Na, akkor én is mesélek...
Hanna 2 hós volt, mikor iszonyatos hisztigörcsöt kapott. Üvöltött, aztán elkékült, aztán elájult. Én meg - Andris jutott eszembe, meg, hogy jajmeghalagyerek -, azonnal a mentőt hívtam, jöttek is, megvizsgálták, azt mondták, szerintük nincs gáz vele, de bevittek minket szd-ra, 1 napos megfigyelésre. Ott elmondtuk, mi van, közölték, 1 éjszakára kell bentmaradnunk, megfigyelnek (óránként jönnek légzést- és pulzust számolni, vérnyomást mérni). A szobában, ahová Hanna került, volt még egy kisfiú, aki egész éjjel üvöltött. Én kaptam egy széket, merhogy Hanna még szopizott (is), és maradhattam. Még jó... A megfigyelés azt jelentette, hogy az égvilágon senki nem jön arra, én viszont nem mertem -,és, ha mertem volna se tudtam volna - aludni, hanem egyfolytában figyeltem, hogy lélegzik-e... A kutya felénk se nézett. Se éjjel, se másnap... A probléma azzal megoldódott, hogy Hanna kapott egy szélcsövet, és már nem fájt a hasa, és nem üvöltött. A másik babát mi szórakoztattuk a férjemmel (amikor ő is feljöhetett), hogy ne bőgjön már annyit szegény. Aztán este kérdeztem az ügyeletes dokinőtől, hogy árulja már el, miért is vagyunk még mindig itt? Mondta, hogy megfigyelik Hannát. Én meg mondtam, hogy nem vettem észre... Úgyhogy közöltem vele, hogy saját felelősségünkre hazavisszük. Kiakadt, hogy hogy gondolom én... Mondtam neki, figyelni én is tudom otthon. Úgy eljöttünk este nyolckor, papírt se adtak (naná, miért is adtak volna, hát semmit nem tudtak volna ráírni, merthogy nem is csináltak semmit...)... Reggel elmentünk a dokinéninkhez, elmondtuk, mivan, nem akadt ki (csak a zárójelentést hiányolta), javasolt egy kardiológust. És adott Hannának másik tápszert, úhogy megszűntek az üvöltések. A kardiológus mindenféle vizsgálatot elvégzett Hannán maszekban 5ezeré' (!), és mondta, hogy nyugodjunk meg, nincs szervi baja, ez úgynevezett affektív apnoé (addig hiszztizik, míg aztán nem kap levegőt, elájul,de az agya nem engedi, hogy ne vegyen levegőt, és magához tér) és majd kinövi.
Azóta se értem, hogy a kházban ezt a vizsgálatot ménem tudták megcsinálni? A doki is ott dolgozik, az UH-ra is oda vitt mindket a maszek rendelőjéből. Akkormeg? Miért fizetjük a TB-t?
Najó, nem megyek bele, így is elég Off voltam, de asszem, tanulságos valamennyiünknek ez a pár történet, amit leírtatok/unk...