Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
goodfairy: Mivel a párom erdélyi, gondolom az volt az oka. De igazából nem értettük, ha egyszer mindent úgy csináltuk ahogy előírták, miért nem kaphatta meg rögtön az apja nevét. Kíváncsi leszek, hogy most hogy lesz :roll:

drumka

Sziasztok!
En is eltuntem egy kicsit, nagyon sok a munkam, mellette Rebeka is lebetegedett, ugyhogy eleg keveset vagyok netkozelben abban a kis idoben, amit otthon tudok tolteni!

Ancsa!
Udv kozottunk, es orulok, hogy mostani terhessegeddel minden rendben van!

Amaryl!
Tudom, lehetetlen, de tenyleg probalj meg a fenekeden maradni. Ha nem magad, legalabb a pici erdekeben! Bar szerintem te ugyanolyan fontos vagy!

A picuroknak gyogyulast, remelem, lassan mi is kimaszunk ebbol a kohogos-taknyos nyavajabol.
En folyamatosan hanyingerrel kuszkodok, neha mar egesz elviselhetetlen, enni nem tudok, viszont hanyni sem hanyok. Csak szarul vagyok. A Rennie olyan, mint halottnak az utolso kenet. Pedig mar a 33. het kuszoben allok! :) Hasam oriasi, es lassan veszek magamnak egy kerteszgatyot, mert ezt a gumis vackot mar nagyon nehezen toleralom. :roll:

Bocsanat, ha nem irok mindenkinek, azt hiszem Cas es Edith irta, hogy a picurok nyuglodnek. Veletek vagyok, es kitartas! Embertprobalo ez, mert ha a kicsi nem alszik, te sem alszol, reggelre meg hadd nem mondjam, hogy nezel ki... :wink:

Es egy gondolat: lassan elkezdhetnek mobilszamokat cserelni egymas kozott. Tudom, ez nem mindenkinek surgos, de elvileg a 36. het utan mar gond nelkul johet a baba...

Mindenkinek oleles, vigyazzatok magatokra es pocakotokra!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sebi már jobban van, a sok-sok cebion, némi orrcsepp (hú, ebből van ordítás) és némi köptető (szerencsére legalább ezt szó nélkül beveszi) után rohamosan javul a helyzet. Viszont a bezártság és mozgáshiány miatt majd' megőrülök, mire sikerül elaltatni, tegnap még 3/4 10-kor is viháncolt. :( Ráadásul férjem elment egy barátjával dumálni, és hiába jött át egy barátnőm, azért a fektetés javarészt rám maradt, hát majdnem megőszültem. :( És most ebéd után megint?!

Gem
Rebekának is jobbulást!
Te jó ég, most esett le, hogy Amaryl és Te már túl vagytok a 30. héten?! Huh! Közeleg a célegyenes?! :roll:
Hát igen, az éjszakázás nem tett túl jót, bár nálunk sokszor a férjem kel Sebihez, most nem hagyhattam, mert este sokáig dolgozott, és vmikor aludnia is kellett. Este hazajött, és kérdezte is, hogy mitől olyan karikásak a szemeim, szörnyen nézek ki... :lol: Hát mondom egy félig-meddig átvirrasztott éjszaka, és egy lakásba bezárva nyűgös gyerekkel eltöltött nappal után mitől lennék üde?! :lol:

Amaryl, Kriszta
Az én méhnyakam is megrövidült, de teljesen zárt minden szerencsére.

Ancsa
Nálunk anyám ilyen mindenbe-beleüti-az-orrát. De párom szerencsére jól tűri, mert az egyik nagymamája is pont ilyen, és gyerekkora óta megtanulta kezelni! :lol: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tegnap takarítani voltam; mire haazértem élni nem volt kedvem. :( Ja, ráadásul jól el is áztam. November végéig gondoltam, hogy bírni fogom ezt a dolgot, de most már egyre inkább kételkedem benne. Kb akkor leszünk 30 hetesek. Hát majd meglátjuk...

Gem
Rebekának is mihamarabbi felépülést!
Brüsszelben milyen idő van? Itt 5 percenként változik. Törpi sem viseli valami jól, és én sem.
Nem is gondoltam, hogy a 30. hét után is lehet hányinger, meg étvágytalanság. Szegénykém, kitartás!

Réka
Nagyon szépen hangzik a Fiúcskátok neve. :)

Mi a Szilvitől kapott táblázat segítségével próbálunk dűlőre jutni. A lány nevekkel már végeztünk, de még nincs meg a végleges.

Egész jó dolgok (és főleg jó áron) vannak a bobitaexpressz weboldalán. Én is szemezgetek a hordozókendővel, sztem muszáj lesz vennünk valami kisebbet, mint a hordozó.
Képzeljétek. Nem régen történt meg az első utazásom itt Írországban busszal. Egyszer csak arra lettem figyelmeg, hogy a sofőr az ülőhelyeket számolgatja. Itt nem lehet állva utazni. Ha nincs több ülőhely, nem szállhatsz föl, meg kell várnod a következőt. És a többi megállóban meg sem áll. Igaz, kisgyermekes utas nem volt, de szerintünk babakocsival nem is lehet a buszon utazni. Érdekes dolgok ezek...

Na megyek, csinálok valami vacsit, mire Apácska hazaér...

Minden betegeskedőnek jobbulást!
Akiknek pihenniük kell (Amaryí) :), próbáljanak meg pihenni.

Pusszantás Nektek,

Kép
tittina1982

Sziasztok csajok!Előkerültem én is ám!

Mindenkinek köszönöm a pocakos dícséretet!Már jobb valamivel a keményedés,de ez hidegfront előtt egy nappal,alatta és utána egy napig még tart!Az utóbbi időkben pedig egymást érték a hidegfrontok!Pöcs kivan tőle!Szóval a cukros terhelésen 6x szúrtak két óra alatt és citrommal lenyomtam a löttyötígy nem volt gáz!6,5 lett az eredmény,tehát jó!Megünnepeltem egy nagy krémessel!
Köszönöm mindenkinek az aggódást édesek vagytok!
Ma voltunk UH-n és minden ok,koruknak megfelelő a méretük,szinte teljesen egyformák,zárt a méhszáj!Balázs fejjel lefelé,kicsit sréhen fekszik,Dóra meg Balázs fején áll és a gyomrom helyén van a feje fenn!Iszonyat milyen meccsek vannak benn!
REngeteget pihenek,mert már nehéz cipelni őket!Jövőhétren megyünk majd 4 D-re!Ja és mostantól kéthetente lukvizit UH-val egybekötve!

