Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

El vagyok kenõdve mert most meg olyan gyógyszert kaptam hogy namégKép
Egy homeopata gyógyszer neve: cuprum metallicum 9.A gyógyszertárakban nem is lehetett kapni, csak megrendelésre. Semmi útmutató nincs hozzá, de a dokim azt mondta nem ártalmas a babára. Most a másik topikban rákérdeztem a dokira, kíváncsi vagyok mit ír rá....
Eddig még senkitõl sem hallottam, hogy ezt szedné. Kis golyócskák amúgy és érzékenyen kell velük bánni. Hát nem tudom be merjem e venni.
A pocim még mindig keményedik, igaz ha nem pihenek sokat jobban. Ígyhát pihenek pihenek pihenek....csak nehéz megállniKépde persze tudom m, hogy a baba miatt meg kell.)Szóval kicsit szomorkásabb vagyok mostanában.Kérdezni akartam, hogy olyan listátok amit a kórházba kell vinni és utánna itthonra beszerezni( értem itt kenõcsõk stb...) van e neketek ? Igaz a várandós kismamák könyvében fel van sorolva egy két dolog, de az nem részletes, meg nem aktuális annyira szerintem...
Még semmit nem vettemKépneki kéne látni, még van erõm, de járkálni sem túl jó.Hát majd lesz valahogyan. Másra nem akarom bízni, én akarok mindent megvenni!
Vigyázzatok magatokra és pihenjetek sokat.Remélem jól vagytok!Kép

Anita
anita77

Minke!

Az elõbb lemaradt: már én sem fürdöm csak zuhanyozom. Nem jó a kicsinek a meleg víz én úgy tudom, vagyis a méhszájnak sem.Pedig én is imádtam a habos fürdõket...
Marad a zuhany.
Anita
anita77

Sziasztok!

Kicsit eltûntem, de azért vagyok, én is pihenek amennyit csak tudok, de néha nem lehet. Holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, mi lesz.

Minke,
én is csak zuhanyozom, én is úgy tudom, hogy a forró fürdõ nem jó a babának, meg aztán nyitott méhszájnál a kórokozók könnyebben bejutnak úgy.
A MagneB6-ról meg annyit, hogy van a Béresnek is egy Magnézium+B6 készítménye, én majdnem összekevertem a kettõt, de vigyázni kell, mert ez utóbbiból csak egyet kell bevenni egy nap (ebben 250mg Mg van, a MagneB6-ban 50mg van tablettánként).

Anita,
ha jól tudom, a homeopátiás szerek nem ártanak általában, mert olyan kevés bennük a hatóanyag, mert az a lényege az egésznek, hogy stimulálják a szervezet saját gyógyító rendszerét. De azért persze jobb az elõvigyázatosság. A beszerzendõ dolgokról egyszer írt valaki a friss kismamiknál, én kimentettem, ha gondolod elküldöm, vagy akár ide is felrakhatom.

Azt én sem értem, hogy a hajolgatás miért rossz, de mióta írtátok, én is kevesebbet teszem.

Vigyázzatok magatokra, és pihenjetek ti is sokat!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Minke!
Köszi, hogy leírtad.

Anita!
A homeopátiás gyógyszerek tuti nem ártanak a babának, mert semmi gyógyszer nincs benne. Terhesség és szoptatás alatt is lehet szedni nyugodtan, sõt babáknak is. Csak tényleg figyelni kell, hogy minden utasítást betarts. Egyébként ilyet még nem hallottam, hogy erre is vannak golyók. Kép
Pihenj, amennyit csak bírsz! Kép
Otthonra a babának a gyerekorvos ír majd fel kencéket, legalábbis nálunk így volt. Írt fel fürdetõkrémet, popsikenõcsöt, D és K vitamint. Ha még nem esik le a köldökcsonk a kórházban, akkor írnak rá hintõport. Magadnak nagyon hasznos a Garmastan kenõcs a cicikre, nekem nagyon bejött. De vidd magaddal már a kórházba is.
Az meg, hogy a kórházba mi kell, az a kórháztól is függ. Biztos kell betét, hasznos a hálós bugyi, kell köntös, papucs, tisztálkodószerek, nálunk adtak hálóinget, igaz, én vittem, de a kórházit használtam, mert naponta 2 tuti elment. A babának nekünk kellett vinni pelust. Most csak ennyi jut eszembe.

Én sem fürdök már, csak zuhanyzom. Kép

Ildianyu
ildianyu

Hali!

Ma voltam dokinál, szerencsére nem rosszabb a helyzet, méhnyak 2 centis, méhszáj továbbra is zárva.Kép A keményedéseim még mindig megvannak, sõt néha elég erõsek és gyakoriak, úgy vettem észre, hogy az idõjárás is befolyásolja. Azért remélem, hogy ennél rosszabb már nem lesz, a lényeg végül is az, hogy a méhnyak és a méhszáj okés legyen. (Van aki azt írta, hogy õ végig keményedett a 7. héttõl, és még fájt is neki.)

Most megyek, mert kispapi játszani szeretne.KépKép

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szióka!

Zsizsa!

Nagyon megköszönném ha el tudnád nekem küldeni a listát, persze csak he nem terhellek vele nagyonKép
Mellesleg a keményedésrõl már én is annyi véleményt hallottam, hogy gyõzzünk eligazodni rajta.Nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi bajunk vele, tényleg csak a méhszáj ne nyíljon ki. de majd nem engedjük nekiKép
örülök, hogy rendben van mindenKép

Ildianyu!

Köszi az ötleteket, mindig jól jönnek ámKépAranyos vagy, hogy leírtad.Neked lehet, hogy természetesek már ezek a dolgok, de nekem még nagyon újKép

Képzeljétek , elkezdtem a homepátiás készítményt szedni, most várom a hatásátKép
Ti milyen gyógyszereket szedtek?
Mert nekem a magneB6-on kívûl még kell vasat, éa Elevit vitamint. Szerintetek nem sok ez már?
De a doki bizotsab jobban tudjaKép
Vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokatKép
Anita
anita77

Anita!

Az én dokim most volt valami konferencián, ahol azt mondták okos emberek, hogy vasat folyamatosan kell szedni (folytattak valami kutatást, ami kimutatta). Az Elevit szerintem csak jót tesz, majdnem olyan, mint hogy a párom Centrumot szed (ugye nem õ a terhes, ezért nem ElevitetKép), hogy meglegyen a napi vitaminadagja (bár csak két naponta szedi). A plusz magnézium meg a keményedésekre jó (azaz az izomgörcsökre úgy általában). Szóval szerintem nem sok. Akkor küldöm emailben a listát, meg a keményedésrõl is küldök egy cikket, amit találtam a neten.

Szép napot mindenkinek ebben a csúnya idõben!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

De jó, hogy Veletek minden ok.

