Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Először is BOCSÁNAT, HOGY ELTÜNTEM!! Illetve nem tüntem el, próbáltam én olvasni minden nap, csak írni nem volt időm - tegnap is elkezdttem, aztán nem sikerült a végére jutni..

Gemini :)
Drukk a dokinénihez, biztos, hogy jók lesznek az erdmények!!! Rebeka bealvása tényleg fanatasztikus, de az egész kiscsaj úgy fantasztikusan gyönyörű, ahogy van!! :lol:
Nyelvtanulás pedig kell a gyerkőcnek..sírni magyar oviban/bölcsiben is sírna...az én szívem még a sulinál is majd megszakadt, amikor Kristóf 7 és fél évesen sírt, hogy itt (idegen nyelterületen) kellett életében először suliba mennie :cry: Persze minden nap egyre jobb lett.... :wink:

s most ügyesen meg kellett nyitnom +1ablakot, hogy vissza tudjak olvasni újra a 22-dik oldalon :oops:

Amaryl :)
Szerintem Neked egyeszerűbb a pakolás, mint az első gyerekes anyuciknak (vagy nekem, így 14 és fél év korkülönbséggel :oops: :wink: ), de tényleg lassan kezdthetnétek valamit...s nagyon szurkolok, hogy KISLÁNY lapuljon a pocidban, ahogy azt eddig is látták...annyi hiedelem, s babona van, hogy nem érdemes velük foglalkozni (mondom én, aki már alig várja, hogy végig rókázzon egy babavárást, arra gondolva, hogy akkor tuti kislánya lesz :lol: ) S tényleg anyós, apuci helyzet??? Hogy vagy mostanság??? Bírod még a házimunkát, gyerekekkel való tennivalókat??? Ahogy emlékszem nincs túl sok segítséged, illetve ha nem muszáj nem kérsz belőle :wink:

Benszi :)
Ügyesek vagytok, hogy már a festéssel is végeztek lassan, én jövő hónap elejére tervezem :roll: Nagyon várom már a képeket a babucik birodalmáról!! Vigyázz nagyon magadra! Dokival beszéltél, hogy keményedik a pocid, vagy azóta nem jártál nála?? Annyira megy az idő, én még úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna, hogy elindult ez a topic, s mindannyian annyira az elején voltunk...most pedig már lassan a harmadik haramadban lépegetünk a legtöbben :roll:

Tittina :)
Gratula a kiscipőkhöz, s a tesód babájához is!! Tényleg nem túl jó, hogy nem fogtok sűrűn talizni, de az élet már csak ilyen!! A lényeg, hogy két egészséges babóka fejlődjön, még ha Európa két végén is :)
Egyébként annyira jó, hogy a párod már így vásárolgat...az én párom is nagyon várja picurit, de el nem tudom képzelni, hogy hazaállítson egy cipellővel...mondjuk magától (értem ez alatt, hogy egyedül) max számítógépes, vagy kaja üzletbe megy be :lol:

Anita :)
Nagyon csini pocid van! Meddig is dolgozol még?? Nyaralás képeket várjuk, s természetesen az élménybeszámolót is!!

Cas :)
Sebinek mennek a drukkok a tejes cuccokhoz, biztos, hogy rengeteget könnyít majd a Ti életeteken is, s az sem mindegy, hogy valahol azért csak egészségesek ezek a termékek (legalábbis nagy részük - remélem :roll: ). Elhiszem, hogy szemezel a rózsaszín cucukkal, s javaslom, hogy NE is FOGD VISSZA MAGAD!! Szerintem mindenképp vegyél neki csajos cuccokat!! Nevet már válaszottatok? Lehet ám, hogy kihagytam valamit, akkor utólag is bocsánatot kérek...de most nagyon lemaradtam :oops:

Vjudit :)
Várjuk a híreket az UH-ról!!! Tegyél fel képet is légyszíves!! Úgy szeretem őket nézegetni :lol:

Sedit :)
Csini vagy nagyon! S kicsi kislányod is tündéri!!! Tényleg tejfől szőke!! Apuci ilyen???

Kriszti :)
Én is ezt a babakocsit néztem, itt is lehet kapni (talán az egyetlen dolog, ami ugyanolyan formában fellelhető, mint otthon), s állítólag két hét alatt bármelyik szint meghozzák... van belőle két fajta: a Matrix típusban egyben van a hordozó és a mózes (ezt most tudtam meg), míg a nem matrixos 3 darabból áll, s azt mondja az eladó, hogy az a jobb...én is arra szavazok. A három kerekű nem tetszett, de ennek a három kerekű (slalom) fajtáján van kézifék is, s bizony mi lejtős/emelkedős helyen lakunk. Nem tudom, hogy mennyire lehet autóba tenni/szállítani :roll:
Ami még hasonlít az a Neonato, illetve a CAM X8, mindkettő un. Via vai rendszerű, azaz mindkét irányból elhelyezhető rajta az ülőrész...engem ez vonz nagyon...viszont a Jane tényleg jól néz ki,s jó tágas is :wink: bocsi, hogy hosszú voltam :wink:
Babókád nagyon aranyos, gratulálok!! Szerintem sem kicsi, nálunk 24+2 naposan 700 grammot mondott a doki, de az az érzésem, hogy bediktálta a stat adatot :shock:
Barcás mez nekem is nagyon bejön :wink: Narancssárga az én egyik kedvenc színem is...babakocsiban, és babaszoba színben is szeretném ha benne lenne....

Tényleg lányok, ugye nem ciki narancs-citromra vagy narancs-halvány zöldre festeni egy fiú szobáját??? :roll: Végül is Micimackó is narancssárga :lol:

Ma voltam vérvételen, azt hittem, hogy nem lesz cukorterhelés, de volt...viszont ügyesen felhörpintettem azt a nagyon sz*r szirupot, s el is jöttem, tettem-vettem, hogy ne is gondoljak az időre...úgy elszaladt az egy óra, hogy mondtam is Mütyürkének, hogy nagyon ügyik voltunk...páromnak pedig, hogy így, hogy nem volt kinek "hisztizni" így nem is volt hiszti a részemről...nagyon ügyesen szúrt nem is látszik a helye....Szombaton dokibá, s kedden reggel indulás HAZA!!! Most foglaltuk be a repülőjegyeket!! Annyira várom!!! Úgy tervezem, hogy amit lehet, azt meg is veszünk, s a szüleim majd szépen lassan utánunk küldik azt, amit egyszerre nem tudunk kihozni :lol: Itt lesz már Kirstóf is velünk, s kezdődhet az igazi nagy készülődés...ma voltam a sulijában is - itt 13-án kezdődik csak - s nem volt gond, hogy ő csak a hónap végén jön :lol:

100 NAP VAN HÁTRA - PONTOSAN!! :lol: 8) :shock: holnap már csak kétszámjegyű lesz a hátralévő napok száma!! Én annyira szeretek terhesnek lenni :lol: Kivétel az a pár nap, amikor beparázom egy-két nem "odaillő" folttól...na de ilyen többet nem lesz :D

Na eldugultam mára..remélem, hogy senkit nem hagytam ki, ha mégis akkor bocsánatot kérek!!!

Szép napot Nektek!!
Szilvia

Kép
Kép
Kép
szilvia72

csak elrontottam...
NEM Anita, hanem RÉKA!! A Te pocid nagyon csini - ezt akartam írni!! Bocsánat!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia, gratulálok a ma még 3 számjegyű számhoz!!! :D :D :D Jó utat nektek, és jó utónyaralást itthon! (Tudom, hogy írtad egyszer, mert rákérdeztem, de már elfelejtettem, hogy hol is laktok. :oops: :oops: :oops: Mintha valami sziget rémlik a Földközi tengerben, de nem vagyok biztos benne! :oops: :oops: :oops: Nézd el nekem, kérlek! :roll: )
Ami Kriszta hajszínét illeti, ez családi vonás mindkét részről. Az én hajam, a férjemé, az apukámé, de még az anyósomé is ilyen világos volt kiskorban, ebből az anyósomé maradt szőke, az enyém világosbarna, az apukámé fekete, a férjemé pedig ilyen:
Kép
Szóval, jó szőke, mi? :wink: :wink: :wink:

Cas, az j, ha Sebi ilyen ügyesen, magától átszokott nagyágyba. Én mindig örvendtem, hoyg Kriszta szereti a kiságyat, mert nem akartam, hoyg közénk szokjon. Mondom, nincs is baj most sem, leteszem, és elalszik. Ellenben, ha nagyágyon van, akkor csak ugrándozik meg vetődik, nagyon érdekes számára az a hely. Ha melléfekszem és lehunyom a szemem, akkor addig piszkálja, nyomogatja a szememet, amíg kinyitom. :roll: :lol: Szóval, ezért írtam, hoyg úgy gondolom, még nem elég érett rá. :)

Benszi, a keményedések most már normálisak, de remélem, nem fájdalmasak! MIndenesetre pihenj, valóban, amennyit csak tudsz, és ha bármi is gyanús, akkor rögtön fordulj orvoshoz! de ezt biztos nem kell neked mondani... :)

Gem, tényleg ne aggódj Rebeka miatt, nagy szüksége van a társaságra, és főleg az egykorúak társaságára. HA pedig februártól már oviba megy, gondolj arra, hoyg legalább azalatt az idő alatt csakis a picié vagy, sok mindent elvégezhetsz, amikor meg Rebeka is hazajön, tudsz rá is több időt fordítani. Szóval, szerintem ez pozitívum. :)

Már nem emlékszem, miről volt még szó. De most már megyek is, majd holnap, ha lesz alkalmam, még írok.

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sebi tejivása
Úgy néz ki bírja az új tápit, és néha egy kis tejtermék már be-becsúszik. Pl. tegnap csináltam rakott zöldbabot, aminek a tetején volt tejföl, meg sajt (nyilván jutott a belsejébe is). Egyelőre szép a bőre, de lekopogom! :)

Szilvi
Ma már majdnem elcsábultam egy cuki akciós rugira, de végül visszafogtam magam, mert alig volt pénz a kártyámon. :)
A férjem-uram azt mondta, hogy még várjuk meg a köv. UH-t, és ha az is kislányt mutat, akkor feltankolhatok rózsaszín cuccokból! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Nevünk még nincs, magunkat ismerve még egy darabig nem is lesz! :D De ha megvan a döntés megírom! :)

Edit
Aranyos lehet Kriszta, ahogy nem hagy "aludni" a nagyágyon! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Két vasárnapi kép:
Kép
Kép

drumka

Szepjoreggelt!

