Új privát üzeneted érkezett!

Tareknek nagyon boldog 1. hófordulót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fatima, örülök, hogy sikerült a szopi!!!!! olyan ügyesek vagytok!!!! ja és már rég akartam írni, hogy igenis jó anyuka vagy és punktum!!!!!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

csajszik nagyon köszönöm Bende dícséretét nagyooonn jóól esik!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Marci alvós képe szintén gyönyörű, valóban olyan nagyfiús már!!!!

Beni, tündérke!!!!! olyan édes ahogy morcizik!!!!!

Emmácska és mamája, hát nem találok szavakat!!! Zsu, hogy milyen csini vagy!!!!!!

Marcsi, Laura szandija szép, de Laurát is kérünk :))

Viky, nagyon klassz ez a kép!!!

Mircike, azért olyan jó, hogy tudsz jönni :lol: :wink: :wink:

Kata, ma nálunk is 10-kor volt ébredés :lol: :lol: :roll: :roll:
és köszönöm!!!!! :oops: :oops:

Samu
nagyon ügyes, már egyedül eszik is!!!! hurráá!!!
mangó

tudtam, hogy valamit elfelejtettem, Niki, hogy viselte Emma az utat? és azt, hogy más környezetben van?

ja, Reni, aztán csak nem jöttél.....hiányzol!!!! :lol: :lol:

természetesen a Mazsolákról nem is szólva :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
mangó

Fatima: Hú de ügyik vagytok! Ez a fordított fogás azért jó, mert elvileg a kevésbé használatos külső csatornákból is tud ürülni a tej. Ha még belecsacsoghatok egy kicsit, akkor szerintem próbáld ki, hogy ne adjál neki pluszban cumisüvegből szopi után. Mivel mindig termelődik szopi közben, ezért elégnek kell lennie, főleg nálad, mivel szerencsére jó sok van. Ne szokja meg a kis tündér, hogy jó-jó szopiztam is, de most akkor jól eszem is valamit... érted? Remélem nem baj, hogy leírtam. Lehet, hogy az első pár alkalommal hamarabb felkel, ha kevesebbet evett így, de lehet, hogy nem is eszik kevesebbet, és akkor teljesen felesleges a cumisüveg. Nálunk ugyan cumisüveg nem volt, de cumi az volt, és egyáltalán nem zavart be a cumi a szopi technikába, de tényleg előfordulhat, hogy valamelyik babánál bezavar. Ha nem lenne elég tej, akkor persze simán mehetne a kettő együtt, de amíg van, addig nagy előny a cici :) Hamar rájön majd Tarek is. De ha nem, az se baj, akkor lehet, hogy ő ezt a dupla élvezetet részesíti előnyben :) Ügyik vagytok!!! Hajrá :)

Zsóka: keresek majd otthon valami régebbi oroszlánost, tuti, hogy két éve is volt ilyen pici oroszlános bodynk :)

M.
mircike

Marcsi, én is szeretnék eltenni barackot, de még nem tudom hogy kell, annyit tudok, hogy mag nélkül.... ha valaki tényleg tud jó ötletet, akkor én is szívesen veszem, köszi :)
mangó

Nekünk elég összevissza telnek a napjaink! Az éjszakák közül eddig több volt jó :) (volt, hogy csak 1szer kelt fel enni), mint rossz, nagy hiszti csak 1szer volt, amikor 3 órán keresztül próbáltuk letenni, de sehogy sem ment! :( Az evés is eléggé ad-hoc jelleggel meg, időnként 1,5 óra után kér, hiába evett 60-at, van hogy uennyi kajci után ébreszteni kell (4 órát alszik)! Van hogy 20-at eszik, van hogy 90-et, szóval elég változatos a helyzet! Összességében, azt hiszem nagyon jó baba!!!! :lol: Na meg persze imádjuk!!! :lol: :lol: A fürcsit próbáljuk 7 körülre tenni, előtte meg sétálunk!
Nekem most az a parám, hogy a bal ciciben folyamatosan dúl a tejci és nehéz, a jobb meg állandóan tök könnyű :cry: :cry: ! Normális ez szerintetek? :?:

Hurrá Fatima, megy ez!! Gratula az 1 hónaphoz!!!!

Kerekpocak: éljen Samu, ez már nem semmi! Egy Apa féle masszázs nem segít a hátadnak???? :wink:

Andi: Én is kínáltam vizet Emmának, de nem hajlandó cumizni! Valahol ez jó, de ebben a melegben talán jó lenne nekik egy kis víz is, nem? :wink:

Niki: attól még fejhetsz, hogy nem jön, mert talán pont ettől indul be?! :)

Mircike: kitartás munka- ügyileg! :wink:

Most már tessék elárulni, honnan vannak az oroszlános rucik, nekünk is kell egy!!!!! :?: :shock:

Zsu
svs

Fatima: Nagyon ügyesek vagytok! CSak így tovább...
Örülök hogy ma ilyen jó hangulatban olvashatlak itt :D :D

Boldog első hót nektek!!!

