Új privát üzeneted érkezett!

Drumka! Ismered a weleda termékeket? A dm-ben lehet kapni, máshol nagyon nem is, én is használom a poci-olajat, és nagyon meg vagyok elégedve vele, van ún. gátmasszázs-olaj is, sztem egy próbát megér http://www.weleda.hu/varandosagesszopta ... enyfogkrem
Ja, és 100% bio kozmetikumok!

Kép
kkriszti77

Réka! Az előző hsz neked is szól :lol: :lol:

Kép
kkriszti77

Hol vannak azok, akik nincsenek itt????
Bensziiiiiiiiiiii mi van veletek?

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

..egy váratlan bejelentkezés részemről, sajnos még mindig Tenerife :-) - na ez elég hülyén hangzik, de én már OTTHON szerettem volna lenni...akkora dugó volt az autópályán, hogy lekéstük a gépet :cry: :cry: Nagyon kivoltam, most már jobb egy kicsit, s holnap este újra nekivágunk - először Ausztria, Graz, majd onnan minibusszal haza :roll:
Voltam már jobban is....négy napja soha nem érzett gyomorsav kínoz, fura ez nekem, mert ilyen problémám soha nem volt, s időnként szép piros foltok jelennek meg a két szemem alatt az arcomon, holott vérnyomásom 100/60 - 110/65 kürül mozog rendszeresen..Megkaptam a második babaerősítő szurit, hááát ez sokkal egyszerűbb, mint egy vérvétel :wink:
Szurkoljatok, hogy rendben hazaérjünk már holnap éjfélre végre!!!
Bár én annyira paráztam a szept 11-én történő repüléstől, hogy a másik oldalról ezt a sors valamilyen jelének is tekintettem :roll:

Cas :lol:
Írtál már nekem a barátnődről..mert én már anno felvetettem ezt a témát..tényleg pozítivnak kell lenni, mert hihetetlen, hogy mennyire bekövetkezhet az, amitől valaki fél :oops: - szóval nekem méhnyakrák megelőző állapot miatt "kaptak ki" egy kicsit, de azóta teljesen rendben vagyok, s UH szerint a méhnyak az átlagos 3 cm hosszú (saját szememmel láttam, amikor mérte: 3.07)...Mondjuk a mai reptérre menős sztori után eszembe jutott, hogy ha olyan tempóban szülök, mint a barátnőd, akkor lehet, hogy a kocsi rendszáma is kell a Babóm szül. helyéhez :wink: A doki is azt mondta egy jó hónappal ezelőtt, hogy ettől csak gyorsabb lesz a szülés...most meg, hogy emiatt lehet koraszülés.....ki érti ezt :roll: vagy a kettő pont összefügghet...a barátnőddel egyszer lehet, hogy "elbeszélgetnék", ha nem terhes neki :roll:

Réka :D
Köszi a jókívánságot, elraktározom holnapra is :lol:
Mi is a fiús tábort erősítjük 8)
Gátvédelem engem is érdekelne, háát nem tudom, hogy itt foglalkoznak-e ilyennel.... :roll:
Sokkal drágább a gépi, mint a kézi mellszívó??.én is Avent cuccokat akarok venni, s a gépi mellszívóra gondoltam...bár Kristóffal nem volt mit szívni, remélem, hogy most egy kicsivel jobb lesz a helyzet...

Gemini :D
Én is csak kitartást tudok kívánni, s hogy mielőbb legyetek túl ezen a nehéz időszakon!!! Sokkal kisebb kaliberű dolgok miatt is ki tudok borulni, s nekem még dolgoznom sem kell bejárni, mint Neked, s azért Rebeka is nagy odafigyelést igényel!!! Írd ki magadból itt nekünk, ami fáj, de a legfontosabb, hogy esténként beszéljétek át egy pár mondatban, hogy aznapmiért duzzogtatok, vitáztatok!!!! S nem utolsósorban NAGYON VIGYÁZZ MAGATOKRA!, már neked is lassan itt a finish :wink: Rebeka még mindig gyönyörű!!!!!

Drumka :D
Ez a málnalevél tea engem is foglalkoztat, akarok is most otthon venni, de nem tudom, hogy érdemes-e nekem inni - fentiek tükrében. Igazából a könnyebb tágulást segíti??? Mindjárt ránézek az általad elküldött linkekre!
Nekem még javában forgolódik Mütyür....aug végén fejvégű volt, most szombaton a feje a jobb bordám alatt volt...s én sajnos nem tudom még megállapítani, hogy melyik része mikor hol van :roll: :oops:
Most nézem, hogy a vonalzódat csodálod: valamelyik nap én is frissítettem az aláíráson, mert megállt 26hét 1 napnál :roll: . azóta ok.

Edit :D
Gratula az eredményekhez, s a kislányhoz!!! Milyen fura, hogy akinek már volt kislánya, annak újból kislánya lesz!! Lányok készüljetek, mert ha egy év múlva is így gondolom, akkor közvéleményt kutatok a csodamódszerekről :wink: :lol:

Tittina :D
Örülök, hogy jó az első benyomásod a dokiról - még ha nem is ő a nőgyógyász - , ez nagyon fontos, hogy bízz bennük!! Akkor egy hónap múlva lesz UH??? Akkor már nagyon jól lehet mindent látni!!!
Súlyod miatt meg ne aggódj, ha a baba fejlődik, akkor neked nem kell elbálnásodnod :wink: ...egyébként ilyenek vagyunk mi nők...ha sokat hízunk (ezt mondják, így gondoljuk), akkor az a baj, ha nem hízunk, akkor azért aggódunk.... :wink: :roll:

Na lányok ismét elköszönök, még a hét végén beköszönök, mert "anyósékhoz"megyünk először, s ott van net :)
Mindenki vigyázzon magára, az eltüntek meg tényleg jelentkezzenek plííííííííííz!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Holnap írok, addig néhány kép:

Kép 3-asban
Kép 2D-n
Kép A bizonyíték - tényleg fiú
Kép A gondolkodó
Kép A talpával is takarta magát
Kép Manó alszik

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi
sajnálom, hogy lekéstétek a gépet, és drukkolok, hogy mostmár minden gond nélkül hazaérjetek! :)
Nem emlékeztem, hogy írtam már neked erről a bartnőmről... :oops: De ha gondolod megírom neki a címed, és akkor mail-ezhettek a témáról. :)

Kia
Hűűűűűűűűűű, micsoda szuper fotók! Nagyon jó minőségűek, és nagyon édes rajta a pici! :)
Te meg csini vagy!!! :)

Benszi!!!
Remélem minden oké veletek?! :roll:
Irj ha tudsz!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amióta nem néztem be.
Tegnap voltam a korházban, hogy újra felvegyék a vizsgálatot videóra. Mufurc doki most már sokkal kedvesebb volt, velem szemben a tv-n mindent láttam, meg is mutatta Olivér fütyijét. Most már a videó is sikerült, és a felvételen látszik a kis nyíl, amikor nekem a fütyit mutogatta, úgyhogy itthon a férjem is láthatta.
Most már kértem képet is, és kaptam is, a férjem elvitte a munkába mutogatni, és lefénymásolni, délután lefényképezem, és felrakom.
nagyon jó volt látni, ahogy mocorog, és nem tudom, hogy csak képzelődtem, vagy tényleg az történt, de én úgy láttam, mintha a köldökzsínórral játszana.
Aztán voltam a saját dokimnál is, nagyon aranyos volt, mondta, hogy megengedi nekem, hogy utáljam a tejet, úgyhogy a tesztreggelim natúr joghurt és zsömle lesz.

Vizesedés és más
Miért van az, hogy minden szakember mást mond? Mi meg hallunk ezt-azt, innen-onnan, de ki tudja, hogy mi a jó? Persze minden szervezet más, és máshogy reagál mindenre, de a terhesség körül annyi hit és tévhit kering, és nekünk ezek között kell eligazodnunk.
Minden esetre, amíg nem vizesedek, és nem hízok rohamosan, addig én vidáman iszok, amennyi jól esik. A sóra meg odafigyelek.

Vasárnap meglátogattuk az unokahugomat. Hát valami tündéri kislány. Akkor volt 9 napos. Nagyon picike, és könnyű. Olyan jó volt ölbe venni. és folyton csak arra gondoltam, hogy 5 és fél hónap múlva már Olivér is a karomban lehet, és hogy mennyire jó lesz.

Tittina
örülök, hogy szimpi volt a doki, és hogy jó a baba szívverése.

Réka
Ez a számmisztikás energetikai dolog nem hülyeség. megnéznéd nekem, hogy a Vendégh Olivér passzol-e? Ilyenkor számít az, ha két keresztneve lesz? a férjem nagyon szeretne, és nagyon nem, de még nem találtunk olyan nevet, ami tetszik is, meg jól is hangzik együtt, úgyhogy az még kérdéses.

