Új privát üzeneted érkezett!

Évi :D

Noémi nagyon édes ahogy ül a járókában! :D Holnap jól megdögönyözöm! :wink:

Ülés: pont ma délután voltunk Olival a Brendonban, körülnéztünk, hogy mik vannak. A lényeg: az eladó szerint nincs olyan 36 kilóig jó ülés aminek saját öve van és még dönteni is lehet. A 9-36 kilós ülések pedig olyanok, hogy ha a gyerek eléri a 18 kilót, le kell venni a háttámláját és egyszerű ülésmagasítóként lehet tovább használni! :shock: A tiétek milyen ilyen szempontból? Ilyet semmiképp nem akarok venni mert a kocsimba kettő ilyen is benne van gyárilag, tehát felesleges lenne és mindenképp olyan kell ami tartja a fejét.
Kinéztem egy Römert (römerünk van most is) aminek jó nagy körülpárnázott része van a fejnél és a fenék részét is lehet állítani és valamennyire lehet dönteni a háttámláját...... De holnap mindenképp meg szeretném nézni Rolcsi ülését!

puszi

KépKép
gigi28

ja az alvás kimaradt ... :)

Tegnap este is a saját szobájában aludt, de éjjel kettőkor megjelent, hozta a takaróját aztán bebújt mellém.... Én meg annyira örültem neki... :oops: Tök hülye vagyok, mert eddig meg azért rinyáltam, hogy hogyan szoktassam vissza a saját ágyába, most meg, hiányzik! Reggel meg azt mondta, hogy azért jött ágy éjszaka, mert szeret..... :roll: jajj hát mit lehet itt tenni??? :mrgreen:

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Csak be- és elköszönni jöttem, mert ma megyünk - kemény - 3 napra Szilvásváradra. Benike éjjel megint 5-ször kelt, így lehet hogy jó kemény lesz :roll:
Marci ma reggel hiperhiszti, félpercenként bőg valamiért :shock:

Sokat gondolok Rátok, ha nem is jövök, illetve nem tudok jönni. A múlt héten folyamatosan rohangáltunk valahová, megnéztük pl. az Állatkertet. Marci végigmotorozta 8) , Benike meglepetésszerűen imádta az egészet :lol:
Szombaton megkereszteltettük Benedeket :D Csak a "locsolást" nem csípte, egyébként próbálta szétszedni a templomot, ahogy itthon a lakást szokta.
Majd rakok fel képet mindenről, ahogy hazaértünk.

Legyetek jók!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Melindához csatlakozva én is be és elköszönök.
Ma még van egy pár intézni valónk, aztán holnap indulunk Velencére, és onnan szerdán a Balcsira.
Már nagyon várjuk, lányok pörögnek és pakolnak ezerrel.
Élvezik, hogy már nem gond a kis csomagtartó. :) :)
Amúgy minden rendben, pocilakó, iszonyatosan aktív, tegnap egész nap a hólyagom körül rugdosott, így kb.5 percenként rohantam a Wc.-re.:lol: :lol: :lol: :lol:
Mindezt vásárlás közben, a Tesco biztonsági embere, már nagyon furin nézett rám.
Szerintem azt hitte, hogy a hasam alatt viszem ki a cuccot. :lol: :lol: :lol:
Már vártam mikor akar megmotozni,(rögtön elment volna a kedve mindentől, ha megérezte volna a jó kis párnácskáimat.) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek jó nyaralás, és pihenést.
Vigyázzatok magatokra.
Sok puszi, Saxi
saxi

Nyaralós lányok :)
Érezzétek nagyon jól magatokat! :D

puszi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Bár lemaradtam mindenkiről, de mi is jó nyaralást kívánunk minden csajszinak, srácnak és a szüleiknek! :)

Saxi,
Örülök, hogy volt végre UH! :) Mégegy nunis lurkó? :) István teljes elnyomásban lesz akkor :) Viszont elmondhatja, hogy mennyi gyönyörű csaja van :)
Remélem, hogy jól sikerül a nyaralás és pihenni is tudtok! Remélem, hogy az új autó is beválik!

Kata,
Remélem nem idegeskedsz a fiúk miatt és végre sikerül kettesben kikapcsolódnotok! Puszi!

Melinda,
Gratulálok a keresztelőhöz! :) Remélem, hogy jól sikerül ez a 3 napos kirándulásotok és a fiúk is élvezni fogják, nyűgösség nélkül.
Az állatkert a mi fiainknak is mindig bejött, de nem lehet állandóan ott lenni :)

Évi,
Kitartást a munkákhoz! Nem lehet egyszerű ilyenkor a napotok. Nekünk is kellene egy kis terasz-vakolást és festést csinálni, de már megvárja az őszi időt (hálistennek zárt rész, tehát rosszabb időben is lehet csinálni), mert most elég a bölcsi kezdés és a suli miatti rohangászás. Bár a bölcsis újrakezdés eddig zavartalannak tűnik, Zolcsi szó nélkül vonult be már két nap a csoportba, puszit adott és ment :)
Gyuszkónak a sulihoz már lassan bevásároltam mindent, most már csak a könyvek vannak.
Noémi képeit nézve csak ismételni tudnám magam, még mindig gyönyörű :) A mosolya teljesen elvarázsolt :) Nagyon ügyes lányka, ha ennyi mindent akar csinálni egyszerre :)

Gigi,
Olyan szövegük van ezeknek a lurkóknak, hogy az ember olvadozik tőlük. Anyukáméknál ebédeltünk, és Zolcsi nem jól ette a káposztát (töltött káposzta aprója), és nekem kellett kiszedni a szájából (fele a szájában, fele a torkában...). Utána minden kanálnál, amit bekaptam, szólt, hogy: Anya, óvatosan egyed, jól megrágd, nehogy a torkodra menjen, jó? Hát a kezem még remegett a kaja-halászás miatt, de ez a szöveg után majd' megettem Zolcsit :)

Kicsit rólam: a múlthéten kicsit szenvedtem, mert ugye elég nagy várandós kor volt, ahol abbamaradt az egész, és így borogatni kellett a melleimet, mert az is beindult volna. Ezen most túl vagyok, már nem is fáj. Most épp van egy rész a méhemben, ahol vagy gyulladás van, vagy nem jól húzódott össze, ami miatt újra mehettem dokihoz (vérzés-szerű folyás miatt). Kézi vizsgálat+UH, az eredmény: lórugás adag antibiotikum (Augmentin 625mg-ból 4x1) és Ergam csepp méhösszehúzásra. Jövőhéten kontroll.

Most viszont megyek, mert a melóm ma nem haladt, a kórházban elvesztegettem egy csomó időt áramszünet miatt (nem mentek a gépek, vizitdíjazás se haladt, stb.)

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Mi már szerdán hazajöttünk Szilvásváradról. Jó volt, de lesz még ez jobb is :lol: Az éjszakák nagyon gázak voltak, mivel Benyófi az utazóágyban tojt aludni, így Gábor vette maga mellé (én azért nem, mert tutira mindig cicin akart volna lógni) mindkét éjszaka. A második éjszaka Marcit nyertem meg. A matracok ultrasz@rok voltak, így kölkecek nélkül sem tudtunk volna jól pihenni.
A környék nagyon szép, de én sokkal csöndesebb kisfalunak képzeltem Szváradot, mint valójában :? Majd rakok fel képeket!

Remélem, mindenki rendben van!
Írjatok, hogy mi van Veletek!!!

Holnap szándékszom rendesen visszaolvasni és reagálni az általatok írottakra is (végre :? ).

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Megjöttünk Velencéről, Balatonról.
Minden nagyon jó volt, majd teszek fel képeket.
Most rohanok mosni, elpakolni, aztán megyünk anyuékhoz élménybeszámolni. :)
Különben minden oké, pocilakó jól van, agyon rugdosta anyáját a nyaralás alatt. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindnkinek sok puszi, Saxi
saxi

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok :D

Bocsi, hogy így eltüntem....

Melinda :)
Még meséltem is neked, hogy Oli első nyaralása alatt éjszaka nem sokat aludt. Gondolom ez volt nálatok is. :? De lesz ez jobb is.
Képek? váromvárom!
Szilvásváradon mi is voltunk. Igaz mi a kisvasútra koncentráltunk és a vízesésre. Az gyönyörű, a város teli volt motorossal.... :evil:
Gábor dolgozik már?

Saxi :)
Örülök, hogy pocaklakóval minden rendben és ,hogy jól éreztétek magatokat.

