Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kriszti
Grat. a házhoz! Remélem boldogok lesztek ott...
Ne idegeskedj! Lesz mindenre időtök!

Pár év múlva (3-4) mi is szeretnénk, ha megtalálnánk álmaink házát.

Ancsa
Üdv itt (is)! :wink: :P

Sedith
Jobbulást Krisztának!
Remélem nem lesz beteg!

Jó éjt mindenkinek, kezdek álmos lenni :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit! Csajok! Köszönöm a bíztatást, nagyon nagyon sokat számít :)
Editnek boldog névnapot!!!!!!!! Kép

Ancsa üdv itt, és grat a punishoz!!!

Kép
kkriszti77

Jó reggelt!

Na, lejárt az éjszaka, szerencsére minden bonyodalom nélkül. A kis drága kétszer ébresztett, de mindkétszer azonnyomban vissza is aludt. A Nurofennek hála (talán? :roll: ) a hője lement, és reggel sem volt visszaugorva. Pedig eléggé melegnek éreztem! A kedve jó, semmi más jel nem mutatkozott rajta eddig, csak valami rusnya dög ismét megcsípte a homlokát. Most már adtam egy kis Claritine-t és bekentem neki Fenistillel, hátha nem fog felduzzadni, mint általában. Csak tudnám, hoyg azok a dögök hol bújkálnak, amikor én este ellenörzőm a falakat, zugokat!

Köszönöm, lányok a névnapi köszöntéseket, aranyosak vagytok! :) Nem volt ünneplés, mert nem szoktunk, bár véletlenül épp készült egy torta, úgyhogy áthívtuk a szomszédékat és akkor mégiscsak ünnepeltünk. (A húgom keresztelőbe volt hivatalos tegnap, és együtt készítettünk oda egy tortát. De itthonra is csináltunk egy kisebbet, így tortáztunk aztán! :) )

Kriszti, Ancsa, szinte egyidősek vagytok!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti
Azért csodát ne várj, szerintem nem létezik bank, amelyik 6 hétnél hamarabb utalná a lóvét (és addig mennyi de mennyi mindent el kell intézni?! - kicsit bonyolultabb, mint pl. egy autónál, mert itt azért a Földhivatallal, a régi tulajjal, ügyvéddel, mindenkivel egy csomó papírt meg kell fogalmazni, aláíratni, beadni stb...).
Ha kell jó ügyvéd azt is tudok ajánlani, a Batthyány téren van az irodája.
Érdemes a bankoknál jól körülnézni, sokszor szoktak "akciót" rendezni, hogy pl. ezt-azt járulékos költséget nem kell kifizetni, ami néha akár több-százezer megtakarítást is jelent! Nem mindegy.
A hiteltől ne ijedj meg, én azt mondtam, hogy ennél már csak több kiadásunk lesz, ahogy nő a gyerekeink száma, inkább most vállaljunk még be hitelt hosszú távra, és majd ha tudunk legfeljebb előtörlesztünk.
Na szóval nem hangzik ez olyan rosszul, mint ahogy most elolvastad, mindig csak a következő tennivalóval kell foglalkozni, és aztán észre se veszitek, már túl is vagytok az egészen, és élvezitek a szép új házatokat! :)

Edit
Sok boldog névnapot!

Ancsa
Upsz, tényleg írtad, hogy kislányotok lesz! :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Nemsokára visszaolvasok,addig itt a tegnapi kép!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
Vendég

Húúú Benszi nagyon szépen nőnek a lurkók, és ahhoz képest milyen vékony vagy... :roll: Pihensz sokat? Hogy állnak az összehúzódások?

Cas! Köszi a jótanácsokat, ügyvédünk az van, meg amúgy is kmét-iek vagyunk :roll: :lol: , 6 hét az jó sok....nemsoká indulok is a bankba érdeklődni :) Kezdek már azért hozzászokni a gondolathoz....:)
Mondjuk jó volna, ha előbb átadnák, minthogy a hitel megvan, végülis a vételár 80%-át kb kifizetjük kp-ben...

Délután 4-re megyek dokihoz, de jaj, most semmi porcikám nem kívánja.... :( :oops:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Készen van a gyerekszoba. Mármint a fal, meg a díszcsík. És megvettük a kiságyat, meg egy szőnyeget. Nagyon jó már ilyeneket vásárolgatni.

Réka, irigyellek az intenzív mozgásokért. Olivér ugyan már egyre erőteljesebben rúg, de általában csak este. Napközben hiányolom.
A székrekedésre pedig a Calivita természetes alapanyagú vitaminokat és táplálékkiegészítőket forgalmaz. Van egy acidophilus nevű kapszulájuk, ami nem hashajtó, csak helyreállítja a természetes bélflórát. Egyik székrdekedéssel küzdő barátnőmnek nagyon bevállt.

Sedith
A csúszásgátló szivacs nagyon érdekelne, hogy hogy néz ki. a fürdetéstől félek kicsit, és azok alapján, amit írtál róla, ez nagy "mentőöv" lenne nekem.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Jelentem Krisztának lassan, de biztosan kúszik fölfele a láza. :( :( :( Kb 10 perce 38,5 volt. De továbbra sincs semmi más jele. És ma tízóraira nagyon jól evett is. Valamennyire bizakodással töltenek el ezek.

Benszi, hatalmas már a poci, de nem is csoda, hisz ketten vannak benne! :) Nagyon szép vagy pocakosan! :)

Judit, a szivacsról külön nincs képem, de mutatok néhány fotót, ami anno készült, Krisztával a kádban.