Most jöttem a dokitól, és nekem sajnos rosszabb lett a méhszájam. Kép Úgyhogy kell szednem a Seduxent. Kép
Szerintem egyébként ha nem nyílik a méhszáj, akkor nem is rossz a keményedés, addig is gyakorol a méh. Én úgy gondolom, akkor van baj, ha elkezd nyílni.
Továbbra is keményedésmentes éa nyílásmentes heteket! Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok lanyok!
Csak ugy vegigszaladtam a topicon es irok is hatha, egy kis erot meritetek a tortenetembol. 12 hetes terhes voltam amikor kideritettek ,hogy ket szarvu mehem van, minek kovetkezteben sokkal kisebb helye lesz a babamnak, plussz rovidebb a mehnyakam egy korabbi mehszajseb mutet miatt,es meg kemenyedeseim is voltak ez ido tajtol folyamatosan a terhessegem vegeig. Az orvosok semmi joval sem biztattak, mert ketszarvu mehvel eleve nagyobb a veteles ,koraszules eselyees hat meg ehhez a rovid mehnyak ,meg a kemenyedesek......stb. Sokat kellett pihennem,bar nem fekudtem agyban,minden nap setaltam egy kicsit,de csak nagyon lassan,es probaltam kimelni magam. a 25 heten kinyilt a mehszajam,be is kellett fekudnom egy hetre a korhazba...emlekszem nagyon-nagyon feltem. Nekem is elso terhesseg volt. Utana hazaengedtek,de meg jobban kellett kimelnem magam. az orvosok szinte biztosra vettek,hogy koraszules lesz.Tovabbra is kemenyedett a pocakom,magne b-t,es neha seuxent is szedtem.

Mindezek ellenere a 38 .heten szuletett egy gyonyoru kisfiam, minden komplikacio nelkul. Ma mar 9es fel honapos kis cselfes orokmozgo.
Hat nem tudom segitett-e, de remelem veletek is miden ilyen jol alakul majd.Drukkolok Ilka
ilka

Ildianyu!

Most hanyadik hétben vagy? Mit jelent az , hogy rosszabb lett a méhszáj? Talán rövidült? remélem nem nyílt még ki! Az a lényeg, hogy ne csüggedj, ha komolyabb a baj, úgyis segít a doki, addig pedig pihenj nagyon sokat és kiméljed magad!Próbáld úgy felfogni, hogy nem szomorkodhatsz sokat rajta, mert az a picike is megérzi! Én is mindig arra gondolok, ha el vagyok kenõdve, és az õ érdekében próbálom magam jobb kedvre deríteniKépA seduxen mellett mást nem szedsz?
Írj majd, mi történt Veletek!

Zsizsa!

Köszi szépen aranyos vagy , hogy elküldted, remélem a válaszom megkaptad ráKép

Ilka!

Köszönöm szépen a hozzászóllásod, igazán jó, mert annyi féle esetrõl hallottam már, hogy bízom benne, nekünk sem lesz rosszabb és sikerül végig kihordani a picit. ha bármilyen jó tanácsod van gyere, nézzél be hozzán és oszd meg velünk légyszíves. Köszike

Mindenkinek jó hétvégét, és pihenni, pihenni.....
Vigyázzatok magatokra!

Anita
anita77

Anita!

Most vagyok 31+3. Próbálok pihenni, amennyit csak tudok, csak kicsit nehéz egy másfél éves mellett. Kép Néha kicsit kétségbeesem, de egyébként jól elvagyok. Szedek magnéziumot, meg terhesvitamint is. A Seduxent még megpróbálom kicsit kevesebbet szedni, legalább, amíg befejezem a szakdolgozatom, mert tegnap este bevettem egy felet, ma meg alig bírtam felkelni. Kép
A méhszájam eddig 2100 volt, azt mondta, most tovább rövidül, meg tollszárnyira kinyílt. Azt nem kérdeztem meg, hogy az mennyi, mert kicsit megijedtem. Kép
De az vígasztal, hogy ha nagyon rossz lenne, biztos befektetne, mert tudja, hogy otthon nem tudok pihenni. Igaz, így most sûrûbben kell mennem, hogy nézze, mi a helyzet.

Pihizzetek és vigyázzatok magatokra!

Ildianyu
ildianyu

Lanyok!

Meg azt elfelejtettem a multkor irni ,hogy nekem a 17 hettol egeszen a 32-ik hetig ugy kellett aludnom es pihennem ,hogy az agyam vege mind a ket oldalon meg volt emelve(egyszeruen ket teglaval), es igy amikor fekvo helyzetben voltam a baba mindig felcsuszott es nem nehezedett a mehszajra. Kicsit nehez volt az elejen megszokni ,hogy fejjel lefele vagyok, de egy ket het utan mar nem zavart. Az en nogyogyaszom szerint a vegul is sikeres kihordashoz ez nagyon sokban hozzajarult.
A 32 het utan azonban mar nem ajaljak es nem is kenyelmes, mert a baba tul nagy es nyomja a szivet.

drukkolok nektek

ilka
ilka

Ildianyu!

Nekem is sûrûbben kell járnom ellenõrzésre,nálam a méhnyak 1.5 de eddig még zárt volt.Hát nagyon bízom benne, hogy Neked sem lesz semmi baj .Én is magne B6-ot , Elevitet, vasat szedek + most még írt fel homeopatiás készítményt. Néha kicsi sokallom a gyógyszereeket, de ez van.Mindig beszedem õket.Most megyek majd terheléses cukorvizsgálatra a jövõhéten. Szerintem ritka az a kismami , akinek semmi gondja baja nincs. Persze ezt Nekünk így kell elfogadni és bízni abban, hogy nem lesz semmi bajKép.

Ilka!
Köszike , igaz ezt az alvási helyzetet inkább nem próbálom ki. Már így is néha fáj a derekam, ha fekszem.de persze ha a dokim mondaná nem haboznék egy percet sem.
Ha eszedbe jut vmi, szólj és írj Nekünk.Köszike

Anita
anita77

Sziasztok!

Hallottam egy légzésgyakorlatot, ami segít keményedés idején. Jó nagy levegõt kell venni, és a kétszeres idõ alatt kifújni. Vagyis pl. 10 mp-ig szívjátok be a levegõt, és 20-ig ki. Kipróbálom én is. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Anita,
megkaptam a levelet, köszi, terveztem, hogy írok is vissza, de csak hétfõn lesz idõm. Szerintem nem sok a gyógyszered, én is annyit szedek, csak a homeopátiás bogyókat nem.Kép

Ilka,
köszi, hogy írtál, nagyon bíztató!Kép Az emelt fekvést sajnos nem tudom kipróbálni, pedig már én is gondoltam rá, de az ágyunk nem teszi lehetõvé.

