Új privát üzeneted érkezett!

Pöttyöspanni!

Sajna én nem tudok segíteni de a "várrandóság/2008 januárjában szülünk" topikban vannak olyan lányok akik már túl vannak ilyen sőt még a biopszia vizsgálaton is. Talán ők tudnak vmi okosat mondani.

KépKép
KépKép
jadika

Halihó Csajok!

Szülés téma: Nekem ugyebár most is császár lesz. Mikor Manót vártuk kb. a 28-dik hétnél lett biztos, hogy császáros lesz, mert aztán már nem sok esély van rá, hogy lefele forduljon. Sokan sajnáltak érte, meg olyanokat mondtak, hogy ez nem is lesz igazi szülés, de engem nem érdekelt. Csak azzal foglalkoztam, hogy mivel a babóm farfekvéses, neki ez a legbiztonságosabb. Viszont azt már szervezem fejben, hogy Manóval mi lesz, ha megindul a szülés, vagy, ha ne adj Isten be kell feküdnöm, illetve a szülés után a kórházban tartózkodás ideje alatt hol lesz majd. Párom mondogatja is, hogy ezen még ráérünk gondolkodni, de szerintem ezt nem árt már most átgondolni. Főleg, ha úgy lesz, mint Manónál, hogy 3 héttel korábban az ödémám miatt meg kellett műteni, ráadásul a tervezett műtét előtt 3 órával otthon elfojt a magzatvíz. Még szerencse, hogy minden össze volt pakolva, így is megdöntöttünk minden rekordot, míg Szegedre átértünk. :wink: :oops: :)

Kriszti! Azt akartam még írni a szex-szel kapcsolatban az előbbi hsz-ben, hogy az első 12 hétben általában nem kívánjuk a szexet, legtöbbször a rosszullétek miatt. Aztán a nagy többségnek visszatér a kedve. De mint írtam, én Manónál szabályosan fizikai rosszullétet, undort éreztem még a gondolattól is. Most viszont kifejezetten kívántam/om, így ez most nekem is komoly bünti, hogy el vagyunk tiltva tőle. :( :oops: Vasat muszáj szedned? Vérképed nem volt jó?

Tittina! Nekem tavaly, pont az ilyenek miatt mondta azt a dokinőm, hogy minden kismamát el kellene tiltani az ilyen filmektől, meg az internettől. Én is megnéztem egy csomó terhességgel, meg szüléssel kapcsolatos filmet, rengeteget olvastam az interneten, és sokszor egy csomó hülyeséget beképzeltem magamnak. Sőt még azt is megnéztem, hogy milyen a méhlepény, na attól két napig nem tudtam enni. :? Szóval szerintem még ha nézel is ilyen filmeket, meg olvasol is ilyen dolgokat, ne ezekre készülj fel. Mint ahogy minden terhesség, úgy minden szülés más és más. És utólag neked a sajátod lesz a legszebb, akár császáros, akár normál szülés lesz annak minden fájdalmával együtt, melyekről nekem fogalmam nincs, a császár miatt ugyebár. Bár hozzáteszem, az sem leányálom.

Benszi! Ilyen féltés nálunk az én részemről volt tavaly, nekem volt mániám, hogy érzi a „böködést”. :oops: Persze ez hülyeség, de a párom tiszteletben tartotta ezt, és a szülés után is türelmesen várt. Aztán bepótoltuk a „lemaradást”, most pedig megint szünet. :roll: Hogy mi lesz itt, ha megszületik Pocaklakó? :?: 2x9 hónapot kell bepótolnunk. :lol :oops: Azzal szoktunk poénkodni, hogy olyanok vagyunk, mint az öreg házaspárok, hogy megfogjuk egymás kezét az ágyban, aztán megkérdezzük egymástól, hogy „neked is jó volt drágám?”. :P

Hízás dologról annyit, hogy én Manóval 16 kg-ot híztam, azt mondta a dokinőm, hogy elfogadható, a védőnő, meg aggodalmaskodott, hogy hűha, ez már határeset. A röhejes, hogy ugyanezt mondta a barátnőmnek is, aki 8 kg-ot hízott. :evil: Egyébként én azt olvastam valahol, hogy amíg nem párosul magas vérnyomással, magas vércukorszinttel, vagy ödémával addig nincs gond. A keresztanyám mindkét unokatesómmal 30 kg-ot :!: hízott, és a szülés után 1 évvel ugyanolyan vékony volt, mint a terhesség előtt. Szerintem ez csak alkati kérdés, mint ahogy a pocakméret is. Ja, pocakméret! Engem most is állandóan piszkálnak az ismerősök, hogy milyen nagy a pocakom, meg azt mondják, hogy óriásbébim lesz, és senkinek nem tudom megmagyarázni, hogy a pocakméret és a babó mérete nem egyenesen arányos. Főleg az bosszant, mikor olyanok piszkálnak, akik még sosem szültek. Bár én azt szoktam mondani, hogy amíg a doki nem aggódik, és szerinte elfogadható a pocakméret, addig ők se aggódjanak. Ezzel általában le lehet szerelni az"aggodalmaskodó" ismerőst.

Pöttyöspanni! Hááát, nem akarlak megijeszteni, és bocsáss meg érte, ha a frászt hozom rád, de azért én ennek a nyakiredőnek utánajárnék, nem hagynám rá. Szerintem egy genetikai tanácsadás nem árthat, és a genetikai UH olyan sokára van még, addig felesleges lenne idegeskedned, főleg, hogy remélhetőleg minden rendben van. Én tavaly 19+5 voltam, mikor megcsinálták a mintavételt a méhlepényből, és gyorsított eljárással 2 hét volt, mire eredmény lett, és borzasztó volt belegondolni, hogy ha baj van a babóval, mit fogok csinálni 22 hetesen. :( Persze az ember alapvetően arra gondol, hogy semmi baj nem lehet. A 16 hetes quartett tesztre mindenesetre én elmennék a helyedben, az ha jól tudom 90%-ot pontosságú, az már egész elfogadható.

Na, most jól „kiírtam” magam, bocsi kicsit szájmenésem van, no meg időm is van, mint a tenger, anyum pesztrálja Manómat.

Mindenkinek további szép vasárnapot.

Anita

goodfairy

Sziasztok! :)

Itthon volnánk! :D ... Holnaputánig. :roll: :P :lol:
Kipakoltunk, dinnyét ettünk és lefürdött az egész táraság. Ennyire futotta mai erőnkből, mert hóttmeleg van. Holnap viszont mindent ki kell mosnom, mert kedden megyünk vissza, ugyanoda. Vagy talán szerdán. Még eldől. :roll: :wink:
Kriszta negyed 8-kor elaludt, most nem tudom, mi lesz, hogyan fog majd aludni, főleg elaludni.

Most nem lesz beszámoló, csak jöttem jelentkezni, hogy megérkeztünk, nagyon jól telt, jóidőt fogtunk ki, csak annyi rossz volt az egészben, hoyg hamar elrepült egy hét. De mégsem ért teljesen véget. :wink:

Még jövök!!!! Puszilok mindenkit!!!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Egy napot kihagytam és annyi hozzászólás van, hogy előre is bocsi, ha nem tudok mindenkihez szólni!

Szülés
Igen, tényleg nem biztos, hogy jó végignézni egy ilyen filmet ilyenkor, bár én szerencsés vagyok, mert tegnap is láttam egy újságban képeket a szülésről (persze nem film, olyanokat régen láttam), de még nem rémültem meg. Persze belegondoltam, hogy mi lesz ha mindez velem történik, de valahogy abban reménykedem én is mint amit Cas írt, hogy vinni fognak az események. Fel is akarok készülni, hogy tudjam mit is jó csinálni, hogy könnyitsem amit lehet és gondolom amúgy is el leszek foglalva ahhoz, hogy már nem fog ilyesmi eszembe jutni.
Talán amikor elkezdődik ilyenre már nincs ideje az embernek, előtte persze agyon izgulhatja magát.
A lényeg Kriszti, hogy szerintem se kezdj már most aggódni és ha lehet tényleg ne nézz ilyen filmeket :wink: .

Sex
No ja, ma nálunk is kibújt a szög a zságból. Egyrészről nagyon-nagyon megnyugodtam, mert elmondta, hogy milyen hihetetlen szexisnek tart ezzel a pocival és nőiesebb vagyok mint valaha. Hát nem mondom a lelkemnek nagyon kellett, mert amíg ezt így nem fejezte ki, éreztem, hogy érzelmileg minden rendben és ugyanúgy szeret, csak azt hittem, mint nő esetleg ilyen alakváltozással nem annyira tetszem neki. Ami megint csak hülyeség, mert a sex-en kívül ugyanannyi kedvességet, simogatást és puszit kapok, szóval túlzásba vittem. Na, mindegy ma aztán elmondta, hogy ő is ettől a "böködéstől" fél, vagyis hogy baja lehet a babának.
Talán nálunk is szó lehet arról is amit Benszi írt, hogy már több éves küzdelem és próbálkozás eredménye ez a drága csöppség és ez is lehet az ok.
Igazából így nekem sincs lelkiismeretfurdalásom és megbeszéltük, hogy neki se legyen, hiszen annyi időnk lesz még egymásra az életben :) .