Drumka
Te aztan igazan irigylesre meltoan szep kismama vagy! Komolyan mondom! :) Orulok, hogy megint itt vagy, es majd irj magatokrol!

Edith!
Szep a csaladod!

Szilvi!
Koszi a biztatast, es jo, hogy ilyen siman ment a cukorterheles!
A 100 naphoz is gratula, indulhat a visszaszamlalas! Lassan te is belepsz a harmadik trimeszterbe! :D
A szinekkel kapcsolatosan: a te fiad lesz, a te lakasod, ugyhogy szerintem ez alapjan donts! Legalabb mar otthon ne szoljon bele senki sem az eletunkbe, vagy nincs igazam??? Egyebkent szerintem a citrom-narancs es a narancs-halvanyzold kombinacio teljesen jo fiunak es leanyzonak is! De meg ezt se kell, hogy meghalld, csak donts egyedul, es az lesz a legjobb szin, amit valasztasz!

Voltunk tegnap dokineninel, minden rendben. Sulyt nem mondott, de mintha a koponyaatmero 8 cm lenne. Az ma eleg nagy! Babo jol van, fejjel lefele (hipp-hipp hurra), es elvileg mar nemigazan szokott ilyen korban megafordulni.Verem rendben, cukorterheles rendben, es 6 kilot szedtem fel a terhesseg alatt. :?
Dokihoz valo eljutasom kisse kalandos volt, mert az elottunk levo villamos karambolozott, ugyhogy teljesen megbenult a forgalom. Mintegy 50 perc eroltetett menet (gyaloglas) utan jutottam el a rendelobe, hadd ne mondjam, hogy eretze magat a pocakom. :roll:

Szep napot mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Iszonyú rossz idő van itt, a gyerekek még ki se tudnak menni :(

Gemini!

Örülök, hogy minden rendben van a picivel. Rebeka majd megszokja a bölcsit, utána az ovit, csak nekünk fura, hogy idáig velünk volt, de kell a saját kis társaságuk.

Szilvia!

Gemininek igaza van a színekkel kapcsolatban, de sztem is jó a szín összeállítás.
Mi párommal jól vagyunk, de anyóssal nem beszélek azóta mióta volt a veszekedés. A segítséghez meg csak annyit fűznék, hogy nem igazán veszem igénybe anyós segítségét, idáig se vettem( de a veszekedésnél mégis ezt vágta a fejemhez), most én arról nem tehetek, hogy együtt lakunk és a gyerekeket nem lehet bezárni, ha ő pihenni akar éppen, de nem mintha megkérdezné, hogy fürdetésnél segítsen, mert inkább most már az a nehéz emelgetni a 17 és 12 kilós gyereket inkább elnézi, de nem panaszkodom és ezt a páromnak is elmondtam, pedig nem igazán egyszerű most már, van mikor fájdogál a hasam.

Edith!

Jó hogy írtál és hogy minden rendben veletek. .)

Cas!

Drukkolok továbbra is hogy Sebinek ne legyen problémája a tejes dolgokkal. :)

Drumka!

Csini kismami vagy:)

Lehet hogy kezdem eldönteni, hogy mi legyen a babának a neve, ha kislány lesz: Bettinára gondoltam, de ez már régóta tetszik, csak a páromnak nem annyira.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!
Kisfiunk lesz. és a doki szerint minden rendben van vele.
Ultrahangos képet sajnos nem kaptam, kedden megyek a saját dokimhoz, remélem ő tud majd adni.
Úgyhogy elmentem és vettem fiús ruhákat. Vettem egy rugdalózót, egy hosszú ujjú bodyt, és egy kis zoknit. mindegyik nagyon aranyos, és persze valami világoskék van benne. Egyébként nem vagyok annak a híve, hogy lányoknak csak rózsaszín, fiúknak csak kék, de most a hír hallatára úgy éreztem, olyan ruhákat kell vennem, ami egyértelműen, és félreérthetetlenül tükrözi, hogy kisfiunk lesz.

Tittina, te mikor mész ultrahangra, hogy kiderüljön, hogy kit rejt a pocakod?

Réka, az én dokim is Boros Judit, és én is meg vagyok vele elégedve. Te választottál szülésznőt?

Kép
vjudyt

Drumka
neked is szép nagy pocid van!!! :) És csini vagy!
Én épp mostanság bosszankodom, hogy pofátlanság 5-6000 Ft-ot elkérni egy kismamafelsőért, főleg, hogy olyan rövid ideig hordhatja az ember. :( Mondjuk jó most ez a mell alatt szabott divat, "sima" felsőből is találtam már pár olyat, ami tök jó lesz még óriás pocakkal is. :D (és nem 6 rugó!)

Gem
Szupr, hogy minden oké veletek! :)
Én holnap megyek a dokimhoz, remélem velünk is mindent rendben talál...
Az én leánykám is fejjel lefelé volt az UH-on, és nagyon remélem, hogy nem fordul már vissza! (Ilyenkor talán már nem szoktak... :roll: )

Amaryl
Sajnálom, hogy anyóssal ennyire elmérgesedett a helyzet... :(
Bettina jó választás!!! :)

VJudyt
Anno Sebivel elhatároztam, hogy azért se kék dolgokat veszek neki, hanem majd megmutatom, hogy egy fiút lehet más színbe is öltöztetni! :D
Na aztán vért izzadtam, mire találtam neki pl. zöldet. Barnából-drappból egész jó volt a választék, de pl. sárgát már alig tudtam neki venni, mert mindegyiken cuki lányos minta volt. :?
Úgyhogy egy idő után elkezdtem beszivárogni a kék ellenségek a ruhászekrényekbe! :lol:
Ma meg már ott tartok, hogy tökmindegy, csak jó legyen a mérete, mert szörnyő, hogy ebben a 92-98 magasságban babadolgok már nincsenek, nagyfiús cuccok meg MÉG nincsenek. :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Ennyire rossz idő hogy lehet????
Csak bejelentkeztem, jól vagyunk, végigolvastalak benneteket, de most ne hari rám, de nincs erőm reagálni, olyan depis hangulatban vagyok...:(
Ráadásul nem találom a helyem, most, hogy nem kezdtem el ezt a tanévet...:(

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Még a nagyszülőknél vagyunk, így képet nem tudok felrakni, de szerencsére van intrenet az öcsémnek és ezen az esős napon elfoglaltam a gépet :lol:

Jó egy kicsit itthon lenni :D

Tittina és Drumka
Nagyon csini mamik vagytok!

Benszi
Szép nagy a pocid :) Gratula!

VJudit
Üdv itt és Gratula a bébihez!

Sedith
Szép a pocid. Aranyos Kriszta! Tényleg nagyon szőke.
A legkisebb uncsitesóm, aki idén volt 2 éves, ő is tiszta szőke, pedig a szülők barnák :)

Gem
Rebeka aranyosan alszik, szegényke biztos iszonyú fáradt lehetett......

Cas
Gratula a pici lányhoz!

Szilvi
Szép bébi!

Kriszti
Tényleg nagy a bébi, én eddig minden másnap szedtem az Elevitet, de most kezdem csökkenteni. Ettől a héttől már csak heti 2 szem.
Az UH-os nő is azt mondta, hogy , ha normálisan étkezik az ember, nem kell az Elevit (bár szerintem heti 1-2 elmegy). Ő nagyon Elevit ellenes volt.
Szép az Uh kép!
Látom ő is nagyon takargatja maát, mint Manó :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

maát=magát

Hízás
Én még most is csak 2 kg-mal vagyok több, mint tavasszal.
remélem nem fogok most elkezdeni hízni...

Manóka 26 hetesen és 5 naposan (at UH-on ) 928 gramm volt.
Mindene megvan, a méretei átlagosak.
A gép ismét fiatalabbnak métre, szerinte a szülés dec. 5. (mégis csak a Mikulás hozza :lol: )
Az elején csak azt mutogatta, hogy mi van a combjai között. Tényleg fiú :wink:
Az UH kb 40 perc volt, mert nem nagyon akarta megmutatni az arcát. Állandóan ott volt a keze vagy a lába. Ettek közben csokit, járkáltam.... és úgy a 30. perc után már láthattuk.
Már fejvégű. Remélhetőleg így is marad....

A jövőhéten rakom fel a képeket.

Csuklott már a bébitek?
MI a Balcsin éreztük először. Szegénykém kb 20 percen keresztül csuklott. Azóta 1x volt.

Ha visszamegyünk Bp-re - elkezdünk vásárolgatni..... Már várom :D

Vigyázzatok magatokra és a bébikre!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kész, elkapott engem is a gépszíj! :lol:
Ma voltunk egy barátnőmnél "bulizni" (gyerekeink nagyjából egyidősek, ők játszanak, mi pletyizünk), és rendeztünk turit is a házigazda eltett babaruháiból!
Micsoda cuki rózsaszín, meg barackszín, meg egyéb rugikat-bodykat vettem?! Annyira jó volt válogatni! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Hát végigolvastam minden hozzászólást, de előre is elnézést biztos, hogy valaki kimarad.

Benszi
A keményedés gondolom nálad már főként kezd természetes lenni és hát ez az idő csak rátesz. A hidefrontot én is nehezen bírom (vagyis mi is :D ).

Judit
De jó hogy neked is a Boros Judit az orvosod. Mikor mész hozzá legközelebb? Mi csak szept. 25-én, ami még jó soká lesz.
Szülésznőt még nem választottunk, de én szeretném mindenképp. Gondoltam majd megkérdezem a doktornőt.
Én vagyis Mi (mert a Férjem is szeretne jönni egy-két előadásra) megyünk majd a kórház terhesoktatására is, aminek a végén van a szülőszobalátogatás. Ti tervezitek?
És gratulálok a kisfiúhoz :D . Nekünk is fiúcska lesz :lol: .

