Új privát üzeneted érkezett!

ja már nem vagyunk "on vacation", mingyá leveszem a 2.vonalzót.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Itt vagyok, megérkeztünk a Balcsiról. Csak gyorsan jelentkezem.
Minden nagyon jól sikerült, jól éreztük magunkat. Jó volt ez a kis kiruccanás.
Emmának picit borultak az alvási "szokásai", de itthon úgy tűnik ugyanolyan jól alszik, mint azelőtt.
Sokat csavarogtunk Andikáékkal, sétáltunk, strandoltunk, átkompoltunk Tihanyba is.
Majd rakok fel képeket Nektek.

Remélem mindenki jól van. Sajnos nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak egy-egy hozzászólást.
Ne haragudjatok érte. Annyit írtatok, h. képtelenség....ráadásul főzök, mosok, takarítok....el vagyok havazva.
De azért jó itthon.

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Andi, tüneményes a csajszi. Az első képen jót nevettem, Rátok vall ez a beállítás :lol: :D :lol: .
Hát az a rugi....akartam is írni, hogy láttátok-e Ganxtáék babakocsiját, az is hasonló motívummal ellátott darab, de ahogy olvasom, Ti is láttátok. 300 ezer Ft egy olyan kocsi? :? Nem semmi...
Éééédes az a Maja-compó :lol: .

Emma játszószőnyege nagyon tuti :wink: . Édesen szunyókál a járókában :) .

Fatima, örülök,hogy végül megoldódott a probléma és nem lett nagyobb a baj. Nekem is volt párszor ilyen fránya csomó a mellemben, egyszer pl éjszaka olyan vacakul voltam, hogy még a hideg is rázott, de szerencsére sikerült kimaszíroznom . Ha nem múlt volna el, valószínűleg a védőnőhöz mentem volna, vagy legalábbis tőle kértem volna segítséget/tanácsot. A kórházi csecsemősök nemigen érnek rá ilyenekre :(, még a bent fekvő anyuciknak sem igen segítenek, hát még az utcáról betévedt anyukának.
(Borcsit a Margitban szültem, ott volt egy csecsemős nővér, aki pénzért vállalta,hogy rendbeszedi a begyulladt-bedurrant cickókat, de csak "úgy senki nem segített ott sem.. ez van).

Zsófi, a mai naphoz drukkkkkk!!! Majd írj ám,hogy mi volt!!! :wink:

Marcsi, jó,hogy előkerültél. Hogy van Laura? Lassan Ti is bölcsiztek,ugye? Nincs friss fotó??

Tényleg csajok, ha Marci márciusi, akkor csak szeptembertől mehet oviba?(tehát 3 és fél évesen?) De akkor mit csinálok vele fél évig? Nekem vissza kell mennem dolgozni, mert ugyi lejár a 3 év.
Borival ez nem volt probléma, mert ő októberi, és szerencsére felvették egy picit előbb, kezdhetett már szeptemberben.

Kata, hogy vagytok? Forog Ribizli ezerrel?

KépKép
logi

Helló!

Fatima, szerintem nem jogos a panasz. Nagyon őszintén: marhaság és felesleges.
Nem tudom ugyan, hogy kihez kellene fordulni ez ügyben, de én is a védőnőre tippelek első körben.
Szerintem éjszaka bármilyen problémával a területileg illetékes ügyeletes háziorvost kell hívni, vagy a saját háziorvosodat. Azt hiszem a Lászlóban van nonstop szoptatási ambulancia hivatalosan, de a védőnők szerintem ezt is tudják. Én szintén a védőnőt hívtam volna legelőször.

Egyébként nagyon sajnálom, hogy ez történt, főleg a rohangálás és aggódás részét. Remélem többször nem lesz részed ilyen rossz élményben :)

Zsófi: Bölcsire még nem is reagáltam, írjál róla részletesen, kiváncsi vagyok! :)

Mindenkinek puszi.
M.
mircike

Zsóka: Szerintem mehet márciustól oviba. Mirkóval is úgy kezdtük a bölcsit. Oda menne, ahová Borcsa?
mircike

[quote="logi"]
írta:
logiTényleg csajok, ha Marci márciusi, akkor csak szeptembertől mehet oviba?(tehát 3 és fél évesen?) De akkor mit csinálok vele fél évig? Nekem vissza kell mennem dolgozni, mert ugyi lejár a 3 év.
Borival ez nem volt probléma, mert ő októberi, és szerencsére felvették egy picit előbb, kezdhetett már szeptemberben.

Zsóka,
nekünk azt mondták a bölcsis szülőin, h. a bölcsi folyamatosan ürül, ahogy a gyerekek töltik be a 3.évet, úgy repülnek oviba (és nyílik lehetőség ezáltal újabb bölcsisek felvételére). tehát ha decemberben lesz a gyermek 3, akkor jan.1-től mehet, ha febr-ban, akkor márc.1-től stb....

köszi a hiányolást Zsóka (meg utólag Snikinek, Zsófinak és Anzsinak is), vannak új képek, főleg nyaralósak.

igyekszem kicsinyíteni és feltenni.

tényleg Zsófi, írj a bölcsiről !
nekünk már csak 1 hónap. ami problémám, h. Laura még mindig nem megy önállóan, és bölcsire muszáj lesz. :-/

Marcsi

KépKép
alon

Mircike, nálunk nem veszik fel a január után született gyerkőcöket, azok már csak a szeptemberben induló kiscsopiba mehetnek :( (tehát ott lesz fél évem). Lackó(férjem) azt mondta,hogy majd megy bölcsibe januártól augusztusig. Csak úgy sajnálnám Marcit, mert így kétszer kellene beszoktatni. Mire megszokja az egyik közösséget, kezdheti újra az egészet. :cry:
Igen, Borcsi ovijába megy majd Marci is(de akkor már Borcsata sulis lesz).