Tegnap az újabb megbizonyosodás után, hogy fiunk lesz, a tesco-ban nem tudtunk ellenállni a csábításnak, és vettünk egy hosszú ujjú rugdalózót, és egy szettet, amiben van sapka, előke, body, rugdalózó, és egy pamut kiscipő.
És megtaláltam az álom babakocsit, mindent tud, amit szeretnék, és árban sem vészes, úgyhogy teljes a boldogság.

judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Tittina, örülök, hyog minden jól ment a dokinál! Látod, kellemesen is meglepődhet az ember! Érdekes, azért, hoyg labor van a családorvosi rendelőben! :shock: :roll:

Drumka, egy régebbi topiktársam, akivel egyszerre voltunk babásak Krisztával gátmasszázsra búzacsíraolajat használt. És nála biztos volt ennek hatása, mert a hosszúra nyúlt (26 órás) vajúdás ellenére is természetes úton szülte meg a kislányát gátvágás nélkül, pár mm-es repedéssel. A teával kapcsolatban tényleg kérdezd meg a dokit, ha úgy jobbnak gondolod! :)

Szilvi, remélem, most már gond és késedelem nélkül sikerül elindulnotok, hoyg végre otthon legyetek! :) Jó utat! :)

Kia, nagyon jók a képek, bár bevallom őszintén, én nem nagyon látom a kukit! :oops: :oops: :oops: Bocs, most jobban megnéztem, és mintha mégis nyilvánvaló, de elősz9r nem ugrott be. :oops:

Cas, haladtok-e Sebivel és a tejtermékekkel? Voltatok kontrollon?

gem, mi újság veletek? Jobban vagy már depiügyileg? HA segít, ha kiírod magadból, akkor nyugodtan megteheted! rebeka különben tündéri! :D :D :D

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat a kislányunkhoz! :) Nevünk még nincs, de most már tényleg célirányosan keresgélhetünk. :) Majd tjékoztatlak mindenképpen, ha már van haladás ezügyben! :)

Most én is mutatok képeket, bár korántsem látszik sok minden rajtuk. Sajnos a hátával volt "kifele" így 4D-re sem volt érdemes átkapcsolni. :(

Az arca homloknézetből:
Kép
És a bizonyíték, hoyg kislány (ott bal oldalon fenn látszik a két szeméremajak):
Kép

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Réka, most, hoyg Judit emlegette ezt a számmisztikát, visszaolvastam tüzetesebben azt, amit írtál róla. Ha esetleg nem gond neked, írhatnál egy kis összefoglalót, hoyg tulajdonképpen mi is ez, min alapul, és hogyan függ össze a név a számokkal. Nem tudom, másokat mennyire érdekel ez, ha gondolod, inkább priviben küldd! :) MAjd ha lesz nevünk, akkor megkérlek, hoyg nézd meg nekünk is. :)

Judit, gratula a most már biztos kisfiúhoz! :) Én sem hallottam arról, hoyga túlzott folyadékbevitel okozhat vizesedést. A napi 2-3 liter biztos nem. Úgyhogy szerintem igyál nyugodtan, úgyis általában az a gond, hoyg senki nem iszik elegendő mennyiséget. :roll:

Na, mentem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Kia, Sedith: nahyon jók a képek!!! :wink:
Tegnap én sem bírtam ellenálni beugrottam a C&A-ba vettem egy pulcsit magamnak és egy pihepuha macis kabátot Kucorinak. Olyan boldogan mentem haza. :lol:
Persze benéztem a Herbáriába is gondoltam elkezdem összevásárolni az olajokat a gátmasszáshoz. Egyik alapanyag sem volt, de a csaj ajánlott egy olajat ami kész van csak levendula, sárgabarackmag-olaj, és szőlőmag-olaj van benne valami amerikai csodaszer 60 ml 2800.- de azt mondta nagyon sokan keresik és sokan is veszik. Baba-mama masszázsolaj. Vettem egy üveggel, kíváncsiságból :oops: az illata nagyon jó igaz csak a kezemen próbáltam ki. http://www.boldogmama.hu/ itt lehet utánna nézni. Csak hogy ne legyen olyan könnyű a választás :roll: :lol:

drumka

Szilvi!
Sajnalom, hogy ilyen galiba volt a geppel, de biztos megvolt az oka! Kitartas, egyszer csak hazajutsz! Csak vigyazz, ne farasszon ki nagyon az utazas! Ha kell, allj fel tobbszor a gepen es setalgass, a kocsiut alatt meg alljatok meg gyakrabban! Remelem, minden rendben lesz!
Es koszi a jo szavakat neked is!

Judith!
En nem akarok okoskodni, de nem csak 4 es fel honapod van hatra??? :lol:

Edith!
Jo, hogy adtal magyarazatot a kepeknek, mert reszemrol siman kukisnak neztem volna a kiscsajt! Bocs! :?

Kia!
Fantasztikusak ezek a kepek! Es mar csak 11 es fel het!!!
Koszi a batoritast!

En nem tudom, mi van itt ma, de annyi munka szakadt ram, hogy a szulesig elleszek vele. Zsofi meg csak dorombol es percenkent zavar ki pisilni. :roll:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csajok!
Ittt vagyok nem tűntem el csak sokat keményedem és kb.napi 10 méhösszehúzódásom van!Szóval rengeteget fekszem,mivel az ülésnél terhelem a méhszájat és Balázs feje kb.1cm-re van a méhszájtól,így a nyomástól kinyílhat,mégha most teljesen zárt is!
Voltam cukros vérvételen!Szar lett!Éhgyomri 4,8,zsemle és tej után egy órával 7,5 lett!a határ 7,1!Tehát pénteken terheléses cukrs löttyös vérvétel lesz!Fasza!Amúgy minden ok!

Mindenkinek nagyon szép az UH képe és szinte mindenkinek fejvégű a babája,amihez nagyon gratulálok!

Gem!
Hogy szuperál az új Teve állat? :lol: Bilis pisi?Grtaula!Szép ez a Rebeka lányka!Örülök,hogy neked jó lett a cukor és hogy csak ennyit híztál!Hányinger,az nem jó!Remélem nem keverem össze és te írtad,hogy hisztisebb vagy az utóbbi időben és veszekedések is vannak apával!Nálunk dettó!Ezek a hormonok!
Kriszti!
Apa lefotóz és rakok fel képet!Ígérem!Grat a cukor eredményedhez!Ez a szer a DM-es jobb,mint a Dm-es Babylove termék?Én most azt használom!
Szilvia!
Ne aggódj mindjárt itthon lesztek!Nem véletlenül nem tudtatok tegnap elutazni!Ha kész lesz a szoba,ígérem lefotózom!Jó választás a narancs-zöld egy fiúnak!
Sedith!
Elyes kis család vagytok!
Cas!
De jó hogy Sebi bírja a tejes kajcsikat!
Irány shoppingolni,ugye milyen jó?
Drumka!
Csini vagy nagyon!
Amaryl!
Szép név a Bettina!
Solymossy!
Mikor hagyod már abba a melót?Csini vagy te is!
Vjudit!
Semmit nem is híztál!Ügyes vagy!grat a pöcsöshöz!
Kia!
Csini vagy te is nagyon!Szép nagy már a pocakod4
Tittina!
1kg?És ezt lemered írni???Fúj!Irigyellek ám!
Vendég

Brrrrrrrrr... mindenki becsülje meg magát, aki zsömlével-tejjel terhelődik, nekem ma reggel be kellett nyomnom 75 g cukrot (és ez már a második?!), nem volt leányálom, megint majdnem visszajött, de hősiesen bent tartottam.
Aztán lementünk Sebivel a vérvételre, teljesen elhűlt, hogy tőlem is lehet vért venni, és nem sírok (ő ugye elég rosszul tűri), és utána gyorsan el kellett jönnünk! :)
Remélem jó lesz az eredmény, mert hazafelé megint teljesen rosszul lettem (vérvételtől nem szoktam, csak ettől a 26. heti terhelésestől lettem rosszul Sebivel is), pedig most rutinos voltam, és vittem magammal kaját, de nem tudtam ott helyben megenni, úgyhogy remegő lábakkal-mindennel battyogtunk át tücsökzenére, ahol gyorsan betermeltem egy sajtos pogit, és akkor jobb lett. :)
Szóval Benszi fel a fejjel, ki lehet azért bírni! Drukkolok, hogy pénteken jó eredményeid szülessenek! :)

Judit
Simán lehet, hogy játszott a köldökzsinórral a pici, állítólag nagyon kötődnek hozzá a csecsemők emocionálisan (hogy ezt honnan szedik a pszichológusok nemtom?)... :roll:
Nekem anno Sebivel az volt ilyen fura élmény, amikor a 30. heti UH-n először láttam pislogni. El se akartam hinni, de az UH csajszi is megerősítette, hogy tényleg! :)
Joghurt és zsemle - mázlista!!! :D
A tanácstalanság pedig a szüléssel kezdődik majd igazán, amikor a gyerekorvos, a védőnő, anyukád és az összes barátnőd homlokegyenest ellenkező tanácsokat ad majd a szoptatásról, altatásról, cumiról, biliről, öltöztetésről, fürdetésről és pelusozásról! :lol: Na akkor kell szépen mindent elengedni a füled mellett, és csak arra figyelni, amit a szíved diktál. Ha a pici kiegyensúlyozott és nem ordít az átlagosnál többet, akkor tuti jól csinálod, a sok okoskodó meg zsebre teheti azt a nagy eszét! :D

Edit
Igen, tegnap voltunk kontrollon, minden oké, és kaptunk engedélyt a savanyított tejtermékekre!!! Juhé!!!!! :D
Egyelőre a tápi marad, majd ha a tejtermékek nem ütik ki, akkor idővel ki lehet próbálni majd a tejet is! :)

Kép
Kép
Kép
cas

De, igazad van Gem, már csak 4 és fél hónapom van hátra. Csak elszámoltam.

