Viola,
Csak az első két évre? Ez egy kicsit lehangol, de ez van.
A szoptatás nem is volt olyan nehéz, csak az éjszakázás. Nati 18 hós korától alukálja át az éjszakát de még most is ébred. Szopiban az volt a legjobb, hogy akkor nem rohangált. Terhesen az sokkal nehezebb
Csilla,
Mind a két gyereknek volt rotája? Nem is tudtam
Rossz dolog ennyire otthon lenni a témában.
Robi egyébként nagyon tiltakozott kettes számú ellen. Most már feladta, annyit mond, hogy ha bírom, akkor tőle azt csinálok, amit akarok. Na jó, azért az ő közreműködésével, ha lehet.
Elég sok helyen olvastam, hogy a fiúk immunrendszere valamivel gyengébb. A genetikailag öröklődő betegségekből is több jut nekik. Nem véletlen talán, hogy több fiú csecsemő születik, de a különbség minimális.
Vittoria,
Most van egy nagyon népszerű hányós-hasmenéses vírus. Nem rota, csak hasonló tünetek és enyhébb lefolyás. Lázzal indul, hányás, majd a hasmenés is beindul. Általában végigmegy az egész családon, pár napig tart.
Lillu,
A rota főleg nagyobb gyerekközösségekben szokott tarolni, mint bölcsi, ovi. Ha van nagyobb tesó, mint nálunk, akkor nagyobb a veszély. A kicsik kevésbé nyalják le a hintáról a koszt. Legalábbis amíg nem tudnak ülni.
De volt olyan rotás gyerek ismerős, aki még játszira sem igen járt, egyke volt, mégis elkapta.
Alon,
A két oltóanyagot összesen több, mint 100e gyereken próbálták ki, és a kutatásokat kb a 70es évek óta csinálják. Ennek ellenére én is aggódom amiatt, hogy túl új. Ez első nagy csinnadrattával beharangozott oltóanyagnak sok hátránya volt, ezért van most ez az új.