Kia!
Nagyon jó az UH kép a babóról!
Sedith!
Jobbulást a lánykádnak!
Solymossy!
Nagyon szép név a CSongor!Székrekedés ellen:Laveolac!Ezt adják a szülészeten minden anyukának,ha nem tud székletet produkálni!Nekem bejött!Nekünk ilyen kiságyaink vannak!Nagyon jók!Az ikerterhességet én is csodaként élem meg,pláne 8 év után!
Tittina!
Nagyon csini vagy!Nem is híztál!OLivaolajjal kenegesd a mellbimbódat és a hasadra is kenheted!Egyre töbször lesz ilyen izgalmas haselmászás!Olyan jó!Nálam két irányba szokott néha,de az nem annyira kellemes!
Kriszti!
Gyönyörű lesz a házatok!Kecskeméten maradtok?Vékony lenné?Hát 69-el kezdtem és most vagyok 65 körül!
Ancsa!
Sajnálom az előző babát,de az új kárpótol mindenért!Gratulálok!
Mimó!
Üdv neked is itt!
Cas!
Jobbulást Sebinek!Küldök majd még képet magamról,hogy apu megnyugodjon nálatok! :lol: Jó is az a szívhang hallgatás!
Vjudit!
Szép lett a szoba!
Goodfairy!
Fotót magadról!És ne foglalkozz az emberekkel!
Drumka!
3x2 Magnerot vagy Magne B6 a keményedésre!
Amaryl!
Hát amennyire tudsz pihizz!Legalább a 34.hétig benn kéne maradni a lánykádnak!És gratulálok!
Gem!
Lelked rendbe jött már?Sajnálom ezt a folyamatos hányingert!

Ha valakit kihagytam bocsi,de alig bírtam visszaolvasni!
Drumka!
Vendég

Lanyok, koszonom a jokivansagokat! Rebeka sajnos nem javul, ugyhogy valoszinuleg holnap mar en maradok otthon vele (apaja mar nem tud az intenziv nyelvtanfolyam miatt), es elviszem dokihoz.

A hordozokendo temahoz akartam hozzaszolni....
Nekunk nagyon, de nagyon, de nagyon bejott. Rebeka imadta, es en is, amig birtam. A parom masfel evig vitte benne. Addig birta a hata. Nem is volt babakocsink, bar tudom, hogy ebben csodabogarak vagyunk.
Arra vigyazzatok, ha kendot vesztek, hogy legalabb L-es, de ha lehet, meg nagyobb legyen. Azt hiszem, nekunk XL-es van, es mi inkabb kozepes meretuek vagyunk, mint nagyok. Ahhoz, hogy mindenfajta kotesformat meg tudjatok rajta csinalni, eleg nagy meretut kell venni. De a koteshez nekem mindig kellett a parom. Egyszeruen keptelen voltam egyedul osszeeszkabalni a kotesformakat. Persze ha egyszer megkotitek, a csomo mar allithato rajta, tehat a kovetkezo kendomosasig nincs problema, es lehet hasznalni.

Cas!
Az utobbi idoben nalunk is birkozas megy, ha be akarod adni neki az orrcseppet, vagy eppen ki akarod porszivozni az orrat. Ketten kellunk hozza, nekem pocakkal egyszeruen mar nem megy egyedul, annyira erosen es kitartoan tud tiltakozni Rebeka.

Tittina!
Vigyazz ezzel a takaritassal! Gondold meg jol, meddig csinalod! Itt most nem esik, de ez Belgiumban nem jelent semmit. Lehet hogy 5 percen belul beborul es ranktor a "monszun", ahogy egy itt elo magyar baratom szokta mondani. Es majd jovo heten abbahagyja valamikor.

Benszi!
Sajnalom ezt a cukros cuccot, mint mondtam egyszer, engem is nagyon megkinoztak vele. Pedig engem csak egyszer szurtak!

Kriszti!
Gyonyoru a haz mar kivulrol is, gondolom, belul is nagyon klassz lehet! A hitellel vigyazz, tenyleg nem szokott nagyon gyorsan menni az ugyintezes. Es a kisbetus reszeket olvasd el mind! Figyelj arra, hogy legyen a hitelszerzodesben elotorlesztesi lehetoseg!!! A baratnomek majdnem nagyot koppantak, mert amikor mar felvettek a hitelt, kiderult, hogy az elso folyositast koveto harom honapban torleszthettek csak elo. Aztan hal`Istennek sikerult eladniuk az elozo lakast, es az utolso pillanatban befolyt a penz. Maskulonben egy eletre megkototte volna a kezuket ez a bank. Szoval csak korultekintoen, ne hagyd magad az ido mulasa miatt stresszelni, oks?

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Előszőr is köszönjük a dícsérő szavakat a névhez :) . Anyukám, vagyis a nagymamája (sajnos nálunk meghalt Férjem édesanyja is) nagyon örül neki :) .

Amaryl
Ahogy a többiek írták, próbálj pihenni, de hát ezt te is tudod és gondolom nem azért nem teszed, mert nincs kedved hozzá :cry: .
A kiskönyvbe nekem is c2000 van beírva, de egy szót sem szólt a doktornő miatta, hogy ez valamit is jelentene (bevallom én nem is tudtam, hogy ez azt jelenti).

Anita
Teljesen egyetértek veletek. A gyermeknek teljesen mindegy, hogy házasok a szülei vagy sem, ez nem hinném hogy számukra olyan fontos. Hány házasság van, ami katasztrófális és a gyerekek lelke megy rá, na de összeházasodtak mégis, ahogy a társadalom elvárta tőlük.
Nálunk ugyanez volt az indok a nagy esküvőre is. Mi 6-an voltunk és nem is akatunk nagyobbat. Én megértem aki akar, de mi azért nem akatunk tartani már így a szokás. Sok nagy esküvőt láttam már, ami sajnos nem túl sikeresen végződött mint kapcsolat pár év múlva. Szóval tudom nehéz nem foglalkozni az ilyen megjegyzésekkel, főleg ha családtag az illető, de ez az egyetlen megoldás.
A hordozókendős linket köszönöm. Nagyon tetszik és talán ez az egyik legjobb ár, amit eddig láttam.

Judit
Én sem beszéltem a doktornővel még erről, de a múltkor amíg vártunk valaki rákérdezett és azt mondta, hogy 50-70 eFt között, ki mennyire gondol. Persze még én is rá fogok kérdezni nála.
Úgy tudom ez egy elég korrekt ár itteni viszonylatban.

Edit
Csak sikerült majd egy nevet találni, olyan nincs hogy nem lesz olyan ami mindkettőtöknek tetszik :)

Ancsa
Hát igen, a gép előtt ülést a mi Csongorunk sem bírja nagyon, de hát ilyen a munkám, ez van. Igyekszem többször felállni és sokat pakolgatom a lábaimat ide-oda :)

Hihetetlen hogy már tényleg vannak itt 30. héten túli mamák :D . Ez nagyon izgi azt hiszem!

Cas
Örülök, hogy Sebi jobban van. Hiába a gyerekeknek ez máshogy megy mint a felnőtteknek. Szerencsére.