Cas, sajnállak a cukros lötty miatt, nem tudom, hogy nekem kell-e majd azt is innom, vagy megúszom a zsömle-joghurttal.
Abba még igazából bele sem gondoltam, hogy szülés után mennyi "jó tanács" vár majd rám mindenkitől, aki persze mind okosabbnak képzeli magát. De hát valószínű az a legjobb, amit tanácsoltál, hogy jobb ha az ember mindent elenged füle mellett, és teszi a szíve és a baba visszajelzései alapján.

Kép
vjudyt

Cas!
REmélem kibírom majd azt a cukros löttyöt!Azt mondták csavarjak bele fél citromot és úgy talán tűrhető!Medig nem lehet enni-inni utána?Jó lenne ha fiad mostantól nem félne a vérvételtől,mert látta anyukáját,hogy milyen hős volt!
Vendég

halihóó

Benszi, jó látni, hogy rtendben vagy, érted duplán aggódunk, úgyhogy nem ér eltűnni ;)

cukros lötty nekem tegnap volt, én egy levegővel lenyomtam az egészet, utána egy kis öklendezés, de de legalább nem kellett többször összeszednem magam, hogy igyak belőle :)

Szilvi, tenerifén is vannak dugók? :evil: :evil: de én is úgy gondolnám, ahogy te, ennek így kellett lennie, most már nemsokűra itthon vagytok :)

Vendégh Olivér valami eszméletlen gyönyörű név! a számok alapján is csak jó lehet, ez tuti, bár nem értek hozzá.

Cas, éljenek a savanyított cuccok!! :) :)

Kia!
kérlek áruld el hol csinálták ezeket a tuti képeket! a kis kuki is szép ;) de az a pofi :shock: nagyon-nagyon szép! :)

KépKép
KépKép
and

Sebi ma délután benyomott egy barackos Spar-biojoghurtot. Először nem nagyon tetszett neki, de elkezdett vele engem etetni, aztán felváltva, aztán a végén már csak a saját szájába rakosgatta a kanalat. :) Szóval remélem nem lesz baj belőle, és megszereti. :)

Benszi
A fél citrom sokat segít, és utána szabad vizet inni, de csak azt. (Anélkül szerintem nem is lehetne kibírni!) Aztán vigyél magaddal vmi kaját, nekem annyira leesett a vércukrom a vérvétel után, hogy remegett mindenem, csak egy sajtos pogi után vagy 10 perccel kezdtem magamoz térni... De addig át kellett ballagnunk vagy 2 saroknyit, hát majdnem összeestem, mire odaértünk... :(
Szóval a vérvétel után ne indulj el sehová, egyél picit, pihenj picit, nehogy te is rosszul légy!

And
Egy szuszra a 3 decit?! Huh!!! nekem biztos visszajött volna!
Mondjuk nálunk azt mondták, hogy 10 perc alatt kell meginni, nem szabad egyszerre... :roll:

Judit
Jó tanácsból nem lesz hiány, és tényleg meg kell acéloznia a lelkét az embernek, hogy ne borítsák ki... :( Én eléggé beletrafáltam a szülés utáni depresszióba, a sok okos tanács csak még tovább rontott a helyzeten. Remélem most könnyebben túlélem ezt az időszakot, és kevésbé tudják majd megingatni az önbizalmamat.
De egyszer anyává kell érni, kinek így, kinek úgy, nekem kicsit nehezebben ment. :)

Kép
Kép
Kép
cas

And!
Édes vagy,hogy aggódsz!Köszönöm!Mikor lesz meg a cukros eredményed?Egy szuszra lenyomtad,nem semmi!

Cas!
Köszi az infót!Hányszor szúrnak most?És csak két óra múlva kajálhatok?De jó,hogy megette Sebi a joghurtot!Reméljük minden rendben lesz és tud majd enni sok finom tejterméket!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a linkeket a gátvédelemmel kapcsolatban és a DM-es cucc tippet is. Tegnap már szemeztem vele és tetszik amit a honlapon is írnak róla, de még nem vettem meg, van egy jó pár hetem addig.

Tittina
Látod hogy nem volt semmi gond és gondolom a szívhang hallgatás maga lehetett a mennyország :)

Szilvi
Jó utat, bár már gondolom úton vagy vagy meg is érkeztetek (bocs, de most nem emlékszem). Én nem hiszek a véletlenekben, így tuti, hogy oka volt amiért nem indultatok el 11-én :) .
A gép és kézi mellszívó között nagy különbség van árban, ahogy én néztem, nem teljesen a duplája, de majdnem. A kézi így is 10 felett van, hát még a gép (már nem emlékszem pontosan).
Szóval mi emellett döntöttünk, remélem beválik.

Kia
Édesek a képek, az utolsó kiváltképp :lol:

Judit
Először is drukk a vérvételhez. Mázlista :wink: , nekem a PCO miatt azonnal terhelésest kért az orvos. Igaz annyira engedékeny volt a doktornő, hogy nem két órával előtte kellett odamennünk, hanem a gyógyszertárban váltottuk ki a cukrot és itthon kellett meginnom és sikerült egyszuszra. Bevallom engem valahogy nem rázott meg a dolog. Nem volt kellemes, de meg bírtam inni simán. Szerencsém van ezekszerint. Aztán a készülődéssel és az odaúttal el is ment a két óra és mire odaértünk már vették is a vért. Szóval így jól jött ki. Hogy az első cukros éhgyomra tetsztet miért nem kérte nem tudom, talán azért mert már amúgy nézték anno.
A nevet megnézem szívessen és akiket érdekel nagyon röviden leírom mi is ez az egész számmisztika és min alapszik.
Még nagyon kezdő vagyok és nekünk is segítettek a hétvégén a mi fiúnk számolásánál. Ha minden igaz szept. 30-án megyünk tanfolyamra a férjemmel és akkor már sokkal okosabbak leszünk. Most csak egy 10 perces gyorstalpalót kaptunk és csak azalapján tudok majd bármit írni neked.

Egyébként szerintem ugyanazt a Tescos rucit vettük meg (a leírásod alapján) és mi is a kéket természetesen :D :D :D
Szerintem az ára alapján tök jó vétel volt.

Edit
Mivel mindannyian láttuk mostanában pár UH-t, azért van mit kivenni a képekből :) .
Neked is priviben írok majd a számmisztikáról, jó.

Benszi
Azért jó hogy jól vagy, bár gondolom a méhösszehúzódások már elég sűrűek, így napi 10X. Vigyázz magadra és ha tényleg inkább feküdni akarsz vagy az a jobb, fel ne kellj csak a topic kedvéért, mert most az a fontos, hogy pihenni tudjál. Te azért már a két picurral sokkal nagyobb súlyt viselsz mint mi és hát a napi mocorgások sem ugyanazok (pedig néha én is azt hiszem, hogy nagy a buli odabent :lol: , miközben egyedül van).
Okt. 15-ig tervezem a munkát, szóval még 1 hónap, addigra a 30. héten leszünk túl és úgy döntöttem az lesz a választó vonal és jön a pihi és a készülődés lélekben, testben stb.

Cas
Drukkolunk a tejes cuccok miatt!!!

Én ma megyek először terhestornára. Tudom nem valami korán kezdem, de hát jobb később mint soha :) . Kiváncsi vagyok rá, hogy egyáltalán van-e értelme, majd meglátjuk.
A szülésfelkészítő tanfolyamot a jövőhéten kérdezem meg mikor kezdődik (állítólag 6 hét 6 alkalom), aztán lassan abba is belevágunk :)

Szombaton megyünk a kombi kiságyért, már úgy várjuk. Vecsésen találtunk egy céget (ez elég közel van hozzánk), ahol 25 eFt-tal olcsóbban adják ugyanazt amit a Brendonban (na annál nem nehezebb olcsóbban adni valamit). Tudjátok ez az ifjúsági heverővé alakítható pelenkázós egyben ágy.
Tiszta izgalomban vagyunk :) .