Ildianyu,
köszi a légzésgyakorlatot, kipróbálom én is.Kép

Mindenkinek jó pihenést!Kép

Zsizsa
20Kép (már alig várom, hogy 30 legyen)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Hát igazából nem is tudom mit írjak.Tudom, hogy ilyenkor jobb a biztatás és én nem is azért írtam elõször, hogy bárkit is megijesszek.De talán mégis tanulhattok a hibáimból..
Leírtam egy csomó dolgot, aztán meg kitöröltem. Nem tudok tanácsot adni, de elmondom, hogy én mit NEM tettem meg.
Nem pihentem akkor sem ha fáradt voltam, mert rengeteg volt a munkám. Igaz csak a számítógép elõtt ülve,de akkor is.
Nem szerettem, ha a férjem végezte a házimunkát, mert folyton atomtámadás volt a lakásban, hát megcsináltam én. "Csak" egy kis mosás, pakolás, teregetés.
Nem mondtam a fõnökömnek, hogy nem szaladok be egy fél órára elintézni valami sürgõset, mert feküdnöm kellene.
Nem szóltam az orvosnak, hogy sokkal másabb ez a terhesség mint az elsõ, mert mindenkitõl azt hallottam, hogy a második mindig másabb.
Nem vallottam be hogy fájogat, mert azt mondta, hogy befektet a 24. héten és csak 6-7 hét múlva mehetek haza(esetleg) de lehet, hogy szülésig bent kell lennem.
Amikor mégis bementem, nem vertem ki a balhét, hogy most már több a soknál, fájásaim vannak, vérzem és nem használ az infúzió. Azt hittem jó kezekben vagyok.
És végül nem pereltem be, amiért a 25. héten megszületett az amúgy teljesen egészséges kisfiam, aki éretlensége miatt három hétig élt.
Szóval: vegyétek igenis komolyan a tüneteket, mert jobb félni mint megijedni.Inkább csináljatok tíz vaklármát, mint egyszer elbagatelizáljatok valami fontosat.Én is tudom, hogy az esetek nagy részében( százelékot nem tudok de igen magas) teljesen kihordható egy ilyen terhesség, de nagy odafigyelést igényel. És ne higgyetek el olyan hülyeséget, hogy amalyik terhesség meg akar maradni, az meg is marad, amelyik nem meg nem.Igenis lehet tenni érte, azért van az orvos.
Beszéljetek vele, vagy inkább a védõnõvel hogy mi a teendõ, ha mégis korábban indul meg a szülés. Iszopnyúan rémísztõ, amikor nem számítasz rá.Lehetõleg válasszatok olyan kórházat, ahol van koraszülöttek ellátására lehetõség, mert nagyon sokat jelent.
És még valami: amíg bent voltam a picivel a klinikán nagyon sok koraszülött babát láttam, nagyon kis súllyal születve, stb. És nagyon sokat beszélgettem a nõvérekkel, orvosokkal. Azoknak a babáknak ugyanolyan esélye van arra, hogy egészséges babaként menjenek haza mint az idõre születetteknek.Ezért ne rettegjetek ettõl, de tegyetek meg MINDENT, hogy elkerüljétek. A mi esetünk nagyon szerencsétlen, két héttel késõbb születve valószínûleg nem történik ez így.
Nyugodtan kérdezzetek, ha tudok válaszolok.
És mégegyszer: nem ijesztgetni akartam. Ez az életem.
Anikó
meszesné

Szia Anikó!

Hát köszönöm szépen, hogy leírtad az életed egyik legszörnyûbb dolgát. Nagyon sajnálom tényleg ami Veletek történtKép
Írnál majd kicsit bõvebben is róla. Tudod nekem nem szokott fájni a pocom. De érdekel, hogy neked milyen volt a méhszáj helyezted, és váretél is, és az elsõ terhességed milyen volt,és mennyit dolgoztál mellette, és azóta terveztetek e már újabb picit?Meg mindent írj le kérlek ami eszedbe jut, mert hirtelen eszembe sem jutnak a kérdések sokasága amit feléd tennék fel.
nekem keményedik a pocim, pihenek elég sokat, igaz nem fekszem állandóan.Meg kisebb munkákat csak csinálgatok pl: fõzés, mosás kisebb takarítás, de tényleg csak nagyon módjával.Sétálni sem nagyon megyek, csak ha nagyon fontos , de vannak dolgok ahová fontos elmenni.Szerinted még ez is sok?
Írj kérlek, ha lesz idõd. Azóta hogy vagytok?Remélem már kezded átvészelni a Veletek történteket.Vigyázzatok magatokra.
Köszönöm mégegyszer:
Anita
anita77

Szia, Anikó!

Én is köszönöm, hogy meg tudtad velünk osztani ezt a szörnyû eseményt, azért, hogy tanuljunk belõle. Tudom, hogy ilyenkor nem lehet semmi vigasztalót írni, nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek. És köszönöm, hogy válaszolsz a kérdéseinkre.

Én is azt szeretném még megkérdezni, amit Anita, hogy neked milyen volt a méhszájad állapota, amikor észrevették, hogy gond van, és hogy ezt hányadik héten fedezték fel?

Remélem, hogy már kicsit jobban vagytok, és hogy nem mondtok le arról, hogy legyen majd még egy kisbabátok.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szióka Zsizsa!

Végre rádtaláltam, nagyon el voltál tûnveKép
Igaz én kicsit mégres vagyok most a védõnõmre, mert majdnem a sima vérvétel helyett terheléses vércukor ellenõrzésre küldtek el. Pont múlt héten voltam tanácsadáson és a védõnõm sem és a dokim sem volt ott, csak helyettesítõk. Így olyan beutalót kaptam tõlük vagyis olyat adtak. Az a pláne, hogy hogy elõtte voltam a dokim magánrendelõjében és megbeszéltük, hogy csütörtökön menjek tanácsadásra és majd ott kapok beutalót. Persze õ nem tudhatta elõrre, hogy nem lesz. De ha vki nem a saját orvosához megy, akkor akár mintha a szomszédba mentem volna át kb. Meg sem nézte a kiskönyvet az orvos, hanem csak írta a beutalót. Még az a szerencse, hogy a védõnõt felhívtam, hogy ilyenkor mi a teendõ( éhgyomor stb...)és õ kérdezte, hogy talán magas volt a cukorszintem?Meg az csak akkor kell ha magas, mert akkor terhelik a szervezetet, hogy hogyan reagál. Szóval olyan mérges lettem , gondolhatod. Erre még rájön, hogy megkérdezte hogyan is vagyok , és mondtam neki, hogy a keményedéseim még mindig vannak, erre õ : nagyon vigyázzak, mert ez oxigénhiányos állapot a babánál és hogy forduljak az orvosomhoz. De teljesen rámhozta a frászt. A pláne az, hogy én most 3 hetente járok a dokimhoz méhszájellenrõzésre és õ is tud róla mármint a keményedésekrõl. Akkor meg nem tudom miért kell megijeszteni az embert.A doki is azt monta, hogy nem kell állandóan feküdni, pihengessek sokat, ne csináljak semmi megerõltetõt....
Ezt próbálom be is tartani.Azt hozzá kell tennem, hogy a Védõnõ kb 2 hónapban egyszer jár hozzám. El tudod képzelni mennyi jó, és hasznos tanácccsal látott már elKép
Na de nem panaszkodom.
Ha tudsz még olyan listát is esetleg küldeni , ami a pici bevásárlásához kell( mert amit a kellékekrõl küldtél az nagyon tutiKép ) akkor megköszönném.
Ne haragudj, hogy panasznapot tartottam, de nagyon felidegesítettek ma.

