Új privát üzeneted érkezett!

Mikoo!Te elõbb írtál mint én,így nem vettem észre az írásodat,csak most!KépNeked is köszönöm az infókat,és mindenki másnak is,aki eddig írt vmitKép
Rita.
rita01

Mikoo, Rita

Igen, a kismama-baráton azt értem, hogy sokkal gyorsabban el lehetett intézni mindent, már a legelejétõl kezdve, nem volt semmi külön faxnizás.

Ezt nem tudtam, hogy a második cukorterhelés elõtt otthon is meg lehet inni a lötyit, jó lett volna tudni. Mindegy, én elõre elkészítettem otthon, ott meg csak megittam, nem kellett kavargatni, kapirgálni a pohárból...

Azt én is észrevettem, hogy a vérvételnél elég morci a nõ (még nem láttam mosolyogni), de nagyon jól levette tõlem eddig a vért. Viszont a második cukorterhelésen nem õ volt, nyújtottam a jobb karomat, egy tanuló már szúrt volna, amikor szóltak neki, hogy a balból vegyen, mert csak, na a bal karomat úgy összebarmolták ketten, hogy öröm volt nézni. Végül mégis a jobból vettek. De ez nem igazán a gondozás hibája... Egyébként véradó vagyok/voltam, a vénáim tökéletesek (voltak minden egyes véradáson, mindkét oldalon).

Uh-on pedig csak akkor voltunk kevesen, amikor du. 5-re mentem.

Amúgy semmi bajom nincs a gondozással, ismerõsöktõl sokkal rosszabb helyzetekrõl hallok, így nem is igazán akarok panaszkodni.
Tulajdonképpen eddig azért is nem szóltam bele a topikba, mert az, hogy kinek mi tetszik, az teljesen szubjektív. Mert pl. most én azt mondtam, hogy az elõzõ gondozásom sokkal barátibb volt, pedig lehet, hogy valakinek az nem tetszene.

Mikoo
Én megyek pénteken 8 körül CTG-re és vizsgálatra.

Sasha
Most néztem a profilodat, nagyon aranyos a babád és kicsit megkésve, de Kép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!
Toffifee!Kép
Szerencsére ddig nekem sem voltak rossz tapasztalataima kórházzal kapcsolatban, remélem, most sem lesznek. Én Dr. Szatnyik Lászlónál fogok szülni (ha minden jól megy). Most már "gyakorlott" anyuka leszek, így ha nem segítenek a csecsemõsök, talán azt is túlélem...Kép
A terhesgondozóval kapcsolatban: múltkor én is morogtam magamban, mert a genetikai UH elõtt az AFP-s leletemre majdnem 1 órát vártam, mindezt úgy, hogy kb. 4 kismama volt rajtam kívül. De igazából nem a türelmetlenségem volt az oka, csak az, hogy közben a 10 hónapos kisfiunk bébiszittyóval volt itthon, mert másképp egyszerûen nem tudtam volna megoldani, hogy elmenjek. Engem csak egyetlen dolog zavar: megfigyeltem, hogy a kismamák ugye érkezési sorrendben teszik be a kiskönyvüket a dobozokba. Mégis azt hívják be elõször, akié a tetején volt, pedig evidens, hogy õ érkezett legkésõbb...Kép Na mindegy, ki lehet bírni, csak idegesítõ, ha az ember azért kel fel hajnalban, hogy hamar végezzen (reggel pl. egy kis ideig még itthon tud maradni a férjem a gyerekkel), és erre az utolsók között hívják be. Na mindegy.
Ezzel együtt szerintem nem panaszkodhatunk, mert ismerõsöktõl hallottam, hogy más kórházakban sokkal rosszabb a helyzet.
Szerintem egyáltalán nem baj, ha valaki leírja az ellenkezõ véleményét, csak nem szabad hagyni, hogy durva vita legyen belõle.
Jó hosszú lettem...
Viki
vikici

Toffifiee!!!!