Tittina
Szerintem ezt a takarítás dolgot lassan függeszt fel. Persze nem azt jelenti, hogy feküdj egész nap az ágyba, de azért más lakását takarítani várandósan nem igazán tuti dolog.
Ez szerintem kemény fizikai munka, főleg ha a sajátotokat is kell (gondolom kell) és nagyon nem jó túlságosan kifárasztani magatokat. Te most kismama vagy és elegendő pihenésre van szükséged.

Benszi
6X szúrtak a terhelésesen!!! Atya-világ. Nekem egyszer volt ilyen igazi terheléses még sok évvel ezelőtt, de az is csak három szúrás volt (rögtön előtte, lötty utána fél órával és végül két órával), de a 6, az nem semmi.
Örülök, hogy kicsit jobban vagy. A hidegfrontokat megértem, azt én is érzem rendesen, de hát nem akkora pocival, mint te.
A levolacot ajánlotta a védőnő is, így még az is a listámon van segítségképpen :) .

A mi kisfiúnk nagyon csöndes volt ma, gondolom pihis napja volt. Végül is ő sem lehet minden nap ficánkolós kedvében :wink:.

A házépítéssel már haladunk (mármint a tervekkel). Állítólag a jövőhét elejéig megkapjuk a végleges, kész terveket a tervezőtől. Addig még elvi engedélyeket kell beszereznünk (na ezt egy kicsit elhúztuk a héten), járt már nálunk egy kivitelező, akitől várunk árajánlatot (no itt fog kiderülni egyáltalán bele tudunk-e fogni, van-e annyi pénzünk :cry: ) és ha minden igaz szeptember végén beadjuk az építési engedélyt. A legborzasztóbb, hogy már eddig sem kevés pénz az eddig begyűjtött papírok hada és a terv készíttetés és még az építési engedélynél sem tartunk.
Hát ez van, tudtuk hogy nem lesz könnyű és olcsó, illetve azt is hogy még sehol nem tartunk.

Réka

Kép
solymosy

Gemini,Benszi:Köszönöm szépen.

Cukros lötyi,szurkálások?Akkor én nem mondok semmit.Bár cukros lötyit kellene innom,meg inább megszurkáltatnám magam akár 10x is,csak ne kellene naponta 4x inzulint adnom magamnak,és a legkivánósabb időszakban időre,és kiszabott dolgokat enni.Na de nem panaszkodni akartam.Már csak három hónap és vége.
Remélem nem bántottam meg senkit. :oops: :oops:

Réka:Sok sikert,és kitartást az épitkezéshez.men lessz egyszerű,de szerintem a végeredmény magáér fog beszélni.Mi jövőre szeretnénk belevágni,igaz csak hozzáépiteni.

Kép

Kép
ancsa03

Tittina
Tényleg nem túl szerencsés a munkád... :( Bár gondolom nem nagyon válogathatsz... ? :roll:
Szóval egy hős vagy, hogy így bírod, nálunk már hónapok óta a férjem porszívózik, mert amint nekikezdek begörcsölök. :(

Benszi
A fotót várjuk! :)
És gratula a cukor-eredményhez!!! :)
Amúgy mit mond a dokid, meddig maradhatsz egyben? Vagy nincs limit, amíg minden leletetek jó, addig rábízzák a természetre?
A múltkor volt a Spektrumon egy kismamás műsor, ott hármasikres anyukát (nemtom milyen megfontolásból) már a 32. héten megcsászározták... :roll:

Gem
Szegény Rebeka, gyors gyógyulást neki!!! :)
Hát bizony az orrcseppből szabályos birkózás van, és ha nagyon ordít, akkor pici hajszálerek pattannak el a szeme meg a füle körül, és teli lesz piros pöttyel, hát a 3. napi bunyó után már elég "szeplős" tőle... :oops: Mondjuk szerencsére gyorsan felszívódik, de holnap úgyis megyünk megint kontrollra a Budai Gyerekkórházba, majd megmutatom a bőrgyogyinak, hogy ez normális-e?!
Mondjuk ma du. Sebi is hasbarúgott véletlenül közben, hát nem volt kellemes... :(
Annyira sajnálom, de ha meg nem csöpögtetek, akkor nem tud aludni, annyira sűrű cucc van az orrában... :(

Ancsa
Szegény te! Ez "csak" terhességi diabétesz, ugye? Mikor derült ki?
Szülés után még mennyi ideig kell betartanod a diétát?

Építkezés
Mindenki előtt megemelem a kalapom jó mélyen, aki bele mer vágni, mi nyulak voltunk hozzá tavaly, meg még leszünk is egy pár évig szerintem! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Sajnos nem terhességi diabétesz,már előtte is diétáztam.A diéta marad,csak az inzulint hagyhatom el.A vetélésem után derült ki.Sajnos az előző terhességgel jöhetett ki,amit nem vettek észre,és ez lett a vége.Na de már nem kesergek a multon,nem változtat semmin.Túl túl lehetsz rajta,de elfelejteni soha nem fogod tudni.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Jobbulást a gyerekeknek!
Sebi példáját kell követni, aki már jobban van.

Réka
Én is úgy gondolom azt a dolgot, hogy pl. a boltba, ha lemész nem a bevásárlókocsit + a babakocsit tologatod, hanem csak az egyiket... (Erről nehéz volt meggyőzni Apát is, de sikerült :wink: )
Nekünk van kenguru, a sógornőm csak 1x használta, ő inkább babakocsizott, így megörököltük.. én biztos többször fogom használni.
Szép a Csongor név! Jó nekek, hogy már sikerült választani.

Amaryl
Pihengess... remélem tudsz néha...

Gem
Neked is jobbulást!
Néha én sem vagyok túl jól. Mintha nyomná a gyomromat Manó....
A Rennie nekem még nagyon jó!

Benszi
Örülök, hogy jó lett a cukrod. A 6 szúrás rengeteg....

Nekem új védőnőm lett. Már épp hozzászoktam, hogy a régi mindig jött - hívatlanul is - látogatni, stb...
Ma felhívott az új, aki a hangja alapján nagyon fiatal. Remélem jól kijövünk majd.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa
Sajnálom, hogy így kellett kiderülnie a cukrosságodnak! :(
szerencsére nálunk a Margit kórházban mindig nagy figyelmet szenteltek neki, így már a 16 héten van cukorterhelés, és korán kiderül, ha vkinek problémája van!
Azért az jó, ha legalább az inzulinozást majd elhagyhatod szülés után, gondolom már az is nagy könnyebbség, bár a diéta kemény lehet! :(
Na se hogy ne csak :( legyen a válaszomban, hanem :) is, mit szólsz, hogy mindjárt elérjük a 30. hetet?! Én teljesen le vagyok "döbbenve", mert szinte csak tegnap kezdtem gömbölyödni, és már itt tartunk?! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kriszti, a japán jenes hitelfevétellel nem tudom, hol tart az ügy. Beszéltem a férjemnek róla, ő a Raiffeisenben dolgozik, és mondta, hogy ez a japán jen nagyon instabil, jobb inkább egy stabilabb devizanemet választani, pl. svájci frank. És bár átválthatod bármikor a devizanemet, az árfolyamveszteséget neked kell megfizetned, tehát úgymond ingyenes a váltás, de mégis ráfizetsz.
Nem beleszólni akarok, csak gondolom jobb, ha ezt is tudod.