Kia
Te hogy a túróba csináltad, hogy csak 2 kg-ot híztál idáig? Én ilyet még nem nagyon hallottam, ez hihtetlen :) .
Én most nagyon megugrottam, bár a pocakom is sokat nőtt az elmúlt két hétben. A nyaralás alatt nem fogtam magam vissza, mert még így sem érzem, hogy rakódott volna olyan sok a combra, fenékre, a pocak meg ugye nem számít, hiszen oda nem a zsír kerül :) .
Szóval a nyaralás alatt ettem többször édességet is (fagyi, palacsinta, sőt csoki is volt benne). Úgy voltam vele azért vagyok ott hogy jól érezzem magam és nem ezen az 5 napon fog múlni a terhesség alatt felszedett kilóim száma. Aztán mit fog szólni a védőnő holnap a 63 kg-hez, nem tudom. Szerintem az sem normális, ha az ember sanyargatja magát, az a picinek sem jó, mert azt ő is érzi. Na azért most újra vigyázom hogy mit eszek persze.
Én még nem éreztem hogy csuklott volna, csak a rengeteg pörgést-forgást, bökdösést :D . Szerencsére én még tudok aludni éjszaka, mert csak akkor ébred föl ő is amikor pisilni megyek. Utána egy kis ficánka után újra elcsendesül ő is egészen reggelig. Én még sosem ébredtem fel a mozgolódásra éjjel, pedig mostmár rendesen tud rúgni hójagra és a belekre is, ha úgy gondolja :) .

Cas
Igaz már sokan leírták, de nagyon örülök én is, hogy Sebinek már egyre több mindent bírtok, mertek adni. Ennyi küzdelem után biztosan nagy fellélegzés lehet ez nektek.

Mindenkinek akiről kép került fel legyen kismama, papa, kisgyerkőc vagy pocaklakó, édesek vagytok. Név szerint most nem fogom írni senkinek, mert úgyis tudja mindenki kinek szól :D .

Most pár szó rólunk.
Jól vagyunk, bár bevallom a munkahelyemen való sok órás számítógép előtti üléseket nem szereti Benedek és a pocim sem. Így rendszeresen felállok és járok egy-két kört a folyosón.
A 3 nap munka bent és 2 otthon pont jó és elég is, mert kicsit el szoktam fáradni.
Most a hidegebb időkben nekem is keményedett a pocim, de inkább estére csak.
Amivel küzdök most az a székrekedés. Tegnap vettem a patikában Tamarinlax-ot vagy mit (bocsi nem emlékszem pontosan) és már ma egy picivel jobb volt, remélem még csak javul a helyzet.
Már nekünk is gyűlnek a cuccaink. Van babakocsi, mózes, kocsiülés, a már korábban meglévő kisruhák amihez jönnek a növéremtől kapottak, cumisüveg-fertőtlenítő, kókuszmatrac. Kb. ennyi.
Amit most kinéztünk az egy kombi kiságy, amit át lehet alakítani nem rácsosággyá. A kiságy esetében van egy pelenkázója és ha átalakítod akkor lesz belőle egykülönálló szekrény.
Alapvetően kapjánk ágyat, de ez az ötlet nagyon megtetszett így megnézünk egy párat. A nagy ággyá alakításnál 170 cm hosszú szivacs kell bele, szóval nem kicsit lesz belőle.
Mi most nem tervezünk második babát (így nem gond, hogy nem lesz a második babónak kiságy), mert örülönk ha ő neki meg fogjuk tudni adni amit szeretnénk így egy potom 20 éves hitelelkötelezettség mellett.

A ház is alakulóban. Van tervezőnk aki gőzerővel dolgozik, van kivitelezőnk aki jövőhét végén jkön felmérni a terepet és az előzetes terveket. A gond csak az építési engedélynél lesz hogy min. 60 nap és addig a hitelt sem tudjuk intézni.

Benedek nagyon jól van és imádjuk mindketten. Apukája egyre szerelmesebb a kisfiába. Hétvégén együtt vettünk egy kissapka, rugi, body és kiszokni összeállítást a Tescoban 3.000 Ft-ért. Hát majd elolvadt amikor otthon szétszedtük a darabokat. Ilyen elérzékenyültnek még sosem láttam, pedig olyan férfi aki azért kimutatja az érzéseit ha úgy alakul (persze férfias keretek között :wink: ).

Na eldugulok, mert kilóméteres levelem lett.

Minden jót mindenkinek,
Réka

Kép
solymosy

Hello Kismamák!

Jó sokat írtatok, alig bírom követni...

Gemini
Köszi a tippet, megnéztem az ebay-t. Tényleg vannak jó és nagyon olcsó dolgok.
Érdekes dolgok ezek a külföldi iskola-rendszerek. Itt csak 6 éves kortól mennek suliba. Előtte beadhatod a gyereket jó kis fizetős felvigyázóba. De azt hiszem erről már szóllottam.
Nagyon örülök, hogy minden rendben, és hogy lefelé van a fejecskéje. :)

Szilvi
Furcsa, hogy otthon (is) vásároltok. Vannak olyan dolgok, amiket ott nem lehet megkapni, de úgy érzed, hogy feltétlenül szükséged lenne rá? Én egyenlőre csak textil-pelenkát meg fürdőlepedőt nem találtam itt.

Drumka
Nagyon csini vagy! Jó nagy pocód van... Ha jól látom, valakinek gyertya ég a tortáján, úgyhogy utólag is boldog szülinapot!

Amaryl
Hogy ezekkel az Anyósokkal mindig csak a baj van?! Én még csak egyszer találkoztam személyesen az enyémmel, de azóta is tartjuk telefonon a kapcsolatot. Nem bántott még, vagy ilyesmi. Megbeszéltük, hogy amikor Törpe kibújik, kijön 2-3 hétre segíteni. Viszont Párom fél, hogy egyedül nem fog tudni minket eltartani, úgyhogy szeretné, ha amint lehet visszamennék dolgozni. És hogy az Anyjá költözzön ki, hogy Ő legyen a kicsivel. De ez kb. egy év múlva lenne csak aktuális. Tudom, hogy semmi köze a Te problémádhoz, de nem is szeretném, hogy ilyesmi legyen. Sztem nem egészséges együtt élni. Bár a muszáj, az NagyÚr...

Vjudyt
Gratula a kisfiúhoz! Látom már nevetek is van!
Hétfőn megyek itt először dokihoz, Ő ad majd időpontot a kórházba. (Cork University Maternity Hospital) Remélem rá egy hétre hétfőre sikerül. Szeretném, ha a Párom is velünk jönne. És ha már szabit kell kérnie, akkor hosszabítsuk meg a 7végét.

Solymosy
63 kg??? (18 évesen, gimis koromban voltam annyi) :(
Én alapból 68-69 körül voltam. Most nem tudom, mert nincs mérlegünk. De asszem veszek egyet, ha hétfőn nem mér meg a doki.
Jó sok mindenetek van már. A kisebb dolgokat én is folyamatosan be fogom szerezni, de a kiságyat (meg a babakocsit) a végére hagyjuk.Babakocsit lehet, hogy kapunk. A kiságy meg a decemberi költözés miatt várat magára.
Mi sem tervezünk más(od)ik babát. Igaz, nekünk nincs hitelünk, de albérletben lakunk, és nincs félretett pénzünk. Úgyhogy egyet értek... Teljes mértékben.

Tegnap beugrottam városunk egyetlen olyan áruházába, ahol lehet ruhaneműt is kapni. Apukám 19-én megy haza Mo-ra, és Vele küldöm el az unokatesóm babájának szánt overált. Mikulás környékén születik, akkor már elkél az ilyesmi. És addig már Apa sem megy haza, csak karácsonykor. Szval 12 €-ért vettem... És a nyári leértékelt áruk között találtam 10 €-ért kismama nadrágot. Igaz fekete, de egynek jó lesz - főleg ennyi pénzért. A mi babónkat sem hagytam ki :) Kapott egy vékony takarót (3€), meg 5 db body-t csomagban (6€).
Solymosy! Párom csomagolta ki a bodykat, és hát mondanom sem kell, hasonló reakciókat váltott ki a pici ruhácska Nála is, mint a Te Párodnál. Még a karjába is vette, mintha lenne benne egy baba, és elképzelte milyen pici ke lsz...

Bocs Lányok, kicsit hosszú lett...

Kép
tittina1982

Na voltam dokinál, pici fejvégű (szerencsére), szépen nőddögél. A méhnyak megrövidült (ez Sebinél is ilyenkortájt), de semmi nyílás, úgyhogy nincs tennivaló.
A kb. 10 kg gyarapodásomért nem kaptam dicséretet, csak annyit, hogy akkor itt akár meg is állhatunk, a továbbiakban csak lelkiekben gyarapodjak, ne testiekben... Jó vicc! :lol: Jó fej volt, természetesen mindezt kellő vigyorgással mondta, és a végén megkérdezte, hogy ugye nem bántó a humorkodása. De biztosítottam, hogy pontosan tudom, hogy nem nagyon kéne híznom, úgyhogy nincs harag, a kedves bosszantást jól viselem! :D

Kriszti
Jóóóól gondold meg, hogy össze-e akartok költözni anyóssal! Azért napi szinten egy fedél alatt lenni, és még a gyerekedet is teljesen az ő felügyeletére bízni nagy ár az anyagi biztonságért!
Szerintem... :roll:
szóval szerintem napoljátok a kérdést, és ha túl vagytok azon a bizonyos szülés utáni közös 2-3 héten, na majd akkor döntsetek csak a továbbiakról!
Én nagyon nagyon jól megvagyok anyóssal (sokkal jobban, mint anyámmal), de hogy rábízzam a pici gyerekemet, azt köszönöm, nem!