Mi még nem vagyunk sajna teljesen jól, jön ma is a Nővér, tegnap este újra lázas voltam, az egyik csomóm visszafejlődött, és a másik cicimben is találtam... :cry: de már nem vagyok olyan rosszul.
Most bérlünk egy korházban is használt fejőgépet, mert lehet hogy én nem fejem ki jól a tejet, miután a kisasszony nem hajlandó kiüríteni mindet, kaptunk kölcsön Bioptron lámpát, az is nagyon jó rá állítólag... Reméljük a legjobbakat, mert lassan több tápszert kap mint anyatejet. :cry:

Képekkel igyekszem jönni, csak az újak még nincsenek feltöltve a gépemre, amint lesz időm, látni fogjátok a kicsi Szonját... :)

Nelly

Kép
breeki

OROSZLÁNOS RUCI :arrow: KENGURU GOLD :wink:

KépKép
logi

Zsu, úgy látszik ezek az Emmácskák már csak ilyen kaotikusan étkeznek:)

Mangó, köszi kérdésed. Jól telt, itt még nem írtam le, hogy mi is volt az én nagy bánatom...
Később jövök és beszámolok.

Kép
niki30

lányok, épp arról beszéltem a bnőmmel, h 1 éves kor körül mennyit és mit egyenek a babák. ő a saját fórumán (nlc) ezt a tanácsot kapta.

Reggeli: Tej + szendvics vagy cornflakes (cukormentes), muzli. A szendvicsre mehet vaj es felvagott vagy majkrem, lekvar + paradicsom, paprika, friss hagyma.

Tizorai: 200gr gyumolcs + keksz

Ebed: - huvelyesek, zoldseg, leves zoldseggel, rizs, maj; + feherje; + vmi edesseg (pl: gyumi, suti, palacsinta)

Uzsi: vmi tejital (pl: turmix), joghurt, keksz, vagy lehet kis szendvics lekvarral vagy esetleg cornflakes

Vacsi: friss zoldseg, salata feherjevel (hus, sajt, tojas, hal) es kis gyumolcs, majd tej lefekves elott.

ti mit gondoltok?
kerekpocak

Szal, csak röviden írom le.
Múlt hetet lennt töltöttük anyukáméknál vidéken.
Már nagyon vártam, vártam, h. kimozduljunk, h. társaságom legyen.
:oops:

Aztán hét közepén kicsit kiborultam, mert azt hittem, h. majd ha megyünk, mindenki eldobja a fakanalat, na ehhez képest, mindenki csinálta a kis dolgát, élte az életét.
Tényleg többre számítottam.
Anyukám persze segített, főzött, dajkált, dehát ő is dolgozott ugye. Úgyhogy sokat voltam egyedül Emmával. (mint itthon)
Csak itthon ugye az a jó, h. Feri sokat segít nekem, ő már tudja a rendszert, neki nem kell szólni, h. csináld ezt, csináld azt. Anyukámék meg ugye nem tudták, h. mit hogy szoktunk. Én is lökött vagyok, mert kíméltem őket. Ha sírt Emma, akkor átvettem....
Apukám alig foglalkozott Emmával, ez nagyon rosszul esik. Aztán persze tegnap már hívott, h. hiányzik neki. Na most erre mit mondjak, ott volt egy hét, addig meg tojt rá.

Volt már valaki annó hasonló cipőben?
Most ez vagy változni fog, ahogy nő Emma, vagy így marad, én pedig megbékélek a helyzettel.

Barátnőm volt aranyos, ő felajánlotta, hogy vigyáz Emmára, én meg csináljam csak a dolgom (vásárlás, kozmetika).
Ott is hagytam rá a 7 hetes babámat, ugyanis neki is van már kettő és maximálisan megbíztam benne. Még ideges sem voltam. Csak nagyon hiányzott Emma.

Kép
niki30

Köszi Logi, megnézzük!!!! :wink:

Zsu
svs

hát niki, a mi helyzetünk a köv.:

anyukám a szomszéd utcában dolgozik, ahol lauknk. samu ugye majdnem 1 éves. ez alatt 3x jött át, kb 15 percekre.
most itt vagyunk leányfalun ami az ő nyaralójuk, itt laknak tavasztól őszig, amikor jó az idő, ősszel és télen pesten. most 4 napja vagyunk kint, a multkor 3 napot ezen kívül egyszer egyser voltunk 7végén is, kb 5x. anyu már most utalt rá, h pénteken ő kivenne egy szabadnapot és akkor menjünk vissza pestre, mert pihenni szeretne. ja az is édes, h ezalatt az egy év alatt múlt héten vigyáztak samura először. persze ők is fiatalok még (53-54 évesek) csak hát közben itt ez a közel 170nmes ház, nagy kert, terasz, medence- samunak ideális, fantasztikus, és hát elég rossz belegondolni h a 40 nmes katlan lakásunkba vissza kell mennünk, + samu hörghurutja után a hideg lenne klassz, de mindegy, mert itt mi zavarunk. úgy h samu 8kor már megy aludni, és anyuék 8körül jönnek meg a munkából, csakhát egyedül akarnak lenni, mi meg bezavarunk...

csak akkor minek ez a ház, a kert, ha az unoka, a gyerekük nem használhatja... na mások vagyunk.. szal nekem se jobb :) irigykedem mindig amikor azt írjátok, mondjátok, h "jön anyukám segíteni, v. anyukám vigyáz rá, v. az első 3 hétben itt volt anyu stb stb stb" na nálunk ez sajna nincs.
kerekpocak

FATIMA : YEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!
szopikirály lesz Tarek, meglásd! :wink: :wink:
lmkata

amúgy barackot én úgy tettem el múltkor VÉLETLENÜL , mert túl sokat turmixoltam, hogy turmixolva....
de aztán most majd úgy fogok, hogy megpuceválom és kimagozom.