KépKép
logi

Köszi Marcsi, hogy mellettem állsz! :) És ezzel nem arra célzok drága Katám, hogy rád orrolok. Direkt azért írtam, hogy őszínte véleményeket kérek, mert nem tudom eldönteni, hogy velem van-e a baj.

Csajok! Nem tudom nektek volt-e valaha és ha igen milyen gyakran ilyen problémátok, de higyjétek el ez egyáltalán nem egy "vicces" dolog. Velem ugyan nagyon gyakran előfordul sajnos, mégis halálra parázom magam tőle. Az az ex-Jánosos csecsemős nővér aki egyszer már segített rajtam, most sajnos lent volt valahol vidéken, így ő nem tudott jönni. A védőnőm meg ilyenben nem tud segíteni. Legalábbis még sosem ajánlotta fel, ha elmeséltem neki, hogy megint becsomósodott a mellem. Még ő kérte el annak a hölgynek a számát, akit én ismerek, hogy másnak tudja ajánlani, ha kell.
Szóval én azon vagyok kiakadva, hogy miért nincsen erre a sok nőnél gyakran előforduló problémára valamiylen megoldás??? Annyira nyomatják a szoptatást MINDENHOL, de abban senki nem segít az anyukáknak, ha gondja van a mellével. Hogy van ez így????? :evil: :cry: :cry: :cry: Miután szeretném Tareket anyatejjel táplálni, így egy állandó parám a mellem. Olyanról is hallottam, hogy valakinek ki kellett vágni a csomót. Szerintetek vágyom én még egy hegre???? :shock: :roll:

Amúgy én sem várom el, hogy akár az UZSOKI-ban vagy a Jánosban bárkinek is feladata legyen egy ilyen helyzetben segíteni, de amikor azt látják, hogy egy friss anyuka kétségbeesetten segítséget kér, akkor miért nem tudnak valakit ajánlani, aki ráér és szakszerűen ki tudja masszírozni a csomót!?!
Mert uyge tudni kell, hogy a szöveteket és mirigyeket nem szabad széttörni, mert az bajhoz vezet.

Na mindegy! Végül megoldottam magam. Csak szerintem tutira nem én vagyok az egyetlen, akinek ez gyakori gondja és jó lenne egy szervezet vagy valami, ahová fordulni tudnánk, ha nem tudjuk megoldani mi magunk!

fatima

Miért muszáj az önálló járás a bölcsihez?? Nem úgy van,hogy bölibe mehet egészen pici gyerek is? :roll:
(aztán lehet,hogy hülyeséget írok, bölcsi témában nem vagyok otthon)

KépKép
logi

Hát Fatima nem semmi "kis" storid van. Bár, én is egyetértek itt a többiekkel, nagyon ügyes voltál. Szerintem sem a csecsemősök dolga ez, mivel - én úgy gondolom - hogy nekik onnantól megszűnik minden kötelezettségük, hogy kiléptünk a kórházból a babónkkal. Inkább én is a védőnöt választanám, vagy van olyan sok szoptatásos tanácsadó - pl lll - akikhez lehet ilyen ügyben fordulni. Nekik tényleg ez a dolguk. És mivel neked már voltak régebben is csomóid(és nem akarok vészmadárkodni, ne legyen igazam, de lehet lesznek is) , ezért egy állandó kapcsolat kialakítása biztosan gyorsabb segítséget eredményezne.

Marcsi: na végre!!!!! Képek, élménybeszámoló!!! Szegény 4 fal közé ragadottakra is gondolj!!!!

Zsóka: akartam kérdezni, hogy végül láttátok a lecsót? Azt mondták, hogy a végén tök jó poán van, amitől kiderül, hogy miért ez a címe. De nem mondták meg az ismerősék mi az, pedig én olyan kíváncis vagoyk rá. Ha láttátok, megírnád nekem akár priviben is? Persze, ha van időd.

Niki: VÉGRE!!!!!!! :lol:

Kata: nahát, dolog van már megint? Mi van a 4 fogú kis banyával? Vagy még mindig csak 3 és 1/2?

Viki: igen, Maja is folyton lemászik a szőnyegről. Én csak azért pakolom vissza, mert féltem, hogy megfázik. Az, hogy koppan, nem érdekel, majd megtanulja, hogy fáj. :oops:

De már olyan ügyesen mozog. Bejárja az egész szobát, semmi mozgástér nem elég neki. Én nem is értem, hogy pl hanyatt fekve hogyan tud mászkálni. Próbálok rájönni, de nem értem.
Kis kezével felnyomja magát fekvőtámaszba, és néha már pár másodpercig 4kézlábra áll. És nagyon élvezi.
Végre újra, sokat beszél, nevet és rötyög. Egy időre abbahagyta - anya legnagyobb bánatára - de most megint minden ok.