Réka
szerintem sem sok a 50-70. Én hallottam ennél durvábbakat más dokinál.
Látom, a hátralevő napjaid száma már két számjegyű, tök jó.

Tittina
Tényleg óvatosan a takarítással, vigyázz magatokra.

a férjem elutazott, csak vasárnap este jön haza, így most egész hétvégén egyedül leszek. Nappal semmi gond, de este rossz. Majd csak túlélem valahogy.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!
Judit! Köszi a hitel-infokat, én is idegenkedtem ettől a japán yentől, még sehol nem tart az ügy, ugyanis eddig úgy néz kli, hogy csak nyáron tudnának kiköltözni, úgyhogy most nem is tudjuk még, hogy hogy legyen...:(
Aranyos vagy, hogy rákérdeztél a férjednél, és ne aggódj nem vagy egyedül, Babucika ott van veled :lol: :)

Kia! Új védőnőhöz sok sikert, nem féltelek én téged! :lol:

Gem! oks! Mostmár nem stresszelem magam az idő múlásán, végülis gyorsan be lehet szerezni a dolgokat, ti hogy álltok a házzal? Képek? 8)

Kép
kkriszti77

Voltunk ma megint a Budaiban, úgyhogy zöld utat kapott a tej! Egyelőre csak forralva, és ételben, és 3 hét múlva megint kontroll (vér, vizelet, széklet).
Szegénykémet megint szúrni fogják... :(
Pedig már olyan lelkesen ment ide, mert mindig van egy csomó játék, meg gyerek, és a dokinéni is aranyos. :)
Hát ez van, azért a tejnek örülök. :) Remélem bírni fogja! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Igen, a 30. hét..... egyre jobban izgulok... lassan itt a 40. is :shock: :P
Remélem én is, hogy Sebi bírni fogja a tejet...

Köszi Kriszti... 3-án kiderül, hogy minden jó lesz-e.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas:Ennek én is örülök!!!!!!!!!!!Mikor másodjára terhes lettem,tiszta para voltam,hogy csak a 22.héten legyek túl,amikor betöltöttem,akkor már az volt,hogy a 28.legyen meg,most,hogy betöltöttem a 28-at,egyre közeledik a szülés ideje.Talán egy kicsit megnyugodtam,bár teljesen nyugodt akkor leszek,ha a babám a kezemben lessz.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Kriszti, mi történt, hogy csak nyáron tudnátok költözni? az előző tulaj miatt?

Ha valakit érdekel, találtam egy csúszásgátló szivacsot, valami hasonlót, amiről Sedith beszélt a Réka-féle vecsési boltban.

http://www.katibababolt.hu/tfurdetes.shtml

Ha valaki talál valahol másmilyet, szóljon.

További jó hétvégét mindenkinek.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Kriszti
...tényleg... Miért csak nyáron tudtok költözni?

Ma délben lefeküdtem egy kicsit Apa mellé, aki éjszakás után aludt..
Pár perc alvás után a gyomorsav és köhögés ébresztett... azt hittem a róka is jön.... Lassan már kibírhatatlan a gyomosavam :evil: Remélem ettől már nem lesz rosszabb....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Judit
Bár nem szivacs, de hasonló eszközök...

www.babyfun.fw.hu

bal oldalon van a fürdetés, higiénia kategória

itt találsz fürdőfotelt, csúszásgátlót, fürdetőhálót...

Valahol láttam szivacsot is, de most nem tudom, hogy hol.... ha megtalálom megírom.

Jó éjt Mamik és Babák!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hasonló dolgok

www.bebibolt.hu/bababolt

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Judit, Kia! A tulaj nem tud kiköltözni, majd csak nyáron, pici gyerekek vannak, az egyik kisiskolás, és nem akarják kivenni a suliból, mert ők alapvetően ugye innen Pestre költöznének, és addig nem akarnak albérletbe menni :( Pedig ha igazán eladó volna a ház, én úgy gondolom ennyi pénzt, aki kifizetne nekik, ezért igazán találhatnának vmi megoldást (1 éve árulják)...
Nem tudom mi lesz így....

Gyomorsav! Nekem is elviselhetetlen, mondjuk én rennie-vel a számban alszok el :lol: , nem ébredek fel rá éjjel szerencsére, Kia próbáld ki te is! Háztartási kekszet már nagyon utálom, néha már nem is válik be, említettem is a dokinak, azt mondta egyek több rennie-t (eddig napi 3-4 elég volt), és hozzátette, hogy ez egyre rosszabb lesz még, várjam ki a végét....jó fej.
Egy pohár hideg tej, na az is jó néha, nem mindig...

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Edit! Örülök, hogy Kriszta jobban van. Múltkor olvastam valahol, hogy Angliában egy kisbabát – ha jól rémlik – fél éves korában anyakönyveztek, mert a szülők nem tudták eldönteni, hogy mi legyen a neve. Remélem azért nálatok nem így lesz.

Gem! Nekem is volt Manóval a terhesség vége fele hányingerem, azt mondta a védőnő, hogy egyek kevesebbet. Erre mondtam neki, hogy előtte nap pl. egy falatot sem ettem délután 3-ig és mihelyt megettem egy szelet vajas kenyeret, már jött volna vissza. Na, erre nem tudott mit mondani. :evil: Aztán a dokinőm mondta, hogy mivel ilyenkor már a méh fentebb van, a baba is nagy a kettő együtt nyomja a gyomorszájat és azért lehet hányinger. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem kitartott a szülésig. :( Rebekának jobbulást kívánok.

Benszi! Nincs újabb kép azóta, amit a múltkor feltettem. Azóta nem nőtt a pocim, csak kicsit hegyesebb, meg lentebb van. De majd megkérem a párom, hogy készítsen képet, és felteszem.

Réka!
Szívesen a linket.

Cas! Remélem nem lesz gond Sebinek a tejjel.

Szerencsére nekem nincs gyomorsav problémám, viszont csütörtökön elfogyott a magnéziumom, elfelejtettem venni, és péntek éjjel begörcsölt a jobb lábszáram, ami azóta úgy fáj, hogy alig tudok ráállni. Ráadásul a mellbimbóimban olyan érzés van, mintha tűvel szurkálnák. Pokolian tud fájni. És nem tudom mitől van, Manóval nem éreztem ilyet.

További szép napot.

goodfairy

Kriszti:Ha egy éve árulják a házat,akkor számitani kellett nekik arra,hogy olyan időpontban megy el a ház,ami nekik nem megfelelő.Ez benne van a pakliba.Erre nekik kell megoldást találni.