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

Kriszti,
barcás rugi nagyon dögös!!! :) apának is teszett :) mi is voltunk emberrel ezen a szent helyen, de akkor még nem volt még ronaldinhu sem. jó ez a kép négyőtökről! :D

most, hogy nézem a csini kismamikat, nem is tudom, hogy rólam mikor készült képutoljára... de ti olyan csinik vagytok, komolyan! én ált. bálnánalk érzem magam, de legalább azzal nem kell foglalkoznom, hogy behúzzam a hasam :lol:

mózes: nekünk PP mózes van, és nekem nagyon bejött. igaz, hogy dögnehéz, de pont azokban a nagy hidegekben én nagy hasznát vettem. Eszti is akkor volt pici, és tesónak is pont jó lesz. ráadásul az autóba is be lehet kötni. úgyhogy én nem bántam meg, hogy megvettük. másrészt nagyon reménykedem, hogy majd egyszer az én tesómnak ill. sogornőmnek is lesz gyereke, és akkor még jobban ki lesz használva. ja, és az első pár hétben abban aludt itt az ágyam mellett, úőgyhogy kö nyű volt szoptatni felkelni.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Kriszti
Nekem fura a 63 kg, mert talán ennyi soha életemben nem voltam.
Ma voltam a védőnőnél és mivel a felvett 55 kg-hez viszonyít (anno mondtam neki, hogy akkor voltam túl nem sokkal a szájsebészeti műtétemen, ami miatt nagyon nem tudtam enni két hétig, így csak akkor kezdtem csak összeszedni magam és még közel sem értem el a saját súlyomat - szóval mínuszból indultam), így egy picit soknak tartja a súlykülönbséget.
A legfurább a dologban, hogy én nem érzem magamon. Igaz a combomra és a fenekemre jött már egy kicsi, otthon is azzal nyugtatgatnak, hogy ne foglalkozzak ezzel, mert nem látszik úgy az az X kg.
Persze nem leszúrást kaptam, csak hogy érdemes gyümölcsnapoznom, ha bírom vagy egy-egy étkezést kicserélni sok gyümire, mert a kg-k még csak most fognak megindulni.
Ő azt mondta, hogy az átlag, elfogadott hízás 10-12 kg. No, csináltam egy körkérdést régi és új mama ismerősöknél és mindenki ennől csak többet hízott.
Na mindegy, csak ilyenkor elgondolkodom, hogy valóban probléma ennyi hízás vagy sem, főleg akkor ha igazán még nem is látszik annyira.

And
Nekünk nincs még tapasztalatunk mózes terén, de akitől kaptuk nagyon dícsérte. Én is hallottam már hogy az első hetekben abban aludt a pici az ágy mellett és így megkönnyítették a szoptatást. Majd meglátjuk nálunk hogy lesz, de valahogy így tervezem én is.

A védőnőnél ma meghallgattuk kis Benedek szívhangját, annyira édes volt. Nem is számítottam rá, hogy lesz ilyen.
Ma egész véletlenül Anyukám elkísért, mert utána együtt mentünk egy boltba és bejött velem a védőnőhöz is (igazából én hívtam be, mert tudom, hogy sokat számít neki ez). Nagy volt a meglepi, hogy ő is hallhatta az unokája szívét :lol: :lol: :lol: .
Mivel az utóbbi két alkalommal rossz volt a nagy UH a kórházban (ahogy írtam is), nem tudtunk még videófelvételt kérni és így ő még sosem látta igazán vagy hallotta (igaz az utolsó két UH-n én sem láttam, csak Apa).
Elsírta magát a kis szentem, annyira dárga volt. Én valahogy nem is illetődtem meg, csak nagyon élveztem a dolgot, de amikor láttam, hogy elpityergi magát nekem is kicsit könnyes lett a szemem.
A védőnő szerint nagyon erős és szabályos a szívverése és stramp kiskölyök lesz belőle :lol: .

Mindjárt felteszek egy képet a nyaralásról.

Hát mára ennyit írtam, mert dolgozom tovább.
Réka

Kép
solymosy

Felteszek még egy képet a nyaralásról :) .
Ez akkor készült, amikor átsétáltunk Csókakőre a várjátékokra és megmásztuk a várat is. Nem volt olyan vész, de baromi meredek út vitt oda fel és az egy dolog, hogy én lihegtem rendesen a kaptatón felfele (pedig úgy haladtunk mint egy nyugdíjas, egyszer le is hagyott minket egy idősebb pár :lol: ), de a Férjem is kereste egy kicsit a levegőt a tetején :) (persze nem úgy mint én).

Most látom a vonalzón, hogy holnap betöltjük a 24. hetet. Hihetetlen hogy átlépünk a 7 hónapba :!:
Mikor is telt el ez a sok idő :?: :shock:

Kép

Kép
solymosy

Réka :)
Csini vagy nagyon! S tényleg nem látszik a 8 kg+, én is 9-nél tartok :oops: Mindenről (szinte) le tudok mondani, de a fagyiról nem :oops: Tornázni nem tornázhatok, így csak reménykedem, hogy a 14-15 kg-nál megállok.... Kristóf fiammal 20-21 kg-ot híztam - ezt csak a közvéleménykutatásodhoz!!
Gratula a szívhanghoz!! Egyke vagy??

Még idevág: Pár hete volt a TV-ben a Bálint Antónia és a Rába Tímea, s ez utóbb nagyon megnyugtatóan azt mondta, hogy ő kb 30 kg-t szedet fel az első két terhességével, s mindig leadta egy év alatt, s hogy mennyire nem érdekli (ő pedig a testéből élt sokáig, s még most nem rég is fotózták), hogy a két-három hetes gyerek mellett belefér-e a 34-es ruháiba, s hogy mennyire elítéli ezeket az anyukákat :wink: Így fogtam magam, s megettem fél liter fagyit....de természetesen emellett rengeteg gyümit eszem, s húsit, halat, salit is, úgyhogy azt remélem, hogy kis Mütyüröm nem szenved kárt semmiben :roll:
Azoknak az anyuciknak pedig csak gratulálni tudok, akik nem szednek fel sokat, de úgy gondolom, hogy ez alkati kérdés is :roll:

Akkor mi súlyügyileg kezet foghatunk :lol: Gratual a jó eredményekhez!!! Én holnap megyek, remélem, hogy minden rendben lesz!! Akkor ha jól értettem egy előző hsz-odból, már rendelkeztek lányos cuccokkal is??? :wink:

Tittina :)
Hááát a vásárlás az nálam egy érdekes dolog...ez nem egy nagy ország, "csak" egy kis sziget (igazából a legnagyobb Kanári sziget), s inkább a túristákra, mint sem a helyi lakosokra koncentrálnak...ez nem baj, csak közel sincs olyan választék, mint otthon - én pesti vagyok - egy nagyvárosban...így mivel van lehetőségem, segítségem abban, hogy kijuttasunk jópár babaholmit, úgy döntöttem, hogy amit csak lehet, azt otthon veszek meg....
Tegnap beszéltem a magyarországi nődokimmal - akinél a nagyfiam született- s 17-én megyek hozzá!! Már ettől a puszta ténytől is nagyon boldog vagyok, előtte pegig elmegyünk 4D-re, így ő is kielemezheti az eredményt :lol: Nekem nagyon fontos, hogy ő mit mond, főleg, hogy sajnos elő-előfordul, hogy a betétem színe nem olyan, mint amilyennek én szeretném látni... Holnap megyek az itteni dokimhoz is persze, s remélem, hogy mindent rendben talál, így nem lesz akadálya annak, hogy kedden reggel repülőre üljünk :roll:

Kia :)
Gratula a jó UH eredményhez, s :twisted: a +2kg miatt :wink: Ezt tényleg hogy a manóban csináltad????? Plussz kilókkal indultál, vagy ennyire odafigyelsz, vagy csak egyszerűen így jártál????
De a lényeg egyébként is, hogy minden rendben legyen minden egyes babóval, s velünk anyukákkal is 8)

And :)
Kérünk egy képet, hogy bálnásodásunkat összehasonlíthassuk :wink: Kristóffal nekem is kevés képem volt, de rájöttem, hogy ez olyan állapot, amit mindenképpen többször meg kell örökíteni....pedig nem nagyon szeretek fotózkodni :?

Edit :)
Köszi a gratut :) már "csak" két számjegyű :wink:
Nagyon csinik vagytok!! A hajszínre én is kíváncsi vagyok, mert én is hajas baba voltam (fekete), Kristóf is, de a párom, s a húga állítólag szőkék voltak, s most világos barnák....így esélyes erre is, arra is a picur :wink:

Na mentem, mert most görcsölt egy rövidet a pocim, elvetem magam 5 percre, s indulnom kell utána itthonról!

Sziasztok!
Szilvia

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

A súlykérdésről jut eszembe. Mikortól kell visszafogni magunkat folyadékbevitelből, hogy ne vizesedjünk. Én előtte is sokat ittam, napi 2 liter mindig megvolt. De most, hogy ilyen hideg lett, első nap 3 liter teát főztem, és azt mind meg is ittam, egyedül. cukor nélkül iszom, tehát hízni nem hízok tőle, de vizesedni sem szeretnék. én jelenleg 1 kg-nál tartok, bár a védőnő szerint 2,5 kg-ot híztam már (igaz, hogy én egy szál semmiben állok itthon mérlegre, reggel előtt, ő meg felöltözve, reggeli után mért). Szóval még nem szólt se a védőnő sema doki, hogy fogjam vissza magam folyadék ügyben, de egyik barátnőm mesélte, hogy amikor ő 3 éve terhes volt, neki felhívták arra figyelmét, hogy figyeljen oda, mennyit iszik, sőt a levest, is számolja bele.

Réka
Jövő kedden megyek a dokihoz, 11-én. Meg a korházba is újra UH-ra, mert a béna doki (nem az enyém, hanem aki az UH-t csinálta), valamit rosszul állított be, és én kifizettem 2000 Ft-ot egy üres videokazettáért. Úgyhogy kedden felveszi nekem újra a vizsgálatot, remélem most már sikerrel.
lehet, hogy írtad még régebben, de mi lesz a picur neve?

Tittina
Nektek még mindig nincs nevetek?
Vásárlás ügyben barátnőmmel hétfőn megyünk turikba, és valószínű jó néhány babacuccal érkezek majd haza.