:)

meg még mit érdemes?
talán meggy??

Hú Zsófi amit írtál kaja ügyben, az jó kis mennyiség!! :shock:

tényleg amit csak 1 éves kortól lehet adni azt akkor én október 13-án már adhatom is csak úgy egyből?
(okt 12-én lesz ugye 1 éves)
mert ez így olyan hülyeség szerintem....

szal példul túrórudit én bizony nemsoká már adni fogok...
most nem tök8, hogy 10 hó vagy pont okt. 13???

hm.... :?
lmkata

kata: egyetértünk.. én már nem fogok tápszert venni, mert most minek venni még egy dobozzal, ha 2 hét múlva meg már nem kell....
kerekpocak

jó-jó Zsófi, de épp ez a radikális változás a furi, nem???
vagy csak nekem?? akkor meg én vagyok furi.. :?

de épp ez az hogy most egyszercsak bumm és egyből teszemazt vajaskiflit kap reggelire???

vagy hogy???

nagygyerekes anyukák!!!!!!!!
telefonos segítséget plííííííííz!
:)

mert én úgy gondolom MOST, hogy mondjuk szép fokozatosan, 4-5-6 nemtomhány hét alatt hagynám majd el ezeket a szigorú egy év alatt adós kajákat - tápszert.... és térünk át szépen a vajaskiflire.
szinte karikánként....

vagy hülyeség?
:?

na nem mintha most lenne nálunk napirenden, csak most úgy eszembejutott ez a témakör.
(meg időm is van netezni, Lizu visszaaludt :) )
lmkata

kaptok képet is :wink:
(mégsem romlott el az fotoapparat csak éhes volt elemileg)

ja amúgy igen-igen!
szóval hogy fogyott Lizus. azaz pontosabban nyúlt!!!!!!!
illetve igazándiból anno fel volt fújva mint egy lufi a szteroid miatt, szal nem ő volt dagi.
meg most nyúlt is, őrületesen hosszú!!! :lol:
úgyhogy kezd szép lenni (eddig is szép volt persze, de most már idegeneknek is szép, és nem egy lufika :wink: )

Lizi ébredezik (a porszívózásra azonban visszaalukált még délelőtt kicsit :lol: )
Kép

Lizi ülést gyakorol - anya a lábával mint csimpánz mama segédkezik hozzá :lol:
Kép

Lizi 2 kezes munkát gyakorol és egyedül iszik (mert ugye a jobbat soha nem használja, abba én adom bele, de legalább tartja derekasan a cumit, aztán elvileg eccer rá kell jönnie, hogy jéééééééé hát itt ez a kezem is!)
Kép
lmkata

jááááááááááj
nagyok a képek :oops: :oops: sorry
next time még kisebbre kicsinytem ;)

na lépek, apát belököm a medencébe a matracról :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lmkata

Na újra itt...

Megjártam a Heim Pált és a háziorvost. :) Jövő héttől valószínűleg már adok is le tejcit az Anyatejgyűjtő Állomásnak! :lol: :lol: :lol:
Jól esik a kis lelkemnek, hogy nem a csapba öntöm majd ki, hanem egy pici babácska fogja megenni. Olyan mintha valahol ismeretlen gyerekek lennének az enyémek! Tudom, hogy ez hülyeség, de így érzek!!! :oops: :P

Köszönjük mégegyszer mindenkinek a megemlékezést Tarek 1. hófordulóján! Olyan jó olvasni, hogy már az én kisfiamnak is van mit ünnepelnie! :lol: :lol: :lol: És azt is köszönjük, hogy így a szíveteken viselitek a mi szopi mizériánkat!!! :) Jól esik nagyon! :)
Most délután nem tettem mellre, mert siettem a kórházba vérvételre, aztán meg pont evésre értem haza és nem akartam szegénykémet nyúzni, mert már apája szerint régóta nyűglődött. Észre vettem azt is, hogy akkor jobban megy a szopi, ha is nyugodt! ha már eleve dühös valami miatt, akkor csak azért se csinálja! :) A kis huncut!!!!!!! :lol:
De majd most a fürcsi utáni etetés ciciből fog ám menni!!!! És sikerülni fog!!!! Így állok hozzá és KÉSZ!!!

