Sziasztok!
Jaj de drágák vagytok! Köszönöm szépen a szülinapi jókívánságokat!
Szégyenlem is magam
, amiért nem jöttem már pár napja, de mindjárt mesélek, kicsit nehéz hetem volt eddig.
Dorka
De jó hogy jelentkeztél! Hogy vagytok?
Igen, a kisfiam koraszülött, 32. héten született (június 27-én), 41 centivel, 1360 gr-mal. Sajnos a legrosszabb időben, így a tüdeje nincs is rendben. Szépen gyarapszik, de vannak azért kisebb problémák. Nagyon várjuk haza, de még hetekig eltarthat
Móni
Hát basszus, fogalmam sincs, hogy csinálod, de újfent minden tiszteletem a tiéd! Hihetetlen egy csajszi vagy! Le a kalappal!
Jó a videó!
Judit
Én is megijedtem volna, de szerencsére semmi gond, ez a lényeg! Ettől mért lennél rossz anya? Ne viccelj, Ezvicc!
Szuper jó lesz az a hétvégéd, amikor egyedül lehetsz! Tudod, már mikor, és hova mész? Pécset kerüld el, ha egy kis magányra vágysz
Mesélek, hosszú lesz.
Rolika a hét elején alig hízott, 3 napig napi 10-20 gr-okat. Persze nem mindig egyenletes a hízása, de tegnap nem hogy hízott, hanem esett 40 gr-ot a súlya. Így miután már elérte a 2300 gr-ot, tegnap 2260 volt
Ennek több okát látom. 1. szerintem már rég kevés neki az 50, nem lakik jól, 2-2,5 óránként enne, nem 3 óránként, amit a nővéreknek be kell tartaniuk. Felébred korábban, hogy éhes, elkezd sírni, kaját még nem kaphat, és kajára jól kifárad. Egyébként tápszer probléma megoldódott, elfogyott a pocsék tápszer, újra a régit kapja már 2 napja. És az adagját már vagy 1,5 hete nem emelték. Szegénykém mitől hízna akkor?
Másrészt elkezdték 3 napja a gyógyszeres kezelését a tüdejének, ennek köszönhetően többet, jobban eszik cumisüvegből. Ami tök jó, mert nagyon ügyes, de persze még mindig nagyon elfárad benne, és nem biztos, hogy azért alszi kel utána mert jóllakott, hanem mert elfáradt. Szóval hiába eszik jól, sokkal több energiát használ el, így persze, hogy nem hízik
Kicsit aggaszt már ez a helyzet.
Tegnap délelőtt mikor bementem egy cumi volt az ágyában. Kérdezem a nővéreket, hogy mért van ott? Hát mert nem tudták megnyugtatni (kaja előtti jelzés hogy éhes, nagyon keservesen tud síni), és cumit adtak neki. Annyira eldurrant az agyam! Igen nehéz volt tűrtőztetni magam, de szépen megkértem őket, hogy NE cumiztassák a babát! Én még szoptatni szeretném, nem akarom a cumira rászoktatni. Nem cumival kell átverni, hanem ÉHES! A k....a életbe! Én tudom, hogy ők nem adhatnak neki előbb kaját, nem várhatom el hogy tartogassák és ne is tegyék! És azt sem lehet, hogy a babák össze-vissza esznek, képtelenség lenne követni, hogy melyik baba mikor, mennyit evett, és gyógyszerk miatt ugye ez nem mindegy. Szóval nem kicsit patthelyzet. Én meg nem lehetek bent nála folyamatosan hogy megnyugtassam. Már kezdek megint kikészülni ettől a helyzettől. Itthon sokkal jobb lenne már neki, nem éheztetném még 1 órán át, nem méregetném hogy most 50-et ehet csak, stb. De sajnos nem jöhet még haza, ez van. Áááá, ne tudjátok meg, milyen nehéz már ez az álapot! De én nem mondhatom a doktornőnek hogy talán emelni kéne a kaja adagját, mert az én kisfiam biológiai órája nem 3 óránként jelez. Jó ideje többet látjuk sírni, meg komolyan, mint nevetni. Pedig olyan mosolygós, boldog baba volt. Most meg úgy érzem, csupa szenvedés már ott neki
Hétfőn volt vérvétele, vashiányos a baba, de nem annyira, hogy emelték volna a vas adagját. Tegnap délután kiderült, hogy hasi sérve is lett, ami koraszülött babáknál gyakoribb. Talán még visszahúzódik, ha nem, akkor majd egyszercsak műtét vár rá. Még ez is...
Szegénykének még mennyi mindent kell kiállnia?!?!?!??!?