Itt pl. jól látszik, hogy a feje milyen magasan van, és még fotózni is tudtam, miközben ő egyedül elvolt:
Kép
Itt pedig közelebbről van:
Kép

Sajnos, csak ennyi van, ahol bármi képet lehet alkotni róla. Azért még lefotózom. De egyszerű szivacsot kell elgondolni, kivágva formára, ami a fejénél keskenyebb és magasabb, a popsi alatt pedig szélesebb, de vékonyabb. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Goddfairy
Jó lett a táblázat! A hiányzó adataim: 25 éves vagyok, Törpi érkezése várhatóan: 2008. január 30., kórház pedig Cork U. M. Hosp. Nevünk még nincs. Köszi!

Vjudyt
Kíváncsi lennék a gyerekszobára. Tudnál feltenni kép(ek)et?

Kriszti
Gratulálok a nagy döntéshez, az új lakáshoz. Biztosan minden rendben lesz! És nyugtasson az a tudat, hogy a Babód már az új, saját otthonotokba fog érkezni. :)

Ancsa
Üdv itt Közöttünk! Boldog és problémamantes babavárást Neked is!

Edith
Utólag bár, de Boldog Névnapot Neked! Krisztának pedig jobbulást!

Benszi
:) Nagyon-nagyon csini vagy! :) Remélem jobban vagy, és pihengetsz!

Köszi a kencés tippeket Lányok! Itt nem nagyon divat az ilyesmi, úgyhogy Apukámmal hozatok ki valamilyen krémet. Ő kb 2 hét múlva jön vissza, addig csak kibírom. Eddig is kibírtam...

A székrekedéssel kapcsolatban nem nagyon tudok segíteni, mert nekem (kopp-kopp-kopp) nincs ilyen jellegű problémám. Van, hogy egy-egy nap kimarad, de sztem az még belefér.

Egész hétvégén majd megőrültem úgy fájt a laparaszkópiás műtétem középső hege. Sztem ezzel sem lehet mit kezdeni, esetleg pihenni, és nem ácsorogni.

Lányok! Fantasztikus érzési, ahogy Törpi ficánkol, boxol vagy ki tudja mit csinál a hasamban. Ma délelőtt kb 1,5 órán keresztül éreztem. :) És most megint kezdi. Reggel meg úgy ébredtem, hogy a hasam elmászott jobbra. Elég érdekes látvány volt. :D

Kép
tittina1982

És egy kép rólunk Kép Apával

Kép
tittina1982

Sziasztok!Én még új vagyok itt,most ismerkedem a rendszerrel.Szeretnék csatlakozni hozzátok.Rólam:27éves vagyok,23.hetes terhes,Kaposváron lakom a párommal és anyukájával.A doki szerint kisfiúnk lesz,Rómeó lesz a neve.2008.01.05.-re vagyok kiirva.Holnap megyünk Nagykanizsára 4Dultra hangra,pénteken meg vércukor mérésre megyek.A picur már mozog,nagyon jó érzés!!!
mimó

Sziasztok!

Benszi:Nagyon szép pocid van!

Kriszti:Sok sikert az ügyintézéshez,meglátod minden simán fog menni.

Tittina:Köszönöm szépen,én is hasonlókat kivánok neked.nagyon aranyosak vagytok apával.

Nálunk még pénteken pénteken apa kifesti a nagyszobát,meg az előteret,és ha kész a takaritás,én is teszek fel babaszoba képet.
Ma megrendeltük a hiányzó babakocsit is,és ezzel azt hiszem minden megvan,csak a baba hiányzik. Kép És ime a babakocsi,csak a mienk piros és bézs szinű.
Mimó:Én is csak most csatlakoztam a csapathoz.Üdv közöttünk.

Kép

Kép
ancsa03

Edit:Jobbulást Krisztinek!

Kép

Kép
ancsa03

Mimó
Neked is csak azt tudom mondani, amit Ancsának! Legyen problémamentes a pocakosságod, és érezd jól Magad közöttünk!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Edit
Utólag is, de BOLDOG NÉVNAPOT!
Krisztának jobbulást! Az már nem jó, ha ismét hőemelkedése van.. Doki?

Benszi
Szép nagy pocak!!
Remélem a pihenés megtette a hatását.. és jobban vagytok.

Kriszti
Milyen volt a dokilátogatás?

Judit
Biztos szépen alakul a pici szobája. Képet tudsz felrakni?

Tittina - Kriszti
Csini kismami vagy!

Mimó
ÜDV itt és Gratulálok Rómeóhoz!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

KÖszi a köszöntéseket!:)

Kriszta nincs jobban, bár délután lázmentes volt, de most lefekvés előtt újra felugrott. Dokival nem beszéltem/nem vittem, mert nagyon nem tudna segíteni egyelőre. Nincs egyéb tünte a lázon kívül, max. meg tudná nézni a torkát. De én most már nagyon fogra gyanakszom, mert szörnyen nyálzott egész nap, és a délutáni ébredés után visítva sírt. Bekentem foggéllel, már amennyire bele tudtam nyúlni a szájába :roll: és egykettőre megnyugodott.
Szóval, egyelőre még várok, de ha holnap du-ra sem lesz változás, akkor mégiscsak konzultálok orvossal!
(Egy idő után kialakul egy kis rutin, és egy anya tudja, mikor kell rögtön orvoshoz fordulni, mikor nem feltétlenül. Persze, ez nem jelenti azt, hoyg nem aggódsz, de attól függ, milyen tünetei vannak a babának.)