Mircike! Köszi a véleményedet! Igazad van amúgy. Én is gondoltam már arra, hogy nem kéne cicizés után cümisüvegezni, mert akkor tényleg megszokja, hogy ciciből csak keveset kell enni, hisz utána úgyis megkapja a könnyű hamit! :) :wink: :)
Ki kéne próbálni, hogy csak cici van és ennyi! De nem olyan könnyű ám megállni!!! Tudjátok nekem az üvegből való etetés volt eddig AZ ETETÉS! Nekünk az volt, ami másnak a szopi! Azt a hangulatot szoktuk meg és egyelőre még a szopizás nem tűnik olyan meghittnek, mint amilyennek lennie kéne. De majd belejövünk hamarosan!
Na nem ragozom túl a dolgot! Úgyis tudjátok, hogy miről beszélek!

Most ezt gyorsan elküldöm és folyt köv jön...

fatima

Niki és Zsófi!
Basszus nem semmi amit írtatok! Főleg te Zsófi. :(
Nagyon rossz ám ezt hallani az anyudékról! De miért van ez???? Sose kérdeztél még rá??? Én még ilyet sosem hallottam! De tényleg!!!!

Nálunk pont az ellenkezője van! Anyósom nem bírja ki, hogy ne jöjjön minden nap. Nekem meg már az sok(k)! :)
Miután még nem szívesen adom oda Tareket másnak, hogy megetesse és miután hami után nálunk alvás jön, így sokszor csak zavaró, ha itt van valaki. Mert ha eszik, akkor azért ne duruzsoljanak a fülébe non-stop, ha meg alszik, akkor evidens, hogy nem piszkáljuk! Szóval ez van! De hát nem tudok rá haragudni, mert tudom, hogy azért nem áll be a szája mikor itt van és Tarek épp nem alszik, mert iszonyatosan szereti. Apósom is imádja! pedig ő annó nem igazán foglalkozott a saját gyerekeivel. Most meg rohan a ház elé, ha elsétálunk hozzájuk! :)
Az én szüleimről már nem is beszélve! Anyumék képesek voltak most hétvégén is felutazni 200km-ről, hogy láthassák az unokájukat! Merthogy mennyire hiányzunk nekik. De főleg Tarek!!!

Na nem fájdítom tovább a szívedet Zsófi. Nem is azért írtam le a mi helyzetünket! De én a helyedben tutira rá kérdeznék, hogy miért ilyenek!?! Amúgy neked milyen volt a kapcsolatod velük Samu előtt??? Akkor is hasonló volt a helyzet???? :roll: :( :roll:

Niki! Szerintem nálatok azért nem oylan durva a helyzet, mint Zsófiéknál. Lehet az is közrejátszik, hogy Emma nem az első unokájuk + ahogy írtad tenniük kellett a saját dolgukat! De azért megértem, hogy nem esett jól a viselkedésük! Fel a fejjel!!! Feri imád benneteket és ez a legfontosabb! Ti vagytok a CSALÁD és más nem is kell, hogy olyan közel legyen hozzátok! De azért bízom benne, hogy fog változni a helyzet!

Amúgy mi is készülünk majd le anyumékhoz! Augusztusban fogunk menni 10-e körül. mert akkor lesz a SZIGET és apa koncertezik majd + van egy pár koncert, amit nagyon meg szeretne nézni. Így mi meg lelépünk Berénybe. Már nagyon várjuk. Addigra Tarek már majdnem 2 hónapos lesz! :) Remélem bírja majd a 2.5 órás utat! :roll:

Na lépek most vacsizni! :)

fatima

Sziasztok!

Először is bemutatkoznék: 39. hetes vagyok, 31 éves, én is a Jánosban fogok szülni, az orvosom Dr. Balog Imre. Nem túl rég ismerem (8 hónapig nem hozzá jártam) ezért szeretném kérdezni közületek ki szült nála? Mit tudtuk róla? Hogyan juthatnék ezzel kapcsolatos infókhoz.
Köszönöm, hogy írtatok a János Kórházzal kapcsolatos tapasztalataitokról, a szobákról... stb... hasznos infókhoz jutottam ezáltal.

Várom a válaszokat és előre is köszönom.
shames

3x is GRATULA!

1. Gratula TAREK-nek a szopizáshoz!!! De jó hogy megtaláltátok a megfelelő pozíciót. Igy tovább szépszemű babóca!

2. Gratula SAMU-nak az önálló evéshez!!! Egy 1 évestől ez szuper !! Ügyes szöszi herceg!

3. Gratula LIZU-nak a hosszú alváshoz!!! Tényleg hosszabb lett a kis hercegnő, de eddig is szép volt és nagyon ügyes hogy ilyen sokat gyakorol mindent!!

Nagyszülő témához én csak annyit mondanék, hogy attól még hogy nem látszik a rajongás azért még biztos szeretik az unokájukat! Sajnos egy bizonyos kor után nehezebben mondanak le a megszokott életmódjukról az emberek, ha olyan a személyiségük. Szerencsére nekem szuper anyuka jutott, olyan aktív és mászkálós, de apukám már nehezen mozdul ki is és inkább csak fényképen csodálja Benit, de attól még imádja!! Zsófi ha tudnának a szüleid az érzéseidet akkor is így viselkednének? Én biztos megbeszélném ezt, mert tüske marad benned. De te érzed és te tudod hogy milyen a kapcsolatotok és milyen volt gyerekkorodban. Amúgy én most úgy gondolom ha unokáim lesznek akkor ugyanúgy megteszek majd mindent, de hát ki tudja, az is lehet hogy a fiam felnevelésébe "elfáradok"....