Képzeljétek, ma volt az első alkalom, hogy Olit ott hagytam a napköziben.... Kb fél óra volt, de nekem olyan gyomorgörcsöm volt, hogy hihetetlen... Nagyon ügyes volt. Mielött elmentem, mondtam neki, hogy elszaladok a boltba, addig Erika néni vigyáz rá. A fél óra alatt egyszer kérdezte Erikát, hogy mikor megyek, de nem sírt, játszott nyugodtan.... Én meg görcsöltem a dm-ben és nem tudtam magammal mit kezdeni... :mrgreen:

puszi

Jajj Mica, neked is akartam írni, de Oli közben felült a nyakamba.... :twisted:

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Beröppenek, aztán tova el... Rinyálok ezerrel, mert Gábor a váci kórház ügyeletén, napok óta furán, gyulladtan fáj a jobb nagylábujja alatti talprész. Ma estére már rá sem tudott állni :cry: , így "elszaladt" a dokihoz...remélem, nem zavarják haza :twisted: (na ebben a pilanatban jött az sms: "Indulok haza." Hívom, de nem veszi fel :roll: , remélem csináltak szegényemmel valamit, mert ha ő dokihoz megy, akkor ott már igazán baj van :( ). Valszeg szombaton szúrta meg a lábát valami bogáncsféle, a lábtörlőn (ahová persze M+B előszeretettel kuporodnak le kis talpacskáikkal :shock: ).

Saxi!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a nagy vízek partján :D Még jó időt is fogtatok ki. Képeket rakj fel, ha tudsz.
Pocaklakónak küldök simit!!! És ficánkoljon, rúgdosson is ezerrel!!! :D

Gigi!
Igen, már dolgozik az idegeim megmentője (hú, nem lett volna itthon az elmúlt 2 hétben...inkább nem folytatom), sajnos ma már kezdett :(
Napközi/ovi: ügyes Olika, de valahogy nem is vártam Tőle mást :lol: Gondolom, ezek után majd növeled az időt, amit ott marad, Te meg a nyugigumik számát :lol: Egyébként épp a hétvégén filóztam - már nem tudom, mi kapcsán -, hogy basszus 3,5 hónap és Marcikám nem lesz velem egész nap :cry: Mi lesz velem??? Annyira fog hiányozni!!! Tudom, hogy ügyesen fogja venni az akadályokat (és remélem, ebben nem fog megcáfolni), de akkoris!!! Már tiszta rinya vagyok. (csak zárójelben, a szomszédgyerekencsüngőelengedninemakaróanyuka tiszta zizi mostanság: érezhetően még Marcihoz sem nagyon szeretné átengedni azt a szerencsétlen gyereket, pedig jövő héten ovi :roll: ).

Éva!
Gyönyörűek a gyerekek! Noémitől meg egyszerűen elolvadok, régen láttam ilyen piciben,ilyen formás, gyönyörű kislányt. (Talán Lilike volt az utolsó :P ) És nagyon ügyes, hogy mindent egyszerre akar Nektek megmutatni :lol: Képeket folyamatosan rakhatsz fel, mert abból sosem elég :wink:
Ja és én is imádom azt a képet (gondolom, Te is), amin ketten vannak Rolcsival :D
Keresztelősapit találtál? 8)

Mica!
Hogy vagy? Hogy vagytok?
Zolika antibigyós kezelése még tart? Mikor lesz a kontroll vérvétel? Drukkolok, hogy most már negatív eredményt kapjatok, már ami a Lyme-kór jelenlétét illeti!

KAta!
Mikor is telik le a 10 nap? Vagy 7? ha itthon vagytok, jelentkezz és mesélj - persze, csak ha akarsz.

Györgyi!
Halihó!!! Veletek mi van? Lakás, alakul? Takarítás van még? Tudom, hogy vacak, de Te is tudod a lelked mélyén, hogy ez mindent megér :lol:

Képeket szeretnék most felrakni, ha addig haza nem ér Gábor.

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK LESZEK! :oops: 8) :oops: 8)

Benyó a naplementében :D
Kép

Engem is régen láttatok talán :oops:
Kép

Lefekvés előtt felpörögve :roll:
Kép

Marcika ismerkedik 8)
Kép

A hétvégi termés

Benike nagyokat néz 8)
Kép

Marci a hintán (ismételten elnézett :roll: )
Kép

Marci kalandtúrázik :shock:
Kép

Ez egy mai termés :lol:
Kép

Megjegyzem, Marciról kismillió kép van, DE vagy a háta, vagy a fejebúbja látszódik, mert képtelenség mostanság lefotózni. Vagy egyszerűen csak nem hagyja magát :roll:

Pusz: Melinda
ui: Gábor épp itthon!

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Én is hazajöttem. :D A fiúk nagyon jól viselték a 10 napot nélkülem.Patrik egyszer sem sírt,nagyon jól érezték magukat a Mamáéknál.Őszintén szólva meg is lepődtem,hogy ilyen simán ment,hiszen mindig velem vannak és Patrik soha nem aludt még nélkülem.Ja,és éjszakánként hangja sem volt. 8)
Ukrajna nem pihenéssel,hanem ügyintézéssel telt,néha úgy éreztem magam közben,mint egy rossz 70-es években készült krimiben.
Ami a házasságomat illeti,nem vagyok biztos benne,hogy jobb lenne a helyzet.

A képekben volt csak most időm gyönyörködni.Noémi egyszerűen gyönyőrű,majd megmutatom a fiúknak is. :D
Marcika és Beni két igazi huncut nagyfiú. :D

Most ennyi,holnap indulunk Hévízre a gyerekekkel,szombaton,vagy vasárnap érkezünk.
Addig is sok-sok puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Benikém :D
Boldog első szülinapot!!!

Ezer bocsánat, hogy elfelejtettem, de az én szememben ő még kisbaba..... Nem lehet már egy éves!!!! Rohan az idő... Bár Noémi is már mászik és Ő még fiatalabb..... No, vénülnek ezek a kölykök! :wink:

Híí a kötelesség.... :|

Később jövök és reagálok a sok szép Szlonkai gyerekre! Apjuk lábával mi lett??? Én is hetekig küzdöttem egy sebbel a talpamon. Aztán úgytünik, hogy a First segített!

Na tényleg el

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Kata!
Üdv itthon!
Hát egyik szemem sír, a másik nevet: jó, hogy a Srácokkal nem volt semmi gond, de a többi része :(
Jó pihenést Hévízen!!!

Gigi!
Köszönjük :D Ugye, akkor mit mondjak én, hogy már Ő is 1 éves :shock: . Én is olyan kisbabának kezelem magamban, aztán tessék! Egyébként hihetetlen dolgokra képes, olyan okoska: megpróbálja összerakni a sínelemeket, az éjjeli fényt dugná a 220-ba :shock: , a formaegyeztetőt már lassan csukott szemmel csinálja 8) , meg sorolhatnám még. Valszeg előbb kezd el karattyolni is, mint a Bátyus, mert tegnap ahogy mondtam Neki, hogy APA, rávágta ATYA :lol: és nézett rám értelmesen.
Apjuk lábán semmi külsérelmi dolog nincs, viszont már tegnapra piros volt, bedagadt és nagyon meleg volt: gyulladás. De csontja nem fájt (hála az égnek). Mi tutira a bogáncsra gondoltunk, de a doki nem látta nyomat, így akár valami agresszor csípős bogár is lehetett. Kapott gyulladáscsökkentő gyogyót (potom 2400 Ft-ért :twisted: ), és ha nem javul vagy romlik, vissza kell menni.
Ja persze az eü. is megmutatta a foga fehérjét az asszisztens személyében. Ahogy sejtettem is, elkezdett kekeckedni, hogy miért ügyeletre megy, miért nem ment rendes dokihoz (a mai világban egy kisebb lábfájással rögtön orvoshoz szalad az ember, nem? Persze mikor durvul, estére :roll: ), meg aláíratott Gáborral egy papírt, hogy ha a doki nem tekinti sürgősnek, fizesse meg a 1000 Ft-os vizitdíjat. Persze a doki legyintett és nem kekeckedett: "persze, hogy sürgős volt." Annyira dühítő, hogy az ember 10 évente 1-szer elmegy a dokihoz és még érezze magát sz@rul, megalázva :evil:

Hú, tényleg valaki csinálta a 90 napos diétát? Én tegnap kezdtem, úgyhogy tessék nekem drukkolni! Most még nagyon lelkes vagyok (persze a második napon 8) ), remélem így lesz ez a 89.-en is, amikor minimum 10 kilóval könnyedebb leszek :lol:

Valamit még akartam...na mindegy, majd legközelebb.

Gyertek csajok!!!
Puszi: Melinda

ui: mióta írom a levelet, a kölkök tök jól eljátszanak együtt :shock: , na jó a fotelba mászkálnak fel-le, meg M a szekrényt kalapálja, de hát mindent nem lehet egyszerre :lol:

KépKép

KépKép
bujka

Drága Beni!