Mimó, üdvözöllek a fórumon, gratulálok a babócához! Gyere minél gyakrabban és mesélj magatokról! :)

Ancsa, nagyon vagyány a babakocsi! :)

Tittina, aranyosak vagytok, te pedig csak amúgy ragyogsz! :)

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Voltam ma védőnőnél, hallgattunk szívhangot, tök jó volt! :D

Benszi
CSini vagy!!! :)
Végre a férjem is elismerte, hogy Neked nagyobb a pocid! :)
Összehúzódások remélem múlóban! Pihenj sokat! :)

Kriszti
Ja, az kiesett, hogy Kecskemét... :oops:
Viszont amennyire tudom, a hiteleket központilag engedélyezik, szóval nem biztos, hogy egy kisebb forgalmú fiók gyorsabb lesz. Vhogy a 6 hét a szükséges idő nekik... :( De drukkolok, hogy nektek gyorsabban menjen! :)
Ha az új tulaj normális, akkor lehet, hogy simán belemegy, hogy a 80% kifizetése után már költözhessetek! :)

Edit
Krisztának gyors gyógyulást!!!
Én se szaladok Sebivel egyből orvoshoz, ha nincs más tünete a lázon kívül, csak 24 óra után szoktam levinni, ha nem akar lemenni magától. :)

Tittina
Nagyon helyesek vagytok! És szép karcsú kismami vagy!!! :)

Mimó
Üdv itt! Gratula a picihez! :)

Ancsa
Jó strapabíró kocsit választottatok! Jól néz ki!

Kép
Kép
Kép
cas

Sebi is beteg lett az éjjel. :(
Láza nincs, de rettentő taknyos és csúnyán köhög. :(
Pont tegnap kérdezte a védőnő, hogy mi nem voltunk betegek? Mert ahogy bejött a hideg sok gyerek kidőlt.
Büszkén mondtam, hogy nem... :(

Kép
Kép
Kép
cas

húúúúú lányok be vagyunk sózva, ma megyünk tárgyalni-alkudni-megkérni a házat, alig bírtam aludni az éjjel, mi van ha tényleg összejön ???? :oops: :lol: A bank (OTP) szokatlanul rendes volt, régebben már intéztünk náluk hitelt, és akkor nem ment vmi gördülékenyen, úgy látszik már felzárkóztak azóta....ott lenne a legkedvezőbb felvenni, a hitelesek vezetőjével tárgyaltunk (folyton hordták neki oda a kollégái a papírokat aláírásra), 3 hetet mondott :?: , ami egy kicsit idegen tőlünk, hogy japán yen alapú lenne, de bármikor-akár minden honapban- lehet devizát váltani (díjmentesen)....

Dokinál minden oké volt, leszámítva azt a másfél óra várakozást, mivel elhívták szülni, picurit lemérte, méhszáj zárt, ja és 1501 g-t írt ki a gép, ránézek, mondom úúúúristen, erre ő, ne izguljon, lehet hogy nagyobb, ez csak egy becslés, na mondom naggggyon vicces, de mondta, hogy 3 hét alatt nem nőhet fél kilo-t. Aztán még kértem papírt az önkormányzathoz-mivel az elmúlt 6 évben nem házasodtunk össze, mostmár nyilván nem fogunk-és kellett kérnem igazolást az apasági nyilatkozathoz, amit lassan el kéne intéznem már.

Röviden :?: :lol: ennyi történt velünk.

Mimó szia! Mesélj még magatokról :)

Titti csini vagy apával!

Ancsa szupi jó, hogy már csak a babakocsi van hátra, irigyellek is, hogy már ilyen jól álltok! :)

Edit! Gyógyulást Krisztának! Hűtő-fürdő sem viszi le a lázat? Vagy hideg borogatás kézre-lábra?

Néhány kép a házról:
Kép Kép Kép

Kép
kkriszti77

Cas! Védőnőnél szívhang? Nagyon profin fel van szerelkezve a védőnőd! Nálunk nincsenek ilyen műszerek...:(
Sebinek gyógyulást, sok teát mézzel :)
Én is fújom az orrom...:(

Kép
kkriszti77

Kriszti
Hűűűűűűű, szuper ház!!!!! Mesélj, belülről milyen? Nem csodálom, hogy nem vacilláltok! Hajrá!
3 hét asszem a hitel megítéléséig volt nekünk, onnan még 3 hét a kiutalás!
A megítéléssel nem lesz gond, főleg hogy csak 20%-t akartok hitelbe, a kiutaláshoz viszont pl. már szerepelnetek kell a tulajdoni lapon széljegyzetként tudtommal, és az már időigényesebb, mert a Földhivatal sem képes csodákra. De ezeket majd az ügyvéd elmondja pontosan, én már nem emlékszem mindenre.
Illeték mennyire jön ki? (CSak azért kérdem, mert mi csúnyán elszámoltuk magunkat, annyival több hitelt kellett volna felvennünk, mert mi most nyögjük 24 havi részletekben, és hát elég durva... :()
Miért pont yen?! Most az a nyerő? (Nekünk a bankban anno a svájci frank alapút ajánlották, de lehet, hogy most más a praktikus? Bármikor lehet váltani díjmentesen - na azért majd itt jól olvassátok el az apróbetűt... biztos én vagyok szkeptikus, de nem szoktak azért a bankok ilyen jó fejek lenni?!)
1,5 kg a pici?! Hű akkor tényleg jól belehúztatok, még a végén tényleg óriásbébi lesz! :lol: Persze egy barátnőmet ijesztgették ilyennel, aztán született egy 3 kg-s lánya. Csak annyira lent volt a pici, hogy alig tudták megmérni a fejét, és egy "rossz" adatból már nem egészen jól becsült a gép... :D
Jaj, de jó, hogy emlegeted az apaságit, nekem meg a házassági anyakönyvit kéne lassan kikérnem. Sebivel kényelmes volt, mert kerületen belül voltunk, és nem kellett ilyennel törődnöm, eddig eszembe se jutott, hogy most majd kelleni fog!
:oops:

Sebi még mindig alszik... ő, aki MINDIG 6 és 7 között kel. Szegénykém... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, remélem, Sebi mégis jobban lesz már! :( Kriszat most pont fordítva van: ő, aki fél 9-9-ig alszik, ma fél 7-kor megelégelte az alvást. :roll: Azóta is jó erőben van. Most még volt pici hőemelkedése reggel, aztán meglátjuk, mi lesz. Drukkolok, hoyg hamar lejárjon Sebinél, bármi is legyen az.