Kép
viky30

szia shames!

szerintem nézz át a jános kórház szülészetes topikba e fölött, de itt is bizti kapcsolatba lép veled, az aki balogh dokinál szült. az fontos lehet h a dokik is olvassák a topikot, így rosszat ne írj :) :) :)
kerekpocak

Íme az igért képek :D :D :D

Kép

Ebben a jó kis mózeskosárban töltjük a nap egy részét :D

Kép

Itt nagyon haverkodtunk az új kis barátunkkal...

Nelly

Kép
breeki

óóóó de édes!!!!!!!

a 2. képen az mi a fülében?
kerekpocak

Shames: én Balog dokinál szültem 2 hete! Kérdezz nyugodtan!!! Én nagyon kedvelem és meg voltunk vele elégedve! :wink:

Breki: Szonja édes baba!! :)

Zsófi: nem lehet, hogy csak egy kis "bíztatásra" várnak, és addig nem mernek közeledni? Persze lehet, h hülyeség!

Fatima: nem semmi, hogy adsz tejcit, le a kalappal!!! Hajrá cici!!!

Kata: Lizunak gratula az ügyes cimizáshoz!!!

Nagyszülők: Nálunk meg kicsit túlzásba viszik az érdeklődést! Néha kicsit nyomasztó! Aranyosak, de néha az agyunkra mennek!! Mi most próbálunk családdá formálódni, és ehhez nyugalom kell!! :) Szóval a kettő között kellene valami középutat találni, de ez a legnehezebb!! :wink:

Nekünk nagyon jó éjszakánk volt, 2szer kelt fel a babi, és szopi ztán egyből visszaaludt! :lol: Olyan kis drága, csak úgy féltem ebben a melegben! :cry:

Zsu
svs

Breeki: Szonja nagyon szépséges!!! Csinosak a rucijai is!

Zsu: Ügyes Emma baba! Igy nem olyan fárasztó a kelés éjjel, ha szépen visszaalszik.

Beni továbbra is reggel 5 körül ébred és szinte egész nap fent van. Igaz szépen alszik 8-9 órát, csak akkor nekem is rohannom kell aludni, mert hiába bóbiskol párszor 1-1 órát napközben, akkor én úgysem alszom.

Szerintetek mennyi vizet/teát kell adni ilyen melegben egy 5,8 kg-os babának?? Cicire nem teszem szomjoltáls miatt mert akkor eszik is és teljesen rászokik a nasira. Az a baj, hogy egy kiskacsa és ha megkínálom akkor kiissza az egész cumisüveget egyszerre. (125 ml) Na ez 4x-5x nem túl sok egy nap egy ilyen picinek? Tudom, hogy kipisili, de akkor is jó lenne ha leírnátok a véleményeteket, hogy megnyugodjak.

Kép
viky30

Sziasztok!

[quote]S írta:zerintetek mennyi vizet/teát kell adni ilyen melegben egy 5,8 kg-os babának??

Viki, én nem akarok hülyeséget írni....nekem soknak tűnik 4x-5x 125 ml egy nap + még a tejci, de lehet, h. Beninek ennyire van szüksége. Vagy összvissz 125 ml egy nap? Úgy nem tűnik soknak.
Passz.
Emma is iszik vizet, de ennyit nem. Én mindig félek, h. vízzel telítődik és ezzel lakik jól.

Jajj de helyes Szonja baba! Jók a rucijai! És ez a mózeskosár is klassz. Ezek szerint szeret benne.
Fülbevalója van a 2. képen vagy mi?

Nagyszülők témához még annyit, h. Zsófi tényleg nem lehet így könnyű, ezzel a hozzáállással. Furcsa, mert a nagyszülők mindig úgy várják az unokát.

[quote]a írta:ttól még hogy nem látszik a rajongás azért még biztos szeretik az unokájukat

Ebben igazad van Viki! És tény, h. minél öregebb az ember, annál jobban ragaszkodik a jó kis megszokott napirendjéhez.
Én is azt látom, h. apukám nagyon sokat öregedett. Már a második unokához se sok türelme volt (nővéreméknél), Emmához már szinte alig. De lehet, h. ez így van rendjén, vagyis ez már csak így lesz...

Nálunk azért annyira nem súlyos a helyzet tényleg. Anyukám azért sokat segít és ő úgy pityergett mikor indultunk haza.
Na folyt. köv., megébredt pici lányom!

Kép
niki30

Na újra itt, csak rosszat álmodott a kiscsillag.

Szal, Fatima igazad van, sokat számít biztos az is, hányadik unoka.
És köszi, jól esik, h. ezt írtad.
Tényleg az a lényeg, h. mi így hárman tökéletesen jól működünk, mint család! És tudjátok, az a legszebb az egészben, h. én pont így képzeltem el, egy ilyen társat, egy ilyen apukát (apa mindenki lehet, de az apuka drága kincs), egy ilyen családot!

