Hali.
Na kezdem, mert kicsit betegeskedik a gép, és újraindult magától...de most kitolok vele, és folyamatosan mentem, amit írok.
Szóval a mosógépünk házilag javítható volt, így nem kell küzdenem a manuális masinával.
Cumi: ma olvastam a helyi újságban egy cikket, abban az volt, hogy a kicsinek azt mondták, hogy elvitte a sárga kukásautó, jó ötlet, nem?
Bénianyu, Peti nem ette a homokot, de vki régebben írta, hogy állítólag elég egyszer megkóstolni.
A Cerazettre nekem azt mondta a doki és a védőnő is, hogy min. 3-4 szopi mellett (vagy fejés mellett) véd rendesen, akkor termelődik elég hormon a bogyó hatóanyaga mellé.
Joghurt elvileg már 9 hós kortól adható, ha nincs allergiás a családban, ha van, akkor kicsit később.
Egyébként nem is oly rég írtam, hogy nem biztos, hogy jó, hogy a vírust hagyják garázdálkodni, mi Petivel háromszor jártunk úgy, hogy azt mondták, hogy vírust nyelt be, felülfertőződött és már kellett neki a gyógyszer. Egyébként szerintem nem egészséges egy gyerektől kéthavonta vért venni, a félévente még jó, de inkább évente, ha nincs baja. Szerintem ezekből nagyon semmit sem lehet leszűrni, max. azt, ha vérszegény valaki, vagy esetleg az éhgyomri cukrával van gáz.
A képek szuperek. Bébitaxink nekünk is van, de csak arra jó, hogy Peti pörgeti a kerekeit, egyébként már kinőtte, mert ugye nagyon magas.
Hát nálunk is a konyha a leggázosabb rész, de az esetek nagy többségében Peti egészen jól elfoglalja magát a seprűvel-lapáttal, vagy egy fémdobozzal, esetleg a macskakajás zacsikkal. Persze neszelni azt kell, mert előszeretettel borítja ki a macsesz ivóvizét, lassan csak annak feltörlésére használjuk a papírtörlőket.
Reni, tényleg gáz, hogy bizonyos szolgáltatók mennyire nemtörődöm stílusúak. Mi most a helyi hőszolgáltatóval futjuk a köröket, már két rossz számlát küldtek ki, mi meg folyamatosan reklamálunk, mert nincs jóváírva a támogatás. Ma bement anyukám az államkincstárhoz, ahol kiderült, hogy a nagyokos szolgáltató visszautalta a pénzt.
Sebaj, ha jól megcsinálják, a végén két hónapra kb. 10-15 ezer forintot kell befizessünk, mert az elszámolás szerint (ami szintén nem jó, de rosszabb nem lesz) 27000 Ft jár nekünk vissza.
A képek nagyon jók! Megkérdezhetem, hogy Peti kire hasonlít? Mert a közös kép alapján igazából nekem sem rád, sem a párodra nem ütött.
Jó ideje általánosságban nálunk is egy alvás van napközben, ebéd után, kb. 2,5 óra...
Nálunk még nyerő a babakaja. Jó is, mert jövő hónap végén vagy az októberi ünnep előtt elmegyünk egy hosszú hétvégére, és ugye a kajáról nekünk kell gondoskodni, és értelemszerűen az üveges kaja a legegyszerűbb. Persze ez nem jelenti azt, hogy a mi kajánkból nem fog kapni, ma pl. a mamám lecsót főzött, és csinált Petinek külön répa-krumplit, hogy ő is falatozhasson, míg mi ebédelünk. Na ennek megette a felét, aztán a lecsóból kivadászott virslidarabokat csócsálta...
Éhenkórász.
Enyim gyerek tegnap azon kacagott, hogy a macska feküdt a széken, és ő meg "hintáztatta".
Kmammy, hát ha a pipaságon múlna, én naponta mehetnék vért adni, de nekünk csak évente 3X lehet.