Kicsit aggódtam a hallása miatt, mert mikor voltunk kinn a repülőnapon, a baromi hangos repülők mellett nem hogy nem ijedt meg, de még be is aludt. De szerintem semmi baja vele, csak éppen azt hallja meg, ami érdekli. És a repülők nem érdekelték. És olvastam, talán megerősítetek benne, de ha nem akkor is kérnék véleményt, hogy talán még a babák hallása most nem tökéletes.

Egyébként a Ganxta babakocsi nekem sem jön be, csak apa poénkodott a halálfej miatt. De tényleg baromira drága, és a durva az, hogy csak a mintája miatt. Egy lábzsák is 30eft. Többre nem emlékszem, igyekeztem megfeledkezni erről a borzalmas árakról. :lol:

Bocsi, megint sok(k) voltam. Babanet függő lettem, nem bírok létezni nélküle. Pedig általában egyedül vagyok, írogatok magamnak :lol: :lol: :lol: , no de akkor is....
Megyek már no, nem telítem az oldalt. :wink:

Kép

Kép
b79andi

Mircike! Szerintem meg nem marhaság, ha ki vagyok akadva egy olyan csecsemős nővérre, aki azt állítja, hogy segített azzal, hogy elém tolt egy elektromos mellszívót. Inkább mondta volna azt, hogy sajnálja ne menjek be, mert nem tudnak segíteni. Akkor nem megyek be kő kemény mellekkel totál kiborulva és nem "zavarok" frissen szült anyukákat a jelenlétemmel abban a kórteremben ahol ők pihenni szeretnének!!!
Amúgy meg hozzá tartozik a sztorihoz az is, hogy végül a Zsu védőnőjét hívtam fel, aki benne van valami szoptatásos valamiben és ő sem tudott segíteni. Azt ígérte, hogy visszahív, de nem hívott!!!
Ja! És SENKITŐL nem kérném INGYEN a segítséget!!!!!!!! Nem vagyok milliomos, de ilyenkor bármennyi pénzt megér, ha segítenek!

Zsóka! Igazad van, hogy nem érnek rá még azokkal sem foglalkozni, akik bent fekszenek, de azért én sem az utcáról mentem oda. Elvileg ott szültem vagy mi! Még emlékezett is rám a nő!

Na mindegy! Hagyjuk szegény túlterhelt csecsemősöket! Inkább azt kéne megtudni, hogy hová lehet ilynekor fordulni!

fatima

SZIA NIKI!!!
De jó,hogy újra itthon vagytok! Tessék képeket feltenni!!!! :wink:

KépKép
logi

Fú, mennyi bölcsis babó lesz itten nemsokára!!!!!!!

Fatima, nyugi!!! Tényleg én pl nem tudom milyen az, de gondolom (tutira), hogy nagyon fájhat. De mint oly sok mindenben, ebben is csak magunkra számíthatunk. :roll:

Bocsi, de ezt még kellett.

Kép

Kép
b79andi

Fatima, ebben teljesen igazad van, nyomatják ezerrel a szoptatást, de ha baj van, nem tudsz egy olyan emberhez fordulni, aki ért hozzá és segíteni is tud. :? .

KépKép
logi

Szia Niki!

Üdv újra itthon!!! :) Gyere majd és mesélj + kérünk friss fotókat Emmáról!! És szólj Andinak is hogy jöjjön már. Kíváncsi vagyok az ő csajára is!!!

A prividet amúgy megkaptam még a múltkor! Nagyon kösziiiiiii! :lol: Remélem hamarosan talizunk és megnézzük élőben is egymás gyerkőceit! :lol: Már alig várom!

fatima

Erről beszélek Zsóka! Mindenhol csak a szépet és jót írják és mondják a szoptatásról! Nekem még csak sajnos bajom volt vele. A Kismama magazinok is ajánlhatnának ilyen esetekre valamilyen megoldást. Vagy tényleg a védőnők segítenek ilynekor és csak én vagyok olyan pecches, hogy az enyém nem ért hozzá!?! :roll: :roll: :roll:

fatima

Ja Andi! Az hogy fáj az nem baj ilyenkor. Végig arra gondolok, hogy a fiamért teszem. Ha nem ő lenne, akkor rég beborogattam volna már a melleimet és viszlát tejcsi! :oops:

fatima

[quote="logi"]M írta:logiiért muszáj az önálló járás a bölcsihez?? Nem úgy van,hogy bölibe mehet egészen pici gyerek is? :roll:
(aztán lehet,hogy hülyeséget írok, bölcsi témában nem vagyok otthon)