Pöttyöspanni
A nyaki redőre én sem tudok írni sajnos semmit, mert nálunk teljesen átlag érték volt, de drukkolok hogy minden rendben legyen.
Hajhullásról pedig csak annyit, hogy nekem kb. 3 hete ugyanilyen bajom volt és jól meg is ijedtem, de azóta szerencsére leállt a dolog. Nagyon hullott és elképzeltem, hogy a terhesség végére ha így haladunk parókát csináltathatunk, de szerencsére nem így lett :lol: . Hormonális is lehet vagy akár valami viatminhiány, talán most kisebb esélye van annak hogy a fog okozza.

Cas
Kérdezted, hogy ha építkezünk, akkor Anyukám tudna-e sokat segíteni. Hát az az igaszág, hogy nekünk nagy szerencsénk van, mert magát az építkezést is egy nagyon jó barát testvére és emberei csinálnák (eddig legalább is úgy néz ki) és hát bizony Anyukám is itthon van, mint nyugdíjas, tehát sokat segíthetne ha már meglesz a pici. Abban is reménykedem, hogy a Férjem is azért néha-néha kinézegetne, ha olyan lenne a szitu és van lehetősége rá és akkor tuti felügyelet alatt lenne az egész dolog.
Ma már nagyon kezdtük beleélni magunkat és Anyukámmal is beszéltünk már ezügyben. Ő nagyon boldog lenne és be kell valljam, már annyira elképzeltük mi hogy nézne ki és milyen lenne.
Drukkoljatok, holnap megyünk az önkormányzathoz és a földhivatalhoz, hogy kiderítsük az engedélyeket :roll: .

Benszi
A boxmeccs édes lehetett és popsimutogatás is :lol: .
Nálunk két napja csöndesebb a bébi. Tegnapelőtt amikor az a nagy szél volt, olyan ficánkát vágott le, hogy egész meglepődtem, de nagyon élveztem :D . Ma és tegnap csak néha éreztem néhány rugás erejéig, de hát neki is lehet lusti napja nem igaz ? :) .

Na mostmár visszafogom magam,
Jó pihenést mindenkinek,
Réka

Kép
solymosy

Sz.Bea! http://intranet.kmk.hu/index.php?option ... &Itemid=62
ez a kméti kórház szüleészeti linkje, a bal oldali menüben írják, h hány rooming-in szoba van, mikor indulnak szülésfelkészítők, stb...
Nem tudom milyen tanfolyamra gondoltál, de én csak a 30. hét körül fogok elmenni sztem szülésfelkészítőre, és bevallom őszintén kismamatornára sem járok :oops: , kismama-vizitornára akartam járni a Metamorfba http://www.metamorf.hu/ az SZTK alagsorában van, de mivel nincs fürdőruhám áááááháháháhá :x :evil: , oda sem járok, sőt mostmár neten is kevesebbet olvasgatok a terhességről, mert csak beparáztatom magam mindig.

Goodfairy nem tudom ezt a vas-dolgot, de a vérképem jó, csak a doki szerint feltétlenül kell vasat szedni, mármint nem kifejezetten vasat, hanem olyan terhesvitamint, amiben van vas, folsav stb.
Elmesélem mégegyszer: panaszkodtam a dokinak, hogy székrekedésem van, és rémlett, hogy vkinem már volt hasonló panasza az elevittől (utólag kiderült Benszi volt :) ), és mondtam nem szedhetnék-e más vitamint, erre ő, mivel a vastól van a szorulás, nem tudok mit csinálni az elevittel, mert hiába váltok, mindben van vas. Olyat meg ne szedjek, amiben nincs vas. Nemtom érted-e... :roll: :D

Cas gratula a félidőhöz, anyukám mindig azt mondja, amikor kicsit rosszabbul vagyok, vagy le vagyok törve, hogy "nem baj kislányom, egyszer úgyis minden elmúlik" :) Ezt most csak azért írtam, mert vmelyik nap, amikor én voltam félidős, nagyot sóhajtottam, hogy huh felén már túlvagyok, mert nekem azért nem valami rózsás ez az állapot (lincseljetek meg) !

Kép
kkriszti77

Pöttyöspanni
Sajnos én se tudok ehhez a nyakiredő-dologhoz mit hozzászólni, de nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen, és erről mihamarabb meg is bizonyodhassatok!!! :)

Anita
Mekkora baromság, hogy a császáros szülés "nem az igazi"?! :evil: Rajtam meg azért sápítoztak az emberek, hogy miért nem szültem inkább császárral, amikor elmesélem, mekkora volt Sebi! :evil: Szóval a sok okostojásnak semmi se jó... :twisted:

Hízás
Amennyire én tudom, egy jó 3 kilós gyerek méhlepénnyel, vízzel, megnövekedett méhhel, óriás cicikkel, megnövekedett vérmennyiséggel 10-12 kg-t tesz ki. Az én fiam meg 4 kiló fölött volt, szóval ahhoz képest akkor a 16 kg hízásom nem olyan durva szerintem. A szervezet meg úgy van programozva, hogy készülve a szoptatásra minél több tápanyagot igyekszik elraktározni...
Na mindegy, nem izgatom magam, részemről annyi az odafigyelés, hogy nem eszem édességet egyáltalán és kész. Kaját meg gyümölcsöt amennyi belémfér, mert jólesik! :)
Persze marha bátor vagyok, mert szerencsés alkat vagyok, nálam a szoptatással olvadtak lefelé a kilók (na ja akkor se ettem semmi édességet azért), ebben bízom most is! :)

Edit
Várjuk a beszámolót! :)

Réka
Akkor nagyon szerencsések vagytok!!! Sok sikert hozzá, és remélem mielőbb elkészül a szép otthonotok!!! :)
Azért kérdeztem, mert mi tavaly "csak" egy felújítást csináltunk végig, párom dolgozott, így nem nagyon tudott segíteni, én rohangáltam Sebivel mindennap át beszélni a munkásokkal (szerencsére ismerősök voltak, de nálunk ez se volt 100%ban szerencsés), és két hónap alatt eléggé kimerültem. pedig néha anyu vigyázott Sebire, és ő már majdnem 1,5 éves volt akkor.
Szóval nem lesz könnyű, de az eredmény mindent megér! :)

Kriszti
Miért lincselnénk meg?! Elég sok problémád van, nem csoda ha nem éled meg felhőtlen boldogságként a terhességedet! :)
De hidd el, a pici minden szenvedést feledtet majd! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kösznöm, hogy ennyien válaszoltatok. A dokim sajnos szabin van, igaz telefonon beszéltem vele, de azért az mégis más, mint személyesen. Csüt.re van megbeszélve időpontom hozzá.
Goodfairy! A quartett tesztre biztosan elmegyek.

Mit tud egy genetikai tanácsadás? Ott is van még UH, és az alapján mondanak okosat? vagy csak a leleteket nézik

PP
pöttyöspanni

Pöttyöspanna!
Menj el a 4-es tesztre!Ott bizti megnyugszol!Lehet azért is volt rossz az eredményed,mert nem pontosan a 16.héten mentél vagy sokat vérezgettél vagy rossz helyen tapadt a méhlepény!Ezer oka van,de ez nem olyan vészes eredmény!minden rendben lesz ne aggódj!
Haj!Mindenkinél máshogy reagál a szervezet!
Kriszti!
Bevallom én is többet vártam a terhességemtől,de mondjuk előbb kezdődnek a panaszaim,mint aki egy babát vár!Pl.:alvánál a hasméret és ettől már nehezebb a megfordulás!Súly!Levegőt nehezebben kapok,mert felnyomják a gyomromat!Darth Veder meg elmehet a francba,ha sétálok pár lépést vagy felmegyek egy emeletre!Ja és én nem ismerem a hányinger fogalmát!Szóval ne érezd szarul magad!
Solymosy!
Nekem csak hiányzika sex!Ettől a nagy hastól már nem is érzi magát atz ember annyira nőcisnek és a lelkemnek szar,hogy nincs semmi!De szerintem pár hét és moccanni nem tudok,nem hogy akrobatikázni!Rúgás!Hát a fiam az előszeretettel rúgja a hólyagom,ami miatt éjjel másfél óránként pisijárat van!Szemeim olyan dagadtak a kialvatlanságtól,hogy na!Reggel nyugi van,de nappal nem zavarja őket semmi,akkora meccs van!
Goodfairy!
Lassan mi is az öregházaspárosat játszuk!
Tittina!
Te kis rutintalan!Hát nem szabad ilyet nézni,mert azonnal visszafordítanád a lehetetlent!Én sem nézek,ezért nem félek!
Cas!
Tényleg helyesek voltak az UH-n a lurkók!Milyen helyes Sebi,hogy gondol a tesójára!Gratula a félidőhöz!Én is már átléptem,de mivel az ikrek hamarabb jönnek pár héttel,így már régebben átléptem!
Apa az UH-n tapasztaltak miatt fél,mert már tényleg egyre jobban emberke formájúak!Amikor még kisebbek voltak,akkor ez nem zavarta!Hát túlélőtábor lesz!
Vendég