Köszönöm a jókívánságot! Semmirõl sem késtél le, hiszen a fiamnak ma van a féléves szülinapjaKép Úgyhogy akár neki is szólhat egybevonva az enyémmelKép

Viki!
Igen! Durva a 4 baba. A lombik programban részt vevõket teljesen megértem, ha nem kockáztatnak és csak 2-öt tartanak meg, de ha csak úgy spontán jönne össze... az már másKép
Babaprojektel ki tudja hogy állunkKép Ha jól számolom akkor a napokban kell megjönnie, de nem nagyon izgatom magam, (bár tûkön ülök úgy várom a jövõ hetet) hiszen még csak a szülés óta 1x volt mensim. Most jönne meg másodjára és ha egybõl sikerülne az maga lenne a csoda. Bár beleadtunk anyait-apaitKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Viki

Nagyon egyformán gondoljuk a dolgokat!
Nem baj, nemsokára vége a gondozásnak...

A csecsemõsökre kíváncsi vagyok, milyenek, nálunk nagyon rendesek voltak, itt meg még jót nem olvastam róluk, sajnos. Pedig én is rájuk leszek szorulva, mert nálunk szabadságolások miatt nem volt babás szoba, így nekem halvány fogalmam sincs, hogyan kell a köldököt ápolni, mire hazamentünk, addigra meg leesett a csonk. De majd keresek egy tapasztalt anyukát, ha a csecsemõsök tényleg olyanok... de reménykedek, hátha megcsapta õket is a változás szele...

Mindenkinek jó pocinövesztést!

Toffifee
toffifee

Sasha

Küldök a kis Gábornak is egy félévest, jó?

Kép

Toffifee
toffifee

SashaKép
Köszi a jókivánságotKépÉn nem vagyok babonás, nem bánom, hogy sok szerencsét kivántak nekem nagyon sokan mert bizom a sikeres terhességbenKép Egyszer már volt egy elhalt terhességem és reméljük ez nem következik be újra. Az ikerterhességtõl a kihordás szempontjából nagyon félek. Szûk a hely, koraszülés veszélye, végtagsérülések a nyomorgatott helyzetbõl adódóan...stbKép De boldog leszek több babóval is csak talánjobban fogok aggódniKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!
Sasha! Spontán 4-es ikerterhesség? Van egyáltalán ilyen? Én egy esetrõl hallottam eddig az ismeretségi körömben, ahol spontán fogantak 3-as ikrek. Egy egypetéjû pár, és egy külön baba. Mindhárom kislány lett...KépKépKép

Doris!
Ne félj, nem lesz semmi baj. Persze, nagyobb a kockázat ikerterhességnél, de ha pihensz, kíméled magad, miért történne bármi probléma? Amúgy a 3-as ikrek (akikrõl az elõbb írtam) mindhárman 2 kiló felett születtek, ezen kívül amíg kórházban voltam, ott is ugyanígy született 3 kislány, az egyik kollégám felesége pedig 2 kislányt+1 kisfiút szült ugyanilyen sikeresen. Igaz, õk lombik babák voltak, de az nem számít. Szóval ne aggódj!Kép A hely miatt se, a babák csinálnak maguknak... netán olvastad az Ikrek könyvét? Abban vannak ilyen "rémisztgetések".Kép
Viki
vikici

Viki!

Még a tv-ben is volt. 4-es ikerterhesség spontán. Egypetéjûek!

Doris!
Elvileg én sem vagyok babonásKép Volt egy kismama, mikor megszületetta fiam aki ikrekkel volt terhes. Már elég régóta bent volt, mert a gyerkõcök elindultak túl korán. A 30. hét környékén, de egy kis magnézium, meg pihenés leállította õket. Igenám, de amikor a fiam született akkor õ már a 39. hétben járt és a gyerekeknek megtetszett odabentKép Szóval no pánik, minden rendben lesz, figyeld meg, még ki sem akarnak majd jönniKép

pusi
sasha
sasha

Kép
sasha

VikiKép
Köszi a biztatástKép Két ismerõsünk van akik ikerterhességbõl születtek és mindkettõjük sántikál mert a testvérkéjük elnyomta a pocakban õket és sorvadt lábizommal születtek. Persze tudom, hogy nincs ez mindig igyKép
SashaKép
Reméljük igazad lesz és sokáig bent maradnak majdKép Én kettõnek gondolom õket de talán hétfõn kiderülKép

doris

Sasha!Kép
Ejjjhaaaa! Errõl nem hallottam... azt hittem, max. kétfelé osztódhatnak...

