Új privát üzeneted érkezett!

Ne hari, ha túl sok hülye fürdőruhaképet raktam fel, de nem tudtam választani....
Persze csak a szívem fáj, mert itthon tuti nincsenek ilyen fürdőruhák, ráadásul ezek nem is kismami fürdőruhák kifejezetten, hanem a nagydarab amcsi nőknek van, mind nagykosaras nagy méretű, ún.plus size swimsuits, http://www.swimsuitsjustforus.com/two-piece.html

Na asszem fürdőruha (ami nekem sosem lesz) kivesézve.

Kép
kkriszti77

Kriszti
Örülök, hogy jobban vagy! :) És nem irigyellek, hogy ennyire nem tudsz pihenni. :( Nekem szörnyű éjszakám volt, alig aludtam, el se bírom képzelni, hogy egész nap dolgozzak. :)
Általában a dokik azt mondják, hogy úgy havonta szeretik látni a kismamáikat. Szóval lehet, hogy egy picit morci lesz, de az is igaz, hogyha nincs bajod, és a protokoll szerinti vizsgálatokat csinálod, akkor nem nagyon szólhat mit.
Viszont az ilyen "házipatikákkal" szerintem most terhesen különlegesen vigyázni kell... Én szerencsés alkat vagyok, mert még nem nagyon trafáltam bele semmi csúnya hüvelyi fertőzésbe, de amint jelentkeznek a tünetek, irány a doki!!!
Dohányzás: a párod egy hős, az enyém se gyújt rá itthon, de azért nem szokott le. :(
Fürdőrucik: csinik, de itthon REMÉNYTELEN! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Hello!

Kriszti!
Én amióta az eszemet tudom (na jó ez túlzás), de tényleg! mióta nőgyógyászhoz járok - kb 17 éves korom óta rendszeresen - mindig talál valami hüvelyi problémát. Úgyhogy már beletörődtem, hogy túlzottan érzékeny a szervezetem az ilyesmire. Most is volt egy bizonyos "sarjadzó gomba", vagy mi, és a Pimafucin nevezetű hüvelykúpot írta fel a doki még otthon. Ezt kifejezetten kismamáknak szokták adni, mert egyáltalán nem szívódik föl a szervezetbe, úgyhogy nem árthat a babócának. Asszem vényköteles, 3 db van egy dobozban, és kb 300 Ft. Ha mész dokihoz, kérdezz rá!
Jó Neked, hogy mész nyaralni. Én is szeretnék, de úgysem tudnám élvezni az állandó rosszulléteim miatt...

Remélem tudtam segíteni!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kriszti
Én is irigyellek emiatt a dohányzásos dolog miatt.
Nekem a férjem sajnos dohányzik és ugyan amikor megtudtuk, hogy babánk lesz rögtön úgy döntött leszokik, hát du.-ig bírta. Azóta semmi :cry: .
Persze amikor teheti ő is kimegy, de sokszor a számítógéphez van kötve a munkája miatt (élőben chatalnak külföldi ügyfelekkel) és olyankor kénytelen vagyok én kimenni, hiszen nem mondhatom, hogy bontsa a kapcsolatot és menjen ki. Néha ezek a beszélgetések 1-1,5 órát is eltartanak. Persze nem gond, mert olyankor legalább én is felállok a gép mellől és kicsit kinyújtóztatom magam.
Augusztus 6-tól visszamegyek dolgozni, mert valahogy úgy érzem szeretnék még kicsit benne lenni a dolgokba. Szerencsére hajtás az nincs, így nem lesz vele gond, de legalább még egy kb. 2 hónapra benne lehetek abban a informatikai fejlesztésben amit én kezdtem el. Olyan mintha a gyerekem lenne és nem akarom másra bízni amíg lehet.
Persze ha úgy érzem nem megy, akkor újra itthon maradok, de ki akarom próbálni. Végül is a 7. hónapig miért ne dolgozhatnék, hányan teszik, nem igaz?

Kriszti
Fürdőruha mizériában vagyok én is. Szépek amiket feltettél, de nekem az olyan Tankinis féle is tetszik. Pont pocakot takar, de mégsem egyrészes. Alsóval nekem sem lenne bajom (van is egy itthon), de hát a melltartó, az már gázos.
Mivel mi is összesen 4 éjszakára megyünk csak el és akkor is kb. 3-4X fogok a vízbe menni és úszni vele, így nem igazán akarok venni 10.000 Ft-ért egyet. Egy reményem van, hogy vagy van valakinek nagy méretű melltartója, ami illik az én bikini alsómhoz vagy egy volt kismamától elkérem, aki tavaly vette magának Horváthországba. Meglátjuk melyik sikerül.
Ilyen szépeket tényleg nem hiszem hogy kapsz itthon, de azért az Interneten igazi kismama fürdőruhából lehet egy jó párat és elég csinosakat kapni. Persze ahogy írtam 10.000 Ft felett.

Réka

ui.: Kriszti, most már én is kimásoltam mielőtt mentettem volna a hozzászólásom :)

Kép
solymosy

Hahó Benszi, voltál UH-n ugye? Mi volt? :?:

Kép
solymosy

Solymossy!
Kétpeéjűek,mert vegyespárosom lesz!Régi F1 rajongó vagyok és mindig nagy izgalom vn olyankor!
Kriszti!
Én a triumphban vettem nagyobb méretű 2részes fürdőrucit és 58E a méretem!Rózsaszínes piros éa egy fehér csík van benne.Van olyan egyrészesben is!Ilyen szép rucikat amiket feldobtál itthon nem nagyon találsz!Örülök,hogy jobban vagy!Boldog szülinapot az uradnak!Betadine és a Canesten kúp nyugodtan mehetr!
Tittina!
ERnnyi minden nincs Írországban?Nem semmi!Elevittől nekem szorulásom lesz!Én a HIPP NATALt iszom azt a tápszeres márka és egy kismamáknak való folyadék,olyan mint az elevit!
Cas!
Így is lecsesztek a 10kg-ért,de szarok rájuk!Én 1-2 hete érzem külsőleg is néha a mocorgást!

Szóval a Jánosban a genetikai az szar!Ugyanezeket megmondja majd minden alkalommal a saját dokim is!Szóval,koruknak megfelelően nőnek,hihetetlen a hyperaktivitásuk és a drága kis Senillám ásítozott és bemutatta a mutatóújját a dokinak,hogy ne csesztesse már!Némónak megint láttuk hatalmas szerszámát,ami a lányok szíve lesz!Adatokat fejről combcsontról nem írok,mert felesleges!
Kép az nem játszott be és 10perc alatt végeztek a 2 babával!Én úgy tudtam hogy rétegesen átnézik a vesét,májat,agyat stb.Hát nem.Megkérdeztem hány centisek és hány dekásak!Válasz:hát a könnyvekben leírják!Mondjuk nem volt bunkó,csak basszus,azért tudni kéne szerintem és nem csak találgatni!Na mindegy!PÉntekre bejelentkeztünk !D-re és genetikai UH-ra az Istenhegyire,mert ott Á-tól-Z-ig megnéznek mindent alaposan
Vendég

Benszi!
Hat ez tok bunko! Hogy lehet mar ilyet mondani egy vizsgalat alatt, hogy a "konyvekben leirjak"? Hat nem azert van basszus ott az az orvos, hogy leolvassa, amit a monitoron lat?! :twisted: Meg csak gondolkodnia sem kellene hozza. Hihetetlen. Bocs, de ez teljesen kiakasztott. Legalabb annyira, mint a kezdeti nogyogyaszom, aki azert izelt le, mert allitasa szerint sokat kerdezgettem.
A genetikai UH-t tenyleg azert talaltak ki, hogy minden szervet, a gyerek minden porcikajat meg tudjak vizsgalni. Eppen ezert altalaban jobb gepekkel is csinaljak, mint az atlagosak. Igaza volt a kicsilanyodnak, aki jol odamutatott neki! :D

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Solymosy másolás :lol: :lol: :lol:
Nem semmi férjed neten tárgyal, ez ám a XXI. század :)
Szerintem nyugodtan visszamehetsz dolgozni, ha úgy érzed, anyukám még az utolsó hetekben is melózott, mondjuk ez meg a másik véglet, dehát anno....Én is fogok a hűtőházban, mivel a sulival úgy beszéltük meg, hogy szeptembertől már nem tanítok arra a pár hónapra, és hát fel kellett venni helyettem egy matektanárt, és ugye évközben az macerás lett volna, így hát aug. 29-én dolgozok utoljára (pótvizsgák) hivatalosan, amúgy meg amikor bírom, a hűtőnél...