Sziasztok!
Sajna csak eddig tartott a szabi, visszahívott a főnököm. Asszem nélkülözhetetlen vagyok :lol: :lol:
Nagyon jó volt a kánikulát víz mellett tölteni. Én még a sima bikinimbe fürcsiztem igaz kicsit érdekesen néztek rám de apa azt mondta hogy neki nagyon tetszem a pocakommal a többiek meg had irígykedjenek. 8) Badacsonyba csak 4 napot voltunk de aztán átmentünk a Balatonfői Yacht club-ba 4 napra, most szombaton esküvőn voltunk. Én egy képet sem csináltam, de remélem a barátnőm majd átküldi nekem amit csinált és akkor kaptok ízelítőt. :wink:
Még mindíg nem híztan semmit,pedig amennyit balcsin ettünk legalább 3 kg-nak kellett volna felugrania. :lol: :oops:
Holnap reggel 8-ra megyünk a menterend szerinti terhesgondozásra.
Holnap délutánig teljesen ki kell pakolni a lakást az utolsó szögig mindent mert szerda reggel jönnek a munkások bontani. 3 hétig tuti dolgoznak és mivel padlófűtést csinálnak, így mindent egyszerre bontanak fel. De ami vígasztal, hogy olyan lesz a lakás amilyenek megálmodtuk. :lol:
Vasárnap apa is érezte Barbi mocorgását és tegnap este Karesz is, pedig már kezdte feladni a reményt, hogy neki nem mocorog. Olyan boldogok voltak :lol: :lol:
Megpróbálok visszaolvasni de annyit írtatok, hogy foggalmam sincs mikorra végzek, és hogy írni nem fogok tudni az eseményekre az tuti. :oops:

drumka

Pöttyöspanni!
ha még olvasod :)
én is megcsináltatnám a helyedben a négyes tesztet. szerintem nem lesz semmi gond, ne aggódj! nekem 0,8 mm-t és 2,3 mm-t mértek nyaki redőnek (az istenhegyin és a klinikán), tehát ez eléggé gép és emberfüggő. 1-2 mm-en nem fog múlni.
a másik, hopgy nézik az orrcsontot is. ha a 12 hetes uh-on van orrcsont, akkor nem valószínű a down kór, úgy tudom. nekem a 18 hetes uh-on is lemérték.
amniocentézist a 15 héttőól végeznek asszem, ha mégis azt javasolják, ne ijedj meg, mert rosszabb a híre, mint ami valójában igaz erről. de nyugi, minden rendben lesz!!!! :)
ja, most látom a genetikai tanácsadásról kérdeztél. nekem az már a genetikai, tehát 18 hetes uh után volt anno. ott megnézik a papírokat, és az alényeg, hogy eldöntsék, mekkora az esély arra, hogy a bébinek kromoszómarendellenessége ill. valami súlyos fejlődési rendellenessége van. bizonyos jelek erre utalhatnak. ha úgy látják, hogy megnövekedett az esély (ne gondolj sokra, 1%-ról 2-3%-ra), akkor javasolhatják a kromoszóma vizsgálatot (amniocentézis/chorionboholybiopsia).

Drumka,
álomlakás :)
Barbi mocorgás :) :)

asszem ma este megint összeülünk emberrel névválsztós megbeszélésre :)

dokinál voltam tegnap. eredmény: max dózis magneB6 plusz no szex, meg ne emeljek, meg pihenjek, stb. és, hogy eldőljön az uh kérdés, hogy most akkor van-e vesemedemce tágulat és mennyi a magzatvíz,. csütörtökön újabb uh az uh labor vezetője által :)
tuti császár leszek, de igyekszünk enyhíteni az ezzel járó negítvumokat és kihasználni a pozitívumot.
el sem tudom képzelni, hogy 4 napig ne lássam az Esztit :( :(

egy barátnőm azt javasolta, hogy ne jöjjön be majd a kórházba az eszti, mert az talán rosszabb, ha ott lát a picivel, és ott kell, hogy hagyjon kettőnket.

KépKép
KépKép
and

császár:
én meg azt bírtam ki alig szó nélkül, amikor az anyósom mondta, hogy milyen jó, hogy császár volt, ő úgy örül neki, örüljek én is, ha lehetne választani, ő ezt kérte volna :shock:
hát én nem kértem volna az utána jövő kényszerfekvést, és 6 hét fájdalmat. na mindegy, én sem foglalkozom vele ki mit mond, csak annyira nem bírom felfogni néha, hogy lehet ilyeneket mondani és gondolni.

KépKép
KépKép
and

And!
Ne foglalkozz az anyósoddal!Én is kézzel-lábbal tiltakozom a császár ellen és a dokim is!A gyerekekkel megbeszélem,hoyg szépen kibújnak,oszt kész!Akkor pihizz sokat és szerintem se engedd be Esztit,bár nagyon rossz lesz biztos,de talán jobb neki otthon szmbesülni,hogy anyán osztódni kell!
Az én anyósom még most sem hiszi el,pedig 3 doki mondta,hogy puncis a másik!Mindig megkérdi mi van ha fiú!Mondtam akkor elajándékozom a kislány ruhákat!De már a fakkom tele van,miért nem lehet elhinni?
Drumka!
még nem híztál?Azta te milyen mázlista vagy!!De jó lehetett a pihi!Milyen a Jacht club?Megéri a pénzt?Mi is mennénk valami wellnws akárhova,csak minen tele van!
Vendég

Benszi: :)
Nagyon jó volt a pihi bár ha engem kérdezel akkor én szívesebben ajánlánam Lipóton az Orchidea hotelt. Az tényleg megéri a pénzét. Itt a négy nap 130.000Ft volt a svéd asztal szerintem nem svéd asztal csak egy szimpla tábori reggeli és az étterem érlapjára is ráuntunk a második nap. Arról nem beszélve, hogy míg reggel kényelmesen reggeiznél addig 26 szörf táborba üdülő gyerek nyüzsög és rabolja le az amúgy sem bőséges svéd asztalt. Ja és a pezsi fürdőjük éppen nem működik így víz csak a Balaton van. Ellenben az Orchideába termál víz van, külső belső medence szaunák gyönyörű helyen van csöndes a reggeli olyan mint az álom a vacsi sem különb ja és a személyzet mind angyal. Mi visszajáró vendlgek vagyunk, mert elég sok helyen voltunk már de a legjobb tapasztalat ott volt.
http://www.orchideahotel.hu/hun/fooldal.htm
ha tényleg pihenni szeretnétek, és számít a minőség akkor klikk ide.
Na és most megyek és felveszem a reklámért járó díjjat :lol: :lol: :lol:

drumka

Sziasztok!

Benszi
Mi a Hétkuti Wellness Hotelbe megyünk augusztus végén, ami Móron van. Az is nagyon tuti hely. Nagyon kedvesek, szép a szálloda, jó az étel (a mellette lévő lovardában még olcsó is a kaja és kifogástalan minőség, ami manapság ritka) és a wellness része is nagyon jó.
Az Orchideáról én is hallottam Drumka és a Hétkuti előtti oda akartunk menni, mert csupa szépet és jót mondtak tényleg, de sajnos nem volt hely. Majd legközelebb (ja az mikor is lesz, jövőre biztos nem :lol: ).
Hétkuti címe: http://www.hetkut.hu/hotel/hu/index.htm

And
Szerintem se foglalkozz senkivel. Tudom ez nehéz, mert néha engem is fel tudnak bosszantani, de aztán veszek pár levegőt is kifújom a hülyeséget magamból, hogy irmagja se maradjon :D bennem. Nekem van egy ismerősöm, aki mindig azzal fogad, hogy jaj, csak lenne már jó nagy a hasad, mert akkor az azt jelenti, hogy nemsokára megszületik és minden rendben lesz. :oops: .
Én ettől akadok ki. Tudom, hogy rendességből mondja, mert ismeri az előéletünket, de én mindig elmondom neki, hogy úgy jó a hasam ahogy van és hogy én ezt az időt is ki szeretném élvezni a maga valójában (igaz nekem tényleg nincs igazán nyűgöm, bajom, szóval valóban élvezem a dolgot).

Drumka
Te hogy a túróban nem híztál még? Hogy csinálod? Ezt a mázlit.
Igaz még én is jól érzem magam a bőrömbe, sőt ma egy régi bartáunk megjegyezte, hogy én biztos nem eszem eleget, hogy ilyen vékony vagyok még (hhhaa.... hát azért jól esett az amúgy nem túl pozitív bók :D ), de azért én tudom mennyit híztam.
Sok sikert a felújításhoz!

Képzeljétek reggelre (nem értem, ilyen létezik ?) megváltozott a hasam formája. Ilyen van szerintetek? Persze most nem azt mondom, hogy csak az éjszaka alatt, mert hát este azért nem nézegettem már, de ma reggelre egész kicsucsosodott a köldököm fele. Ez ilyenkor felfel nyúlik, mármint a méh növekedésével? Vagy persze ez is teljesen egyedi, mint a terhesség maga :?: .
Nálunk ma sok ficánka volt, főleg a reggeli meditációm alatt. Nem is értettem, mert azt gondolnám, hogy ilyenkor (mint ahogy máskor volt is) nagy nyugiba lesz ő is, de végig boxolgatott :) . Nagyon élveztem azért :lol: :lol: :lol:

And
Esztit lehet hogy én sem vinném be, mert hát csak új környezett, egy kisbaba és Anyu is bent marad még... lehet hogy ezt nem olyan jól viselné. Persze Te ismered a lányod igazán, csak én így első olvasatra így csinálnám.