Remélem nálatok minden rendben van.
Persze mindenkinél , bízom benne, aki a sorainkat olvassa.
Vigyázzatok magatokra:
Anita
anita77

Sziasztok!
Én szívesen válaszolok bármire amit tudni szeretnétek, de tényleg nem szeretném, hogy rossz hatással legyek rátok...
Köszi, már elvagyok egyébként, nyolc hónapja történt mindez.Az elsõ terhességemmel kutya bajom se volt, két héttel túlhordtam, indított szülés lett, 4250 g, 59cm, császárral.Azt se tudtam, hogy mi az a méhszájkinyílás.
A második terhességemet a hatodik héten elveszítettem, két évvel késõbb mertem újra próbálkozni.
Igazából elõször csak az tûnt fel, hogy úgymond "nem voltam jól".Ráfogtam a sok munkára és a sok stresszre. A háziorvos még táppénzre sem akart írni, a terhesség nem betegség indokkal.
Késõbb fájogatni kezdett a hasam, amire az volt a válasz, hogy a növekvõ baba nyomja az elõzõ mûtéti heget, stb.
A 21 héten vették észre, hogy nyitva vagyok, 211 0,5, vagyis a belsõ méhszáj is nyitott volt már akkor.Pihenést javasolt és MagneB6-ot írt fel.Három hét múlva elmentem újra, akkor már éreztem, hogy valami nincs rendben, már inkább görcsök voltak, de csak napi 2-3.És néha egy nagyon pici rózsaszínes folyás, amit állítom észre se veszek ha nem vbizslatok folyton mindent magamon. Én is állati parázós kismama voltam.Azt mondta a dokim, hogy jobb lenne befeküdnöm a kórházba, de ráérek pár nap múlva is, tegyem rendbe nyugodtan az itthoni dolgokat, nincs olyan nagy baj, csak a biztonság kedvéért kellene. Engem már a frász kerülgetett aznap éjszaka, úgyhogy inkább korán reggel felhívtam és bementem. Délutánra rettentõen bevéreztem, kaptam három adag infúziót, ami hellyel közzel csillapította a görcsöket és elmúlt a vérzés. Hiába kérdeztem, hogy mi a gond, csak ködös válaszokat kaptam, pihenjek. Már pisilni is alig mertem felkelni, de újra jöttek a fájások és a vérzés, úgyhogy két nap huzavona után bejelentették, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, irány a szülõszoba. A saját kérésemre átvitettem magam Debrecenbe a Dotéra, mert ott van koraszülött intenzív. Császárral született a kisfiam is, mindent megtettek az ottani orvosok, de hiába.
Ott tudtam meg, hogy ilyen esetekben erõsebb gyógyszeres kezeléssel még megállítható lett volna a folyamat. Meg azt is, hogy fenyegetõ koraszülés esetén tüdõérlelõ injekciót adnak a kismamának, amivel akár 50%-al nõ a baba esélye.Én ezt sem kaptam, csak már a szülõágyon.
Igazából bármikor szülhetnék-bár a két császár után már csak egyszer próbálhatom meg-mert kellõ odafigyeléssel teljesen megelõzhetõ ez a probléma, de képtelen vagyok rászánni magam.
A monitoromon van az egyetlen fényképem róla és valahányszor ránézek, még mindig nagyon fáj. És valahányszor meglátok egy kisbabát, akkor is, és azt hiszem mindig.
Szóval ez a történet nagyjából.
Igazából nem tudnám megmondani, hogy mi a sok munka meg mozgás. Így utólag azt gondolom, hogy minden sok, de ezt nem lehet általánosítani és nem lehet hónapokig rettegve feküdni, hogy nehogy történjen valami.Azért azt mondom, hogy ha tényleg gond van bárkinél is, legalább a 28-30 hétig nagyon legyetek nyugton, inkább ne legyen otthon fõtt kaja és egyen meg mindent a kosz, de akkor is. Utána már sokkal jobbak az esélyek. És ne legyen olyan, hogy kicsit rosszul vagyok, de ezt még kiterítem befejezem stb. Olyankor mindent letenni, fél-egy óra pihi, aztán max félgõzzel esetleg befejezni. De tényleg. Mert azt ki lehet bírni, de a lelkifurdalást, hogy nem tettem meg mindent, azt nem.A normál terhesség más dolog, tudom hogy más még kapálni jár a nyolcadik hónapban, de ez rajtam nem segít.
Bocsi hogy regényt írtam, ha tényleg nem gond kérdezzetek bármit, amire csak tudok, válaszolok.
Puszi: Anikó
meszesné