Na, elköszönök,
Réka

Kép
solymosy

Bensziiii!
Örülök, hogy megvagy még :lol: , méhösszehúzódás nem semmi, pihenj sokat, nehogy kinyíljon az a méhszáj idő előtt!!!! Dm-es weleda cuccok sztem nagyon jók, a Babylove-os termékeket nem ismerem, mert én alapból a weledára szavaztam (asszem árban is komolyabbnak tűnik), a poci-olaj csíkok megelőzésére asszem 3800.-, a gát-masszázs olajat nem tudom pontosan, de ezek mind 100 % bio termékek, ahogy a honlapon is írja, ja és nem magyar, hanem német (a magyarról nem biztos, hogy elhinném, hogy bio).
Sztem próbáld ki, ezt is, azt is, én már a második üveggel használom.

Ez a cukros lötty nekem újdonság, itt Kméten,a megyei kórházban nekem csak megkérdezték, hogy mikor ettem meg OTTHON! a zsömlét tejjel, mondtam 5 perc múlva letelik az 1 óra, és be is hívtak időben, 10 mp volt a vérvétel, és kész. Azt, hogy zsömlét egyek, a védőnő mondta.

Cas! Sebinek grat a tejtermékekhez! Legalább neked is egy gonddal kevesebb a pici mellett :)

Réka, Vecsésen? Melyik az a cég, engem is érdekelne az az ágy, meg tudnád adni? 25e azért nem semmi....

Kép
kkriszti77

Jelentem (kopp-kopp-kopp) a tegnapi joghurtból nem lett galiba! :D

Benszi
Nálunk a 26. heti terhelésesnél otthon meg lehet inni a cukroslötyit éhgyomorra, utána szigorúan semmit (max. vizet inni), amikor letelt a 2 óra akkor leveszik a vért, és utána azt csinálsz, amit akarsz, de szerintem tényleg praktikus vinni kaját. Én 6-kor keltem, 1/2 10-kor vették le a vért, és majdnem 10 óra lett, mire meg tudtam enni azt a pogit, de akkor már nagyon rosszul voltam...

Mellszívó
Aki hajlamos az ínhüvelygyulladásra, az inkább ruházzon be egy gépire, mert seperc alatt előjöhet tőle...

Réka
Egy hős vagy, hogy terhestornára jársz! Én nem bírtam magam rávenni... :oops: Viszont ma elkezdtünk Sebivel Csiribiri-re járni (ez amolyan mondókázós-zenélős-torna féle), na ez felér nekem egy terhestornával! :lol:

Kriszti
A Babylove termékek főle babacuccokban erősek, én popsitörlőt és bugyipelust nem is nagyon használtam mást, mert jó minőség, de olcsóbb, mint a márkás. De egy csomó kencéjük is szuper, én eddig mindenkitől csak dicsérni hallottam.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Én is ma voltam először kismamatornán, bár reggel indulás előtt még én is vaciláltam, hogy menjek-e. de végülis nem bántam meg, hogy elmentem.
Aztán kozmetikusnál voltam arcekezelésen, a végén a masszázsnál már majdnem elaludtam. Most azért érzem kicsit, hogy az izmaim meg lettek dolgoztatva kicsit.

Réka, köszönöm előre is, hogy megnézed Olivér nevét.
Egyébként mindenkitől azt hallom, hogy jók a Cherokee-s rucik.

és itt van egy ultrahangos kép, sajnos a kukija pont nem látszik rajta.

Kép 19. hét, 6 nap

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Szépek a képek!

Jelentem - ismét + 1 kg :wink:
Nem figyelem, hogy mennyit és mennyiszer eszek.... bár egyszerre nem tudok sokat, mert a sav nagyon beindul utánna.

Réka
Csini kismami vagy!
A kiságy nekünk is hasonló. A sógornőm 45-ért vette/kapta 3 éve. Bár most én is láttam hasonlót 35-ért.

Gem
Gratula a bilizéshez!
Remélem Rebekának is nagyon tetszik és sokszor előveszi majd!

Sedith
Gratulálok a pici lányhoz!!

A gátvédelem engem is érdekel - erről még nem beszéltem a dokival, majd megemlítem neki is...
Megnézem majd az olajat a Dm-ben, úgyis vennem kell ismét testápolót, mert elfogy lassan.

Benszi
Sajnálom, hogy sok a cukrod. Remélem minden rendben lesz veletek. Pihengess sokat!
Drukkolok!

And
A 4D-t itt csinálták (BP-en ez a legolcsóbb hely :wink: )
www.4dgenesis.hu

Egy másik kép :P
Kép Manóka

Kriszti
A cukrom nekem is pont 5.1 lett :lol: Ma tudtam meg. Ma voltunk a dokihoz. Volt Uh is. Manó most 1056 gramm.
Sajna képet nem kaptunk, csak az adatokat kinyomtatva...

Hétfőn vettünk egy hordozót, pedig nem terveztem olyat venni - helyette egy ülést (0-18 kg) akartam. De ezt nem lehetett otthagyni, nagyon akciós volt.

Pár nap múlva jön a klímás és a másik szoba is ki lesz festve.... végre. Aztán végre a helyére kerül a kiságy, stb... moshatom át a sok-sok ruhácskát is.

Jó éjt Mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nagyon szépek a képek, Kia jó hallani felőled :) Én sem figyelek oda, mit eszek, és mennyit, amennyi jólesik, de én sem bírok egyszerre sokat enni, van úgy, hogy leülünk az asztalhoz enni, és már akkor tele vagyok úgy érzem, hogy a gyomrom a torkomban van már.... :lol:

Vjudyton kívül jár még vki kismamatornára?

Én röstellem, de nem bírom rávenni magam, hébe-hóba itthon benyomom a Kállai Ildikó féle kismama dvd-t, de van, mikor azt sincs kedvem végigtornázni... :oops: :oops: :oops:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!
Tegnap éjjel és az elmúlt éjszaka is ritka rossz volt nálunk, bár az utóbbi egy fokkal mégiscsak jobb. Az éjjel áttettem Krisztát egy másik szobába a nagyágyra, hátha az a baja, hogy állandóan ütközik a rácsokba, és megüti magát. (Mindig hangosan sírva, engem kiáltva ébredt.) No, de itt is felsírt, bár végül volt egy kétórás alvós időszaka. Aztán visszatettem az ágyikójába, hogy ne ébredjen meg akkor, amikor a férjem indul. Azt hiszem, lassan mégiscsak elkezdem átrakosgatni a nagyágyba (neki való egyszemélyest csak később szándékszunk venni/csináltatni), aztán majd hátha megtanul elaludni is benne, mégha nem is egyedül. :) Én már eléggé ki vagyok készülve a két éjszakai alig alvástól! :roll: :oops: Szerencsére tegnap tudtam aludni egy órát, amíg Kriszta is aludt. :)

Réka, köszi majd a privit! Várom! :)

Cas, drukkolok, hoyg ezután se legyen baj a tejtermékekkel! :)
Terhestornára én is jártam rendszeresen Krisztával, a 24. héttől. Most a 23. héten voltam először, de azóta még nem voltam. :oops: Most nehezebb összehangolni a dolgokat! Pedig olyan jó ott lenni! És higgyétek el, semmilyen más mozgás nem ér fel azzal, amit terhestonán csinálnak. Én azért szerettem anno, mert nem csak torna volt, hanem utána egy kis"elmélet", sok témát érintve, és minden második alkalommal pedig jógaszerű lazító gyakorlatok. Nagyon klassz volt! :)

Kia, azért az első hónapokban, míg megtanul ülni, jobb a hordozó, kényelmesebb és biztonságosabb a babának. Bár ha olyan az ülés, hoyg jól meg lehet dönteni, hogy fekhessen is benne, akkor az sem rossz. Én is már ruhákat mosok, de én a Krisztáét, amik ezután lesznek jók neki. Kb. okt végén-nov. elején tervezem a picinek előszedni a ruhákat és kimosni. Ugyanakkor pakolom majd össze a kórházi cuccot is. Az a jó, ha 7 hónaposan készen áll a csomag!

Benszi, remélem, mégsem lesz baj a cukormiatt. Pihenj, amennyit csak tudsz! :)

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát merre vagytok? :shock: :shock: :shock: Senki nem ír ma? :( Mit műveltek, hoyg ennyire lefoglal? :lol: :lol: :lol:

Puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Csajok!

Cas! A fecskendő nagyon jó ötlet, köszi, viszek be azt is. Bár én itattam Manót pohárból már a klinikán is, de ez a kifele pördülős szájú pohár nekem sem jött be, abból nekem is félrenyelt mindig. Sima egyszerű üveg kávéspoharat hozattam be, és abból szépen ivott, bár tény, hogy folyt a nyakába is. Hogy-hogy már a második cukorterhelésen voltál?:shock: Nekem csak a 32-dik héten kell menni újra. Emlékszel? Írtam, hogy én is ilyen rosszul lettem, és szerencsére ennek ellenére jó lett az eredmény. 3,6 terhelés előtti és 4,8 a terhelés utáni, tehát szerintem ne aggódj. De jó, hogy Sebi most már bátran ehet tejterméket. Biztos szeretni fogja. :D Manó a krémtúróért van oda.