Doris!Kép
Ne a rossz példából indulj ki, hanem a jóból!Kép Lehet, hogy mástól van a problémájuk, nem? Csak esetleg ráfogták az iker voltukra. (Na, ezt szépen írtam.Kép)
Viki
vikici

Doris

Nekem is van egy ismerõsöm, a szülõket végig azzal oltották, hogy dongalábúak lesznek az ikrek, de az égvilágon semmi bajuk, mostanra már éppen 18 évesek Kép
Abban az idõben nem is vizsgálgatták õket annyit, csupán "tapasztalatból" mondták nekik.
Várom a hétfõi infókat Kép
Addig is minden jót Kép

Toffifee
toffifee

VikiKépToffifeeKép
KÖszi a biztatást, igazatok vanKép Hétfõn majd beszámolok a fejleményekrõlKép

doris

Sziasztok!

Doris!Voltál már? Hányan vagytok? Várjuk a híreket!

Rita és Balázs, aki ma 6 hónapos
ritasol

Doris!Kép
Látom, Rita megelõzött, én is a friss hírekért kukkantottam be! Még késõbb benézek, remélem, addig jelentkezel!KépKépKép

Rita!
Boldog fél-évességet Balázskának!Kép

Viki
vikici

Sziasztok lányokKép
Ma voltam UH-on és az egyik szemem sir, a másik nevet... Van egy elhalt és egy élõ baba a pocimban. A harmadik babának nyoma sincs. Tudtam,hogy ez is elõfordulhat de annyira szivszoritó látvány volt a két kis petezsákot látni egymás mellett. Az egyikben nem volt pulzálás a másikban szerencsére volt. Az élõ babácska életjelei jókKép Petezsák átmérõje 10 mmKép Igyekszem biztatgatni Õt, hogy kapaszkodjon és ne engedjen el minektKép Ugyanakkor szomorúság volt látni az apró élettelen zsákocskát hisz ugyanazokat az eseményeket élte meg az a baba is és ugyanazokhoz a tápanyagokhoz jutott hozzá mint a tesvérkéje mégsem volt jó valami... Azért boldog vagyok az 5 hetes pulzáló BabámmalKépKép
Köszönöm mindannyiotok drukkolásátKépKép
doris

DorisKép
Ne sírjon egyik szemed sem! Így ennek a babának a lehetõ legjobbak az esélyei arra, hogy egészségesen és fejletten szülessen meg! Nem kell különösebben kímélned magad, mint ahogy egy ikerterhességnél kellene, úgyis nagyon féltél a "veszélyektõl". Nem tudom, lombik-babáknál is van-e ilyen, de az elsõ UH-n nekem is "csak" egy petezsák látszott, és a 2.-on derült ki, hogy ketten vannak.Kép De az is lehet, hogy majd a kistesók lesznek ikrek.Kép
A lényeg, hogy vigyázz Magatokra nagyon, és koncentrálj nagyon erre a BABÁRA.
Ugye azért majd folyamatosan írsz a fejleményekrõl?
Sok puszi:
Viki
vikici

Doris
Örülök a jó hírnek Kép és szorítok Nektek, hogy minden a legnagyobb rendben legyen Kép
Toffifee
toffifee

Szia Doris,

miattad neztem be en is!

Hurra, es gratula az 5 hetes babadhoz! Kép Mostantol koncentralj arra, hogy ez a babad egy boldog anyuka pocijaban novekedhessen! KépKépKép

Pusszancs,
Gombóc
gombóc

Doris!

Hihetetlenül megkönnyebültem, hogy jelentkeztél! Már kezdtem nagyon aggódni, és annyira örülök, hogy hiába. Vikinek igaza van. Sokkal jobb és nagyobb esélye van egyedül a babádnakKép És lehet, hogy ott van a 3. baba is, csak pont olyan szögben volt, hogy takarta a másik 2 petezsák. Annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép
A 2. babót sajnálom én is, de hidd el, nagyon sok örömet fog szerezni egy bébi is!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

A jó hír miatt elfelejtettem valamit leirni.