Benszi kilók miatt ne aggódj, csini kismami vagy, mondjuk nem is látszik 10 kiló rajtad, jó vékony lehettél előtte... :shock: :roll:

Uh nekem is gáz volt, az utóbbi 12 perc, egy normi felvételt sem tudtunk leszedni a videóból, vhogy mind olyan eldeformálódott volt, még jó, hogy 16 hetesen is voltam előtte 4d-n, mert azok szupik lettek...Megmutogatta itt a vese, másik, szív, stb. felsorolás szinten, ja a hosszt én is kérdeztem: fejből 20-25 cm kb. most nem azért, de meddig tartott volna lemérni.....na mind1.

Cas! Havonta egyszer...hm...ki lesz akadva :oops: Egyébként a fertőzéssel én is nyilván a dokit hívnám egyből, de pl. ha külföldön vagy, vagy ő nem ér rá azonnal, vagy éjjel majd megőrülsz a hüvelyi viszketéstől, vagy mittomén csak úgy, a biztonság kedvéért, hogy legyen itthon krém v. kúp bármikor ha kell, csak ezért akarom megkérdezni...mondjuk én megfázással sem rohangálok a háziorvoshoz, hanem beszedem a kis gyógyimat, telefonálok, hogy vegyen táppénzre, jó mondjuk most MÁS a helyzet nyilván, a babuci érdekében mindent! :D

Tittina! Az állandó rosszullét el fog múlni, én ugyanígy voltam vele, fú nem is akarok visszagondolni rá, májusban táppénzen is voltam kb. 3 hetet, pont érettségikor, szegénykéim neten adtam fel a házit, mit ismételjenek, mit vigyenek magukkal stb.... :lol: :lol:
Aztán egyszercsak jobban lettem, nem jól, hanem jobban, mára már csak a gyomorégés maradt néha-néha :arrow: sok-sok tejet inni, és reggeli-délelőtti hányinger :arrow: kifli hideg kakaaóval minden áldott reggel.
Tarts ki!!!

Kép
kkriszti77

Gemini!
Egyetértek veled és büszke vagyok a kislányomra,hogy bemutatott a dokinak!Tiszta anyja a lelkem!Nagypofájú lesz!
Kriszti!
69kg-al kezdtem a terhességet,de előtte a stimulációk miatt feljött 4kg és így lett a 69.Sajna én 3hónapig még kaptama a progeszteron injekciót,amitől szintén híztam!Mondjuk én is lúdas vagyok mert szeretek enni és mivel sokat pihizek itthon,így unalmamban kajálok!
Vendég

Egy ma reggeli kep

Kép

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Benszi, az istenhegyi klinikán voltam én is kedden, mert a klinika uh-jában nem bízom. lintner doki nézett, és tök alaposan végig nézte a szerveket, leméregette, stb. szerintem is ez a normális, ezt hívják genetikai uh-nak.
holnap megyek a klinikára, mert gondolom a dokim meg úgyis azt fogadja csak el, nem tudtam vele beszélni, de lkíváncsi vagyok itt mit látnak. van ugye egy kis vesemedence tágulat.

Amaryl! mi a helyzet genetika ügyben, van időpontod?

Gemini! de szép pocid van!! mivel magamat nem látom, csak mindenki mondja, hogy nagy a hasam, megmutattam apának a képet, azt mondta, hogy akkora azért még nincs, de majd egy hónap múlva :lol: Rebeka miért a hátát mutatja? :) bár így is nagyon szép, és gondolom érdekesbb dolgok vannak ott a pulton :D ;)

Kriszti! hű de csini fürdőrucik!! én már az esztinél is sajnáltam rá pénzt kiadni, pedig akkor is nyáron voltam pocakos. most is beleerőltettem magam a rendes fürdőrucimba és magam köré terítettem egy rongyot, így elviselhető látványt mutattam, bár a húgom kiröhögött :) de vízbe úgysem szívesen megyek terhesen.

KépKép
KépKép
and

kidörmögöm maga,m, hogy jártam ma. szegedről hazafelé megálltam egy benzinkútnál, erre egy eszetlen úgy mellém állt a nagy audijával, hogy egy centire sem lehetett kinyitni a vezető oldali ajtót, persze mellette volt még 2 hely :?
úgyhogy miután biztos a wc-ben volt, mert a benzinkútnál mindenkit kérdőre vontam, bemásztam az anyósülésen át, de írtam neki egy kis levelet, hogy mennyire figyelmetlen tahó, de gondolom nem hatotta meg, hogy egy terhest mászókáztatott. én legalább részben kiadatam a dühömet.

felháborít, hogy mennyire pofátlanok tudnak lenni emberek, nekem eszembe sem jutna véletlenül sem ilyen helyzetbe hozni mást.

KépKép
KépKép
and

Hali, sziasztok!!!
Ma vagyok FÉLIDŐS!!! :lol: 8) nálunk még 45 percig MA van :D

Tittina :D
s gondolom túró rudi sincs nálatok (sem)?? :(
Én nem tudok a rosszulléthez szólni, nekem nem volt, csak nagyon néha egy pici émelygés...ja és az aluszékonyság :lol:

Benszi :D
UH-n valószínűleg mindent rendben talált a doki, de azért én is mennék a helyedben 4D-re....nagyon sok a bunkó orvos - itt is van belőlük. Az a baj, hogy az, ami nekik tök természetes, s sajnos azt hiszem, hogy némelyik már bele is fásult abba, hogy a növekvő babákat/anyukákat istápolja, szóval az a terhes kismamának a világ maga, így eleve nem "egy csónakban evezünk" a legtöbbel. TISZTELET A KIVÉTELNEK....az én régi dokim a SOTE I-n ezen ritka kivételek közé tartozott..monogram: P.P :lol: (innen is puszilom :wink: )

Gemini :D
Azta :shock: :o húha...hát jó nagy pocid van-szerintem..bár én is látom, hogy nőtt a hasam, de nem látom olyan nagynak...mondjuk van négy hét köztünk :wink: Most ellógunk egy hosszú hétvégére, s talán utána majd letölti a drágám a képeket a fényképezőről, s akkor tudok nektek képet felrakni én is.

Dohányzás téma: én napi másfél - két!!!!! :oops: :oops: :oops: dobozzal szívtam ápr.1-ig, amikor is megcsináltam az első pozítiv tesztet, s azt a fél doboz cigit öngyújtóval, amit akkor félbehagytam még hetekig kerülgettem a konyhában, de valahogy eszembe sem jutott, hogy rágyújtsak :lol: Nem mondom, hogy nem vagyok/voltam büszke magamra!!! semmi bajom egyébként nincs/nem volt a cigifüsttől, nekem még hányingerem sem volt :lol: . Néha, amikor jót kajálok, aztán iszom egy jó nagy pohár vizet (bubisat, mert arról nem tudok lemondani :oops: ), akkor érzem, hogy na most....egy cigi de jó lenne...de ennyi 8)
Mondjuk párom nem dohányzott soha, de nagyon sokan szívják körülöttem. Én is így szoktam rá 25 évesen :cry: , hogy akkor már minek, azt ne kérdezzétek!!

And :D
Gratuláltam már a hugicához??? Bocsi, de agyam, mint egy szita...semmire nem emlékszem :oops: Nagy gratula Nektek, s mint Geminitől majd tőletek is kérek receptet :oops: :lol: a harmadikhoz :)

Kriszti :D
Párodnak boldog szülinapot!! Szép kor :oops: :D JÓ, hogy jobban vagy, de azért vigyázz magadra! Én mostanában - kipp-kopp- a pöttyöktől, s kissebb keményedésektől(azt hiszem azokat érzem néha, a pocim alján :roll: )eltekintve, úgy érzem magam, s úgy is viselkedek, mintha nem is lennék kismama!!! s közben meg két percenként rácsodálkozom a pocimra a tükörben (két perc - túlzás :lol: ), s állandóan a hasimat simogatom :wink:
Én vettem egy két részem fürdőrucit pár hete, aminek a felsőjébe belefér a cicim, de később is jó lesz. Egyébként nekem nem sokat nőttek az egyébként sem pici melleim, így nem volt túl nehéz dolgom :) a bugyi pedig poci alatt van, így azt hiszem, hogy én ezt a témát kipipáltam :)

Cas, Réka, Amaryl, s a többiek, akiket nem említettem név szerint :D Nektek - s persze mindenki másnak is :) - is nagyon szép hétvégét kívánok!!!

Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gemini!
Micsoda nagy pocid van!Az a kis pelusos hátul nagyon édes!
And!
Parasztok mindig is voltak és lesznek és sajnos szarik amjd a papírodra amit írtál!Istenhegyin nagyon alaposak!Tudom,hogy minden ok csak basszus a részletességért van a genetikai és ónem azért,hogy közölje a kommersz dolgokat.pl.vese van,máj van stb!Ezt minden UH-n hallom a saját dokimtól!Minden rendben lesz ma nálatok!Majd írj!
Szilvia!
Tudom,hogy minden ok,csak kb.másfél hóünapja nem kaptam képet és pontos méretet a babákat illetően!
Cigi!
Hát én is leszoktam a beültetés napján!És csak kaja után,amikor nagyon jót eszem,akkor veszek meg a cigiért,de amúgy nem jut eszembe!Letörném a kezem,ha rágyújtanék!Ennél már csak az a jobb,amikor az uramnak megyek cigit venni és ne tudjátok meg hogy néznek rám!Kiváncsi vagyok szoptatás után mennyire leszek erős,hogy nem gyújtok rá!
Vendég

Szilvia!
Gratula a félidősséghez!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint így eltűntem, de kicsit összejöttek a dolgok az elmúlt egy hétben. Manóm beleesett ebbe a hányós-hasmenéses vírusba, 2 napig hányt, 5 napig ment a hasa, semmit nem akart megenni, úgy kellett belekönyörögni a kaját. Meg is lett az eredménye, 80 dkg-ot fogyott az 5 nap alatt. :( Mostmár szerencsére kezd helyre rázódni, eszik újra szépen, bár kicsit válogatós lett, no meg nagyon hisztis azóta, hogy beteg volt. Szerdán át kellett vinnem a csecsemő fül-orr-gége dokinénihez, mert állandóan fogdossa a jobb fülét, és akkor nagyon sír. Szerencsére semmi baja, „csak” 6 foga jön egyszerre! :shock: Voltam pénteken a saját dokinőmnél a genetikai UH eredményével, ő is megnézte a méhlepényt, behívott egy másik, idősebb dokit is, és kb. 10 percit nézegették az UH-ot, és ott tanakodtak, hogy benntartsanak vagy sem. Hát, mit ne mondjak nem volt kellemes. :( Aztán úgy döntöttek, hogy ír fel magnéziumot, és amíg komolyan nem görcsölök, vagy nem vérzek, addig maradhatok itthon, de szigorúan pihenni kell. Na, persze! :?

Amaryl! Nekem is valszeg azért ilyen „magas” az AFP-m, mert rendellenesen tapadt a méhlepény + a császár miatt. De amíg határértéken belül van, addig nem kell aggódni. :wink: :)

Kriszti! Ezt az UH-ot az a kecskeméti doki csinálta, akit múltkor írtam. Tényleg nagyon jó fej. :) Én 19 hetes terhesen kicsit dagadtam Manóval, nekem azt mondta akkor a dokinőm, hogy valszeg a hirtelen meleg, felpockolt lábbal kell ülni, és sétálni kell, persze módjával. Na, ez segített is egészen a 30-32-dik hétig. Akkor újra bedagadtam, de akkor már a súly miatt, és a 37-dik hétre olyan ödémás lettem, hogy Manónak meg kellett születnie, különben befektettek volna a klinikára. :(

Réka! Igen, a méh növekedésével „elmozdul” a méhlepény, és reménykedem is, hogy nem lesz gond.

Szilvi! Sajna, nekem nem relatív lent van, hanem ráér a méhszájra. :( Ezért kell nagyon vigyáznom magamra, meg persze Pocaklakóra. Nincs egy fiútestvéred? Csak azért kérdezem, mert az egyik kollegámnak ugyanaz a vezetékneve, mint neked, és ez nem túl gyakori név.

Tittina! Üdv itt! És bocsi, hogy felhozom, bár kérted, hogy hanyagoljuk a témát :oops: , de olyan sok filmet láttam már a terhességről, terhesgondozásról, szülésről, és ezek mind angol filmek voltak, és tényleg az látszik mindből, hogy csak akkor foglalkoznak az ember lányával, ha baj van. Egyébként szerintem ez nem túl rossz, persze ha nem csap át a nemtörődömségbe. Szerintem az sem jó, ami itthon van, hogy ezzel a sok vérvétellel, meg ilyen-olyan UH-al idegesítik a kismamákat. Persze én is elmegyek minden vizsgálatra, mert tudnom akarom, hogy a babóm jól van, és egészséges, de azért meglennék kevesebb szurkálás, és vizsgálatra rohangálás nélkül is. Érdekes, én meg pont az Elevittől vagyok rosszul, úgyhogy én semmit nem szedek, nekem azt mondta a dokinőm, hogy táplálkozzak változatosan, egyek sok gyümölcsöt és az még jobb is, mint a sok művitamin. Bár írtad, hogy nálatok nincsenek finom gyümik, hát nem irigyellek.

Benszi! Mi ugyanezért mentünk Kecskemétre gen. UH-ra, mert a klinikán is 10 perc alatt megnézi az ügyeletes orvos a babót, semmit nem mondanak, kép nuku. Sőt sokaktól hallom, hogy épp olyan fejlődési rendellenességeket nem vettek észre, ami miatt van ez az UH. :evil: Ráadásul ehhez külön szakvizsga kell – ezt én a saját dokimtól tudom – és az ugyebár általában egy átlag nőgyógyinak nincs meg.

Gemini! Az én pocim is hasonló méreteket ölt már. :) Bár én rosszul viselem, mert most is ugyanúgy piszkál vele mindenki, mint tavaly Manóval. :cry: :evil:

And! Én múltkor hasonlóan jártam, csak azzal a különbséggel, hogy mivel nekem jobbról van a tanksapka így arról sem tudtam beszállni, mert az egyik kútfej útban volt. Ott álltam kb. 10 percet karomban a félig alvó gyerekkel, mikor egy nagydarab, aranyláncokkal teliaggatott izomagy előmászott, normálisan megkértem, hogy legyen szíves arrébb állni, erre közölte, hogy ő még tankolni akar. :x Aztán kb. 5 perce vitáztunk, hogy húzzon már el, mert nem tudunk beszállni, mikor odajött az egyik kútkezelő, és mondta neki, hogy jó lenne nem szórakozni itt a másikkal, és addig nem fognak neki tankolni, míg nem áll el. Erre nagy kegyesen, anyukámat emlegetve elment – tankolás nélkül – de úgy, hogy kb. 2 centin múlott, hogy nem húzta meg az autóm elejét. Baromarcok! :evil:

Jaj, majd elfelejtettem! Mikor szerdán várakoztunk a dokinéninél, Manó a bal térdemen ült, és a jobb keze a pocimon volt. Egyszer csak Pocaklakó rúgott egy jó nagyot pont Manó tenyere alatt. Látnotok kellett volna az arcát, meglepődött és olyan édesen nézett rám, meg a kezére és a pocimra, látszott rajta, hogy nem értette mi volt ez. Mondtam neki, hogy a tesója volt, de persze nem értette meg. :D

No, jó sokat írtam, de így jár, aki ilyen ritkán jön. :oops:

Mindenkinek szép napot!

Anita

Ui.: Gratula mindenkinek a jó eredményekhez. :)

goodfairy

Benszi
Igen, bocsi, tényleg mivel kisfiú és kilány, ezért kétpetéjűek. Nézd el nekem a meleg miatt :?
Az orvos kifejezetten bunkó volt tényleg. Én elhiszem hogy bele lehet fásulni, de neki ez a dolga és erre esküdött fel.
A mi 13. heti UH-nkon sem mondott az UH-s orvos semmit hosszú percekig és nagyon zavart. Az adatokat is csak az aszisztensnőnek diktálta be, hozzánk nem is igazán szólt.
Remélem a jövőheti orvos aranyosabb lesz. :?

Gemini
Nem semmi mekkora pocid van, de aranyos nagyon :) , nem beszélve a kis popsisról melletted háttal :) .

Tittina
Én Elevitet szedek azóta hogy megtudtam babánk van (sőt előtte is szedtem, de csak hetente 1 szemet, bár ez valószínűleg a több vetélésnek is köszönhető, mert akkor az ember talán jobban úgy érzi alapozni akar a jövőre, hogy tényleg minden rendben legyen). Én minden nap szedem most is. A védőnő azt mondta, hogy általában a 20-22. hétig érdemes szedni. Majd úgyis lesz egy vérvétel akkor és azalapján ha minden érték teljesen jó, akkor elég heti 1-1 szem. A doktornő szerint nyugodtan szedjem végig.
Majd meglátom.
Hallottam hogy esetleg a sok vitamintól nagy babák születhetnek, de én ebben sem vagyok biztos. A nővérem csak a 12. hétig szedte és utána ő is csak heti 1-1 szemet és azt is csak a terhesség huszon valahanyadik hetéig és mégis 4,5 kg-mal született a keresztlányom. Ki tudja, szerintem ez szervezet függő is, mintahogy minden terhesség más.

