Sziasztok!
1 hete szültem a Bajcsyban Urbancsek doktornál és Deákné Zsuzsa szülésznőnél, és maximálisan meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel! Még uh-s képeket is kaptam mindig, amikor kértem, pedig nem mindig a saját dokim vizsgált.
Külön tetszett az, hogy mindenki nagyon szoptatáspárti, nem is kapott a kisGergő semmi teát vagy ilyesmit. (Mondjuk elég borzasztó, amit a csecsemősök meséltek, hogy sok olyan anyuka van, aki önként tömi a gyerekébe a bolti jegesteát...
)
A szülőszobák is szuperek, bár nem volt időm (szerencsére) kipróbálni mindent, de a labda nagyon hasznos volt, gyorsított sokat. 1. szülésem volt, és 4,5 óráig tartott "csak".
Mivel annyian szültünk akkoriban, hogy totál tele voltak a szobák, megkaptuk ingyen és bérmentve az egyébként 9000 ft/éj árú 1 ágyas alapítványi szobát. Így Apuci is ott tudott aludni!
Candida: anyósomnak volt, több éve túl van rajta, de azóta is tartja a diétát (mi is próbálunk így étkezni, bár nincs semmi bajunk)! A szénhidrátokkal nincs baj önmagukban, csak a finomítottakkal!! Pl.: fehérliszt, cukor stb. Illetve az élesztős ételek sem jók, de bioboltokban lehet kapni élesztőmentes teljes kiőrlésű sütőkeveréket, vagy kovászt lehet készíteni. Puha sajtokat lehet enni, pl. mozarellát, viszont a nagy cukortartalmú gyümölcsök sem jók (banán). Nagyjából mindent lehet helyettesíteni valamivel, mondjuk én vegetáriánus vagyok, úgyhogy a húshoz nem tudok hozzászólni, de a szejtán ill. a tofu megfelelően elkészítve ugyanolyan ízű, csak sokkal táplálóbb, egészségesebb. Ja, a Protexin nagyon hasznos, plusz a grapefruit mag kivonatot szokták ajánlani.
Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok, bár nem vagyok szaki, de tapasztalatból tudok pár dolgot. Bocs, hogy hosszú voltam!
Üdv: orsi