Szóval, van egy haver házaspár akiknek múlt héten csütörtökön született a Dóra nevü kislányuk eme kórházban. A férj volt ma itt és mesélte, hogy a csecsemõsöktõl a hideg rázza mindkettõjüket. pl. A pólya a kis Dórán olyan szorosra volt kötve, hogy az anyja még a kisujját sem birta bedugni!!! Mikor a csecsemõs meglátta, hogy kicsit lazítana rajta egybõl ráförmedt, hogy ne nyúljon hozzá. Igen! Jól olvastátok. A másik amit mesélt a srác. A csecsemõs mint egy hentes a húsboltban úgy bánt a babákkal. A pólyánál felemelve, (nyilván ezért volt olyan szorosan megkötve) vagy pelenkázásnál amikor úgy felemelte a kicsi lábát, hogy csak a feje búbja érte az asztalt... Hát nem tudom, lehet, hogy jók az orvosok, de miért kell igy bánni az éppenhogy világrajött kis életekkel?

sasha

Kép
sasha

Jaj, Doris, annyira örülök! Kép S ne azon törd a fejed, hogy mi lehetett volna, hanem azon, hogy mi lesz, ill. mi VAN! Kép Mi lenne? Hát BABA! Kép
bogyeszka

Sasha

Minden reményem elveszett, annyira bíztam benne, hogy változtak a csecsemõsök Kép
Szerintem azért bánnak úgy a gyerekekkel, mert nem az övék, de ha fordított lenne a helyzet, biztosan jó nagy lenne a ... szájuk (csúnyát inkább nem írok).
Nem akarom a mellényem mutogatni, de rám egyszer fog rámförmedni bármelyik és a gyerekemre csúnyán nézni max. egyszer lehet (az elõzõ szülésem után megpróbálták, nem jött be)!

Azért köszi ezt a nem igazán pozitív infót, sajnos errõl is tudni kell.

Toffifee
(39+2)
toffifee

Sziasztok!

felhoznám egy kérdéssel a topikot ...

Lányok, van valakinek tapasztalata Dr. Sóvágóval kapcsolatban? Mert amikorra mi ki vagyunk írva (július 11.) akkortájt a dokim (Dr. Sztanyik) elég sokat nem lesz és úgy tudom Dr. S-nak ad át. És hát jó lenne tudni róla valamit ...

Doris Kép Itt is örömködöm KépKépKép

Én amúgy terhescukros vagyok és nincs valami jó tapasztalatom ezzel az egésszel kapcsolatban. Bár a hölgy (Gizike), aki a vért veszi nagyon kedves, az egész eljárás nagyon pepecselõsnek tûnik.

Mazsi (27+4)
kismazsi

LányokKép
Annyira kedvesek és aranyosak vagytok hogy igy drukkoltok és gondoltok RánkKép Nagyon jól esikKép Mostanra próbáltam túllépni csak egy kicsit tojingolok, hogy mi van ha valami történik ezzel az egy babóval de igyekszem nagyon optimistán cseverészni VeleKép
A csecsemõsök viselkedése megdöbbentõ...

Puszi és mindenkinek minden jótKép Amig el nem viszik a költöztetõk a gépet addig jövök rendszeresen utána pedig néhány hét szünet következik de aztán újra itt leszekKép

Doris
doris

Doris: gratulálokKép Igazuk van a többieknek: ne arra gondolj, hogy mi lehetett volna, hanem a picike életre, ami ott növekedik. Ennek biztos igy kell lennie és kész Kép

sasha: tényleg elég gáz a csecsemösök munkamódszere, de vigasztaljon, hogy a babák sokmindent kibirnakKép