And
Sajnos az emberek tényleg bunkók néha. Az egy dolog, hogy nekem nincs még nagy pocim (de egyértelműen látszik) és soha nem adják át a helyet a járműveken (igaz még annyira nem is kell), de a múltkor felszállt egy kb. akkora hasu kimama mint most Gemininek van és a hátán hordozóban volt egy kb. 8-10 hónapos gyerek. Senki, de senki nem adta át a helyet neki (sajnos én álltam azért nem tudtam) és meg kellett várnia, hogy valaki az egyik megállónál leszáljon. Sokszor látom, ha valaki át is adja az vagy egy idősebb néni vagy középkorú nő (ők tudják esetleg ez milyen sokat számíthat néha :cry: ).

And
Gatula a félidőhöz és neked is szép hétvégét! :)

Képzeljétek tegnap Apu is érezte egyszer a babát :D . Olyan boldog voltam. Hihetetlen nagyokat rúg, én nem is gondoltam, hogy ennyi idősen ennyi erejük van.
Már este mondtam Apának, hogy együtt feküdjün le az ágyba és a hátamra fekszem és rögtön tegye oda a kezét, mert mindig ilyenkor helyezkedik egy kicsit és utána jó pár ficánka után csend lesz. Így is tettünk és nem is kellett várni, csak kb. 10 sec-t és már rugott is egyet. Annyira boldog volt. Persze kicsit lehet érezni ilyenkor kintről, de egyértelmű volt :lol: . Máskor még rugdos egy kicsit, de teganp már többet nem. Lehet hogy Apunak megmutatta hahó itt vagyok és már csucsukált is tovább. :D .

Réka

Kép
solymosy

Benszi
Asszem ez a hízás dolog kezd egy kicsit a dokik agyára menni. Nemrég olvastam vhol egy szavazás eredményét, és kismamák NAGY TÖBBSÉGE 10-20 kg közötti súlyt szed fel a végéig!
Kimondottan karcsú, pici barátnőmnek a dokija diétát írt elő, mert a 20. hét után pár héttel már 7 kg-nál tartott! Teljesen kiakadtam?! :evil:
Jánosos UH-os: "jópofa"! :?
Cigi: szoptatás alatt még nagyon erős leszel, és nem fogsz rágyújtani. Utána kérdés, hogy mi lesz? Én akkor már nem tudtam megállni... :(

Réka
Szerencsére az én párom fel tud állni a gép mellől, ha már nagyon rá akar gyújtani, és kimegy meló közben is. Mondjuk ő messze nem szív el talán még egy fél dobozt se egy nap.

Kriszti
Viszkető hüvely?! Huh, én tényleg szerencsés alkat vagyok, mert ehhez még nem volt "szerencsém"! :roll: Hát igen, arra nem csoda, ha mielőbbi orvoslást akar az ember lánya!
Amúgy én se vagyok orvoshoz szaladgálós, de terhesen a párom szigorúan rámparancsol (máskor is haragszik, amiért otthon akarom kúrálni magam, ilyenkor pláne). :)

Gem
Hűűűűűű, nagyon csini nagy pocid van! Megnyugodtam, nemcsak én fogok kipukkadni a végére... :lol: (Nekem már senki nem akarja elhinni, hogy csak decemberre vagyok kiírva... :oops: )

And
Utálom az ilyen bunkókat!!!!!! (És vhogy mindig audijuk, bmwjük vagy merdzsójuk van! :evil: ) Nekünk a garázsunkat állják el rendszeresen, és a guta ütöget miattuk, amikor gyerekkel, pocakkal, cuccokkal felpakolva vadászhatom az illetőt, hogy ugyan már menjen odébb?!

Szilvi
Köszi, és jó hétvégét Nektek is! :)

Anita
Cuki lehetett Manó, ahoyg rácsodálkozott a tesóra! Remélem Sebi is hamarosan elcsípi a kistesóját idebent! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi!
Gratula a felidohoz!

Amaryl!
Merre jarsz???

Benszi!
Meg arra gondoltam, hogy valahol megertem, hogy ennyire el van keseredve az orvostarsadalom, csak az a gond, hogy ez a "betegeken" csapodik le. Elvileg legalabb megprobalhatna elpalastolni a fasultsagat. No mindegy, majd tudosits a 4D-rol! Es kepeket is kerunk. En mondom neked, akinel csak par percre valtott at a doki 4D-re, hogy a pici arcat megmutassa, hatalmas elmeny. El is bogtem magam. :cry:

Pocak-tema:
Itt Belgiumban kulonosen kulturalatlanok az emberek. Tulajdonkeppen meg az en hasamat sem veszik eszre. :roll: Es nem azert, mert nem akarjak, hanem mert tenyleg ilyenek. Egyszeruen nem latjak meg. Eddig 1 ember adta at a helyet, az is bevandorlo volt, egy indiai lany! Hadd ne modjam, milyen szinten dul a rasszizmus Belgiumban! :cry: Es altalaban egymasra is nagyon fujnak, marmint a flamandok es a vallonok.
Szoval pocak ide vagy oda, allok a metron nap mint nap, foleg hazafele. Es meg akkor sem adjak at a helyet, ha a kovetkezo megallonal leszallnak. No mindegy. Csak mi ne legyunk ilyenek, OK?!

Cas!
Baratnom beszerezte nekem a WC-lepcso-uloket a KIKA-ban! Remelem, Rebeka rakap, mert en sem szeretnek majd kirohangalni vele a WC-re szoptatas kozben!

Jaj lanyok, mar nagyon kozeleg a szules! Felkeszultetek mar ra lelekben???

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Ja, es meg valami: holnap kapjuk meg a hazunk kulcsat. Indul a bakterhaz, tapetakapirgalas, festes, mindenfajta moka-boka, koltozes. Jaj, mar nagyon varom. Bar leginkabb azt varom, hogy kesz legyen a haz, es hogy kenyelmesen leulhessek a szepen kifestett es berendezett kis lakba. Remelem, novemberig elkeszulunk vele... :?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Azt már többektől hallottam, hogy minél északabbra járunk Európában, az emberek annál bunkóbbak nagy átlagban. Ez alól még a skandináv országok kivételek, és slussz.
Persze ők meg azt gondolhatják, hogy minél délebbre jönnek Európában, annál zajosabb és annál koszosabb népekkel találkoznak. :)
Örülök, hogy sikerült wc-szűkítőt szerezni! A barátnőd egy jó nagy dinnyét is csomagoljon mellé, szuper az idei termés! (Fú, micsoda asszociációs lánc során került egymás mellé ez a két mondat! :lol:)
Szülés: hát lehet arra lélekben felkészülni?! :( Nekem már ott leállnak a gondolataim, hogy fájások közepette hogyan fogom hazarendelni a párom a melóhelyéről, Sebinek bébiszittert szerezni (és aztán mi lesz vele amíg én bent leszek a picivel), hogyan jutunk át az esetleg dugókkal teli városon, esetleg a szakadó/félméteres havon?! És akkor még a szülőszobán történő dolgokra nem is gondoltam?! :roll: Amíg nem tudom, mekkora lesz ez a kölök, nem is akarok... :) Remélem kisebb, mint Sebi, és akkor annyira nem lehet rossz, mint amilyen most volt... :)
Felújítás: mi 75 nm-t vertünk teljesen szét, és kb. 2,5 hónap volt lakható körülményeket teremteni. Egy háznál ez gondolom még macerásabb! Szóval lehet, hogy a november a reális! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kriszti! Nagyon jól hangzik a hideg kakaó kiflivel, csakhogy ez is olyan dolog, ami csak nagy nehézségek árán oldható meg itt Íro-ban. Benszi, Szilvi! El sem tudjátok képzelni mennyire hiányoznak az otthoni ízek, mint pl az Oké kakaó, vagy a kakaóscsiga... :( Ja, és akkor még nem beszéltem az alapvető hiányosságokról: zsír, pirospaparika, majoranna, babérlevél, petrezselyem, őszibaracklé, búzadara, sima TVpaprika (majd meghalok érte), és még sorolhatnám...

A fürdőruci témáról csak annyit, hogy az itteni 20-25 fokban nem nagyon van rá szükség, de sztem még fel tudnám venni a tavalyit. Nekem még nem nagyon nőtt a pocakom, csak a melleim. A felsőrésze, meg 3szög, úgyhogy sztem jó lenne.

:) Gemini! Te már le sem tagadhatod, hogy babát vársz. Nagyon csini Kismama vagy. Én még mondhatnám, hogy egy kicsit meghíztam. ;)

Anita! Örülök, hogy "megismerhetlek"! Lehet, hogy valamilyen szinten tényleg nyugodtabbak az itteni körülmények - azoknak biztos, akiknek ez a normális. De ugye nekünk, akik máshoz vagyunk szokva, kicsit ijesztőnek tűnik ez az egész. Legalább egyszer csinálhatnának a terhesség alatt egy átfogó vizsgálatot, és már más lenne a helyzet.