Judit

Kép
vjudyt

Réka
Feje tetejére állt ez a világ, hogy a sok okos folyton diétáztatni akarja a kismamákat?! Miért kéne gyümölcsnapot tartanod ennyi gyarapodásnál?! A kicsinek a fejlődéshez rengeteg fehérjére van szüksége, ami talán a banánban még van, vmennyi, de a többiben NINCS!
Megőrülök, hogy ennyire megnyomorgatják a kismamákat, hogy legyen lelkiismeretfurdalásuk minden plusz kilótól! :evil:
De amikor a szervezet most MINDEN tápanyagot tárol, hogy legyenek tartalékok a szoptatáshoz?!
Oké, azzal egyetértek, hogy nem szabad ész nélkül enni, én is igyekszem a tésztaféléket és a cukrot a minimálisra szorítani, de könyörgöm, azért éhezni terhesen NEM KELL?! :evil:
Ráadásul tök csini kismama vagy, szerintem egyél amit és amennyit jól esik, és ne állj túl sűrűn a mérlegre! :)
ja, és öcsikém épp Csókakőn volt feltárni! :)

Szilvi
Igen, barátnőm elővett egy nagy halom babaruhát, és persze, hogy nem tudtam megállni, hogy vegyek belőle egy nagy szatyorral! Majdnem mind rózsaszín!!! :lol:
Holnapra drukk! :)

Judit
ezt a folyadék dolgot nem értem?! Én nem nagyon hallottam még a bevitt vízmennyiség és vizesedés közti összefüggést?! Alapból a vese kiválasztja a felesleget, vagy nem?
Anno Sebivel az utsó hónapban nagyon vizesedtem, most rá is kérdeztem a dokimnál, hogy ezt hogyan tudnám elkerülni, amire annyi volt a válasza, hogy az elején kell figyelni a kilókra, hogy ne szaladjanak el, és akkor nem lesz gond a végén.
Másfelől nem véletlenül vizesedünk szülés előtt, arra a folyadék-pluszra szüksége is van a szervezetnek - nyilván nem a kóros állapotról beszélek...

Na ma jól megmondtam itt a frankót! :lol:
Megyek is aludni...

Kép
Kép
Kép
cas

Pont 100 nap van hátra nekem is ! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Vizesedés: nekem amikor volt, a védőnő mondta, hogy ne igyak annyit, de hülyeségnek tartottam. Vmi olyasmit magyarázott, hogy a vese nem dolgozik annyit terhesen... :?: Egyébként a nagy melegben akármennyire is dagadt be a lábam, reggelre csodaszép lett mindig. Felgöngyölítettem a takarómat, és arra tettem fel a lábam, még kényelmes is volt.

Szilvi vigyázz magadra a repülőn, huuu jó hosszú az út, ha jól emlékszem 5 órás....csekkolásnál szólj, hogy jó helyed legyen, én is a széles sorban ültem bal oldalamon senki, jó, mondjuk ez charter volt.

Réka csini vagy! Jó neked, hogy időnként dolgozol, társaság vesz körül, nekem nagyon hiányoznak a kollégáim...

Drumka! Boldog szülinapot így utólag, szép formás pocid van :)

Cas! Rózsaszín cuccok cukik lehetnek, már én is úgy elkezdenék vásárolgatni, de egyelőre még itthon sincs elkezdve se a festés, se semmi....:(

Benszi mi van veletek, nagyon csöndben vagy, gyere sűrűbben, tegyél fel képet az ikrekről lécci! Szoktak még odabent bulizni? Vettetek azóta még babacuccokat? Képeket akarok!!!! :lol:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Krisztina :D
Igyekszem vigyázni, bár jobb, ha a pilóta(k) teszi(k). Hazafelé átszállással megyünk, így "csak" 2x2,5 óra + 1,5 Madridban, szerintem ez baráti :wink: Visszafelé charter, de ott biztos, hogy jó helyem lesz :wink:

Voltam tegnap dokinál, úgy tűnik, hogy minden ok..egy kicsit kiakasztott, ezt az előbb meg is írtam, de elszállt, úgyhogy csak röviden:
Mütyür jól van!!!! 33cm , s kb 1 kg, zárt méhszáj, hossza: 3cm, véreredmény teljesen rendben, egy kis vashiány :lol:
Úgy gondolja, hogy a három évvel ezelőtti méhnyak műtétem miatt van esély (DE NEM ÍGY LESZ!)a koraszülésre, ezért kell kapjak injekciót, ami erősíti Mütyürt. Tegnap kaptam egyet, majd holnap egy, s utána két hetente kell beugraom bármelyik ambulanciára, s ott megszúrnak :lol: a tegnapi nem is fájt :lol: s nagyon ari volt a doki, aki adta - mondta, hogy ő nem szokott fájdalmat okozni :wink:
Szóval ez annyira nem bíztató, de fenti adatok ismeretében, nem hiszem, hogy gond lenne....de azért megkérdeztem, hogy akkor most melyik északi kórház a célpont a szüléshez...(az egyik, ahova eredetileg menni akartam, ott van EDA, s a barátnőm is ott szűlte a második fiát, vagy van még egy, ami az egyetlen, ahol felkészült újszülött ellátás van)...azt mondta, hogy erről korai beszélni :twisted: kérdeztem, hogy majd attól függ, hogy a 37.hét előtt vagy után indul a szülés??? s erről még nem kívánt társalogni velem....hát majd kiderül, hogy merre indexelünk :roll: ..október elejére bejelentkezem az eredeti verziós klinikára, s így már felváltva kell majd két dokihoz járnom, csak összehoznak valamit :wink:
Barátaink elmentek, nagyon jó volt az elmúlt hét, jól el is fáradtam, s most kezdem a vasalást, rámolást, s holnapután indulás. Ja, kaptam igazolást, mint egy diploma (bár nekem olyanom nincs :oops: )- mivel az UH képen semmi új nincs, ezért ezt mutatom meg :lol: . Recepción a klinikán mondták, hogy ezt az egyébként privát biztosításom már nem fedezi, ezért kértek potom 17,63€-t :twisted: ez van :shock:

Kicsit megkésve, de grat a 100 naphoz!!! S köszönjük a drukkokat!!!

Vizesedéshez nem tudok - egyenlőre - hozzászólni. Nekem a Kristóffal sem emlékszem, hogy számottevő lett volna :roll:

Képzeljétek a hosszabb verziót!! :lol: :oops:

Többiek!!!!
Hol vagytok?????

Benszi :lol:
Én is hiányollak! Adj hírt magatokról!!! Off: Alonso ma rajt - cél győzelmet produkál :wink: (remélem)

az ígért "kép":
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Lányok!

Köszi a súllyal kapcsolatos bíztató szavakat. Kicsit én is felhúztam magam, de már igyekszem nem foglalkozni vele. Tegnap voltunk egy báraáti társaságban, akik kb. 1 hónapja láttak és ők is mondták hogy ne is foglalkozzak ilyesmivel.

Cas
Igazad van, csak stresszelik a kismamákat. Azt hittem engem nem fog ez érdekelni (persze akkor még az elején voltam, 1 kg plusszal :) ) és látod mégis.
No mindegy a súlydolog részemről most egy időre letudva és kész !!!
Egyébként régész az öcséd, hogy azt írtad feltárni volt?
Nagy felfordulás volt ott egyébként tényleg és féleig a felújítás alatt volt a vár, tele álvánnyal. Találtak is ott valamit?
Boldog 100. napot!!!

Judit
Én erről még nem hallottam, hogy az baj lenne, hogy többet iszol és hogy köze lenne a vizesedéshez. Persze gondolom tényleg van egy határ amikor a vese már túl van dolgoztatva, de ez nem a 3 liter esetén van, az tuti.
Én is úgy tudtam, hogy jó ha sokat iszik az ember és igazán a súlyfelesleg az amely a vízet okozza (általánosságban persze) és a végén pedig azért van, mert a szüléssel rengeteg folyadékot veszít az ember és jó ha van tartalék (lehet hogy ezt rosszúl tudom).
Az UH-val neked még legalább szerencséd van. Mi túl vagyunk a genetikai UH-n, de akkor nem volt jó az a gép ami a videót tudta volna felvenni a vizsgálatról, így nincs is felvételünk és nem is lesz ismétlés. Nektek legalább van még 1 lehetőségetek.
Akkor még a monitorra sem volt kivezetve és így én nem is láttam a picurból semmit, csak a Férjem arcáról tudtam leolvasni milyen fantasztikus is lehetett :cry: . Örülj, hogy legalább megismétlik.
Nekünk a következő UH már elvileg nem kórházas (legalább is ezt láttam kiírva a kórház rendelőjének ajtaján), talán már csak a doktronő fog csinálni.
Kérdezted a nevet. Először Bence volt, most épp Benedek, de mivel mi hiszünk az ezoterikus dolgokban és kiszámoltuk a Batáry Benedek név számmisztikai jelentését, így valószínűleg újabb hosszas gondolkodásba kezdünk, mert nem túl jó energetikailag.
Nem részletezem tovább, mert tudom hogy sokakat ez a téma nem érdekel vagy egész egyszerűen nem tartja ésszerűnek. Mi igen és így változtatni is fogunk rajta.
Ennyi :wink:

Kriszti
Igen, tényleg jó a társaság és jó hogy megosztottan tudok dolgozni és nem fáradok annyira el.
Ettől függetlenül úgy döntöttem ma hogy valószínáleg okt. 15-ig dolgozom és utána már pihi jön. Dec. 29-re vagyunk kiírva, de úgy érzem jó lesz még egy 2,5 hónapos szünet a szülés előtt.

Szilvi
Nagyon jó utat nektek és vigyázz magatokra!
Szerintem ne foglalkozz azzal amit most az orvos mondott, hogy koraszülés is lehet belőle.
A lényeg hogy minden redben van és csak arra gondolj, hogy így is lesz. Ez a két kórház, két orvos kérdés kicsit macerás lehet, de szép lassan ez is kiderül. Csak gondolom rossz lehet hogy nem tudod majd csak az utolsó hetekbe pontosan hova is mész majd.