Gyomorsav:Bár ezzel a terhességgel semmi bajom nincs,leszámitva az időnkénti alhasi görcsökret,de az előzővel nagyon megszenvedtem.Kezdjük ott,hogy 16 hétig egyfolytában hánytam,vol hogy kaja sem volt bennem,a gyomorsavról nem is beszélve.Nem akarlak elkeseriteni,de nekem semmi nem vált be.Ajánlották a Salvus vizet.Na hát az olyan volt,mint a meleg szappanos viz.Már a gondolattól is hányingerem volt,hogy meg kell inni.Szóval nem tudom,hogy létezik-e rá valami.

Én torokfájásra kértem a körzetitől valamit,és azt mondta sajnos nem tud adni semmit.Tűrjek!!!!!!!!!

Anita:Ilyet én is érzek a mellbimbómban,sőt sokszor annyira érzékeny,hogy az is fáj ha a melltartó hozzáér,és elég sokat viszket is.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Kriszti
Én is Rennie-vel alszok el esténként - de sajna úgy látszik már nappal is kell, ha néhány percig lefexek pihenni.....
Lehet egy vindisgréc kérdésem? Mennyi a ház?
Az nem fer, hogy a tulaj szabja meg - mikor költözik (pedig megkapná a háza árát) - ha nem akar költözni, akkor nem kell árulni és eladni.. :?

Jobbulást mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Ha nem baj és befogadtok én is szívesen csatlakoznék hozzátok...
A párom most kérdezi, mit csináltak a kismamák amíg nem volt net?
Egy pár emberkét ismerek innen-onnan, de jók ezen a topicon a témák.
Nyafi :D

Kép
nyafi

Anita, ááá, találunk mi nevet, nem izgulok, csak a párom nem szereti elsietni a dolgokat. Azóta sem volt oylan nyugodt pillanat, hoyg erről beszélgessünk. :roll:

Kriszti, tényleg, nem semmi a tulaj, persze, mindenkinek szüksége van egy kis megértésre, és biztos ti sem raknátok ki őket egyik napról a másikra, de azért ez mégiscsak túlzás. :roll: :evil: Szóval, nem tudom, mit mondjak...

Gyomorsav: sajnos nekem is mostanában kezdett előállni. Őszintén: nem hiányzott. :evil: De hallgatok, mert Krisztával elejétől végig megvolt, sőt, én nem terhesen is állandóan bajolok vele. :roll: Én házi praktikákat már nem próbálok, nekem egy Rennie-szerű szopogatós gyógyszerem van, nos, azt veszem a számba este. igaz, megpróbálom, hoyg csak felet veszek be, és általában elég is. NApközben azért tűrhető, és inkább nem veszek rá semmit.

Nekem más problémáim vannak. Valami görcsszerű áll elő időnként a jobb lábanmban, de nem a lábszárban, hanem fenn, combtőnél. Inkább idegbecsípődés, de azért eléggé leírhatatlan a fájdalom. Egyszer segített rajta a kálcium, máskor meg nem.
-A mellbimbóm mostanában nem annyira érzékeny, de időnként és főleg éjjel, ha ráfekszem, gondolom, az előtej jókora pecsétet hagy a pólomon. Próbáltam betéttel, melltartóban aludni, de az szörnyű. És van úgy, hoyg egy-két hétig még egy csepp sem buggyan ki, úgyhogy nem tortúrázom magam fölöslegesen.
-Ezenkívül még van valami, ami nem tudom, normális-e. állandóan vérzik az orrom. Mármint sosem folyik az orrom vére, de ha kifújom, akkor véres mindig. Bocs', hoyg ilyesmiket írok, de hátha valaki találkozott már az esettel, és megnyugtat, míg én ismét eljutok a dokihoz.

Cas, örülök, hoyg zöld utat kaptatok a tejhez, remélem, semmi gond nem lesz.

Szivacs: le van fotózva, most már csak fel is kell töltenem a gépre, és felteszem ide is. Amit Kia ajánlott, az is az, csak szerintem ezeket úgy csinálják, hogy különböző típusú-alakú kádakba találnak. Úgyhogy, ott ahol veszitek a kádat, ott érdemes rákérdezni.

Kiskád: nekünk - írtam - hagyományos alakú-aljú van, nem tudom, mennyire jók ezek a támasztókás, ülőkés fajták. Én nem találom őket kényelmeseknek, de mondom, nincs tapasztalatom velük kapcsolatban. Úgy gondolom, hoyg főleg az elején még olyan picik a babák és olyan finom a bőrük-testük, hogy nagyon nyomná őket az a típusú kádacska. Senkit semmire nem akarok rábeszélni, de én nagyon elégedett voltam a szivaccsal. :)

Nyafi, üdv közöttünk, mesélj magatokról minél többet! :) Szerintem annak idején a kismamák kiültek a vénasszonyok mellé a padra :wink: és végülis ugyanazt tették amit mi itt a neten. :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

A szivacs:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajok!

Gemini!
Remélem Rebeka jobban van már!
Solymossy!
Sok pénz és idegesség egy házépítés,de megéri a kert és a szabadság miatt!
Ancsa!
Sajnálom,hogy inzulinos vagy!
Cas!
Legkésőbb november végén a 38.héten megindíják a babákat!A hármasoknál a terhesség 32-34hétig tart!Már várom,hogy vége legyen,mert nygyon komoly gyomorba költözés van Dóra által,ami miatt éjjel másfél-két óránként eszem a Reenniet és néha ülve alszom!Szóval ez már nem a hú,de jó terhesnek lenni történet!De ahogy közeleg,egyre joban bevagyok sz@rva!
Kia!
Az én védőnőm is rajtaütős támadásos!Ettől kivagyok!
Drumka!
Ha elfelejtem a napi 3x2 Magnéziumot és mondjuk csak napi 2x2 lesz belőle,akkor jön éjjel a lábgörcs!
Nyafi!
Gratulálok a babához!Üv közöttünk!
Sedith!
Az orrvérzés az néha hozzátartozik a terhességhez sajna!Ne aggódj!

Mi jól vagyunk!A két gyermekem úgy döntött,hogy kiegyenesednek a pocakomban!Jó érzés mondhatom!A köldökömet közre fogják!Olyan,mintha kiakarna szakadni előrefelé a hasam!Szerdán megyünk 4D-re a z M5-nél lévő Brendonba!Már várom!Bár a csaj azt mondta sokat nem fogunk látni belőlük,mert már nagyok ahhoz és kevés a hely!Azért én reménykedem!Pár napja jobb minden,mert nincs hidegfront,de sajna holnap már jön estére,ami annyit tesz,hogy már az éjjeltől keményedni fog a hasam!
Vendég

Sziasztok!

Sedith, köszi a szivacs fotót.
Valami hasonlót láttam én is. az előtej és az orrvérzés is normális tünet, semmi okod aggódni.

Gyomorsav, hányinger: kitartást mindenkinek, akit ezzel áldott meg a sors.