Érdekes nálatok, hoyg házassági kivonatot kell kérni. :shock: Nálunk iylen nincs. Amikor összeházasodtunk kaptunk egy házassági bizonyítványt (vagy valami ilyesminek lehet fordítani), ami egész életünkre érvényes. Ha válásra kerül sor (isten őrizz :roll: ), akkor biztos adnának valami más papírt, dehát ezt a házasságit csak egyszer adhatják ki! Vagy nálatok eza kivonat csak egy igazolásféle, hoyg igen, még mindig házasok vagytok?
Illetve arról sem tudok, hoyg itt, aki nem házasként vállal gyereket, annak kell valami külön igazolás, nyilatkoz-+t. dehát persze, más állam, más törvények... Van ami itt egyszerűbb, van ami ott. :roll:

Kriszti, csodás az a ház. Én egy pillanatig nem gondolkodnék, az biztos, és akkor - mint írtam - biztos jó döntés lenne! :D :D :D Drukkolok, hoyg hamar és simán menjen minden a hitel körül is, hoyg mihamarabb birtokba vehessétek ezt a "birodalmat". MAjd mutass képet bellről is! :)

Sajnos, mi panellakásban lakunk, egy nappali, 2 hálószoba + a konyha, fürdő, WC, balkon. Elég tágas lakásnak, de házhoz képest... :roll: Meg aztán nincs udvar. :( Én első adandó alkalommal elköltöznék, ha kilátásban lenne egy ház, de a férjem szereti itt. :roll: Úgyhogy egyelőre nem "gyúrunk" házra.

Cas, örülök, hoyg babócával minden rendben! :)

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szegény Sebi, nembaj, legalább kialussza a betegséget, jobbulást neki! Anyukám ilyenkor mindig reszelt almát, reszelt keksz-szel, mézzel (biztos ismeritek, jó sok c-vit.), szóval ezt adott a kishúgomnak (aki már 19 éves), és olyankor nekem is miondig csinálnia kellett, pedig én akkor 13 körül lehettem, vicces lehetett :)

Kép
kkriszti77

Kriszti:Nagyon szupi a ház!Ha lenne lehetőségem én sem hagynám ki.Mi egy 40nm-en leszünk hárman.Ugyan picike,de legalább van kertünk,az is sokat számit.
Igazából azért állunk ilyen jól,mert 90%-ban mindent kaptunk.
Nekem 26 hetesen volt 839g.Nem lehet,hogy elszámoltak valamit?Úgy tudom,hogy a gép mellkas,combcsont,fejátmérő alapján számolja ki a súlyt.Ha egy valamit elmérnek,akkor a súly sem stimmel.Remélem nem beszélek hülyeségeket.Ezt pont tegnap hallottam,mert én is rákérdeztem a súlyára.

Cas:Azon a környéken ahol lakunk,nem tudnék közlekedni a kis kerekű babakocsival.Azért próbáltunk ilyet választani.Bár ha be akarok menni Pestre,akkor nem tudom a távolsági buszra hogy fogok felszállni????????
Jobbuláast kivánok Sebinek.

Kép

Kép
ancsa03

Edit
Gyors gyógyulást Krisztának is! Sebi nyűgi még picit, és hőemelkedése is van, de főleg a sűrű nátha ami megviseli. :(
Gondolom házassági anyakönyvi kivonatból épp azért kell "frisset" kérni, hogy még mindig házasok vagyunk, nem a volt férjemre akarom rásózni a gyerekemet! :lol:

Ancsa
Igen, gondoltam, hogy hasonló megfontolásból vettetek ilyen masszív kocsit! :)
Viszont a buszra szerintem ne cipeld a kocsit, az utasok is utálni fognak érte, neked is cipekedned kell. Inkább szerezz egy hordozókendőt vagy kengurut, és azzal utazzatok... A BKV se jobb, én is csak már az esernyőkocsimmal mertem utazgatni, mert a nagykocsival alig tudtam felkászálódni, és estek át rajtunk az utasok. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Én is gondoltam erre a megoldásra.Nem tudod mennyi idős kortól lehet kengurut használni?

Kép

Kép
ancsa03

Házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbi kell !
Ezt az apaságit a gyámhiv. végzi?

Kép
kkriszti77

Ancsa, fiúknál úgy tudom, egészen pici kortól. A kislányoknál (állítólag) ajánlott megvárni az első csípőszűrést, mert befolyásolhatja a csípőt, ha van egy kis ficam. de ezt én nem tudom biztosan, csak úgy hallomásbaól, nem vagyok biztos, hoyg van-e valóságalapja. Kriszta kb. 2 hónapos volt, amikor először kenguruztunk. Addig nem adódott alkalom a felavatására. :roll: Csípőkontroll meg 4 és fél hósan volt.
Mások hátha tudnak biztosabbat mondani. :)

Kriszti, egy másik topikban, ahová írok, ott is felvetődött ez a probléma a házassági kivonattal kapcsolatban. Ott valaki 30 napot mondott. :roll: Szerintem az a legtisztább, ha ki-ki elmegy oda, ahová tartozik és megkérdezi. :roll:

Cas, Krisztának úgy néz ki, most nincs láza, de alszik. Azért most már mindinkább a fogára gyanakszom, mert az előbb felébredt alvásából és nagyon visítva sírt. A cumijára tettem egy kis fogzselét, mert a szájába nem tudtam benyúlni és rögtön lecsillapodott, vissza is aludt. Remélem, hamar lejár ez is, ha már elkezdődött. Már csak a leghátsó 4 rágó hiányzik, de azt hittem, ezek csak később jönnek ki! Hát Krisztánál ezek szerint nem. :roll:
Jobbulást Sebinek is!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit, Cas, gyógyulást a gyerkőcöknek.
Edit, hol lehet ilyen szivacsot venni? Ez valóban megváltás lenne nekem.

