Sziasztok!
Az elõbb írtam a hipotóniás topikban, de észrevettem, hogy már nem nagyon él, ezért ide másolnán, amit oda írtam. Remélem, jó helyen járok a problémánkkal!
Zsombi babám január végén született. Két hetes korában már észrevettem, hogy olyan C alakban feszíti magát és ez késõbb sem változott. A védõnõ annyit mondott, hogy kiflizik. Néhány héttel késõbb elkezdtünk járni babamasszázsra a II. Nõi Klinikára, ahol szültem. Az ottani védõnõnek is feltûnt, hogy 'kiflizik' a baba és õ irányított a Dévény-alapítványhoz. Egyébként õ személyesen ismeri Panni nénit, mert bejár a Klinikára a PIC-es kisbabákat tornáztatni. Szóval felkerestem az alapítványt még márciusban, de csak júniusra tudtak volna idõpontot adni, ezért elkértem a néhány gyógytornász telcsiszámát, hátha személyesen többre megyek. Végülis sikerült találnom egy 'dévényes' gyógytornászt, aki ráadásul házhoz is jár. Csak azért vállalta el Zsombit azonnal, mert akkor volt 2 hónapos, és állítólag a korai felismerésnek és kezelésnek hatalmas szerepe van és jóformán 100%-ban lehet a babákat gyógyítani. Két hete tornázunk, hetente 2X, Zsombinak nagyon fáj, a szívem szakad meg érte, de végig kell csinálnunk. Mindig ezt mondogatom neki közben, és azt, hogy mennyire szeretem. Neurológiára csak jövõ héten hétfõn megyünk, mert három hetet kellett várni egy idõpontra, kiváncsi vagyok ott mit mondanak. Tudom, hogy sokan nem örülnek a magánakciómnak, de úgy vagyok vele, hogy ártani talán nem árt és inkább legyen felesleges, mint késõ legyen.
Ti mit gondoltok errõl? Helyesen tornáztatom Zsombit vagy meg kellene várnom, hogy mit mondanak az orvosok? Honnan lehet tudni, hogy egy kisbaba hypotón-e, vagy, hogy oxigénhiánnyal született? Mi okozza az oxigénhiányt? Egyébként Zsombi a 38. hétre született, spontán, burokrepesztéssel, gyors (2 óra) vajúdással és viszonylag elhúzódó szüléssel, mert a fejecskéje elakadt a szülõcsatornában és a köldökzsinor is a nyakára volt tekeredve. Végül, segítség nélkül, maga találta meg a kivezetõ utat
Elõre is köszi a válaszokat!
Pirus