Isten éltessen sokáig, szülinapod alkalmából!!

Sok puszi, Saxi, Bogi, Lili

Kép
saxi

Sziasztok!

Na próbálok Nektek írni, most épp nincs senki!

Melinda!
Hihetetlen, hogy Beni már egy éves, teljesen ledöbbentem amikor láttam a tortáját, hisz még nekem is olyan kicsinek tűnik a többiekhez képest!
A lákásról majd írok!
Gábor lábának jobbulást!
A képek nagyon jók, nagyon helyesek a srácaitok!!!!!

Gigi!
Hát nagyon nehéz az elszakadás az biztos, emlékszem milyen nehéz volt amikor Norbit bölcsibe szoktattam, de mostmár egy percig sem bánom, mert nagyon szereti a gyerekeket és kell is nekik a gyerektársaság!

Mica!
Nagyon sajnálom a baba elvesztését, de nagyon örülök, hogy ennyire optimista vagy!!!

Kata!
Ez nagyon jó, hogy a fiúk ennyire jól viselték a távollétedet, viszont sajnálom, hogy a férjeddel nem rózsás a helyzet!

Saxi!
Három a kislány!!!!! :lol: Úgy látszik a férjed ebben a legjobb! :lol:
Gratulálok!!!!!!

Velünk minden ok! Nagyon hamar elrepült a két hét szabi és most aztán már tényleg nagy üzembe dolgozok, napi 12 órát (vagy többet) vagyok távol otthontól! Nagyon fárasztó és nagyon hiányzik a kis családom! A lakás nagyon szupi bár még ezer dolog van ami hiányzik, de majd csak lassacskán meg lesz minden! Ami kicsit rossz, hogy most döbbentem rá, hogy hiányoznak anyuék, jobb lenne ha közelebb laknának vagy ha lenne kocsim, és Norbinak is egyre inkább hiányoznak, de hát majd ehhez is hozzászokunk!
Képzeljétek anyósék nyaralnak, én dolgozok, úgyhogy Apa van Norbival két hétig reggeltől estig, leszámítva a hétvégéket! Egyenlőre nagyon jól megvannak, bár még csak a második napuk együtt. Tegnap pl. délután fél 4-kor még pizsibe voltak és szemüveg szinte egész nap nem volt a gyereken a tapaszról már nem is beszélve, de megígérték, hogy ez csak az első nap volt így! :) Ami viszont nagyon jó, hogy Petinek ugyanúgy elaludt Norbi ebéd után mint máskor pedig ettől tartottam a leginkább! Nagyon jó Őket együtt látni, Norbi nagyon szereti az apját, de azért olyan cuki volt este, amikor pl wc-re akartam menni, akkor átölelte a lábam és mondta, hogy "Ne menj anya, hisz úgy vártalak haza!"
Amúgy igazi kis ördökfióka tud lenni, mostanába többször elsírtam magamat, mert főleg velem nagyon rossz! Egyik nap tátva maradt a szám a szövegétől! Éppen nagyon rossz volt és közben nyafogott, hogy menjünk a mamáékhoz, erre én mondtam neki, hogy jó elviszlek, de ott is hagylak, hogy ott rosszalkodj, erre Ő: "Jó vigyél is a mamához, de aztán ne mondd, hogy hol az én kis Norbikám!" Na mit szoltok már most fenyegetőzik! :x Mi lesz itt késöbb!

Na mostmár befejezem, mert mindig megzavar valaki, most is jönnek!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok :)

Györesz :)
Üdv végre itt! 12 óra távollét az nagyon durva. Ilyen messze van a munkahelyed és ennyit kell utazni, vagy maga a munka ilyen hosszú? Norbi kukit megmutattátok valakinek? Említetted, hogy majd a szabadság alatt.
Szerintem Norbi azért csak veled rosszalkodik mert így áll "bosszút" a sok külön töltött óráért. Legalábbis én még felnőttként is ezt csinálom :lol: :oops: Ha későn jön a V. akkor úgy felspannolom magam, hogy ha már meg is érkezett, nem mutatom, hogy örülök hanem morgok egyfolytában.
Szüleid, hogy viselik, hogy már nem laktok otthon? Gondolom nekik még nehezebb lehet mert igazából most lettetek egy külön család.
Norbi dumája haláli! :D Mindig jókat mond! :wink:

Eü.... :? Én csak akkor megyek ha már lóg a belem. Ami szerencsére nem túl sűrűn van. Velem is kekeckedtek anno. Már nem tudom, hogy hányadik lombikra jártam, mentem be reggel a rendelőbe, hogy adják be az injekciót. Na az idióta asszistensnő (általában ezek olyan bunkók, tisztelet a kivételnek) elkezdett akadékoskodni, hogy nem adja be. Miközben mutattam neki a lombikos orvos által lepecsételt és aláírt injekciós lapot. Kérdezte, hogy minek akarom én ezt beadatni magamnak. Aztán teljesen felidegesített és megkérdeztem,hogy úgy gondolja, hogy szórakozásból szuratom magam naponta háromszor???? :evil: AZ a jó, hogy az ilyen helyekre főleg az embergyűlőlők kerülnek!!!
Örülj, hogy a skacok elvannak együtt! Ilyenkor csak laposkúszásban szabad közlekedni! :wink:

Kata :)
Végül 10 napra voltatok? Legutoljára egy hetet mondtál.
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült megnyugtatóan rendezni a házasságotokat... :(
Ügyintézés: úgyis a retro a divat. Éljenek a 70-es évek!! :wink:

Na megint csak ennyi volt... tornyosúlnak az ittoni feladatok. tanulnom is kéne.. na mindegy

puszi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Na látod a kukidolgot teljesen elfelejtettem pedig túl vagyunk ám rajta a legnagyobb örömömre!
Hétfőn voltunk megismerkedni az új dokinéninkkel aki nagyon szimpatikus volt!!!! Kértem tőle beutalót és akkor mondta, hogy Ő megnézni, mert ami nem olyan vészes azt Ő meg szokta csinálni! Meg mondom őszintén, hogy annyira aranyos és szimpatikus a dokinéni, hogy még örültem is neki, fel sem merült bennem, hogy bármi bajunk adódna abból, ha Ő csinálja meg és így is lett! Megnézte és megcsinálta! Hát elég duva volt, Norbi nagyon sírt és rengeteg trutyi, faggyú összegyült a bőr alatt, teljesen elképedtem. Két nap vissza kellett hordanom, hogy lekezeljék, aztán nekem kellett kenegetnem még 3 napig és mostmár minden rendben vele! Az első két nap borzasztó volt, mert nagyon fájlalta, csípte a pisi, de mostmár el is felejtettük!
A melóhelyen 8-5-ig van a munkaidő és durván másfél órát rászámolok az útra, reggel ez szerencsére csak egy óra, de hazafele simán van másfél!

Amit elfelejtettem még Norbiról mesélni, hogy mindenféle igyekezetem ellenére még mindig pelusba kakil! Már mindenfélét próbáltam, órákat ül a wc-n, de nem kakil bele, a végén minig pelus a vége, ha nem akarom, hogy beleszoruljon a kaka! Biztos majd kinövi, de boldog lennék ha ez minél előbb megtörténne!

Puszi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Ide értem én is, a sok pakolás rámolás után.
Mosással még nem értem utol magam, de remélem ma már ez is sikerül.
Szóval nagyon jól éreztük magunkat a nyaralás alatt, és hála Istennek még nincs vége, jövő héten megyünk Nyíregyháza-Sóstóra 4 napra, a Dzsungel Holtelbe.
Ez egy totálisan gyerekközpontú hotel, egy állatpark közepén egy tölgyerdőben.
Ingyenes szabad bejárás van a hotel lakóinak az állatparkba, ez pont nekünk való mert Liliánával még nem tudnánk az egészet egy nap alatt végigjárni.
A Sóstó gyógy és élményfürdő őt percre van a hoteltől, úgyogy ez is szuper.
A programban szerepel még, hogy egy napot Nyíregyházán töltünk, végigjárjuk azokat a helyeket ahol annó Istikém született, lakott, iskolába járt.
Ő ott élt 16.éves koráig, és gondoltuk, hogy jó lenne ha a lányok látnák.
Anyukámékkal megyünk, így lesz alkalmunk egy kicsit kettesben is csavarogni.
Már nagyon várom.

Velencén csak egy napot voltunk de nagyon szupi volt, a lányok nagyon élvezték.
Egész nap vízben voltak, délelőtt a család medencéjében lubickoltak, délután pedig a velencei tóban pancsiztak.
Szerdától vasárnapig Balatonon voltunk a nővéremknél, ott is ezer program várta a csajokat.
Vasárnap meglátogattuk Diáékat, Siófok-Törekiben, és onnan indultunk haza.
Végre együtt volt a család, ki is élveztük minden percét.

