Sziasztok!
NA, a tegnapi szívás: 14.50-re volt kiírva a gép, hogy leszáll, aha, landolt is 19.13-kor
Szerencsére barátnőm szólt időben, hogy késni fog a gép, de akkor sem így volt tervezne a késő délutánom.....
Képzeljétek, Zsombi labdázik velem
Odagurítom a labdát neki, ő meg nekem vissza (na jó, nem pontosan, van, hogy 3 m-t kell másznom érte
)
Andi!
Tényleg nagyon ügyes legénykéd!!!
Csak vigyázz rá, le ne essen!
Nálunk Zsombi még a vizet is langyosan issza
Sokáig nem itta meg, és mivel a kajákat is melegen szereti, egyszer a vizet is megmelegítettem neki, azóta inkább többször, mint kevesebbszer, de megissza.
Niki!
Én nem akarom semmiről sem meggyőzni Tinut, így a vitának számomról nem is ez volt a lényege, hanem hogy miért azt kell írni, hogy én azért tartom felelőtlennek az ilyen nőket, mert nem azt választja, amit én. Mindenkinek szíve-joga azt választani, amit a legjobbnak lát..... csak én nem ezt a lehetőséget látom a legoptimálisabbnak.
Amúgy Zsombi haja melírozva van (volt már róla szó hamarabb)
Jók a képek, de Danit tényleg nehéz észrevenni a kezedben
Falexa!
Sajnálom, hogy Balázzsal ilyen problémátok van. Jázinak is volt ilyesmi problémája, de neki összenőtt ez a lyuk. Szóval nem sokat tudok a biztatáson kívül írni, de bizonyára nem lesz semmi probléma!!!
Noémi!
Hát igen, de én az anyjuk vagyok, nem mondhatom, hogy az egyik gyerekkel nem tudok foglalkozni
Ők meg mondhatják....
A nagypárnát úgy teszem be a kiságyba, hogy Zsombi felsőteste legyen rajta, tehát mintha mondjuk a hordozóban aludna.
Teljesen egyetértek veled a táplálkozással kapcsolatosan. Én Jázinak is 1,5 évesen kedztem adni a zacskós tejet, persze hamarabb már kapott savanyított tejterméket, mert elvileg abban nincs (???) allergizáló nyavaja. És valóban így van, hogy sokan azt hiszik, hogyha most nem pöttyös a gyerkőc, akkor mehet neki a kaja. Pedig az allergia legtöbbje nem most jön elő, hanem ahogy írtad is, jó pár év múlva. Sógornőmnél 45 évesen!!!! Valahol olvastam egy cikket, abban annyira jól meg volt fogalmazva, de a fene se tudja. hogy hol találtam, így nem kezdek el keresgetni.
Rena!
Tényleg szuper, hogy így meg tudod oldani a dokinővel, hogy el tudod neki küldeni. Rugalmas a doktornénitek
Nekem nem küldenéd el, mert már tényleg kíváncsi vagyok, mert Zsombi is szokta csinálni
Én úgy tudom, hogy a Szentkirályira rá van írva, hogy forralni kell. Vagy az a Norbi babavize????
Zsu!
Nagyon aranyos lehet Fanni, annak alapján, amit leírsz.
Danonino: úgy tudom, abban is van guargumi, meg egyéb nyalánkságok.....
Tinu!
Bocs, nem akartalak a hadviseléssel támadni, de én ezt annak éltem meg, hogy mindenképp meg akarod nekem magyarázni, hogy én azért tartom felelőtlennek az anyukákat, amiért nem úgy csinálnak valamit, mint én. Mert erről szó sincs. Azért tartom továbbra is felelőtlennek, mert ha tisztában vannak a kockázatokkal, és akár 0,5%-kal is nagyobb az esély az életbenmaradásra a kórházban, akkor miért kockáztat??? Lehet mondani, hogy velem ez nem történhet meg, de ezt nem láthatja előre az ember. Valószínűleg te sem kockáztatsz, ha a gyermeked beteg, hogy áááá, nem viszem orvoshoz, hiszem a legjobbat akarod a gyermekednek, és elviszed, hogy ne szenvedjen. Valószínűleg, ha fáj a fogad, elmész a fogorvoshoz, és nem kockáztatod, hogy esetleg 2 hónap múlva ki kelljen húzni a fogad. Aktuális az orrszívás. Mindannyian látjuk, hogy a gyermek nem szereti, vagy szenved, ha szívjuk az orrát, de megcsináljuk, nem kockáztatunk, hogy ez nem jó a gyermeknek, nem szívóm neki, aztán 2 hét kórház, mert a letapadt trutyi gyulladást okoz. Én nem gonosz kis manóként gondolok ezekre az anyákra, elhiszem hogy a lehető legjobbat akarják a babájuknak, de ha icipici esély is van, hogy a kórházban biztonságosabb megszülni, akkor én bizony nem kockáztatnék. És ezért tartom őket felelőtlennek, mert ha tisztában vannak a kockázatokkal, akkor jól kellene mérlegelniük. Az persze más kérdés, ha nem kapnak megfelelő tájékoztatást, csak a szépet, jót mondják el nekik.... Ugye családias, meghitt hangulat, vízben vajúdás, beavatkozásmentesség. De talán szó esik-e arról, hogyha mondjuk vmilyen oknál fogva összenyomódik a köldökzsinór, leesik a szívhang, azonnal császár, és akkor nincs idő mentőre, vagy az említett vállelakadás, vagy vmilyen fertőzés, amikor a baba vérkeringése összeomolhat, és nincs életmentő felszerelés??? Akkor talán a szülész/bába stb a felelőtlen, mert a veszélyeket is el kell mondani.
Nekem egyik barátnőm most akar szülni, ha ő azt mondaná, hogy otthonszülést tervez, lebeszélni nem akarnám, csak felhoznék pár indokot, hogy azért ezeket is figyelembe véve döntsön. És ez az ő döntése lenne, hiszen az ő élete, ő gyermeke. Nekem van 2 szép gyönyőrű, egészséges gyermekem, nekem ez a lényeg.
Brigó