Kép
niki30

Breeki! Szonja gyönyörűűűű! Nagyon csajos a HELLO KITTY-s rucija!!! :)
Hogy vagytok???

Zsu! Tök jó, hogy gyorsan visszaalszik éjjel Emma. Tarek is csak eszik éjjel és már megy is be az ágyikóba! :) :) :)
A nyagyszülőkről meg annyit, hogy azért meg lehet őket is érteni! Nyílván kell egy kis "levegő" az újdonsült szülőknek, de sajnos a nagy örömben ezt nem veszik észre. Nem direkt járnak a nyakunkra! Szeretetből teszik!!! :) Nem????

Viki! Szerintem is sok az a mennyiség, ha tényleg napi 5X adsz 125ml-t. Én csak néha kínálom meg vízzel. Pl ha 2 etetés között ébren van és nyűgös! Akkor adok neki egy kis vizet. Mindig látom rajta, hogy kell-e neki (szomjas-e) vagy sem. Nekem azt mondták a legtöbben, hogy az anyatejes babáknak nem igazán van más folyadékra szükségük, mert a tej 70%-a víz. De ha igényli akkor adni kell neki.

Niki! Szerintem is vannak olyan típusú emberek, akik hamar "megöregszenek" és nehezebben alkalmazkodnak egy új helyzethez. Ezért nem szabad rájuk haragudni. Annyit "adnak" amennyit tudnak vagy jól esik. Emma majd ha nagyobb lesz úgyis annyit "vesz el" tőlük amennyit szeretne.
Annak meg nagyon örülök, hogy olyan a kis családotok amilyennek megálmodtad! :)

Én is így vagyok ezzel. Salim a világ legjobb apukája! :) Nagyon sokat segít délutánonként. És maximálisan megbízom benne. Nem is lehetne Tareknek jobb apukája! :)

Tényleg Niki! Már akartam kérdezni! Mi van Márkus Andival???? Olyan rég nem hallottunk felőlük! :roll:

fatima

FATIMA!

Andiék jól vannak. Azért nem jelentkezik, mert kinnt vannak Solymáron a szülei házában. Tudod ott van kert meg minden...
Aztán úgy volt, h. lemennek Balcsira a nyaralójukba, csak közbejött valami és úgy néz ki, így lemennek Szegedre a Csabi anyukájához.

Augusztus 20.ai héten megyünk együtt Balcsira a nyaralóba.
Kiváncsi vagyok, h. fogják bírni a babócák.
Egyébként voltunk 2 hete a Margit-szigeten velük, tök laza anyuka Andi, olyan jól csinálja a dolgokat. Nem stresszel, nem aggódik, csak lazán kérem szépen. Nekem ez bejön.

Kép
niki30

Niki: jaj Niki, megríkattál... Olyan szép amit írtál, és egyben igaz is, és én is ilyen boldog vagyok, mert megtaláltam a tökéletes férfit, és a tökéletes Apukát!

Igen lányok füllbevaló volt a fülében, csak az első kép az egy nappal később készült. Ajándékba kaptuk a Bátyáméktól, de túl nagy az Ő pici fejéhez, plussz állandóan beleakadt a kis ujjacskája, és megrántotta, és beszakadt egy kicsit az egyik füle. Nagyon sokat ápoltuk, de tegnap előtt este, gennyes vér folyt a lukból, és akkor úgy döntöttünk elég volt, és kivettük!

Nelly

Kép
breeki

lukból=lyukból

Nelly

Kép
breeki

Breki :lol: :lol:

Kép
niki30

Fatima: pont egyszerre írtunk, köszi jobban vagyok már, nincs lázam, és a csomóim már kezdenek visszahúzódni, ill. van ami már eltűnt. :D

Nelly

Kép
breeki

[quote="svs003"]M írta:svs003i most próbálunk családdá formálódni, és ehhez nyugalom kell!! Szóval a kettő között kellene valami középutat találni, de ez a legnehezebb!!

Bocsi, de én is szeretném leírni, hogy nálunk mi van. A családdá formálódással teljesen egyetértek, csak azt nem értem, hogy ezt a nagyszülők miért nem látják.
Nálunk az imádat kategória játszik. Anyukám mikor megjön, kezébe veszi, és le sem teszi, nem adja oda csak enni (de ha tudná etetni akkor arra sem), és még aludni sem teszi le, vagy ha mégis, akkor a kiságya mellett áll, és próbálja felébreszteni. Ha szóvá teszem, akkor megsértődik, és duzzog, hogy én ki akarom rekeszteni az unokája életéből. Megsértődik, hazamegy duzzog, sír, én meg engesztelhetem, aztán jön, és megint ugyan ott tartunk. Szóval, én már inkább kezdem irigyelni Zsófit. Sajnos. Nekem - most úgy érzem - ez lenne a helyes út, hogy inkább ne legyenek rá kíváncsiak.
Vagy találnánk valami középutat. De nem. Pedig anyám nem volt ilyen, el sem tudtam képzelni, hogy ilyenné válhat. Aztán tessék.

