Sziasztok!
Bocs, Csipiketörp, nem tűntem el, küldök majd egy csomó receptet, csak a Pici nem hagy érvényesülni.
Egyfolytában eszik, pl. most is, úgyhogy fél kézzel írok.
Candida: hát igen, én is sokfélét hallottam, és nem akarok hülyeségeket írni, csak azt írtam le, amit tapasztalatból tudok (de az sem az én tapasztalatom... szerencsére).
Blongyinka! Urbancsek doktor jó választás volt! Kicsit szétszórt, sok a páciense, amúgy szuper doki, törődik az emberrel. Hozzám is bejött szülés után többször is.
Ez a kovásztalanság érdekes... tehát azt mondja, hogy nem tudunk megemészteni egy egész búzaszemet mondjuk? Vagy egy lepénykenyeret? Nem vagyok egy szakértő, csak kíváncsi vagyok, mire alapozzák ezt a kijelentést. Anyósom amúgy élesztő nélküli kovászt készít a kenyérhez.
Szülésfelkészítő: én az elsőt és az utolsót ugyan kihagytam, de a többi mind színvonalas volt, és egyre többen jártunk. A végén alig fértünk a terembe. A szülésről szóló film amúgy nálunk inkább a kispapának volt hasznos.
Edződnie kellett a témában, így sem bírta végig velünk.
Anita05: Dán dokiról mintha valaki azt írta volna ebben a fórumban, hogy mogorva kicsit. Nekem nem ez a tapasztalatom. Mindegy, hogy hova jársz terhesgondozásra, úgy tudom.
Szülésznő téma: azért érdemes választani, mert ha egyszerre több szülés van (pl. az én esetemben is), a "választottad" csak veled foglalkozik. Mi megnéztük a felkészítőn, hogy ki a szimpi, utána megkérdeztem a dokit, hogy jó választás-e szerinte az illető. Urbancsek doktor rögtön fel is hívta őt, és egyeztettek velem időpontot, mert az utolsó hónapban az összes vizsgálaton a doki és a szülésznő is jelen van. Az összes NST-t a szülésznő végezte el nálunk pl., és mivel az jó 30-40 perc, közben tudtunk beszélgetni, mindenről ki lehetett kérdezni.
Na, most mennem kell, bocs, hogy hosszú voltam már megint!
Üdv: orsi