Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Hááát.. milyen egy napunk volt ma! Talán a túl jól sikerült múlt éjjel miatt? Képzeljétek, múlt éjjel a 9-es szopi után Levi elaludt, negyed hatig húzta a lóbört, akkor megint kaja, aztán fél9-kor keltünk, na de akkor aztán nagyon. Innentöl este fél tízig összesen másfél órát aludt (Zsuzsa, megnyugtatásul, Levi is 9 hetes, nem vagy egyedül!) és nagyjából végigüvöltötte a napot, és ami eddig még sose fordult elö, karba véve, cumival sem nyugodott meg, egyedül addig volt csendben, amíg a cici a szájában volt. Így aztán óránként nagyjából másfél órákat cicizett, és minden alkalommal szopizott is, és alig bukott valamit. Szerintetek egy kisbaba túleheti magát? Én próbáltam azzal nyugtatni magam, hogy csak nem szopik többet, mint amennyit elbír, meg aztán mégse hagyhatom bömbölni, mikor a cicik megvígasztalják... Szerintetek? A szájából döl a nyál már hetek óta, szopi után meg az ökleit eszi, anyukám azt mondta, az is lehet, hogy az ínye viszket a fogai miatt. Az öcsém 2,5 hónaposan már 2, 3,5 hónaposan meg 4 foggal rendelkezett... hát, meglátjuk. Az tény, hogy mindent bekep és nagyon szopogat. Nálatok nincs ilyen? Büszke apa dolgozik, így aztán teljes itthon a káosz, nincs vacsi, kupi viszont annál inkább, meg mosatlan ruhák. Talán majd holnap, ha Levinek jobb napja lesz. Én nem is bánom, de látom, hogy szenved, a babakocsiban sem tudott elaludni, pedig eddig az mindig tuti volt. Ja, itt Finnországban nem adnak K vitamint egyáltalán, viszont D vitamin cseppeket 2 éves korig kell adni a babáknak. Geri, nálunk normál kajamennyiségnél is túrós a kaki gyakran, aztán a mai kajarodeókor meg tök sima, szerintem ne aggódj! Évi, éjszaka? Ancsa, tuti jó, hogy minden rendben volt az UH-n! És igazad van, jobb, ha odafigyel rátok a doki! Jajjj! Felébredt a Levi... szorítsatok, hogy tudjon éjjel aludni! Akkor most futok! Jó éjt nektek!
Adri
KAdri

Sziasztok Lányok!

Ha már a sétálásoknál tartunk, meddig kell a gyerkőcre sok rucit adni? Mondjuk ebben a 20 fokos időben ti mit adtok a 9-10 hetes picurokra?

Mi tegnap voltunk a csipőszűrésen és úgy néz ki minden OK. Szerencsére.

Geri! Köszi a választ. Látod milyen könnyen hízik az ember mája? Úgy irigyellek, hogy így tudtok már Lilivel a városban programot csinálni. Én nem mernék elindulni még egyedül.

Adri! Panka is nyálzik rendesen mint már írtam és ő is rágja az öklét vagy az én ujjamat és szopizni is azért akar gyakrabban, mert a mellemmel masszírozza a viszkető ínyét. készülödnek a gyerkőcök fogai. Azt a lányom szereti ha masszírozom az ínyét az ujjammal. Akkor gyakran rágcsálja is, jó erősen szorítja az állkapcsával, ez jobb neki, mert a rágókát még nem tudja megfogni.

Friss Anyukák!
Hát nálunk is úgy van, hogy Panka hol egész nappal durmol, hol meg alig alszik 1 órát, ez változó. Eleinte én stresszben voltam, hogy nem ragyogott a lakás, mert a lány igényli a játékot, de a férjem megmagyarázta, hogy ezek vissza nem térő alkalmak, használjam ki, a háztartást meg majd megcsináljuk ha lesz idő. Azóta kevésbé izgat a sok porcica és a rendetlenség. De ezt azért nehéz megszokni. Arról nem is beszélve, hogy eljön az este és gyakran kérdezem magamtól, hogy mitől fáradtam el, hiszen " csak " a lánnyal foglalkoztam egész nap és nem főztem, vasaltam, tornáztam stb.Aztán rájövök, hogy egész nap 5 kiló súllyal rohangálni nem is kis teljesítmény. Bár én azt mondom éjjel aludjon a lányzó, akkor az sem baj ha nappal nem alszik, mert így én is kipihentebb vagyok.

Évi! Ti is órákat sétáltok? Az ám a fogyókúra!

Na itt az éhes lányom, jó éjszakát.

Üdv:Pankamama
Pankamama

Sziasztok lányok!

Adri!

Bori dettó ilyan volt, egész hat-hét hónapos koráig napi 1-1,5 órákat aludt, ezt általában félórás felosztásokban. De nem volt vele semmi baj, jókedvű volt és fejlődött, úgy néz ki, ennyi volt az alvásigénye. És folyamatos foglalkozást igényelt, ha nem voltam mellette, rögtön üvöltött. Így nálunk is úszott persze a lakás, mondjuk ma is, nem is tudtam főzni, semmi. Persze a családtól jöttek a jó kis beszólások, de a párom nekem is azt mondta, hogy fontosabb a baba, mint a háztartás. Ha már nagyon gázos volt a helyzet, inkább magamra kötöttem a leányzót, és úgy tettem a dolgomat. Most már mászik és járkálni tanul, és le tudja foglalni magát több-kevesebb időre. De egyre hosszabban van el... Szóval szerintem ne aggódj emiatt se, vannak úgynevezett többemberes babák, akik több ember erejét is igénybe veszik...Kép Azaz szinte állandó foglalkozást igényelnek, de ezt később meg is hálálják. Ez az első három év a legfontosabb alap, ebből táplálkozik majd szinte egész életében, adj meg neki mindent, amit jónak tartasz, hogy aztán boldog felnőtt lehessen, aki bízik benned.

Pankamama!

Általában azt a tanácsot szokták adni öltöztetés-ügyileg, hogy mindig egy réteggel többet adj a babára, mint amennyi rajtad van.

A fáradtság ismerős, a párom, mióta ő van napi négy órát a lánnyal, végre elismeri, hogy ez nem is olyan egyszerű és nem mindig kéjutazás...

Na, puszi nektek, jó babázást, menjetek sétálni, itt a jó idő...

Dia
Dia

Helló Lányok!

Nálunk mostanában úgy kel fel Lili, hogy sír. Mihelyst kinyitja a szemét már visít. Már attól tartok, hogy a kiságya nem tetszik neki, mert nem marad meg benne 5 percnél tovább. Nálunk is nagyon foglalkozásigényes a kislányom, én tegnapelőtt úsztam el mindennel. Főzni nem is próbálok, mert a délelőtti fél órás alvásakor jó, ha rendbe tudom tenni a lakást. Most van egy cég itt Dunaújvárosban, akik szállítanak ki csumi kaját 280 Ft-ért és a férjem megrendeli a munkahelyére mi pedig besétálunk érte vagy ő hazahozza. Ennyiből ugysem tudnék főzni és állítólag nagyon finom kaja. Így nem kell sorbaállnom éthordóval és főzni is csak alkalmanként kell.
Éjszaka 3 óránként evett a picim, így keltünk gyakran, de most is már 4 órája bírja akaja nélkül. Szeretném, ha lenne egy rendszeresség a kajálásunkban, de ő egyáltalán nem akarja ezt. Én soknak tartom a súlyát, hogy őszinte legyek, pedig a doktorbácsi azt mondta, hogy "tökéletes" baba. Lehet, hogy inkább az éjjeli 4-5 órás kihagyásokra kéne rávenni. Az az igazság, hogy imádok olvasni és, ha a családom elaludt, akkor van időm rá. Az pedig már 1/2 11 körül van. Aztán reggel meg fáradt vagyok, mert képes vagyok éjfélig olvasni. De, ha egyszer hiányzik...