Gigi!

Nagyon nehéz lehet neked Olit otthagyni, de a lényeg, hogy jól érzi magát.Te is hamar meg fogod szokni az új helyzetet, és nem lesz semmi gond.

Melinda!

Köszönjük a simit, átadtam Pocilakónak, nagyon boldog, volt és hálából jól oldalba rúgott. :lol: :lol: :lol:
Nagyon jók a képek, a szemüveges haláli.
Örülök, hogy Benikének tetszett a képeslap. :)
Gábornak jobbulást.
Már meg sem lepődtem azon amit írtál, most, hogy sűrűbben kell mennem tapasztalom én is, hogy milyen fásultak és nyersek az Eü.-dolgozók.

Kata!

Isten hozott itthon.
Sajnálom, hogy nem sikerült rendezni a dolgokat.
Az viszont jó hír, hogy a gyerekek jól érezték magukat.
Hévizen jó pihenést.

Györesz!

Köszi a gratulációt, úgy tűnik apa tényleg ráállt a lányokra.
De még lehet, hogy meglepetés ér, mert az Uh. amivel csinálták nem a leg modernebb készülék.
Ez a 12.-óra nem hangzik valami jól.
Giginek igaza lehet, Norbika így jelzi a nemtetszését, hogy veld komiszkodik.
Örülök, hogy apával jól elvannak.
A lakásban meg majd lassacskán meglesz minden, a lényeg, hogy együtt a család.
Ahogy olvasom a kukis témákat lehet, hogy inkább mégis kislányt szeretnék.:)

Évi!

Noémi tündéri kislány, ez a mosoly mindent megér.:)

Mica!

Remélem minden oké veled, majd írj, hogy mik a fejlemények.
Mennek a gyógypuszik.:)
A autó kitünőre vizsgázott, bőven volt helyünk, nagyon kényelmes volt, és az autópályán sem kellett csalódnunk benne, ment mint a szél.
Szombatron reggel viszem a szerelőhöz átnézetni, mert mióta megvettük, szabin volt a srác, és most ér rá, hogy olajat, meg szűrőket cseréljen.
Nem mintha annyira sürgős lenne, de azt mondják használt autónál meg kell lépni ezt a dolgot.
Úgy vagyok vele, ártani nem árt, nem kerül olyan sokba, így inkább megcsináltatjuk.
Főleg, hogy jövő héten is falja majd a kilómétereket.

Remélem senkit nem hagytam ki.:):)

Mindenkinek szép napot.
Puszi, Saxi
saxi

Bocsi kicsit hosszú lett az előző. :oops: :oops: :oops: :oops:

Gyöesz!

Még azt akartam írni, hogy próbáld meg Norbikát pelussal felültetni a wc-re, vagy a bilire, hátha így könnyebben szokja meg.

Teszek fel pár képet, aztán eldugulok ígérem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi, Saxi

Kép
Kép
Kép

Kép Kép

Kép

Kép

Kép
saxi

Szia Saxi!
Jók a képek a lányaid továbbra is nagyon helyesek! Én is szeretnék majd egyszer egy kislányt!!!! Norbi is mindig mondja, hogy majd hugit szeretne! :lol:
Na látod tudtál nekem újat mondani, mert pelussal még nem próbáltam ráültetni a wc-re, pedig már arra gondoltam, hogy lehet, hogy annyira megszokta, hogy állva kakil, hogy az is zavarja, ha ülve kell, de lehet, hogy ha rajta a pelus akkor megpróbálja ülve belenyomni! Szóval köszi az ötletet, meg fogjuk próblni!

Puszi

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Jó lenne ha bejönne ez a módszer nálatok is.
Nálunk bevált, Liliána csinálta ezt, hogy a pisilés ment simán de kakailni nem akart sem wc-be sem bilibe, és így sikerült átszoktatnom őt, akkor volt 1 éves.
Fontos viszont, hogy fokozatosan menjen a dolog és mindíg azt kell éreztetni vele, hogy az ő döntése volt.
Ha ő mondja, hogy megpróbálja így, csak akkor kell rátenni, viszont ha nem akarja akkor hagyni kell.
Persze kitartóan minden alkalommal tedd fel neki a kérdést,(ha nem te vagy vele, akkor apa) és előbb utóbb sikerülni fog.
Igaz, hogy nagyon sok türelem kell hozzá de bejön.
És persze ezerrel dícsérni,még akkor is ha nem sikerül rögtön.
Remélem sikerül.

Most megyek altatni.
Puszi, Saxi
saxi

Sziasztok,

Melinda,
Először is bocsánat, hogy lemaradtunk, de ISTEN ÉLTESSE BENYÓT!
Képeket megcsodáltam, hatalmas fiúk már együtt! Olyan jó látni őket, legalább így, ha már élőben nem jön össze a találkozás. Marci szeme is olyan huncut, mint Zolcsikámé :) Örülök, hogy azért sikerült egy kicsit kikapcsolódnotok, még ha nem is volt teljesen felhőtlen. Gábornak jobbulást kívánunk, az egészségügy meg elmehet a fenébe, de erről majd később én is mesélek. Sajnos nem csak a felnőttekkel szemetek..
Lyme kórról annyit, hogy az antibiotikumot csak akkor kellett szednie 3 hétig, amikor megállapították nála a kórt, most pihi van, majd a szeptemberi eredménytől függ minden.

Kata,
Üdv újra itt és érezzétek jól magatokat Hévízen :) Bár mire ezt olvasod, már visszajöttök :)
Ugye, hogy milyen meglepő, hogy a lurkók milyen csodálatosan is tudnak viselkedni, mi pedig esszük a kefét, hogy nélkülünk ugyan mi van velük...
Szólj, ha menjünk Ruszlánt nevelni :D Majd ráhagyjuk a 4 lurkót, mi meg elmegyünk bulizni :)

Györesz,
Amit írtál (délután még pizsiben, stb.) nagyon emlékeztet arra, amikor néha a fiúkat Apával hagyom :) Valahogy minden kitolódik olyankor :) Ja, és a fele munka nincs megcsinálva, amit kérek.. :)
Muszáj optimistának lennem, mert különben összezavarodna a család. Ha én elengedem magam, az kihat mindenkire, és persze úgy nem lehet előrehaladni. Szóval csak pozitívan! :)

Saxi,
Nagy örömmel olvastam a kirándulásotokat. Csajokról már nem is ömlengek, minden alkalommal csodálom a szépségüket :)
Annak meg pláne örülök, hogy Pocilakód is jól érezte magát :)
Amit írtál az autóról az alap dolog, nálunk is ez volt, amikor használt autót vettünk (olajcsere, szűrőcserék). Most lassan az újjal kell lépnem, 2 éves lesz, nemsoká vihetem zöldkártyáztatni..
Rólam annyi, hogy használt a kúra, a szerdai uh-n már nem látott a doki semmi gondot, szóval ez a rész helyrejött. Most viszont az antibigyó miatt kell utókezelés, mert az érzékeny hüvelyflórát szétcsapta... de ez már nem olyan nagy gond. A szövettan megjött, semmi elváltozás, semmi ok, amiből kiderülhetne, hogy miért történt, így a jövőhetet laborban kezdem, vérvizsgálatokkal.
Jövőhétre jó időt, csodálatos pihenést kívánunk nektek!