Drumka! Nekem volt magas a pulzusom – 120 körüli – bár én emellett nagyon rosszul is voltam, talán emlékszel írtam róla. Szédültem, homályosan láttam, stb. Állítólag a 100 körüli pulzus még nem probléma egy terhes nőnél.

Gem! Nekem is volt Manóval a 30-dik hét körül ilyen hányingeres időszak, aztán ahogy jött, múlt is. Igazából nem tudom, miért volt. :roll:

Edith! Gratula a csajszihoz. :D Utolsó kérdésedre a válasz: semmit. :lol: Anyukáméknál vagyunk. :D

Réka! Ez a helyes hozzáállás! :) Rólam is lepereg már, mikor „piszkálnak” a pocakom méretével. Mostanában azt szoktam mondani, hogy legalább van helye a gyerkőcnek.

Tittina! Örülök, hogy minden rendben volt a dokival. És a babó szívhangját hallani az nekem is mindig maga a mennyország! :D

Szilvi! Azt szoktam mondani, hogy semmi sem történik véletlen. Ennek így kellett lennie.

Kia! Az utolsó képedtől egész elérzékenyültem. Olyan édes! :D

Judyt! Azért mond minden szakember más és mást, mert annak ellenére, hogy az egyetemen ugyanazt tanítják, mindegyik hozzáteszi a saját tapasztalatait is. Ami persze nem mindig baj, csak akkor, ha paráztatják a sok ellentétes véleménnyel a kismamákat. Jó tanácsokról pedig annyit, hogy én két emberre hallgattam, illetve hallgatok a mai napig: a gyerekorvosunkra és a védőnőre. Az összes többit „anyai ösztönből” csináltam/om. Tényleg jók a cherokee rucik, én nagyon sokat vettem már Manónak.

Kriszti! Én sem járok kismamatornára, engem tornáztat a „nagyfiam” egész nap. :lol: Bár vele sem jártam… Először a veszélyeztetettség miatt, aztán meg már a 30-dik hét után nem láttam értelmét. :oops:

Benszi! Pihenj sokat, még benn kell maradniuk a babóknak egy ideig.

Hihetetlen, hogy mennyire különbözően végzik a cukorvizsgálatot az egyes kórházakban. :roll: Meg fogom kérdezni a védőnőt legközelebb, hogy nekem miért kell terhelésesre mennem. Minden kismamáknak szóló tájékoztatóban azt olvastam, hogy csak akkor kell a terheléses, ha a zsömle-tej/tea vérvétel eredménye nem jó. Még mindig az a véleményem, hogy ez, hogy feleslegesen terhelik cukorral a szervezetet, többet árt, mint használ.

Na megyek, uzsiidő van.

Csók mindenkinek, vigyázzatok magatokra meg a babókra.

Anita

Ui.: Holnap megcsinálom a táblát, és felteszem. Lesznek hiányosságok benne, azokat majd pótoljuk.

goodfairy

Sziasztok! :)

Szilvi
Sajnálom ezt a hazajövetel körüli mizériát, de lehet hogy tényleg nem volt véletlen, ha rossz érzéseid voltak tőle. Azóta már biztosan hazaértetek, és ki is pihentétek az utat...
Érdekes, hogy említetted a gyomorsavat. Én jóformán semmit nem aludtam az elmúlt éjjel, pedig eddig még nem volt ilyen gondom. (Azt már tudom, hogy őszilevet nem ihatok lefekvés előtt, de hogy tegnap mitől lehetett???)

Kia, Vjudyt, Sedith
Édesek a képek! Csak ámulok és irigykedek... :)

Vjudyt
Milyen számodra az álom-babkocsi? Én még csak odáig jutottam el, hogy kb. mit tudjon, de ennyi...

Benszi
Örülünk, hogy jól vagy! Már a körülményekhez képest. Pihenj sokat, és ne törődj semmivel. Most Ti 3an vagytok a legfontosabbak! A vérvétel miatt meg ne aggódj, minden a legnagyobb rendben lesz.

Solymosy
Igen, hála legalább a kis szívét hallhattuk, ha már látni kb. csak egy hónap múlva fogjuk. REMÉLEM!!!

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez! Remélem az enyémek is jók lesznek. Ma sem hozta a postás. :(
(Párom kicsit megijedt, mert elfordultam, mikor levették a vért. Pedig én hősiesen jártam vért adni, amíg lehettett. Csak ne kelljen odanézni... )

Jó, hogy írkáltok ezekről a csodaszerekről, meg a mellszívós-tapasztalatokról, mert én ezekhez egy szót sem tudok hozzáfűzni sajna. November végén jön majd ki a barátnőm, addigra én is kitalálom mit hozzon Mo-ról, amit itt nem lehet beszerezni.
Akkor egy kérdés, hátha valaki ebben is tud segíteni. Van valami megoldás az érzékeny mellbimbóra? Én magam sem tudok hozzáérni, ja és kicsit ki is van száradva.

Pusszantás Mindenkinek

Kép
tittina1982

Ja! És nagyon köszönöm Mindenkinek, hogy gondoltatok rám, és szorítottatok értem. :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kriszti
A cég neve Kati Bababolt, cím Vecsés, Lőrinci u. 120.
Ma beszéltem a tulajdonossal, mert mondta hogy jobb ha felhívom még pénteken, mert csak 3 db kiságy van félretéve és mi rögtön el is hoznánk, ha lehet, hogy ne menjünk készter.
Azt mondta fogalma sincs mi történt, de annyian mennek holnap kombi kiságy után érdeklődni, mint az elmúlt 1 hónapban összesen nem. Nagyon sok cucca van és olcsók tényleg, de érdemben csak holnap fogok tudni többet mondani.
Azt olvastam a vendégkönyvében, hogy akár 25-30%-al olcsóbban jössz ki az ott vásárolt ugyanolyan cuccok esetén mint amit itt Budapesten veszel.
Azt mondta menjünk időben, mert egy kiságyra ugyan rá van írva a nevünk, de ha valaki hamarabb jön, akkor eladja. Elsőre kicsit durva volt így hallani, de valójában megértem, ő kereskedő.
Persze semmi nem történik ha eladja, csak annyi hogy még kb. 3 hét mire újakat csináltat rendelésre, mi meg már annyira elszeretnénk hozni.
Majd írok mi volt.
Az ára amit mi kinéztünk (kombi, tehát átalakítható ifjúsági heverővé - kb. 8 éves koráig jó, alul fiókos-ágyneműtartós, pelenkázós, ami szekrénnyé alakítható, bükk színű, valami műanyag zárófóliával) 38.000 Ft. Ez a fullos kiságy minden "extrával", de van már kombi kiságya 30.000 Ft-ért.
Amit mi néztünk a Brendonben 59.900 Ft, itt 38.000 Ft. Hát nem mindegy.
Itt a link, ahol meg tudod nézni, amit mi néztünk ki felülről a 6. kép.
http://www.katibababolt.hu/tbutor_kisagy.shtml
Ha már ott vagyunk, megvesszük a belevalókat is (matracon kívül, mert azt kapunk), pelenkázó szivacsot és esetleg egy-két kisruhát ami nincs még.

Cas
Hát a nagy hősiességemben elmaradt a tegnapi tornám :cry: . Fél 4-kor gondoltam egy picit ledőlök előtte, mert nagyon nem jól aludtam éjszaka (sokat fáj a derekam és a forgóm), persze mire felkeltem negyed 6 volt. A drága kis Férjem nem kelltett fel, mert hogy olyan édesen aludtunk, így a fél 6-os tornáról is lemaradtam.
Szóval jövőhéten kezdem, de akkor ha törik, ha szakad megyek. Persze tényleg nagyon fáradt voltam és talán így most jobbat tettem magunknak, mintha a tornán jól kifárasztottam volna magam. Ettől függetlenül még este itthon csináltam egy kis mozgás 30 percben, a lelkiismeret miatt muszály volt :) .
Olyan jó pofák lehetnek ezek a foglalkozások amikre jártok. Tervezem én is, hogy majd fogunk, de hát mi minden van még addig ! Azt gondolom hogy felér egy tornával, szóval ne is vállalj be többet ennél, azt hiszem :lol: .

Judit
Édes a kép nagyon :) .
A számmisztikás dolgot majd még csak most fogom megírni, de ma küldöm, amit tudok róla.