Dia!

Hogyhogy a párod van a picivel négy órát? És a barátnőd?

Pankamama és Adri!

A bababoltokban lehet kapni egy műanyag mutatóujjra felhúzható ínyvakarót. Az unokanővérem azt használta és bejőtt. Kis "sörték" (szintén műanyagból) állnak ki belőle és azzal lehet a pici ínyét vakargatni.

Most búcsúzom, megyünk tovább sétálni. Már 11 óra óta sétálunk és a pici azóta szundít, kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Puszi mindenkinek:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Dia! Köszi!

Geri! Bocs, tegnap lemaradt. Azért mérem újra Panka evéseit, mert újabban az a szokása, hogy ha már csak szopizik a cicin és leveszem, vagy ha magától engedi el, de függőlegesbe teszem büfizni, egyből üvölt. Kérdeztem gyerekorvos nagyit-aki kicsit aggódó-és szerinte éhezik a gyerek, mert nincs elég tejcsi, adjak neki cukros vizet vagy teát cumiból. Na ezért mérem, hogy tényleg nincs elég tejcsi vagy miért sír. jelentem eszik eleget, tejcsi van, sírás okát nem tudom. Nagyinak is megmondtam ezt.
Na sír a lány, megyek, jó pihenést Nektek!

Pankamama

Sziasztok!
Annyi mindenrol szó volt, hogy azt sem tudom mivel kezdjem.
Ruha: Tegnapelott én még adtam rá kezeslábast, de úgy láttam nagyon melege volt. Ma ugye nyár volt, anyukám azt mondta elég egy body+tipi de azért én a biztonság kedvéért egy kis pulcsit is adtam rá. Nem izzadt le.
Nappali alvás. Csonginál változó, van amikor alig alszik, van amikor szinte egész nap. Egyik baba ilyen, másik olyan.
Éjjel: Nem akarom elszólni magam de kezd beállni a 6-4-3 óra. Nappal viszont 3 óránként eszünk.
Én ált. minden nap megállapítom, hogy rövid a nap. Enni, babázni, mosni, fozni, vasalni, babával sétálni...Hová fér be torna, olvasás?!
Na, hátha a sétától is fogyok egy kicsit.
Geri, Adri hordozót nem próbáltátok? Akkor nem lenne tele az egyik kezetek, de a baba megnyugodna a közelségetektol. Amúgy okosabbat én se tudok, nálunk két napig volt sírdogálás, és eléggé megviselt az is.
Évi
Évi (Évi)

Még valamit.
Ma voltam 6 hetes vizsgálton. Hogy féltem... De nem volt rosszabb, mint bármelyik másik. És szerencsére minden rendben van.
Geri, én is bevásároltam ma, olyan jól esett néhány új cuccot venni. Csak az a furcsa, hogy minden méretem megváltozott.
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát.
Évi
Évi (Évi)

Jó reggelt!
Remélem jót aludtak a babák... nálunk az éjjel továbbra is mesés, a nappal viszont... úgy tünik, folytatódik a nyügösség. Próbáltam én Levit kenguruba téve hordozni, de ott is sír. Ínyét sem hagyja vakargatni, egyböl szopni kezdi a kezemet, viszont a saját kis öklét folyamatosan csócsálja. Annyira sajnálom, látom hogy nyüglödik, és totál tehetetlennek érzem magam. Most is itt sír az ölemben. Mit tudnék még bevetni? Éneklünk, táncolunk, ugrálunk, ezek megmosolyogtatják aztán sír tovább. Ja, és egész nap a karomban van, most az sem vígasztalja, pedig eddig az tuti bejött.
Szerintetek?
Adri
KAdri

Halihó!

Adri!

Próbáltad úgy vinni, hogy a hasikája a kezedben van? Fordítsd rá a bal kezedre a jobbal pedig fogd át a két lába között. Nálunk ez eddig MINDIG bejött, még akkor is, ha éhes volt. Nagyon jó póz, tudnak nézelődni közben a kis pocakjuk is jó helyzetben van, meghát közel is van hozzád. Ja és így majdnem mindig elalszik, megnyugszik.

Pankamama!

Úgy látom nagyik nálad is aggódósak. Az én anyukám már túlzásba viszi, mondtam is neki, hogy mostmár elég a "frászolásból". Nem kell mindent felfújni, ha az orvos azt mondja, hogy természetes (fülzsír, kiütések) akkor miért aggódjak. Ráérek, ha tényleg komoly baj van. Én bevallom őszintén tegnap 2 alkalommal is adtam forralt vizet, mert óránként akart enni. Hát nem tudom, hogy ennek eredményeként-e, de olyan nyugodt éjszakánk volt, mint még soha. 1/2 10-től aludt reggel 9-ig, két rövid cicivel. És közben végig nyugodtan szunyókált. Szerintem az, hogy nem volt tele a kis gyomra a sok csócsától nagyban befolyásolta a közérzetét. Teát nem szándékozom adni neki és vizet is csak akkor, ha gyakran kér enni. Két óra elteltével már cicit adok.

Évi!

Ugye milyen jó vásárolgatni. Igaz nem a régi méreteket, de most ez van. Majd lesz ez másképp is.

Azt szerettem volna megkérdezni, hogy nálatok Apuka mennyit foglalkozik a picivel? És megkéritek-e, hogy foglalkozzon vele, mikor hazajön, még akkor is, ha látjátok hogy hulla fáradt. Nálam lelkiismeret furdalást szokott okozni, ha látom, hogy fáradt, hogy megkérjem, csak én is olyan fáradt tudok már lenni nap végére. Bennem is van egy olyan, hogy én csak itthon vagyok a picivel, de szerintem ugyanolyan fársztó. Jó nem kelek 6-kor, de nem is alszom át az éjszakát...

Tudjátok hogyan kell leszoktatni Apukát a tévénézésről? 9-kor kell fürdetni vele együtt. Akkor már kedve sincs elkezdeni filmet nézni, mert úgyis közben fürdetünk, utána meg már felesleges elkezdeni, mert fogalma sincs miről szól. Inkább lefekszik a picivel és akkor én meg mehetek egy fél órát áztatni magam. Nálunk jól bevált tévé függő férjemnél, ajánlom mindenkinek. Szerintem hosszú távra be fog válni.

Puszi mindenkinek, megyünk napozni a mamához.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok!