Réka! Én is (hasonlóképpen a keresztlányodhoz) 4,45- el születtem. De sajna már nem tudom megkérdezni az Anyukámat, hogy Ő szedett-e annak idején valamit. Azt tudom, hogy akkor a vas volt nagy divat. Nekem hála Istennek =re nincs bajom az Elevittől, sőt úgy érzem talán kicsit jobb is. Bár így sem vagyok a toppon...

Lányok! Egy kényes témában érdekelnének a tapasztalataitok! Mégpedig a szex terén. Sajna nekem nincs kedvem hozzá... A párom nagyon megértő, soha egyetlen szóval sem panaszkodik, vagy erőlteti a dolgot; sőt nem is kezdeményez. De már én érzem magam kellemetlenül miatta. A 13 hét alatt, kb 4szer szeretkeztünk. És engem ez nagyon elszomorít. Ugye vissza fog térni a kedvem? Bár igazából nem is kedv kérdése, hanem a rosszulléteimé...

Nem tudom mikor tudok jönni. Kellemes 7végét kívánok Mindenkinek!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy miért írtak fel 20. hetes terhességnél erős alhasi görcsökre (ami állítólag a szalagok növekedése miatt van) KLION-D 100 hüvelykúpot és Rovamycine 1,5 millió NE filmtablettát?

Nektek volt már hasonló problémátok, mint nekem, hogy kb. 2 hetente görcsölök? :(
szoszicatch

Cas
Igen, ezzel a hízás dologgal én is egyetértek. Régen ez nem volt és csak stresszelik vele a mamákat. Egy ismerősünk kapott végig hormongyógyszereket a terhesség alatt, mert még egy műtétje is volt közben (nem részletezem, mert nincs szükségetek rémtörténetekre :( ), de végül egy teljesen egészséges babájuk született. Nagyon sokat hízott valóban, de valószínűleg a gyógyszerek miatt. Állandóan szekálták és mondták neki, hogy egyen több gyümölcsöt. Kb. az étkezése 80% volt az és így hízott meg. Úgy gondolom ráadásul, hogy sok orvos ezt úgy mondja mintha tudná milyen terhesnek lenni :evil: , fogalma sincs róla mi megy végbe az emberben, mert életében nem volt nő vagy esetleg ha női nőgyógyász és szerencséje volt, akkor ő nem hízott igazán.

Gemini
Hát akkor ehhez képest a magyarok egy pár fokkal normálisabbak. Belgiumról ilyen szempontból már én is hallottam egy-két dolgot. Olyan furcsa hogy az emberek ennyire figyelmetlenné és érzéketlenné válnak. :cry:
Jó pakolászás, újítgatást viszont. Az tényleg jó dolog :) .

Mi még azt sem tudjuk, hogy mi lesz velünk. Decemberig már biztos nem lesz lakásunk és arra sincs esély, hogy erre a telekre a ház mellé építsünk. Szóval nálunk két szobába jön a baba (ebben lakunk mi a Férjemmel), Anyukámmal, Báttyámmal közös fürdő, WC, konyha. Anno nem így álmodtam meg lánykoromba, de hát ez van.
Ami a probléma lesz, hogy két szobába kell megoldanunk, a baba kényelmes és nyugodt pihenését, a párom munkahelyét és a saját életterünekt, ami kicsit kell hogy nappali és háló is legyen.
Állítólag neki már meg van a fejében a terv, de én eléggé aggódom a dolog miatt. Ráadásul minnél hamarabb lépnünk kell, mert ha GYES-en leszek már nem kapok hitelt és ebben a családban csak én vagyok hitelképes, mert ő vállalkozó és hát arra sza.....-t sem adnak :cry: . Engem most ez aggaszt igazán, mert már annyira rohan az idő.

A szülésre néha gondolok és ugyan tudom, hogy hipp-hopp itt lesz, de valahogy távolinak tűnik még. Még a baba dolgaiból sincs meg szinte semmi, csak egy-két kapott ruhácska, meg egy kiszokni amit én vettemés egy előke, amit Anyukám :lol: .
Persze nálunk még több mint a fele hátra van.
Én a kórházba is szeretnék elmenni szülőszoba látogatásra, mert valahogy szeretem látni, hova megyünk majd és gondoltam egy kis szülés felkészítésre. Vagy ez hülyeség, nem ad az annyit, hogy esetleg segítsen a szülésnél? :?:
Persze vannak akiknél ennél nehezebb lesz a dolog, hiszen van már egy baba a családban (pl. amit te írtál Cas), ilyenekre nekem nem is kell gondolnom, csak magunkkal törödni.
Bár így hogy ennyire új az élmény valahogy el sem tudom képzelni, hogy velünk fog megtörténni ez az egész :shock: , pedig igen!!!
A legszebb az egészben, hogy már évek óta erre vártunk és várunk és az ember azt hiszi, hogy már annyit foglalkozott vele (én tényleg sokat olvastam anno mindenféle babás és terhességi dolgokról), hogy úgymond felkészült, de most egyre jobban érzem, hogy valami egészen új dolog fog történni velünk, amiről semmi nem tudok az égvilágon. Biztos ez így normális.

Réka

Kép
solymosy

Tittina
Nem csoda, hogy folyamatos rosszullétek mellett nincs kedved a lepedőakrobatikához! :) Én is hasonlóan voltam, örültem, hogy végre nem émelygek 5 percig, nemhogy... (Érdekes, mert Sebinél az első trimeszterben minden rosszullét ellenére a libidóm fent járt az egekben - szegény párom csalódott is volt most kicsit, de persze megértette, és várt türelemmel).
Aztán a 16. hét körül elmúlt minden nyavalyám, azóta minden rendben az ágyban! :D
Szóval ne szomorodj el, és a párod miatt se érezz lelkiismeret-furdalást! A középső trimeszterben jó eséllyel le se tud majd vakarni magáról téged! :lol:
(Arról nem is beszélve, hogy jobb, ha szokja a szitut, mert azért a szülés után 6 hétre tuti eltilt a doki egymástól, és utána se biztos, hogy egyből megjön a kedved... Nekem pl. 10 hét kellett, mondjuk elég nehéz szülésem volt...)
Szóval fel a fejjel!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

szoszicatch

Réka
Én is megpróbáltam kicsit visszafogni a kaját a napokban, és még több gyümit enni (pedg bőven eszem!), de ennek örömére folyton éhes voltam, és éjjel még aludni se tudtam. (Anno Sebi is nekiállt hajnal 2-3 felé viháncolni, ha kimaradt a vacsi, no ez a lurkó se különb, de éjjel aztán tényleg nem vagyok hajlandó felkelni enni!)
Lakáshelyzet: huh!!! Ez bizony nem lesz könnyű nektek! Tudom, hogy pénzkidobás, de a családi béke érdekében nem gondoltatok albérletre? Legalább az első strapásabb hónapokra? (Én is albiba szültem Sebit, és túléltük...)
Vagy pályázni önkormányzati lakásra??? Vagy venni egy pici sajátot gyorsan még most vhol, amíg hitelképes vagy? (Nálunk pl. az önkormányzat adhat 0,5 milla "ajándékot" hozzá szociális alapon!)
Mert 2 szoba 5 embernek (pláne ha az egyik picike) bizony nem túl sok!
Amúgy ha nem sikerül, és maradtok, mi is szuperül berendeztük az egyszem szobánkat anno albérletben, és volt nappalink, étkezőnk, hálónk, és dolgozónk is egyben! Sőt, én már a baba helyét is megálmodtam - de addigra sikerült nagyobb albérletet találni. :)
Babacuccok: BŐVEn ráértek még beszerezni! A 30. hét felé úgyis elkap majd a fészekrakó ösztön, és akkor le se lehet majd állítani a beszerző-körutakat! :)
Szülés felkészítés: NEM HÜLYESÉG! Én pl. nem bántam volna, ha tanulhattam volna vhol légzéstechnikát, mert így a kitolás kellős közepén majdnem elájultam. :( És a szülőszobát is mindenképp nézd meg, ne menj teljesen idegen helyre szülni, lesz épp elég más újdonság akkor! legyen, ami biztonságérzetet ad!
Ahogy a terhességet, úgy a szülést és az anyaságot se lehet elképzelni, bármennyit is olvas róla az ember! :) Szóval ez teljesen normális! Pl. én se bírom még elképzelni, hogy TÉNYLEG lesz mégegy gyerekünk, milyen lesz, milyen lesz vele majd az élet, pedig mostmár nagyokat ficánkol idebent, és az UHon is egész emberformája volt már... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, es meg valami: holnap kapjuk meg a hazunk kulcsat. Indul a bakterhaz, tapetakapirgalas, festes, mindenfajta moka-boka, koltozes. Jaj, mar nagyon varom. Bar leginkabb azt varom, hogy kesz legyen a haz, es hogy kenyelmesen leulhessek a szepen kifestett es berendezett kis lakba. Remelem, novemberig elkeszulunk vele... :?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tittina
Hát ez a téma nálun sem teljesen Ok. Az első 12 hétben a korábbi nehézségek miatt mindketten igazából csak arra tudtunk gondolni hogy minden rendben legyen. Eszembe sem jutott a sex. Egyszer ugyan próbálkoztunk, de hát az olyan tinédzseres valami volt csak :) . Nálunk azóta sem a tuti a dolog és valójában ahogy Cas is írta én is fel lennék rá már készülve a 16. hét óta, de úgy látom nálunk a Férjem fél inkább. Olvastam erről az egyetlen terhes könyvemben, hogy sokszor nem is a nő terén fejlődik ki ez, hanem a leendő apa terén. Végül is a lényeg, hogy semmi, de semmi lelkiismeretfurdalásodnak nem szabad lennie. Azt kell tenni ami jól esik és ha most úgy érzed nem esne jól, akkor ennyi.
Volt egy jó mondat azokhoz az Apukákhoz akik ilyen szituba kerülnek ebben a könyvben, valahogy így hangzott:
"Ne aggódjon, hogy felesége nem kívánja úgy a szexet mint korábban, mert ez csak egy átmeneti időszak. Gondoljon arra, hogy ő majd a baba születési után is hosszú-hosszú évekig a felesége és párja lesz, akivel ugyanúgy mint régen átélrhetik ezeket az érzéseket.".
Szerintem ez teljesen igaz és a párod is eszerint áll a dolgokhoz ahogy írtad.