Cas
Igen, tényleg szerencsés vagyok azt hiszem, mert amit leírtál azt most elég nehezen tudnám én is végigcsinálni. Amúgy sem vagyok az az igazi szervező, meg megmondom az igazamat típus, bár ha építkezünk bele kell jöjjek.

Voltunk ma egy jó pár helyen. Elvi lehetőségként mehet az építkezés a városrendezés szerint. Hétvégén találkozunk egy hiteles emberrel és a héten keresünk tervezőt. A családtagok belementek, sőt nagyon örülnek. Jaj, lányok egész bezsongtam, hogy házunk lesz kerttel a kis Pindurcinak meg nekünk és még Anyukám is velünk lesz (de azért külön házban :wink: ).

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

And! Még olvasok! Jó lenne csatlakozni hozzátok, de azt hiszem nem igazán menne. Ugyanis most már a 3. gyermekünket várom, és tudom, hogy egyáltalán nem tudnék aktív tag lenni. Így is néha egy hét telik el, hogy a gép elé kerülök. Pedig a nagy már iskolás (most volt elsős), a kicsi meg két és fél éves, így eddig még a nagy korkülönbség előnyeit élveztem.

Mondtam a férjemnek, hogy vajon a kórházban is ennyiszer lemérték volna? Az első mérés 2.8 mm volt. (szerintem a kórházban már írták is volna a papírra az eredményt)

Olyan fura, hogy ugyan ez a téli topik, mégis velem hasonló "kiskorú" kismama nincs is köztetek. Ha mégis van valaki, ne haragudjon, nem akartam megbántani.

A négyes tesztre biztos elmegyek. Most az találtam ki, hogy kérek időpontot már most a magzatvízvizsgálatra (nem tudom van e várólista), és ha mégsem kéne, akkor inkább lemondom. Ha meg kéne, akkor hamarább meglenne az eredmény.

Solymossy! Ezek szerint ti mostanában fogtok belekezdeni egy építkezésbe? Mi már lassan a végére érünk, másfél éve tart (először csak az alap, és most tavasszal nőttek ki a falak), de már nagyon unjuk a párommal. És még így sincs kész teljesen, a külső vakolat "lemaradt". A Nagy szerint a ház belülről nagyon szép, de kívülről olyan ronda :lol: Azt hiszi, örökre ígymarad. MÉg egy pár hét és költözünk.

Benszi! Te mindig mindenkit megnyugtatsz. Nem egy pszichológus veszett el benned? :D

Ne haragudjatok, máris mennem kell, a Kicsi nem hagyja magát az apjának felöltöztetni.

PP
pöttyöspanni

Sziasztok!

Köszönöm a sok megnyugtató hozzászólást a szülés témában. Teljesen igazatok van - nem kell ilyeneket nézni, és kész.

Képzeljétek, most már nem reggel és este vagyok rosszul, hanem éppen mikor. Tegnap pl koradélután. Azt már tudom, hogy a tojást kerülnöm kell, mert se a rántotta, sem pedig a tükörtojás nem maradt meg bennem. :( Hát ez van. Majdcsak túl leszünk már ezen az időszakon. Nem csodálom, hogy nem hízok semmit. Van olyan is, hogy nem merek enni...

Réka, nagyon örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok az építkezés dologban. Nagyon irigyellek. Tudom, hogy kis országunk nem tartogat sok jót, de mégiscsak az az otthonunk, és én szívem szerint hazaköltöznék. De Páromnak itt elég jó munkahelye van. Viszont az albérlet nagyon sok. Most éppen van egy lakótársunk, így egy kicsit könnyebb, de nem tudom mi lesz, ha megszületik a Babó. Akkor már csak jobb lenne nekünk is "családként" külön élni. Dehát ez még a jövő zenéje - mint az is, hogy hol fogok szülni. Sajnos az Anyukám 17 éves koromban elhunyt, úgyhogy Ő sem lehet már mellettem. Párom nem akar bejönni a szülésre, nem is akarom erőltetni. Rajtatok kívül, nem nagyon van kivel "beszélgetnem". Sokszor az is sokat egít, hogy elolvasok egy-két hozzászólást, torténetet.

Egy kérdés: Szerintetek nem régimódi az, hogyha a párom utánunk akarja elnevezni a gyerkőcöt? Ha lány, akkor az én nevemet kapná, ha fiú akkor az Övét. Félreértés ne essék, semmi bajom a nevünkkel (Gábor, Krisztina), de ez igazából inkább régen volt divat... sztem.

Na most megyek! Puszi Nektek! :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Tudom jó rég jelentkeztem, de voltak kisebb fennakadások. A gépről elszállt minden mikor újra lett telepítve akkor pedig a monitor szart be. Visszaolvasni nem nagyon tudtam, de próbálok újra képbe kerülni.

Mi jól vagyunk, aug. 13-ra kaptam időpontot a Sotéra, kicsit későinek tartom, de mit tudok ellene tenni. Mocorgás most már rendesen van, hol nagyobb intenzitással, hol kisebb, de úgy látszik ő a nyugisabb baba bent a pocakban kint meg majd mi lesz nem tudom.
A héten megyek cukros löttyire fúj, már most utálom, és még a munkahelyemre is bekéne menni a papírokat elintézni, fogalmam sincs kire hagyom a két gyereket, mert nem igazán szeretnék velük bevonatozni+babakocsit cipelni, de majd meglátjuk.

Örülök hogy mindenki jól van és a babócák szépen fejlődnek.
A táblázathoz ha megadnátok mégegyszer az adatokat akkor megköszönném.

Na most megyek fürdeni, mert ma nagyon lefárasztott ez a két gazfickó.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl!
akkor nyugodj meg, sztem tuti nem lesz magzatvíz vizsgálat. a 24 hétig csinálják, vagy még addig se, pláne, ha a magzat eléri az 500 gr-ot. asszem.. szóval biztos nincs nagy gáz, mert akkor már túlestél volna rajta. remélem így is lesz, drukkk!

Tittina!
én nem tartom ezt régimódinak, ez mindenkinek a maga dolga, egyáltalán nem ciki, vagy ilyesmi. nekem is tetszik a nevem, és passzolna is a férj vezetéknevéhez, szóval sajnálom, de ez van. ja, azért nem szertném, hogy a kicsit is ugyanúgy hívják, mert akkor mindig becézve lenne, vagy ő lenne a kis andi, vagy andika, na ettől kiráz a hideg. akor már inkább a második nevem, azt úgysem tudom semmire sem használni, de úgy meg anyóst hívják, gndolom egyértelmű... :lol:

Pöttyöspanni! majd adj hírt magatokról!!!

Réka, hajrá építkezés!!!

Benszi, az ember nem is gondolná mennyi mindent meg lehet velük beszélni ;) :D

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Lakasfelujitunk....

Kép

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hú gemini nem irigyellek! De milyen jó lesz, ha végeztek a felújítással...egyszer eljön az a pillanat is :)

Tittina! Nehogy ne merjél már enni! ne is foglalkozz a hányingerrel, én pl. rájöttem, hogy ha vmivel lefoglalom magam (hűtőháznál könyvelés, itthon takarítás, vásárlás vagy bármi ami eltereli a gondolataimat) akkor nincs is hányingerem :roll: Szerintem néha túl sokat foglalkozok magammal, ill. a problémáimmal, bár az utóbbi pár napban nem nagyon volt rá időm, de nem is baj, és :!: jobban is érzem magam :lol:

Solymosy szerintem van olyan, hogy kicsit megváltozik a hasad formája, sőt barátnőim szerint majd lesz olyan, hogy elég furi módon el fog deformálódni :lol: , ha úgy fekszik a babuci, bár ez csak a végefelé állítólag, amikor már tenyleg nem lesz helye.

Drumka nem híztál ???? de irigyellek, meg a nyaralás óóóóóódejóneked :) És az álomlakás :lol:

Kép
kkriszti77

Gemini!
milyen édes mocskos kis gyerkőc!
Solymossy és Drumka!
Megnéztem a honlapokat!Köszönöm nektek!Hát nagyon jók!
Nekem az Orchidea nagyon bejön!Fel is hívom őket!
Pöttyöspanna!
Édes vagy!Gyere amikor tudsz!Hanyadik héten tartasz most?
Tittina!
Szerintem helyes,ha utánatok kapja a gyerek a nevét!Nálunk az uram István és a két nagyapó is az4suzóval én nem szívatoma gyereket!No meg nem is tetszik az uram neve!
Amaryl!
Valószínű nincs gond,ha ilyen sokára kaptál időpontot!
Solymossy!
Nagyon jó a kertesházikó!
And!
Nyomjál már fel te is képet a szép lánykádról!
Vendég

Sziasztok!