és ha már itt a panaszoknál tartunk, akkor leírom, hogy mi jutott nekem. Szinte állandó légszomjam van. Ami elég kellemetlen.
Egyik orvos ismerősöm megnyugtatott, hogy nála is ugyanez volt a terhesség alatt, minden szervezet máshogy reagál bizonyos dolgokra, így a terhességre is, és hát én a légszomjat kaptam.

Kriszti
Szomorú, hogy ilyen hülye az előző tulaj.
Van rá valami esély, hogy meggondolják magukat, és 1-2 hónapon belül elköltöznek?
Szorítok nektek, hátha.

Tittina, hol vagy? régen jelentkeztél.

Judit

Kép
vjudyt

Benszi
Neked is kitartást az ikrekhez.
Egyébként ők természetes úton fogantak?

Judit

Kép
vjudyt

Vjudit!
Köszönöm!Lombikosak a drágáim!Légszomj az nálam is van,de nem mindig!
Vendég

Benszi
Szegény te, akkor a hátralévő 10 hetet gondolom számolod!
Lassan én is kezdem érezni, hogy ez már bizony az utsó, nyűgös-trimeszter, pláne Sebivel nehezítve.
Ráadásul sokkal lejjebb van a pocakom, mint anno Sebivel volt ennyi idősen, és ez jó, mert nem nyomja annyira a gyomromat (Sebivel ilyenkor már nagyon szenvedtem az állandó fájdalomtól), viszont sokkal többmindenben akadályoz (ülés, vezetés, Sebi ölbevétele, alvás, stb.), néha pedig úgy ránehezedik a szeméremcsontomra, hogy lépni alig tudok a fájdalomtól.
Na mindegy, azért még mindig nagy élmény figyelni a mocorgását (bár az utóbbi napokban csak "takarékon" ficánkol), meg élvezem, hogy nőddögél odabent, és egyáltalán nem bánom, hogy még jó eséllyel szűk 3 hónapig nem idekint bömböl, de azért jó lesz, ha egyszer kibújik, és én is visszakapom a testem fölött az uralmat! :lol:
Majd hozz képeket a 4D-ről!!!
És mit mond a dokid? Van esélyed a természetes szülésre, vagy tuti császár?
A hidegfronthoz kitartást!!!

Sebiről
Köszi mindenkinek a drukkokat, de sajnos most pihentetnünk kell a tej-témát, ugyanis szombaton óriási nagyot esett a kismotorjával, lehorzsolta az állát, felhasadt a szája és kiesett az egyik szemfoga. :cry:
Úgyhogy pár napja csak pépeset eszik, és minden tejterméket kerülnünk kell, nehogy elfertőződjön a seb az ínyén.
Annyira sajnálom szegényt, mert már tavaly ősszel esett egy hasonlót az előző motorjával, de akkor csak lepattant az egyik szemfogának a csücske, nagyobb baja szerencsére nem esett.
De most?!
Mert persze megint nem arra nézett, amerre ment, a motor egy bukkanóban elakadt, ő meg ment tovább - fejjel előre a betonra. :cry:
Ma már jókedvű, és remélhetőleg maradandó sérülések nélkül gyógyul, csak az én szívem fáj.
És a motort likvidáljuk.
Azt hiszem túl gyorsan tudnak vele menni, amihez nincsenek még meg a kellő reflexeik... úgyhogy mindenki gondolja meg, vesz-e majd a gyerekének. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Sedith! Hol lehet beszerezni ezt a szivacsot? Szimpatikusabb, mint a műanyag ülőke és nekünk kell, mert heti kétszer egyedül fürdetem. Bár anyós mondta, hogy ő egyedül e nélkül, de én nyugodtabb lennék, ha tudom, hogy nem fullad bele. :? :lol: Ugye ez kinn tartja a vízből?????
Magamról: 29 éves, férjezett, rákospalotai, uzsokiban szülök. És a baba egyből összejött, amiért nagyon hálás vagyok. Lányok valaki nem zuglói, palotai, újpesti? Majd jól összejárunk a játszótéren, a padon.... :lol: :lol: :lol:

Kép
nyafi

Sziasztok Kismamák!

Judit
Köszi az aggódást, jól esett. :) Nincs semi baj, csak 7végén általában Apácsak ül a gép előtt. És mivel nekünk a TV a monitor is, még filmnézés közben sem tudok "bekukkantani" Hozzátok. :(
Nálatok érzi meg Apuka a Babótok mocorgását? Párom kezd egyre jobban elkeseredni...

Nyafi
Üdv a Csapatban! :) Gratula a Babyhez!

Kriszti
Kíváncsi vagyok, mi hogyan alakul a házzal kapcsolatban. Az lett volna a normális, ha a tulaj a legelső alkalommal közli Veletek a nyűgjét, és akkor nem élitek bele Magatokat... Ne keseredj el, biztos találtok valami megoldást.

Benszi
Köszi az olívaolajos-kenegetős tippet.
4D-ről várjuk a képeket! A hidegfronthoz pedig kitartás!

A takarításról:
Köszi, hogy féltetek. :) Más az, amikor az ember a saját otthonát takarítja - akkor ül le, áll meg pihenni, amikor akar.

Cas
Az én párom nem ilyen házias sajna. De ha abszolút nem bírnám, biztosan segítene, ill. megcsinálná.
Nagyon sajnálom Sebit, reméljül minél hamarabb meggyógyulnak a sebei. Aztán majd visszatértek a tejhez is.

Sedith, az orrvérzésről
"Ez általában nem a magas vérnyomás jele, hanem azért jelentkezik, mert ebben az időben fokozódik az orrnyálkahártya vérellátása."
Nekem is vérzett már az orrom egyszer-kétszer, de most szombaton 3x. Már kezdtem megijedni... És nekem ráadásul csöpög, nem csak véres. És nekem is akkor kezdi el, amikor kifújom.

Légszomj
Nekem is előfordul, de csak olyankor, ha jól bekajálok...
"... a tüdőnek a felfelé növekvő méh miatt nincs elég helye a kitáguláshoz."

Október 5-ére kaptam a kórházba időpontot, (péntek) reggel 9 órára. És kaptam "kismamakönyvet" is. :) Úgyhogy nem egész 2 hét múlva már én is tudni fogom (reméelm), hogy kit rejt a pocakom. És végre én is tehetek fel képet a Törpikémről. :) :) :)

Gem
Merre jársz? Remélem minden rendben, és Rebeka is gyógyulgat!

Ölelés Mindenkinek

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Edit! Ne aggódj az orrvérzés miatt, nekem a kezdetektől véres, amikor kifújom!

Cas!!! Sebiiiiiiiiii, szeeeeeeeegééééééény! A foga juuuuuuuuj! Bele sem merek gondolni, milyen érzés lehet szülőként átélni, hogy a gyerekünk szenved, fáj vmije....:( Gyógyulást neki !!!!! Hülye motor!

