a férjem munkahelyén, esik az eső. Holnap délelőtt megyek sétálni, az biztos.

A mi napi programunk: reggel 9 körül kelés, reggeli mindkettőnknek, rendrakás nekem, nézelődés Lilinek, aztán Lili 1,5 óra elteltével alszik, addig mosás, teregetés, pakolászás, takarítás, viráglocsolás mi éppen van, aztán 2 körül séta 23 óra hosszan. Én este vasalok amíg apukája Lilinek játszik ill. foglalkozik vele. 1/4 9-től babamasszázs, aztán fürcsi, cici és alvás a picinek. Általában 3/4 10, 10 körül még egy kaja, aztán nagy alvás. Én pedig akkor fürdök, amikor Lili elaludt vagy 9 után vagy 10 után. Tévénézés nincs, olvasás, aztán alvás általában 11 körül. Éjjel 2 szopi, aztán másnap minden kezdődik előröl. Bár hála istennek nem olyan monotonak a napjaink, mert minden héten van egy kis utazás. A héten például megyünk a Corába bevásárolni, mert a készletek kifogytak.

Anyáknapjára kaptam egy hatalmas virágcsokrot a férjemtől. egy szál rózsát a barátnőmtől és egy cserepes virágot Apukámtól. Lili helyett Apukája mondott egy verset. Majd, ha megyünk az oviba ünnepségre...

Mamacica!

Mikor kezdődik a gyermeknemzés? Vagy már folyamatban van?

Most puszi mindenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek el a kisfiam rájött, hogy van hangja és sikongat. Amikor elöször csinálta, megijedt a saját hangjátol, olyan jót nevettünk rajta Kép.

Egyébként Ö is sokat "beszélget" már. Ha odamegyünk hozzá és mondunk valamit, akkor már fülig szalad a szája és "válaszol". Különösen azt szereti ha dicsérjük, mint aki érti úgy mosolyog.

Napirend nálunk reggel 6-kor kezdődik, akkor ébred Tomi és szopizik, mire jóllakik, addigra felébred a Timi is. Ilyenkor még lustizunk egy kicsit, nézzük a Minimaxot. Fél 9 körül nekiállok főzni. Délben eszünk, utána a Timit viszem aludni. Kifejezett séta időnk nincs, mert ha jó az idő nálunk egész nap kint vannak a gyerekek az udvaron. Amikor lányom már nem bír magával, akkor el szoktunk menni az állomásra megnézzük a vonatokat, ezt nagyon imádja.
Kisfiam is most már rászokott a 3 órás szopikra, bár most hogy melegek voltak sürübben kért, de kevesebbet evett. Viszont a három órából általában már csak egyet alszik a másik két órában fenn van és "magyaráz".

Holnap megyünk oltásra, szegénykémet úgy sajnálom most két szurit fog kapni. Kép

Tomi olyat szokott csinálni mostanában, hogy ahogy veszi a levegőt olyan mintha horkantgatna, nektek nem csinálnak ilyet a csemeték? A doktornénink azt mondta, hogy nem talál nála semmi elváltozást, normális dolog lenne ez?

Na megyek megetetem a fiatalurat, mert reklamál.

Sziasztok

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok Lányok!

Mindannyian szívből szóltatok. Olvaslak benneteket és mintha a saját történetemet olvasnám.

Anyák napja: én is kaptam virágot a kislányomtól, szép nefelejcset, olyan megható volt és én is másképp élem meg az anyukám iránt feltörő érzelmeimet.Sokkal intenzívebb.

Panka sajnos 3 napja az esti 10 órás etetés után reggel 1/2 5-kor kel,Kép oda a jóvilág, de még így sem panaszkodhatom, nyílván a meleg az oka. Ma ő is 2 óránként evett és kicsit nyűgösebb mint szokott. Vasárnap meg a nagyinál olyan hasfájós rohama volt, úgy sírt mintha nyúznák, nekünk meg majd a szivünk szakadt meg. Egyébként ő is " beszélget" és már véletlenül sem úgy találom meg az ágyában ahogy belefektettem. Izeg-mozog, a hordozóban is jár keze-lába, sikongat és ő is élvezi, hogy el vagyunk tőle ragadtatva.

Geri! Panka is sír fürcsi után, pancsikolni meg imád. Lassan megyünk a nagy kádba, abban jobban lehet uszkálni.

Ancsa! Mi is holnap reggel 8-ra megyünk oltásra, de örülök mert a férjem kivett 1 nap szabit, ő is jön, meg nyugodtabb vagyok, ha belázasodna a gyerek, nem leszek egyedül itthon. Írj, mi volt nálatok. A horkantás nálunk is jellemző, vagy szopi közben vagy ha alszik, még nevetünk is a férjemmel, hogy a gyerek jobban horkol mint ő.

Pár napja majd leültem a meglepitől, a gyereknek lábszaga van. Tapasztalta ezt más is?

Évi! Köszi a dokinénis választ, majd akkor én is megkérdezem a tarifát.

Napirend: a hajnali szopi után 9 körül kelés, baba eszik, majd jön velem a konyhába reggelizni. Ezután 1,5 óra játék jön és esetleges, hogy ezután alszik -e. Ha nem akkor 3 órán keresztül játszunk, 1 körül szik, utána játék ismét és ha hüvös van akkor 3-kor megyünk sétálni 1/2 5-ig, ha meleg van akkor alszik és a 4 órás szopi után 5-kor indulunk sétálni. Utána jön apukája, játszanak kicsit én tornázok, fürdök, majd együtt a konyhában vacsi. 1/2 10-ig én játszok vele, majd apukája fürdeti és addig itt lógok és aztán 10-kor etetés, ő alszik mi meg vagy tévézünk, vagy beszélgetünk vagy a párom dolgozi /netezik és meg olvasok és sajna éjfél körül fekszünk lévén mindketten éjszakai baglyok. aztán reggel meg nem megy a felkelés.