Tegnap egy kis nézelődős túrán voltunk. Persze nem bírtuk ki és vettünk két dolgot. Az egyik a szagelzárós pelenkatartó, amivel "automatikusan" becsomagolódik a pelus és nem kell minden pelenkázás után annak kidobásával foglalkozni.
Ez nálunk is azért fontos, mert egy légtérben lesz a mi ágyunk is és a férjem dolgozórésze is (nincs a két szobán ajtó, hogy így is nagyobb legyen a tér), illetve a étkezőn részünk :D. Szóval nem mindegy milyen szagok terjengenek majd ha eljön az ideje.
Egyik ismerősünknek van és nagyon dícsérik, hogy milyen jól zárja a szagokat, pedig ott már 7 hónapos baba van, szóval a gyümi téma már jelen van a kis emésztésében :) .
Vettünk egy mellszívót (én mindenképpen akartam) és egy pótcumisüveget hozzá.
Olyan jó volt nézegetni :) :) :) .
Ma megyünk a nővéremékhez babaruhákat válogatni. Utána már valószínűleg nem kapunk senkitől, így át fogom majd nézni mi az ami hiányzik.
Megnéztük a kiságyat is (a kombit amiról írtam már). Nagyon tetszett mindekttőnknek, így meg fogjuk venni. Már kimértük a szobában mi hova kerül és tök jól kitaláltunk mindent.

Mi nem vagyunk babonásak (azt hiszem a már korábbi történések miatt ez a dolog már eltűnt belőlünk), így készülődünk szépen. Annyira jó dolog, hát akkor miért fogjuk vissza magunkat.

Réka

Kép
solymosy

Kriszti
Nem dolgozik annyit a vese?! Szerintem még többet is, mert nem elég, hogy az anyai szervezet anyagcseréjét le kell tudnia, azért a babáról is gondoskodnia kell?! Pláne, hogy úgy tudom, a magzatvíz 24 óra alatt TELJESEN lecserélődik, ahhoz meg sok-sok bevitt folyadék kell! Vagy rosszul gondolom?! :roll:
Azt már jobban el tudom képzelni, hogy a sót kéne megvonnom (igyekszem is, de teljesen nem megy), hogy ne vizesedjek, majd a végén rágyúrok erre a témára, most még nem tartom szükségesnek (amíg a jeggyűrűmet tudom hordani, addig). :)
Vásárolgatás: hát egyelőre nekünk is ment le az összes ruci bezsákolva a pincébe, mivel nálunk is nagy átrendezkedés lesz a baba érkezése előtt, ugyanis ideiglenesen megkapja a hálónkat. És amíg az nincs átrendezve, addig nem is nagyon fogom felhozni Sebi kinőtt cuccaival együtt. A hálónkat meg amíg nem nagyon muszáj nem adjuk... :D

Szilvi
Nemtom pontosan milyen műtéted volt, nekem egy barátnőmnek 3 cm-t kikaptak a méhnyakából, és úgy szült utána még két gyereket. Mindkettő a 38. hét körül érkezett teljesen jó súllyal, ha jól emlékszem, de az tuti, hogy "robbanásszerű" élmény volt neki a kitolás. Ugye nem nagyon volt, ami elsimuljon, így a totál zártból pillanatok alatt tágult ki teljesen, és már csak úgy repült kifelé a gyerek! :lol:
Szóval készülj villámgyors szülésre, ha hasonló a helyzet nálad. :)

Réka
Öcsém még csak 17 éves, de mostanában éppen régésznek készül, ezért szereztem neki nyári munkát egy barátunknál, aki az ásatásvezető volt ott. így került oda.
Pontosan nemtom mi volt a feltárás célja, de az sikerült (itt az eredeti meg a később épült részek pontos elkülönítése volt asszem fontos), és még találtak is 1-2 apróbb leletet.
A szülés előtzi nem-dolgozós pihi okos ötlet, pihend ki magad előre, mert utána jön 20 év robot! :lol: De komolyra fordítva a vége felé az ember már úgyse tud másra gondolni, csak szülési pozíciókra, pelenkamárkákra, szoptatási tanácsokra és egyéb remek dolgokra, a legkevesebb esze a munkához van. De ez így is van rendjén... :)
Milyen mellszívót vettél?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szokás szerint megint eltűntem, nincs mentség, Harry Potter 7-et olvasom, és egyszerűen nem tudom letenni (esetleg addig, míg a szótárt előveszem). :oops: Voltam pénteken dokinőnél, minden OK. Méhlepény „elmozdult”, már épp, hogy csak hozzáér egy ponton a méhszájhoz, hegvastagság jó, ennek ellenére szinte állandóan fáj a hasam a hegnél. De a doki szerint ez normális. Kornél baba annyit mocorog, hogy sokszor már fáj, mikor rugdos. :oops: Ma délután is kb. 1 órán keresztül építette a bunkert, már anyukám is azt mondta, hogy ez hihetetlen, ő egyikünkkel sem élte át ezt. :roll: :D Félig lefele van fordulva, bár nálam ennek sok jelentősége nincs, úgyis császáros lesz.

Cas! Igen, sok fele rohangálok, és még örüljek neki, hogy egyáltalán Szegeden szóba állnak velem. Manó egyébként, ha az apja nincs itthon nagyon anyás. Ha ketten vagyunk, úgy van, ahogy írod, még WC-re sem lehet kimenni. Én most 6 kg-nál tartok, és engem már ezért is leszidott a védőnő. :evil:

Gem! Állítólag az AVENT-nek nagyon jó az elektromosa, én bánom, hogy nem azt vettünk tavaly. Nem a próbálkozással volt a baj, mindent megpróbáltunk, még a bimbóvédőt is, de nem ment. Éjszakánként pedig mindig úgy kezdtük, hogy először cici, aztán, mivel nem szopott kénytelen voltam odaadni neki a cumisüveget, ugyanis képes volt akár egy órán át is üvölteni. :( Aztán persze annyira elkeseredtem, hogy nem szopik, hogy az idegeskedéstől ment el a tejem. De most minden másképp lesz. Nem fogom engedni a klinikán, hogy erőszakosan rákényszerítsék a szopásra. Viszek be kispoharat, és ha nem szopik a sárgaság miatt, akkor abból megkapja a tejcsit, de a cumisüveget elfelejtjük. Nagyon édes Rebeka, ilyen beájulás néha nálunk is van. :D

Tittina! De jó, hogy már érzed a babót. Meglátod, egy-két hét, és kívülről is látványos lesz. :D

Amaryl! Dehogy gond, azért is ajánlottam fel a segítségem, mert ahogy most is olvasom rendesen el vagy havazva. Márknak lehet, hogy ovihiánya van. A keresztlányomnál volt így mindig, mielőtt elkezdődött az ovi, kb. 2 hétig nem lehetett vele bírni. Aztán elkezdődött az ovi, és mint akit elvágtak, ugyanaz a jó kislány volt, mint előtte.

Szilvi! Én a narancs-zöld összeállítást választanám, de persze azt válaszd, amelyik neked tetszik. :)

Judyt! Gratula a fiúcskához. A vizesedés miatt nem az ivást, hanem a sófogyasztást kell visszafogni. Én tavaly nagyon vizes voltam, annyira, hogy Manónak 3 héttel hamarabb meg kellett születnie, és nekem is azt mondta a védőnő, hogy ne igyak napi 1 liternél többet. Erre én közöltem vele, hogy ne igyon ő a 35 fokban. :evil: Tehát, ha elkezdesz vizesedni, akkor is igyál nyugodtan, hisz a vesének dolgoznia kell, különben nem távozik a víz, márcsak azért sem, mert mostmár nem lesz meleg, hogy kiizzadja az ember. Kevesebb fűszer, ez a lényeg. Ja, és nem szabad teljesen sómentes diétát tartani, mert az sem jó, akár mennyire is propagálja néhány orvos és védőnő.

Kia! Kornél baba rendszeresen csuklik, nagyon vicces érzés, Manó is sokat csuklott a pocakban, sőt a születése után is hónapokig minden evés után kb. 10-15 percet.

Réka! Mi is voltunk tavaly ilyen „terhesoktatáson” szerintem nagyon hasznos. Egyénként én azt hallottam, hogy ilyen gyümölcs- és zöldségnapokat nem szabad kismamáknak tartani. Különben is a gyümölcsökben rengeteg cukor van, attól is lehet hízni. A fehérje viszont nem hizlal.

Kriszti! Méghogy a vese nem dolgozik annyit terhesen? Miért ne dolgozna? Hogy egyes védőnők milyen hülyeségeket tudnak mondani! :roll:

Befejeztem a kisregény, meg muszáj is ledőlnöm kicsit, Kornél baba, épp a bordám készül szétrugni. :)

Pusszantás mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a babókra is.

Anita

goodfairy

Anita
Én már oda se hallgatok, ha a súlyomért izélgetnek, tényleg túlzásba viszi minden "szakember" mostanság! :evil:
"Bunker építés" :lol: Az én csajom (noha már fejvégű) lent boxol nagyokat (gondolom a kezével, pl. most is), a gyomromba (szerintem) csak a fenekével kepeszt be, de akkor az nagyon fáj, annyira nekinyomja a bordáimnak... :(
Cumisüveg helyett: én a kórházba fecskendőt fogok vinni, van itthon egy jó nagy, és ha kell, azzal adok pótlást a picinek. Mert szép dolog ez a "tudnak pohárból inni", de Sebi úgy félrenyelt a kórházban, hogy a frász jött rám, biztos én is béna voltam pohárból itatni, de szerintem azzal képtelenség normál mennyiséget belevarázsolni a gyerekbe.
A fecskendő csövecskéjéből meg szépen apránként lehet adagolni a szájába, amit remélhetőleg nehezebben tud félrenyelni a baba.
Erőszakosan szoptatni meg tényleg nem lehet, annyira érzékenyek, nekem csak a jobb mellemet utasította el Sebi (más rajta a bimbó, nehezebben indul meg belőle a tej), én is próbáltam erőltetni, de annál rosszabb lett. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Kicsit eltuntem, nem volt sok kedvem irogatni, mert nem volt tul jo a hangulat otthon. Mostanaban eleg sokat veszekszunk a parommal, en duzzogok, aztan bogok, aztan megint valahogy helyreall az egyensuly. Okosok szerint ez minden hazassag velejaroja, csak en reszemrol nagyon rosszul elem meg, mert ez most mar azert eleg regota tart (majdnem ket honapja mennek a hullamvolgyek), es valahogy ugy erzem, hogy a terhesseg az ugy csak van a hazfelujitas mellett. Nekem az a dolgom, hogy "kihordjam" a babat, mert ez a termeszet rendje, de hogy esetleg ebben az idoszakban az ember egy kicsit erzekenyebb, vagy masra es tobbre lenne szuksege, az mar teljesen mellekes. Bocs a panaszkodasert.