Gigi,
Úgy látom, hogy te se a pihenős anyukák közé tartozol, lassan többet rohangálsz és tevékenykedsz, mint én :) Olinak nagy puszi :) Mikor lesz a szőke hercegről is kép? :)

Nos, mint írtam korábban, a magyar egészségügy... ez a hónap nem a Kerekes család hónapja, ezt már lassan fixálom. A hó elején én, most pedig Zolcsi... ez a lurkó túltesz mindenkin, főleg az izgágaságban és a "mindenben benne vagyok, de nyakig" stílusban. Ezért se voltam most napokig, mert egyszerűen folyamatosan figyelni kell rá, ugyanis:
- múlthét szerdán a barátnőm kutyusát hívta magához, nagy örömmel. Kutyus jött is, játszva, és ugrálva. Eredmény: Zolcsi mellkasa jobb oldalán lila folt és körömnyomok, jobb fülén (porcos részen) egy sérülés (füle előtt csikok a körömtől), amit sajnos 1 öltéssel össze kellett varrni. Baleseti sebészet, pár perces várakozás és jön a nővérke. Pár éve még Anyuka bent lehetett, amikor a gyermekét kezelték (annó Gyuszkó fejbőrét is varrni kellett), most Anyuka kitiltva. Oké, megértem, vannak "hisztisebb" szülők.. Szerencsére Zolcsi jól tűrte. Másnap megkapta a 3 éves oltását a tetanusz miatt. Ellátás után 2 nappal mentünk kötéscserére, ezt már a baleseti szakrendelésen végezték. 2 órát :!: vártunk. mikor behívtak, fél perc alatt levették a régi kötést, megtisztították a sebhelyet és mehettünk. Közölték, hogy következő héten szerdán varratszedés. Mondtam az asszisztensnek, hogy fél 10-re uh-ra megyek, erre ő közölte, hogy semmi gond, utána jöjjünk ide, adjuk be a papírt és a gyerekeket úgyis előre veszik. Nem bírtam ki, megjegyeztem, hogy úgy, mint ma?? A 2 óra alatt 8an mentek be előttünk, már kint azt mondta mindenki, hogy menjünk be előttük... pedig Zolcsi csak az utolsó 5 percben kezdett el nyafogni, addig csodálatosan bírta. A varratszedés már gyorsabban ment, csak 3 ember ment be előttünk..
- pörgős gyermekem, most, hogy már a füle helyrejött, nem bírja sebhely nélkül, így a fejbőrén lett ma egy kis bibi, mivel az ágy szélével találkozott... mázli, hogy nem lett nagyobb, de így is sebtapaszos. Azért délután odakint a járdán esett egy nagyot, de ezt szerencsére a tenyereivel tompította, nem más testrészével. Ezek után közöltem vele, hogy a Kerekes családnak ez évre elég volt a sebekből!

Azt már nem is mesélem, hogy amikor a fülével történt az eset, én úgy kiborultam, hogy csak na... lehet, hogy ha nem jön haza épp akkor a párom, amikor a kiskönyvért és a taj-kártyáért hazamentünk, akkor végigcsinálom egyedül, de ahogy megláttam őt, egyből leálltam az autóval és remegni kezdett kezem-lábam.. hozzám képest még Zolcsi is príma állapotban volt akkor...
Utána napokig (sőt még most is) velem aludt, figyeltem, hogy ne forduljon a sebére, ő is édes volt, mert amikor megölelt és hozzám bújt, akkor mindig megkérdezte, hogy melyik fülére fekhet...

Na, most jól kiírtam magamból mindent... bocsi mindenkitől!

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Mica!

Örülök, hogy jobban vagy, remélem hamarosan sikerül választ kapnod a kérdéseidre, akkor megnyugszol.
Annó mikor elvetéltem egymás után két babát és lekileg nagyon gatya voltam, engem is ez segített előre, hogy megtalálták a miértjét és tudtak rá kezelést.
Így Liliánával már nem volt semmi gond.
Kívánom, hogy nálad is így legyen.
Drága Zolcsikám nem egy halvérű gyerek, az már látszik. :)
Mennek a gyógypuszik. Gondolom egy darabig kerüli majd a kutyálkodást.
Amiket írtál az Eü.-ről az nekem is ismerős.
A terhesgondozóban 4 órát vártam, hogy elvégezzék a rutin vizelet, vérnyomás, súly, ellenőrzést. :x :x :x
Szóval én már nem lepődök meg semmin.
Most rohanok, vár a főzés, és a lábszárpörkölt nem készül el fél óra alatt.
Sok puszi, Saxi
saxi

Sziasztok,

Saxi,
ne hogy azt hidd, hogy kerüli a kutyákat! Már másnap kérdezte, hogy mikor megyünk Beushoz (barátnőm) :) Azóta már több kutyust is simogatott (mind ismerős kutya), nem fél tőlük, hálistennek. Mondjuk látszik rajta, hogy óvatosabb, amit nem is bánok.
4 órát vártál?? Hát szégyeljék magukat... katasztrófa ez az állapot az eü-ben.

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Mica :)
Hát ti aztán nem unatkoztok....Nem semmi, hogy mik történnek Zolcsival. Gyuszkó is ilyen "zűrős" gyerek volt?
Nem is csodálom,hogy majdnem elsírtad magad. Nem tudom,hogy meséltem e még régebben, hogy volt egy őrűlt nagy vihar, forgószéllel ami elől épp be tudtunk menekülni a garázsba. (elötte 2 perccel még kint bicikliztünk az utcán) Olyan ereje volt, hogy házak tetejét bontotta meg. Mikor csillapodott, berohantunk a házba. Na én akkor bőgtem el magam. :( De legalább megkönnyebűltem.
Amikor Oli kukiját csinálták a Madarászban, mi is másfél, két órát vártunk. Már mindenki bement elöttünk.... :evil:

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!! Lányok nagyon szépek, gondolom a harmadik is ilyen szépséges lesz! :D

Viktor csinálta tavaly a 90 napost. Fogyott tizenegy-két kilót, de már az összes visszajött rá, pedig még azt is betartotta,hogy még plussz 90 napig gyümölcsöt reggelizett. Szerintem ezek a fogyókúrák arra jók, hogy jól kiéheztessék az embert, aztán jöhet a zaba. És mot külön főzől magadnak? Vagy, hogy csinálod?
Én a helyedbe vennek egy olyan kis biciklis utánfutót mint amilyen Saxinak van, betenném a kölyköket aztán bebiciklizném a környéket! 8) Skacok is csöndben lennének, Te meg még fogynál is. Két legyet egy csapásra! :wink:

Györesz :)
Örülök, hogy már túl vagytok a kukis beavatkozáson!
Az oviban nem fognak problémázni,hogy pelusba kakil Norbi?

Ma elmentünk fogaskereküzni. Oli nagyon élvezte. Letettük a kocsit a Svábhegyi megállónál. Lementünk a fogaskereküvel a végállomásik azátn ugyan azzal visszajöttünk. Utána még játszottunk a NOrmafánál. Jó volt nagyon. Oli viszont nem aludt, most tiszta gáz. teljesen felpörgött!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Mica!
Hát nem semmi a kisfiad! Nem irigyellek én így is állandóan félek, hogy mikro történik valami baja Norbinak, de eddig még mindig megúsztuk kisebb sérülésekkel még azt is amiből nagy baj lehetett volna! Multkor pl. egy focipályán egy olyan kisebb fajta kap ráborult és épphogy nem a fejére, csak a kezére!
Gondolom, hogy a család miatt tudod tartani magad, de akkor is nagyon erős csaj vagy! Kívánom, hogy minden úgy sikerüljön a jövőbe ahogy szeretnétek és ne kelljen mégegy babát elvesztenetek!

Saxi!
Hát nem sikerült NOrbit rávennem, hogy wc-re üljön pelussal! Mindig ígér fűt-fát, de amikor oda kerül a sor akkor semmi! Egyik nap találtam itt egy topikot ahol pont ilyen problémákkal küzdenek, van közöttük 4, de még 5 éve gyerek is akik szintén csak pelusba kakilnak, de a végén teljesen maguktól megoldódott a dolog, hát nagyon bizakodok!

Gigi!
Szerintem az oviba nem lesz gond, mert már a bölcsibe sem használtak soha pelust Neki, hogy esze ágába sem volt ott kakilni, szépen visszatartotta és otthon intézte el! Szerintem így lesz az ovival is, de azért remélem, hogy addigra valami csoda folytán leszokik a pelusról! Amikor mondom neki, hogy el kell majd mondanom az ovónéninek, akkor könyörök, hogy ne mondjuk el! Hát majd meglátjuk mi lesz, van még egy hónapunk!

Melinda!
Ezt fajta fogyókúrát én is hülyeségnek tartom! Szerintem is az a legjobb megoldás a mozogsz! MIndent bele!

Na most ennyire futotta!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Ismét elköszönni jöttem.
Holnap korán reggel indulunk Nyíregyházára.
Nálunk minden oké, Baby örökmozgó, lányok már utazási lázban.
Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra.
Mindenkit puszilok, ha hazajöttünk jelentkezem.
Saxi
saxi

Jó utat! :D

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Remélem, mindenki meg van és jól van. Sejtem, hogy a suli és ovi kezdés többünket (speciel engem még nem 8) ) jól lefoglal.

Mica!
Gyuszkó is most kezdi a sulit, ugye? Be van már sózva? Én biztos be lennék :lol:

Kata!
Gondolom, Neked is izgalmas most, csomagolni, pakolni és pakolni a suli miatt. Raul várja gondolom 8)

Györgyi!
Tényleg Norbika most ugyanúgy jár még 1 hónapot a bölcsibe, aztán októbertől az ovi? Vagy hogy van ez?