Lányok!Tudtok arról valamit, hogy ha a gyerek már hosszabb ideje nem szopizik éjszaka, akkor visszaáll a peteérés? Ugyanis én a szoptatásra alapozom a fog. gátlást, mert a dokim hormoninjekciót javasolt, de nem akarom ismét felborítani a hormonháztartásomat a következő terhesség előtt, a spiráltól meg félek. Köszi.

Na befejezem a regényt.

Jó babázást az aranyos gyerkőcökkel!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Sziasztok lányok!

Nem írtam még eddig, de mindig olvaslak benneteket és imádom ezt a topicot! Ránk az "elsô napok" talán már nem igaz, mert Marci ma 4 hónapos, de annyira tetszik a társaság, hogy mégis szeretnék ide írogatni, ha nem baj Kép. Valaki említette, hogy a babája fürdés után sír, Marcit a papája fürdett, de ô is mindig sír a törülközésnél, szerintem azért, mert addigra már nagyon fáradt és túlpörgött a sok játéktól, nem hiszem, hogy aggódni kell.

Pankamama: Én se hittem el elôször, de Marcinak is lábszaga van! Na azért nem olyan súlyos, de egyértelmûen érezhetô...

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, még annyi, hogy mi is pestiek vagyunk, és nagyon szívesen mennénk talira Veletek.

Eszter
Eszter

Pankamama!

Olvasd el a fogamzásgátlós topicot.
Engem ledöbbentett, hogy az inekciós módszer után milyn soká várható ujabb terhesség!!!

bigacsiga Kata
bigacsiga

Szia Lányok!

Eszter!

Gyere nagyon sokat és észreveszed, hogy itt most senkire nem vonatkozik az első napok megnevezés, mert az én babám a legfiatalabb ő pedig már 8 hetes. Nem lógsz ki a sorból, sőt... Üdv itt. Kép

Ma csodálatos napunk volt, elmondani nem tudom mennyira, tele van a szívem szeretettel. Csordultig. Eddig is volt, de ma Lili baba egész nap annyira édes volt, hogy még most is mosolygok, ha rá gondolok. Egész nap csak mosolygott, beszélgetett (a haverjával a piros kendővel, amit mindig a látóterébe tettem) és persze nagyon vidám és kiegyensúlyozott volt. Aludni nem aludt sokat így sokat élvezhettük a vidámságát. Igaz, hogy ma 1-2 óránként szopiztunk, lehet, hogy ennek tudható be. Sokat volt ott, ahol szeret lenni. Olyan boldog vagyok...

Mindenkinek ilyen napokat kívánok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Geri!

Lehet, hogy a hőmérsékletváltozás, de az igazság az, hogy annyira tudják komálni a vizet.... Még ha kihűlt, akkor is....Gondolom, anyaméh emlék... AZtán az is lehet, hogy fáradt, de emlékeim szerint nálunk az állt fenn, hogy Bori egyszerűen nem akart kiszállni a kádból.
A köhögéstől sem kell feltétlenül megijedni, van egy olyan időszakuk, amikor úgy próbálgatják a hangukat, hogy köhécselnek. Az állanó orrszívás pedig néha a visszájára fordulhat, mert fokozza a nyálka termelődését...

Ancsa!

Ez a hörgés tök normális, nem egy baba csinálja az ismerős családoknál, de még az én lányom is leutánozza, annyira tetszik neki.

Pankamama!

Azt mondják, hogy ha elhagyod az éjszakai szoptatást, akkor visszaáll a hormontermelésed. Nálam még bőven akkor állt vissza, amikor még többször szoptattam éjjel, szóval biztos ez is függ az ember szervezetétől. Azért jobb, ha nemcsak erre alapozol, mert az első peteérést még nem biztos, hogy észreveszed, és becsúszhat a következő baba is....

Puszi mindenkinek:

Dia

An
Dia

Szia mindenkinek!
Eszméletlen fárasztó napom volt ma, de azért benéztem ide (TB ügyintézés, biztosító ügyintézés, függöny és karnis mosás, szülői).
Geri! A fürdéssel mi is pont így voltunk. Pár hete még abban a pillanatban kezdődött az üvöltés, hogy kiemeltük a gyerkőcöt a kádból. Mostanában már csak öltöztetés közben kezdődik a kiabálás, de ha elég ügyesek vagyunk és lekötjük a figyelmét, akkor egy kis panaszkodással megússzuk. Mi 7-kor fürdetünk és hiába volt szopi mondjuk 6-kor, akkor is úgy csinál fürdés után, mint aki éhen akar halni.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Mi ez a nagy csönd?
Lányok meséljetek milyen volt az oltás? Nyűgösek a babák? Szurkoltam nektek, hogy minden OK-s legyen, remélem nincs gond!!
Tegnap már nem volt erőm elmesélni, hogy mit tud már a picim. Képzeljétek, nézegeti a kezét pár napja, olyan édes, állandóan bebandzsít amikor közelviszi az arcához. Ezenkívül nyúl a tárgyakért, az oldalára fordul, és teljesen elmászik onnan ahová teszem. Mostanában már a szoba közepére teszem őt a földre, onnan biztos nem tud leesni. A hordozót viszont már nem nagyon szeretem használni a lakásban, mert nem tudja benne gyakorolni az újdonsült tudományait.
Tejkiütésekkel az arcocskákon hogy álltok? Nekünk már nincs semmi. Olyan pihe-puha lett a bőre, hogy nem tudok vele betelni. Puszivonzó pofija van, szinte le sem tudom venni a számat róla, csak cupp-cupp-cupp állandóan. Az ekcémánk is elmúlt, úgyhogy minden hepiKép
Na sziasztok, és írjatok, hogy legyen mit olvasnom.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

na újra itt veletek. Szóval túl vagyunk az első kritikusnak számító oltáson. Babóca alig sírt, csak amikor szúrták. Hála Istennek nem lázasodott be, vidám, jó kedvű, eszik rendesen. Csak többet aludt mint szokott. Ma 5kg-ot mértek, és 60 cm /53 cm és 3,40kg volt születéskor./Doki néni meg volt vele elégedve, azt mondja gyönyörű, értelmes és a csípője is rendben van. Szóval itt is minden happy. Tejkiütés elmúlt, bőrszárazság van de kenjük.