Kia
Cuki nagyon az utoljára feltett fotód is :)

Edit
Neked is küldöm ma a számmisztikás írást pár mondatban.
Kérdezted hol voltunk ma. Hát én itthon, de nagyon elment az idő. Felváltva dolgoztunk a gépen a Férjemmel (de inkább ő, én csak a cigi és kávészüneteiben huppantam le ide és gyorsan megírtam 1-2 levelet), így nem igazán tudtam bekukkantani ide.
Most nagy rally autoverseny játék parti van a barátjával, így enyém lett ez az esti időszak :) .
Egyébként mostam, főztem és babaruhákat pakolgattam. Jaj, de jó volt. Végignéztem melyikből milyen méret van és még mi kellehet.
Igazából kicsit bajban vagyok. Van egy pár 52-es (kaptuk kölcsibe, ha nagyon picur lenne), kevés 56-os és főleg 62-es, 68-as.
Az 56-os méretből mennyi kell és azt rögtön születés után hordják (persze tudom a baba mérete nagyon mérvadó, de induljunk ki az átlag 3,5 kg-ből)?
Aki ebben tapasztalt tudna írni pár sort, mert ahány oldal annyi féle leírás és se Anyukám se Nővérem nem emlékszik már rá :cry: .

Anita
Hát igen, tényleg ez az egyetlen megoldás arra ha az embert cseszegetik. Nem figyel oda és kész. Nálam persze az a szerencse, hogy senki nem csesztet a súlyom miatt (basszus pont ma néztem, hogy a combom kb. olyan vastag, mint amikor még terhesség előtt kb. 58-59 kg voltam!, szóval még mindig nem értem miért gondolja, hogy tartsak gyüminapot), csak a védőnő szokta mondani, őt pedig csak havonta látom :) . Így nekem könnyebb túltennem a dolgon magam, neked kicsit nehezebb, mert a pocid miatt pont a "laikusok" izélgetnek és nem a szakmeberek.
De igen, tényleg ne foglalkozz vele és a bevállt mondat pedig tökéletes :lol: .

Tittina
Ezekről a cuccokról szerintem mindent megtalálsz az Interneten. Típus, fajta, árak, szóval jól fel tudsz majd készülni, hogy miket vigyen a barátnőd. Szerintem már nincs olyan dolog amit Interneten keresztül ne találna meg az ember.

Azt hiszem megint nagyon hosszú lett a levelem, így be is fejezem. Mellesleg vár a finom húsileves, amit főztem sok zöldésggel :) :) :) .
Ma egész nap csak ettem volna, elég nehéz volt megállni, illetve a köztes étkezéseknél inkább gyümit vagy valami apróságok bekapni. Eszméletlen tud lenni ez az éhség :)

Jó pihenést nektek,
Réka

Kép
solymosy

Edit, Judit
Elküldtem az a privát üzeneteket.
Remélem érthető volt, ha nem írjatok!

Réka

Kép
solymosy

Anita
Itt a Margit kórházban az a protokoll, hogy a 16. és a 26. héten terhelnek cukorral. :roll: Én is abban bízom, hogy jó lesz az eredmény, tuti azért lettem rosszul, mert leesett a vércukrom. (Sebivel anno a terhelés után vmi 2,3 volt, asszem 3 fölött normális. :))

Kriszti
Az érzékenységgel nem hiszem hogy sokat lehetne kezdeni, a szárazságra pedig keress speckó mellbimbó-ápoló krémet. A hagyományos testápolók állítólag nem jók, mert eltömíthetik a mellbimbón lévő mirigyeket, és az okozhat gondokat. Idehaza a dm-ben van ilyen krém, de asszem az Aventnek is - igazából szopitól kisebesedett mellbimbóra ajánlják, de biztos neked is segítene!

Réka
Igen, jópofák ezek a foglalkozások, a gyerekek megszokják, hogy vannak más gyerekek is rajtuk kívül, a ritmikus mondókák és dalocskák nagyon jól fejlesztik őket, a tornázós feladatok pláne. No és a mamáknak is jól esik kimozdulni, hasonló korú gyerekek anyukáival találkozni, és addig sem otthon ülni egy esős őszi délelőttön és megőrülni az unalomtól! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!

Mégiscsak írtatok tegnap! örülök! :D :D :D

Anita, használd is ki, hoyg nem kell semmit sem csinálnod! :wink: VAgy már hazamentetek Anyudéktól?

Tittina, nekem is elég száraz a mellbimbóm (már ha annak lehet nevezni, ami nekem van :roll: ), egyelőre viszont még nem kenem semmivel. Érintésre hol fájdalmas, hol egyáltalán nem. Én Krisztával a pocira és a mellre is a Milupától használtam a Swangerschaftscremet, nagyon jó volt. Szülés utánra pedig a terhestornán a Garmastan-kenőcsöt ajánlották, de nekem nem vált be a sebeimre. De talán így, még seb nélkül jó szolgálatot tehet!

Réka, nagyon köszönöm a privit. Érdekes, amiket leírtál, és főleg olyan dolgokat is írtál, amik bennem úgy néha felvillannak, de elengedem magam mellett, mert nem tudom, hová tenni őket. Ne konkrétumokra gondolj, inkább megérzésekre, ilyesmi. Pillanatnyilag nincs kérdésem, mert el kell még olvasnom ahhoz, hogy felmerüljenek bennem. :) Megnéztem én is a kiságyat, amit kinéztetek, szerintem nagyon jó lesz. És mindenképpen a hatodikat vegyétek az ötödikkel szemben, mert meglátod, mennyire fontos lesz az, hoyg a szekrénykének/pelenkázónak van ajtaja és fiókja, mert amikor pinduri megtanul mászni/járni, különben állandóan mindent kipakol. Főleg a popsitörlők a kedvencek. :D

Ami az 56-os ruhákat illeti, azért nem árt, ha van jónéhány belőlük, mert megtörténhet, hoyg egy nap többször is kell ruhát cserélni rajtuk, és legyen idejük a többinek megszáradni is. Persze, nem kell túlzásba vinni, mert eszméletlen, milyen hamar kinövik, de tapasztalatom szerint 6-7 rugi, body azért legyen. Azért ezeket írtam, mert ezek mindenképpen rajta lesznek. De talán ráér akkor megvenni őket (a többit) amikor már megszületett a picúr. És akkor biztosra mentek. Amúgyis írtad, hoyg néhány van már, az pont elég, amikor megszületik. :)

Cukorvizsgálat: Nálunk nincs ilyen, hoyg terheléses cukorvizsgálat. Legalábbis Krisztával nekem nem volt. Lehet, azért mert a cukorérték mindig jó volt, de még mástól sem hallottam, hoyg csináltak volna. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Réka!
Nagyon köszönöm a kiságy-tippet :), megyek meg is nézem :lol:

Kép
kkriszti77

Halihó!

Íme a táblázat:

1189848484.645.xls

Kérlek, hogy a hiányzó adatokat írjátok meg.

Pussz

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Köszi a sok dícséretet - Manó nevében is :)

Tittina
Érzékeny mellbimó - én kenegetem minden este (uazzal a krémmel, mint a hasam), mert az elején nagyon ki volt száradva nekem is, de most már nincs semmi gond vele.

Réka
Megnéztem a Kati Bababoltot... Tényleg jó árak vannak....
Kocsit lehet ott veszünk - ha itt Bp-en abban a két boltban, ahol szintén ilyen árak vannak - nem találunk.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Anita
Jó a táblázat! Látom a lányok vezetnek. :P

A szülés várható ideje dec. 1. .... de szerintem Neked lesz igazad. Én is úgy érzem.

...és sajna név még most sincs.
Épp tegnap mondta Apa, hogy ideje kitalálni... :oops: De nem lesz könnyű.

Furcsa látni, hogy már csak 77 nap van....... olyan gyorsan megy az idő :shock:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Anita, köszi a táblát.
és a hiányzó adatok: 27 éves vagyok, a szülés várható ideje: 2008.01.30, és az István kh-ban fogok szülni

Réka, köszi a privit, még csak átfutottam, majd még átrágom magam rajta, és valószínű lesz kérdésem.

Tittina
a babakocsi, amit én szeretnék, az olyan, hogy kétfunkciós, két irányból tolható, van hozzá lábzsák, és lehet hozzá kérni bolygósított kereket, erősebb rugózást, és van hozzá hordozó is, és a színt is mi választhatjuk ki, és az ára sem vészes.

A férjem most festi a gyerekszobát, én csak néha bekukkantok hozzá, mert elég erős szaga van a festéknek.

Judit

Kép
vjudyt

Anita, klassz a táblázat, én is írom a hiányzó adatokat! :)
27 éves vagyok, szülés várható ideje: 2007. dec.31. Lakhely: Marosszentgyörgy (Erdély), a kórház pedig, ahol szülni fogok, Marosvásárhelyen van. Nevünk még nincs. :( Kiírtam vagy 12-t, de abból IStvánnak csak egy lenne elfogadható :roll: , a Magdolna. De édesanyám, anyósom és én is (félig) Magdolna vagyok, úgyhogy ezt csakis második névként tudnám elképzelni. :P Szóval, ez a csata még hátravan.
De nagyon jópofa a férjem, neki semmi ötlete sincs. :roll: :twisted:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Anita, szupi a tablicsku, a hiányzó adataim:
30 éves, 2007. dec. 13., Megyei Kórház

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Jelentem, megvettük a kiságyat! :D . Úgy örülök és alig bírom ki, hogy ne rakjuk össze, de még nagyon korai, így állni fog egy darabig. Vettünk hozzá pelenkázó matracot, ágyneműt, kispokrócot, fejvédőt és egy-két apróságot (körömvágó olló, cumisüvegmosó kefe).
Aztán a KIKA-ban megvettük a kiskádat. Egy egyszerű piskóta alakú kiskád, semmi extra benne. Úgy döntöttünk hogy majd a hagyományos csúszágátlót használjuk (textilpelus).
Így és a kapott cuccokkal minden nagy dolog meg van. Már csak egy-két ruhácska van és a szokásos egy-két csomag pelus, popsitörlő stb., de ezek még jócskán ráérnek.

