Sziasztok.
Most viszonylag korán gyerekmentes lettem, anyukám már elvitte Petit a mamámékhoz. Gyorsan rendet raktam a pólós szekrényben, igaz, csak addig lesznek szépen sorban a ruhaneműk, amíg egyet ki nem veszünk vagy vissza nem teszek.
Ma volt nálunk a védőnő, mondta, hogy nem kell elvigyem Petit az ortopédiára, mert látszik, hogy nincs baja, legalább ennyivel kevesebb a teendő. Képzeljétek, hozott egy tájékoztatót arról, hogy aug. 30-án vinnem kell Petit a 15 hós oltásról, és alá is kellett írnom egy cetlit, hogy átvettem. Ez vmi új módi állítólag.
Rákérdeztem a tejre, azt javasolta, hogyha bírjuk, akkor inkább a tápit adjam neki. Persze ne értsetek félre, kapott már Peti tejet, mert ha pl. azt issza az apja, abból neki is kell adni, vagy ha én zabpelyhet eszek, akkor annak a "levéből" is kap, stb.
Kérdezte a beszédet is, mondtam, hogy azzal nem állunk vmi fényesen, de a saját nyelvén jól megérteti magát a gyerek, és nagyon értelmes is. Ma pl. négy körül mondja Petinek az öcsém, hogy hozza a hintát, és lesz hinta-palinta, és a gyerek ment a hintáért! Öcsém el se hitte...
Én meg csak elmentem délelőtt a dokimhoz, nyolc előtt értem a rendelőbe, és szerencsére a doki már fél kilencre oda is ért (elvben héttől van rendelés, de nyolc előtt ritkán ér be). Muszáj voltam, mert mint kiderült, valszeg tényleg felfáztam, és ez feljebb is húzódott, tegnap szabályosan mensis görcseim voltak.
Kaptam por alapú gyógyszert, ez a múltkor is használt, remélem, most is beválik.
Kimike, azért gyere, amint a 0 idődből egy csöppnyit több lesz, jó?
Bénianyu, szerintem manapság a skarlátot az általad leírtak miatt (gyengébb és rövidebb lefolyás, stb.) már nem veszik annyira komolyan... De pl. mikor Peti két hósan elkapta a campylobacter fertőzést, akkor nekünk küldték a levelet, hogy telefonáljak be ez ügyben, teljesen beparáztam, de aztán csak rákérdeztek, hogy milyen állataink vannak, mit kapnak enni, a családban hányan vagyunk, hol dolgoznak, mi mit eszünk.
Hát igen, én mondtam, hogy alapból Peti is jó étvággyal van megáldva, szerintem neked sem kéne aggódni. Max. több a kakis pelus...
Zoknit eddig én is adtam a lábára, de tegnap inkább levettem róla. De neki nem hideg a lába, a rugikat meg nem használjuk, mióta jár-kel. Petinek kétrészes rucijai vannak, jó nem kifejezetten pizsamák, de alvásra tökéletesen megfelelnek, most épp olyat adtam rá éjszakára, hogy egy számmal nagyobb, így a póló bőven leér a dereka alá, a nadrággal meg csak annyi a "bibi", hogy egy kicsit hosszabb, de kit érdekel. Így nem fázik meg a háta.
Te, mit is ivott Beni a képen???
Marcy, nagyon jók a képek. A kis bizonytalan fiad...
Hát nem tudom, de neked nem igazán van szükséged sminkre...nekem jobban kéne, de engem meg szökőévben egyszer visz rá a lélek, na meg persze akkor, ha vmi ünnepségre megyünk.
Ez szuper hír, hogy minden OK Marci nyakával!
Kmammy, örülj neki, Kevin ezek szerint ruhák terén felvette a spórolós figurát. Mi a 3-6 hós ruhákat kb. 5 hósan nőttük ki...sőt 9 hósan már a 12-18 hós ruhák voltak inkább jók.
Egyébként megmondom őszintén, ha vki nem írja, hogy japán vagy, én is kínainak nézlek.
