Sziasztok!
Bocsi,hogy belekontárkodok a beszélgetésbe.
Ovi témához.
Szerintem a magánovikban,semmivel sem lesz okosabb a gyerek,mint egy áttlag oviban.Nyelvtanulást én tök feleslegesnek tartom.Bár nagyon jó de,inkább akkor,ha a gyermek eleve kettő nyelven tanul beszélni a szülőktöl.Amúgy meg kb 10éves korra jutnak el agyilag oda,hogy fel is fogják a nyelvtanulást,és fordítani is tudjanak.
A sok fejtágítás az oviban,itt gondolok alogikai dolgokra,és a matematika alapjaira,..stb.Nos ezek kötelezőek az iskolaéretséghez.
A lányom 12éves,mikor ő ovis volt,akkor spec előfordult,hogy a magánoviból fel sem vették a gyereket iskolába,mert nem tudta az alapokat(ami azért igen kevéske),és átküldték a gyereket az állami oviba.Mondjuk ezt elég szomorúnak tartom ilyen árak mellett.
Waldorf,ott is megtanulják a gyerekek azt amit az állami oviban,csak épp játékosan.Amúgy pár éve még volt Budaörsön is Waldorfos ovi,nem tudom most van-e még?De jó tudni,hogy a Waldorf az alapítványi intézmény,ami annyit jelent,hogy támogatottan,évente x gyereket fel kell,hogy vegyenek aki rászorul,ebből adódik,hogy nem csak gazdag és jó képességü gyerekek járnak a Waldorfba,hanem olyanokat is fel kell!,hogy vegyenek,akik igen szegény családbol származnak,és pl.tanulási nehézséggel küzdenek.Amúgy szerintem ez nagyon is helyénvaló!
Remélem tudtam valamicskét segíteni.