Csak beleolvastam ide, a BCG oltasnal. Nalunk, mivel a gyerekek kulfoldon szulettek, nem kaptak ilyen oltast. Mikor otthon voltunk a doktorno rabeszelt bennunket es a fiaim 2 evesen es egyevesen kaptak meg. Azt mondtak, hogy ki fog fakadni (el sem tudtam kepzelni hogy az hogyan is nez majd ki) es nem kell csinalni vele semmit. Tobb honappal kesobb tenyleg tele lett valami zold lottyel nekik, azt egyik fiunak valahogy ki is jott (gondoltam kifakadt) es a masiknak is megnyomkodtam, hogy kifakadjon, (ahogy kell - gondoltam en). Na, erre az elkezdett eleg rendesen verezni. Jol beijedtem. Itt a dokik nem tudtak mondani ezzel kapcsolatban semmit. Mikor ujra hazamentunk kb. fel ev mulva, ott elkuldtek minket allergia vizsgalatra, de szerencsere nem volt baj. Ez mar 2 eve tortent, a fiuknak azota is eleg piros az oltasuk helye. Azt hiszem mar ilyen is marad, sajnos. En voltam a hibas, de tenyleg nem tudtam mit kell csinalni, ezert csinaltam rosszul. A kislanyommal most nyaron megyunk haza, ha megkapja az oltast kovetem a dolgokat amiket fentebb irtatok!
EviC
EviC

Sziasztok,

Lili babám hangulatára a jó idő frenetikus hatással volt, egész megnyugodott. Továbbra sincs el egyedül, de legalább nem sír, hanem boldogan vigyorog az ölemben. Énekelünk, olvasok neki.
Holnap állítólag 30 fok lesz, mit adjak rá, elég egy ujjatlan rugi, vagy csak egyk kis napozó, aminek lába sincs?
Olyan édi állandóan nyáladzik, buborékokat is tud fújni, olyan jó, hogy írtatok erröl, mert már fel akartam hívni az orvost.
Ha hazajön a férjem rögtön kap a lányáért. Babázni másféle fáradság, mint a dolgozni és ha látja rajtam, hogy a végét járom, akkor elküld sétálni. Már kétszer eljutottam szoliba. Bár nem tudom minek, mert én az idén nem vetkőzöm fürdöruhára. Árulnak itthon csadort? Emlékszem tavaly nyáron, hogy örültem, hogy nem jó rám 1-2 szük ruha, most bezzeg. Úgy nézek ki, mint az ősi termékenység szobrok csak hogy képet kapjatok alakomról.
Na mindegy, ha már babuci nem szopizik leszokom az evésröl.
Bejött a késöi fektetés 1/2 10, mert igy reggel 5-ig alszik. Nem is bánom, hogy nappal kevesebbet, az éjszakai alvás mindent megér.

Geri, teljesen igazad van, bejött nekem is, most pl. valami Bigyó felügyelö nevü örületes hülyeséget kell fájó szívvel otthagynia. Ilyen élet, elsö az utód.

sziasztok Zsuzsa
zzss

Megkönnyebbült szia mindenkinek!
Jelentem, a mai nap jobban sikerült már... 1-kor emvittem Levit sétálni, végig cidriztem, mert nem akart elaludni, aztán mikor hazaértünk és betoltam az udvarra, még mindig fenn volt, de gondoltam, hagyom a kocsiban, amíg nem reklamál, erre elaludt. Képzeljétek, 4 órát aludt a jó levegön! Gyorsan rendet raktam, kimostam a szennyest, megírtam pár levelet és végre beborítékoltam Levi legfrissebb képeit, holnap már csak fel kell adni öket. Aztán kicsit nyügös volt, de már nem nagyon, karban egész jól elvolt. 9-kor cicizett, 10 óta meg alszik. Lehet, hogy a nehezén túl lennénk? Geri! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod apa ügyben, ha munka után nem dögönyöznék a lurkókat, akkor ugyan mikor?? Hétvégén? Szerintem ez így jó, nálunk legalábbis bejött, hogy szinte "átadom" Levit pár órára, hadd beszéljék meg a férfidolgokat a skacok! Szerencsére a papa is igényli. Ja, Zsuzsa, strandra én sem megyek idén, söt... még szerencse, hogy rutinos fogyózós vagyok, de csakis szoptatás után!
Mindenkinek szép álmokat! Kép
Adri
KAdri

Adri!

Azért, ha Levi folytatná ezt a sírásos dolgot, mutasdd meg a dokinak.
De azért ne ijedj meg, csak a biztonság kedvéért...

Szia:

Dia
Dia

Sziasztok!
Tegnap elolvastam a napi termést, aztán elmentem chatelni, és ottragadtam...
Geri, végre büszke lehetek a férjemre! Mióta megszületett a pici, nála 180 fokos fordulat állt be. Ha hazajön munka után egybol veszi át a babázást. Küld enni, fürödni, és egyébként is imád a gyerekkkel foglalkozni. Ha idegesen jön haza, mert valamiért felhúzzák, fogja Csongit, beszélget hozzá, és attól megnyugszik. Ha látja rajtam, hogy már alig élek, akkor tuti, hogy küld pihenni. Szombaton meg övé az ebédkészítés. Nagyon imádom.Ja és filmet szülés óta nem láttunk.
Én a ruhaméretekkel még mindig nem vagyok kibékülve, és csatlakozom a többiekhez, akik nem mennek ezen a nyáron fürdoruhában emberek közé!! Azt tudnám honnan lett ekkora combom és fenekem! És hogy hogyan lesz kisebb? Az eredetiben reménykedni sem merek. Csador?! Azt azért mégsem...Orült jó érzés volt végre új ruhákat venni.
Évi
Évi (Évi)

Adri, örülök, hogy stabilizálódott nálatok a helyzet. Próbáld többet levegore tenni-vinni. Nálunk bevált.
Pankamama, ne hagyd magad!
EviC, köszi a hozzászólást BCG ügyben.
Annyit akartam még magunkról, hogy szerintetek miért csinálja Csongi, hogy egy darabig szépen szopizik, aztán elkezdi ráncigálni a mellemet, közben erolködik, mérgelodik? Kiköpi, aztán nagy vehemenciával megint bekapja. A hasija fájhat közben?! Eddig nem csinált ilyet, most meg tegnap és ma is elofordult.
Tegnap elmentünk rokonlátogatóba. Olyan érdekes volt ott minden, annyira figyelt, nézelodött, hogy aludni sem tudott! Na volt is este durmolás!
Az, hogy mit adjak rá ilyen idoben még mindig dilemmát okoz. Namármost, ugye fürdetni 25 C-ben meztelen van, most meg van 30 fok. Erre én felöltöztetem (tipi+hosszú ujjú body)Igaz, hogy árnyékba tettük. Szopizni meg bementünk a kinntrol hidegnek tuno szobába. Most legyek okos...Amikor bevittem akkor kellett volna felöltöztetni?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Évi!

Nálunk ez a cicirángatás minden esti dolog, mire elalszik már sajognak a melleim. Nagyon fájnak. Pedig nem hiszem, hogy a pocija fájhat. Nyűgös. Mindig csak este. Bár ma nem is volt jó napunk. Én most megyek fel a chatre, remélem ott lesz vki innen. Én ma egy hoszzúujjú bodyt és egy vékony pulcsit adtam rá. Aztán a pulcsit levettük. Holnap én azért még egy hosszúu. bodyt adok rugival. Nem merem nagyon lengén öltöztetni még. Majd nyáron.Mi az a tipi?????

Pusz:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!

Hát isteni volt ez az esti beszélgetés.

Pofátlan kérés- ha már a súlynál tartunk- , hogy aki meri vállalni az megírná, hogy milyen magas, hány kiló volt szülés előtt és most mennyi? engem érdekelne, de csak ha nem veszitek tolakodásnak.

Mindenkinek jó pihenést és sok alvást!!!!!!