Tittina, irigyellek a másfél órás mozgások miatt. Olivér csak este aktkív, ilyenkor napközben csak egy-egy kisebb mocorgás van csak. És olyan, hogy elmászott volna a hasam, olyan még nem volt. Egyik este vizsont bekeményedett a hasam, először megijedtem, és fogalmam sem volt, hogy mit érzek.
Addig is, amíg kapsz kencéket, szerintem kenheted sima testápolóval is a hasad, vagy babaolajjal, mert állítólag ilyenkor az 5. hónap körül jelennek meg a csíkok. Engem eddig elkerültek, szerencsére.

Kriszti, a ház csodaszép, meg a kert is. Nem csoda, hogy rögtön beleszerettetek.

És akkor egy kép a közel sem kész gyerekszobáról.

Judit

Kép

Kép
vjudyt

Kenguru v. kendő
Az ortopéd-orvosok tudtommal 3 hónapos kor előtt nem ajánlják, mert rosszul terheli a kicsi gerincét, és ez később okozhat problémákat.
A kendő tudtommal annyiból jobb, hogy annak van olyan megkötési módja, amit újszülött kortól lehet használni.
Illetve mostmár kenguruból is láttam olyat, amire 0 hóstól felirat van ragasztva, de nemtom, hogy tényleg az milyen...
Nekünk kengurunk volt, de Sebi seperc alatt kihízta! :lol: Most kendőt fogok venni a picinek.

Edit
Remélem gyorsan kibújik az a fogacska! Nekünk ez érdekesen alakult, mert az első 16 eszement gyorsan kibújt (hány éjjelt bömbölt végig miatta?! - érdekes, mert nappal és az én ölemben éjjel bezzeg nem fájt! :D) Aztán megtorpant, és a 17-est csak mostanában vettem észre, hogy már megvan. :)

Judit
Csini lesz a szobácska! :)
Javaslat: ne nagyon vegyetek túl sok plüssállatot-babajátékot. A rokonság-barátok úgyis olyan mennyiséggel fog elárasztani, hogy nem győzöd majd hová tenni?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

A KENGURUT az ortopéd-orvosok tudtommal 3 hónapos kor előtt nem ajánlják...
Természetesen ezt akartam írni...

Kép
Kép
Kép
cas

Na most jöttem a védőnőtől.Ő azt mondta,hogy 6-8 hetes kor után lehet használni a kengurút.

Kriszti:Most tudtam meg,hogy nálunk is néznek a védőnőnél szivhangot.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok

Cas, Edith
Mielőbbi gyógyulást a Kicsiknek!

Ancsa
Szupi a babakocsi! Bár már mi is ott tartanánk... De még ráérünk.

Kriszti
Nagyon izgi lehet most az életetek: Babóca, lakásvásárlás. És ejjha, nagyon szép kis házikó! Mesélj majd milyen belül!

Judyt
Hát ma én sem dicsekedhetej. :( 1-2 apró rezdülést éreztem csak. Hopp! Ebben a pillanatban cáfolt rá. :D Hihetelen ez a Törpi! :)
Még nekem incsenek csíkjaim, bár a pocakom sem túl nagy.
Szépen alakul a gyerekszobátok. Apropó! Rólad mikor láthatunk fotót?

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Cas
Sebinek is jobbulást!!

Kriszti
Szép a ház!
Bencének milyen szép "kis játszótere" lesz...
Ha tényleg másfél kiló.... :shock: Az nem semmi. Manó a múlt héten csak 1056 gramm volt. (29. héten az átlag 1100-1200 gramm)

Holnap meglátogatom a védőnőt, már rég láttam és most olvastam, hogy indítanak vagy indítottak itt is szülésre felkészítő tanfolyamot.... rákérdezek.

A házasságiról mindenhol azt olvastam, hogy 300 nap. Most, hogy otthon voltunk vidéken - akartunk kérni. Az anyakönyvvezető azt mondta 30 nap - ő úgy tudja... Ráhagytam.... Így majd nov-ben kérnek Anyuék.

Ez a nagy tüntetés nagyon nem tetszik, mert Apa már a 4 éjjel nem alszik itt velünk :cry: állandóan dolgozik.
...na ezért sem szeretem Bp-et. :evil:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Judit
Szép lesz a gyerekszoba.
Nekünk sajna nincs erre lehetőség... kevés a másfél szoba.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Halihó Csajok!

Először is üdv az újaknak!

Kriszti! Nagy-nagy gratula a házhoz, nagyon szép, és az a kis játszótér… Mit nem adnék egy olyanért! :D

Edit! Jobbulást Krisztának! Én is így vagyok vele, nem rohanok azonnal az orvoshoz. Úgymond, kivárok. Ha a lázon kívül más baja nincs, és az is max. 1-2 napig tart, akkor tuti a foga miatt van. Nálunk is van házassági anyakönyvi kivonat. Apasági nyilatkozat akkor kell, ha a szülők nincsenek összeházasodva. Az anyakönyvi hivatalba kell bemenni, és ott kell az apukának nyilatkozni arról, hogy „vállalja” a gyereket, illetve ilyenkor rögzítik, hogy mi lesz a gyerek vezetékneve. Nem tudom nálatok hogyan van, de nálunk kaphatja az anya, az apa, vagy mindkettő vezetéknevét a gyerek.

