Halihó Csajok!
Szülés téma: Nekem ugyebár most is császár lesz. Mikor Manót vártuk kb. a 28-dik hétnél lett biztos, hogy császáros lesz, mert aztán már nem sok esély van rá, hogy lefele forduljon. Sokan sajnáltak érte, meg olyanokat mondtak, hogy ez nem is lesz igazi szülés, de engem nem érdekelt. Csak azzal foglalkoztam, hogy mivel a babóm farfekvéses, neki ez a legbiztonságosabb. Viszont azt már szervezem fejben, hogy Manóval mi lesz, ha megindul a szülés, vagy, ha ne adj Isten be kell feküdnöm, illetve a szülés után a kórházban tartózkodás ideje alatt hol lesz majd. Párom mondogatja is, hogy ezen még ráérünk gondolkodni, de szerintem ezt nem árt már most átgondolni. Főleg, ha úgy lesz, mint Manónál, hogy 3 héttel korábban az ödémám miatt meg kellett műteni, ráadásul a tervezett műtét előtt 3 órával otthon elfojt a magzatvíz. Még szerencse, hogy minden össze volt pakolva, így is megdöntöttünk minden rekordot, míg Szegedre átértünk.
Kriszti! Azt akartam még írni a szex-szel kapcsolatban az előbbi hsz-ben, hogy az első 12 hétben általában nem kívánjuk a szexet, legtöbbször a rosszullétek miatt. Aztán a nagy többségnek visszatér a kedve. De mint írtam, én Manónál szabályosan fizikai rosszullétet, undort éreztem még a gondolattól is. Most viszont kifejezetten kívántam/om, így ez most nekem is komoly bünti, hogy el vagyunk tiltva tőle.
Vasat muszáj szedned? Vérképed nem volt jó?
Tittina! Nekem tavaly, pont az ilyenek miatt mondta azt a dokinőm, hogy minden kismamát el kellene tiltani az ilyen filmektől, meg az internettől. Én is megnéztem egy csomó terhességgel, meg szüléssel kapcsolatos filmet, rengeteget olvastam az interneten, és sokszor egy csomó hülyeséget beképzeltem magamnak. Sőt még azt is megnéztem, hogy milyen a méhlepény, na attól két napig nem tudtam enni.
Szóval szerintem még ha nézel is ilyen filmeket, meg olvasol is ilyen dolgokat, ne ezekre készülj fel. Mint ahogy minden terhesség, úgy minden szülés más és más. És utólag neked a sajátod lesz a legszebb, akár császáros, akár normál szülés lesz annak minden fájdalmával együtt, melyekről nekem fogalmam nincs, a császár miatt ugyebár. Bár hozzáteszem, az sem leányálom.
Benszi! Ilyen féltés nálunk az én részemről volt tavaly, nekem volt mániám, hogy érzi a „böködést”.
Persze ez hülyeség, de a párom tiszteletben tartotta ezt, és a szülés után is türelmesen várt. Aztán bepótoltuk a „lemaradást”, most pedig megint szünet.
Hogy mi lesz itt, ha megszületik Pocaklakó?
2x9 hónapot kell bepótolnunk. :lol
Azzal szoktunk poénkodni, hogy olyanok vagyunk, mint az öreg házaspárok, hogy megfogjuk egymás kezét az ágyban, aztán megkérdezzük egymástól, hogy „neked is jó volt drágám?”.
Hízás dologról annyit, hogy én Manóval 16 kg-ot híztam, azt mondta a dokinőm, hogy elfogadható, a védőnő, meg aggodalmaskodott, hogy hűha, ez már határeset. A röhejes, hogy ugyanezt mondta a barátnőmnek is, aki 8 kg-ot hízott.
Egyébként én azt olvastam valahol, hogy amíg nem párosul magas vérnyomással, magas vércukorszinttel, vagy ödémával addig nincs gond. A keresztanyám mindkét unokatesómmal 30 kg-ot
hízott, és a szülés után 1 évvel ugyanolyan vékony volt, mint a terhesség előtt. Szerintem ez csak alkati kérdés, mint ahogy a pocakméret is. Ja, pocakméret! Engem most is állandóan piszkálnak az ismerősök, hogy milyen nagy a pocakom, meg azt mondják, hogy óriásbébim lesz, és senkinek nem tudom megmagyarázni, hogy a pocakméret és a babó mérete nem egyenesen arányos. Főleg az bosszant, mikor olyanok piszkálnak, akik még sosem szültek. Bár én azt szoktam mondani, hogy amíg a doki nem aggódik, és szerinte elfogadható a pocakméret, addig ők se aggódjanak. Ezzel általában le lehet szerelni az"aggodalmaskodó" ismerőst.
Pöttyöspanni! Hááát, nem akarlak megijeszteni, és bocsáss meg érte, ha a frászt hozom rád, de azért én ennek a nyakiredőnek utánajárnék, nem hagynám rá. Szerintem egy genetikai tanácsadás nem árthat, és a genetikai UH olyan sokára van még, addig felesleges lenne idegeskedned, főleg, hogy remélhetőleg minden rendben van. Én tavaly 19+5 voltam, mikor megcsinálták a mintavételt a méhlepényből, és gyorsított eljárással 2 hét volt, mire eredmény lett, és borzasztó volt belegondolni, hogy ha baj van a babóval, mit fogok csinálni 22 hetesen.
Persze az ember alapvetően arra gondol, hogy semmi baj nem lehet. A 16 hetes quartett tesztre mindenesetre én elmennék a helyedben, az ha jól tudom 90%-ot pontosságú, az már egész elfogadható.
Na, most jól „kiírtam” magam, bocsi kicsit szájmenésem van, no meg időm is van, mint a tenger, anyum pesztrálja Manómat.
Mindenkinek további szép vasárnapot.
Anita