Kevin identitása miatt ne aggódj, hidd el, sokan fogják a társaságát keresni, hiszen nagyon különleges kisember.
Látom, Kevin is nyolc hónaposan romlott el...nálunk is akkor kezdődött a nemalvós időszak, tartott egyéves koráig, azóta hol jobb, hol rosszabb a helyzet.
Wkata, én és az öcsém között 2,5 év van, de kicsinek így sem nagyon értettük meg egymást, az öcsém kb. 16 volt, miután már kezdtünk megbékélni egymással. Az meg biztosan úgy van, hogy a kicsi korkülönbség jó a testvéreknek, kérdés az, hogy anyuka hogy bírja...
Elvileg okozhat a tej zöld székletet. De nem hiszem, hogy az a hibás, ha eddig nem volt érzékeny a tejre, tejalapú dolgokra. Petinek kicsinek szinte mindig zöld volt a széklete, és semmi baja sem volt!
Érdekes, amit a terhességről írsz. Mi is már Peti megfoganása előtt jó 8 hónappal ráálltunk az ügyre, hogy talán már anyaként (értsd: pocakon kívül lesz a baba) leszek diplomás. De azt hiszem, már akkor tudta a fiatal úr, hogy jobb lesz neki csak később érkezni, így a diplomaosztót pocakon belül élte meg.
Gombi, Julcsinak mostmár tényleg javulást. Remélem, azért kiderül, hogy mi okozza ezt a hosszan tartó lázat.
Biztos izgi lehetett motorral menni a barátodéknak. Hát én nem tudom, hogy a ruhámban hogy fészkeltem volna be magam egy oldalkocsiba, mikor a Mercibe is nehezen ment...
Klarka,
Andrist Isten éltesse 1. születésnapján!
Mielőbbi javulást, de nem hiszem, hogy emiatt kellene a bulit elhalasztani, ha egyébként jó a kedve. Mikor Petinek torokgyuszija volt, popsiban mérve 39,6 volt a legmagasabb, érdekes, neki is inkább nappal volt baja, este simán elvolt a fürdés utáni kúppal. Igaz, úgy csináltam, hogy reggel Amidozofen kúpot kapott, három óra múlva Germicidet (annak hosszabb a hatása), délután és estére megint Amidozofen.
Marcy, Peti a mai napig nem tudja, hogy mi az a ciróka. Vagyis egy ideig megy a simi, aztán meg durr egy pofon.
Egyébként nagyon adakozó, minden babának nyújtja a cumiját vagy a csörgőjét, pedig mindkettő a nyakában lóg ugyebár.
Én Peti nyakát és a derekát újabban mentolos hintőporral (gyógyszertári) szórom be fürdés után, úgy látom, nem vakarózik annyit, és már pöttyei sincsenek.
Alvást ne is mondd, vasárnapról hétfőre arra keltem fel, hogy Peti fejberúgott.
Pil, most hogy így "lebuktál", akkor itt
GRATULÁLOK nektek! Ahogy nézem Ameli vonalzóján a képet, egyre inkább hasonlít Rád.
És nagyban is.
És ezek a loknik... Nálunk még etetés van, de az nagyon megy.
Petinek mielőbbi felépülést!
Wawel, jaj, vasalás. Na nekem is kellett volna, mára terveztem, de leültem olvasni... Így holnapra marad, de akkor már tényleg megcsinálom.
Pogi, nektek is szívből
GRATULÁLOK!
Veráska, akkor ti egész jól álltok bili terén. Nálunk még nincs beszédben elválasztva a dolog, meg amúgy sem jelez. Ill. mikor van kaki, akkor fogja a fenekét.
Ja, egyébként állítólag a forralt tehéntej a babáknak sokkal jobb, mint az UHT, írtam nem is oly rég, hogy azt hallottam, hogy előbbi csökkenti bizonyos allergiák kialakulásának kockázatát.
Na megyek, szűk fél óra múlva indulok Petiért.
Ági