Benszi! Az én pocim egy babóval is ekkora. :oops: Ma is megkaptam, hogy „Úristen, ekkora pocakot még nem is láttam 28 hetes kismamának!” Ölni tudtam volna, de mosolyogva (jobban mondva, vicsorogva) csak annyit mondtam, hogy legalább van helye a babának. :evil:

Tittina! Nekem meg a császármetszés helye fáj sokkal jobban. Egyébként is fájdogál mostanában belülről, de most kívül-belül fáj már napok óta, sokszor sírni tudnék. :cry:

Cas! Sebinek is jobbulást!

Kenguru / hordozókendő téma: Azt olvastam, hogy a kengurut csak akkor érdemes használni, mikor a baba már tudja tartani a fejét. A hordozókendőt viszont újszülött kórtól lehet használni, az minden oldalról tartja a babát, sőt fektetve is belel lehet tenni. Nekünk van, és Manó nagyon jókat aludt benne, ha valahova azzal mentünk, nagyobb korában pedig kifele fordítottam és tök jókat nézelődött. A hordozókendő kényelmesebb az anyukának is, mert nem terheli a baba súlya annyira a hátat, az egyik barátnőm még az 1 éves kisfiát is hordozza benne, és azt mondja abszolút nem fárad el.

Házassági anyakönyvi kivonat 90 napnál nem régebbi kell, de ha abban a városban szül az anyuka, ahol a házasságkötés volt, akkor nem kell, mert a szülés után a kórház is kikérheti az anyakönyvi hivataltól.
Én is kértem múlt héten igazolást a védőből az apaságihoz, talán a héten eljutunk a hivatalba és megcsináltatjuk. Egyébként én nem értem, miért nem elég a kiskönyv, hisz abban is minden adat benne van, amit az igazolásra ráírnak, meghát ugyebár látszik is az ember lányán, hogy nem dinnyét lopott.

Na, megyek, elteszem magam holnapra.

Jóccakát mindenkinek.

Anita

goodfairy

Anita!
Sztem azért kell nekik az igazolás, hogy ne kelljen fénymásolgatni a kiskönyvet :lol:

"Kis játszótér", ne is mondjam, nekem sem kellett ennél több, miután megláttam a kertben, belül már szinte nem is érdekelt :lol: , na jó, persze....egyébként a ház belül is teljesen korrekt, egy festés kell neki azért :)

Ha tényleg összejön, akkor várunk mindenkit szeretettel egy babatalira :lol: :lol: :lol:

Judit irigyellek, hogy már ti is így álltok a gyerekszobával :oops:

Kia, tüntetés :shock: :x , hát nem irigyellek, én be se kapcsolom már a híradót, annyira idegesít az a sok hülye, már elnézést! Szegény Manó-apa!!!! Vigyázzon magára!!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!
Nekünk a a fiamnál asszem 30 napnál nem régebbi apasági nyilatkozat kellett, és így is hogy vittük a papírt 9 hónapig az én nevemen volt anyakönyvezve. :?
Judyt:
Csini lesz a szoba!! :wink:
nálunk még egyenlőre csak sittkupac van meg talicska :lol: :lol:
hétvégén öntik le az aljzat betont ma jött a fűtésszerelő és jövőhéten kezdik rakni a falakat. ez azt jelenti hogy Barbinak ki kéne húznia a pocakba decemberig. Különben a talicskába fogom tologatni. :oops: :lol: :lol:
a védőnő nálunk is néz szívhangot egy kis egyszerű elektromos borotvához hasonlító kézikészülékkel. De azért megnyugató az is.
Benszi:
Nem semmi pocakot növesztettél, nagyon csini vagy!!!

haskeményedés: Nekem van olyan mint pl tegnap egész nap beton kemény volt a hasam és nagyon fájt jobb oldalon lent. De napjában többszőr bekeménydik hosszabb rövidebb időre. Aztán mivel kersztbe fekszik a nagysasszony mikor nyújtozkodik (vagy nem tudom mit csinál) akkor nagyon nem kellemes érzéseim vannak. De remélem egyszer csak megtalálja a helyét úgy hogy nekem is jó legyen. :lol:

drumka

Sziasztok!

Hát egy pár napra megint eltűntem, de ez van :wink: .

Először is minden gyermeknek aki beteg, mihamarabbi gyógyulást. Ha pedig fogacska okozzta a bajt, akkor pedig mihamarabbi kibújást :lol:

Anita
Hát a székrekedésről csak annyit, hogy én sem szedek vasat, sőt terhes vitamint sem. Egyetlen dolog a kálcium, de annak nem lehet ilyen hatása. Így valószínűleg bele kell törődnöm, hogy ez egy ilyen időszak.
Talán két napja kicsit jobb, pedig nem csinálam semmit másképp :?:
Hát kombi kiságyat én is láttam máshol és nem Brendon áron, de mégis kicsit drágábban, mint Vecsésen. A tietek miatt nem érdemes bosszankodj. Akkor kellett, hát megvettétek. Lehet, hogy akkor tényleg nem is lett volna olcsóbban sehol, kit tudja.

Kriszti
Ez a ház így a képekről csodásan néz ki és hát a kis játszótér láttán én is nagyon elolvadtam :) .
Szerintem ne aggódja, hogy mi hogyan alakul. A házat intézzétek, mert utána tényleg nem lesz már erre sem időd sem energiád. Ha mindent kitalálsz jó előre mit és honnan szeretnél, sec-perc alatt beszerzitek majd a babónak. A lényeg, hogy készülj fel, mert én a Vecsési boltban nem ezt tettem (valahogy csak a kiságyra koncentráltam) és az eladónő segített hogy esetleg ez nem kell hozzá vagy az stb. és ott jöttem rá, hogy még mennyi mindenre nem gondoltam. Szóval felkészülten minden meglesz és amit lehet majd menetközben is beszerezhetitek (vagy bárki a családban, aki segíteni tud).
A háznoz nagy drukk!!!