Pöttyöspanni
Ne aggódj amiatt mikor tudsz hozzánk benézni. Ha éppen van időd, akkor belekukkantasz a topicba (ígérem senki nem fog megsértődni, ha valakinek a hozzászólásához nem írsz semmit, ami egy héttel vagy akár két nappal ezelőtt volt :D ), ha nem nem tudsz, akkor arra az időre "mellőzöd" a dolgot.
Egyébként akik mostanában építkeztek mind frászt kapnak, hogy mi is belekezdünk, mert hogy mennyi küzdelem, rengeteg pénz és izgalom. Tudjuk, pontosabban sejtjük, de hát ezek ellenére mégis sokan belevágnak, szóval biztos megéri.
Nektek mihamarabbi költözést kívánok és hogy élvezzétek végre az új szép otthont.

Kedves Tittina
Sajnálom hogy Anyukádat ilyen hamar elveszítetted. Tudom, illetve látom, hogy nehéz dolog ez. Férjem egy éven belül veszítette el a szüleit és hát fiatalok voltak még ők is nagyon.
Nincs ott esetleg egy olyan magyar pár vagy több akinél már van baba, esetleg már nagyobb a gyermek, mert talán ők tudnának picit segíteni? Én azt hallottam (semmi tapasztalat persze), hogy küldföldön élő magyarok nagyon össze tudnak tartani, pont azért hogy ne legyenek egyedül.
Hát nem lehet egyszerű ez a lakáskérdés gondolom. Bevallom még én is úgy érzem valami álmot álmodok, sok évig annyira lehetetlennek tűnt bármilyen megoldás. A férjem már 35 éves és hát megértem, hogy türelmetlen.
Arra gondolj, hogy legalább ott a párod jobban keres mint itthon és ha egyszer hazajöttök, akkor talán jobb körülmények között tudtok saját otthont teremteni magatoknak, mint sokan itthon.
Mi is mint mindenki 25 évre fogunk eladosódni (ha belegondolok, hogy a még csak pocakomba lévő baba 24 éves lesz mire lejár a hitelrészlet és a férjem 60 éves, háááát...).

Amaryl
Örülünk hogy jelentkeztél és jól vagytok. Ahogy a lányok írták biztos nincs baj és minden rendben lesz :)

And
Köszia drukkot :D

Gemini
Hát így biztos gyorsabban fogtok végezni, nem akrámilyen segítségetek van :lol:

Kriszti
Igen, erről az elmászkáló hasról már én is hallottam, de én is úgy tudom inkább a vége fele, amikor már valóban nagyobb a baba. Már egyértelműen a köldököm alatt kb. 3-4 cmmel éreztem a babát éjszaka, szóval biztos, hogy azért lett csúcsosabb, mert hát arra nő a méh (másfele csak nem tud :lol: ).
Azért erre az "ide tolódik oda tolódik a pocak" dologra kiváncsi leszek :wink: .

Mostmár szinte biztos hogy augusztus 8-tól dolgozom, de megbeszéltem a főnökömmel, hogy csak hétfő, kedd, szerda megyek be és a csütörtök, pénteket ugyanúgy itthon dolgozom mint eddig. Így be is megyek, de mégsem olyan fárasztó. Igazából már várom, hiszen még csak van jó pár hónapunk, addig meg élek még egy kis közösségi életet is :) , meg bevallom olyan büszke vagyok a pocimra és a benne lévő babára, hogy tök jó lesz ha bent is látni fogják a kollégák. Ez csak nem hülyeség, nem :roll:

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!
Megjöttünk a 20. heti nagy uh-ról reggel a dokimnál kezdtem aki kicsit nagyobbnak látja mint kéne legyen, de azt mondta ne aggódjak mert lehet hogy a kövi uh-ig meg kicsit visszafog a növekedésből. BDP:52, OFD:64, TAD:49/150, FL:36, CRL: 415g. Aztán kaptam a kórhába beutalót uh-ra mert állítólag 2 dokinak kell megnéznie. Ott egy rendi csaj volt aki 4D-t is csinál. Azt mondta hihetetlen szép az arca a babának. MOndtam jó hogy ő szépnek látja mi még egyenlőre nem igazán látjuk mit is kéne szépnek látni. :oops: :lol:
Az AFP: 35,6ng/ml, wAFP: 35,4ng/ml, MOM: 1,0

drumka

A legújjab pocak kép:
Kép

drumka

Hű Gemini, ha nem lennétek olyan messze, küldeném a mi kis segítségünket is ;) szerintem hamar kifestenének ;) :D :D :D

Benszi! köszi, hogy kértél képet Esztiről, most neked köszönhetően nosztalgiáztam egy kicsit a "kiskori" képeiből :) olyan jó lesz megint egy ilyen picit tartani a kezemben :)

KépKép
KépKép
and

Drumka, te annyira csini vagy! látszik, hogy nincs rajtad egy csepp felesleg se!
nekem meg elkezdődött a reggel még két kilóval kevesebb voltam periódus :twisted:

KépKép
KépKép
and

Drumka!
Tényleg jó nagy baba!De,hogy te milyen csini vagy!!!!Gratulálok!
And!
Akkor ide a fotókkal!
Vendég

Sziasztok!

Akkor a beszámoló...
A kirándulás jó volt, egy kis hegyi házikóban (mifelénk kabannának hívjuk) voltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Kriszta egsz áldott nap a levegőn volt, állandóan "úton volt", pillaatig meg nem állt. Áram nem volt a házban, de ez nem volt hátrány. Volt gáztűzhely palackkal, nem messze forrás, így szinte minden kéznél volt. Kriszat tápszert kapott ez idő alatt, nem tejet. István sokat halászott, szinte minden reggel hajnali 6-kor elment, 8-9-kor pedig már jött is haza a zsákmánnyal. Szerencsés volt az első napokban, utána már nem anniyra, de még haza is hoztunk azért, és már a máélyhűtőben van. Én? Nekem is jó volt. Tudtam pihenni, hisz ittnem volt annyira fontos a napirend, akkor ettünk, amikorkészen lett az étel, persze, a gyerekek időben kaptak, vagy ha mégsem , akkor a kezébe nyomtam egy fasírtot, egy darab kenyeret és megvolt az evés. Vagy ott volt a joghurt, a lekváros kenyér, szóval, emiatt nem stresszeltük magunkat. Krisztának jót tett a nap, szépen megfogta az arcát, vállát, de nem égett le. Végig jóidő volt, kedden éjjel volt egy nagy vihar, de reggelre már nyoma sem volt. Szerdától fújt a szél, de az nagyon jó volt, mert enyhítette a nagy meleget.

Eredetileg úgy volt, hogy pénteken jövünk haza, amikor a barátaink is (nekik 10 hónapos a kislányuk), de végül tegnapig maradtunk, mivel feljöttek a szomszédék pénteken délután. Holnap vagy holnapután pedig teljesen másokkal megyünk, ezúttal a házikó tulajdonosának lányáékkal és egy másik régi barátházaspárral. Mi most Krisztát nem visszük, mert anyós már nagyon felkészült és várja, hoyg néhány napig együtt legyenek. És én is várom már ezt a teljes pihenést. Amit nem tudom, hogyan fogok kibírni, de most nem maradunk olyan sokat. Valahogy csak kibírom.

A nagy esemény viszont nem ez... :)
Tegnap voltam orvosnál és csupa jó híreim vannak. :D :D :D Illetve egy "rossz" is, de az majd később. :roll: :P
Szóval, Babóca nagyon ügyes, él, virul, szépen nő, betöltött 19 hétre saccolta az UH, mindene megvan, zárt a gerince, az agy normálisan kifejlődve. Hosszat most nem saccoltak, de a BPD-je 44 mm és a combcsont hossza 29 mm.
Méhszáj zárt, magzatvíz normál mennyiségű, méhlepény 0-ás, szóval minden a legnagyobb rendben. Sőt, a cisztának híre-hamva sincs :D :D :D ami a lehető legjobb az egészben. Most írt fel magzatvédő vitamint, illtve "feloldozott" az eddigi tilalmak alól. Persze, tűző napot, napozást továbbra is kerülnöm kell, de pl. már nem kell szerzetesi életet élnünk. :wink: :wink: :wink: :wink: Őszintén, már vártam, hoyg eljöjjön ennek is az ideje. :wink: :oops: :oops: :oops:

A "rossz" a dologban annyi, hogy Mütyürke még nem volt hajlandó elárulni kilétét. A doki nagyon óvatos volt és azt mondta, hogy most 19 hetesen nem is lehetne 100%-osat mondani, de jövő alkalomra szinte ígérte, hogy már megtudjuk. :roll: Szerintem látta, hoyg mi az, csak inkább biztosra akar menni. :roll: De mindegy, ez úgysem lényeges.

Na, puszilok mindenkit! :) Ha majd hazajöttünk véglegesen, remélem, normálisan is visszakapcsolódok a topikba. Vigyázzatok magatokra és a manókra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith!
de jól hangzik, ez aztán a kikapcsolódás, távol a világ zajától, vissza természetbe, itt tudja az ember ki az úr :)
éljen a cisztamentesség és a feloldozás!!! legalább kompenzálsz, mert már gyűltünk az öregházasok táborában :D :D van egy tippem, hogylányotok lesz ;) ha a kukit látta volna az egyértelmű :D :D :D

KépKép
KépKép
and

Benszi, most apa laptopjáról vagyok, majd mutatok képet, nehéz ellenállni egy ilyen kérésnek :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy idetolakodom :cry: ,de lenne egy eladó babakocsim,ha érdekel valakit.
Én a 2006 őszi babákból vagyok.

chicco ct 01.travel sistem.4 funkciós kocsi,teljesen megkímélt új állapotban.(egy karcolás sincs rajta)142 ezer az új ára,én 99 ezerért-ért szeretném eladni.