Szoszicatch
Nekem egyszer írtak csak fel (azt sem terhesség alatt) KLION-D 100 hüvelykúpot. Alapvetően gombásodásra van, de nekem sem arra írta fel, hanem hogy a hüvelynyálkahártya kedvezőbb feltételeket biztosítson a fogantatáshoz (hozzáteszem egy ilyen kúra után és a Clostilbegyt szedése után fogant meg a baba :) ).
Talán nálad is arra adták, hogy helyre álljon a megfelelő egyensúly, persze bevallom a méhszallag nyúlásához szerintem ennek semmi köze.
Talán érdemes másik orvost is megkérdezned, hogy biztos legyél benne.

Réka

Kép
solymosy

Cas
Lehet hogy nem jól írtam. Szerencsére a 2 szoba, csak a miénk a férjemmel, mert ez egy ház. Anyukámnak van még egy szobája és a tesmómnak még egy. Ha 5-en lennénk a 2 szobára, akkor már itt sem lennénk :) .
Ha albérletbe megyünk, akkor nem fogunk tudni félretenni a lakásra, amit most gőzerővel teszünk, hogy hamarosan elkölthessük :roll: .

Két lehetőség van: egy lakásvétel hitelből vagy hogy erre a telekre építünk egy kicsi házat szintén hitelből. Akkor lenne kert is és nagyon szeretjük a környéket is.
Ehhez hétfőn tudjuk meg, hogy hány %-ot építhetünk be a telken és akkor uzsgyi megyünk az építési vállalkozó ismerősünkhöz számolni, hogy nekilássunk a dolognak.
Igaz decemberre nem lesz abszolút olyan állapotban, hogy beköltözhetnénk, sőt.... de talán jövő nyár végére igen. Addig csak el leszünk itt, remélem.
Szóval ahogy írtam a 2 szobát kell hármunk között a babával megosztani, ahogy írtad nektek is ment az egy szoba, akkor remélem mi is meg tudjuk majd csinálni.

A szüléshez való bátorítást köszönöm, néha olyan hülye bizonytalan tudok lenni :cry: .

Réka

Kép
solymosy

Réka
Ja?! Az már úgy mindjárt jobban hangzik! :)
Két szoba az már a Kánaán! Ha tudtok/akartok vele egy szobában aludni, akkor az egyik lehet a háló+gyerekszoba, a másik meg megmarad az összes többi funkcióra!
Én sajna nem tudtam (és ma se tudok :() egy szobában aludni a lurkóval (mert akkor őt figyelem, ahelyett, hogy aludnék), így nekünk volt egy gyerekszobánk, és a másikban aludtunk-éltünk-dolgoztunk. De teljesen jó volt! :)
Építkezés: gondolom a párod melózni fog, így rád hárul majd a munkások irányítása, anyukád tud majd vigyázni addig a picire? (Vagy még ő is dolgozik?)

Kép
Kép
Kép
cas

solymosy

Köszi a választ :)
Nekem is hüvelygombára írták fel régen, ezért sem értem, most miért kaptam. A másik gyógyszer antibiotikum, nem merem bevenni pont ezért. A saját orvosom nem érem el, az ügyeletes doki írta fel őket. Most nem tudom, mit csináljak, mert ő is csak megkapta valahogy a diplomáját, de mi van akkor, ha többet ártok vele a babának, ha beszedem. Én azt hittem, elég lesz a görcsökre a magnézium citrát, amit eddig is kaptam. A neten utánanéztem a Rovamycine 1,5 millió NE filmtablettának és terhes nőknél toxoplzmózisnál írják fel, amiről nálam szó sincs.

Teljesen tanácstalan vagyok. :(
szoszicatch

Cas örülj, hogy nem volt még (remélem nem is lesz) hüvelyviszketésed, gondolni is rossz rá.

A doki azt mondta, hogy Canesten vagy pimafucin, előbbi tuti vény nélküli, bármikor alkalmazható, kúp is, krém is.
Vesémmel azt mondja nem kell fogl., mert szerinte nem is vese dolog, mert akkor helyzetváltoztatással-baloldali fekvés- nem szűnne meg, inkább vmi ideget nyom a babuci, ami oda a derekamba sugárzik ki, de készüljek fel, hogy egyre "hülyébb" (szószerint) fekvése is lesz majd a babukának, mert előfordulhat pl. hogy a jobb lábon kisujj pl. de csak az, elzsibbad, és ilyen furi dolgok.... :lol: :lol: :lol: Rendes volt, megnyugtatott, de ha ez nem elég, azt mondta, menjek el nyugodtan urológiára.
Ja meg a székrekedésre azt mondta, hogy hiába váltok az elevitről vmi másra, a vas miatt van a szorulás, márpedig vasat muszáj enni, de írt fel vmi bolus laxans tablettát 2x1, amit nugodtan szedjek folyamatosan, és nem lesz szorulás.
Röviden ennyi, szept. közepén kell mennem újra.

Ma egész nap fürdőruhát próbáltam, találtam is két felsőt (85E :oops: )a triumphban 40 % volt, de alsó már nem volt jó rám, ami hozzájuk való lett volna, mert szorította a pocimat, akármilyen lentre toltam hihetetlen 42,44 méret volt :oops: :roll: :oops: :roll: Akartam még vmi strandruhaszerű vmit vállpántos pamutruha, de nem találtam, tök jó sehol nem lehet kapni, összes kínaiban is voltam, azt mondják ILYENKOR, hár basszus mikor vegyen az ember strandruhát, télen???
Ja közben aug. 18-án elutazunk 1 hétre Spanyolba, azért ez a nagy vásárlás.

Lakásfelújítás, babaholmi: mi majd szeptemberben fogunk festeni, tapétázni, de az egész lakást (100 m2), addig semmiféle babaholmit nem is akarok, elvből sem, meg még annyira ráér. Majd ősszel akarunk kimenni Bécsbe (SCS), mert pl. babakocsit olcsóbban láttak uncsitesómék kint, meg egy csomó babaáruház van, jobbnál jobb tündéri babaholmikkal, bútort is ott veszünk szerintem, vagy a Faktumban itt Kecskeméten, egyelőre a hálóban szeretnénk a babukát. Egy hűthető rágókánk van eddig, és egy kiscipő, amit az osztályomtól kaptam még évvégén, de én még semmit nem vettem.
Sex: egyetértek Rékával, sztem sem kell lelkifurdi, én is sokáig émelyegtem, és egyáltalán nem volt ez probléma, most úgysem az a legfontosabb!