Judit! Nincs esély arra, hogy 1-2 hónapon belül kiköltözzenek, ma beszéltünk a nővel, ott tartunk, hogy egy februári átadáson gondolkozzanak el, azt mondta, a napokban visszaszól...tiszta agyrém...lassan a kedvünk is elmegy tőle (áááá azért még nem adjuk fel, mert nagyon beleszerettünk)... :roll:

Nyafi szia itt! Grat a babucihoz, kisfiú v. kislány? Nevet találtatok már neki? Mesélj még magatokról :D !

Szivacstéma! Én azt hiszem, mi egy textilpelussal fogjuk kibélelni a kádat, az könnyen mosható is...amúgy Edit amit felraktál, az jónak tűnik, a másik, ami olyan "testreszabott", azt én később használnám, mert sztem eleinte, amíg csöppség úgyis fogni kell, és a gerincének sem tesz jót, ha egyedül "ül" benne, vagy nem?

Ja, elkezdtem begyűjteni a babacuccokat! Mondjuk ez túlzás, mert ugye a ház téma elveszi minden kedvünket, DE! rendeltem egy rakás textilpelust, kifogót, és egy édibédi pilóta-satyit a leo-poldi webáruházból, a héten küldik :lol: szerintetek össz. 20 db sima pelus elég lesz? (2 csomaggal rendeltem, 1 csomag 200 valamennyi volt) :oops: :oops: :oops:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Nyafi:Üdv itt is!

Kriszti:Én 18db textilpelust vettem,szerintem elég kell hogy legyen.A házzal kapcsolatban kitartás.Biztos találtok valami közös megoldást.

Cas:Sajnálom Sebit! :( :( Mielőbbi gyógyulást kivánok.

Kép

Kép
ancsa03

Köszi a jókívánságokat mindenkinek! :)
Szerencsére ma már jókedvű, elvittem ma újra egy nagyon helyes fogorvoshoz, nézzen rá, minden oké-e, de úgy néz kis, hogy igen.
Csak én vagyok rettentő szomorú minden mosolyánál, hogy milyen kis csorba lett :cry:

Kriszti
Hát igen, elég szívfacsaró ölelni a fájdalomtól zokogó gyereket, és nem tudsz rajta segíteni, csak várni, hogy csillapodjon neki a fájdalom :(

Pelus
20 db textilpelus elég szokott lenni
Szerintem érdemes 1-2-t felnegyedelni és beszegni, remek kis törlőkendő lesz belőlük, amiket praktikusan fel lehet használni, nem kell mindig a nagy pelust mosni. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Köszönöm a szeretetteli fogadást. :lol:
Kriszti! Kislány lesz és Mátyás Abigél lesz a neve.
Tittina! Ne félj semmit, az enyém se érezte sokáig, most meg már látszik is úgyhogy nem is kell rátapadnia, mert vacsi után annyira bugizik... :P
Pelus! Tapasztalt anyuka azt mondta, kb 8 pelus elég, ált. 10-es csomagban árulják és a maradék kettő a legjobb portörlésre. Aki még nem vett... Azt is mondták ezt többen is, hogy cseh tetra plus a király. Tescoban is lehet kapni, csak most a héten nincs nekik.

Kép
nyafi

Nyafi
Szép neve lesz a lányotoknak! :)
Mi még mindig nem tudunk dűlőre jutni, pedig nekünk is lányunk lesz...
A cseh tetra-pelus tényleg jó, és a Corában is lehet ált. kapni.
8 elég?! Háááát... Lehet, hogy az én fiam volt extra bukós, de a feje alatt lévő pelust napjában 2-3-szor biztos cseréltem, szóval gyakorlatilag mindennap mosnom kellett volna, ha csak 8 pelusunk lett volna...
Azóta persze mi is jónéhányat elhasználtunk, pl. kocsiba napellenzőnek, pára-törlésre a legjobb! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas, sajnálom kicsi Sebit, de örülök, hoyg nem hagy maradandó nyomot az esés a fogsorában! Valóban, annál rosszabb érzés nincs, mint amikor nem tudsz segíteni nekik! :( puszika neki :)

Nyafi, én Erdélyben lakom, ezért nem mérvadó az, hoyg én hol vettem a szivacsot, de különben egy teljes felszerelésű bababoltban vette a párom, amikor mi a kórházban voltunk. Nagyon jó szolgálatot tett nekem, nélküle már el sem tudnám képzelni egy pici baba fürösztését. de ha 1-2 oldalt visszaolvasol, akkor ott már eldicsértem szépen! :oops:
Különben, képzeld, a névlistán, amiket kiírtam, nálam is szerepelt az Abigél. nekem nagyon tetszik. De még a férjem is ír egy listát, majd meg összevetjük! :roll: Gratula akislányhoz! Tényleg a csajok dominálnak itt! :D

Textilpelus: szerintem kell a 15-20 darab, mert pl. Kriszta nagyon bukós volt. nos, ha minden bukás után lepedőt kellett volna cserélnem, úgy sokkal nagyobb olog lett volna. Így a textilpelust szépen kettéhajtvaa feje alá terítetem és csak azt kellett cserélnem. De napjában legalább 5-8x. És persze, azonnal kimosni nincs mindig mód rá! Úgyhogy inkább több legyen, és ne használd, mintsem kevés és kellene. Ez az én véleményem és tapasztalatom. Mondjuk, szerencsém van, mert nekem megmaradtak. És nekem anyósom varrta őket házilag. Amit még jól lehet használni szájtörlésra az a géz. Nekem abból voltak kis törlők varrva, amikor szopiztunk is jól jöttek, mert puhák voltak és nem dörzsölték az érzékeny, sebes mellbimbót. :roll:

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas, ugyanaz a véleményünk a textilpelusról, látom! Dehát ezek szerint Kriszta még bukósabb volt, mint Sebi.
Én nagyon jól használom az egyik pelust azóta is vasaláskor, amikor IStvánnak az öltönynadrágjátvasalom. Hogy ne direktbe tegyem a vasalót az anyagra! :D :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nyafi:szép név az Abigél.Gratulálok a kislányhoz!

Cas:Nálunk sem volt egyszerű a névválasztás.Leirtam apának vagy tiz nevet,és abból egyben tudtunk megegyezni.Úgyhogy a mi lányunk igy kapja a Réka nevet.

Tiszta extázisba vagyok.Elkezdtem kimosogatni a babaruhákat,hogy mire be kell feküdnöm,ne maradjon apára ilyen feladat.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Sajna minden időmet lefoglalja a lakás felújjítás meg a munka helyem. :?
A lakásba kész van az aljzat betonozás holnap kezdik rakni a falakat, a gyerekszoba szerencsére nagyon világos lesz. Már nagyon várjuk, hogy legalább a falak álljanak és a burkolás kész legyen ja meg ugye a radiátorok felkerüljenek a helyükre. Sajna mi még nem nagyon vásárolunk, mert igazából dobozból és zsákból öltözködünk, így nem tudom hová tenni a bébi holmijait. :(
Ma lesz egy kis időm és megpróbálok visszaolvasni, de nem ígérem hogy mindenkinek fogok válaszolni. Rólunk annyit, hogy pénteken megyünk a Schöpf-Mereibe uh-ra Dr. Ferenczi Miklóshoz kontrollra, aztán jövőhét szerán meg a dokimhoz a szokásos vizsgálatokra. Nekem sokszor nagyon mocorog apa, a fiam, és több barátunk is érezte már sőt elég látványosan hullámzik a hasam. Eddig 5 kg-t szedtünk föl de most ez a folyamat is megállt. :roll: Remélem már befordult fejjel lefelé, bár apa azt mondta ő érzi hogy ez most császár lesz. :cry:
Kicsit hosszúra sikerült :oops: na visszaolvasok :)

drumka

Hello Lányok!