06/20-99-53-592
Reni

Boldog pocakosodást kívánok,és ne haragudjatok ha tolakodásnak vettétek!!!! Kép

KépKép
rönci

Sziasztok!!
Jól eltüntem...bocsánat! Ellogtunk egy kicsit a párommal egy hosszú hétvégére :lol: Jó volt nagyon!! Annyit írtatatok, hogy szinte ezt lehetetlen lereagálni :oops: tegnap óta próbálok visszaolvasni, de mire a végére érek, addigra elfelejtem a háromnegyedét :oops: :cry: Azt mondják, hogy a babó miatt is lehet :wink:

Szóval visszafelé:

Sedith :D
Örölök, hogy minden rendben van veletek, s további jó pihenést Nektek! Mindig jó, ha ilyen jó híreket mondnak a dokik!

Drumka :D
Egy picit irigykedek, hogy hogy nem híztál egy dekát sem!? A babó jól fejlődik, így valószínűleg ilyen szerencsés alkat vagy! A szokásos "mosdós kép"en nagyon csini vagy!! Barbiról nem kaptál új képet?

Gemini :D
Nagylányod tündéri segítség :wink: Látszik, hogy nagyon dolgozik!
Gratula az új lakáshoz! Kívánom, hogy mielőbb be tudjatok költözni!! Vigyázz nagyon magadra, nehogy valami baj legyen!!

Amaryl!
Biztos, hogy minden rendben lesz!!! Ne izgulj!! Szerintem a SOTE-n jó kezekben vagy!!!Adatokat priviben vagy így írjuk meg??

Solymosi :D
Gratula az új tervekhez!! Nem kis meló áll előttetek, de biztos, hogy nagyon jó lesz, ha a végén kész lesz a ház!! Az pedig, hogy anyud a közeledben marad plussz jó dolog - már amennyiben jó a kapcsolatotok, de ahogy olvasom ezzel nincs is baj :)
Hasdeformálóást még nem tapasztaltam, én is úgy gondolom, hogy az késöbb történik, de nincs két egyforma babavárás :wink:
Indisztkrét kérdés (csak összehasonlításként) :wink: mennyi kg-t híztál??? Azért kérdezem, mert én is jól érzem magam a bőrömben,de a mérleget annyira nem szeretem...már most +6kg-t mutat :wink: s ezt soknak tartom :oops:

Tittina :D
Szerintem is olyan nevet kell adni a babónak, ami nektek tetszik, s ha nektek tetszik a saját nevetek, akkor az a legjobb....én semmiképpen nem adnám a párom nevét a babónak, s ő sem akarja....így ebben egyetértünk :wink: abban, hogy milyen nevet adjunk, abban egyenlőre nincs döntés...de legalább tudjuk, hogy mi az, ami biztos, hogy nem lesz a neve :lol:

Pöttyöspanni :D
Biztos, hogy minden rendben lesz a babóval, de én is elmennék a négymarkeres vizsgálatra! Azt mondják, hogy az már elég biztos infoval szolgál...én is gondolkodtam rajta a korom miatt, de az eredmények alapján a doki nem javasolta. Harmadik baba!!! Szupi!! Írj egy pár szót magatokról, ha lesz egy kis időd!!!

Benszi :D
Utólag is gratula a félidőhöz!! Hogy érted, hogy többet vártál a terhessétől??? :roll: Neked biztos, hogy minden érzés előbb jön, mint nekünk, mert hát nagyon nem mindegy, hogy egy vagy két poronty fejlődik odabent! Te nagyon vagány ikres kismami vagy! Szerintem sokan sokkal jobban elhagyják magukat!

Házasélet :oops: Mi is a többséghez tartozunk :cry: Nálunk is a párom miatt :oops: nem erőltetem....mondtam neki, hogy nem árt a babónak....ez van :roll: :oops: majd jövőre :lol: 8) Viszont az ölelés, s az érezhető szeretet, pocisimogatás, az olyan jó :D

Lányok! Ti mikor kezdtek vásárolgatni a babónak?? Tudjátok már, hogy milyen ágya, babakocsija lesz?? Nem rég még annyira távolinak tünt ez a téma, de most már egyre inkább úgy érzem, hogy rohan az idő.....mindjárt elkezdek szekrényt rámolni, rendezkedni, aztán hétvégente körülnézünk, hogy itt mit lehet kapni, s úgy tervezzük, hogy szept végén elkezdjük beszerezni a dogokat...akkor +1x hazamegyünk Magyarországra, s amit ott akarok(bocsi, akarunk, de én választok :wink: ) megvenni, azt már beszerezzük....aztán festés, s már mindjárt év vége :shock:

Közben babóm nagyon aktív, már az apuja is érezt, s tegnap már kivülről is láttam a pocimon :lol: annyira jó érzés, mintha első baba lenne...már nem emlékszem, hogy Kristóffal ez lett volna, de ilyen sűrün nem mocorgott az tuti...most is mocorog :lol:

Pöttyeim (kipp-kopp) néha még viszketnek, de már sokkal jobban "viselkednek" :)

Már nem emlékszem, hogy ki kérdezte, de nincs tesóm, egyke vagyok....viszont én is azt hittem, hogy milyen ritka vezetéknevem van, s hát csak az iwiwen van egy csomó :shock: belőlünk. Néha cukkolom is aput, hogy hány helyen járt :lol:

Ha valakit kihagytam, akkor bocsánatot kérek! Igyekszem behozni a lemaradásomat!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

..most olvastam vissza az előző oldalra ismét...

Benszi :D
Jó lehetett látni a kis lurkókat :D gratula, hogy minden rendben van velük!!! Láttam, hogy már megvettétek az ágyakat is :wink: Akkor nekünk sem lesz korai a szeptember...bár ti biztos, hogy előbb fogtok babázni :lol:

Cas :D
Sebi nagyon cuki, tündérbogár lehetett!! :lol: Tényleg meg kell őket zabálni, annyira, de annyira tudnak udvarolni :wink: Ez hova veszik el belőlük nagy korukra?? :wink: (tisztelet a kivételnek)
s utólagi is grat a félidőhöz!!!

Anita :D
Manó még nagyon kicsi ahhoz, hogy felfogja, hogy mi történik veled! Aranyos lehetett az a jelenet a pociddal és a nagyfiaddal!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi: :lol:
A mosdós kép itt az irodaházba készül :oops: :)
Van új kép 4 db-ot kaptam tegnap, de sajna tönkrement az egyik gép és így nem tudom feltenni a gépemre. :twisted:
Nekem is nagyon sokat mocorog a kiscsaj, apa is érzi és a fiam is. :lol:

drumka

Sziasztok!

Még új vagyok itt, a 15. hét végén járunk :D
Viszont a legutobbi uh-n echodens beleket látott az ultrahangos,azt mondták (mivel minden csontocskája,tarkóredője,nózija rendes méreteket mutat),lehet,hogy toxoplazmózis. Jövőhét hétfőn Afp-vel együtt leveszik arra is a vért, de nem vagyok igazán nyugodt..
Valaki hallott már erről?
timicsiga

Viki :D
Tudom, hogy hol készült :wink: a múltkori képnél írtad, s a háttér már ismerős volt :wink: Remélem, hogy nem írtam ezzel semmi bántót :) Az én nagyfiam most Magyarországon nyaral, mint minden nyáron, így majd csak szeptemberben fog újra látni :cry: Hiányzik is nagyon a kópé kölök, de ez mindig így van, hogy nyáron a nagyiékkal, s az apukájával, nagybátyjával van :) MIndig puszilja a Mütyürt, amikor beszélünk, már várom, hogy ő is lássa, érezze a kicsi mutatványait :lol:

Timicsiga :D
Nem tudok sajnos hozzászólni :cry: :oops: A dokit nem kérdezted, hogy pontosan mit takar ez?? MÁrmint a toxopalzmózis? Drukk, hogy minden rendben legyen! Első baba??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Hát lehet, hogy régen írtál, de olyan becsülettel próbáltál válaszolgatni és hozzászólni, hogy le a kalappal :).
Az építkezés mi is gondoljuk, hogy nagy munka, ma egész nap szinte csak rajzolgattunk, tervrajzokat töltögettünk le az Internetről és méregettük a jelenlegit. Az elképzelések már megvannak (ugye alapvetően a pénz határozza meg a legjobban az egészet), de aranyos kis otthon lesz és végre a miénk, csak a miénk. :lol:
A kg nem indiszkrét kérdés, legalább is ebben a topicban :lol: .
Én is már majdnem 6 kg-t híztam (pont ma mértem), de bevallom még mindig nem érzem, hogy látszana rajtam és mások is ezt mondják. Akik régebben láttak, pl. 2 hónapja még mindig azt mondják, hogy semmit sem szedtem magamra, amit közben elég nehezen tudok elképzelni, csak hát eddig ezek az emberek nem udvariasságból mondták, mert nem olyan a viszony, hogy erre szükség lenne. Anyukám azt mondta ne törődjek vele, amíg nem én magam érzem, azt hogy sok és látom egyértelműen. Hát most így vagyok vele.