Ancsa! Nálatok mi újság?

Dia! Köszi, csak akkor gondban vagyok, bár nem ebbe a topicba tartozik de csak nem haragszotok ha a tanácsotokat kérem. Hormont nem akarok, mert Clostyt kellett szednem a peteérés miatt és a következő baba esélyeit nem akarom kockáztatni.
Spiráltól félek mert hajlamos vagyok a fertőzésekre, félek a gyulladástól. A latexra érzékeny vagyok, tehát gumi kilőve, számolgatni meg nem tudok még mert nem tudom mikor van peteérésem. Na most mit csináljak?

Kati! Köszi a szurkolást. Gratula az ügyes bébihez, ugye el lehet nézegetni őket szinte egész nap?

Lányok! Akkor 2 hét múlva egy XVI. kerületi, Erzsébet-ligeti kirándulás mehet? Írjatok, mert akkor kell szervezni.

Üdv: Pankamama
PM

Helló Lányok!

Pankamama! Okes a kirándulás május 23. szerda jó lenne? Kijelölhetnénk azt a napot és akkor mindenki megmondja, hogy jó-e neki vagy legyen máskor. Van egy új védekezési mód vmi film, amit a hüvelybe kell felhelyezni, a Rossmannban lehet kapni. Én is vettem, de még nem néztem meg milyen. Kicsi vékony dobozka. Próbáld meg.

Kati! Elvesztettem a fonalat, mennyi idős is a babád? Egyébként gratula hozzá, hogy már ilyen ügyi.

Nekünk ma jó napunk volt, bár nem annyira mint tegnap. Délelőtt elmentünk tanácsadásra, még jó, hogy nem kellett sorbaállni. Rengetegen voltak. A mi dokink is kijár hozzánk, igaz én nem fizetek, mert törpe korom óta ismer együtt nyaraltunk minden nyáron stb... Szóval itthon adja be az első injekciót a picinek (a többit nem) és azért mentem le a tanácsadóba. Lili baba már 5,70 kiló és 63-64 cm. Jó nagy baba. Múltkor találkoztunk egy nála 2 héttel idősebb babával aki 3,10 kilóval született és akkor volt 4 kiló. Hát nagyon pirinyónak tűnt Lili mellett. Lili úgy kapálózott majd kiesett a kocsiból a másik babuci meg csak feküdt, pedig fent volt. Mekkora különbség van egyidős gyerekek között.

Évi! Nagyon édes a babucid. Megkaptuk a fotót. A mellékletet még nem nyitottam ki, ha leszállok innen megteszem. Tündéke. A párom feltelepítette a gépre azt a programot amivel fel tudom vinni a kameráról a gépre a képeket, már csak meg kell tennem. Mindenesetre Lili lett a képernyőháttér a nagy szemeivel néz, amikor bekapcsolom a gépet. Hát persze, hogy mosolygok egyfolytában... Olyan édes.

Dia! Tegnap persze nem volt sírás. De betudtam az egész napi jókedvnek. Mindenesetre sokáig fürdettük. Lehet, hogy bejön. A köhögés csak éjjel van, amikor tele van az orra, akkor szerintem nem a hangját próbálgatja. Azt nappal teszi, de nem köhögve. Egyfolytában dumál. Veletek mizújs? Múltkor nem válaszoltál arra, hogy a férjed vigyáz-e Borira, amíg dolgozol.

Most búcsúzom, irány a babamasszázs.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!
Ma jó hamar elaludt mindkét gyermekem, úgyhogy mégegyszer fel tudtam jönni.
Pankamama! Örülök, hogy simán ment az oltás. Éjszakára azért adsz neki kúpot?
Geri! A kisebbik lánykám Kitti, szombaton volt 11 hetes, 6,30 kiló és 62 cm. Neki a két hónapos oltása 2 hetet csúszott, mert hasmenése volt, így aztán a többi oltás is 2 hetet csúszni fog.
A nagyobbik lányom Alexandra 7 éves, elsős. Holnap lesz az iskolában az anyáknapi ünnepség. Valamelyikötök már elmerengett rajta, hogy "majd az oviban..." Hát igen, először még azt hittem cikis, hogy sírva fakadok, de nem bírtam visszafogni magam, aztán rá kellett jönnöm, hogy nincs is erre szükség. Az ilyen ünnepségeket általános zsebkendő osztogatás előzi meg.
Ancsa! Nektek is ilyen simán ment a szuri?
Jó éjszakát mindenkinek!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Szia Geri!

Mi jól vagyunk, minden okés amúgy.

Bori már napi egyszer eszik szilárd kaját, de olyankor már egy egész üveggel. Amúgy még mindig szopzik. Pedig másfél hónap múlva itt az első szülinapja.... Úristen, hogy rohan az idő!!!!
Már fél kézen fogva jár, lassan elindul, pakol egyfolytában, és mindent nagyon alaposan megvizsgál (vasárnap valami fiókból kiszedett valami maradék tampont, azokat rágcsálta egész nap...Kép)
Már önkiszolgálóban működünk, magyarán felhúzza a pólóm, amikor neki úgy tetszik.
Dobál és dobál és dobál. Homokozni is szoktunk a játszótéren, ilyenkor én disznóbb módon tudok kinézni, mint ő, mert ugye anyára kell lapátolni az összes homokot. Ja, és ha kutyát látunk, akkor azt meg kell tépni!!!
Már van egypár szava is: apa, anya, cica, cici, teszik (tetszik), agy (adj), at (ott), szóval elég szépen fejlődik...
Súlyát már nem is tudom, több, mint egy hónapja nem voltunk méredzkedni, de nem úgy néz ki, mint aki éhen akarna halni. Magassága pedig már túl van a 86 centin.
Amikor dolgozom (9-13-ig), akkor vagy az apjával, vagy egy barátnőmmel azaz a hivatalos bébiszitterünkkel van, akit imád.

