Új privát üzeneted érkezett!

Kisfiammal(14 hónapos) hosszú repülõút elõtt állok. Háromszori átszállás, kb18óra repülés...Ha van valakinek tapasztalat ilyen ügyben, kérem segítsen! Ötleteket, tanácsokat szeretnék kapni. Köszönöm.
I.Á.
 


Meg mindig erdekel, vagy mar regen tul vagytok rajta? Ha igen, akkor hogy sikerult?
Névtelen
 


Valóban régen túl vagyunk az utazáson és hát...nem volt egyszerû. Igaz én bírtam nehezebben! Amitõl féltem az a füldugulás, hányinger, hányás stb, szerencsére egyik sem volt.Viszont igen rossz tapasztalatokat szereztem a személyzetekrõl. Lufthansaval és United Airlines-szal mentünk, összesen hat különbözõ gép stewardaival és stewardeseivel volt szerencsém megismerkedni. Sajnos azt kell, hogy mondjam 90%-ban már amikor megláttak kiült az arcukra, hogy " na, itt egy gyerekes. Ez pluszmunkát jelent. " Abszolut nem voltak segítõkészek, a babakocsit mindig velem pakoltatták el, a táskáimat nem vették el, nem segítettek felpakolni a tárolóba, a gépnél órákig várattattak, mire megkaptam a babakocsit, az átszállást így majdnem lekéstem, sõt egyszer bezárva találtam magunkat egy zárt folyosón, de ez már a földi személyzet hibája volt és egy külön történet. Ja , és az elõre lefoglalt bébikosaras ülésért közelharcot kellett minden alkallommal folytatnom és a szintén elõre lekért segítséget az átszálláshoz nem kaptam meg. Egyetlen pozitívum a München-Bp járata volt ( ami sajnos csak egy óra volt a 20-ból). Itt kisfiam a 20 évesnek tûnõ fiú! személyzettõl játékot es csokit kapott és szabaidejében odajött játszani vele engem kicsit tehermentesíve. Neki ezúton is köszönöm, bár nem hiszem, hogy babanet olvasó.
És akkor még a kifejezetten gonoszkodó és rosszindulatú amerikai utastársamat még nem is említettem, de nem is fogom. Sajnos a repülés nem egy bababarát dolog, ezt én is tudom. De némi mosollyal lehetett volna segíteni.
I.Á.
 

 
 

I A!
HAt ez nem valami jo hir,mi is lassan keszulunk haza es elottunk is kb. egy majdnem 24 oras utazas es nem alvas all.Az en kislanyom 18 honapos.
Hu de felek en ettol.NEm eleg az ember baja,hogy a gyermeke nyuglodik,mert nem tud rendesen aludni,de meg csak nem is segitenek?
Nekem azt mondtak,hogy mar babakocsit sem lehet felvinni az utasterbe,csak a csomagok kozott lehet.Regen a kisgyerekeseknek kulon volt hely pont a babakocsi miatt,de ez allitolag megszunt.
sziasztok
Kriszta anya
Kriszta anya
 


Kedves I.A es Kriszta anya!
Erdekes, hogy nekem meg nagyon jo tapasztalataim vannak.Az egyik gyerekkel 3 honaposan, a masikkal 7 honaposan repultunk eloszor Europa-Amerika utvonalon. Mondjuk minel kisebb, annal egyszerubb, mert joforman vegigalussza az utat, a monoton zugas, az allando mozgas miatt.Eszik-alszik-nezelodik-alszik. Ha idosebb akkor mar sokkal nehezebb,plane amikor mindig csak menni es menni akar.
A tengerentuli jaratokon altalaban az elso sorban kapnak a kisgyerekesek helyet (mert az tagasabb), es nekunk mindig volt a felfuggesztett babakosar amig olyan koruak voltak. A segitokeszseg nekem altalaban elfogadhato volt, talan eppen a MALEV jaraton voltak udvariatlanabbak,utalatosabbak.Nekem az amerikai legitarsasagok mindig kellemes csalodast okoztak.A Lufthansarol viszont sok rosszat hallottam.Kép
Nekunk alatlaban 18 oras utak voltak.Szerintem jobb, ha tobbszor szall at az ember, mert a gyereknek az "elmeny",hogy mindig "tortenik valami".Szoval nekem tenyleg nem volt olyan problemas ,mint ahogy sokan meselnek ilyen utakrol, pedig egyszer hatalmas viharba is keveredtunk.
CA
 