Szilvi, rajtam is pöttyök jöttek ki :cry: . Kétféle is. Az egyik piros, de dudoros, a másik pedig fehér és színtén dudoros. Mindkettő viszket. A fehér egy idő után eltűnik, a piros nem dudorosan, de marad. Eddig a nyakamon és a lábszáramon (ott csak kicsit) jöttek pirosak és a fehérek a belső karomon. Eddig azt hittem valami ételallergia és a tejterméket mára visszafogtam (régen én nem bírtam), de ma újra eljötött. A pirosat napallergiának hittem (mert olyan helyen jött elő, ahol tegnap szabadon voltam nagyon), de ma a lábszáramon is előjött, csak éppen az már végképp nem nagyon volt napon.
Holnap megyek a körzetihez (gondolom küld a bőrgyógyihoz), csak bosszant. Neked írtak fel valamit? Én ma kálciumot ittam, hátha. :cry:

Timicsiga
Sajnos én sem ismerem azt a szót amit írtál. Interneten semmi nincs róla? Én is kérdezem, hogy a doki sem mondott semmit?

Réka

Kép
solymosy

Timicsiga!
nálam is felmerült elvi szinten toxoplasma. ez a kórokozó macskák ürülékével terjed főleg. sajnos csúnya fejlődési rendellenességet tud csinálni. ha kiderül, hogy fertzőzésen mész keresztül, antibiotikumot fogsz kapni. nekem a doki azt mondta, hogy ez azért elég ritka, még, ha fertőződve is vagy, ritkán okoz magzati károsodást, mert csak kis valószínűséggel megy át a placentán. ennyit tudtam hirtelen utánaolvasás nélkül írni.
nyugodj meg, biztos rendben leszel!! drukk, és majd írd meg, hogy mi történt!!

KépKép
KépKép
and

lányok, van valaki, akinek fájdogál-keményedik a hasa rajtam kívűl? én ma extra sz.rul voltam. délután úgy begörcsölt, hogy komolyan elbizonytalanodtam, hogy én egyáltalán végig tudnék-e csinálni egy természetes szülést. pihentem egy csomót, mégis egész nap keményedett és fájdogált a pocakom.

holnap megyünk uh kontrollra.

most megyek pihenni, sziasztok :)

KépKép
KépKép
and

Timicsiga én csak annyit tudok, mint and, hogy antibiot kell szedni, de azt a terhesség végéig, mert közben nem lehet tudni, h átjutott-e a fertőzés a méhlepényen, vagy sem. Rémlik még vmi TORCH vizsgálat vérből, de az lehet, h csak a rubeola stb. kiderítésére van. Azt javaslom, hogy nyugodj meg, ne olvass utána a neten, mert csak beparáztatod magad fölöslegesen!!!! A doki majd elmond mindent, ha lesznek eredmények, egyébként kb. 2 ezrelék arányban szokott előfordulni (most olvastam :lol: , de te ne keress rá!)
♦ Csak jól átsütött, megfőzött húsételeket szabad fogyasztani, tartózkodjunk a nyers hús fogyasztásától (beleértve a kóstolgatást is pl. disznóvágáskor).
♦ A zöldséget, gyümölcsöt felhasználás előtt gondosan meg kell mosni.
♦ Nyers hússal, mosatlan zöldséggel, gyümölccsel dolgozva kerüljük a nyálkahártyával (szem, száj) történő érintkezést.
♦ A fenti élelmiszerekkel való munkálatok után ajánlott a gondos felületi tisztítás (pl. vágódeszka) és a kézmosás.
♦ Védekezzünk a legyek, svábbogarak és egyéb rovarok ellen!
♦ Lehetõleg ne érintkezzünk macskákkal.
♦ Kerüljük a macskaürülékkel potenciálisan szennyezett anyagokkal való érintkezést (kertiés virágföld, macskaalom stb.). Ha az ezekkel történõ munkavégzés elkerülhetetlen, használjunk gumikesztyűt!

And! Keményedni nem szokott, de fájdogálni igen, de az inkább szalagfájdalom, vagy volt már olyan is, hogy azt hittem mindjárt szétdurranok, gondolom megfordult, bár azért ilyenkor még bőven van helyük....egyél MagneB6-ot, az ellazít egy kicsit!

Solymosy 6 kg nem is látszik rajtad, olyan vékony vagy, elhiszem, hogy nem veszik észre mások, ne foglalkozz vele, nagyon csini kismami vagy :)

Szilvi mi is szeptember végefelé akarunk elkezdeni vásárolni, bútort, ruhát mindent, az apróságokat meg majd utána is ráér. Én még semmit nem vettem, de semmit :oops: :oops: . Valahogy elvből, vagy nem is tudom...Nálunk először festés lesz, úgyhogy majd csak utána kezdünk el vásárolni.

Kép
kkriszti77

Ja!
Hihetetlen, de képzeljétek, nincs semmi panaszom, teljesen jól elvagyok, két nap pihi volt itthon, úgyhogy lábamról is jól lement a dagi.
Ja és szereztem fürdőruhát sima kétrészes (viszonylag hamar találtam 85E :oops: felsőt), kendővel a pocin.

Ti ismeritek a Lioton gélt? Tegnap este láttam a reklámját, lábdagadásra, ödémára.

Kép
kkriszti77

And
Én is rendszeresen keményedek (hát nem lógatom a lábam naphosszat Sebi mellett én se), és időnként úgy begörcsölök, hogy mozdulni se tudok. A keményedéseknek nem örülök, bár napi néhány még normális, és mivel nem nyílok tőle a dokim szerint nincs vele teendő.
A görcsök pedig furi módon csak egyik vagy másik oldalon szoktak jelentkezni, szóval messze vannak a fájásoktól (és Sebinél is pont ilyenek voltak), így nem nagyon idegesítem vele magam. :)
Remélem nálad sincs gond!
Ja, és szerintem befordult a pici hosszába (eddig harántban volt), volt vmelyik nap egy rövid időszak, amikor nagyon fájdogálva-nyomott, és azóta fent is lent is püföl! :) (Addig csak egy vízszintes vonal mentén...)

Inga-módszer
Nemtom ismeritek-e, én a Spektrumon láttam egy műsort, ott csinálták, és 5-ből 5 kismamánál bejött a pici nemének jóslásakor.
Meséltem a férjemnek este, gyorsan mi is megcsináltuk, és eszerint Babóca lány.
Aztán tegnap voltak itt kismama barátnőim, az egyik pocakosnak kisfiút jósolt, de biztos ami biztos az egyik nem-terhes csajszinak is megcsináltuk - és tényleg nem mutatott neki semmit! :roll:
Szóval nem tudom ki mennyire babonás, én csak 1-2 dologban vagyok az (főleg a babóval kapcsolatban), de azért ez nagyon meglepett-elgondolkodtatott!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Háát, utánaolvastam a toxoplazmózisnak és huh, elég szörnyű,ha ez van velem... :( Pár éve megharapott a macskánk és bedagadt a kezem, akkor szedtem antibiotikumot. Remélem nem lesz semmi gond!!!! Hétfőn beszélek a saját dokinőmmel, aki genetikázik is.

Igen nekem ez az első baba, de amit ezalatt a 15 hét alatt én már végigaggódtam...Hihetetlen,hogy már most kezdődik! De pénteken már megkezdjük a 16. hetet!

Nekem azt mondták, fájhat a has attól is, ahogyan egyre inkább tágul a méh, tolódnak felfelé a belek. A MagneB6-ot ajánlják, tényleg ellazit, én is szedem.
Köszönöm mindenkinek a választ!! :D
timicsiga

Sziasztok!

Hát nem mentem ma orvoshoz, mert reggelre szinte mindegyik pötty elmúlt. Bevallom így látatlanba elbeszélésből nem igazán hinném hogy sokat segítenének az orvosok a kálciumon kívül.
Tuti hogy valami ételallergia (esetleg fű-fa-virág :) ), mert ha valami komolyabb fertőzés lenne, akkor nem csinálná azt hogy előjön, viszket, majd egy idő után elmúlik és valahol máshol előjön (a fehérek ezt csinálták pl.). A pirosakból kb. 3 pöttyöt számoltam ma meg, szóval én jelenleg tárgytalannak tekintem a dolgot.
Szilvi, azért majd kiváncsi lennék anno mit mondott pontosan a bőrgyógyász neked.