Gombóc: nagyon szép baba Zsombi!!KépKép

Mazsi: itt a topicban elég tapasztaltak vagyunk a terhességi cukorral, többünknek is volt. Szerintem ne nagyon pepecselj vele. Egy idö után (pár hét) már érezni fogod, hogy mennyi az a mennyiség, amit megehetsz. Ésszel, gondolkodva, de nem kell túlzásba vinni. Én simán azt ettem, amit a férjem (mondjuk elég reformul étkezünk egyébként is), csak ha nagy CH-tartalmú volt a kaja, akkor abból kb. fele adagot ettem, v. a köretet helyettesitettem CH-szegényebbel. Én simán ettem pl. tojásos nokedlit is, de csak keveset. Sokszor nem is ettem annyi CH-t, mint kellett volna.
Persze annyiból könnyü volt a dolgom, hogy utálom az édességet...

bogyeszka: örülök, hogy Andris meggyógyult a bajábólKép

zsani
zsani

ZsaniKép
Köszi a biztatástKép

doris

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy a Dr. Sztanyik László fogad új betegeket?

Köszi Dorka
Névtelen

Szia Dorka!
Miért, úgy tudod, hogy nem? Miért nem hívod fel?
Viki
vikici

Dorka, én úgy tudom, hogy fogad ... az ismerettségi körömbõl ketten is mostanában (1 hónapon belül) pártoltak át hozzá.
Mazsi
kismazsi

Zsani, eddig nem igazán vettem komolyan ezt cukros hercehurcát. Nagyjából betartottam és persze cukrot nem ettem. De most másodszor kell hétpontost csinálni és kezdek aggódni, hogy ártok Zsebinek.
Viszont voltam ma a dokimnál (Sztanyik) és azt mondta ne aggódjam túl ...
Amúgy pedig rettenetesen ennék édességet, még szerencse, hogy diétás nasik is vannak Kép

Mazsi
kismazsi

Köszi, hogy válaszoltatok, holnapra kaptam is idõpontot.

Dorka
Névtelen

Dorka, majd számolj be az elsõ benyomásról. :o)) (szerintem jól választottál)
kismazsi

Sziasztok LányokKép
Bocsánat, hogy szó nélkül eltüntem, de nem volt jó a gépünk igy csak ma tudtam jelentkezni. Ma voltam UH-on a Kaáliban és kiderült mégiscsak két babát várok mert az az icurka-picurka amelyik a múlt héten halottnak tünt igeni él és dobog a kis sziveKépIgaz, nagyon aprócska, igy még bármi elõfordulhat de bizakodunkKép

doris

Doris!KépKépKép
De jó, erre gondoltam én is, mikor írtad, hogy csak egy baba van, csak nem mertem leírni. Nem lesz semmi gond, lesz két szépséges babád!(híresen jó megérzéseim vannakKépKépKép.)
Nagyon-nagyon örülök Nektek!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Doris, mégis? KépKép A végén még a harmadik is elõkerül! ;)
bogyeszka

Szia Doris!!!

Régen nem jártam erre, most is csak bekukkantottam, hogy van-e valami újság, de ezt remélni se mertem, hogy ilyen jó híreket olvasok rólad, illetve mostmár rólatok! KépKépKép Szívbõl gratulálok!!! KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Nahát Doris! Ez aztán a jóhír KépKép
kismazsi

Sziasztok!

Doris
Ez nagyon jó hír KépKépKép Én is gratulálokKép És tényleg szép lenne, ha a harmadik babó is ott lenneKépKépKép

Magunkról annyit szeretnék írni, hogy ápr. 22-én 12.15-kor megszületett a kisfiam, Zsombi Kép. (4050 g, 54 cm) A profilomban van egy kép is róla Kép
Az orvosok és a szülésznõk elõtt le a kalappal (egy szülésznõ nem csípte a búrámat a dokim miatt, de álltam a sarat), a csecsemõsökrõl meg annyit, hogy ott igazán csak ketten voltak szimpatikusak, a többi meg ... De azt az 5 napot ki lehetett bírni (néha nehezen).