Pankamama

Sziasztok,lányok!Én két gyerkőcös mamaként fogok idejárni,van,aki a chatről ismer.Jankám 3,5 éves,Simonom 8 hónapos.A MÁV Kórházban születtek.Jázminmamának,és Évinek mondanám,hogy a zöldes kaki nálunk is a túlevés,-túletetés jele volt,Simi nagyon szeret gyorsan,sokat enni.Pankamama,mi kaptunk egy kenőcsöt, a hajlataira azt kenem,mert nagyon kiszáradt.Ha akarod,megkérdezem a pontos nevét,amikor felírta a doktornéni,a hintőporozást mondhatni,megtiltotta.BÁRMELYIK HÉTKÖZNAP,DÉLELŐTT -ezt a közös sétára írom. Ha vki eljönne értünk autóval(nem szeretnék buszozni a Nagyrétig),azt megköszönném!Sziasztok,jó babázást!Bobojsza.
Névtelen

Még mindig én vagyok,ezeket a sárga kis mosolygókat a gép automatikusan teszi a szövegbe???Bobojsza.
Névtelen

Még mindig én:mostmár rájöttem a Képtitkára...Bobojsza.
Névtelen

Halihó!

Pankamama a méreteim:
Szülés előtt: 172 cm 55 kiló
Szülés után, azaz most: 172 cm, 60 kiló

Nekem azt mondta a férjem, hogy nem szeretné, ha nyárra egyrészes fürdőruhát vennék, mert ne szégyeljem az alakom és a csíkjaimat a hasamon. Nekem a fenekem nőtt 6 cm-t kerületben a combjaim nem tudom hányat és a derekam 10 cm-t. Olyan fürdőruhát veszek, aminek az alja nadrágos, jó magas és így eltakarja a pocakom nagy részét. Egyébként szerintem ne szégyljétek az alakotokat, hát szültünk, nem igaz???

Ma klassz napunk volt, jól leégtem a Duna-parton. majális volt, Apósomék főztek halászlét, isteni volt. Sétáltunk nagyokat, a pici is élvezte csak akkor volt nyűgös, mikor éhes lett. Nem volt csúcs meleg, fújt a szél, még jó, hogy nem egy szál rugiban vittem le a picit.

Üdv Bobojsza köztünk. Én szivesen elmegyek értetek, ha már megvan az időpont megbeszéljük. Hogyan is csinálod ezt a mosolygó fejet?

Puszi mindenkinek:

Geri

Ui.: szerintem is nagyon jó volt a chat tegnap este.
geri (geri)

Helló!Úgy néz ki,hogy jövö héten lemegyünk a Balcsira,akkor biztosan nem jó a közös séta!Pedig nem szeretném kihagyni!!!
Geri,üss be egy kettöspontot,egy gondolatjelet,és egy zárójel bezárva-jelet.:-)Ilyen lesz,mire megjelenik a topicban!Sziasztok!Bobojsza.
Névtelen

Geri,gondolatjel nem kell bele!!! KépLányok,ha szopizás közben feszeng a babus,lehet,hogy büfiznie kell!!Bobojsza.
Névtelen

Sziasztok!
Segítsetek!!!! Ma Csongin észrevettem, hogy az egész testén tiszta kiütés. Kicsi piros, és mindenhol van, de foleg elol a hasánál. Mitol lehet? Mit csináljak?
És nagyon nyugös is volt ma. A ciciráncigálás még mindig megy, nem csak este, hanem máskor is. Eloször türelmesen eszik, aztán a végén elkezdi ráncigálni, és mérges, és rugkapál is. Már kezdek kétségbeesni, van ötletetek?

Geri: Elotte 155 cm 47 kg
Utána 155 cm 58 kg
Nem semmi, ugye. És nekem a combom és a fenekem nott meg,mint már említettem.

Üdv mindenkinek
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Üdv Bobojsza itt közöttünk, gyere rendszeresen, olyan jó, hogy ilyen sok aranyos anyukával tudok "beszélgetni". Kép

Köszi az adatokat, lányok, ti olyan karcsúak lehettek, ezek a kilók nem vészesek így hallásra, persze ti tudjátok, de hát mi már tényleg szültünk és nehogy már azért ne menjünk strandra, mert itt-ott van egy kis hurka. Mi azoktól vagyunk szépek, nem mellesleg gondolom mindannyian tetszünk életünk párjának is. Akkor gond nem lehet, nem igaz?

Lányok! Biztos, hogy a NAgyrétre akarunk menni? Az nekem elég messze van a sekélyes vezetői tudásommal. Ellenben itt a XVII. kerületben van egy tó ami körül lehet sétálni, vagy lehet még a Városligetben is. Nektek mi a véleményetek? És akkor 2 hét múlva kellene menni, hogy Bobojsza is jönni tudjon.

Évi! Az arcán Pankának is vannak ilyen foltok és a füle mögött meg az egész fején ami egy idő után kérges lesz és hámlik. Nekünk a gyógyszertári védőkenőcs vált rá be. illóolaj nélküli, tubusban van és így kell kérni csecsemőnek. De ha megnyugtatóbb inkább mutasd meg dokinéninek, pláne a cicirángatás miatt is.
Tegnap kérdeztem de nem kaptam választ arra, hogy vajon az én lányom meg miért sír minden szopi végeztével 3-5 percig, tartson is az előtte bármeddig.

Geri! Örülök, hogy jól telt a majális és jól szórakoztatok. Ti tényleg sokat vagytok friss levegőn, ügyesek vagytok.

Mikor csevegünk újra?

Kellemes éjszakát!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Sziasztok lányok!

Évi, nekem Annett hasán szoktak piros pöttyök megjelenni, főleg sok kakis pelenka után, én popsikenőccsel kenem, általában egy kenés után el is múlik.
Bár ma sajnálatomra beigazolódott a gyanúm, ekcémás a lány. A könyökénél és az egyik fülénél elég csúnyácska a bőre. Írt rá krémet, remélem beválik. Elmúlik ez, vagy egész életében elkíséri??

Pankamama, méreteim: 164 cm, s 54kg-ról most 58. Cél az 52. Kép Te hogy állsz?

Geri, irigyellek ezekért a nagy sétákért, nálunk még mindig a kajakérdés a fő szempont, tehát max másfél órás séta szokott sikerülni. PEdig olyan szívesen mentem volna én is majálisozni. Talán pár hónap...
Így attól félek a séta is veszélybe került egyenlőre. Merre van a nagyrét amire gondoltatok?
Bár remélem két hét múlva, mikorra Bobojszának is jó lesz már megváltozik a helyzet.

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele nekem olyan volt a chat, mintha kimozdultam volna itthonról. Bevallom öntöttem magamnak egy kis Baileys-t s úgy csevegtem. Nagyon jó volt. Nem akarjuk megismételni, akár még a séta előtt?

Mse
Mse

Pankamama!

Bocs,hogy off vagyok, az itt a XVII-ben azt jelenti, hogy ti ott laktok? Nacsak mert mi is. Melyik tóra gondolsz? (A Naplást ismerem)
Ildi
Pethes Ildikó

Évi!

Kiütések lehetnek a melegtõl is, ezt indokolná, hog ymost jött, ebben a melegben. (nálunk anno volt ilyen) Ha csak szopik és te nem ettél nagyon új dolgot, akkor nem hinném, hogy ételre reakció.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Bocs, hogy beleszolok!