Lenne egy buta kérdésem.
Én úgy tudtam, hogy a májban sok a vas. Erre tegnap kapok egy olyan szórólapot az orvostól jött csomagomban, amiben azt javasolják a Kismamának, hogy ne egyen májat. Ti tudtok erről valamit? Csak mert ma resztelt-májat szerettem volna csinálni...

Kép
tittina1982

Tittina.Én úgy hallottam,hogy az A vitamin nagyon sok benne,de mértékel lehet enni.Pl. ma rántott májat csináltam.

Kép

Kép
ancsa03

Tittina, mindent egyél, ami jólesik! :)
Persze, egy héten ne 7x májat, de szabad akármit. Legalábbis én ezt vallom. Aztán a sok "jótanácstól", "nem szabadtól" már éhen is lehetne éppen halni egy kismamának! :roll: :roll: :roll:
Én meg szoktam kívánni a nyers, füstölt kolbászt. És olyankor eszem is. Van a fagyóban, házi. Pedig azt sem volna szabad. De nem eszem állandóan, de egy hónapban 1x-2x, talán.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszke Lányok!
Nyugodt szívvel csinálom meg, és esszük majd meg vacsira. :)
(Olvastam magyar leiratban pl, hogy nem szabad túlzásba vinni a camambert sajtot sem... Azért azt is ettem már egyszer-kétszer.)

Kép
tittina1982

Ancsa, Nyafi!
Udv kozottunk!

Cas!
Annyira sajnalom ezt a fog-historiat! Szegeny Sebi, es szegeny te!
De ne aggodj, ha "csak" annyi a baj, hogy a latvanya zavar. Az a lenyeg, hogy fertozest ne okozzon, meg hogy ne legyenek hosszutavon kihatasai. Gyogypuszi Sebinek!

Tittina!
Koszi a hianyolast!

Benszi!
Vigyazz magadra, te mar nagyon a finisben vagy! Lehet, hogy egy honap mulva mar babazol! Tudod mar, hogy kit ertesitesz, ha akcio van?? Csak hogy lelekben veled lehessunk...

Drumka!
Veled vagyok! Aterzem a helyzeted, bar nalunk azert mar egy kicsit tisztul a kep. No a vegetol meg nagyon messze vagyunk, de legalabb mar nem elunk mocsokban, es a ruhak is lassan-lassan elokerulnek a zsakokbol es taskakbol.

Kriszti!
Kitartas a haztemaban! Mi februarban szerzodtunk, es mar akkor megmondtak, hogy csak augusztus elsejevel lesz lehetseges a bekoltozes. Szoval en nem tartottam annyira furcsanak az esetedet. Persze, jobb lenne rogton magatokenak tudni, de ha tenyleg nagyon akarjatok, akkor esetleg megeri varni!

Textilpelus-tema: nem tudom, mennyi van, de egy hatalmas rakas. Majd csak most fogom eloasni. Arra emlekszem, hogy bar jollehet Rebeka egyaltalan nem volt bukos, eleg sok pelus kellett, mert az ember valahogy sokmindenre hasznalja (mint ahogy Cas is emlitette napellenzonek kocsiban tokeletes). Szoval en inkabb a tobbre szavaznek, mint a kevesebbre. Vegulis ez meg meg is fizetheto.

Szilvi!
Milyen otthon? Vagy valamikor netkozelben??? Gyujtogeted a babacuccokat? Ha tudsz, irj!

Rolunk: borzasztoan faradt vagyok, otthon meg annyi a teendo, hogy egyszeruen nem vagyok kepes utolerni magam. A gyerekruhak rendezgeteset mar hetek ota tervezem, hetvegenkent legalabb fel napot vasalok, de a fozes, minimalis takaritas, mosas-teregetes es hasonlo hasznos dolgok egyszeruen padlora teritenek. Nem tudom, mi lesz igy, de valahogy mindig tul sok teendo van...

Ma megrendeltem a gyerekszoba butorait, ez mar olyan igazi gyerekszoba lesz (eddig nem volt Rebekanak), emeletes aggyal meg jatszosarokkal meg mindennel, ami kell. Vegre lesz sajat szekrenye es nem kell a mi szekrenyunkbe nyomoritanom a ruhait, es a jatekait is ugy fogja rendezgetni, ahogy neki tetszik. Aztan majd Zsofi is betarsul hozza, mondjuk ugy 1-1 es fel even belul.

Hat most ennyi, osszeszedem minden eromet, hogy idoben elinduljak a vonatomhoz. A multkor szinte futottam utana. Egyszeruen nem ertem, miert vagyok keptelen ekkora hassal idoben elindulni...

Rebeka mar jobban van, bar a mult heti orrpucolasok nagyon megviseltek. De szivbol ajanlom mindenkinek az orrszivo porszivot. Kegyetlen eszkoznek tunik, de ennel hasznosabb dolgot meg nem lattam!

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

sziasztok!

Kriszti, sajnálom a házat.

Tittina
Amikor először mondtam a férjemnek, hogy tegye a hasamra, a kezét, mert Olivér éppen mozog, azonnal abbahagyta a mozgást.
Másodjára már beszéltem Olivérhez, hogy ne ijedjen meg, most nem az én kezem lesz, hanem Apáé, és nem fogja bántani, stb. és akkor tovább rugdosott.
De most már egyre erőteljesebben rúg, vagy boxol.
Tegnap este tök nagyokat. Utána be is keményedett a hasam, ami nem túl kellemes, de hamar elmúlt.
Máj ügyben úgy látom leszavaztak a többiek. Én azt olvastam, hogy nem szabad májat enni, májkrémet sem enni, mert olyan baktérium lehet benne, ami árthat a babának. és ugyanezt olvastam a camambert sajtról is. Én egyiket sem eszem.
De hát mindenki mást mond, így nehéz eldönteni, hogy mi a jó megoldás.
Nekem pl. vannak olyan kaják, amiket egyláltalán nem kívánok, sőt a gondolatátától is rosszul vagyok. Tehát lehet, a szervezetünk annyira "okos", hogy ösztönösen elkerülöd azt, ami árthat.
De jó lesz, hogy tudni fogod, hogy kit rejt a pocakod.

Sebinek gyógyulást.

Judit

Kép
vjudyt

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?