Klion tablettát én az egyiptomi útról hazatérve kaptam, fertőzéses hasmenésre Doxyciclynnel. Egyébként nekem is van szalaghúzódásom, bekapok 1-2 Magne B6-ot, és kész.
(Lányok, ha van vmi panaszotok, kérdezzetek, mert rajtam már minden átment, vagy én mentem át mindenen???? :lol: :lol: :lol: )

Gem! Szép nagy pocid van, kíváncsi vagyok mi lesz velem 4 hét múlva...:)

Goodfairy, lehet hogy a melegtől dagadtam (bár itthon voltam légkondi megy nonstop), mert szerencsére már elmúlt a dagadás, vagy a dinnyétől, vagy a pihenéstől, vagy az enyhébb időjárás, vagy mind. :)

Kép
kkriszti77

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!
Megjöttünk a genetikairól!Fantasztikus élmény volt!Kb. egy hete olyan fura érzéseim vannak belül,mintha kiakarnák szakítani a méhem vagy mintha összerándulna egy csomóvá!Hát megvannak a kis bűnösök!Ők ficánkolnak annyit,hogy a doki alig tudta lemérni őket!Egyébként mindenük megvan és édesek, makk egészségesek!A fiú 325gr,a lány 300 gr.Minimális eltérések vannak,de teljesen jó,sőt 20+1 napsnak felelnbek meg a 19+5 helyett,de ez lófütty!
Szóval a doki befogta az a rcát UH-val és elfordult,hogy bejelölje,addigra a fiú a fenekét dugta oda!Azt mondta ha ezt nem látja,akkor el sem hiszi,olyan ramazuri van benn és nagyon sajnál amiért még ilyen sook van hátra és ennyi ficergéssel!Szóval csajok annyit mozognak,hogy egy percig sem álltak meg a fél óra alatt!De egyik sem!Mi lesz ha kibújnak?Akkora ficergés van,hogy iszonyatosan keményedik miattuk a pocakom!Ja,hát arról nem is beszélek,ők hogyan gyepálják egymást,pedig van közöttük egy burok!!!!
De gyönyörűek és az enyémek!!!!!!

Mindjárt visszaolvasok!!!!!
Vendég

Benszi!
Hú de szuper, nagyon édesek, és annyira jó volt olvasni, ahogy örülsz :D
Odadugta a popsiját? :lol: :lol: :lol:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Hogy tudom felrakni a vonalzót a bébiről? :) Biztos csak én vagyok béna. :)
szoszicatch

megvolt a mai klinikai genetikai uh. jól feloidegesítettek. a lényeg, hogy átlagosnál több magzatvizet írtak le. kérdeztem a vesemedence rendben, azt mondta persze. mondtam, hogy nemrég egy kicsit tágabbnál mérték. erre jól lecseszett, hogy minek mászkálok máshova uh-ra (ezt szó szerint idéztem), annyira szívesen megmondtam volna a magamét, de ki tudja mit hoz még ez a pár hónap. utána visszapörgette a képeket, lemérte, és láttam, hogy 0,39 cm-t mért, ami még annál is nagyobb, mint amit az istenhegyin mértek, erre mondta, hogy teljesen rendben.

úgy érzem rendben a pici, és nem lesz semmi gond, de felháborít az, hogy hülyének néznek, hogy nem bírnak egy rendes uh-ot csinálni ( a nyaki redőt 3-szorosára mérték, ez nonszensz!) és a hozzáállás is szörnyű.
az esztivel ugyanezt jártam végig, nem volt 2 uh, amit ugyanaz az ember nézett volna, és polyhidramnion és vesemedence tágulat miatt kellett amniocentézis.

vasárnap megyek a dokimhoz, már mondtam neki mi a helyzet, szerintem már fogja a fejét, de legalább ő úgy csinál, mintha megértene, nem akad ki, és segít. én maradok ennél az istenhegyi klinikás dokinál, alapos, és legalább tuti ő vizsgál.

egyébként én már azért is mérges voltam, hogy a 18 hetes uh-ot majdnem 2 héttel később csinálják, mert emlékszem múltkor is ez volt, akkor kitalálták, hogy amniocentézis, annak 4 hét az eredménye, és, ha ne adj isten van valami baj, akkor már 24 hétnél tartunk. de ezt valahogy nem értik meg, egyszerűen nem értem miért nem, pedig szerintem ez tök jogos.
annyira rossz érzés, hogy hülyének néznek.

most jól kidühöngtem magam megint. egy kicsit talán eltúlzom, de ez a tetrhesség miatt van, ilyenkor minden sokkal jobban fáj.

KépKép
KépKép
and

Szoszicath!
én megvárnám a dokimat ezzel az antibiotikum kombinációval! 2 hetete görcsölésre nem kell ilyet szedni, az tuti.
nekem az esztinél egy hétig kellett augmentint szednem, mert folyamatosan fájt a hasam, és azt mondta a doki, hogy gyakran valami felszálló baci okozza ezt, tehát, lehet, hogy erre gondolt ez az ügyeletes doki is, más ötletem nincs.

a vonalzót a profilban tudod bemásolni.

KépKép
KépKép
and

Anita!
de jó, hogy Manó érezte a picit!!! Eszti is próbálkozik, majd egyik este én is próbálkozom ezzel a lefekvős módszerrel, mert akkor tényleg szokott :)
hát a te sztorid se rossz... én nem értem hogy lesznek a felnőttek ennyire embertelenek :roll:

Benszi!
de édesek az ikrek!! olyan jó fejek, én már nagyon kíváncsi vagyok rájuk ;)

lányok én annyira szeretem a lányaimat, hogy majd szét repedek :) sokszor csodálkozom el, hogy hogy lehet ezt egyáltalán kibírni, hogy nem durran szét az ember szíve? :)

ti is ilyen érzékenyek vagytok? az uh is elpityeredtem, és ez már csak rosszabb lesz ...

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Van valaki aki Kecskeméten szül?

Kép
sz.bea

And!
Sajnálom,hogy ilyen pöcs orvost fogtál ki!Az Istenhegyi az nagyon jó én a Bátorfynál voltam,ő péntekenként rendel!Csak ajánlani tudom neked!
Már én is várom,hogy kibújjanak!
Pityergés!Hát az durva méreteket öltött nálam is!
Kriszti!
Laveolac szirup az székletv lazító!Ja én már nem Elevitet szedek,hanem HIPP NATAL folyadékot és 3naponta,no meg sok gyümölcsöt,a dokim azt mondta ez bőven elég!Igen a kis popsiját dugta oda a drágám!
Tittina!
Nagyon rossz lehet a hiánya az otthoni ízeknek!
Sex!Hát bizony én sokkal jobban kívánom,mint előtte,de apa nagyon fél és ő nem akarj!Azt mondta látta őket az UH-n és azok már emberek és ő ott bökdösné őket,az meg fáj nekik4Nem tudom elmagyarázni neki,hoyg meg sem érinti őket,de tiszteletben tartom,hisz azt mondta 8 évet vártunk rájuk,akkor kibírjuk ezt a kis időt!Így marad a szenvedés!
De van az ellenkező eset,de ne legyen lelkiismertefurdalásod.Reméljük,ha túlleszel ezen az émelygéses korszakon akkor jobb lesz!
Gemini!
Mi is csak pár percre láttuk 4D-n őket,de akkor is csak háttal!
Mocsok emberek élnek Belgiumban!
Kitartást a ház munkálatokhoz,de csak óvatosan!
Cas!
Csak a szoptatás után jöhet szóba a cigi,ha egyáltalán eszembe jut majd!Bár kétlem,hogy nem!
Vizibaletten egy lány a 31.hétben volt és 5 kg-ot hízott,mire lecseszte a doki!Barmok!!!!!
Solymossy!
Biztos jó lesz a jövőheti UH!Építkezés az nagyon kemény,de ott a kert,ami mindenért kárpótol!
Goodfairy!
De jó,hogy Manó jobban van és érezte a tesóját!

Megjöttek a kiságyaink tegnap!Majd csak festés után lesz összerakva!
Jó hétvégét!
Vendég

Sz.Bea én Kméten szülök, Szabó Gábornál, decemberben, miért?
Te is kecskeméti vagy?

Kép
kkriszti77

Benszi köszi a szirup-tippet, én is mondtam a dokinak ezt a hipp natalt (nem tudtam ki is említette már ezt, de mostmár tudom, h akkor te voltál :) ), nem ismerte, azt mondta nézzem meg van-e benne annyi vas, mint az elevitben, mert ha nincs, akkor nem javasolja, ha meg van, akkor attól is lesz szorulás a vas miatt....szóval végülis maradjak az elevitnél, mert a vas miatt van a szorulás, és felírta ezt a tablettát, de mondta, hogy gyógyszitárban kérdezzek utána mit lehet még, vény nélküli szirup ilyenek...mert ő ezeket nem nagyon ismeri...úgyhogy Benszi mostmár nem is kell kifaggatnom a gyógyszerészeket, köszi a tippet, gondolatolvasó vagy :lol:

Kép
kkriszti77

kkriszti!

Igen, kecskeméti vagyok, én Nagy Károlynál fogok szülni (legalábbis remélem :) ). Te megnézted már, milyen lehetőségeink vannak? pl. rooming-in, szüléssegítő eszközök stb. Én csak rosszat hallottam (és tapasztaltam) a kórházzal kapcsolatban. Tudsz valamilyen tanfolyamot, ahova érdemes lenne járnom?