Ancsa
Légy üdvözölve közöttünk és gratulálunk a kislányhoz :)

Edit
Az a csúszásgátló nagyon tetszik nekem is, majd rákeresek az Interneten. Köszi a tippet.
Köszi a székrekedéses praktikákat. Már egy jópáron túl vagyok egy ideje az olajon kívül. Bevallom erre még nem szántam rá magam, pedig elég logikusnak tűnik.
Én egész éjszaka iszom vizet. Ne kérdezzétek miért, de már évek óta így van, hogy kb. fél - 1 liter vizet megiszom. Szóval nem tudom számít-e hogy ennyi vedelés után egy pohár állott vízzel kezdek. Lehetséges. A korpát eszem minden nap, szóval tényleg csak az oldaj maradt ki. Ezt még kipróbálom mindenképpen.

Benszi
Nagyon szép pocid van és hát két csodálatos gyeremek lakik most benne, ami egész hihetetlen. Nekem néha ezt az egy drágaságot is furcsa elhinni, hogy itt éli az életét a pocimban már hónapok óta és arra készülődik, hogy megszülessen. Nálad pedig két picur teszi mindezt. Szerintem ez maga a csoda!

Judit
Köszi a tippet a székrekedéshez. Ezt is megnézem mindenképpen.
A mozgolódások miatt ne aggódj. Egy-két hét és egyre erősebb lesz, sőt néha eléggé meg fogsz lepődni jópár mozdulaton, amikor már lesz súlya és ereje ahhoz hogy jól odanyomódjon a belső szerveidhez :) . Nálunk most az elmúlt két hét alatt nőtt meg nagyon és azóta érzem erőteljesebben. Mostmár tudom mi a különbség a rugdosás és böködés, illetve az ide nyomódom-oda nyomódom, rugok egyet a hólyagra, egyet a belekre között :) . Ettől függetlenül ezt az időszakott még jobban élvezem és imádom, mégha néha elég furcsa érzéseket is okoz az emberben.
Nagyon édes lesz a gyerekszobátok :) . Hát nekünk sem lesz ilyen, mert nincs rá hely, de majd a házban (ha egyszer kész lesz vagy ha egyáltalán bele tudunk majd kezdeni).

A kenguru v. hordozókendő dologgal kapcsolatban tapasztalat nincs, de már én is nagyon körbejártam a dolgot. Igaz én már elsőre a hordozókendőnél kötöttem ki. Azt tényleg lehet újszülöttkórtól használni és nagyon imádják a babák. Én mindenképpen szeretnék egyet, mert tudom, hogy ha vásárolni fogok majd később menni akár csak a közértbe is, akkor nem fogok babakocsizni, mert az úgy egy kész küzdelem és szabad maradhat a kezem. Remélem már az elejétől fogva rá tudom szoktatni és akkor minden rendben lesz. Persze a nagy séták majd babakocsisak lesznek :D Legalább is most így tervezem.

Ne haragudjatok, de most nem tudok más hozzászóláshoz írni, mert így is elég hosszú lett a levelem és dolgoznom kell tovább.

Majd még jelentkezem.

Jaj, hát a legfontosabb. Megszületett a végleges név, így majd bekerülhet a táblázatba is.
Csongor lesz, Batáry Csongor :) . Nekünk nagyon tetszik, számmisztikailag tökéletes neki és tegnap kétszer is rákédeztünk a picúrnál is hogy neki tetszik-e. Mindkét esetben a Csongor név hallatán akkorát rúgott, míg a többinél nem (pedig vagy 6 nevet soroltunk fel szép lassan egymásután) :D . Ez teljesen komoly! így úgy döntöttünk neki is biztosan tetszik :) .

Réka

Kép
solymosy

Réka
Ezt a felolvasós technikát mi is bevetettük Sebinél, és csak a Sebestyénnél rúgott ő is, de akkorát?! :)
(Remélem ezzel nem azt akarta mondani anno, hogy "Bármit, csak EZT NE!" :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Hát igen, a munkahelyemen is ezzel poénkodtak, de azért mi biztosak vagyunk benne, hogy mi az igazság, nem? :lol:

Kép
solymosy

Sziasztok!

Réka:Köszönöm szépen.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésemért, de időm mostanság nincs olvasni, se írni. Megkezdődött az ovi és a sulim így energiám nincsen. És előre is bocsi, hogyha nem szólok mindenkihez.

Most gyorsan visszaolvastam, örülök, hogy mindenkivel minden rendben, a pocakok szépen növögetnek, az uh-s képek jók.

Kriszti!
A ház sztem is nagyon szuperül néz ki, és ha meg van rá a lehetőségetek akkor ne hagyjátok ki. :)

Anita!
A táblázatot úgy csináltam, hogy excellben megírtam elmentettem, majd a paintben lekicsinyítettem és elmentettem jpeg-ben és így engedi felrakni az oldalra.

Hétfőn voltunk a dokinál, minden rendben a babával, nagyon jól lehetett most látni és most már 90%-ban kislány, de ami rossz hogy a méhszájam kezd felpuhulni és most 2000-es így pihenésre is vagyok ítélve, de 2 gyerek mellett nem igazán tudok. Még sehogy sem állunk a baba érkezésére, így most nagyon össze kell kapnunk magunkat.

Most megyek, mert a pici hisztizik:(

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Réka! Batáry Csongor, gyönyörűen hangzik, zsenik vagytok!!!!!!!!!!

Amaryl nyugi, mi sem állunk sehogy sem, ne aggódj, van még idő bőven!