Szóval, tényleg minden okés, csak ne kéne napi négy órát távol lenni tőle. Egyfolytában attól félek, hogy mi van ha lemaradok az első igazi lépésről, az első igazi mondatról, ilyenek... Élvezzétek, amíg otthon lehettek, minden perc távol tőlük nekem olyan haszontalannak tűnik.

Na, most én kérek viszont tanácsot. Mint már említettem, lassan itt az első szülinapja, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Valami olyan ajándékot szeretnék adni neki, aminek most is hasznát látná, tudna vele játszani, de késább is megmaradhatna és örök emlék lenne neki az első szülinapjáról. Ja, és tortaügyben is, nem adok neki még tejet, mert anyai ágon, három nemzedékre visszamenőleg mindenki allergiás a fehérjékre és a tejcukorra is. Várom az ötleteket....

Puszi nektek:

Dia
Dia

Sziasztok Lyányok!
Háát... én aztán megint jól nem értem rá! Pedig hiányollak benneteket nagyon! Aztán meg csak gyözzem olvasni! Csilla, örülök, hogy tudod, mi ez a csönd, nálunk aztán van pörgés! Levi visszaállt a nagyjából 2-3 óránkénti kosztra, közte is többnyire játszunk vagy játszunk, szóval sokminden mást nem tudok csinálni. Nálunk nincs teljesen kialakult napirend, egy biztos pont a séta, de az is csak annyira, hogy délután van. Az esti szeánsz viszont kialakult, fél9 körül fürdés, masszázs, aztán cici és 9-10 töl alszik. Az éjjelek viszont mesések! Tegnap már 8 óra ment evés nélkül! Egyébként Levi is rengeteget gögicsél, meg kell örülni töle, olyan kis drága.
Ma viszont durva reggelünk volt: vénásan vettek töle vért, olyan keservesen sírt, azt hittem, megszakad a szívem. Mindez azért, mert a jövö héten 2 napot kórházba kell mennünk, hogy kivizsgálják, nincs-e veleszületett vese- vagy húgyúti rendellenessége. Hát, mit mondjak, elöre sajnálom az én kis mosolymarcimat, agyon katéterezni egy 3 hónapos kis babát! Bárcsak átvállalhatnám! Nagyon puszi mindenkinek, már nagyon éjszaka van és még ki kell teregetnem!
Jó éjt!
Adri
KAdri

Sziasztok lányok!

Legnagyobb sajnálatomra egyre kevesebb időm van a babanetre, mert legnagyobb örömömre egyre többet van ébren a lányom, s ilyenkor egyszerűen vele KELL foglalkoznom, vagy legalábbis néznem ahogyan eljátszik, elfoglaja magát valamivel. Annyira édes.
Pedig könnyeket csalnak szemeimbe soraitok. Annyira megható a sok boldog ifjú anyuka...

A fürdés nálunk lassan két hete sírás mentes, viszont valaki írta, hogy fürdés után mindig éhesnek néz ki a gyermek. Ez nálunk is így van, hiába evett esetlegesen este fél hétkor a gyermek, fél nyolckor fürdés van, s utána 10 percen belül szopizni kell, különben vigasztalhatatlan lesz. Ez az esti evés van, hogy egy órás nyammogássá nyúlik, de utána 9-től alszik a pici, igaz már nálunk is csak fél ötig, mint Pankamamánál, vége a szép időknek, mikor még néha hat, fél hétig is aludt.
De így is nagyon jó éjszakáink vannak nem panaszkodhatom. Kép
A gond inkább egy kicsit az, hogy a reggeli evés után jó ha hétkor visszaalszik... akkor meg én már nem tudok, két és fél óra ébrenlét után... Kép

Anett egy hónapos kora óta nem eszik éjjel, /a reggel 5 nálam már reggel van, így könnyebb Kép/, akkor ezek szerint vége a menstruáció mentes időnek? Kép Pedig úgy élveztem ezt a fajta szabadságot.

A sétáról nem szeretnék lemaradni, egyenlőre úgy látom, jó az időpont is.

Nálunk a napirend /közel sem biztos/ pontjai: reggel most már fél ötkor kelés jó nagy evés, héttől, vagy később alvás, majd általában 10-kor kel, eszik, ezután másfél óra játék következik, aztán alvás. Délután kettőkor szopi, háromtól négyig séta, séta után öt óra körül evés, ilyenkor néha egy kis almalét is kap, nagyon élvezi, s mindig még többet akar, de nem merek, csak az íz miatt kap, este fél nyolckor fürdés, evés kilenckor alvás.

Kadri! Nehéz lehet neked ez a kórházi megpróbáltatás, igazán nem irigyellek, de gondolatban sok erőt, kitartást küldök, s remélem hamar, s a legkevesebb fájdalommal túllesztek rajta.

Puszi,
Mse
Mse

Dia!