Kép
sz.bea

Benszi
helyesek lehettek a boxoló ikrek! :)
Szerintem kint már istenes lesz, de az utsó hetekben odabent?! Még 1 db 3 kiló körüli lurkó is ki tudja készíteni az ember pocakját (gyomrát, máját, beleit, hólyagját...) nemhogy kettő?! :lol: szerintem a doki is inkább erre gondolt?! :lol:

And
Sajnálom, hogy ennyi bosszúságot okoz az Uh-osok bénázása. :( Nem csoda hogy dühöngsz, én is azt tenném!
nekem óriási szerencsém van, mert a Margitban két UH-os csaj van, és mindkettő nagyon-nagyon alapos és normális! A szar dolgokat is normálisan tudják közölni, ha kell! Talán mert nők, és ők is anyák... (???)
Szeretet: csak két sztori, amikor felkaptam, és összevissza puszilgattam, mert annyira de annyira megtelt a szívem szeretettel:
1. Kaptam anyóstól egy piros pántos ruhát, semmi extra, de otthonra pont jó a nagymelegben (nem igazán szeretem a pirosat...), Amikor először felvettem, és Sebi meglátott benne, azt mondja: - Húúúúúúúúúúúúúú, anya, de szép vagy, odanézz!!! :lol:
2. Ülünk az ebédnél, mindketten kanalazzuk az ételt. Egyszercsak odanyújtja felém a kanalát egy falat kajával: - A picibaba is éhes! :lol: Úgyhogy fel kellett állnom és odadugni a pocakomat, hogy "meg tudja etetni". :lol:
Szóval nagyon-nagyon lehet szeretni ilyenkor!!! :)

Benszi
Ilyesmi "féltés" nálunk is volt apa részéről, de csak a végén, amikor már nagyon nagy pocakom volt, és Sebi szemmel láthatóan is rengeteget ficánkolt. Hiába magyaráztam, hogy messze van ő a picitől attól, zavarta és kész, így az utsó hetekben max. csak összebújtunk. :) De az is jó volt! :)
(Az utolsó napokban, közelegve a túlhordáshoz és már nagyon rosszul viselve a terhességet megfenyegettem, hogy éjszaka megtámadom, de szerencsére elindult végül Sebi magától. :lol:)
Cigi: nekem se jutott volna eszembe, csak hát a barátaink nagy része akkor még dohányzott, és nem tudtam megállni, mikor már se terhes nem voltam, se nem szoptattam... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Jajj Lányok!
Most lett vége a National Geographic-on a babás filmnek. És hát láttam természetes úton is, meg császárral születő gyerkőcöket is. Nagyon szép dolog, meg fantasztikus, meg minden, de én most úgy bepánikoltam, annyira megrémültem, hogy azt el sem tudom Nektek mondani... :o :shock: Ahogy az a picike jön kifelé, a néni arcán meg ott a szenvedés... Utána már biztosan leírhatatlanul jó érzés, és hihetetlenül nagy öröm, de lehet jobb lett volna, ha nem látom ezt a filmet...

Kép
tittina1982

Tittina
Hát, első szülés előtt lehet, hogy nem volt túl szerencsés, de azért NE ESS PÁNIKBA!!! :)
HIdd el, az utsó hetekben már annyira készülsz lelkileg és testileg is majd a szülésre, hogy alig várod majd, hogy meginduljanak a fájások, és elinduljon a pici kifelé (addigra az addig csodálatos másállapot tényleg kezd TERHESséggé válni, alig várja az ember, hogy "megszabaduljon" a pocaktól, azért jól kitalálta ezt a természet). :roll:
Szóval amikor meg már megindulnak tényleg a fájások, és közeledik a kitolás, már csak arra koncentrálsz, hogy túl legyél rajta, és végre ott legyen a gyermeked a karodban, szuszogjon mázosan-nedvesen-forrón, nyekeregjen a mellkasodon, hogy a fájdalom ennek természetes velejárójának tűnik.
És azért szerencsére sok lehetőség van a fájdalomcsillapításra, nekem pl. nagyon jó volt, hogy vajúdás alatt kaptam EDÁt, így maradt erőm a kitolásra (ami bizony jól jött)!
A kitoláskor pedig annyira koncentrálsz, hogy ki tudd tolni a picit, hogy noha a fájdalom ténnyleg nagyon kemény, arra törekszel, hogy mihamarabb túl legyél rajta, és ez minden erőfeszítést megér. No meg a szervezet is jól reagál, amikor már tényleg elviselhetetlennek tűnik, akkor felszabadít a szervezetben egy LSD-hez hasonló vegyületeket, így egy kicsit megváltozik a világ körülötted.
Aztán ahogy megvolt a nagy "bluggy", és kibújt a pici, a rettenetes fájdalmat mintha azonnal elvágták volna!
Szóval fel a fejjel, nem könnyű a terhesség, nagyon nehéz a szülés, de mégis csodálatos élmény az egész! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gemini! Én nem ezt tapasztaltam, mikor Brüsszelben voltam. Annyira kedves és segítőkész volt mindenki. Egyébként itthon sem foglalkoznak a kismamákkal, vagy a kisgyermekes anyukákkal. Néha-néha szoktunk busszal menni anyuékhoz, mert Manó imád buszozni. Legutóbb kifogtuk, nem alacsony padlós busz volt. Na persze arra nem lehet ugye feltolni a babakocsit. Gyerek kivesz, csomag kivesz a kocsi kosarából, fél kézzel bénázva megpróbáltam összecsukni a kocsit, merthogy ugyebár Manó még nem tud egyedül állni. Bár kapaszkodik belém, ha mondom neki, de nagyon vakmerő és simán elengedi a lábam. Na, a lényeg, hogy a sofőr már tök türelmetlen volt, mire összecsuktam a kocsit, persze nem jött le a buszról segíteni, és a váróban legalább 5-en voltak, azok sem segítettek, csak szánakozóan néztek ránk. A buszra felszállni külön móka a középen elhelyezett kapaszkodó miatt, gyerek a karomon, a kosárból kipakolt cucc a kezemben, a pelenkázó táska a vállamon, másik kezemmel a babakocsit próbáltam felrángatni a buszra. Ja, és persze jegyet is kellett vennem. Kb. 5 percbe tellett mindez, és ahelyett, hogy bárki is segített volna, még dunnyogtak is, hogy minek kell babakocsival buszozni, meg ennyi cuccot cipelni, meg miért nem veszek jegyet előre, stb. Én viszont vagyok annyira szemtelen, hogy mikor felcihelődtünk, kedvesen megjegyeztem, hogy "Köszönöm a segítséget". :evil:

Sex nálunk is nuku, bár azért mert tilos. Én most kívántam volna, de Manónál szabályosan undorodtam még a gondolattól is. :oops: :(

Akartam még írni, de Manóm felébredt, majd jövök még.

Csók a családnak.

Anita

goodfairy

Ma vagyok félidős! Hurrá-hurrá! :)

Anita
Igen, az a legjobb, ha még te vagy a bűnös, amiért gyerekkel utazni akarsz?! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni két dologban.

Az egyik, hogy most kedden voltam a 12 hetes UHon, ahol általában 3mm nyaki redőt mértek. Azért írom, hogy általában, mert a doki egy csomószor megnézte, és 2,8 és 3,1 mm közötti értékeket mért, igaz a legtöbbször 3-at. A papírra 3.1-t írt. Nemrég ünnepeltem a 35. szülinapomat, de a babó még előtte fogant. Akkor még csak 34 voltam :lol: Nem tudok semmit. Iszonyú aggódos vagyok általában is, hát még most. Végül is ez a 3 mm állítólag a normál érték felső határa, és a dokim szerint józan paraszti ésszel semmmi tennivaló nincs, de a döntés a mi kezünkben van. Ez egy vérvétellel egybekötött UH volt, annak az értékei teljesen normálisak. A biológus szerint sincs még aggodalomra ok. Javasolta a 16. hetes vérvételt náluk, (quartett teszt) meg a genetikai UH-t és utána már többet lehet tudni, kell e a magzatvízvizsgálat vagy nem. Ahogy nézegettem az utolsó oldalt, ti már nagyjából mind túlvagytok ezen. Van tapasztalatotok vagy mindenkinél tökéletes értéket mértek?

A másik, hogy eddig is hullott a hajam, de ma már a hajmosásnál én is megijedtem. Hétfőn kérek fogorvostól időpontot, bár nem hinném hogy ott lenne a gond, de ki tudja. Eddig úgy tudtam, hogy a terhességre nem a kopaszodás a jellemző, hanem épp az ellenkezője. Tippek?

Köszi a segítséget.

PP
pöttyöspanni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?