Évi!
Neked a "legtutibb" :shock: , 4 gyerkőcből 2 suliba + 2 picuri otthon. Kitartás!!!
Noéminak meg volt a keresztelője? HOgy sikerült? Milyen keresztmami volt Gigi? (tudom, hogy jó, de megkérdezem! :wink: )

Saxi!
Bogi is ovizik holnaptól? Milyen volt Nyíregyháza? Gondoltam Rátok, hogy a hét elején nem volt túl jó időtök, de aztán javulgatott. Mesélj, hozz képeket! Pocaklakó még mindig kis fürge? Úgy a jó, hisz ez a dolga. Hanyadik hétben is jársz? Vonalzót nem raksz? Tényleg a lányokét is levetted :(

Gigi!
Csak mi lógatjuk a lábunkat, hogy se bölcsi, se ovi, se suli? Mi van Veletek?

Remélem, nem hagytam ki senkit :roll: , ha igen, süllyedjek el, de totál koki vagyok, amit szerintem ebből a Rátok zúdított körkérdés-áradatból fel is fedezhettetek :lol:
Már 8 óta fáradt vagyok, de ugye én nem bújhatok akkor ágyba :?

Képzeljétek, Benyó már napok óta olyan furi a cicin, elsősorban esténként. Nehezen alszik el, szemei kipöckölve, egy idő után meg már csak tekereg, tapicskol a fenti kezével, rugdalózik, én ettől meg teljesen beidegesedek. Gondolom, ezek után már az én feszkómat érzi és még inkább nem tud bealudni. Tegnap elkezdett öklendezni cirka 20-25 perc után a cicitől, így totál éberen, nyitott szemmel tettem be az ágyba, lámpa lekapcs, én kihuss és lássatok csodát minden nyikkanás nélkül bealudt :shock: Tényleg így néztem :shock: Ma pedig csak simán abbahagyta és nem kellett utána többet, ismét berak-lekapcs-kijön és ennek már jó 1 órája és csönd van. Ismét :shock: Csak azt nem tudom, hogy mikor fog ilyet napközben is csinálni :roll:

Tényleg, Ti mikorra emlékeztek, hogy a gyerkőcök csak napi 1-szer aludtak napközben? Szerintem Marci már 1 éves kora körül, de Benyó tiszta zizi, ha már 2,5 órája kelt reggel, úgyhogy altatnom kell (persze cicin :oops: ), bár akkor is nehezen alszik el, mint este. Viszont, ha bealudt, akkor akár 1-1,5 órát is alszik. Szerintem ha kihagynám a de-i alvást, tuti kitépnénk egymás haját az üvöltéstől, fáradtságtól és az ebédet (fél 1-kor) már tuti nem bírná ki: ráborulna az etetőszék tálcájára. Hoops, de akkor legalább maga aludna :o na jó, jegelem magamat!

Na megyek, zuhizni, aztán aludni kéne végre időben. Bár ahogy magamat ismerem, inkább olvasgatni fogok.

Puszi Mindenkinek és ha elmúltak ezek a zsufis napok, gyertek és írjatok!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Bocsi, de most csak Melindának írok, majd ha lesz ídőm akkor jövök bővebben!

Szia Melinda!
Norbi se bölcsibe nem jár már se oviba nem jár még, hisz a bölcsi Csepelen volt, az ovit meg októbertől kezdheti, úgyhogy még dolgoztam addig apával volt, de holnaptól már anyóssal van egy hónapot! Aztán irány az ovi, már nagyon várja Ő is meg én is!

Norbi kb. 1 éves volt amikor már csak egyszer aludt, de én erre elkezdtem szoktatni és inkább leraktam este előbb, de muszáj volt átszoknia, mert ha kétszer aludt akkor az este kínszenvedés volt!

Nagyon drukkolok, hogy Bene elalvási szokását tartsa meg jó sokáig!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Végre bejelentkezem én is.
Tényleg zsúfisak a napok ahogy Melinda írta, most megint bele kell szokni.
Pénteken este érkeztünk haza Nyíregyházáról, nagyon jó volt, visszamennék szivesen, de majd talán jövőre.
Minden szuper volt, nézelődtünk, csavarogtuk, élményfürdőztünk, várostnéztünk, lovaskocsiztunk, isteni szabolcsi szilvát és almát ettünk, szóval nagyon jól éreztük magunkat.
Aztán a hétvége készülődéssel telt, mert hétfőn indult az ovi.
Bogikám és Lilikém is kinőtt egy csomó cuccot, szekrényt rámoltam, cipőért rohantunk mert azt is kinőtte Bogi.
Szóval káosz hegyek.
Az oviban nagy volt az öröm, régi csopitársak óvónénik, dadusok, akiket egész nyáron nem láttunk.
Lilikém csopijában, a sok új arcocska kicsit furi volt, de majd beleszokunk.
Liliána egyenlőre otthonosabban mozog Bogi csopijában, mert ott ugye több az ismerős, minden nap azért sír mert nem akar hazajönni. :) :) :)
Ő majd csak Decembertől megy állandóra, de már most ott akar maradni.
Remélem ha eljön az ideje akkor is ilyen lelkes lesz.
Most meg kell neki szokni, hogy nincs egész nap Bogival.

Melinda!

Pocilakó még mindíg eleven, és egyre jobban.
De én sem bánom, imádom amikor ficánkol a pocakban.
Bár néha elég érdekes helyekre rúg, olyankor úgy érzem rögtön becsinálok, de hát ez is benne van a pakliban.
Volanzónk van,csak nem mindíg van kedvem előkotorni, hogy beillesszem.
Nektek autómatikusan ott van??
Most előkotrom, hogy lásd milyen idős pocilakó pontosan.

Bocsi de rohanok, mert lejárt a mosógépem.

Mindenkit puszilok, Saxi
Kép

Kép

Kép
saxi

Oli is már egy évesen csak egyszer aludt. Ha jól emlékszem akkor a délelötti alvás tolódott egyre későbbre. Eleinte már 10 után bealudt, 11 aztán sokáig maradt a déli alvás. Most meg egy és kettő között szokott kidőlni. Olyan érdekes, hogy nálatok az esti alvás megy simán, nálunk meg a délutáni... Képzeld, írtam a Raunshburg Jenőnek, hogy mit szól ahhoz, hogy este együtt alszom a gyerekkel :D (vázoltam, hogy apja horkol mint állat, így a házaséletünket nem befolyásolja) Erre írta, hogy nem gáz, négy éves kora körül magától át fog menni a szobájába, a férjemet viszont küldjem el alváslaborba... :lol: :lol:
Mi is készülnük ám oviba. Tudod, a családi napközibe.

Múlthéten voltam szülőin.... :shock: Hát csajok, olyan gyomorideggel mentem mintha minima a gyerek diplomaosztója lett volna. :roll: Pedig ő csak heti 3 délelött lesz ott.... Tiszta gáz vagyok. Motor lesz a jele, már meg is rendeltem a neten a kihímzett jelét. Még házíkót hímeznék, na de ezt?? Szerintem írtam már, hogy voltunk szoktatáson, nem volt semmi gáz. A héten nem ment Oli mert még elutazunk a hétvégén, de jövőhét szerdától kezdődik. Lesz mikulás és karácsony. Együtt fognak mézeskalácsot sütni, készülődni.... Nagyon örülök, hogy ilyen programjai lesznek, de attól meg kész vagyok, hogy én meg nem lebzselhetek majd ott.. :mrgreen:
Tegnap délután elmentünk Saxiékhoz hasonlóan mi is vásárólni... Nem mentünk sok helyre, de azok teljesen le voltak fosztva... Voltunk a Kenguru goldba és tök jó cipőt vettem Olinak 5 ezer forintért. Eddig csak a tizenezres kategóriát tartották ami még rá sem ment a fiam tuskó lábára. De ez egy tök jó, olasz bőrcipő. Akartam neki atlétát venni, de egy darab sem volt, mondták, hogy hatosával vitték. Átmentünk a Dechatlonba is, mindig ott szoktam venni neki a játszós cipőt, az is lepusztítva, tömegnyomor.

Így, hogy Lili sokat jár be az oviba, kell őt majd külön szoktatni? Azért biztos könnyebb lesz neki így, hogy tudja, hogy hová fog kerülni és ott lesz a tesó is. Nem akadékoskodtak veled, hogy miért adod be a gyereket terhesen? Itt nálunk fel sem vették volna. Nagyon gáz az ovihelyzet. Van,hogy 4-5 éves gyerekeket tanácsolnak el.

Megyek mert tanulnom kéne...

puszi

KépKép
gigi28

Gigi!

Nem kell külön szoktatni, csak ha a gyerek igényli.
Egyenlőre nagyon jól el van.
Most hoztuk haza Bogit, az oviból, amikor bementünk egyből szaladt a csopijába, és csak lesett, hogy nincs ott senki.
Erre az volt a reagálás, hogy "nem baj majd holnap megint itt lesznek". :) :) :) :)
Ebben az oviban nem téma, hogy anyuka terhes, vagy nem dolgozik, minden gond nélkül beveszik a gyereket, sőt simán ott is aludhat.
Nekem Bogi is ott alvós volt első perctől, pedig Lilikével itthon voltam.
Többek között ezért is szeretem nagyon ezt az ovit, mert nem csak azt nézik, hogy mi a jó a gyereknek, hanem igyekszenek rugalmasak lenni a szülőkkel is.
Holnap például Bogit reggel az óvónénije viszi be, mert Istinek kell az autó, és mivel messze van, esőben elég gázos két gyerekkel elvergődnöm odáig.
Olyan aranyos volt, felajánlotta, hogy bejön Bogusért és beviszi.
Nem értem ezt, hogy eltanácsolják a gyerekeket, mert törvényileg 5 éves kortol kötelező az óvoda. :shock:
De hát tudjuk, hogy vannak nagyon furi ovik, mi is tapasztaltuk sajnos.
Most mennem kell, mert Istikém meg van fázva, és mint minden férfi haldoklik a drágám, és igényli a törődést.:lol: :lol: :lol:

Puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!

Melinda!

Tegnap akartam még írni az alvásról de végül lemaradt.
Nálunk reggel 1/2 8-8-kor ébredtek, aztán reggeli, 3/4 10- kor tízórai, 10-től délig aludtak, 12.-kor ebéd, 2-kor mentek délutáni szunyára 4-ig, aztán uzsi, 1/2 7-kor vacsi, 7-kor fürdés, 8-kor alvás.
Boginál ez a rend állt be, aztán Liliána is teljesen átvette így hála Istennek mindíg együtt aludtak.
Kb. másfél éves korban elhagyták a délelőtti alvást, de a délutáni a mai napig megvan, még Bogikának is.
Mikor Liliána megszületett Bogikám már nem aludt délelőtt, de mindíg elfoglalta magát és nem zavarta Lilikét a pihenésben.
Kíváncsi leszek milyen alvókája lesz pocilakónak, de erősen imátkozom, hogy úgy aludjon mint a tesói. :D :D

Puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!

Teszek fel ár képet a Nyíregyházi kiruccanásról.
Remélem nem bánjátok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi ha sok volt, de annyi kép készült, hogy alig tudtam válogatni.

Mindenkinek szép napot, ebben a ronda időben.
Sok puszi, Saxi
saxi

Sziasztok,

Bár időm sehol, de írok, ha már így megélénkültünk újra :)

Most nem egyesével válaszolgatok, hanem mindenkinek :)
Igen, Gyuszkó kezdte a sulit :D A millió beszerzés, rohangászás után végre eljutottunk a sulikezdésig is. Ruha, tanszerek, könyvek... és még ezer dolog, őrület a sulikezdés. A többi pedig még most jön, akar-e szakkörbe menni, zenesuli, sport... jajj, lassan szétmegy a fejem tőle, és inkább mindent jegyzetelek :) Komoly megfontolás után napközis lett, elég a napi 2 kör a lurkókkal (reggel-délután), így nekem is marad idm rohangászni, ügyintézni, ha kell.
Örült a sulinak a nagylegény, de érdekes módon nem volt túl izgatott, vagy kíváncsi, valahogy természetes dolognak vette, hogy ez jön. Ma már nem kísértük fel az osztályba, hanem a suli kapujától egyedül ment be. (Tudni kell, hogy nem nagy suli, családias (16fős) osztályok vannak.)
Zolcsi "hivatalosan" múlt pénteken ballagott el a bölcsiből, de még decemberig ott lesz, akkor veszi csak át az ovi. A ballagási műsort nagyon ügyesen mondta, alig hittem el, hogy ilyen szereplős a gyermekem :D Gyuszkó hozzá képest kuka volt :D
Kérdezni akartam tőletek, hogy milyen magasak a Zolcsival egyidős lurkóitok? Mert én összehasonlítottam Gyuszkó 3 éves adatait a Zolcsi mostani adataival (DPT miatt kellett státusz róla), és Zolcsi 7 cm-re magasabb és 1,5 kilóval nehezebb...

Viszont a mai nap örömhíre: barátnőm tegnap megkért, hogy vigyem be a kórházba, mert be kellett feküdnie - elérte a szülés napját. Reggel mentem érte, bevittem Ceglédre (becsszó, hogy óvatosan mentem! :D ), majd bementem a Tescoba vásárolni. A pénztárnál jártam, amikor hívott, hogy a doki megvizsgálta és ettől elfolyt a magzatvize. Rohantam egyből, bár úgy voltam vele, hogy ez még akár 12 órát is jelenthet, mire baba lesz. Hát a barátnőm nem így gondolta, 1óra40perc múlva baba lett :D Zsombor fia 3730g-al és 53cm-el, hatalmas hanggal látta meg a napvilágot (esőfelhőket). Szuper volt! :D

Most puszi, mert a melómmal az előbbiek miatt elmaradtam kissé :)
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Ismét hosszú kihagyás után jelentkezem. :oops:
Hévíz nagyon jó volt,gyerekek élvezték.Majd valamikor teszek képet is.
Megkezdtük a sulit,Raul élvezi.Én annyira nem,ez a félév is húzós.Több lesz a szóbeli,írásban valahogy nem olyan stresszes vizsgázni.Mindegy,ehhez is hozzá kell szoknom.
Patrik nagyon szeretne ovis lenni.Nem irattuk be,mivel évvesztes,gondoltuk maradjon még itthon.Holnap lehet,hogy bemegyünk beszélgetni az igazgatónővel,megpróbálom megkörnyékezni,hogy mehessen fél napot.

Melinda!
Sajnos ilyen megkésve,de nagyon sok szeretettel kívánok minden jót Beninek! :D
Mi újság az alvókával és a cicizéssel?
Mindkét fiam másfél évesen teljesen leszokott a nappali alvásról :shock: Viszont jó hír:Patrik,mióta Mamáéknál volt 10 napot,alszik éjszaka a saját ágyában reggelig. :wink:

Saxi!
Nagyon szép helyeken voltatok!Lányok aranyosak. :D
Remélem Patrik is jól érzi majd magát az oviban-ha felveszik.Sajnos sokszor eszembe jut,hogy Raul mennyire rosszul tűrte az első egy évet,még most is beleborzongok,ha eszembe jut.

Gigi!
Akkorát mosolyogtam:nagyon tetszett,hogy úgy izgultál a szülői előtt,mintha a diplomaosztóra mennél! :D Na,nem mintha én nem így lettem volna!A jelét Oli választhatta?

Puszi mindenkinek!
Kata
Hogy megy az angol?

Mica!
Nagy gratula barátnődnek!Hányadik gyerkőc?
Örülök,hogy Gyuszkó ilyen ügyes,és Zolcsi barátomra is büszke vagyok,hogy szépen szerepelt az ünnepségen! :D

Kép
Kép
ruszlána

Na,szép.Kihalasztottam a topikot... :( :? :cry:

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Kata,
Azért annyira nem gyilkoltál, csak gondolom tényleg terhelő sokunknak az évkezdés, legalábbis, ha magamból indulok ki.
Mondjuk a hetem egyéb rohangálásokkal is tele volt, mellette Gyuszkó iskolai dolgaira is figyelni, és még bútorvásárlás is közbejött, szóval most örülök a hétvégének. Igaz, hogy a tegnapi melóm nagy részét ma csinálom... de most nem bánom, mert a tegnapi nap jó dologra ment el: a fiúk szobájába kerestem egy jó szekrénysort :) Sikerült is, elvileg kedden meg is hozzák, úgyhogy pakolhatok hétfőn (most épp vidéken az egész család, Édesapám születésnapját jöttünk ünnepelni :D).
Barátnőm második lurkója született ilyen rohammal, bár az első is 4,5 óra alatt lett meg :) A nagyfiú már 8 éves :) Ő is fiú párti :)
Gyuszkó tényleg ügyes, csak még a rendszeretetét és a figyelmét kell fejleszteni, ez utóbbit főleg az iskolai cuccok meglétére értem :) Keresem rajta a munkafüzeteket, és nem emlékszik, hogy beszedte a tanitónéni :? Én meg ne őszüljek meg...

Saxi,
Kérhetünk egy pociméret fotót? :D Már biztosan gömbölyödsz :)

Többieknek is ezer puszi!

Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Szeptember 11-én kedden délelőtt 1/2 10-től Budapesten a Csili Művelődési Központban és 12-én szerdán 10 órakor Szigetszentmiklóson az Oázis Wellness Parkban a nagy fitness teremben ingyenes RINGATÓ - énekes, mondókás, játékos - bemutató foglalkozásokat fogok tartani!