Jo hir, hogy tegnap talan elkezdodott egy nagyon, de nagyon fontos folyamat. Nehany melletrafalas utan Rebeka eloszor pisilt bilibe. :lol: Annyira orultem neki, hogy el sem akartam hinni. Barcsak egyre gyakrabban produkalna ilyen meglepeteseket!
Es egy kep a tegnapi nagy kadban valo furdesrol. Lathatoan elvezte a gyermek....

Kép

Puszi mindenkinek, legyen szep napotok!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Annyit írtok, hogy alig bírom követni. Sulikezdés, munka, és ezen a héten most már tényleg kiköltözés a felújítás miatt semmire sincs időm. :?
Köszönöm a szülinapi gratulációkat :oops:
Velünk minden rendben van, igaz volt pár éjszaka amikor reggel 1/4 3-1/2 7-ig focimeccs volt és nem tudtam aludni, de már 3 napja átalussza az éjszakát :lol:
Mi még eddig csak egy bölcsőt vettünk meg egy cipőt. Nem akartam még a sok holmit a felújjítás alatt rakosgatni.
Így is hogy csúszva kezdik meg a munkát állítólag még éjszaka is dolgozni fognak, hogy novenber elejére befejezzék a munkát. Úgy tervezem, hogy november végéig szeretnék dolgozni, eleget fogok otthon ülni szülés után. :lol:
an valakinek tapasztalata vérnyomás gondokkal? Nem értem mi van velem egyszer nagyon alacsony 100/60 aztán110/90 magas pulzussal és mot utoljára 140/83 100-as pulzussal. 2 hétig elméletileg napjába 5X kéne mérnem de ez kivitelezhetetlen. Nem érzem rosszul magam, nem fáj a fejem semmi bajom sincs. :roll:
Még egy kérdés: Van valaki aki issza vagy fogja inni a málnalevél teát? Én vettem, de annyi félét olvastam hogy mikortól kell elkezdeni és mennyit naponta, hogy egyáltalán nem tudok eligazodni. :?

drumka

Gem
Fel a fejjel!!!!!!!!!
Asszem írtam már, hogy szerintem egy ekkora ház felújítása, pláne hogy közben benne is laktok kisgyerek és pocak nélkül is épp eléggé embertpróbáló, nemhogy így! Szóval nem csoda, hogy veszekedtek, pláne terhesen az ember még kiegyensúlyozott körülmények között is érzékenyebb az átlagnál, pláne így!
A lényeg, hogy utána mindig megbékültök, és nem tart sokáig a haragszom-rád.
És újra csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mikor már végre kész lesz a ház és meglesz a pici már csak jót nevettek az egészen majd! :)
Addig meg féllábon kell kibírni... :roll: Hullámvölgyek minden kapcsolatban vannak...
A bilihez gratula! Rebeka nagyon ügyes!!!!!! :)

Drumka
Én ittam a málnalevél teát a 36. héttől napi 1 púpozott teáskanálból főzött adagot, de nekem nem sokat segített sajnos.
Persze lehet, hogy anélkül még rosszabb lett volna...
Na mindegy, azért most is fogom inni, hátha?! Ártani biztos nem árt! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

cas: :)
Én azt olvastam, hogy napi 1/2-1 litert kellene meginni a 34-36. héttől, 6 dl-hez kell két nagy teáskanál tea és 10 percig kell állni hagyni. Egy másik oldalon 1 csészét ír egy evőkanálnyi teából és a 28. héttől. Na mindegy majd mikor eszembe jut iszom ha nem, nem. Kucori így is még faros ül mint egy kis Buddha. a dokim azt mondja hogy a 34. hétig van ideje megfordulni, de ki tudja hogy Kucori is tudja ezt?? :lol: :roll:

drumka

Sziasztok Lányok!

Végigolvastalak Benneteket, megint jó sok hsz termelődött 7végén. Bocsi, de most kicsit depis vagyok, meg izgulok, úgyhogy most csak ennyit:
Ma este 6-ra megyek orvoshoz (Íro-ban először), és hát félek egy kicsit. Félek, hogy nem értek meg mindent, amit mondanak, meg ilyenek... Lehet, hogy feleslegesen idegeskedem, de ez most olyan rossz... Bár akikkel eddig beszéltem, mind azt mondták, hogy nagyon rendes, meg "very-very nice" a doki, akihez megyek.
Holnap jelentkezem, hogy mi volt.
Szorítsatok kérlek! :shock:

Kép
tittina1982

Tittina!
Ugyan ma, ne parazz! Nem lesz semmi baj, majd meglatod. A doki very very nice lesz, te pedig tokeletesen meg fogod erteni, es a babaval is minden rendben lesz!

Ujdonsag nalunk, nalam, hogy gyakran van eleg eros hanyingerem. Eleg szar, mert erre mar nem eleg a Renni. Foleg, ha az ejszaka kellos kozepen lep meg.

Drumka!
En anno ugyanugy, mint Cas, csak a terhesseg vegefele kezdtem a malnalevel teat. Azt hiszem, talan en is a 34. het korul. De a mennyisegre mar nem emlekszem. Hogy hatott-e? Ezzel is ugy vagyok, mint Cas. A fene se tudja. Lehet, hogy nelkule rosszabb lett volna, de ezt sose fogom megtudni. De minden szuleszno ajanlotta.

Cas!
Kosz a jo szavakat. Probalom tulelni magam es a helyzetet!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

VAgy két napja nem olvastalak vissza, de holnap remélem, már megteszem/tehetem! :) Remélem, mindenki, anyóca, babóca jól van! :)

Most azért jöttem, hoyg nektek is beszámoljak a dokinál tett látogatásunkról. Igaz, dióhéjban, mert hulla vagyok, de... :)

Mütyürkével a lehető legnagyobb rendben van minden, két adatot említek, a BPD-je 62,1 mm, a combcsontja pedig 45,2 mm. MIndkét adat szerint 24-25 hetes terhességre lehet következtetni. :) Ezenkívül, mondom, minden, mi lehetséges, a legnagyobb rendben van. De most "okosabbak" lettünk valamivel, megtudtuk, kit rejteget a pocakom..........................: az orvos szerint 99,9 %-ban KISLÁNYUNK lesz!!!! :D :D :D :D :D :D :D Mindketten ott voltunk, mindketten láttunk mindent, és mindketten nagyon örültünk a hírnek. Persze, velünk együtt a család is nagyon örül. :)
Nekünk úgysem a neme a fontos, hanem az, hogy ép, egészséges legyen! :)

Ne haragudjatok, hogy most csak ennyi voltam, és csak magunkról írtam, de nehéz nap van mögöttem, így én is nyugovóra térek. Hátha éjjel megálmodom a lányom, az újabb lányom nevét! :D
Jó éjt! Holnap majd teszek fel képeket is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drumka, látom a málnalevélteáról érdeklődtél... Vigyázz, a 34. hét előtt nem szabad inni, sőt, érdemes a 36.-ig várni, mert fájásokat csinálhat és elindíthatja a szülést. Időnap előtt pedig nem lenne jó. Én is ittam Krisztával, de hoyg használt-e, én sem tudom. :roll: Végülis nem voltak tágulási problémáim egy pillanatig sem, a vajúdás sem volt hosszú, azt is mondhatjuk, hoyg a málnalevéltea is hozzájárult ehhez. Én most is szándékszom inni, de csak a vége felé. Azt hiszem, egy csésze vízhez tettem 1 kk-nyit, de 6 dl-t nem ittam meg naponta. Csak úgy, ahogy az utasításban írta, de az már nem emlékszem, mennyi volt.

Tittina, remélem, te is jó hírekkel jössz holnap!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drumka
Még simán megfordulhat, pár hétig még bőven lesz rá helye! Én meg pont azon drukkolok, hogy a csajszim meg már nehogy visszaforduljon. :)
Tea: passz. Nincs ráírva a használati utasítás?

Tittina
Drukk megy!!! Majd mesélj, mi volt!!! :)

Gem
Brrrrrrrrrrrr... az a hányinger szörnyű lehet! :( Én utálok hányni, szerencsére egyik terhességemnél se jutottam az émelygésnél tovább...

Edit
Gratula a csajszihoz!!! (Asszem kezd lányuralom kialakulni itt a topicon, ha jól sejtem?!) :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

halihóó

épp egyedül vagyok Tesóval, Eszti már húzza a lóbőrt :)

Drumka, ne tudd meg én miket csináltam amikor kiderült, hogy Eszti medencevégűen fekszik... lámpáztunk, négykézlábaztunk, stb. most már nevetek rajta :) de akkor is egy pár nap után leesett, hogy úgyis oka van, ha nem fordul meg, és majd ő mondja meg, hogy mit szeretne, és így is volt. sajnáltam nagyon, hogy nem fordult meg, mert nagyon szerettem volna természetes szülést, de hamar elfogadtam, hogy ez nem az én döntésem.

Gem!
Kitartás!!! ennyi mindent csak egy anya bír ki!!! ;) :) külön-külön is elég lenne egy embernek, na de így együtt minden, nem csoda, hogy most nagyon nehéz nektek, de talán már látjátok a végét, és ez majd megerősíti a kapcsolatotokat.

úgy rúgdos a tesó, hogy ugrál a hasamon a laptop :D

KépKép
KépKép
and

Tittina, drukkkkkkkk

KépKép
KépKép
and

Edith! Gratulálok Mütyürkéhez, tényleg nőuralom lesz lassan :)

Tittina mi volt a dokinál?