A sok átszállás tényleg jól jött, izgalmas és érdekes volt a sok ülés után. Csak én egyedül mentem a fiammal, és így a cuccolásból már elegem volt. Visszafele legalább már nem kellett kivenni a bõröndöket!
Kriszta anya! A babakocsit nem kell feladni, a gép ajtajában elveszik és elméletileg meg is kapod leszállás után szintén az ajtóban. Így az átszállásnál be tudod ültetni a kislányod. Nekem nagyon jó volt így, mert ugye csak két kezünk van sajnos.Mindenképpen kérd már a foglalásnál (amit CA is írt) a bébikosaras ülést. ( Elsõ sor!) Nálam ugyan túlkönyvelték (?) és többen is ültünk volna egy helyen. Várakozás, szervezkedés, kis kiabálás és kitartó ragaszkodással megkaptam.
Valószínû neked fárasztóbb lesz az egész, a lányod élvezni fogja a nyüzsgést.Jó utat!
I.Á.
 


Sziasztok,

Mennyi idos korig, illetve sulyig lehet hasznalni a baba-kosarat? A kisfiam het honapos lesz amikor eloszor fogom latogatoba vinni Magyarorszagra. Harom kulonbozo jarat, 20+ ora a levegoben - nem hiszem, hogy a gyerekulesben kenyelmes lesz neki. Ti vittetek a gyerekulest?

Azt is szeretnem tudni, hogy tudtatok-e szoptatni a babatokat fel es leszallaskor? Most Thanksgiving-re is repulni fogunk egy masik allamba, akkor lesz Jordan 5 honapos-remelem meg szoptatni fogom...

Judit
Judit
 


Sziasztok!
Ez a bebikosaras ules engem is erdekelne jobban,bar nem tudom,hogy az en 18 honapos lanyom ezt hogy birja.Az oke,hogy jarkalni fog a gepen,en inkabb az elalvastol felek,mivel nem a megszokott helyen lesz.Mi is atszalunk,es mi a KLM-mel megyunk.
IA!'Ez a babakocsi leadas akkor jo,mert ugyis csak 1 orank lesz az atszallasra,es akkor nem kell meg azzal is szenvedni.Bar abban tudna igazan aludni vizszintesen,de hat nem lehet,mert nem engedik.Kép
udv
Kriszta anya
Kriszta anya
 


Sziasztok!
Nem tudom, hogy a bébikosár hány kilóig használható, de szerintem a légitársaságnál meg lehet kérdezni. Az én kisfiam 15 hónapos volt és úgy tíz kiló körüli amikor használtuk. Igaz nem aludt benne, de legalább abban ült elöttem. Könnyebben tudtam szórakoztatni, amikor a sétálást már megunta. Etetni is egyszerûbb volt, mint kézben. Az elalvás kifele volt probléma ( USA felé ), mert világos volt. Csak hosszas küzdés árán ringatva sikerült. Visszafele sötétben már nagyon " rutinosak " voltunk.

Judit! Biztos, hogy tudsz szoptatni fel- és leszállás közben. Sajna én már nem szoptattam, de itattam. Nagyon jó füldugulás ellen! Gyerekülést mi már nem vittünk, de öt hónaposnak vinnék. Talán. Attól függ mennyire mozgékony, mert ha mindig ki akar jönni csak útban lesz. De ha szeret benne ülni és otthon is használjátok akkor feltétlenül.
I.Á.
 


Sziasztok

En tavaly repultem 3 lannyommal legkisebb 7 es fel honapos volt. En vittem neki a gyerekhordozot. Mi annak ellenere hogy agyas helyet kertuk KLM-nel nem azt kaptam. Sot az ablak melle kaptam 2 helyet nagylanyaimnak es masik sorba egy harmadikat magamnak olembe a kicsivel. Szerencsere vegul nem volt tele a repulo igy a gyerekulesbe bekotve vegul atultetek a lanyaim moge. Sajnos babakocsimmal is jol megszivtam, mert ugy gondoltam egyertelmu hogy ha beszallasnal nalam van akkor kiszallasnal is kerem. Hat nekik nem volt az. De igy legalabb gyerekulesbe elvolt a kisholgy 8 orat mig vartunk a csatlakozasra. A gepen a szemelyzet nagyon kedves volt. Kicucolasnal utastarsak segitetek osszeszedni a csomagjaimat. 2 kiskocsira fert csak fel vegul az osszes csomagom benazgatasomat latvan a vamtisztek jottek es segitetek kocsiaimat kitolni Budapesten.
Visszafele kicsit konnyebb volt mert ferjem velunk utazott. Kicsi lany ekkor mar 9 honapos volt. Igaz sajnos o a repulo masik vegebe kapta a helyet igy nagyreszt egyedul voltam. De az utasok segitetek szorakoztatni kicsilany. Mikor kicsitol nem tudtam nagyoknak segiteni az etkezesbe, akkor a szomszed sorbol mindig akadt segitseg. Egyetlen egy szepseg hibaja volt dolognak ekkor mar dugig volt a gep es nem volt kicsilanynak kulon helye tizen x orat az olembe toltott. Igaz mi nem vettunk neki teljes jegyet csak azt a par szazalekost es hiaba ugy kertuk hogy kosaras helyre kerjuk magunkat nem azt kaptuk es meg ferjem keresere se sikerult azt megkapni. A vegen mar a pokolba kivantam az utunkat.
En mindket esetbe tudtam a holgyet szoptatni. Vittem egy vekony takaroszeruseget es azzal takartam el magam. Odafele jol jott feny arneykolasnak is hogy volt nalam pled ez az. Igy mikor felkapcsoltak a fenyeket se kelt fel a kicsi lanyom.