Várandósokat, kismamákat, anyukákat és természetesen sok-sok 3 év alatti (nem baj, ha elmúlt már egy kicsit!) apró gyermeket várok nagy-nagy szeretettel - akár néhány hetes kortól is jöhetnek a babák!

A Ringató egy 16 éves zenei nevelési program, mely mára országos hálózattá bővült, és több, mint 50 helyszínen élvezhetik a családok. Bővebben a www.ringato.hu-n olvashattok a Ringatóról!

Bárki eljöhet, nem kell bejelentkeznie senkinek sem előre. Semmit nem kell hoznotok, szőnyegen és székeken is fogunk ülni a babákkal, zoknira, illetve váltócipőre lesz csak szükség.

Szeretettel várlak Benneteket, akiknek fontos, hogy a művészet eszközeivel is neveljük gyermekeinket!

Hazay Tímea hazay.timi@ringato.hu www.ringato.hu

Timiringató
timiringató

Kata :)
Ne aggódj, nem haltunk ki :wink:
Nem is tudtam, hogy mentek Hévízre. Képek?
A szóbeli vizsga kemény lehet. Annyi előnye viszont van, hogy ha olyan a tanár akkor ki tudod magad dumálni! Kitartás a sok tanuláshoz. Nem is tudom, hogy bírod...
Angolozom, hetente háromszor. Ezen a héten nincs, mert a tanár csaj elutazott. Cél lenne a középfok... hát nem tom. Viszont ha most abbahagyom, tuti nem szánom rá magam megint, úgyhogy ez lebeg elöttem és csinálom!
Bementetek az oviba? Kiváncsi vagyok, hogy mi volt!

Mica :)
Gratula a barátnődek a kisbabához! Nem is volt ez olyan gyors! Oli bő egy órájához képest! :mrgreen: Te, egészségigel jól vagy?
Gyuszkónak sok sikert a sulihoz!

Mi múlthét csütörtökön elutaztunk, tegnap éjjel jöttünk haza. Meglestük Micimakcót és társait Párizsban. :wink: Oli és mi is nagyon élveztük Disneyland-et. Csodaország, nem vitás. Két napot töltöttünk ott és még két napunk volt városnézésre. Szerencsére nem esett az eső, nagy mákunk volt. Jó pár kilóméter benne van a lábunkban. Oli jól bírta, igaz tudott a kölcsönbabakocsiban aludni. A belváros nagyon inpozáns volt, de ahol nem járnak turisták, elég gáz. Az emberek nem túl szimpatikusak, egyre jobban szeretem a saját hazám! :mrgreen:
Teszek fel pár képet!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Kata!

Reméljük Patriknak simábban fog menni az ovizás mint Raulnak.
Tényleg nem lehet előre tudni, mert ők teljesen más szemmel látják az egész ovit mint mi.
Elég egy apró részlet, ami nem jön be és máris nemszeretem dologgá válik az óvoda.

Mica!

Tényleg nem semmi ez a tanévkezdés, még oviban is ezer káosszal jár.
Tegnap voltam szülőin, még arra az időre is pesztrát kellett szerveznem a lányoknak, és persze a mindennapos jövés menés is szokatlan még.
Gyuszkó is biztosan belejön majd a dolgokba, csak még meg kell szokja a több felé figyelést, azért ez nekik még hatalmas feladat.
Ha apa felébred csináltatok képet a pocakról, és még ma elküldöm neked. :)
Enyhe kifejezés, hogy gömbölyödök, inkább gurulok. :lol: :lol: :lol:

Puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!

Csak kutyafuttában, mert végre időben kéne lefeküdnöm és nem a gép előtt lógni :roll: Éjfél előtt szinte sosem kerülünk ágyba és mostanság Beni ismét felvette repertoárjába az éjszakai bőgést, sírást, ordítást, sikítva ordítást - mikor melyiket :(

A lényeg, hogy összeszedem végre magamat és írok a napokban ám rendesen is!

A képek nagyon jók!

Rinyapajtikám! Máskor tessen nekem ám időben szólni és bebújok a bőröndbe :wink:

Mi tegnap voltunk szülőin, egész jó volt, mondjuk 2 órán keresztül nyomták a sódert :roll: Volt egy "mindenlében kanál, hú de jopofi vagyok" apuka, na attól a vége felé már a fele társaságnak felállt a szőr a hátán :evil: Mindenre volt egy "jó" poénja :?
Marcinak gomba lesz a jele! :D Én pedig ma már vissza se tudtam fogni magamat és megrendeltem a neten a rucikra, oviszsákra vasalható jeleket, na meg az ovis-tisztasági-tornazsákot :oops: Kezdek izgulni :roll: Meg már írom a listát a beszerzendő dolgokról...
Na jó pofám befog, aztán majd jövök! Indulok aluszni!

Opps! Mielőtt elfelejteném, SAXI!!! A pocakfotót nem titkolni ám! Én is kérem! Ide nem szeretnéd felrakni? Ha nem, az is oké! (Tudom, hogy én még én is lógok Neked bizonyos képekkel :roll: :oops: Pótolom!!!)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Elég rég írtam, de mentségemre legyen mondva elég fáradt vagyok a melótól és ha lenne időm írni akkor még arra is lusta vagyok, de most igyekezni fogok!

Előszőr ha nem bánjátok magunkról írok!
Norbinál megtört a jég és két napja wc-be kakil, anyósnak sikerült elérnie!
Kész lett az új szemüvege, amit sokkal jobban szeret mint a másikat, mert azt mondja, hogy kényelmesebb és jobban is lát vele!
Oviig már csak két hét, már nagyon várjuk és persze izgolok én is!
Norbi szülinapját is már nagyon várjuk, főleg Norbi, folyton mondogatja, hogy mi mindent szeretne! Még nem nagyon vásároltunk, eddig csak könyvet vettem Neki, megvettem az Anna és Peti két könyvet, mert nagyon dicsérte több anyuka is, aztán a többit még nem tudom! Eléggé el fog nyúlni az ünneplés, mert ketté bontjuk, előszőr anyósékkal, sógornőmékkel, következő hétvégén anyuékkal, barátnőmékkel ünnepelünk!
Hát egyenlőre ennyi jutott eszembe!

Kata!
Kitartást a tanuláshoz, minden elismerésem a Tiéd!!!!!
Sikerült intézned valamit, hogy mehessen Patrik oviba?

Mica!
Barátnődnek gratulálok, nem semmi milyen gyorsan szült!
Lehet hogy lemaradtam, de kiderítették a végén a vetélésed okát? Remélem nem haragszol, hogy megkérdeztem!

Gigi!
Ügyi vagy az angollal én most megint hanyagolom pedig nagyon érzem a hiányát és tudom, hogy neki kéne esnem és nem állandóan abbahagyni, mert ezért nem jutok egyről a kettőre! Többnyire megértem amit akkarnak az angolul beszélő ügyfelek, ha kell válaszolok is, de szörnyen gátlásos vagyok, ha meg kell szólalni! Na majd rajtad felbuzdulva én is neki állok!
A képek nagyon jók!!!!! Olyan helyes vagy minden képen, na és persze Oli is, de Őt mindig megdícsérem!

Saxi!
A pocakos fotóra én is nagyon kiváncsi vagyok!

Évi!
Mi újság Veletek?

Puszi Mindenkinek

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Csak rohanásban, felteszem a pocis képet.
A sokkhatásért felelősséget nem vállalok, én előre figyelmeztettem mindenkit, hogy gurulok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindenkit puszilok.
Saxi
Kép

Kép

Kép

Kép
saxi

Na sejtettem, ha felteszem a gurulós képemet mindenki menekül. :lol: :lol: :lol:

Puszi, Saxi
saxi

Saxi!!!!!!!!!
Ne butáskodj, nagyon helyes kismami vagy, egyáltalán nem gurulsz csak épp annyira amennyire ilyenkor KELL!!!! :lol: :lol:

Puszi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,

Csak gyorsan pár sor, hogy Saxit megnyugtassam :)

Saxi,
Egyáltalán nem gurulsz, sőt, szerintem nagyon csinos vagy, nagyon jól áll neked a gyermekvárás :) Pocilakó pedig láthatóan jól érzi magát, szépen növeszti a lakóhelyét :)

Györesz,
Nem, még nem derült ki konkrét ok a vetélésről, egyenlőre csak egy gyenge pajzsmirigy-alulműködés látszik a vérvizsgálatból, a másikra még nem volt ideje a dokinak...

Többieknek most puszi, talán holnap lesz időm, és megírom a heti kálváriámat...

Mica

Kép
Kép
mica-

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?