elvben nem kell - 6 hós kortól mehetnek babók.
DE !
bent voltunk "kóstoltatáson" (ez még beszoktatás előtt van, be lehet menni ismerkedni a bölcsivel-udvarral a már felvett, de még nem kezdő babáknak+anyukáknak, amikor a gyerekek az udvaron vannak. ez nálunk 10-11h között). szal voltunk bent kóstoltatáson, és a gondozónő furin nézett, h. mi Laurával egykezezünk még. amúgy Laura már fut is :lol: , de mindig fogja egy kezem. nem tudtunk sokat beszélni a g.nővel, de aszondta, ill. én úgy értettem, h. gyerek 4kézláb nem lehet az udvaron, arra meg nincs kapacitás nyilván, h. egy gondozónő csak az én gyerekemmel járkáljon. és én úgy értettem (de hangsúlyozom nem face-to-face beszéltünk, hanem ő foglalkozott 10 gyerekkel, engem meg Laura húzott 100 felé), h. az ilyen gyerekek, akik még csak segítséggel járnak, úgy levegőznek, h. egy kiságyat kitesznek az udvarra. :shock: :roll: :evil:
na most ez egy 7-8-9 hónapos gyereknél okés, de az én izgő-mozgó-félpercig nem ülő 16 hós !!!!! duracell nyuszimnál maga a halál. nem is értem hogy képzelik???????
láttam magam előtt ketrecbe zárt, üvöltő Laurát, amint ki akar jönni homokozni a többiekkel. :cry: szal ez kicsinálná Laurát lelkileg ez biztos. szvsz megengedhetetlen.

szal most az van, h. szept.közepén bemegyek beszélni a bölcsődevezetővel, h. jól értettem-e. remélem nem - amúgy.
ha jól értettem, akkor az a családi döntés, h. addig nem megy Laura bölcsibe, amíg nem jár stabilan :arrow: anyukám meghosszabítja a szolgálatát. viszont akkor már egész nap vele lenne Laura, mert én okt.1-től 8 órában vagyok.

bocsi ha kusza voltam.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Andi, h. lehet egy kisbabát halálfejes b.kocsiba rakni? szerintem ez nem poén, hanem gáz. (v.nekem nincs humorérzékem).
tudom,h. írtad, h. szerinted is - csak leírtam, h. szerintem is. :lol:

amúgy apája tele van nálunk tetkóval, meg nekem is van, de nem jutna eszembe Laurára rakatni, mert h. mi ilyenek vagyunk stb....

Fatima, anyud nem tud segíteni? mintha írtad volna, h. védőnő volt / van. mármint, h. megtanítson erre a speciális masszírozásra.
Tarekkel voltatok végülis pocakvizsgálaton? eredmény????

Andi, nagyon ügyi Maja - neked sem lesz egy fél perc nyugtod később, v. már most sem !! :wink:

Viki, nyaralós képeK??

Marcsi

KépKép
alon

Zsu, nagyon cuki Emma, ahogy kinyúlt a játszószőnyegén. én annyira szerettem Lauránál ezt a hanyattfekvős kéz magastartásban lévős pózt.
(állítólag így szívják az enerdzsit magukba a feltartott kezükkel).
szerintem nem korai, h. játszószőnyegre raktad.

a járóka amúgy nekünk sem jött be, igaz nálunk csak anyukámnál volt. pontosabban csak addig jött be, amíg Laura nem kúszott-mászott, mert utána nem maradt meg benne, folyton kiakart jönni. (már akkor is ! nem hogy 16 hósan majd a bölcsiben !! :twisted: )

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Persze, hogy még nem játszik a szőnyegen, tudom, h korai- csak szeretnénk, ha megszokná a járokát. Erre elsősorban nekem lesz igényem. :oops: :oops: Amikor már mászkál és nappal nem alszik, akkor így könnyebb lenne főzni, meg leszaladni, ha postás jön stb... Nem akarom ketrecben tartani, csak időnként egy kis időre, ha szüks. :wink: :lol:

Fatima: jó volt a délelőtti séta! Taker baba nagyon édi még mindig! :wink:

Hello Niki! :wink:

Kata: bocs, a tudatlanságomért :oops: :oops: , de a Lizu minek a becézése??

Milyen ez a Ganxtá-s babakocsi????? :roll: Honnan ilyen jól értesült mindenki?? :roll:

Zsu

Zsu
svs

Taker= Tarek :oops: :oops:

Zsu
svs

[quote="svs003"]
írta:
svs003Milyen ez a Ganxtá-s babakocsi????? :roll: Honnan ilyen jól értesült mindenki?? :roll:

Zsu

sok női szakirodalom... :wink:

Marcsi

KépKép
alon

Zsu, ilyen: :?
Kép

Marcsi, ez tényleg durva lenne :? , szegény Lolóka, bizti dilit kapna egy járókában az udvar közepén :( .

KépKép
logi

(különben a babakocsi formája nekem tetszik, csak a színe és a halálfej taszít :? )
logi

Fatima, most csak Neked pár sort.

Én ugyan közel sem tudom, mit élhetsz át ezzel az állandó fejéssel, kínlódással, de sejtem, h. nagyon nehéz lehet.
És nagyon ügyes vagy szerintem és jó anyuka, h. mindent megteszel azért, h. Tarek anyatejet kapjon, ameddig csak lehet. Úgyhogy ügyi, ügyi.

A fennt említett problémádat is megértem. Azt gondolom, tényleg nem a csecsemősöknek a dolga ezt megoldani, és biztos van elég dolguk, hanem inkább a védőnőknek kéne értenie hozzá. Sajnos az én védőnőmnek sincs sok tapasztalata, mivel nincs gyerkőce, szóval tudom milyen, mikor a védőnő nem tud segíteni.
Azért örülök, hogy sikerült megoldanod. Ügyi:)
De tényleg kell egy ember, aki ilyen esetben segít, egyetértek!

A Zsu védőnője meg nem hívott vissza? Gratulálok......gondolom marha jólesett.