Ez a bolt nagyon szupi. Nem egy hagyományos bolt, mert egy családi ház szobáiban vannak az áruk és úgy tudsz kutakodni (szóval ne komoly dologra készüljetek), de ezt ellensúlyozza az ára és a választék. Nagyon kedves volt a tulaj is. Ha időpontot egyeztetsz vele, akkor hétköznap akár este 10-ig is tud fogadni, ami azért jó, mert szombaton (amikor ma voltunk) nagyon sokan vannak és elég nagy a sűrgés-forgás. Azt mondta ha hétköznap megyünk akkor csak velünk tud foglalkozni.

Ja, a kiságy esetében csak egy dolog van. Mivel ez egy egyedi készítésű (alapvetően dettó ugyanaz mint a Brendonos, csak pár centis méretkülönségek vannak - saját asztalossal csináltatja), így a matracból is csak egy speckó jó, ami nála kapható (jó kis kereskedői csel, de azt tudom rá mondani, hogy ügyes).
Ez a kiságy 63 cm széles és a boltban kapható 60 vagy 70 cm széles matrac pont nem stimmel. Így kb. 1,5-1,5 cm marad a kiságy széleinél, ha 60-asat veszel. Mi ezt nem akartuk megkockáztatni, így vettünk inkább egy kismatracot is hozzá. Igaz kaptunk volna ajándékba egy szabványméretűt, de így van a babócinak egy vadiúj kis kókuszmatraca. Ez 10.000 Ft volt.

A kiságyakból most örületes kereslet van (a tulaj sem érti), így mi hoztuk el az utolsót. Jövőhéten nincs kiságya (persze rendelést felvesz) és csak utána fognak valószinűleg szállítani (szóval mindenképp hívjátok fel vagy írjatok neki, ha az érdekel titeket). A többi cuccból sok volt.

Cas
Hát igen, én is emiatt a két dolog miatt gondoltam, hogy majd ha már ott tartunk járunk ilyen helyekre a kicsivel. Neki nagyon jó dolog, nekem meg egy kis kimozdulás.
Hát jó csiri-birizést nektek :lol: !

Edit
Igen, az ajtós szekrényt mi is ezért gondoltuk jónak, hogy ha már mászik, akkor pakol is majd :) és így megvédhetem (egy ideig :) ) a bent lévő cuccokat.
Ha meg átalakítjuk ifjúsági heverővé és egy különálló szekrény lesz belőle, akkor szintén jobb, ha van neki ajtaja.
Örülök, hogy tetszett a leírás amit összedobtam tegnap este. Amit pedig írtál a megérzésekről (semmi konkrétum), abszolút értem :wink: .
Egyébként pont az 56-os rugiból és body-ból van kevesebb. Bár így is van 4 body és 3 rugi. Mivel Anyukám mindenképpen szeretne már karácsonyi ajándékot venni az unokájának (akkor még lehet, hogy meg sem születik, mert 29-re vagyunk kiírva :) , de azért nagyon édes tőle), így már mondtam, hogy esetleg olyat vegyen, de persze ez még elválik.
Köszi a tanácsot egyébként.

Judit
Kérdezz bátran, ha úgy érzed!

Anita
Köszi a táblázatot!
A hiányzó adatok: 30 éves vagyok és Szt. István kórház
A név még változni fog, de ha meg van a végső, megírom :)

Sajnos én még mindig a székrekedéssel küzdök. Ha nem eszem ezt a fránya tamarin lekvárt, akkor szinte semmi eredmény, ha igen, akkor küzdelmesen, de van. Mostmár végig ennem kell valami természetes lazítót?
Ráadásul direkt eszem sok gyümit és teljeskiörlésű kenyeret (rostok), illetve vettem búzakorpát, amit a joghurtba keverek. Elég sokat iszom, szóval nem tudom még mit tehetnék.

Ma nálunk egész nap nagy ficánka volt, talán az idő miatt :), bár az is igaz, hogy nagyon megváltozott a mozgása az elmúlt két hétben. Igazából már nem úgy pörög-forog (gondolom egyre kisebb a hely :) ), hanem nyomakszik jobbra-balra és egyre erőteljesebben nyom itt-ott.
Nagyon imádom az érzést, annak ellenére, hogy néha jól befeszít egy-két helyen. Olyan mintha kitámasztana. Tegnap este egyszerre két ellentétes oldalon nyomkodott, talán nyújtózkodás szerű dolgokat csinálhatott egyszerre a kezével és lábával :) .
A világ legcsodálatosabb érzése, még mindig így gondolom!

Jó pihenést nektek,
Réka

Kép
solymosy

Halihó Csajok!

Nagyon szívesen. :D Csak arra nem jöttem még rá, hogyan lehet nem mellékletként feltölteni, tehát, hogy látszon úgy, mint mikor Amaryl tette fel.

Amary! Hogyan csináltad?

Kia! Javítottam dec. 1-re, azért írtam 5-dikét, mert egyszer írtad, hogy az UH szerint az a szülés várható ideje.

Edit! Talán emlékszel, írtam, hogy a névválasztással most mi is így voltunk. Páromnak semmi nem tetszett, persze ötlet egy szál sem. :? Férfiak! :roll:

Réka! Megnéztem én is az oldalt, és tényleg nagyon jó árak vannak. Még innen 200 km-ről is megérné elmenni. Azt sajnáltam csak, hogy testvér-babakocsijuk nincs. Nekünk ugyanis arra szükségünk lesz. Bár anyukám szerint felesleges pénzkidobás. Viszont mikor megláttam a kombiágy árát, majd sírva fakadtam. :cry: Mi is azt vettünk tavaly Manónak és 65 000 Ft volt, és nem Brendonos! :evil: Bár már a vásárlást követő napokban rájöttünk, hogy kissé át lettünk verve, de akkor már mindegy volt. Párom "beleszeretett" ebbe a kiságyba, és tőle szokatlanul meg kellett venni az első helyen, ahol megnéztük. :roll: Székrekedés nálam is befigyelt pár napja, pedig én is sok gyümölcsöt eszek. :( Nem akarlak elkeseríteni, de Manónál is úgy volt, hogy az utolsó 2-3 hónapot végig küzdöttem. Akármit csináltam nem múlt el. Bár tavaly érthető volt, mert vasat szedtem, most viszont csak a magnéziumot, az pedig nem csinál székrekedést.

Nálunk tegnap a pocakban nagy csend volt, kicsit kétségbe is voltam esve. Na, ma bepótolta a drágám a tegnapi lemaradást. :D

Szép napot mindnekinek!

Anita

goodfairy

Sziasztok!
Tényleg jó árak vannak Vecsésen...Mi még nem vásárolgatunk, sőt, egy ideig nem is fogunk, mert vszleg jövő héten házat veszünk :oops: :roll: , már egy ideje tűnődünk, hogy költözzünk, vagy nem, úgy néz ki, meglépjük, mert utána csak megbánnánk....szóval most egyelőre nuku babaholmi, először legyünk rendben (festeni kell csak, mást nem szerencsére), és majd aztán megvesszük a dolgokat...sztem pár nap alatt be lehet szerezni mindent, nem? Nyugtassatok meg, mert most egy picit ideges vagyok, olyan hirtelen találtuk ezt a házat, amit meg kellene lépni mindenképpen, én meg olyan beszari vagyok, nem szeretem a hirtelen változást....mondjuk én is beleszerettem ebbe a házba...

Székrekedés: bébivitamin miatt van, annak is a vastartalma miatt, nálam legalábbis....semmi gyógyír nincs rá, nálam legalábbis, annyi, hogy ugye csökkentettem az adagot, 2-3 naponta eszek belőle mostmár csak.

Kép
kkriszti77

Sziasztok lányok!