Tortaügyben pár hónapja volt egy sorozat, a topic: Gyermekek/Gyermekeinkrõl
Nálunk anyu háztartási kekszbõl meg õszibarackból épített egy nagy vajasdobozba tortát. De azon az oldalon egy csomó ötlet elhangzott, nézd meg!
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Ma csupa jó hírem van. Tegnap voltunk hasultrahangon. Az én kisfiamnak egy hangja sem volt, sot még el is aludt közben.(Biztos élvezte,a hasmaszírozást..)Olyan büszke voltam rá. És a dokinéni megállapította, hogy egyenlore minden rendben a gyomránál, és mivel olyan nyugis volt, szétnézett mindenfelé. Az eredmény pedig, hogy mindene megvan, és szabályos odabenn.
Mivel a gyógyszertol nagyon álomszuszék lett. Kétszer nem adtam neki, erre reggel megint jött sugárban, bár nem sok.Ez van. Majd a normál dokinéni mond valami okosat. De én azért sokkal nyugodtabb vagyok.
És életében eloször este 9 szopi után hajnal 4-kor ébredt!!! 7 órahossza!! Azt hittem rosszul van, de még csak nem is kiabált kajáért! Nem bízom azért el magam, de olyan jól esett!
Tegnap kapott új kis ruhácskát, sapkát, hát egyszeruen ennivaló volt benne. Csináltam is róla gyorsan fényképet! (Geri várom Lilirol a képeket!!)És egyre többet gogicsél. Erolködik, próbálkozik, és majd el repül (én is) amikor végre sikerül neki!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert kisfiam nem viselte túl jól az oltást, elég nyügös volt egész nap. Láza neki sem lett szerencsére. Viszont megajándékozott bennünket egy átaludt éjszakával, mert este 8-tól reggel fél 6-ig aludtunk. Én ugyan felébredtem a szokott időben 2-kor, meghallgattam, hogy szuszog-e még, de minden rendben volt nála. Úgy látszik az oltások után ilyen jól tud aludni.
Tanácsadáson minket is megdicsért a dokinéni, ugyanis kisfiam 65 cm és 7,2 kg. (születési adatok 56cm, és 3,8 kg) Igazi óriásbébi. Próbálkozik Ö is már az oldalra fordulással, ami azért meglepő számomra, mert a Timi talán 5 hónapos korában kezdte és bőven elmúlt 6 amikor meg tudott fordulni. Tényleg igaz, hogy minden gyerek más, mégha testvérek is.

Tegnap feltettük a babakocsira a kocsicsörgöt, hát kisfiam megbüvölve nézte mi az a színes valami és csak úgy nyújtózkodott utána hogy elérje. A másik kedvence a szölölevelek, a lugasban szokott kinnt lenni és órákig el tudja nézegetni, ahogy a szél mozgatja a leveleket.

Adri!
Levinek volt valami tünete, ami miatt gyanakodnak az orvosok ilyesmire, vagy ez felétek rutinvizsgálat? Én is ettől félek, hogyha nem múlik el a vesemedencetágulata a fiamnak, ránk is hasonló borzalmak várnak. Sok kitartást neked és kevés fájdalmat a kisfiadnak!

Lányok!
Irigyellek titeket a közös séta miatt, gondolatban veletek leszek!

Sziasztok

Ancsa
Anyanyanya

Geri, óriási lehet Lili! Bár ha belegondolok, Csongi is nott 11 cm-t, és hízott 2.4 kg-t 2 hónap alatt. Nem semmi teljesítmény. És olyan kis formás lett. Az én szememben már olyan nagy baba!!! Ja, még valamit a fürdésrol. Nálunk kb. heti kétszer nagykádban van az apával. Annyira élvezik, úszkál, és sokkal tovább van benne, mint a kiskádban. Szerintem próbáljátok ki!
KAdri! Mi baj van Levivel, hogy ilyen drasztikus megoldás kell mint a kórház? Kiráz a hideg is a gondolatra. Szegénykém, sok erot hozzá, és mielobbi gyógyulást!
CsKati, nagyon klassz lehet egy anyáknapja az oviban... Én biztos végig "bogném" az egészet.
Dia, szerintem próbálj valami olyan játékot venni, amit már most is tud használni, de még sokáig jó lesz. Konkrét ötletem nincs, mert rég jártam játékboltban, de a gyerek szerintem azt értékeli a legjobban!
Eszter, örülök, hogy itt vagy, gyere gyakran, mindig jó már tapasztalt anyukák sorait is olvasni!
További szép napot.
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
De jó, hogy ilyen jól vagytok mind! Évi! Örülök, hogy mindent rendben találtak, szerintem már nincs miért aggódnod! A jól sikerült éjszakához is gratula! Lányok! Ha van a neten képetek a gyerköcökröl, küldjétek már el nekem is! Olyan jó lenne jobban megismerni benneteket... címem: kromiadri@yahoo.com Arra is gondoltam, hogy csinálhatnánk már egy listát, hogy ki mekkorra is valójában, gondolom sokkal könnyebb lenne követni, ki hol is tart! Ilyesmire gondoltam:
név baba neve, szül.dátum, lakhely
akkor el is kezdem, aztán majd rakhatjuk korsorrendbe is!
KAdri - Leevi 01.02.16 Joutseno/Finnország
Levivel az volt, hogy még a kórházban felfedeztek nála egy húgyúti fertözést, amire 10 lóadagos antibiotikum kúrát kapott vénásan, egy beépített kis csövön keresztül. Semmi nem látszott rajta szerencsére, mert nagyon idöben felfedezték. Ez miatt kell most a további kivizsgálás, hogy nem fejlödési rendellenesség okozta-e a bajt. Hát, nagyon félek a dologtól, nem kis dolog ez egy kisbabának. Na, Levikém nagyon sír, futok!
Mindenkinek puszi:
Adri Kép
KAdri

Sziasztok Lányok!

Olyan jó olvasni, hogy milyen szépen fejlődnek a csemeték. Azért az nem semmi, hogy már ilyen hatalmas súlyuk van a babáknak és, hoyg milyen sokat nőttek. Akkor ti már vehetitek a nagyobb ruhákat.