Sziasztok!
Én szívesen válaszolok bármire amit tudni szeretnétek, de tényleg nem szeretném, hogy rossz hatással legyek rátok...
Köszi, már elvagyok egyébként, nyolc hónapja történt mindez.Az elsõ terhességemmel kutya bajom se volt, két héttel túlhordtam, indított szülés lett, 4250 g, 59cm, császárral.Azt se tudtam, hogy mi az a méhszájkinyílás.
A második terhességemet a hatodik héten elveszítettem, két évvel késõbb mertem újra próbálkozni.
Igazából elõször csak az tûnt fel, hogy úgymond "nem voltam jól".Ráfogtam a sok munkára és a sok stresszre. A háziorvos még táppénzre sem akart írni, a terhesség nem betegség indokkal.
Késõbb fájogatni kezdett a hasam, amire az volt a válasz, hogy a növekvõ baba nyomja az elõzõ mûtéti heget, stb.
A 21 héten vették észre, hogy nyitva vagyok, 211 0,5, vagyis a belsõ méhszáj is nyitott volt már akkor.Pihenést javasolt és MagneB6-ot írt fel.Három hét múlva elmentem újra, akkor már éreztem, hogy valami nincs rendben, már inkább görcsök voltak, de csak napi 2-3.És néha egy nagyon pici rózsaszínes folyás, amit állítom észre se veszek ha nem vbizslatok folyton mindent magamon. Én is állati parázós kismama voltam.Azt mondta a dokim, hogy jobb lenne befeküdnöm a kórházba, de ráérek pár nap múlva is, tegyem rendbe nyugodtan az itthoni dolgokat, nincs olyan nagy baj, csak a biztonság kedvéért kellene. Engem már a frász kerülgetett aznap éjszaka, úgyhogy inkább korán reggel felhívtam és bementem. Délutánra rettentõen bevéreztem, kaptam három adag infúziót, ami hellyel közzel csillapította a görcsöket és elmúlt a vérzés. Hiába kérdeztem, hogy mi a gond, csak ködös válaszokat kaptam, pihenjek. Már pisilni is alig mertem felkelni, de újra jöttek a fájások és a vérzés, úgyhogy két nap huzavona után bejelentették, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, irány a szülõszoba. A saját kérésemre átvitettem magam Debrecenbe a Dotéra, mert ott van koraszülött intenzív. Császárral született a kisfiam is, mindent megtettek az ottani orvosok, de hiába.
Ott tudtam meg, hogy ilyen esetekben erõsebb gyógyszeres kezeléssel még megállítható lett volna a folyamat. Meg azt is, hogy fenyegetõ koraszülés esetén tüdõérlelõ injekciót adnak a kismamának, amivel akár 50%-al nõ a baba esélye.Én ezt sem kaptam, csak már a szülõágyon.
Igazából bármikor szülhetnék-bár a két császár után már csak egyszer próbálhatom meg-mert kellõ odafigyeléssel teljesen megelõzhetõ ez a probléma, de képtelen vagyok rászánni magam.
A monitoromon van az egyetlen fényképem róla és valahányszor ránézek, még mindig nagyon fáj. És valahányszor meglátok egy kisbabát, akkor is, és azt hiszem mindig.
Szóval ez a történet nagyjából.
Igazából nem tudnám megmondani, hogy mi a sok munka meg mozgás. Így utólag azt gondolom, hogy minden sok, de ezt nem lehet általánosítani és nem lehet hónapokig rettegve feküdni, hogy nehogy történjen valami.Azért azt mondom, hogy ha tényleg gond van bárkinél is, legalább a 28-30 hétig nagyon legyetek nyugton, inkább ne legyen otthon fõtt kaja és egyen meg mindent a kosz, de akkor is. Utána már sokkal jobbak az esélyek. És ne legyen olyan, hogy kicsit rosszul vagyok, de ezt még kiterítem befejezem stb. Olyankor mindent letenni, fél-egy óra pihi, aztán max félgõzzel esetleg befejezni. De tényleg. Mert azt ki lehet bírni, de a lelkifurdalást, hogy nem tettem meg mindent, azt nem.A normál terhesség más dolog, tudom hogy más még kapálni jár a nyolcadik hónapban, de ez rajtam nem segít.
Bocsi hogy regényt írtam, ha tényleg nem gond kérdezzetek bármit, amire csak tudok, válaszolok.
Puszi: Anikó
meszesné

Anikó,

köszi, hogy leírtad részletesen!
Remélem, hogy idõvel enyhül a fájdalom, és vállalni mersz majd egy másik babát, aki egészségesen és idõre fog születni!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa tesója vagyok, õ most kórházban fekszik, mert 1000-re rövidült a méhnyaka. A méhszája még zárt. Keddtõl napi 20-25 keményedése volt és még éjjel is alvás közben. Valószínûleg ennek a következtében rövidült meg a méhnyaka. Most gyógyszereket kap a keményedések ellen (Gynipralt, Seduxent, Magnéziumot + ami a Gynipral mellékhatásait csökkenti), ha ezek megszûnnek, akkor valószínûleg hazaengedik és otthon kell szigorúan feküdnie gyógyszerek szedése mellett.
Azt üzeni, ha többet keményedtek, mint általában, rögtön forduljatok orvoshoz, nehogy baj legyen. Állítólag jobb lett volna neki is korábban befeküdnie.
Zsizsa üdvözöl mindenkit, most egy ideig nem jelentkezik.

Kriszta
Névtelen

Nagyon drukkolunk, hogy mihamarabb már otthon lehessen Zsizsa és aztán ne is lásson kórházat a szülés kiírt idõpontja elõtt!! Az mindenesetre jó hír, hogy a méhszája nem nyílt ki, nagy drukk, hogy azok a fránya keményedések mielõbb megszúnjenek!
Minke
minke

Sziasztok!

Anikó!
Nagyon szomorú, ami Veletek történt! Kép Én is inkább úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni. Azért is írtam, hogy inkább szedem a Seduxent, mint egy túl korán szüljek egy babát. Nagyon jó, hogy leírtad a tapasztalataidat, mert annak ellenére, hogy én azt gondolom, amit az elõbb írtam, nem mindig csinálom így, fõleg egy másik gyerkõc mellett. De most már biztos ezekre is nagyon figyelni fogok. Szomorú, hogy kell, hogy legyen valaki, aki átélte ezt a szörnyûséget, és aztán figyelmeztetni tudjon minket.
Én azért azt megkérdezném, hogy milyen volt az, amikor tudtad, hogy valami nincs rendben? MÁr ha le tudod írni, mert lehet, hogy ezt le sem lehet.

Zsizsa!
Remélem, nem lesz rosszabb a helyzet! Most már tényleg pihenjél, amennyit csak tudsz. Sõt, még többet is. Tényleg jó, hogy nem nyílt ki a méhszáj, de még nagyon sok idõ van hátra, és a megrövidülés után általában már a nyílás jön. Drukk, hogy ne legyen semmi baj! Kép

Ildianyu
ildianyu

Zsizsa, Kriszta!

Remélem hamarosan hazaértek.Nagyon aggódom érted, és nagyon szorítok nektek, hogy ne legyen semmi baj.Hát nagyon megijedtem én is. Persze azért nagyon jó, hogy tesód írt, mert úgyis kerestelek volna már, hogy mmiért nem írsz. meg olvastam, hogy a dokit is kérdezted a másik topikban.Kérlek írj majd ha hazajöttél vagy tesóddat ültesd inkább a gép elé, Te pedig sokt, rengeteget pihenj. Az az egy vigasztal, hogy kórházban vagy és ott jó helyen, figyelnek rád, és ami a legfontosabb, hogy nem nyílt ki a méhszáj.
nagyon szorítok és várlak vissza!
Puszi: Anita

Remélem mindenki jól van, és tényleg pihenjünk sokat, vigyázzunk nagyon magunkra.Tudom, hogy nem ijeszgetni akarnak minket , de sajnos ezek tények és nem kívánom senkinek, hogy rosszra forduljon a dolog.
Írjatok, nekem is vannak keményedések, de már magam sem tudom, hogy mikor kemény is igazán....

Sziasztok: Anita
anita77

Minke, Ildianyu, Anita!

Köszi a biztatást, átadom Zsizsának.