Nehéz, remélem, én soha nem leszek ilyen nagyszülő, és megtalálom a helyes utat. Mint ahogyan most is, mint szülő keresem.

Más:

Zsófi: nem semmi Samu. Minden nap produkál valami újat. Hihetetlenül beindult!!!

Kata: Lizus ülős képei beszarás. Annyira ügyes a kiscsaj. És minden egyes alkalommal, mikor képeket raksz fel, elájulok mennyire változik. Hihetetlenül nagy már a lány!

Fatima: éljen, éljen a szopi. Szerintem próbálgassátok minél többször. És a barátnőm csak ilyen hónalj tartásban szoptat. A szoptatós párnát teszi a baba alá, így nem kell tartania, és azért is jó, mert így tényleg tudtok szemezni. És ezáltal meghittebb az egész.

Nelly: olyan nagyon csajszid van!!!! Annyira csajos! Őt atán nem nézik fiúnak!!! Nálunk fiúnak nézték, pedig RÓZSASZÍN volt rajta!!!!!!

Niki: hogy fogják bírni a babócák??? Hát jól, hiszen már trécseltek, megvitatták az élet nagy dolgait, szóval jóban vannak!!! :lol:

Letöltött a fényképező, teszek fel képeket:

Emmácska után szerintem mi lehetünk a második helyezettek bekakilás versenyben. :lol:
Kép

És ilyen picike az én tündérem, valahol ott van ám ő is!!!! :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
b79andi

No még egy, a legújabb kedvencem, az én kis bohócomról:

Kép

Kép

Kép
b79andi

Kedves Kerekpocak!

Nagyon köszönöm az ötletet és a jótanácsodat. Oda is írtam és már kaptam is választ, minden jót neked, és köszi még1x :)

Kedves Svs003!

Neked is nagyon köszönöm a válaszod. Irigyellek ám, hogy már túl vagy a szülésen. A másik topicba is kaptam egy kedves választ, meg örülök, hogy Te is jó vélemyénnyel vagy róla. Köszönöm, hogy megnyugtattatok. Nekem is jó tapasztalataim vannak Vele kapcsolatban. Örülök, hogy pozitív hírek keringenek róla. Bármelyik pillanatban elindulhat a folyamat, hisz a 39. hétben vagyok, ezért is érdeklődtem,
Mégegyszer nagyon köszönöm a válaszod, minden jót Neked,

Shames
shames

Andi Édes vagy nagyon, köszönjük szépen! Szerintem is igazi kis csajszi, már az első pillanatban mikor megláttam, azt mondtam rá, (nem csak én, elfogult anyuka, hanem a szülésznő is) igazi kiscsaj! Annyira imádom![/b]

Nelly

Kép
breeki

Andi, hát ez k....va jóóó! Ez a kanapés! Tök édes, jajjj!

Látom, Maja is tud produkálni:) Ugye nem is olyan nehéz hasonfosni magunkat? :lol: :lol: :lol: :lol:
Így kell ezt csinálni kérem szépen!

Bohócos is tök jó!

Kép
niki30

Sziasztok!
Köszi az ivás választ. Szerintem is sok ez folyadék mennyiség, de csak két napja van ez, előtte csak ritkábban kínáltam, ezért vagyok bizonytalan. Teát már nem is adok mert félek hogy azt az íze miatt issza meg. A vízből ma megivott már 125 ml-t, pedig 3x evett és rendesen kb. 140 grammokat. Ez azért jobb már...

Andi: nagyon szuper a kanpés kép!!!!!!! Többször is megnéztem és csak mosolygok és mosolygok! Ahogy elveszik a sarokban a szép kis drágaság. Anyukád nem semmi. Nem lehet, hogy most van változókorban és azért ilyen érzékeny? Nem értem miért sértődik meg, hiszen te csak a legjobbat akarod Majának. A legtöbb nagyszülő fél, hogy ki fogják rekeszteni, ezért én előre megállapodtam anyukámmal, hogy mikor és hányszor jöjjön egy héten és azon megpróbálunk soha nem változtatni, így könnyű beiktatni a napirendbe és az életünkbe. Ez nem menne nálatok? Hivatkozz az orvosi tanácsokra, hogy amit te akarsz az a baba fejlődése miatt fontos, így lesz kiegyensúlyozott és azért nem szabad össze-vissza bánni vele. Nehéz megtalálni az arany középutat!! :(

Viszont nagyon örülök hogy minden APUKA ilyen szuper!!!!
Niki, Fatima, Breeki és még aki nem írta. Én is teljesen így érzek és pont ezért mertünk babát vállalni. Azért persze más tervezni és jó hogy tényleg valóra váltak az elgondolások.

Éljenek az Apukák (is)!!! :lol:

Breeki: a fülbevalót amikor láttam őszintén szólva meghökkentem mert ugyan csajszis, de nagyon nagy. JOBBULÁST a pici fülének! Nem kell elkapkodni, hamar megnő és hordhatja.
Már 3 hónapos Beni, de akkorát nőtt és fejlődött hogy el sem hiszem.