Napocska
Napocska
 


Jo feledekeny vagyok. Szoval szerintem ha feltehetoleg fogsz kocsival utazni es ebbe az ulesbe kotned meg be a gyerkocot akkor erdemes vinni es fel is vinni a gepre. Igy nem terheli a pogyasz meretedet es nem vagy gondba honnet szerzel gyerekulest neki a kocsihoz. Nekem ez volt az elso ervem amiert vittem, de aztan kulon jol is jott a gepen is.

Napocska
NApocska
 


En szerintem kb masfel eves korig (kg-re en sem tudom) lehet hasznalni a fuggo kosarat.Nagyobb gyereknek mar nem kenyelmes,meg nem is fer bele.
Nem pontosan ertem,hogy gondoljatok a gyerekulesben valo utazast.Ugyanis ha ket evesnel fiatalabb a baba,akkor ugye nem kell neki venni repulojegyet- sajat ulest- vagyis NINCS hova raknod,csatolnod az ulest!Ugy emlekszem nalunk egyszer,amikor mar 2 eves elmult es volt sajat ulohelye,akkor felengedtek a gyerekulest,de nem igazan valt be,mert ha nem szunyokal vagy ul benne nyugodtan,hanem inkabb felallna,vagy ugralna a "rendes ulesen" akkor csak utban van.Hova rakod??? De azt hiszem minden legitarsasag maga donti el,hogy felengedi-e a gepre.
Ha a Mama oleben ul a baba,akkor adnak egy speci baba-biztonsagi ovet,amit a sajatod kiegeszitesekent hasznalsz,es nagyon szigoruan ellenorzik,hogy be van-e kotve.Megmondom oszinten nekunk azok voltak a legnehezebb percek,amikor fel-es leszallaskor MUSZAJ volt bekotni magunkat,es a gyerek meg uvoltott es megfeszitette magat,mert o nem akarta.Kép Marha jo volt,hogy mindenki minket bamult,a gyerek meg voros fejjel uvoltott,es nem akarta abbahagyni! Kép
Amugy altalaban nekem kellemes emlekeim vannak a repuloutakrol,minel nagyobb lesz a baboca,annal okosabb es o is elvezi a repulest.Kép
Atszallasnal meg kerdezzetek meg a repuloteren az informaciot,hogy hol van baba-szoba vagy nursery,mert nagyon sok nemzetkozi repteren szenzaciosak vannak (pld.London,Frankfurt,Zurich),mashol meg (pld.New York -ez szegyen!!!) egyaltalan nincs lehetoseg par orat kellemesen,kenyelmesen eltolteni kicsi gyerekkel.
CA
 


CA
En a fules ulest vittem a 7 honaposnak. O szuperul szunyalt benne. Visszafele mikor meg nem volt kulon ulohely akkor siman feltetek a csomagok koze az utaskiserok. Frankfurti gyerekszoba eleg szep, habar szerintem eleg koszos volt ahol a nagyobbak voltak. En meg sok kozelkeleti gyerek utan a kisagyas szobaba nem raktam volna be a gyereke a kisagyba az agynemukkoze. Nekem peldaul akkor is szuperul aludt a holgy a fules bebiulesbe. Mondjuk en eleve elbenaztam mert en Frankfurtba nem kaptam vissza a kocsim igy igencsak jol jott hogy legalabb gyerekules ott volt. Az atszallas 8 orajara.
Napocska
napocska
 


Hány hónapos terhesen lehet már repcsizni? És meddig?