Ancsa! Örülök, hogy nálatok sem volt láz, az én kicsi lányom mára lett nyűgös, sírós és még ma is sokat aludt a többi napokhoz képest. Ma pocifájás is volt. Viszont ő ismét reggel 4-kor kelt enni de utána aludt is tovább 1/2 8-ig.

Geri! Nekem tökéletes az időpont, csak azt nem tudom, hogy kik jönnének, mert eddig csak te reagáltál. Örülök, hogy ilyen jól fejlődik a babád, légy is rá büszke. megírnád a nevét annak a fog.gátló filmnek, hogy meg tudjam keresni a boltban? Köszi.

Évi! Örülök, hogy nálatok is nyúlnak az éjszakák, remélem így is marad. Nálunk romlott a helyzet mert az utóbbi napokban Panka hajnali 4-kor kel enniKép és utána vagy alszik egyből vagy nem.

Adri! Gondolok rátok, hogy gyorsan túl legyetek ezen a tortúrán. Gondold el, hogy Levi ebből semmire nem fog emlékezni, neked valszeg szőrnyűbb lesz az aggódás. Írj, hogy mi újság.

Mse! Ugye milyen értelmesek már a lúrkók? Szinte lehet velük egész nap szórakozni, mosolyogni a reakcióikon, megzabálni őket a gagyogásukért és elájulni a mozgásfejlődésükön. Én is hanyagolom mostmár a házimunkát amyennyire lehet inkább babázok, sétálunk meg azért tornázok gyakran. a többi ráér. Jössz máj. 23-án kirándulni? Jó lenne veled is megismerkedni.

Dia! Azt kérdezném, hogy tejfehérje allergia, vagy ált. fehérje allergia áll fenn?
Mivel én is tejcukor érzékeny vagyok sajna ezért az összes tejterméket el kellene hagynom és piskóta alapú gyülölcssütiket szoktam enni keserű csoki öntettel. Finom. Itthon csinálom. Ha mégis krémes sütit akarsz akkor meg lehet kapni Magic laktózmentes tejet. Ajándék: én valszeg egy óriási plüss álatkát fogok neki venni, az ngyobb korában is jó lesz és oda tud hozzá bújni.

Most befejezem , megyünk enni és akkor írjatok a talival kpcsolatban.
Adatok:Móni-Anna-Bp.2001.02.13.

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Ezt imádom, mikor ennyien írtok!!! Olyan jó olvasni.

Adri! Nálatok most 20 fok van, láttam a Tévében. Élvezed a tavaszt? Mindig megnézem, hogy milyen az időjárás arrafelé.

Lili adatai:

2001. 03. 14. Dunaújváros

Évi!
Készül, készül a fotó, de én bevallom őszintén kezdek lemerülni mint egy elem. Keveset pihenek és az éjszakai kelések miatt reggel mindig hullának érzem magam. Nagyon nehezen ébredek és vánszorgok egész nap. Úgy döntöttem, hogy az elkövetkező napokban akkor alszom, mikor Lili és talán kipihenem magam. Ma is kirándultunk egyet, Veszprémben néztünk egy-két autót, mert szeretnénk lecserélni a Suzukit. Hát úgy döntöttünk, hogy Suzukira cseréljük, mert jelenleg az a legolcsóbb autó és tele van extrákkal. És én nagyon meg vagyok elégedve vele. Szóval hulla vagyok. Lili éjjel kétszer kelt, elvileg háromszor, de egyszer vártam egy kicsit, mert túl közelinek tartottam az előző kajaidőponthoz az időt és azon kaptam magam, hogy reggel 6 óra van és a kicsi lányka alszik. Úgyhogy visszaaludt. Így tudtam én is aludni egy huzamban 5 órát.

Azt szerettem volna megkérdezni, hogy Ti mit csináltok, ha csuklik a babátok. Mert én cicit adok neki, de van amikor nem fogadja el (na akkor nagyon tele van a pocak) és akkor nagyon sokáig csuklik.

Dia! Olyan jó olvasni Boriról... Klassz csajszi lehet. Jó lesz már megismerni. Nekem nincs jó ötletem, bár egy rajztábla szerintem klassz dolog. Tud rá firkálni és később is tudja használni. Az unokatesóm ennyi idős korában kapott és most nagyon szépen rajzol. Sokat gyakorolt.

Puszi mindenkinek, jó éjszakát:

Geri
gerigeri

Pankamama!

A film neve: Hormonmentes hüvelyi fogamzásgátló film, Vaginal Contaceptive Film. Kék vékony doboz, rózsaszín betűkkel.

Geri
gerigeri

Geri!

A fogamzásgátló topicban a Manó írt egy dologról ez is az vagy ez más?

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Pankamama!

Tejfehérje és tejcukor. Szóval a teljes repertoár nagyjából kilőve, valami olyan kellene, amibe nem kell tej... Nem ragaszkodom a krémes torához, inkább valami gyümölcsös vagy sütőtökös csodára gondoltam...

Geri!

Hát igen, nagyon jófej tud lenni, hihetetlen, hogy a hónapok múlásával mennyit fejlődnek. Ezelőtt 4-5 hónappal még egészen más volt...
A csuklás miatt ne aggódj, teljesen normi dolog, nem kell vele csinálni semmit, meg hát, ugye a pocakban is csinálják. Szóval, ha már nagyon unja, legfeljebb elbőgi magát, attól meg magától megszűnik.

Puszi:

Dia
DIa

Sziasztok Lányok!!
Én még teljesen új vagyok itt,olvasgattam a beszélgetéseteket,és nagyon megtetszett ez a topic.Nekem hetedikén volt két hónapos a kisfiam, Jancsi.Most 5,6 kilós, 59 centis.
Pankamama:Én most hallottam az orvosomtól a helyi fogamzásgátlásról, ami nem tartalmaz hormont,és egyfajta spermicid anyagot tartalmaz, ami nem veszélyes sem Rád, sem a gyerekedre (nem kerül bele sem a vérbe, sem az anyatejbe.)A neve Pharmatex, négyféle létezik belole, kúp, tabletta, krém ,és 'tampon'.Bízom benne,hogy nekünk beválik, ugyanis én is hasonló problémákkal küzdök,mint te, és Jancsi sajnos gyógyszer mellett fogant.(Hál'Istennek nincs semmi baja:-))
Sziasztok jó éjszakát mindenkinek! - Verus
verus (verus)

Kedves Lányok,

Ilyenkor délelôtt Marci nagyot alszik, így gondoltam benézek egy kicsit. Marci már 10 napja este 11-tôl 6-7-ig aludt (kicsit el is bíztuk magunkat), erre ma megint 5 elôtt felébredt. Szerintem nem is éhes volt, hanem borzasztóan be volt dugulva az orra és szürcsögött. Szegénykének kiszívtam orrszívóval (nagyon sírt), aztán szopott. Az a vicc, hogy nem is náthás, csak éjjel van ez. Nem tudjátok mitôl lehet? Lehet, hogy párologtatót kéne venni? Vagy a padlószônyegtôl lehet? Régebben a fûtésre gyanakodtam, dehát mostmár nem fûtünk.

Egyébként ezek az adataink: Eszter, Marcell, Bp. 2001.01.07.

További jó babázást,

Eszter
Eszter

Sziasztok Lányok!

Verus! Aranyos vagy, köszi a tippet, üdvözlünk itt, gyere amikor tudsz. Ezt a készítményt felírják vagy csak eldöntöm melyik formáját akarom és kérem a gyógyszertárban? Kérlek írd meg. / Milyen macera ez a fog. gátlás, nem?/
Írj a kisfiadról, a napirendetekről és hogy merre laktok.

Eszter, Mse, Dia, Ildi, Ancsa, Kata stb...Mit szóltok a május 23-i Erzsébet -ligeti talihoz? Van kedvetek jönni?

Dia! Akkor mégiscsak a gyümitortát tudom ajánlani. Tojásos piskótaalapra mindenféle gyümit rakhatsz és ezt leöntöd piros gyümölcszselével, A gyümik közé rakhatsz szines gumicukorkát is, úgy érdekesebb.

Jó éjt: Pankamama
PM

Hahó Lányok!
Akkor megpróbálkozom a táblázattal-eddigi adatok alapján:

Eszter -Marcell,2001.01.07., Bp.
Pankamama/Móni -Anna, 2001.02.13., Bp.
KAdri/Adri -Leevi, 2001.02.16., Finnország
Geri -Lili, 2001.03.14., Dunaújváros

Többiek???
Itt tényleg itt a nyár, és nagyon élvezzük! Bár ma már kissé hüvösebb volt, azért akkor is tuti!Ha Levi eredményei jók a jövö héten, akkor 25-én hazamegyünk egy hónapra, már alig várom! Az már csak két hét!
És van egy nagyon amatörnek hangzó kérdésem: lányok, milyen oltásról beszélgettek? Most milyen sorrendben és milyen oltásokat kapnak a babák? Itt Levi egyenlöre csak BCG-t kapott a kórházban.
Jó éjt mindenkinek!
Adri Kép
KAdri

Adri!

Íme egy link a hazai helyzetrõl:
[url=http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show&aid=19990330193008" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show&aid=19990330193008[/url]
Egyéb oltásos linkek gyûjteménye, innen a babanetrõl:
[url=http://www.babanet.hu/netk/n5/i6.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/netk/n5/i6.htm[/url]

Lányok, engem nem kell nagyon számolgatni, szívesen megnéznélek benneteket, de én már öreg vagyok (pontosabban a srácok!) és dolgozom. De remélem a nyári (júl.28) találkozón látlak benneteket!

Eszter, valahol valakinél olvastam, hogy hasonlóknál valahogy megemelte az ágy fejrészét, és elmúlt a probléma. Nem tudom pontosan, meg azt se, hogy ez egyáltalán helyes módszer-e, valaki itt a babaneten mesélte, nem olyan rég, csak gõzöm nincs melyik topicon.

Ildi
Pethes Ildikó

Na tessék, elküldtem, visszajött a lap elejével, és pont ott olvasom Évitõl a szivacsemelést. De akkor lehet, hogy nem is erre írta. na bocs.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Verus!
Üdv a körünkben, gyere amikor csak tudsz!

Eszter!
Amikor kiszivod a kisfiad orrát, jön belöle váladék? Mert a szortyogás attól is lehet, hogy amikor visszaböfizi a tejet, az orrába is jut belőle és emiatt szörcsög. Az én kisfiam is szokta ezt produkálni, de a dokinéni megnyugtatott, hogy teljesen természetes dologról van szó. Söt azt is mondta, hogy ilyenkor az orra nincs is eldugulva, csak úgy hangzik.

Pankamama!
Az időpont jó lenne, de sajnos én nem tudok jönni, mert vidéki vagyok és még jogosítvánnyal sem rendelkezem. Kép Két picivel meg tömegközlekedni elég macerás. De azért gondolatban veletek leszek.

Adri!
Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen Levivel, és jöhessetek haza! Kép
A mi adataink:
Ancsa-Timi 1999.01.18
Tomi 2001.02.02. Maglód
Ugye nem baj, hogy az elsöszülöttemet is belevettem?

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok!
Tegnap én is megcsináltam a táblázatot excel-ben, de fogalmam sincs, hogy ide hogy kell betenni. Másik topicban pedig láttam már táblázatot. Na azért berakom ide az összeszedegetett adatokat, csak sokkal rendezetebb lenne rendes táblázatban. Akinél tudtam az életkort, annál azt is odaírtam. Remélem nem hagytam ki senkit. Szóljatok. Ha meglenne az összes adat, meg be tudnám illeszteni az excel táblát, akkor időrendi sorrendbe is lehetne tenni.
Adri! Nem baj, hogy belekontárkodtam az ötletedbe?

Eszter - Marcell, 2001.01.07. Budapest
Verus - János, 2001.03.07.
Geri - Lili, 2001.03.14. Dunaújváros
Móni /Pankamama/ /27/-Anna, 2001.02.13. Budapest
Kadri /28/-Leevi, 2001.02.16. Joutseno/Finnország
Évi - Csongor Attila, 2001.03.10. Budapest?
Ancsa /Anyanyanya/- Timi 1999.01.18 Tamás 2001.02.02. Maglód
Mse /23/-Anett Tünde, 2001.02.28
Jázminmama /24/-Jázmin
Bobojsza
Cskati /26/- Alexandra 1994.04.24. Kitti, 2001.02.17. Budapest

Pankamama! A közös sétára én is szivesen elmennék, de fogalmam sincs hol van Erzsébet-liget, hogyan lehet odajutni? Valószinűleg jó messze tőlünk (Pesterzsébet), kocsi pedig nincs. Tömegközlekedéssel hogyan lehet odajutni? És a találkozást hány órára gondoltátok?
Ildi! Én úgy emlékszem Évi a szivacsemelést a nagy bukások megelőzésére írta.
Az éjszakai náthásságot mintha Geri írta volna. Bocs ha hülyeséget írtam, de így rémlik.
Megpróbáltam visszakeresni, de nem sikerült.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Ildi, köszi a linkeket, utánanézek!
Kati, dehogy is kontárkodtál bele, csak nyugodtan variálja mindenki kedve szerint! Én megpróbálom addig is idörendbe tenni, de lányok, szabadkéz mindenkinek a módosításhoz!

Eszter - Marcell, 2001.01.07. Budapest
Móni /Pankamama/ /27/-Anna, 2001.02.13. Budapest
Ancsa /Anyanyanya/- Timi 1999.01.18
Tamás 2001.02.02. Maglód
Kadri /28/- Leevi, 2001.02.16. Finnország
Cskati /26/- Alexandra 1994.04.24.
Kitti, 2001.02.17. Budapest
Mse /23/- Anett Tünde, 2001.02.28
Verus - János, 2001.03.07.
Évi - Csongor Attila,2001.03.10.Bp
Geri - Lili, 2001.03.14. Dunaújváros
Jázminmama /24/- Jázmin
Bobojsza

Hát, nincs túl jó hírem. Ma beszéltem a kórházzal, azt mondták, találtak megint valamit Levi pisijében, hétfön vesznek hasfalon át vizeletmintát, ha abban is van valami, halasztani kell a vizsgálatot, akkor a hazamenetelnek is löttek, ami böven a kisebb baj, csak Levinek ne legyen semmi baja! Na meg a mintavétel is plussz szúrás... legyen már ennek az egésznek vége! Szorítsatok, hogy ne találjanak semmit! Nagyjából szerdára fog kiderülni, hogy akkor mehetünk-e csütörtökön a kórházba. Na tessék, már a kórházba jutás is jutalomnak hangzik...
Ja, és mától fenn van Leviröl is kép a babanetes családok oldalon!
Mindenkinek kellemes napot!
Adri
KAdri

Sziasztok!
Köszi az üdvözlést!!
PM:ezt csak úgy kérni kell..különbözö áruk van,de ezt úgy is elmondják a patikában.
A kisfiamról: O a negyedik babám(nk),Budapesten született a Margit kh.-ban 3200 g-mal és 51 cm-vel.Csak szoptatom Kép,de nem is hajlandó elfogadni mást.Elég sok tejem van,így adok le.Ez kissé macerás,de ha így is-úgy is kifejném akkor miért ne adnám oda annak,akinek szüksége van rá? Nem?Imádjuk a kis Jancsit,mindenki azon veszekszik,hogy ki vegye fel!Kép Félek is egy kicsit,hogy el lesz kissé kényeztetve.
Mi Újpalotán lakunk,Bp.-en.A napirendünk kissé kötött,mivel már van iskolás a családban és hozzá ill. az iskolához kell igazodnunkKép( Ez az én fájó pontom,mert sokszor aludnék 8.-ig..

Ez a közös séta úgy néz ki,hogy találkoztok vhol és együtt sétáltok?(Tök jó!)

Adri,szorítok én is Leviért!!Ahogy olvastam Rólatok rátok férne már egy kis jó...

Jó éjt mindenkinek!!
Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak titeket, demost lassan az írásra is rászánom magam. Persze, csak ha szabad, mert ahogy látom, nagyon jól összeszokott már itt a társaság...
Petra lányom 03.13-án született 3550g-mal,és 52 cm-rel. Azt hiszem, nagyon nagy szerencsém van vele, mert rendkívül nyugodt baba, és jó nagyokat lehet mellette aludni/clipart{happy}(ez vajon sikerült?)

Kati, Adri!

Amikor kerestem, hogyan kell mosolygós sárga gombóckát gyártani, ott belefutoottam abba, miként lehet táblázatot idevarázsolni...

Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok Lányok!

Ha kész a táblázatotok utána küldjétek el a szerkesztonek is (Gabi) szer@babanet.hu , hogy a nyito oldalon levo táblázaatot is módósítani tudja.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!
Adri! Szorítok nektek!!!!!! Remélem nem lesz semmi baj.
Verus! Mi is az iskoláshoz alkalmazkodunk, az alvást úgy oldottam meg, hogy mikor útnak eresztem a családot (férjem viszi a nagy lányt 7-kor) utánna szépen visszafekszünk és szerencsémre alszunk tovább kb. 9-10-ig.
Madárka! Először is légy üdvözölve! Ez nem zártkörű rendezvény, úgyhogy bárki jöhet. Elárulod, hogy hogyan kell a táblázatot idevarázsolni?
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?