És akkor egyik nap a nővér rám szólt hogy mossak kezet (fertőtleníteni kell mielőtt a babához nyúlunk), pedig csak odaléptem az ágyához megnézni, hogy alszik-e vagy ébren van (mindig így szoktuk). MOndom neki, tudom a rendet természetesen. Könyörgöm, 6 hete oda járok, gondolja, hogy kézmosás nélkül elkezdem taperolni a kisfiamat? Ugyanez a nővér tegnap beszólt, mert jóval etetés előtt mentem, 4-5 között szoktam odaérni, és 5-6 között van kaja. Szóval mondja, hogy nekem nem mondták, hoyg jobb lenen etetésre mennem? Mondom mért, most nem mehetek be? MOdnja de, persze bejöhet, csak az orvosok szokták kérni. MOndom én 6 hete ide járok, de még senki nem szólt, hogy ne ilyenkor jöjjek. Leszarom, hogy más szülők mikor mennek be, de. 10-18 óráig van látogatás, és amúgy is ott szoktam maradni 6-fél 7-ig. És azért megyek előbb, mert hátha kaja előtt még tisztába tudom tenni, bár mostanában ehhez nem tuidok elég korán menni. De mindegy, ha alszik, akkor csak ülök csendben és nézem, ha meg sír, megnyugtatom. Nem értem, mért zavarna bárkit, ha én ott vagyok a kisfiamnál 1,5-2 órát délután. Húúúú, nagyon kész voltam. Ugyanez a nővér tegnap délután rendkívül készségesen, segítőkészen megengedte, hoyg most először én etessem meg Rolit cumisüvegből, ott volt velem, segített, elmondta mire figyeljek, stb. Aztán amikor látta hogy minden oké, ment a többi babát etetni, közben beszélgettünk. Szóval irtó jó volt etetni Rolit, olyan éhes volt már, hogy majdnem az egész adagját egy húzásra megette, és amikor közben büfiztetni akartam, sírással tiltakozott, és követelte a továbi kaját. Annyira drága volt, annyira édes, annyira szeretem és imádom és hiányzik....! Nálam mindig megnyugszik, amikor sír, ha nem is azonnal, de már erősen érzi, hogy én vagyok vele, hogy én tartom. Sajnos szgény férjem 3 napja csak a digitális képeken látta, mert nem ér haza a melójából, és nem tud bemenni hozzá. Ez is nehéz, mert annyira szeretném, meg ő is, hogy lássa, ő is közelebbi kapcsolatot tudjon kialakítani a babával, de így egyenlőre lehetetlen. Nagyon hiányzik neki is
Bocs a szófosásért, de van még
Szerda óta Roli kapja azt a bizonyos gyógyszert, amit valamiért szteroidként emlegetnek, oradexon a neve, erős gyulladáscsökkentő, és ettől várjuk, hoyg helyrehozza a tüdejét. A doktornő végre érthetően elmondta hogy mi is a baja a tüdejének. A lényeg, hogy a koraszülött tüdő hajlamosab ba gyulladásra. Rolinál ez fellépett, a kötőszövetek gyulladásban vannak, így kisebb felüleetn tud az oxigén felszívódni, ezért kell neki a plusz oxigén. Na ez a gyógyszer ezt a gyulladást húzza le. A hatás már érezhető abban is, hogy töbször, többet eszik cumisüvegből, ritkábban riaszt a gép, hogy esik a szaturációja, sőt, volt hogy el is votl véletlenül zárva az oxigénje, és nem volt gond. Ezt a gyógyszert 10-14 napig kúraszerűen kapja, közben viszgálják többször a lehetséges mellékhatások miatt. Mér legyen valami egyszerű, ami Roli állapotát befolyásolja...
Aztán anyósom csinálja a fesztivált. Volt egy nem éppen fer lépése, a férjem szóvá tette neki, és most persze vérig vannak sértődve. No comment. HIányzott ez még nekem a héten marhára.
Ja és már csak egy valami, szerdán megjött a menzim. Múlt heti kontroll után 3-4 napig barnázgattam, vérezgettem, aztán elmúlt. Szerdán meg enyhe vérzésem lett, ami azóta is enyhe, de szerintem ez menzi, bár nekem sokkal erősebb szokott lenni. Most kíváncsi vagyok, milyen lesz, meddig tart, beáll-e a ciklusom már, vagy mi lesz. Gondoltam, hogy hamar meg fog jönni, ennyire kevés tej mellett....
Na, egyenlőre befejezem a panasznapot, ha valami fejlemény még lesz, írok. Addig is írjatok ti is!!!!
Köszi hogy leírhattam a bánataimat!
Puszi