Timicsiga
Persze tudom könnyű ilyeneket mondani, de próbálj addig ne foglalkozni annyira ezzel, amíg nem mondanak biztosat. Tényleg jobb kivárni az eredményeket. Nehéz lehet, de neked is és a babának is jobb ha kicsit próbálsz megnyugodni.
Nagyon-nagyon drukkolunk neked :!:

Cas
Én hiszek ezekben. Az az igazság, hogy én sokat tanultam mindenféle ezoterikus dolgot. Tudom van aki egyáltalán nem hisz ezekben a dolgokban, de én, illetve a Férjem és a családom nagy része igen. Tanultam energiaadás és gyógyítást is és hát amikor érezhető meleg, sőt néha forróság jön a tenyerdből (amit más is érez) és meggyógyítasz egy fej vagy gerincfájást, akkor egyértelmű bzonyítékokat kapsz.
Ingázást is tanultam, de valakinek odaadtam és nem kaptam vissza. Azóta láncra tett gyűrűvel próbálgatom, de az valahogy nem az igazi :) .
Vagyis egy szó mint száz, én abszolút el tudom képzelni, hogy működik amit írtál :D . Persze itt is mint az orvostudományban is vannak kivételek és tévedések, de hát ott is a nagy átlagra építenek, nem egy-egy kivételre.
Mi nem mértük ki, csak én érzem nagyon erősen azt hogy kislány. Meditációban amit minden nap csinálok valahogy ez az érzés jön elő. Holnap remélem ki is derül, mert 9:40-re megyünk genetikai UH-ra :D .
Mostmár egyáltalán nem izgulok, mert valahogy úgy érzem hogy teljesen egészséges kisbaba. Inkább az izgalom hogy láthatom az van bennem.

Kriszti
Örülünk hogy panaszmentes vagy :lol: . Hipp-hipp hurrá!!!

And
Nekem szerencsére nem keményedik igazán, csak a szokásos méhszallagos érzés van időnként. Van olyan egyszer-egyszer, hogy simán ülve is érzem, de nem komoly. A MagneB6 tuti segít, szerintem is szedjed.

Mi sem vásárolgattunk még, ahogy korábban írtam, de mint kiderült annyi mindent fogunk kapni hogy csak na.
Kiságy, babakocsi, etetőszék, cumisüveg fertőtlenítő, egy halom ruha és még ki tudja, mert nem beszéltük át teljesen csak érintőlegesen. Nagy segítség ez most, főleg így építkezés előtt, azt hiszem. Persze így is lesz bőven mit venni és hát úgysem bírjuk majd ki, hogy egy-két új és szép ruhát ne vegyünk mi magunk, de tényleg sokat kapunk majd.
Én alapvetően nem vagyok babonás és a Férjem sem és annak ellenére, hogy az eddig kapott pár ruhácskánk az előző baba óta már nálunk van (igaz akkor kicsit nehéz volt, de csak azért is szemelőtt hagytam, hogy lássam, igen is lesz babánk), mi továbbra is úgy vagyunk vele, hogy mostmár semmi baj nem lesz és készülünk amivel csak lehet lassan.

Réka

Kép
solymosy

Még egy, ha valaki egyáltalán nem ért egyet az ezoterikus témával kapcsolatban, egyáltalán nem esik rosszúl. Mindenkinek van egy saját hite és elképzelése a világról és már megtanultam abszolút tiszteletben tartani.
Régen sokat kaptam emiatt egy-két családtagtól és kollégától, szóval semmi gond, ha valaki hülyeségnek tartja, de igazán az a jó hogy a Férjemmel abszolút egy hullámhosszon vagyunk ezügyben, sőt ő is járt velem jópár tanfolyamra.

Kép
solymosy

Réka
A neten fordítva írják, mint ahogy mi tudtuk, tehát lehet, hogy Babóca mégis fiú.
Szóval nekem oda-vissza ingázott, a barátnőmnek körbe-körbe. Most akkor melyik-melyik, nem tudod véletlenül?
Majd mesélj, mi volt UH-on!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Én is úgy tudom, hogy az oda-vissza a fiú és körbe a kislány, de majd megpróbálok utánajárni :) .

Kép
solymosy

Réka :D
A pöttyökre nekem a nőgyógyász, s a bőrgyógyász is azt mondta, hogy a terhességtől vannak. Ez utóbbi adott egy krémet, amit naponta kétszer kell használni, s egy gyógyszert, amit akkor kellett volna/kéne szednem esténként, ha nagyon viszketne......szerencsére ezt nem kellett bevennem, mert elviselhetetlen soha nem volt, feleslegesen pedig nem gyógyszerezem magam....a kenőcsöt használtam/használom, egyszer-háromszor/nap. Lekopogom, most már sokkal jobb a helyzet, bár még mind látszik :cry: A krém neve:LEXEMA 0,1% a gyogyóé: TAVEGIL. De a leírásod alapján Neked nem ilyen pöttyeid vannak! Nekem az elején szabályosan kidudorodtak a bőrömből, mint egy szemölcs :cry:

Többiektől bocsánat :)

Cas :)
Az ingázásról én is azt hallottam, hogy a körkörös a lány, s az oda-vissza a fiú....majd este én is kipróbálom :wink: Szerintem már hamarosan megtudod! Mondjuk ha nem látnak semmit biztosan, akkor szerintem nagyobb eséllyel lány, mint fiú, mert ugye ez utóbbinak szemmel jól látható jelei vannak, már olyan picur korukban is :wink: Illetve aztán akkor igazán :lol: 8) Tudjátok az a testarányok miatt :wink:

And :D
Keményedni, azt hiszem, hogy az én hasam is keményedik. Azért írom, hogy azt hiszem, mert nekem valahogy ez nem tiszta, de úgy gondolom, hogy amit érzek a pocimban időnként az a keményedés :oops: Nekem is azt mondták, hogy amíg nincs más tünet, addig nem kell aggódni.
Viszont amit tegnap éreztem az nagyon fura volt. Voltunk vásárolni, s egyszer csak "odalent a kimenő nyílás" felől olyan érzésem volt, mintha valami nyomna belülről...ezt nem tudom másként leírni...én arra gondolok, hogy a babó súlya már lassan fél kiló+a többi cucc odabent, s ha sokat vagyok álló /járó helyzetben, akkor már érzem a nehezedést :roll: Ötlet??? Nem görcsölt vagy fájt, csak egy ilyen belső nyomást/nehezedést éreztem :roll:

Kriszti :D
Örülök, hogy jól vagy! Így azért más babát várni :)
A festésen mi is gondolkodunk, de nagyon nincs kedvem az egész lakást vagy akár csak a felső szintet most felborítani....de lehet, hogy az lesz. Ha csináltatjuk, akkor lassan el kell kezdeni. A babaszobát mindenképpen ki akarom festetni, de az szinte üres, a többit pedig ugye lakjuk :x
S van már elképzelésetek, hogy miből mit vesztek (milyen típusú, funkciójú babakocsi, stb)?? Már akinek kell venni, mert nem kap, vagy maradt a tesótól :wink:

Na jól belejöttem, most el is dugulok, sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!
Van egy képem, de csak a telcsimmel tudtam csinálni, így nem csúcsszuper minőség. :(
Kép

drumka

Drumka!
helyes kis pofika :D mennyit nőnek, pár hete még egészben belefértek a képernyőbe :lol:

Szilvi!
Hát elképzelések azok vannak :roll: A hálót mindenképpen festeni kell, plusz a bútorzatot is ki kell cserélni, ősrégi franciaágy van benne ilyen-olyan szekrényekkel, tavaly akartuk felújítani, de elmaradt...ikeában már kinéztem az "aneboda" családot... :?: ...oda menne a kiságy pelenkázóval (hogy most különálló vagy egyben azt még nem tudom). A bútorokat itt kecskeméten a faktum-ban akarjuk megnézni elsősorban. Viszont a majdani gyerekszobát is ki kéne festeni, ottani bútorokat kipakolni (tele van ilyen senkineknemkellmármertfelújításkorkidobta bútorokkal, hugom szokott abban a szobában aludni, plusz rengeteg könyv van benne), oda menne vmi kisszekrény, komód, és később a kiságy, pelenkázó. Vagy én nem is tudom :x nem látom át még.
Ráadásul most áruljuk a lakást, hátha el tudnánk költözni még mostanában, már ki is néztünk egy házat zöldövezetben, ha meg nem jön össze, akkor jöhet a fenti terv, de végsőkig kihúzzuk, ha kell októberig, de legkésőbb okt.-ben már lépni kell majd.
Babakocsi ügyben párom belezúgott egy Concord fusion nevezetűbe mózesrészt nem tudom, h érdemes-e venni hozzá, bár én télen sokat ki fogom tenni a teraszra alukálni (mármint a babucit :lol: ). Ez egy nagyon könnyű, nagyon könnyen gurulós (kisujjal elég hozzáérni szinte) babakocsi, de jó drága. Bécsi Scs-ben láttak múltkor ilyen babakocsit uncsitesómék, jóval olcsóbb volt, mint a brendonban. Vásárolgatni az utolsó pillanatban fogunk szerintem, főleg, hogy a lakásügy is inog. Mózesrészt nem tudom, h érdemes-e venni hozzá, bár én télen sokat ki fogom tenni a teraszra alukálni (mármint a babucit :lol: ). Ez egy nagyon könnyű, nagyon könnyen gurulós (kisujjal elég hozzáérni szinte) babakocsi, de jó drága. Bécsi Scs-ben láttak múltkor ilyen babakocsit uncsitesómék, jóval olcsóbb volt, mint a brendonban. Vásárolgatni az utolsó pillanatban fogunk szerintem, főleg, hogy a lakásügy is inog.

Ti egy szobában lesztek a babucival, vagy rögtön külön? Ha egyben, akkor minden bútor beleértve a ruhásszekrényt is megy a hálóba?

Kép
kkriszti77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?