Hali.
Na megvolt a tegnapi tali. Viszonylag jól éreztem magam...azért nem teljesen, mert délelőttre kijött rajtam a felfázás, és a strandon is a WC-t jártam, pancsolni is csak egyszer pancsiztam Petivel, aztán az apja tartotta a frontot. Elég korán el is jöttünk, tíztől háromig voltunk kint, mert Peti is nyügibügizett, ebéd után nem akart elaludni. Bezzeg, ahogy elindultunk kocsival hazafele, és kiértünk a főútra, már horpasztott is, bírta is hatig két felsírással.
Bénianyu, szerintem a macikávé csak tejjel jó, habár talán ez is olyan lehet, hogy vki a cappucinot csak vízzel issza meg, van aki meg csak tejjel...
Peti őszre már elmúlik 15 hónapos, nekünk azért mondta ezt a dokinéni, mert abban nem csak C vitamin van, hanem még két valami, de most meg nem tudom, mondani, hogy mik...
Nem
közös ágyról beszéltem (az tényleg veszélyes), hanem közös szobáról! Aminek pont az a lényege, hogy nem alszik teljesen mélyen a gyerek, mert hallja, hogy pl. fordulunk az ágyban, stb. Szóval a közös fekhely nem ajánlott, legalábbis arra nem, hogy kicsinek hosszútávon a szülők között legyen a gyerek. Peti sem volt köztünk, nyolc hónapos korától aludt csak köztünk, de akkor is úgy, hogy előtte az ágyában alukált.
De ha véletlen mást írtam, akkor bocsi.
Tejet egyévesen nem KELL adni, Peti félévesen kapott laktózmenteset tejbepapi gyanánt, de azóta sem. De már írtam, hogy ennek annyi az oka, hogy azt inni adnám neki, arra meg egyelőre jó a víz. Tejterméket viszont kap, na meg ugye tápszer és tejpép is van, amik szintén tejalapúak, szóval nem aggódom.
Drukkolok, hogy Beninek az alvási szokása jó ideig megmaradjon. Igazából én sem panaszkodhatok, mert nekem jobban bejön a későn fekvő-későn kelő szituáció, legalábbis jelenleg. Úgy gondolom, hogyha meg időre járunk valahova, akkor ahhoz szokik hozzá...
Én értettem a számítást...
Gyógyszer "anyagcserejavításra" szedek, de nem fogyis! Vagyis eredményezi azt, de nem célja. Egyékbént Merckforminnak hívják...csak a belgyógyász-diabos doki a kontroll terheléses vizsgálatot szülés után 7 héttel csináltatta, amikor még dolgoztak bennem a hormonok, így jó lett az eredmény. Valszeg mostmár nem lenne az...
Blaniszáj édes!
Veráska, köszi a felajánlást. Metro itt is van, lehet, hogy akkor ott láttam, a fene se emlékszik már. De ha egyszer eljutunk oda, akkor veszek, ha előbb nem találok máshol.
Peti már nem önimádó, vagyis régebben sokkal inkább mutatta az egoját, a képet én szerkesztettem, "eredetiben" nem tükörképes!
Hm, olvasni én sem szerettem...lehet megkövezni, de én ezt a kötelező olvasmányoknak tudom be, legalábbis én falra másztam tőlük, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a sok-sok nyári olvasmány közül mennyit olvastam el végig. Nem ettől lesznek irodalmárok a lányaink-fiaink. (Na de mindegy, én eleve utálom a humán tárgyakat...DE ami érdkel, azt elolvasom ám.)
A dühödet megértem, azt hiszem, én is a plafonon lennék. Ez a "bent tárolás" meg elkeserítő. A fog nélkül-foggal evésen jót somolyogtam, az én fiam két foggal is ette a darabos kajákat, sőt azok nélkül is boldogult...
Nem vagyok orvos, de azt tudom, hogy törpekorban normális dolog az "éber alvás", tehát ha lélegzik, akkor nincs baj. Talán az volna a legjobb, ha konzultálnátok egy orvossal, hogy ezt mi okozhatta, egyszeri vagy előfordulhat máskor is, stb. Látom, Bénianyu is hasonlót írt...
Mári, szvsz hiszti ellen nincs orvosság, csak a mi nyugalmunk, már amennyi még maradt belőle.
Peti is szokott hisztérikázni, mikor nem az van, amit ő akar, olyankor leül, és belefúrja a fejét a padlószőnyegbe, vagy ami épp alatta van és hullajtja a krokodilkönnyeit. Én ráhagyom... De pl. a tatám vmelyik nap lelocsolta egy kicsit a szódásüvegből, ami persze nagyon nem hatotta meg, játéknak titulálta.
Amíg Vencel jól hízik, addig biztos eleget eszik. A mit adjunk nekik az más kérdés, ezt meg csak mi látjuk, tudhatjuk, stb. Az meg, hogy híg és büdös a kakija, semmit sem jelent, a védőnőm szerint akkor van gáz, ha savanykás a szaga.
Lreta, sajnálom, hogy nem talizhattunk, pedig olyan szívesen megnéztem volna a nagylányodat! És merre jártatok-keltetek?
Noinak gyors javulást!!!
Pil, Peti alapvetően nem anyás, legalábbis a tatáméknál és itthon lazán hagyható. Viszont anyósom nem tudja ajtón kívülre vinni, ha én nem vagyok látóhatáron belül és tudja, hogy ott vagyok. Mert pl. a múlt héten szombaton délelőtt anyósomnál volt a gyerek, és jól elvoltak.
Hm...
Preni, én passzolok kiütések terén... Na nálunk mindig anyukámra vagy apukámra várt a halpucolás, én nem bírom, pfúj. Mondjuk a horgászásért sem rajongok annyira.
Ja, én mostanság úgy csinálom, hogyha fürcsi előtt kakil be Peti, akkor leveszem róla a pelust, aztán anélkül rohangál. Valamelyik nap a szoba közepére pisilt, és nézte, hogy akkor ez most mi.
Hm, most Peti is alszik, ahogy eljöttünk anyósomtól, miután a fiatal úr megebédelt, be is aludt, azóta is tentikél. És épp most mosolygott egyet álmában.
Tegnap este meg velem aludt el, én is bealudtam mellette, de nagyon, ilyen elég ritkán fordul elő. A férjem tette bele Petit az ágyába, mert ugye jött mellém aludni.
Te nő, micsoda számtani gondolatmeneted van... Egyébként Petinek is későn jöttek ki ugye a fogai, pl. az egyéves fotózáson még csak az alsó fogai voltak meg, aztán egy hónap alatt kibújt a két felső is... De így is van hátra 12 a következő 10 hónapra.
Napi egy liter??? Nézzük csak: reggelire 250 ml tápi, ebédre néha 1-1,5 dl, vacsira 2 dl tápszer, és max. 2,5 dl víz. Ez sincs egy liter...szvsz badarság.
Mamát etető Peti zabálnivaló, mikor vendégség volt nálunk a múlt héten, Peti a mamámat etette, egy kicsit harapott ő a rágcsiból, a többit meg betömte a mamám szájába.
Wkata, az allergia elleni szerek már csak ilyenek, ezért is kell nagyobb részüket este beszedni... Egyébként szerintem én is allergiás lettem valamire, porra vagy vagy vminek a pollenjére, mert néha rámjön az orrfolyás, de nagyon, mintha vmi csapot nyitnának meg odabent, és vízszerű. Na mindegy, még élek.
Neked javulást!
Na megyek...én is alukálnék egy kicsit, de a nagyágyat lefoglalja a gyerek meg az apja.
Ági