Képzeljétek Beni már tök jól használja a kezét. Megfogja a dolgokat és teszi a szájába. Néha megijed hogy ezt tényleg ő csinálta, de nam adja fel, letépi az állatkákat a függesztékről és egész nap gügyög megállás nélkül. Nagydumás lesz a kispasim. A többi ilyen korú picúr sokat "szövegelt" vagy csak én gondolom hogy ez sok?

Kép
viky30

Viki!

[quote]f írta:élek hogy azt az íze miatt issza meg

Ez miért baj?

Beni már ilyeneket csinál? Megfogja a játékokat? Aztaaa!

Kép
niki30

sziasztok

Tareknek nagyon boldog 1.hófordulót !
látod Fatima, h. elrepült a hónap?

Nelli, Szonja gyönyörűű, formás kisbaba.

Viki, én tavaly a hőségben szintén gyakran kínáltam Laurát vízzel, és nem itta meg, ha nem volt szomjas. ha pedig szomjas volt, megitta. szerintem nem tudod túlitatni, mint egy ahogy túletetni sem lehet.
igen, mondják azt, h. az anyatejes babának nem kell víz alapból, de nem a harmadfokú hőségriadós rendszerre érti ezt senki, hanem gondolom a normál klímára. :lol:

ja és nagyon tuti a montázs !

Niki, Laura októberben kezdi a bölcsit, és én május közepe óta dolgozom 4 órában. októbertől, bölcsis időszaktól leszek 8-ban.
ja, és januárban jelentkeztünk az októberi kezdésre. szerintem ha ebben gondolkodtok, majd időben nézzetek ti is körül a szimpi bölcsikben, h. mikortól van beiratkozás stb, mert iszonyú várólisták vannak. igazából nálunk beiratkozás sorrendjében történt a felvétel, aztán max. nem megy Emma, ha mégis változik a helyzet nálatok.

Zsófi, kérdezted a véleményt erről az étrendről. hát tele van édességgel + Laurának egy heti adagja.. :lol:
gratula az önálló evéshez !!

Andi, hehe, hozod a formádat megint képügyileg.. :lol:
gyönyörű a kislányod !

Kata, Laurának is volt tavaly nyáron ilyen bodyja, majd keresek képet róla otthon.
és köszi a barackos fagyasztós tippet.
meggyet is érdemes szerintem is !

voltunk ma mázsálkodni, 8770 g (2 hónap alatt 60 dkg :lol: - megint hoztuk a formánkat) és 80 cm a kisasszony.
bár a dokinő azt mondta, milyen szépen ki van combosodva. mármint Laura.

a too less és a too much nagyszülőkhöz kitartást kívánok mindenkinek. és szerintem most az elején érdemes lefektetni az alapszabályokat, mert ahogy nő a gyerek, annál nehezebb lesz.
szerencsére (v. sajnos) nekem nincs anyósom, meg apósom sem. :lol:

M.

Marcsi

KépKép
alon

ja Niki, a volt férjem tatabányai. lehet ismeritek is egymást, bár tudom azért elég nagy város Tb.
ő a Gál J. ltp-n nőtt fel.

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi, nem mondod, h. ennyire előre körbe kell nézni böli ügyben?
Ezt nem is hittem volna.
Köszi az infót.
Ez akkor azt jelenti, h. már most érdeklődjek?
Csak h. tisztába legyek, nyáron ugye nincs böli? Mert én egy évet gondoltam itthon, utána egy ideig 4 órába bemenni. Aztán meg rendes 8 órába.
De júniustól nem adhatom be gondolom, csak szeptembertől?

Hogy hívják a férjedet? Hátha... :wink:

Kép
niki30

Sziasztok!!

Így hűsölünk :D : egy kis kádban két gyerek 8) (kilyukadt a medencénk :cry: )

Kép Kép

KépKép
logi

Niki, minden bölcsiben 1 hónap nyári szünet van. a miénkben idén júl. 23-aug 21-ig. elvben előtte-utána kezdhetnek a babák.
bár azt mondták jövőre máskor lesz ez az 1 hónap.
gondolom a beszoktatást úgy célszerű időzíteni, h. nem közvetlen a szünet előtt, mert akkor kezdhetitek majd elölről megint. :?

én tavaly október környékén érdeklődtem először (kicsit rossz érzés volt 5 hós gyerekkel bölcsiről gondolkodni).. fogtam magam, bementünk babakocsival a bölcsibe. ott megsúgták előre, h.januártól májusig van a beiratkozás, de jöjjünk ahogy tudunk, pont a sok jelentkező miatt. meg hát egy kicsit körbe is néztünk egyúttal, meg beszélgettünk egy pár szót a gondozónénivel.

elküldöm priviben a nevét. de a VOLT férjem !!

M.

Marcsi

KépKép
alon

jaj Zsóka de szépek a gyermekeid !!

amúgy szívesen cserélnék velük hűsölés ügyében !! irigy !!

Marcsi

KépKép
alon

marcsi, neked van VOLT férjed? nahát! :lol:
kerekpocak

Basszus Zsóka, egyre szebbek ezek a gyerekek!
Borcsi igazi kiscsaj! Olyan szépek!

Kép
niki30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?