Most találtam erre a topikra.Szeretnék én is csatlakozni hozzátok,ha lehet.Mi tavaly elvesztettünk egy babát,úgyhogy második nekifutásra vagyunk.Kislánykánk Dec.11-én kell hogy megszülessen.Papirforma szerint.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Üdv itt! :)
Az előző babát sajnálom... :(
A mostanihoz gratula! mesélj kicsit magatokról! Merre laktok? Hol fogsz szülni? Tudjátok már, hogy kislány-e vagy kisfiú? Nevetek van már?
És ami még eszedbe jut! :D

Kriszti
Ne ess pánikba!!!
Mi tavaly 3 hónap keresgélés után találtuk meg álmaink lakását, és tényleg elsőre ráéreztünk, hogy ez lesz az igazi, pedig jó sokat megnéztünk, de azonnal egyetértettünk benne, hogy mindkettőnknek ez a szíve csücske.
Kicsit szét kellett kapnunk, úgyhogy nálunk kicsit tovább tartott a felújítás egy festésnél, de akkora öröm volt nézni, ahogy alakul!
Persze jó sok meló volt a költözés, de ha vannak barátok, akik segítenek, akkor neked csak irányítanod kell a munkálatokat! :)
Ha pedig hitelt akartok felvenni akkor tudom ajánlani a K&H-t, velünk itt a Flórián téren nagyon rendesek voltak, nem volt semmi kötözködés, amit ígértek azt be is tartották, szóval nagyon rendben volt az egész, pedig annyi rémtörténetet hallottunk a hitelfelvételről, hogy előre fel voltunk készülve.
Beszerezni pedig gyakorlatilag 1 hét alatt MINDENT be lehet, addig mondjuk érdemes kinézni pontosan mit akarsz.
De elsőre elég kiságy, matrac, pelenkázó, babahordozó, egy nagy zsák pelus meg popsitörlő, és pár ruci. A többit bőven ráértek akkor megvenni, ha már megszületett! :)
Remélem megnyugtattalak! :)
Ha meglesz a pici legalább egy évig úgyse nagyon jut majd eszetekbe lakásvételellel szarakodni... :roll:
A változás jó, főleg ha jobb az új, mint a régi! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Nagyon megnyugtattál, igazából mégcsak tegnap dőlt el ez az egész, és vhogy nem tudom egyedül feldolgozni, párom egész nap melózott, ráadásul amikor felhívtam, hogy milyen ideges lettem ettől az egésztől, akkor is csak egy gyors "jaj ne aggódj már" volt a válasz...ő valahogy nem ilyen parázós típus....
Szóval ez most nagyon jól esett Cas! Tudom én, hogy nem kell aggódni, mert jó nagy a család, anyukám pedig mindent, de tényleg mindent megtesz értünk (ez a ház is neki köszönhető)...a költözés nem is izgat annyira, mert a rokonok, barátok segítenek úgyis, csak egy kicsit húzós a vételár, és ettől is parázok, hogy igazából kell ez nekünk, de jaaaaj annyira gyönyörű ház :)
Hitel mindenképpen kell, holnap megyek a K&H-hoz, aztán pedig az OTP-nél is utánaérdeklődök, a lényeg, hogy olcsó legyen :lol: , és gyorsan elintézhető, mert ugye kb. 1 hónap múlva már jó lenne, ha átadnák :)
Köszönöm még egyszer a megnyugtatást!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Kriszti, ismerős az érzés, amikor nincs akivel alaposan megdumáld a dolgokat. De tényleg ne aggódj! Én pl. olyan vagyok, hoyg jó döntést csakis hirtelen, azonnyomban tudok hozni (pl. a férjemmel való kapcsolatom is egy ilyen döntés következménye, ami hál'istennek, már több, mint 10 esztendeje tart! :wink: :wink: :wink: ), ha rágódom valamin, akkor tutti, hyog a rosszat választom. Szóval, ha úgy van ahoyg írod, hoyg lesz segítség, akkor ne aggódj! A hitel, igen, az eléggé húzós, de pl. jobb, ha most veszitek fel, mintsem, amikor már 3-an lesztek. (a banknál számít, hoyg a család bevételéből hány személyt kell eltartani.) Mi is 2 hete vettünk fel hitelt, 5 évre. Mi autót cseréltünk. Nem is gondoltunk erre még náhány héttel ezelőtt, de kár lett volna elszalasztanunk.
Igaz, hoyg Erdélyben élünk, de itt is van az OTP Banknak fiókja és mi ott vettünk fel svájci frank alapú hitelt. Nagyon hamar intéződött minden, István egyik napon megkapta a listát a szükséges iratokkal és a kitöltendő formanyomtatványokat, másnap mindent beszerzett-kitöltött és le is adta őket. Délutánra visszahívták és már kezében volt a teljes összeg. :shock: :lol: Igaz, azért ez nem egy akkora összeg volt, mintha egy házra kellett volna! :roll:
Mindenesetre, gratulálok az új házatokhoz és sok sikert mindennek a gyors kivitelezéséhez! A babaholmikkal meg majd ráértek valóban foglalkozni. :)

Ancsa, én is üdvözöllek, mesélj magatokról! de persze, mindenekelőtt gratulálok a kiscsajhoz! Tényleg vezetünk mi, a lányosok! :wink: :wink: :wink:

Réka, nekünk is hagyományos semmi extrás kiskádunk van, és szerintem nem is kell más, mert hamar kinövik. Legalábbis Krisztát 4 hós korától a nagykádban fürösztöm. Viszont csúszásgátlónak tudok ajánlani valami jót, ami nekünk is volt/van. Egy szivacs, ami követi a kád aljának alakját a fejénél pedig magasított. Mi a káddal vettük, jobbanmondva ezt IStván vette egyedül, amikor mi már a kórházban voltunk. De nagyon jó volt. Kitűnő szolgálatot tett a szivacs, nyugodtan bele lehetett fektetni a babát, a feje (legalábbis a füle) nem ért a vízbe, de nem kellett egyik kezemmel tartani, így nyugodtan tudtam fürdetni. Később pedig a nagykádban is arra fektettem/ültettem. Nem használtunk fürdőgyűrűt vagy más ilyen dolgot. Tudod mit? lefényképezem majd és megmutatom, ha érdekel. :)

Most megyek, mert Kriszta alszik, de az előbb felsírt és elég melegnek éreztem a homlokát, megpróbálok lázat mérni neki. :roll: :(

Jó éjt midnenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sajnos, 37.8-at mértem Krisztánál, nem tudom, mitől lehet ez a hőemelkedése. Semmi jel nem mutatott ma még betegségre! :roll: Remélem, nem fog fennebb kúszni.

Még eszembejutott a székrekedés. Krisztával egy ideig volt problémám, de aztán megoldódott. MOst csak 2-3 naponta van székletem, de általában normális. Nálam nagyon látszik, ha kimarad a leves valamelyik nap. persze, ezen kívül kellenek a többi dolgok is, amiket írtatok (gyümi, rostban gazdag ételek, folyadék).

De ha ez nem segít, akkor tényleg mesterségesen kell szabályozni, amire több "praktikát" is tudok. Nálam Krisztánál az váélt be, majd már nem is kellett, hogy minden reggel éhgyomorra egy kanál olívaolajat nyeltem le. Hát, nem a legkellemesebb íz és érzés, de engem kb. 2 hét alatt pontratett, hoyg többet nem kellett. Valamivel kellemesebb, ha este kitöltesz egy pohár vizet és azt úgy, szobahőmérsékleten, reggel megiszod. Ezt is éhgyomorra. Illetve, eredményesebb, ha ebbe a pohár vízbe valamilyen korpát keversz este (1 evőkanállal) és reggel úgy iszod meg a vizet. (A korpa leszáll a fenekére, és azt nem kell meginni. Legjobb a rozskorpa. Kenyérből is a rozskenyér a legjobb ilyen esetben. )
Úgyhogy, Réka, nem tudom, mennyire drága az a lekvár, de szerintem a víz vagy a korpa mégis olcsóbb. Még az olaj is. Egy időben elfogyott az olívaolajam és a napraforgóolaj is ugyanolyan hatással volt.
Remélem, segíthettem. :)
Most tényleg megyek, mert ki tudja, még mi lesz éjjel! :roll: :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sziveslátást!
Cas:Irtam,hogy kislányunk lessz!Mi Diósdon lakunk,azt hiszen Benszi itt lakik a szánkba.
A Szabolcsba fogok szülni,ha decemberig még nem bontják le,de ha igen,akkor a MÁV-ban.A Réka nevet választottuk.

Hát ezzel a székrekedéses problémával én is sokat küszködök.Mostmár nem használok semmit,de az elején nekem csak a glicerines kúpot lehetett,mert az összes többibe lekvár stb.cukor volt,vagy szénhidráttartalma volt,és a cukor miatt nem engedték.
Kiskádunk nekünk is a sima hagyományos van.

Kriszti:Bár ugyan nekünk a babakocsin kivűl mindenünk megvan mert szinte mindent kaptunk,azért én is úgy gondolom,hogy előbb legyetek túl a házvásárláson.Még nem maradtatok le semmiről.Pár babaruhát kell beszerezni,a többit akkor is ráér ha már a korházban leszel.

Edit: Kép

Kép

Kép
ancsa03

Edit:Jobbulást Krisztának,remélem nem lessz semmi komoly baja!

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?