Tudtok valamit az Unosyn nevû gyógyszerrõl?

Zsizsatesó
Névtelen

Zsizsatesó!

Itt is írok pár sort nektek.Hát én nem igazán hallottam még ezekrõl a gyógyszerekrõl. De ha a kórházban azt ajánlották, akkor nyugodjon meg, mert biztosan jó kezekben van.

Remélem mindenki jól van. nekem ugyanúgy vannak keményedések, majd most megyek csütörtökön újabb méhszájvizsgálatra és minden kiderül...
Remélem minden rendben lesz, mert ahogyan közeledik a nap, úgy kezdek aggódni én is.
Szorítsatok majd.
Írjatok, kivel mi történt mostanában, mert érdekel ámKép
Vigyázzatok magatokra.
ja és óvatosan a tûzõ naponKép

Anita
anita77

Zsizsatesó!

Sajnos én sem tudok semmit arról a gyógyszerrõl! Ha Zsizsa egy darabig nem tud írni, azért írj, hogy mi van Vele! Kép

Ma este megyek dokihoz, szorítsatok!

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Zsizsatesó, írj rendszeresen, ha tudsz, hogy mi újság Zsizsával, nagyon szorítunk neki és reméljük, hogy mielõbb itthon lesz már gond nélkül. Sajnos a gyógyszerrõl én sem tudok semmit.

Ildianyu, írj ám, ha megjössz, hogy mi volt a dokinál, szorítunk!

Anta, drukkolok, hogy csütörtökön minden rendben legyen a dokinál!

Én jövõhéten szerdán megyek csak legközelebb méhszájellenõrzésre. Jócskán izgulok,,mert, hát ugye nekem a külsõ méhszáj ki is van nyílva C:31oo már a 17. hét óta, most héten pedig a 24. héten vagyok.

Minke
minke

Még kérdezeni akarta, hogy a máhszáj összevarrásét milyen esetekben szokták alkalmazni, nagy gond esetén tényleg hatásos lehet, errõl tudtok valamit, én csak hallottam, hogy van akinek a méhszáj összevarrása volt a megoldás....

Csak mesélném, hogy teganpelõtt láttam két ikerpicit, akik a 28. hétre születtek januárban, áprilisban hozhatták haza õket a kórházból, annyira picik voltak még most is, de ami eddig tudható semmi bajuk, kivéve, hogy az egyikük nagyon hasfájós. Kép
minke

Sziasztok!

Hát, velünk sajnos semmi jó hír. 1 ujjnyira ki vagyok tágulva végig, 2111. Nagyon félek, most már szedem szorgalmasan a Seduxent, csak nehogy késõ legyen. Szóval lányok, hallgassatok a dokikra, és szedjétek, amit kell. Azért az "megnyugtat", hogy ha már megszületne, nagy valószínûséggel életben maradna, de nem szeretném, ha valamilyen károsodása lenne szegénykémnek. Azt meg Lilivel sem tehetem meg, hogy több hétig kórházban legyünk, és nélkülem maradjon. Ráadásul még nagyon sok dolog van, amit el kell intéznem. Kép

Minke!
Ha jól tudom, a 3100-nál még nincs nyílva a külsõ méhszáj, mert az a 3. szám, a 2. az a nyakcsatorna. De ha valaki nem így tudja, javítson ki.
Úgy tudom, a varrást csak a terhesség elején lehet megcsinálni, hogy hányadik hétig, azt nem tudom. Van egy ismerõsöm, igaz, 20 éve, neki összevarrták, a 16. hét környékén. Állítólag hatásos volt, csak az volt a baj, hogy a szülésnél a varrat helye miatt nagyon nehezen tágult.

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu, hát tényleg nem valami jó a méhszájeredményed. Azért az tényleg megnyugtató, hogy életképes már a babócád így a 3o.héten túl Kép, de megértem az aggodalmaid!
Mennyire tudsz otthon pihenni? A dokid mennyi vagy milyen pihenést javasolt, vagy mit mondott? Hányadik heted is van most pontosan? Te érzel vagy éreztél keményedéseket?

Ez közzé tesze, az Indexen olvastam a Szülés-terhesség topicban valakitõl:

"Szóval nálam úgy volt, hogy valószínûleg alapban rövidebb a méhnyak, mert már az elsõ vizsgálatok egyikén (11. hét) C2000 volt. Aztán a 19. héten már C2100, szóval kicsit megnyílt a külsõ méhszáj, de én közben semmit nem éreztem, nem is keményedtem, és a doki nem is tartott indokoltnak semmilyen pihenést, sõt ajánlotta a sportot. A 32. héten újra csak C2100, és a 38. héten C1111, de lehet, hogy korábban lett ilyen, csak nem nézte a doki elõtte. Azóta viszont változatlanul 1111, csak annyi a változás, hogy a méhszáj felpuhult. De azt is hallottam, hogy ez elég szubjetív vizsgálat, mert nekem volt már "alig egy ujjnyi" is a C1111, meg "bõ egy ujjnyi" is... "
Aki ezt írta a 41. héten túl szülte meg a babáját, valahogy 41+4 nap környékén. Kép

Ildianyu a külsõ méhszájam sajnos nyitva, mert a doki mondta is, hogy külõ máhszáj nyitva, és utána írta be a 31oo-as erdményt.

Én úgy tudom, hogy a 3ooo, 2ooo, 1ooo a méhnyak hosszát jelenti, ezek a számok így pedig a rövidülését. Az elsõ szám után lévõ szám a külsõ méhszájat, majd utána a belsõ méhszájat jelenti, de a negyedik számról fogalmama sincs, hogy micsoda.

Minke
minke

Ezt találtam itt a Babaneten kinn a rendelõben:
"cervicogramm értéke egy négyjegyû szám: elsõ jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkezõ változás) jelölése. A következõ számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külsõ-középsõ-belsõ részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli."
minke

Sziasztok! Örülük, hogy nem ijesztettelek meg benneteket, tényleg nem azért írtam.
Ildianyu: bocs, hogy ezt írom, de én a helyedben hanyatt homlok mennék be a kórházba, vagy legalábbis fel sem kelnék otthon az ágyból. Kell valakinek lennie, aki ott tud lenni a kicsiddel!! Én is úgy gondoltam, hogy nincs és hogy nélkülem nem tudna ellenni a lányom. De mondok neked valamit, amin gondolkozz el. Most max hat hét amit ki kell húznod. Igaz, hogy egy 30. héten született baba életképes, és LEHET, hogy teljesen egészséges lesz, de megkockáztatod hat hét fekvésért, hogy esetleg maradandó károsodása lesz? Az én kisfiam agyvérzést kapott a születése után, tudod milyen érzés, amikor tisztában vagy vele, hogy ha túléli, soha nem lesz egészséges, és magadat tartod hibásnak? Egyébként egy koraszülött babával akár hónapokig is kórházban kell lenni, vagyis nem kell, de akkor hogyan fogsz dönteni, melyik gyerekednek van rád nagyobb szüksége?
Ne haragudjatok, de én ismerem ezt az oldalát is és megölõ ellenségemnek nem kívánom.
Nagyon vigyázzatok magatokra, a terhesség szabott idejû, bírjátok ki! Majd jövök és válaszolok, de most melózok és a fõnök itt vizslat.
Mégegyszer: nem akartam senkit megbántani.Puszillak benneteket! Anikó
meszesné

Sziasztok!