Én is remélem, h. hamarosan talizunk.

Kép
niki30

Zsu! Naná, hogy jó volt a séta! Csak kár, hogy Tarek nyügi volt! Azóta alszik, mint a tej! :) :) :)
Annak meg külön örülök, hogy Emma végre felébredt és láthattam a kis pofiját! Édes kis drága! Tisztára apja!!! :) :) :) Majd ugye egyszer megengeded, hogy megdögönyözzem??? :roll: :wink: :roll:

Ganxta úgy látom hozta megint a formáját! Tiszta lökött!!! De ha nekik ez jó!?! :roll: Amúgy milyük van vagy lesz??? Fiú v lány?

fatima

Niki! Hát ja!!! A védőnéni elfelejtett visszahívni pedig ő mondom tagja valamilyen szoptatós "szektának"! :lol: Nagy szoptatási tanácsadó és olyan lelkesen osztotta az észt a telefonban, aztán meg semmi. Na kérdem én: akkor kire számíthat az ember???

Sebaj!!! Valóban ÜGYI vagyok! Remélem legközelebb is az leszek, ha netán megint baj lenne! És sajnos lesz is.... :( :cry:

Amúgy puszillak sokszor és jó, hogy újra itt vagy! :wink:

fatima

Evu: hali! Nekünk mindenünk Avent és bár nem használjuk sokat, panaszunk sincsen rá! A mellszívó viszont kifejezetten bejött nekem (már ha egy mellszívó "bejöhet" :roll: ) :wink: Hogy vagy?

Viki: Emma 2szer eszik éjjel, ritkán 1szer! :cry: Jó lenne leszoktatni a kettőről, de nincs szívem nem adni neki, ha tudom, h éhes!
Beni gyönyörű ám :lol: , csak az előbb bunkó módon nem említettem! :oops:

Csajok, köszi a Gangxstakocsit- tényleg durva ez a minta! :shock: :shock: Asszem kislány lesz a baba, nem?

Niki: Emma most volt 3 hónapos! Boldog hófordulót!!! :lol: :lol:

Emma 1 órát sírt :roll: :cry: , evett volna már, de csak fél5- kor jár le a 4 óra, megpróbálom kihúzni addig!

Zsu

Zsu
svs

Köszi Lányok:)

Etetéssel kapcsolatban.
Tudjátok mi van nálunk? Én már tojok az etetési időkre.
Én akkor etetem Emmát, amikor ő kívánja. A 2 óra mindig letelik két etetés között, van h. 2,5 és van h. 3 vagy akár 3,5 (ha alszik). Szóval én akkor adok neki, ha ő kér. Hogy miért? Nem mindig van egyformán ugyanannyi tejem, ő sem eszik mindig ugyanannyit és van hogy megéhezik kicsit előbb. Illetve a másik ok: nem tudom meddig szoptathatom még (egyik nap úgy érzem, tök sok tejem van és alig várom már h. kiszívja, másnap meg azt érzem, alig van. pl. a lánybúcsúra is vittem a mellszívót, muszáj volt fejnem), ezért etetem úgy, ahogy neki jó.
És hiába 3 hónapos a kis drága, tegnap 4340 g-mot mértünk. De mivel a születési súlya kicsi volt, ezért mi ennek is nagyon örülünk.

Hamarosan pedig majd kap mást is az anyatejen kívül, amit már nagyon várok.
Pont most tettem el neki a fagyasztóba felkockázott őszibarackot. Mert mire ő ehet majd, már nem lesz szezonja.

Zsu, igen 3 hónaposak vagyunk, köszi szépen!

Kép
niki30

Niki: És éjszaka mi van nálatok? Hányszor eszik? Vagy Emma végigalussza az éjszakát? Mi emiatt szeretnénk rendszert, hogy ne ébredjen 2szer már! :oops:
(Amúgy, lehet, h neked van igazad :roll: , egyelőre mi is csak kísérletezünk :oops: :oops: )

Tök jó ötlet ez az őszibarack- ellophatom????? :wink:

Zsu

Zsu
svs

Őszibarack: továbbadom, én is loptam. :D :D :D :D

Éjszaka nálunk még mindig kétszer kel Emma. Na jó, van h. egyszer.
De most Balcsin, hogy mellettem aludt, többször is fenn volt. Tudod megébredtem ahogy forgolódott, nyöszörgött, hiába érezte, h. ott vagyok mellette és kérte a cicit.
Itthon most megint visszaállunk az egyszeri vagy kétszeri éjszakai etetésre.

Persze kisérletezik az ember, tudom. Csak arra figyelj, h. ne mindenáron, mert akkor Te is görcsösebb vagy és Emma is nyűgösebb! Hajráá!

Kép
niki30

BOLDOG 3. HÓFORDULÓT EMMÁCSKÁNAK!! ÉLJEN A NAGYLÁNY!!

Kép
viky30

[quote="alon"]s írta:alonok női szakirodalom...

:lol: :lol: :lol: Ráérő kismami!!!! :lol: :lol: :lol: Hopsz, most lebuktam, milyne nagyon ráérek. :oops: :oops:

Egyébként, lányuk lett, császárosak voltak. Leleményesen Zoé a neve. És szerintem is durva a babakocsi, poénnak nem rossz,de állandóan benne fektetni. A díszítés meg nem is annyira feltűnő, de a színe! Feketében fektetni egész nyáron!!!!