Toffifee
toffifee

Toffifee, gratula nektek! Nagyon szép Zsombitok van! Kép
kismazsi

Doris!
De jo, meg nagyobb gratula a ket bbohoz! KépKépKépKépKépKépKép

Toffifee, gratula a kisZsombihoz! Nagyon szep nevet valasztottatok! Kép

Pussz,
Gombóc es a 3 honapos Zsombi
Gombóc

Köszönöm a gratulákat!

Gombóc
Nálam nagy favorit név a ZsomborKép Egy ismerõsömnek is Zsombija van, de õ már 10 éves Kép(õt sem volt nehéz rábeszélni annak idején). Nálunk Apa nagyon válogatós volt a nevek területén, de az utolsó körben bent maradt Szilárd-Szabolcs-Ákos-Zsombor lehetõségekbõl sikerült a Zsombor felé irányítani KépKépKép
Majd írhatjuk, hogy a Te Zsombid, az én Zsombim...Kép Ezt már a lányommal eljátszottuk egy munkatársammal Kép

Sziasztok!Kép
Toffifee és az én Zsombim
toffifee

Sziasztok

Utoljára talán februárban írtam ide, de most végig olvastam mindent, naprakész vagyok.

Doris
Engedd meg hogy én is had gratuláljak a pocaklakókhoz, vigyázz nagyon rájuk és magadra is. Sok-sok energiát kívánok és éld meg boldogan ezt a terhességet. Kép

Mazsi
Én is úgy gondolom hogy nem kell túllihegni a cukrosságot, persze oda kell figyelni (én is az voltam), sok mindent lehet sok mindennel helyettesíteni, fõleg most jönnek majd a gyümölcsök, friss zöldségek. Az orvosom szerint a babának ez nem árt (mármint a cukrosság), de magunk miatt be kell tartani a szabályokat, mert maradandó is lehet a cukrosság.

Forti

Kép
Kép
forti

Hát Forti, én nem mondanám, hogy nem árt a babának a cukrosság, mert ha nem figyel oda rá az ember, akkor a babának túl nagy súlya lehet, ami a szülésnél okozhat nehézséget, lehet koraszülött is, valamint veleszületetten cukorbeteg... Szóval nem csak magunk miatt kell odafigyelni rá.
bogyeszka

Sziasztok!

Lányok, Dorisról tud valaki valamit? Úgy eltünt a jó hír bejelentése után! Remélem, jól vannak...

BMárti

BMárti
bmárti

Bmárti!

Dorisnak semmi bajaKép Költöznek Németországba, vagy Svájcba vagy valamerre arra, és addig sajna nem tud jönni amig be nem kötik a netet. De mostanában jön haza Mo.-ra és akkor biztos bejelentkezik. Azt hiszem a Ma megint megjött topikban pontosabban tudják a lányok, hiszen ott olvastamKép
Szóval ne izgulj értük biztos jól vannak!Kép

pusz
sasha

Kép
sasha

Bmárti!

Ezt találtam a Kaális párok topikban április 13-án. Egy hozzászólásból idézek:
"A férjemet küldte ki a cége Svájcba igy én vele tartok (a világ végére is elmennék)csak épp most ütött be a dolog, mikor a lombik is..."
Azt nem találtam meg ahol a net elérésértõl ír, de tudom, hogy nincs nekik.
A "ma megint megjöttbe" meg egy sms-t küldött az egyik lánynak, de azt nehezzebb lenne kikeresni, mert ott kicsit pörgõsebbek a lányok és nem emlékszem kb mikor irtákKép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!

Köszi a megnyugtatást! Szegény Doris olyan régen vágyott erre a terhességre hiába, borzasztó lenne, ha történne a babácskájával (babácskáival) valami. De erre gondolni se szabad! Kép Remélem, ha újra lesz net-elérése, ide is beköszön! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Lányok! Leendõ kispapaként érdeklõdöm, hogy hallottatok-e valamit Czeiner doktorról? Szakmai hozzáértése és az árfekvése is érdekelne. Még nem választottunk orvost, de õt ajánlották. A fórum alapján Béres doki a legszimpibb.

Matifu
Névtelen

Matifu,
Én is a Béres dokira voksolnék. Emberileg, szakmailag én csak õt ajánlom Neked.
egy névtelenke
névtelenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?