Mondjuk ez inkább annak köszönhető, hogy Magyarországon ők vannak többségben, így valahogy mindegy, hogy honnan jön az illető.
Látom, neked is volt "hagyományos" menyasszonyi ruhád. Nagyon sármos a férjed! Különösen az utolsó képen, abban a napszemüvegben.
Teszel fel még ilyen mikros receptet??? Én nagyon lusti vagyok Petinek alkotni, de ilyen félperces kaják nem okoznának gondot, és talán az ennivaló is változatosabb lenne.
Hát én sem tudom, hogy mitől lehet ez a lyuk, tudod, majd, ha mosol még egy adagot, akkor kiderül, hogy mi lehetett a gond. De legközelebb a hipós dolgokat hagyd utoljára, én úgy csinálnám, hogy hipózást nem igénylő ruhaneműk (fehér és nem színeresztő), színes ruhák, és a legvégén a hipósak, mert a hipó úgyis kiöl minden színt...
A mi mosógépünk meg foltokat csinált a ruhákon, azóta sem tudom, miért, egyelőre elmúlt ez a betegsége.
Preni, ma nálunk mindent lesötétítve megint megvolt a 30 fok, majdnem megfőttem. Viszont, miután Peti háromnegyed egy fele megebédelt, anyukám elaltatta, én is melléfeküdtem, aludtunk is négyig. Én annyira nem pihentem ki magam, de legalább lustultam egy sort.
Hát a magyar szülészeteken példát vehetnének a kutyusról, hiszen azért a szülés nem egy sétagalopp...
Hm, már bébikaját kapnak a kicsi kutyusok, érdekes felállás.
Petinek régebben én is próbálgattam a buborékfújást, annyira még nem preferálta...azóta nem vettem elő.
Hát a homeós cuccok teljesen változó árban vannak, a Chamomillához hasonló golyócskák kb. 5-600 Ft-ba kerülnek (nálunk a 30 CH-s 489 Ft azt hiszem), de pl. az Oscillococcinum (vagy mifene) ennél drágább, és kevesebb ideig tart.
Wkata, ronda vagy, hm. Inkább pöttyös, nem???
A tápszer ivászata miatt ne aggódj, csak anyagilag kell győzni. Peti mondjuk nem kap dupla adagot, de reggelire lemegy 2,5 dl lötyi, és vacsira, a főzi után is 1,5-2 dl az adagja.
Wawel, ne is mondd, mi egy napra úgy megyünk, mint a málhás szamarak, de ugye a teher nagy része Peti cucca...
Na ilyet sem hallottam, szériahibás fényképezőgép. Tényleg igaz, hogy a mai darabok kevésbé strapabírók. A mi egyszerű Kodak gépünk már több, mint 3 éves, és csak annyi volt vele a baj, hogy az elemtartó tetejét kétszer kellett már kicserélni, mondjuk eléggé idétlenül van rajta, alig tartja valami, de egyébként nincs vele gond.
Nagyon jó, hogy tettél fel képeket. A baseball sapkákat Peti is imádja - leszedni a saját vagy az apja fejéről. Egyszerűen nem tudom, hogy mit kéne a fejére tegyek, mert idővel mindent levarázsol a buksijáról.
Juca, nagyon jó üzletet csináltatok. Én most a bastiano oldalát szoktam figyelni, de az sorsolásos, csak még nem találtam Petinek való cuccot. Majd mindjárt megkuksizom Kinga jövő nyári ruhatárát. Én nem nagyon merek ennyire előre vásárolni, így is nagy szerencsém volt, hogy amiket vettünk Peti születése előtt, azok nagy részét tudta használni, mert annyira gyorsan nőtt.
Örülj neki, hogy a lányod kímél téged, nem lányálom a 11-12 kilós fenekeket emelgetni.
Kaja nálunk változatlanul menő, nem vettem észre, hogy kevesebbet enne, csak a meleg miatt többet iszik.
Na megyek kukkolni, aztán vár még rám egy kevéske újkrumpli lekaparása.
Ági