Hát már én is nagyon aggódom, mert nemsokára itt lesz csütörtök és megyek a dokihoz.

Ildianyu!

Ne légy elkeseredve, bízz a dokiban, de ha azt mondja tényleg, hogy kórház ( lásd Zsizsa), akkor menni kell. Valahogyan meg kell oldani, hogy ki legyen a kicsivel otthon. Meg amúgy is ki fogja bírni nélküled az a pár napot, még ha nagyon anyás is.Szorítok neked , hogy minden rendben legyen, de tényleg, lehet, hogy nem is tudsz otthon pihenni sem a kicsitõl annyira amennyire kéne....

Minke! remélem náld is rendben lesz mindenKépVigyázz nagyon magadra!

Meszesné!

Köszönjük, hogy néha néha belátogast és segítségünkre vagy.
igazán rendes tõled, köszönjük.

Jók legyetek:

Anita
anita77

Sziasztok!

Minke!
Hát itthon nem nagyon tudok pihenni, annyi szabadidõm van, amikor Lili alszik, ez délben 1.5-2 óra. Ez alatt viszont most tanulok az államvizsgára. Kép Ma vagyok pont 33 hetes. A keményedéseket akkor érzem, ha odafigyelek rá, ami napközben nem nagyon megy. Nekem egyáltalán nem fáj, meg nem is kellemetlen, csak nagyon ritkán. Úgy szoktam megnézni, hogy lefekszem, és hogy akkor éppen kemény vagy sem. Lilinél egyáltalán nem vettem észre, mert akkor sem volt érezhetõ, és akkor azt sem tudtam, hogy mit kell figyelni.
Egyébként szerintem teljesen egyénfüggõ, hogy milyen gyorsan, meg milyen ütemben tágul a méhszáj. Azért szerintem nem azt kell alapul venni, hogy valakinek már korán kinyílt, és mégis túlhordta, hanem inkább abból kell kiindulni, hogy mindennel csak óvatosan. Persze nem kell állandóan rettegni sem, valahogy meg kell találni a középutat. De ha hirtelen romlik az eredmény, akkor mindenképpen pihenni kell. Nekem tudja a dokim, hogy Lili miatt nem nagyon tudok pihenni, most megyek 3-ra ctg-re, akkor majd okosabbak leszünk. Ha nagyon úgy látja, akkor befektet, hogy pihenni tudjak.
Most már egyébként sokszor van, hogy én fekszem az ágyon, és Lili odahordja a játékokat, és úgy játszunk. Vagy hoz egy könyvet, és azt olvasgatjuk, így egyre többet tudok feküdni.

Anikó!
Teljesen igazad van, egyáltalán nem bántottál meg. Nekem csak az a gondom, hogy Lilit senkire nem tudom hagyni, tök egyedül vagyok vele. Most szedem a Seduxent, és pihenek amennyit tudok. Ha meg a doki befektet, akkor befekszem, ez megéri. Hogy Lilivel mi lesz addig, nem tudom, de majd kitalálok valamit. Én is azért írtam, hogy igaz, hogy lehet, hogy életben maradna a baba, de nagyon nem szeretném, ha valami károsodása lenne. Köszi, hogy írtál.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Fõ a változattosság, képzeljétek tegnapra belázasodtam. Semmi bajom nincs csak felment a lázam 38 fokra.A dokim szerint vmi virus. Így most fekszem szigorúan. Nagyon megijedtem, mikor megláttam a lázmérõn mért eredményt. Még az algopírynt sem akartam bevenni, de adokit hívtam és mondta, hogy nyugodtan vegyem be , mert nem lesz baja a kicsinek tõle. Ti tudtok lázra vmi jót?
Meg azt sem tudom, hogy a héten kéne mennem vérvételre, hogy milyen lesz így a vérképem? Szerintetek nagy gond ha késõbb mennék vérvételre?
Vigyázzatok magatokra, írány az ágy....
Puszi:

Anita
anita77

Sziasztok!

Anita!
Jobbulást! Az Algopiryn tuti jó, meg a Panadol is.

Nekem kicsit jobb kedvem van, megnyugtatott a doki, jó lett a ctg-m. A gyerkõc végig mozgott, és egy fájásom sem volt. Mondta, hogy ez jó hír, de továbbra is Seduxen és pihi. Így most ezt teszem, remélem, segít. Kép
Egyébként amióta szedem a Seduxent, tényleg sokkal kevesebb a keményedés.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Zsizsa még mindig fekszik a kórházban, 9 millió gyógyszert szed és még így is van napi 5-6 keményedése. Az egyetlen informatív doki azt mondta, hogy legjobb lenne, ha 28-30-ik hétig mindenképpen bentmaradna. Õ azért reménykedik, hogy 2-3 hét múlva normalizálódik a helyzet, és esetleg hamarabb is elengedik. De, ha a doki úgy látja jónak, akkor bentmarad végig.

Anita!
Zsizsa úgy tudja, hgoy az algopyron a legjobb a lázra, és a babának sem árt. És ha 38 fok felett van a láz, akkor mindenképpen muszáj bevenni valamit. Szerinte jobb, ha késõbb mégy a vérvételre, mert pár nap nem számít. Õ is egyszer betegen ment el, és rosszabbak lettek az eredmények.

Mindenki másnak azt üzeni, hogy sok pihi, fõleg Ildianyunak.

Zsizsatesó
Névtelen

Zsizsatesó!

Köszi a híreket Zsizsáról! És kitartást neki! Kép

Én most már egyre többet pihenek. Mondjuk a Seduxen hatására nem is nagyon van kedvem rohangálni. Éjszaka is többet alszok, mert már korán kidõlök. Úgy érzem most, hogy kicsit jobb a helyzet. Van néha keményedés, de jóval kevesebb.

Ildianyu
ildianyu

Anita!

Helyesbítek: algopirynre gondoltam, csak helyette algopyront írtam.

Zsizsatesó
Névtelen

Sziasztok!

Zsizsa, drukkolunk, hogy minden rendben legyen, hát ha kórház még néhány hétig akkor inkább tényeg az, minthogy gond legyen, azért szorítok, hogy mielõbb kijöhess, mert semmi gond sem lesz már. Kép

Ildianyu, most mennyi Seduxent szedsz, vagy napi egyet csak most már rendszeresen minden nap?