Azert nagyon vigyazzatok a kiutesekkel! Inkabb legyetek egy kicsit ovatosak!
Ildi, sajnos nem ritka a gyerekkel szuletett ekcema! Sajnos sokszor mar az elso honapok utan kezdodik! Es sajnos nem mindig lehet megelozni csak a kizarolagos szoptatassal!
En annak idejen nem ettem semmi kulonleges dolgot, megis a kizarolagos szoptatas mellett jelentkezett! Egy honap utan! Meg tejet sem ittam, tejtermeket pedig korlatozva, es megis...
Amit csak mondani szeretnek, hogy a hintoporozast tenyleg felejtsetek el! Foleg a hajlatokban! Nalunk is ott kezdodott, hintoporoztam, erre az egesz testen kiutesek lettek ( foleg a hasan)! Nem mult el, elmentunk az orvoshoz, olajos kenocsoket irt fel es olajos furdetoket. Inkabb legyetek elovigyazatosak! Persze az igazsaghoz hozzatartozik, hogy 10 gyerek kozul egy-ketto ekcemas csak.
Evi!
Most vigyazz, mert ez atmehet ekcemaba. Ezek a kiutesek nem biztos hogy meg azok, de ha szaritod a boret, lehetseges, hogy az lesz! A nagyon szaraz bor ekcemas lehet! Olajos kenocsoket hasznalj, es szerintem meg kene mutatni orvosnak.
Ha megis csak a melegtol vannak, akkor egy nap alatt elmulik, de ha napokig, hetekig tart, akkor mindenfelekeppen beszelj az orvossal, milyen kenocsoket ajanl!
Csongi nyugtalansaga lehet, hogy azert van, mert viszket a teste.
Mse!
Az ekcemat 70-80 %-ban kinovik a gyerekek. Sokat olvastam rola, nalunk nap mint nap problema. Sajnos a kesobbiekben, mikor mar mast is eszik a gyerek anyatejen kivul, jobban oda kell figyelni, mivel sokszor etelallargia is jelentkezik. Peldaul nem ajanlatos narancslet adni. Azon is mulik, hogy milyen hamar novi ki a lurko az allergiajat, hogy tudja a szulo, mire allergias. Erre viszont nagyon nehez rajonni.
Annak idejen en egy kicsit bepanikoltam, mikor megtudtam, hogy ekcemas a gyerekem. Ma mar nem gond, helyes etrenddel, es a megfelelo kenocsokkal teljesen tunetmentes.
Bocsanat, hogy ilyen hosszan irtam, de hat ebben a temaban nem tudom visszafogni magam.
Remelem, hogy Evi eseteben nem ekcemarol van szo, tenyleg csak a melegtol van!

Alma.
Alma

Sziasztok!
Lányok, ti hogy csináljátok hogy ilyen gyakran géphez fértek? Nálunk ha kis idöm van, az elmegy a házimunkára, sétára, olvasásra...
Képzeljétek, megmutattam Levit dokinak, hivatalosan semmi baja, lehet, hogy csak anyásabb idöszakát éli?? Azóta kicsit nyugisabb, azért még ma is órákat lógott a cicimen. Szerintetek túleheti magát? És ha igen, mit csináljak, mert csak a cicimen nyugszik meg. Ja, Pankamama, rajtam még 15 ocsmány kiló van. Kép
Pedig nem zabáltam babavárás alatt. Azért remélem, van még remény, leszek én még önmagam is valaha. Bár nagyon utálom, hogy nem férek bele a ruháimba! Vettem kondibérletet, kérdés már csak az, mikor lesz két szoptatás közötti idö több mint 10 perc?
Na pusszancs!
AdriKép
KAdri

Kapd be és kusssssssss.!!
Névtelen

Sziasztok!Az utolsó levélre nem reagálnék mást,hogy a bunkók oldala nem itt van!!!
Tényleg nem olyan jó a hintöpor,mint gondolnátok!Mi már 3 hónapos korunk óta nem használjuk.Pankamama,lehet,hogy a büfi nem megy,azért nyügös a babusod!Rajtam 10 kg van még... Kép,de én kettöt szültem már,és sosem voltam vékony...
Olyan jó mamák vagytok,tetszik,hogy ennyit aggódtok,biztos nem fogtok rosszul csinálni semmit!!! KépPöttyök lehetnek a melegtöl,de én megmutatnám az orvosnak!vigyázzatok magatokra!Puszi:Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Kedves Lányok!

A én megyek chatre, amikor mondjátok, és sétálni is amikor és ahova mondjátok. Ti tudjátok Bp-en hova jó menni, a városliget szerintem jó ötlet.

Nálunk a férjem családjában mindenki ekcémás, így az orvosunk, aki homeopátiákkal foglalkozik adott cseppeket. Most gyönyörű a pofija 2 nap alatt elmúltak a foltok. Mellesleg kenem popsikenőccsel is, ami gyógyszertári. Én mindenből csak gyógyszertárit használok, kivétel hintőpor, az Gabi. A nagynéném doktornénio, azt mondta nem árt. olajozni meg az egész testét olajozom babamasszázsnál, az is gyógyszertári olaj. Nekem azt mondták fél éves korig ne használjak semmilyen bolti fürdetőt, szappant, olajat, mert irritálhatja a pici bőrét.

Mse!

Csak azért voltunk olyan sokáig majálison, mert a kocsiban megszoptattam közben a picit. Úgy mentünk le, hogy előtte etettem, aztán meg rám 3 órára. Kibírta, mert sétáltunk. Én úgy hallottam, hogy a gyerekkori ekcéma kinőhető nagy százalékban. Kérdés, hogy van-e a családban. Nálunk sajna nagy az öröklés százalék. Nekem azt mondták kevés hús és tejtermék. Igyekszem betartani.

Évi!

Próbáld meg simogatni a hasát szopi közben. Én már megszoktam, hogy rángatja, de akkor szerintem vmi gond lehet a pocakjukkal. Amikor simogattam megnyugodott. Bár ma nagyon hasfájós napja volt. Pedig 7 hét alatt talán, ha 3 alkalommal fájt a pocija. Szerintetek, ha szénsavasat iszom megérzi? Tegnap is ittam, meg ma is. És tegnap is meg ma is fájt a pocija. Puffasztót nem ettem, mert arra nagyon odafigyelek. A vattacukor csak nem puffaszt... Kép

Képzeljétek ma kibírta Lili baba 3-4 órát kaja nélkül és nem "zabált" óránként. Biztos fogok böjtölni éjszaka. De nem bánom, mert tegnap viszont elég gyakran evett és éjszaka nagyon rosszul aludt, reggel pedig csúnya zöld volt a kakija. Szerintem akkor alszik jól, ha a pocija nem zsúfolt. Sokat sétáltunk ma is szerintem, ha megy a babakocsi nem annyira érzi a pocak korgását. Akkor tudunk kibekkelni plussz egy órát.

Ti adtok még sapkát gyermekeitek fejére? Meddig kell adni? Én még hosszúujjú body-t adok rá, nem merem jobban levetkőztetni. Még azért csalóka az idő szerintem. majd nyáron "legatyásodunk".

Puszi:

Geri
geri (geri)

Sziasztol Lányok!

Hú, azt sem tudom hol kezdjem, olyan sok dolgot írtatok.