Gem! Hogy álltok a házzal? Képeket rakj fel! Kb. mikorra végeztek? (Mi még el sem kezdtünk semmit, mondjuk "csak" egy komplett festést terveztünk)

Drumka! Vérnyomi nálam is ingadozik, vagy pedig rossz az itthoni mérő is, meg a védőnőé is, mert egyik karomon közel 140/100-as, másikon meg 110/80 körüli, már háromszor csinálta ezt..... :roll: :roll: Engem kül.képpen nem érdekel, sztem norminak kell lennie, sose voltak efféle problémáim, a kiskönyvembe hol ezt, hol azt írják be. :oops: :lol:

Na léptem fél 9-re védőnőcihez!
Jah cukrom 5.1 lett, ennek nagyon-nagyon örültem, kicsit tartottam tőle :)

Kép
kkriszti77

Tittina!
No meselj!!!!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csajok!
Köszönöm a tea ötleteket, asszem megvárom a radit a dokimmal és majd megbeszélem vele mi is legyen. :roll:
A vérnyomás engem sem zavar legalábbis annyira nem mint a védőnőt meg a körzeti dokit. Tutio tőlük megy föl az egekbe a vérnyomim. :lol:
Nekünk aug. 31-én a Schöpf Merei-be ezeket a méreteket mérték: BDP:65mm, OFD:83mm, AC:205mm, FL:46 mm a súlya kb 830 gramm volt. És 25-26 hetesnek mondták. :)

drumka

Sziasztok Lányok!

Ugyan ma dolgozom, de valahogy elkerül a munka, így tudok írni :)

Cas
Ez a régész dolog nagyon érdekes lehet, de biztos kemény munka is. A múltkor láttam magyarokról egy műsort a TV-ben. Valamelyik sivetagban részégkedtek, hát nem semmi körülmények között.
Igen, azt az X hónapot én is a pihenésnek és felkészülésnek szánom. Én szeretek minden nyugodtan és megfontoltan csinálni és rákészülni, hát erre hagyok most időt magamnak.
AVENT kézi mellszívót vettünk, amihez van még plusz két cumisüveg. A Férjem elektromosra akart rábeszélni, de az olyan dárga volt, hogy azt mondtam neki próbáljuk meg ezzel.
Ettőla a tej kérdéstől most valahogy nem félek, mármint hogy nem lesz vagy hogy fogom tudni etetni. Úgy érzem nem lesz vele gond, de hát majd az élet hozza amit hoz.
A babóca nálunk is nagyon sokat mozgolódik lent (persze nálunk még nem tudom milyen fekvésű, de én néha úgy érzem mindenfele van :) , mert egyik pillanatban itt érzem, utána ott és azt pedig nem tudom megkülönböztetni melyik a lába vagy a keze. Persze a nagy rúgások csak a lába lehet, de a többit ki tudja.
Amit nagyon szeretek, hogy néha nekifeszül a hasfalamnak, talán háttal vagy az oldalával és akkor egyértelműen meglehet a kis testét simogatni. Olyankor persze azon az oldalon a hasam jóval puposabb és keményebb. Olyan ézrés mintha tényleg már közvetlenül őt simogatnám, csodálatos!!!

Anita
Igen, a gyümölcskúráról ugyanezt hallottam én is a héten (sok a cukor), viszont a fehérje igaz, hogy azzal lehet kicsit visszafogni a súlygyarapodásból. Már két helyről is hallottam hogy a "húsidiéta" pont segített ilyen esetben. No, persze nem olyan súlytöbbletnél csinálták mint ami nálam van (8 kg), hanem jóval többnél.
Már nem is érdekel az egész és kész :!:

Gem
Sajnálom hogy ilyen időszakot élsz át, de tényleg biztos minden rendben lesz. Nehéz lehet, mert valóban a hormonok miatt nagyon megváltozik az ember lelkivilága és bizony az egész környezetednek is tolerálnia kell ezt, ami sokszor nekik is nehéz, illetve neked a legnehezebb. Biztos túl lesztek ezen az időszakon is és akkor elfelejted az egészet.
A kicsilányod ismételten gyönyörűséges!!! :D

Drumka
Nekem inkább mindig alacsony a vérnyomásom és ilyen ingadozás nincs benne (legalább is nem tudok róla). Talán ha nem vagy rosszúl és nem érzel belőle semmit, csak nem lehet gond. Esetleg a Te szervezeted most valamiért így reagál a változásokra.
A málnalevél teával kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de én is szeretném inni, illetve utánajárni, hogy milyen homepátiás szer van, ami színtén segít. Persze csak szakembertől kérek tanácsot, hogy ne legyen baj belőle.
Biztos hogy csak a 34. hétig van ideje megfordulni a babának? Csak azért mer a nővérem Anyu hasában az utolsó napon fordult át fejfekvésből farba (hát nem mondhatnám, hogy Anyu örült a hírnek), tehát akkor ugyanezt a mozgást visszafele is megtudta volna csinálni, vagyis még ráérhet később is átfordulni (az igaz, hogy nem volt nagy baba).

A gátvédelemmel kapcsolatban akik már szültek anno próbálkoztak valamivel. Erre is már vannak olajak, nem? Ezt szintén x héttel a szülés várható időpontja előtt el lehet kezdeni használni, ugye?

Tittina
Drukkolunk és biztos hogy minden rendben van!

Edith
Gratulálunk a kislányhoz! :lol:
Hihetetlen tényleg mennyi leányka van itt a topicon. Már nem is emlékszem hogy Juditton és rajtunk kívül kinek lesz kisfia.

Kriszti
Gratula a jó cukor eredményhez!

Én még nem tudom, mert csak szept. 25-én megyek a doktornőhöz és hozzá megy minden eredményem. Anno megbeszéltük, hogy ilyen esetben csak akkor hív, ha valamelyik értékemmel probléma van, ha nincs megvárjuk a következő rendelést, ahol majd odaadja a papírokat. Az AFP-nél is így volt, így gondolom a cukrommal sincs baj, aminek PCO-sként nagyon-nagyon örülnék.

Na visszatérek a munkához, majd jelentkezem,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok Lányok!

Köszönöm Nektek a sok drukkot, megkatpam őket... :)

Huhhh! Túléltem a tegnapot, és be kell valljam túlaggódtam a dolgokat. Sok hírrel nem szolgálhatok... mint írtam, ez még csak a háziorvos. De az első "vizit" itt Íro-ban.
A váróban nagyon érdekes dolog fogadott Bennünket: árlista. Nekünk nem kellett fizetni, mert a vizsgálatokra a terhesség miatt van szükség. Amúgy, ha más miatt kell elvégezni őket, akkor 100 eurot tuti otthagytunk volna.
A doki egy leírhatatlanul rendes, segítőkész, aranyos pasas. Megkérdezte, hogy szeretném-e, ha bent lenne velem a Párom. Úgyhogy bejöhetett. Vett vért, pisit kellett produkálnom, vérnyomást mért (110/60), megmérte a súlyom. Ez egy kicsit aggaszt engem: 9 hetesen voltam 69,9 kg, tegnap pedig 70,6 kg-ot mértünk. Hát nem vagyok elhízva a mérleg szerint. Bár sztem is csak a pocakom nő, no meg a melleim...
És még volt egy csodálatos dolog: igaz monitor nincs a rendelőben, mert ugye nem nőgyógyász, de volt valami mini UH-ja, és meghallgattuk a Törpi szívhangját. Erős, egyenletes... :)
Az eredményeket postázzák, és egy hónap múlva kell jelentkeznem a kórházban. Itt ez így megy, ha nincs bajod, panaszaid, és jól érzed Magad. Ez utóbbit vagy háromszor megkérdezte.

Gem
Kitartás! Ahogy "megismertelek ", egy erős nőnek képzellek el. Biztosan túl fogjátok vészelni ezt az időszakot. Amikor Anyukám terhes volt a húgommal, mi is akkor építkeztünk. Ő dolgozott is, meg főzött a munkásokra, ott voltam én 6 évesen, meg az Apám, akinek akkor már barátnője volt a mostani felesége. Nekem mindig azt mondták, hogy ami nem ől meg, az megerősít. Nagyon félős, parázós vagyok, de nem szoktam föladni. És Te/Ti is megoldjátok. Csak el a fejjel! Szorítok Érted/tek!

Sedith
Gratula a Kiscsajhoz! :) Még nincs nevetek, ugye? De most már célirányosan tudtjáok kiválsztani...

Kép
tittina1982

Solymosy: :)
Én több cikket is olvastam a homeos bogyókról, málnalevál teáról meg a gátvédelemről. Nagyon félek mert a fiam születésénél 17 öltésem volt és 7,5 évig volt érzékeny a vágás helye. :? Ezt most valahogy el szeretném kerülni. Ebe a teába nem vagyok teljesen biztos mikor is kéne elkezdeni. http://www.maternelle.hu/egeszseg/ ezen az oldalon szülés előtt 3 hónappal írja, hogy kell kezdeni inni. a másik oldalon http://www.freeweb.hu/nlctb/docs/baba/gatvedelem.doc itt már aq 36. héttől írja. Na ezen igazodjon el az ember lánya. :roll:
Nekem az orvos mondta, hogy a 34. hétig kéne hogy megforduljon, de igazából nem aggódom feltalálták már a császárt :lol: Igaz, én a véksőkig ragaszkodom/tam a hagyományos szüléshez, de ha baba nem úy szeretné ahogy én akkor ám legyen. :wink:

drumka

Kriszti!
ha mindig ugyanaz a különbség a két karod között, akkor mindig ott mérjed, ahol a magasabb, azt kell figyelembe venni! a másik, hogy geymás után többször megmérni, mert van, hogy addigra lesz normális, mire leszedik a mandzsettát ;)

Tittina, én is gondoltam rád, ma én is voltam a kórházban, vércukor terhelésen. örülök, hogy minden ok és szimpi volt a doki :)

KépKép
KépKép
and

Nekem valami nem stimmel a vonalzómmal.
and 26 hét és 1 napos és 95 napja van még, mi 26 hetes s 4 naposak vagyunk és 94 napunk van még lehet hogy nem egyformán számolnak? :roll: :oops:

drumka

Tittina!
:)
Kulon orulok, hogy a dokid ilyen emberi. es hogy a picurral minden rendben van!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?