Nekem is c2000 a méhszájam (már a kezdetektől), de nem mondta a doki, hogy pihenjek, vagy Amaryl neked sem emiatt kell :?: (lehet, hogy félreértettem :oops: ), én úgy tudom, hogy 3000 a tuti, de a 2000 sem olyan rövid még, hogy gond lenne, a végén a 0-k pedig a zártságot jelentik kívül-belül, vagy lányok, nem így van????

Kép
kkriszti77

Kriszti!

Lent van a baba feje és vszeg attól kezdett el puhulni, de nem vagyok teljes ágynyugalomra ítélve, csak próbáljak többet pihenni. Az első két gyermekemmel én végig totál zárt voltam. De jól írod, hogy akkor van igazából gond, ha a 0-ák, már nem nullák.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl! Akkor jó, próbálj többet pihenni...jó, tudom..... :lol:

Kép
kkriszti77

Halihó Csajok!

Tegnap voltunk az anyakönyvi hivatalban, elintéztük végre az apaságit. :) Persze ismét megkaptam anyukámtól, hogy ez milyen égő, és igazán illene összeházasodnunk. :evil: Erre én megkérdeztem tőle, hogy változtatna-e az esküvő valamit az életünkön. Azt mondta, hogy a gyerekeknek lenne fontos. :roll: Hát szerintem meg ez hülyeség, a gyereknek édes mindegy, hogy a szülők házasok vagy sem, neki a biztos családi háttér és a szeretet kell. Sajnos kicsit megint összekaptunk, mert mikor már 10 perce ezzel piszkált azt mondtam neki, hogy nekem is inkább a kevesebb vita és veszekedés kellett volna gyerekkoromban, mint az a nyavalyás papír, ami összeköti őket. :( :evil:

Drumka! Hogy-hogy nem a párod nevére anyakönyvezték Kareszt, ha volt apasági? :shock:

Réka! Sajna lett volna olcsóbban, egyik ismerősék egy héttel később vettek ugyanolyat, mint a miénk, 15 ezerrel olcsóbban. Na ez a méreg, nem a cián! :x A hordozókendőt én a www.bobitaexpressz.hu oldalról rendeltem, ott volt a legolcsóbb. Nagyon jó minőségű, sok méretben lehet kapni, és küldtek hozzá egy CD-t is, amin egy csomó megkötési lehetőség van.

Amaryl! Köszi, valami ilyesmire gondoltam én is. Vigyázz magadra, és pihenj, ha tudsz, bár ez két ilyen korú gyerek és 0 segítség mellett szinte kivitelezhetetlen. :( Azért az ilyen anyósokat akasztani kéne, az én exanyósom is ilyen, hallottam, hogy az exem mostani feleségével is elég suttyó a „kedves mama”. Semmi segítség, csak a cseszegetés, ha meg segít, felhánytorgatja! :evil: Szerencsére az én anyósom nem ilyen, igazi szuper anyós. :) Jobban ki lehet jönni vele, mint anyukámmal. :(

Kriszti! Jól tudod a számokat. Valszeg Amarylnak azért kell pihennie, mert neki ez a babóca a harmadik gyerek, és egyébként is lazábbak már a két szülés miatt a szövetei.

Most ennyi voltam, végre nem írtam kisregényt. :D

Szép napot mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

Réka, a Csongor nagyon szép, és tök jó, hogy neki is tetszik.
Te tudod, hogy BJ mennyit kér a szülésért? Én még nem beszéltem vele erről, de kíváncsi lennék rá.

Amaryl, neked jó pihenést, már amennyire lehet a két gyerkőc mellett.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Én is csak bekukk...

Réka, tényleg jól hangzik a Batáry Csongor! :) örülök, hyog sikerült végleges nevet taláni. Mi nem haladtunk semmit, a férjem nem volt itthon két napig, az éjjel és a reggel meg nem akartam nevekkel bombázni. Bár nekem továbbra is ugyanazok a nevek tetszenek. NA, majdcsak lesz a mi lányunknak is valami neve! Ha meg nem, úgy fogjuk hívni, hogy Gyere ide! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :P :P :P :P

Amaryl, nekem egy baba mellett is nehezen megy a pihenés! Elhiszem, hyg neked még annyira sem... Remélem, hyg azért a babócád kivárja az idejét! :)

Anita, teljesen igazad van a házassággal és a többivel kaocsolatban. Sajnos az én szüleimnél is napirenden volt a vita, én ezért utálom most annyira a veszekedést. Sokszor inkább hallgatok, csakhogy ne veszekedjünk, pedig elég kiskakas szoktam lenni ám! :P

Anyóstéma: Nekem is szerencsére rendes anyósom van, vele is nagyon jól el tudok beszélgetni. Mindig van valami közös téma. gyszer volt, hoyg kb. egy hónapig nem beszéltünk, de akkor valóban vérig sértett. Aztán mégiscsak ment minden tovább, és azóta sincs baj. Pedig már több, mint 10 éve, hoyg ismerem, és több, mint 5 éve, hoyg valóban anyósom. :roll:

Kriszta meggyógyult, tegnap már teljesen láztalan volt, ma sem ment fel a hője. Fogacskát azért nem látok...

Cas, Sebi hogy van????

Na, mentem, mert elaludt és valami ebédet kellene odatenni! Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Anyóstéma:Hát nem panaszkodom,vannak jó pillanatai,de én azért tartom a tisztes távolságot.Amit nagyon nem tudok elviselni,az az,hogy mindenbe szeretnek beleszólni.mindenről tudni akarnak amit csinálunk.(Még jó hogy a hálószobatitkok nem érdeklik őket) :D :D

Réka:Tényleg szép név a Csongor.

Amaryl:Azért a lehetőségekhez képest próbálj meg minél többet pihenni.

Na én is megyek pihenek egyet,mert a lánykámnak nem tetszik ha a gép előtt ücsörgök.

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?