Ekcéma: nekem van, babámnak is van, de tegnap óta azzal a bizonyos védőkenőccsel kenem és szuper lett a bőre.Kép

Ildi! Nem a XVII, hanem a XVI.kerületben lakom de a Naplás tóra gondoltam ami tőlünk 5 perc. Ott lehet sétálni de napozni is és a gyerekekkel játszani is. Hétköznap nincsenek ott sokan. De a városliget is jó.

Mse! Hát én irigyellek téged. Én is 164 cm magas vagyok, de még életemben nem voltam 54 kg. Szülés előtt 62 voltam utána 59 kg, most megint 61 Kép
Bár lehet, hogy más a felépítésünk. Bár én így jól érzem magam és biztosan ez a fő.

Adri! Ameddig nem jutsz el konditerembe pár egyszerű gyakorlattal otthon is formálhatod magad meg a séta is sokat segít. Hajrá!

Geri! Én még vékony kis kendőt adok a lányomra mert a fülük hamar megfázik még.

Segítsetek!
Panka ma sokat durrogtatott és 4x volt kaki, tetemes mennyiségű, nyálkásnak tünő, hol zöldes, hol rendes sárga. Én is 2 napja szenvedek a saját hasamtól, fáj és püffed. Lehet, hogy elkaptam valamilyen vírust és Panka is ettől szenved?
Egyébként nyugodt, derűs egész nap, és nem hány.
Lehet, hogy csak sokat evett vagy vigyem dokihoz?

Bobojsza, az lehet, mert sokszor hiába tartom nem büfizik egyet sem.

Én meg azért nem érek rá nappal mert a lányommal olyan jól el lehet játszani, hogy sajnálok mással foglalkozni.Megdöbbentő, hogy napról-napra értelmesebb.

Ti ilyen nagy melegben adtok + vizet nekik?

Jó éjt!

Pankamama
Pankamama

Sziasztok Anyukák!!!

Adri!

Ha túleszi magát, majd kibukja, nem kell nyugtalankodni emiatt.
A súlyról meg csak annyit, hogy ez szerintem nagyon alkati dolog, mindenkinek más az anyagcseréje már alapban is, nemhhogy a terhesség alatt. Van, aki már szoptatás alatt visszafogy, van, aki pedig csak utána tud a plussz kilóktól megszabadulni. Van még időd, és biztosan sikerülni fog visszafogyni, most az a legfontosabb, hogy a kis pocoknak mindene meglegyen.

Geri!

Egy vékony sitykát adj csak rá, hogy a nap ne tűzze a fejét, és nyugodtan legatyásíthatod már most is, ha nagy a meleg és nem fúj hideg szél... Rosszabb, ha megizzad és utána levetkőzteted, mert abból tüdőgyuszi lehet...
A szénsavas üdítő is puffasztó, attól is lehet a kicsinek hasfájása, ha lehet kerüld, ígyál gyümileveket...

Pankamama!

A kaki nagyon sokféle formát ölthet, nem kell tőle megijedni, amíg a babán nem látsz más tüneteket...
Én nem adtam neki vizet, ha sírt, cicire tettem, ő meg csak a vizes előtejet szopizta ki, aztán kiköpte a cicit... Okosok ők, tudják, mi kell nekik!

Na, puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Dia olyan klasszul válaszol minden felmerülõ gondra, hogy már nem is van mit hozzátenni.
A túleszi=kibukja dologról annyit, hogy nagyjából így van, de emellett az elsõ hónapban az én fiam minden alkalommal zöldet kakilt (naponta többször is), és totál pöttyös volt (ez júliusban volt). Ahogy belenõtt a kajamennyiségbe, bár a bukás még volt, de elmúlt a zöld kaki a pöttyökkel totál egyszerre.

Pankamama, akkor mi szinte szomszédok vagyunk, mert mi a Naplás tótól szintén 5 percre lakunk, csak a másik irányban, a XVII.-ben! Amúgy ha arra jártok, jobb figyelni a kullancsokra. Mi pár éve csináltunk az erdõben, meg a szemétbánya határában végül át a szõlõn egy túrát, és utána találtam a lányomon (szerencsére még nem benne, csak rajta) kullancsot, nem hinném, hogy ezzel ott foglalkoznak és javulna.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Emlékeztem még rám? Jó rég jártam erre. Én sem értem, hogy nektek hogy van ennyi időtökKép Azért (nagyjából) minden nap elolvaslak titeket, csak hozzászólni nincs már erőmKép
Na szóval:
Kaki: nálunk a zöldes, és napi sokszori kaki virusfertőzés miatt volt, legalábbis a dokink szerint. A székletvizsgálat negatív lett. Antibiotikumot, és székletfogót kaptunk. Pankamama, figyeld a babádat és tudni fogod mikor kell orvoshoz menni.
Öltözködés: én sem merem nagyon nekivetkőztetni, pedig tényleg nem jó a túlöltöztetés sem. Egyenlőre hosszúujjú vékony kombidresszben és vékony ujjatlan rugiban sétálunk. Sapkát is adok rá, és egész nyáron lesz rajta vékony fehér anyagból. A nagylányom fején is van mindig nyáron valami kis kalapszerű, úgy emlegetjük csak, hogy napsapka.
Ekcéma: két napja vettem észre először, hogy érdes a könyökén a bőr, tegnap voltunk dokinál és azt mondta, hogy ekcéma, kaptunk rá gyógyszertári krémet, remélem igazatok van és kinövi.
Ez eszméletlen, hogy Ti mindig olyan témákat hoztok föl, ami minket is foglalkoztat. Tényleg jobb ez a topic, mint egy babagondozási könyvKépKép
Itatás ügyben véleményem teljesen egyezik Diáéval, csak kár, hogy ezt nálunk a nagyszülők nehezen emésztik meg. Borzasztó rossz anya vagyok, mert csak anyatejet adok a lányomnak. Nektek nem kell küzdeni emiatt a környezetetekkel?
Na és most jön az igen kényes téma, a súly. Háááát, én nagyon irigyellek titeket, úgy látom a legsúlyosabb egyéniség vagyok a topicban. Én aztán tényleg nem vagyok strandra való.
Első terhesség elején: 160 cm 55 kg
Második terhesség elején: 160 cm 65 kg
És most: 160 cm 72 kg. Leírni is szörnyű. Hetven fölött még soha nem voltam, kivéve persze terhesen. Azért még reménykedek, hogy lesz ez még máshogy, főleg ha tennék is érte valamit. Most hogy tudom a Ti adataitokat is, asszem összeszedem magam.
Lehet, hogy megint hosszúra sikeredtem, dehát ritkán jövök.
Puszi mindenkinek.
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Helló Lányok!

Szia Kati, üdv újra itt. Már azt hittem meguntál minket Kép

Szia Bobojsza, én még nem üdvözöltelek itt! Gyere gyakran!

Most nem írok, majd este visszajövök.