Kép

Kép
b79andi

Kajci: képzeljétek, Maja jobban szereti az almát, mint a barackot. Pedig a babák fordítva szokták nem??? No de én is lopom a fagyasztós ötletet, amig sok gyümi van. :wink:

Kép

Kép
b79andi

Andi: Marci is jobban szereti az almát,mint a barackot. :wink:

Niki, én is ugyanígy etettem mindkét gyereket :wink: .

KépKép
logi

Három kép a hétvégi telkezésről :D

ismerkedés a szomszéd 10 hetes pincsijével (szegény kutyus... :D 8)
Kép Kép

csicsíja babája a telken
Kép

KépKép
logi

hhaó lányok!

de jó marcsi h megint vagy!

andi: samunak is van h&m-es halálfejes szerkója, narancssárga csíkos póló, nagy kalózjellel. rendszeresen kalóznak is nézi a játszón. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amúgy meg most tinik közt a (pl az osztályom, ugye..) a halálfej a menő. szal ez ilyen divatdili, nem a ganxta morbid izéje.

EMMÁT ISTEN ÉLTESSE!!!!!

MINDEN BABÓ GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!

mi ma voltunk dokinál, minden ok, méretre 5.5 hetes körül van, de április 15-e körül fog születni valszin (ha előbb nem születik meg természetes úton) csaszival. szal elvileg 7- gyakorlatilag 5.5 hetes. de a vonalzóm marad, mert végülis a születésig számolunk ugye vissza.

samu azért lesz bölcsis, mert a bébiszitteres megoldást nem találtuk megnyugtatónak. ugye 2 gyerek lett volna együtt 2 babysitterrel, 2 lakással, egyszer itt-egyszer ott. félévtől pedig magánbölcsi mert ugye én addig dolgozom csak, viszont ha méár megszokta h 2 napot nem velem van, akkor szeretném ha ez maradna is, nagy segítség lesz, ha megszületik a baba- ugye nekem más segítségem nincs.
így kicsit túl sok mindnet kellene samunak megszoknia - 2 új embert, a barátját, a két lakás közötti váltakozást, félévtől megint vmi mást, így így döntöttünk. a bölcsi szuperfantasztikus, én is szívesen járnék. nem olcsó, de így h csak 2 napot jár majd kibírható. a babysitteres megoldás ugyanennyi lett volna.

amúgy londonban voltam 3 napot, nem volt rossz, de samu rettenetesen hiányzott, nem szeretnék néllküle utazni az elkövetkezőkben.
azért mentem, mert a bnőm odaköltözött, 7 hónapos terhes és még utoljára látni akartam egyben. és sikerült nagyon akciós jegyet szereznünk.

hányingerem még nem nagyon van, talán csak nagyon enyhén. majd meglátjuk mikor lesz durvább!

most megyek samuzni. puszik
kerekpocak

azért ez a kavar a hetekkel, mert bár ugye, az utolsó menstruációm első napja júli 8 - 35 napos a cilusom, tehát később fogant meg, nem akkor amikor egy 28 napos ciklusos baba. szal nincs vele gáz, csak ilyen furi vagyok :)

MARCI CUKKANCS NAGYON!!!!!!!! samu minden állat láttára hóhóhózik, és röhög, sikolt és kurjant!
kerekpocak

Zsóka, jó hallani, h. Te is így etettél. Jól van.

Én egyébként most baromira örülök annak is, h. 3 hónapot végigszoptattam. Persze a cél a fél év, vagy akár több is, de én már ennek is nagyon örülök. Úgy voltam, h. 3 hónapig azért nagyon jó lenne minimum szoptatni.
Szóval ha ezek után tápszert kell majd esetleg adnom, akkor sem leszek úgy oda. Nekem már ez is szép teljesítmény és ennek is örülök.

Köszönjük a köszöntéseket! :wink:

Szép estét és éjszakát!

Kép
niki30

3x is írtam, h. örülök, kicsit ismételtem önmagam... :oops:
Dehát tényleg örülök.:):)

Holnap megyünk a Bethesdába hasi és koponya uh-ra, holnapután pedig oltásra.

Kép
niki30

Fatima: Jajj úgy sajnálom hogy még mindig csomósodsz :cry: Én is biztos próbáltam volna segítséget kérni, de ezek szerint hiába. Ez szerintem érthető a jelen egészségügyi rendszerben. Mondjuk legalább a női szolidaritás lehetne erősebb. Én a nővér helyében kicsit mozgosítottam volna a bent lévő szülésznőket/dokikat hátha tudnak valakit/valamit ajánlani. Ügyi vagy, hogy végül sikerült eltűntetni!!! Tarek büszke lehet anyukájára!!! Ennyit dolgozik, hogy legyen anyatej!! Remélem apa is értékeli és megvigasztal ha így kiborítanak. De az is elég ilyenkor ha ránézel a gyönyörű és szépen fejlődő babádra!!!!! Pocija még fáj????

Niki: Újra itthon!!! Emma biztos sokat nőtt. Hát nálunk már volt rendszeres evés és 2 hete alig van tejem :cry: Próbáltam inkább gyakrabban cicire tenni, de nem segített, kénytelen vagyok tápszert adni megint kiegészítésként, pedig másfél hónapig nem kellett. Anyukám itt volt és rábeszélt, mert látta hogy kaja után még sírdogál és nyűgös Beni (2 napja csinálta már délutánonként). Két cici kievése után benyomott 200 ml tápszert pár perc alatt. Hát én úgy elszégyelltem magam hogy éheztettem. Azóta inkább adok neki tápszert is és én is örülök hogy eddig sikerült szoptatni!!!
Babaúszásban van fejlemény?? Én is készülök szeptembertől és most keresgélek helyet.

Andi: Már kap Maja almást és őszibarackot? Mivel kevés tejem van és Beni 6,5 kg én is gondolkodom hogy napi egyszer lassan adhatnék almapürét. Nem tudom hogy kivárjam e a hat hónapot..... Olyan tanácstalan vagyok. Ti mit javasoltok?
Már korábban is akartm írni, tök jó ez az ugráló méhecske!! Hol találtad?

Zsóka: Marci gyönyörűűűű!! Olyan szép szemei vannak!

Zsófi: nekem is pont júli 8 volt a dátumom, de Beni megcáfolta a számításokat és április 24-én érkezett. Londonban biztos jó volt, de Samu nélkül mégsem az igazi. Megértem. Vajon hány évesek lesznek amikor már kibirunk több napot nélkülük hatalmas hiányérzet miatt?? Egyelőre egy órát sem bírok...

Marcsi: De jó hogy jöttél, már rég voltál. Pár nyaralós képet már tettem fel (igaz csak fűven hűsölőset), de hát ugyanezt mondom én is neked!! Laura is biztos sokat változott. Frizurája milyen mostanában? Te hogy érzed hogy fogod bírni nélküle ha újra dolgozol egész nap?? Vagy már a fokozatos szoktatás miatt könnyebb lesz?

Jó hogy írtátok a fagyasztást!!! Itt az ideje még lecsúszom a barackról!!! Na holnap Bosnyák lesz délelőtt! :roll:

Jó éjt mindenkinek! Kiváncsian várom a nyaralós fotókat!!!

S/Niki: hogy van Szabi pocija??

Kép
viky30

Fatima :)
Nem az a marhaság, hogy ki vagy akadva. Az érthető. Hanem a panasz (mint olyan). Akit untat a téma, az most ugorjon, mert észosztásnak ható jogi okfejtés következik :)
Szóval én sajnos gyárilag nem tudom másként nézni a dolgokat, mint amik. Jogviszonyok. Mint ahogy kedvenc pénzügyjogtanárom mentőkérdése hangzott (nem nekem hehe) a szigorlaton: "- Kolléga, hát mit lát, ha kinéz az ablakon? - Háát autókat, járókelőket, fákat... - Nem. Kolléga. Ha a világ bármely ablakán bárhová kinéz, maga kizárólag adóalanyokat és adótárgyakat lát. Egyes."
Szóval, főleg a "panasszal élek" szóhasználatod miatt, rögtön láttam magam előtt azt a jogviszonyt, ahol te vagy a panaszos, és a kórház vagy a nővér ellen élsz panasszal a fenti tárgyban. (Most tekintsünk el attól, hogy szerintem ez méltányos-e vagy sem.) Rögtön feltettem magamnak a kérdést, hogy mi a panasz jogalapja? És ott a nagyon gyors válasz - igaz, hogy az egészségüggyel kapcs. normákkal nem vagyok teljesen tisztában - hogy a jogalap ránézésre semmi. Természetesen hozzátéve, hogy sajnos. Mindazért, amit leírtatok, hogy nincs rendesen kidolgozva a rendszer, hogy nem lehet tudni hová kell fordulni etc. És azért marhaság, mert csak magadat túráztatod. Mondjuk beiktatják, elbírálják, és visszaírják, hogy elnézést, és jobbulást, de sajnos a munkaköri leírás és az egészségügyi törvény alapján viszontlátásra.
Hátnemtudom, hogy érthető voltam-e, ha nem, akkor párdon. Nem akartam rosszat, mint remélem sejthető :)
A Nonstop szoptatási ambulanciára azért keress rá, bár ne lenne rá szükséged, de hátha jó lesz később.
Puszmindenki. M.
mircike

A hétvégi pangáshoz képest, nagyon beindultatok!!!

Fatima: Sajnálom, hogy megint volt csomód, és azt is hogy a csecsemős nővér nem Bp.-en. Nekem Ő azt mondta, hogy a védőnők dolga lenne ilyen esetekben segíteni. MIkor nekem volt csomóm, a védőnőm beküldött a Jánosba, de én inkább nem mentem, pont azért , mert szerintem sem az ő dolguk, és sok segítségre nem számítottam.

Kajcizás: mi sem tartjuk az időket, mert a Szonja úgy tud sírna ha éhes, hogy megszakad a szívem, és inkább adok neki, de a 2, 2,5 órát mindig kivárjuk. Éjszakánként még 2x eszik, de 6órát alszik közte, ezért mától megpróbáljuk éjfél körül felkelteni, hogy akkor egyen, és akkor csak egy kaja lesz már hajnalban. Ő is pici sullyal született, és pont ma mértem 4400 g, szépen gyarapszik és ez a lényeg. Nekem sajna nincs elég tejem, ezért egy nap egyszer biztos hogy tápszert kell neki adnom. Ez van. Próbáltam már mindent, de hiába.

Emmának boldog 3. hófordulót!

Nelly

Kép
breeki

Megérkeztünk, még 2in1.
Út hosszú, de jó volt.
Visszaolvasni majd, most egyelőre dokik...
mazsolák

Evu: mi is aventes, cumikat használunk, nálunk nagyon jól bevállt, de a barátnőm esküszik a Mam cumikra, mert azok jobban hasonlítanak a mell formájára, de nekünk nem annyira jött be, mert kifolyik a tejci oldalt a szájából. Egyébként az Aventes cuccok is úgy lettek kitalálva, hogy a leginkább hasonlítsanak az anyai mellre.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Edusom itt is szeretettel köszöntelek, igaz már beszéltünk!

Szexin szerelő Majácska egy tündér! :lol: :lol: :lol:

A halálfejes cuccok nem jönnek be, olyan flúgom van miszerint a negatív dolgok :twisted: /halálfej/ :twisted: bevonzzák a negatív energiákat. Nálunk Gáborka halálfej mániás, állandóan ilyen pólókban jár. Ő egy rocker! Istenem, ezt is meg kell élni!

Fatima: nagyon ügyes vagy, hogy sikerült a csomódat megszüntetni. Pár napja nekem is volt, de eszembe se jutott segítséget kérni, pedig ha valakinek nagy mellei vannak ………….. :? :oops:
Nekem úgy oldódott, hogy meleg fürdőt vettem, majd a zuhanyrózsával el kezdtem masszírozni /meleg vízzel/. Utána gyorsan fejtem. Így is két napig fájt. A kórházi csecsemősömnek nincs a munkaköri leírásában, hogy az utcáról betérő anyák csomóit elmasszírozza, viszont ha az ideje engedi + még az emberség is előjön akkor segíthet. Már az is valami, hogy a mellszívót kölcsönadta, hiszen nem vagy osztályon fekvő. Egyébként azok a gépek sokkal hatékonyabbak, mint a boltban kaphatóak. Valóban mélyről kiszívja, nekem is ilyen van, még a fiúktól maradt, de még így is begyulladt.

Niki: nagyon jó, hogy jöttél! + nagyon jó, hogy szoptatasz!!!

Emmácskának boldog hófordulót!

Csillagszemű Marci gyönyörű!

Szia Zsófi! Tehát csak fél év a suliban! Lassan nem marad tanár.

Gyerek nélkül: megértem Zsófit. A fiúkat először egy estére 6 évvel :oops: :oops: ezelőtt hagytam otthon a barátnőmre. Végig a telefont néztem. A mamákhoz sem mehettek. /Ez már nem egészséges, Ákosnál nem várunk 8 évig/

Kajci: pár napja megkóstoltuk az őszibarit pár kanállal. Na, ebből lett a botrány, mert ő még többet akart.

Éjszaka: az egész éjszakát végig morogta mint egy vénember. Haláli volt, mert nem volt ébren. Elegem van a hálótársaimból!!! :lol: :lol: Apa horkol, Ákos morog, még jó, hogy a nagyok szobája messze van! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Mircike! Olyan édes vagy!!!! Igazi jogászka!!! És bírom, ahogy leírtad a véleményedet. Azt is tudom, hogy nem rossz indulatból írtad, hogy marhaság az, ha panaszt teszek. Igazatok van, hisz tényleg nem feladata egyik csecsemősnek sem engem masszírozni, DE azt tényleg mondhatta volna a telefonban (még ha nem is hagytam magam lerázni), hogy nem tud többet segíteni, mint hogy odaadja az elektromos mellszívót. Azért nem mentem volna be. A kézi fejő gyorsaságát én tudom szabályozni, az elektromosnak meg csak az erősségét lehet, így nekem az sajnos nem vát be. Arról nem beszélve, hogy először a csomókat kell fellazítani, utána tud csak kijönni a tej. Na ez az, ami nem ment nekem hiába gyötörtem a mellem egy csomó ideig. :(
Szóval rövidre zárva: az fájt ahogy beszélt velem és ahogy magamra hagyott a bajommal. Ha ott láttam volna rajta, hogy segítene amúgy csak nem teheti, mert sok a dolga, akkor nem rágtam volna be, de amikor azt mondta, hogy szerinte az segítség, hogy odaadta a mellszívót.... Na akkor durrant el az agyam!!! :evil:
Mostmár kitomboltam magam és úgy gondolom, hogy a panaszlevél írás helyett inkább magammal és Tarekkel foglalkozok. Az egész nem ér ennyit. Max annyit lehetne javítani a helyzeten bent a kórházban, hogy ha valaki ilyen problémával fordul hozzájuk, akkor ők mint csecsemősök tudjanak infot adni arról, hogy hol tudnak segíteni. És akkor a bajban lévő anyuka nagyon hálás lesz!!!! :)

Amúgy köszi mindenkinek az együttérzést! És naná, hogy büszke lehet Tarek az anyujára, hogy megoldotta egyedül! Én is az vagyok magamra!!!!

fatima

Köszi Mindenkinek!
Majd jövök, most dolog van, aztán irány a Bethesda.

Kép
niki30

Edus most nézem, 37. hét. Nagyon szorítok Nektek!

Kép
niki30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?