Anita, remélem már teljesen jól vagy és a láz a múlté.
Tegnap voltál dokinál, mi volt, nem mondott semmmi rosszat, ugye?

Én legközelebb csak szerdán megyek a dokimhoz, már nagyon várom....

Minke
minke

Szisztok!

Sorban válaszolok:

Ildianyu!
Köszi a biztatást, amúgy még minden délután felszökött a lázam, de a doki szerint nem kell aggódni, mert algopyrin nem ártalmas a kicsinek, és valószínû valami vírus okozta az egészet. Szürnyû volt, mert még aggódtam is mellette nehogy legyen a kicsinek vmi baja.
Örülök, hogy jobban vagy már kevesebb a keményedés. Az biztos, hogy legjobb "orvosság" a keményedésre a pihenés. Ahogy most a napokban a láztól sokat feküdtem, jóformán nem is volt keményedésem.Szedjed az orvosságot és nem lesz bajKép
A kicsid is külön üdvözlöm, legyen jó babaKépIldianyu, mikorra vagy kiírva?

Zsizsatesó!

Köszi, hogy hozod és viszed a híreket Zsizsa és közöttünk. Mond meg neki, hogy nagyon aggódok érte, és várjuk vissza, remélem mielõbb.Írj róla mi van vele. Bízom benne mielõbb hazajöhet márKépHabár ott bizti jó helyen van és nem kell aggódnia.Várjuk vissza, mert itt is kezd kis családias hangulat lenniKép Aminek nagyon örülök!
Puszilom add át neki!

Minke!

Régen jelentkeztél már!Ma voltam a dokinál, mert tegnap is volt még lázam és csak ma tudtam elmenni.Nekem a méhszájam C 1,5000 . Szerintetek ez mit takar?
A dok szt mondja, hogy rövidült a méhszájam,ami szerencsére nem változozz az utóbbi alkalom óta és nem is nyilt még ki szerencsére.
Csak olvastam, hogy fentebb elemezgettétek a méhszáj állapotát. Szerintem a 000 azok a három pont záródását jelentik, de nem biztos....
Írj majd magadról és szorítok, hogy a dokinál minden rendben legyen!
Amúgy a keményedéssekkel hogy állsz? Képezeld ahogy lázam volt , csomót feküdtem és jóformán semmi bajom a keményedéssel nem voltKépBiztos sokat kell pihenni rá!

Összegezve: ma a dokinál volt szívhang, méhszájvizsgálat, és ultrahang. Nagy a valószínûsége, hogy kisfiúnk lesz. KépOlyen édesen mocorgot, még "integetett " isKépKicsit megnyugtatott a doki, hogy ez a láz nincs kihatással a babára és az algopyrin sem. Valószínû virus okozza. Bízom benne mielõbb elmúlik. Habár délutánonként bukkan fel...
Szorítok mindenkinek, hogy minden rendben legyen.
Vigyázzatok magatotkra, és csak keveset tartózkodjatok a napon.

Sziasztok : Anita
anita77

Hú most nézem jó hosszúra sikeredett, bocsikaKépCsak régebben írtam és szerettem volna mindenkihez egy pár sort....
Anita
anita77

Sziasztok!

Mindig az az elsõ, hogy ide jövök és olvasok, mikor net elé jutok, csak nem mindig tudok írni is. Kép

Anita örülök, hogy a méhszájad nem nyílt ki továbbra sem! Kép
Igen, az a három ooo-d tényleg azt jelenti, hogy a külsõ, belsõ, középsõ vagyis minden teljesen zárt Nálad. Kép
Pihenj akkor te is továbbra is sokat, hogy nehogy viszont tovább rövidüljön a méhszájad. Kép
Ja, az Algopyrin miatt aztán meg tényleg ne izgulj, mert nagyon sok ksmaminak kellett már beszednie és semmi gond sem lett tõle Kép
Hányadik héten is tartasz most pontosan?
Annak a fránya lázadnak meg üzenem, hogy tûnjön el végleg, nehogy elõ merjen jönni. Kép

Én most napi 1-2 keményedést érzek, remélem nem fog gondot okozni, a jövõhét szerdai dokilátogatást már nagyon várom.Kép
Nem tudom, hogy hogyan állok ezekkel a keményedésekkel, mert amikor kinyílt a külsõ méhszájam egyetlen egyet sem éreztem a 17. hétig amikor észrevette a doki, az utóbbi hetekben kezdtem érezni, hát remélem nem azt jelenti, hogy most rosszab lesz a helyzet. Kép

Minke
minke

Minke!

Mi most a 27 hétben vagyunk.Köszi a biztatást. valami jó kis virust szedtünk össze, de remélem mielõbb elmúlik majd.Szörnyû volt, meg tetõze az aggodalom is....
A napi 1-2 keményedés nem vészes, sõt sokan természetesnek is mondják.Ne aggódj miatta, ha valóban sokat pihensz , akkor minden rendben lesz.Tudom én is túlaggódok mindent, fõleg hogy mostanában Zsizsáról is olvasta, még jobban berezeltem, de remélem õ is szerencsésen hazakarül már lassan!
Ti mikorra vagytok kiírva?

Vigyázz magadra, próbálj ne idegeskedni , az is sokat segít ám!

Anita
anita77

Sziasztok! Örülök, hogy mindenki jól van. Szurkolok nektek, szívbõl. Puszi, Anikó
meszesné

Minke!
Úgy szedem a Seduxent, hogy reggel és délben felet, este meg egy egészet.

Anita!
Júni 24-re vagyok kiírva. Eddig 11 volt a cél, mert akkor lesz az utolsó államvizsgám, de most már kiegyeznék, ha 1-ig kihúznám, mert akkor költözünk.

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu!

Hát nam vagy semmi. Gyerköccel otthon,picit vársz és közben még államvizsgázol is.... le a kalappal.Megsúgod nekem, hogyan bírod? Nagyon jó neked , mert akkor te már nemsokára babázolKépMi aug 4-re várjuk és még itt van elõttünk a forró nyár.Már ma )kopp kopp) nem volt lázam, holnap megyek vérvételre, majdcsak rendbe lesz minden, és nem lesz túl rossz a kép a lázam miatt.kérlek, vigyázz nagyon magadra és pihenj sokat( amennyit lehet)
Vigyátt magadra. Te már vásároltál vmit?
Mi még semmit. habár még listám se nagyon van mit lenne érdemes a gyógyszertárban és mit a picinek.....
ha van ötleted leírod mag, vagy emailbe is elküldheted, persze, tudom ezer a dolgod, így ezzel nem is fárasztalak!
Pihenj sokat.

Mindenkit üdvözlök, remélem rendbe minden és azért van csend nagyonKép
Sziasztok: Anita
anita77

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?