Puszi mindenkinek!!
geri (geri)

Sziasztok!
Bocs, hogy csak most írok, tegnap elolvastam a tanácsokat, de írni már nem volt erom.
Egyik gond követi a másikat. Tegnap kihívtam a dokinénit, kiderült, hogy a kiütés egy része ételallergia (én ettem valamit) a másik része melegkiütés volt. Írt fel Fenistil cseppet, ma reggel gyönyöru lett a babuci bore.
Viszont tegnap óta minden szopi (kivéve éjszaka) sugárban hány Csongi. Na most ugyebár eddig is sokat bukott, de ekkorákat még sosem és nem is ilyen gyakran. A legnagyobb kb. 30-40 cm-re ment el. Utána olvastam, említenek bizonyos gyomorszukületet, fiúknál gyakoribb, és két hónapos kor elott alakul ki. Úgyhogy meg vagyok megint ijjedve. Tud errol valaki többet?
Ja, pisi minden pelusban van, elég sok, ezért úgy vagyok, hogy kiszáradás egyenlore nem fenyeget. Tegnap megvizsgálta a dokinéni, és a kiütésen kívül mindent rendben talált. Láza nincs. Most hívjam megint a dokinénit?
Kilókról annyit, hogy én ugyan fogytam most 2 kg, de még mindig van 9. Mínusz ötöt még beterveztem.
Most ennyi, üdv mindenkinek, nyugodalmasabb napot, mint az enyém volt!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok !

Adri !! Elokerultel???? Hat persze megertem hogy nincs idod "semmire" tavaly ilyenkor nekem sem volt mikor a Te cipodbe jartam :-))))
Orulok hogy jol vagytok !
A kilok miatt ne izgulj (lesz ez meg igyse:-)))
Sajnos az az igazsag,hogy regen azt mondtak nekem,hogy 9 honap kell mig lemenjen minden amit a 9 honap alatt felszedtel (valami lenne benne)
miutan eltelt a kilenc honap azt mondtak 1 ev kell hozza. Eltelt az ev is, azota mindenki azzal nyugtat,hogy TOBB MINT EGY EV kell hogy viszahozd regi formadat ! Hat nem tudom mi lesz, de nyarig nagyon szeretnem a regi 55 kilomat visszahozni.
Ja az en adataim egyszer regen ezek voltak
szules elott : 167cm 55 Kg
szules alatt : 80 Kg !!!!!
szules utan 3 honappal : 62 Kg.
azota 58-59 Kg. de ez a legnehezebb !!!!!!!!!!!
(jA Sophieka most 14 honapos)
Azert mindenkinek KITARTAST !!!
Csilla
LCsilla

Évi!

Én úgy gondolom az orvos azért van, hogy segítsen. Ha valami aggaszt hívd nyugodtan. Ha rossz néven veszi, nem jó orvos. A mi gyerekdokinknak van mobilja, ha ki van kapcsolva úgyse tudom hívni, de ez ritkán fordul elo. (pl, ha külföldön van, vagy konferencián). Bár sürgos esetre megadta az otthoniát is.

Ha hány a gyerek én felhívnám. Nálunk is volt ilyen az elso gyereknél. Szerencsére csak nagyon sokat evett, azt hányta ki (csak néhány napig tartott, pont kb 2 hónapos korában).

Egyébként a súly miatt ne aggódjatok, én kevesebb vagyok mint a terhességek alatt, mégis elégedetlenkedem, mivel az izmaim tovatüntek, és a két gyerek mellett nem tudok tornázni.

Kátya
Kátya

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a választ. Ma már csak 2x volt kaki, viszont szopik után görcsös, keserves sírás egy ideig. Lehet, hogy hasgörcs? az a baj, hogy még nem mindig tudok eligazodni Pankán Kép
De egyébként meg jókedvű, mosolygós, csak nincs komoly baj.

Évi! Én is felhívnám a dokit és megmondanám ezt a sugárhányás dolgot. Hát nem irigyellek és biztosan megijednék ilyen esetben de hát a gyereknevelés nem mindig egyszerű. Egy kérdés: ha kihívod a dokit valami miatt, akkor kell vagy illik neki pénzt adni? És ha igen mennyit? Bocs de én ebben elég járatlan vagyok.

Szia Kati! Örülök, hogy hallunk felőled, gyere amikor tudsz!

Amúgy aranyosak vagytok, hogy így irogatjátok a méreteiteket, köszi, és én úgy látom, hogy senkinek nincs itt miért szégyellnie magát.

Találkozó: XVI.kerület Erzsébet-liget, fás zöld terület, wc, büfé is van, órákat lehet sétálni nincs forgalom és le is lehet ülni beszélgetni, nyugiban szoptatni.
Ha érdekel ez a helyszín benneteket, leírom az útvonalat és akkor 2 hét múlva össze is hozhatnánk a találkozót.

Jó éjszakát:

Pankamama
Pankamama

Sziasztok,Lányok!rövid leszek,mert nekem már késö van,a gyerköceim betegek,mindkettönek torokgyulladása van,láz,hütöfürdö,miegymás,már 2 napja nem aludtam ki magam Kép
Pankamama,nekem jó ez az Erzsébetliget,de a Városliget is jó lenne.2 hét múlva szupi! KépSzombaton reggel indulunk Balcsira,remélem a gyerekek megygyógyulnak addigra(a doktornéni elengedett),még holnap este benézek!Sziasztok!Bobojsza Kép
orsolya (orsolya)

Sziasztok!

Bori ma délután egy zsál pelusban mászott a kertben a fűben és nagyon élvezte.

Évi!

Ha amúgy mosolygós a gyerkőc és jól el van, nincs más tünete (pl. hasmenés, behorpadt kutacs -ez kiszáradást jelenthet-, vagy kiszáradt nyelv), akkor csak erőteljes bukásról lehet szó.
Bori is produkált ilyeneket, meg is ijedtem, megmutattam az orvosnak, de ezek ellenére hízott is, úgyhogy ő m ondta nekem ezeket a jeleket...

Cskati!

Nálunk is volt úgy 2 hónapos korában egy ugyanilyen kakis dolog, a negatív nálunk is negatív lett... Szóval nem tudom mmi volt, de teljesen magától elmúlt...

Na, puszilok mindenkit, megyek chatelni..Kép

Dia
Dia

Sziasztok lányok!

Örömmel jelentem, Anett ekcémás kiütései a kapott kenőcs hatására már alig látszanak. Lehet, hogy jobban megíjedtem mint kellett volna? Csak tudjátok én allergiás vagyok a virágporra, s úgy tudom ez kijöhet a kicsin, mint ekcéma. Szerintetek igaz ez?

Geri! Milyen homeopátiás cseppeket használsz? Írd meg légyszi, hátha még szükség lesz rá.
Én is szinte mindenből gyógszertárit használok, csak a dokinéni megbotránkozására éppen fürdetőből nem, de egyszerűen pikkelyesre száradt tőle a baba bőre. Abból Gabit használok, s semmi baj nem volt eddig. Megjegyzem a kórházban Johnson-t használtak.
Nagyon ügyesen oldottátok meg a majálist. Tudom nem nagy büszkeség, de tegnap hagyományos cumival /nem fogszabályzós, szelepes, csodával/ hajlandó volt Anett üvegből is enni. Nem azt mondom, hogy így akarom, de nyugodtabban hagyom így a nagyszülőkre, olyan kiszámíthatatlan tud lenni néha. S így végre könnyebben kimozdulhatunk talán.
Sapkát még mindig adok, de egyre vékonyabbat. Nálam a lány jelzi, hogy melyik az éppen jó, ha vastagabbat adnék rá, amint a fejére kerül sírva fakad, s sír míg le nem veszem róla.
Nyáron is fogok rá adni azt hiszem, a túl erős nap ellen.