Márti
Névtelen
 


A múltkor azt olvastam, hogy az 1. 3 hónap nem tesz túl jót. Bár én mindkét terhességem alatt repültem az elején, ez nyilván nem jelenti azt, hogy veszélytelen, ha esetleg beágyazódási, megtapadási gondok vannak. A végén pedig úgy tudom, hogy a 7. hónap után már csak orvosi papírral lehet.
rjuli
 


Szia Márti,
és érdemes megkérdezni a légitársaságot is, hogy elvisznek-e, mert vannak olyanok, akik egy bizonyos terhességi idõt betöltve már nem vállalják.
Ágci

Kép
 
 


A Lufthansaval pl. a 36. hetig repulhetsz, utana mar csak orvosi engedellyel, de akar meg a kiiras napjan is.
A terhesseg alatti repulesnel arra figyelj, hogy a repulout alatt is igyal sokat, nehogy kiszaradj, es mozgasd at magad neha, ha hosszabb a repulesi ido!
Es folyoso melletti helyet kerj, egyreszt, mert konnyebb kimaszni, masreszt, mert allitolag ott alacsonyabb a kozmikus sugarzas!

Zsuzsi
 


Sziasztok !

Hosszabb idore szeretnénk külföldre menni augusztusban születendo kisbabánkkal. Tanácsotokat szeretnénk kérni, milyen "idos" korában induljon útra a pici?
Repülovel mennénk Párizsba, több hónapig maradnánk ott. Mennyire viselné meg szerintetek a repüloút ha 1/2/3 hónapos korában indulnánk és miket kellene vinnünk ilyen hoszzú kinttartózkodásra?
Van e olyan eletkor, ami alatt nem szabad repülni egy kisbabanak (pl.: 6 hetes koraig vagy valami ilyesmire gondolok)?


Elore is köszi a válaszokat.
 
 


4-6 hetes kora elott szerintem semmikepp sem! Egyreszt mert 6 hettel a szules utanig tart az un. gyermekagy, amikor a mama es a baba nagy nyugalom kozepette ismerkednek, tanuljak az ujdonsagokat! Maga a repulout nem szokta oket megviselni, ebben a korban altalaban vegigalusszak az egesz utat! A kinti helyet ugyanugy be kell rendezni, mint az itthonit. Ugy ertem legyen ott is minden, ami kell(het) a babanak. A kisagyon at a kadon keresztul a koromolloig minden! Az "eloors" keszitse elo a terepet az erkezesetekre, tehat amikor belepsz a kinti lakasba frissen huzott, mosott- vasalt agynemube/agyba tudd betenni a picit, es neked se kelljen ket heti adag edenyt frissen elmosogatni!
Jo lenne, ha kizarolagosan szoptatnal, nagyon egyszeru, kenyelmes taplalasi forma ez! Kép Javaslom addig ne indulj utnak, amig a szoptatas nem megy teljesen flottul (persze lehet, hogy ezt csak azert mondom, mert nekem a kezdetek mindig nagyon nehezek voltak)!
Az utazashoz olyan idopontot valassz, amikor a baba a legnyugodtabb, es te is kipihent vagy. A delelott altalaban a legalkalmasabb. Legyen egy jo hordozokendod, hogy ne kezben kelljen tartani vegig a dedet! Nemely legitarsasag megengedi, hogy autos hordozoban legyen a baba az ut soran. Ekkor helyet is kell venni neki ugy tudom.
A hordozokendoben egy kis gyakorlattal diszkreten szoptatni is tudsz, felszallaskor, leszallaskor erdemes is- egyreszt a fuldugulas miatt, masreszt mert biztonsagot nyujt a picinek!

Zsuzsi
 


Sziasztok!
Augusztusban hosszabb utazást tervezünk, igaz nem repülővel, de nem találtam más topikot erről.
Kb. 12-14 órás út lesz, autóval megyünk.
A kisfiam 5 hónapos lesz akkor. Szerintetek mennyire fogja őt megviselni a hosszú utazás? Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
 
 


ziasztok!
egy kerdesem lenne hozzatok!november vegen fogok szulni.sajnos egyedul leszek,mert az apuka kulfoldon dolgozik.a kerdesem a kovetkezo:mennyi idos babaval lehet szerintetek repulni eloszor?nem olyan hosszu az ut,mindossze 2ora.jobb lenne inkabb autoval menni?(kb.20ora)
remelem lesz valaki aki tud nekem ebben segiteni!
valaszokat elore is koszonom!

Nori


Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, van-e valakinek tapasztalata, Poszonyból készülünk Londonba repülővel 13 hónapos kisfiammal.
Mennyire szigorúak a biztonságiak? Babakocsi szállítása? Mire lehet számítani az út során?
Köszönettel
viky78
Győr
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron