Sziasztok!
Néha néha benézek ide, de eddig nem akartam írni, mivel nem vagyok már 18... pontosan 28. Igaz, hogy 23 évesen szültem először... és igen, igaz, hogy a harmadik gyereket már neveli a többi... de azért az anya az anya marad
Egy gyerek unatkozik, két gyerek öli egymást, a harmadiknak meg jó dolga van, mert nézi a műsort, amit a másik kettő előad, noha csatlakozni hozzájuk még nem nagyon tud.
Aki meg az anyagi dolgok miatt vacilál egy harmadik babán, annak elálurom, amit én is csak akkor tudtam meg, amikor szóltak az oviban, hogy három gyerek után minden feleződik. Ebédbefizetésnél csak a felét számítják, ami azért elég nagy segítség. Danikám bölcsis. Nála tavaly is és idén is valahol az önkormányzatban, vagy tudom is én hol "megszavaszták", hogy fél évig ingyenes az ellátása. Ez is lutri, mert nem jár, hanem adható. Idén is meglepetés volt, egyáltalán nem számítottam rá. Mikor mentem befizetni az október hónapot, nemhogy fizetnem nem kellett, hanem még a szeptemberit is visszakaptam.
Azért ilyen apró meglepik jólesnek az ember pénztárcájának és ha így nézzük, akkor a harmadik gyerek vállalása mégcsak anyagilag sem olyan nagy teher! Egyrészt a sok ruha amit örököl, és babakocsi, meg kiságy, meg minden már megvan, túl sok mindent nem kell beszerezni, csak azokat amiknél fontos a higéné.
Ugyan az iskolakezdés még odébb van, így nincs pontos infóm, hogy a tankönyvek mennyire lesznek támogatva, de ha ugyanúgy az 50%-a lesz támogatva, már akkor is jó... Többet fizet egy kétgyerekes a tankönyvekért, mint akinek három van
De ezek csak anyagias dolgok, nálunk nem ezért lett Gergi. Ő egyszerűen jönni akart... beköltözött a pocakomba, mikor a Gábor 2 éves 9 hónapos, a Dani meg 7 hónapos volt.
Bár én néha nagyon öregnek érzem magam, mint az elmúlt napokban.