Pankamama! Zöld kaki nálunk is előfordul, de állítólag természetes. Plusz vízre szerintem nincs szükség, az anyatejben minden megvan, esetleg csak, ha valami miatt nem tudod megszoptatni.
Most olvasom, hogy már változott is a helyzet. Mennyi ideig szopizik Panka? Nem lehet, hogy még egy kicsit anyaközelben akar maradni? Vagy esetleg túl mohón eszik s büfiznie kéne? Nekem azt javasolta a védőnéni, evés közben is büfiztessem. Talán beválik.

Kati! Persze, hogy emlékszünk rád! Gyere amikor tudsz, gyakran én is csak olvasok. ÚGy látom ekcéma ügyben szinte egyszerre kezdtünk. Nálatok javul már a helyzet?

Évi! Remélem már javult Csongi gyomra.
Egyetértek Diával a kicsi kedélyállapota árul el a legtöbbet, amíg vidám, mosolygós baba túl nagy baj nem lehet.

Bobojsza! Jobbulást a kicsiknek s kitartást neked! Aztán élvezzétek a Balatont!

Az Erzsébet-liget nagyon jól hangzik, de hogy jutok én el oda? Kép

Puszi, szép napot mindenkinek!
Mse

Sziasztok!

Kati, én nem értem az orvosodat, persze más ilyen dokik is vannak. Egy, vírusfertõzésre gyanakszik. Erre miért ad antibiotikumot, ami köztudottan baktériumra jó, vírusra nem, ellenben a bélflórát tönkre vágja, egészséges gyomor is hasmenéses lesz tõle sokszor. Kettõ, mindemellé a negatív lelet (antibigyó elõtt?, utána nincs értelme), ami szintén megkérdõjelezi számomra a kezelést. A székletfogót értem, az okénak tûnik, de totál nem értem, minek ilyenkor az antibiotikum???

Sugárhányással tényleg jobb észnél lenni. Nekünk egyszer volt, az kb. 70-80 cm-re szállt el, de elõtte üvöltött a gyerek stb (mi se voltunk sokkal idõsebbek, valahol hasonló korban lehetett), sos lázat mértem, semmi, gyerek utána tök jól el volt, így aztán nem is került orvoshoz. De ha több is van, akkor fõ a biztonság!

Súllyal ne aggasszátok nagyon magatokat. Nekem az elsõ elõtt 60 kg (169cm) volt, egy évvel szülés után 64 kg, ennyivel kezdtem a másodikat. Az ikrekkel fölmentem hetvensokra, egy évvel szülés után még 67-nél tartottam. Majd kb. akkor jött egy hasmenõs napom, két napom, és akkor két-három nap alatt lejött 3 kg, ami vissza se ment. Majd ezután, az 1 és 1.5 év között jött le tovább, a végén 58-59 voltam, ami csúcs volt nálam. Na ja, azóta egyfelõl szedek fog.gátlót, másfelõl dolgozom, ami egy üldögélõsebb életformát, és több nassolást is jelent, azóta megint felmentem 67-re és ez már jobban aggaszt mint anno. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy jöhet még az elsõ év után is lefele!

Ildi
Pethes Ildikó

Ildi !
Nalam "ilyen" 2napos hasmenes mar nem jon be !
Ha sikerul is valamifele betegseg utjan lefogynom par kg-t akkor az secc percen belul visszajon.
Egyebkent engem is az aggaszt ami Teged !
Marmint,hogy ulomunka ,stressz stb...
Nem hiszem,hogy en mar semmifele drasztikus dieta hianyan is vissza fogok jutni 55kg-ra. De miutan
meg szoptatok,(meg erom sincs ra), nem dietazok.
Szia,
Csilla
LCsilla

Sziasztok!

Végre újra müködik a gépünk, hétvégén volt szerencsénk egy teljes rendszer-összeomláshoz. Kép Nagyon sajnálom, hogy igy kimaradtam a chatelésből is, de ha újra lesz közös chatelés akkor jövök!

Öltöztetés: én reggel még felöltöztettem rendesen Tomit (rövidujjú kombi, kardigán, ujjatlan rugi) és ahogy melegszik az idő, úgy vetköztetem. Ma délben félárnyékban napozott egy kicsit úgy, hogy csak a kombi volt rajta. Sapkát ilyen melegben nem adok rá, mert bármilyen vékony beleizzad a kis feje és tele lesz piros foltokkal.

Zöld kaki nálunk is előfordult már, olyat én is hallottam, hogy ha csak kicsit zöld akkor az a túlevéstől van. Dehát csak tudják a kismanók, hogy mennyi az elég nekik. Akkor volt csúnya zöld kakija Tominak amikor náthás volt, de ahogy a nátha elmúlt ez is megszünt.

Kilók; ahogy látom nem csak én küszködöm a plusz kilókkal. A terhesség előtt 160 cm-hez voltam 55 kg. Most vagyok 58-59 kg, de a hasam ahogy kinéz egy katasztrófa. Bár párom azt mondja így is tetszem neki, de én magamnak nem. Azért reménykedem hogy visszafogyok (a lányom után sikerült) de már soha nem fogok úgy kinézni, mint 18 évesen. Kép Viszont van két gyönyörű gyerekem, azt hiszem megérte. Kép

Ti nem találkoztatok még koszmóval a gyerköcök fején. Én tegnap ahogy simogattam kisfiam buksiját úgy bukkantam rá, hogy érdes volt a kezem alatt. Szerencsére nem nagy darabon, úgyhogy fürdés előtt beolajoztam és lekapirgáltam, most úgy néz ki sikerült teljesen eltávolítani. Remélem később sem jön ki újra.

Évi!
Mi újság Csongival? Voltatok orvosnál?

Bobojsza!
Jobbulást a csemetéknek, és jó napozást a Balcsinál.

Sziasztok

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok!
Köszönöm, hogy aggódtatok értünk. A helyzet az, hogy éjszaka semmit sem bukott, aztán a reggeli evés után csurig lett mellette a pelenka. Hívtam a dokinénit.Végignézte babucit, és megállapította, hogy nem úgy néz ki, mint aki beteg lenne. (Délelott nézelodött, "beszélgetett", egy hangja nem volt.)Minden pelenkája pisis, így kiszáradástól sem kell megijjedni. De azért adott beutalót hasi ultrahangra a biztonság kedvéért. Na ugye, itt a hétvége, tehát ez csak a jövo héten lehet. Kicsit megemeltük a fejénél a kiságyat, és lássatok csodát, azóta csak egy pici tej csurgott ki, de nem lövellt. Kezdek megnyugodni. És írt fel a dokinéni valami kanalas orvosságot,de az már csak holnapra lesz kész.
Zöld kaki: Nálunk egy napon belül is változik, állítólag ez természetes.
Öltöztetéssel én is úgy vagyok, hogy folyamatosan vetkoztetem. Bár mi már csak kora délelott 10 körül megyünk le, vagy estefelé gondoltam, de akkor már nincs erom hozzá.
Most ennyi. Sziasztok
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Örömmel jelentem ma nem volt kaki, ugyhogy valszeg túlevés forgott fent.

Évi! Örülök, hogy nálatok is megoldódott a helyzet, így már nyugodtabb lehet. A tegnapi kérdésemre tudnál válaszolni?

Bobojsza! Jobbulást a gyerekeknek és jó pihenést a Balcsinál.

MSE! Ha a lányok megszavazzák Erzsébet - ligetet, akkor megbeszéljük, hogy ki hogy jut el ide.

Most ennyi.

Jó hétvégét!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?