Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Milyen jó lenne, ha az orvosválasztás nem szimpátia, hanem szakmai hozzáértés alapján történne. Persze, tudom, ez a szülészorvosoknál (is) nagyon fontos lenne, ha párosulna. Én személy szerint sokkal jobban szeretem, ha nem betegként, hanem páciensként kezelnek. Van ott olyan orvos, aki a folyamatos hízelkedõ stílusával csak azt érezteti, hogy én csak egy túlérzékeny kismama vagyok.Pedig nem voltam az.
Nem biztos, hogy az a jó orvos, aki kedvesen beszélget veled, megsimogatja a fejedet és a hogyléted felõl érdeklõdik. Lehet, hogy sokkal jobb, ha inkább hagyja, hogy Te elmondjad miért kerested fel, és ha gondod van HOZZÁÉRTÉSSEL kezel, vagy válaszol kérdéseidre. Lehet, hogy egy-egy ilyen alkalom nem tart 30 percig, de azt azért mindenki tudja, hogy ezek az orvosok is rengeteget dolgoznak, rohangálnak szülõszoba és mûtõ, rendelõ és kórtermek között.
Én mindkét gyerekemmel igen sokat voltam bent, sok orvossal kellett beszélnem, annak ellenére, hogy VAN saját kezelõorvosom, és bizony sokhoz nem mernék fordulni, ha problémám van. Inkább egy kicsit morcos, de JÓ orvos, mint egy negédes, de tök hülye.

Sziasztok,
Rita
ritasol

Kedves Mano !

Elöször is köszi az infot, mindket oldal erdekel termeszetesen.
Hozzáteszem ugyanakkor, hogy Ritával egyetértek abban, amit az elsö levelében írt: MINDENKINEK, valószínûleg neked is, van rossz napja, sõt azt is valószínünek tartom, hogy amit te megélsz valahogy, azt más esetleg másképp éli meg.
Ez különösen kritikus lehet emberek stilusaval kapcsolatosan egy-egy szituációban, hiszen ennek megítélése maximálisan attól függ, aki az ítéletet alkotja.

Én eddig 3-szor találkoztam Ruszival, és mint írtam, eddig pozitiv. Tenyleg nem egy negédes fajta, de én nem igénylem, hogy feltétlenul babusgasson. A szakmai tudásáról eddig sok jót hallottam, olvastam, de egyelöre ezeket nem tudom sem megerösiteni, sem cáfolni.
Biztos vagyok benne, hogy mindenkirõl, igy minden orvosról is lehet jót és rosszat hallani, tapasztalni, csak abban tudok reménykedni, hogy ezt a stilusát én nem fogom megtapasztalni, mert ha igen, azonnal váltok.

Sziasztok, Tonyo
tonyo (tonyo)

Szia Tonyo!

Igazad van, mindenkinek vannak jó és rossz napjai, csak vhogy Én úgy érzem, hogy attól ha egy orvosnak rossz napja van még nem gázolhat bele mások, FÕLEG a paciensei életébe, mert lássuk be valamilyen szinten - csúnyán hangzik -, de belõlük élnek. Ha úgy érzi, hogy ilyenkor nem tud "normálisan" viselkedni, akkor talán nem olyan pályát kellett /kellene/ volna választania, ahol emberekkel foglalkozik, fõleg nem eü. pályát, ahol mindennél fontosabb a tudáson kívül az empátia. Ez minden orvosra vonatkozik név nélkül. Persze, Õk is emberek jó és rossz tulajdonságokkal, de ha már ezt a hivatást választották ....

Nekem sem arra van szükségem az orvosomtól (bármilyen "szakú" legyen), hogy ajnározzon, negédes legyen stb., hanem arra, hogy jó szaktudása legyen, megbízhassak benne, lehessen rá - a megfelelõ keretek között - mindig számítani, de uígy elvárom azt is, hogy "emberként viselkedjen Velem".
Visszatérve a Ruzsvánszkyra, Sóvágóra, Én amíg bent feküdtem olyan elképesztõ dolgokat hallottam Róluk ( hozzá kell tennem NEM a szakmai hozzáértésükkel kapcsolatban!!! ), aminek ha csak a fele igaz, már az is sok!
A Lévárdi sem negédes, nem "babusgat", viszont nagyon emberi, kedves és ami még fontos, jó orvos (és ezt nagyon sokaktól hallottam, hozzáértõktõl is).

Üdv: Lara
mano

Szia Jade!

Örülök, hogy segíthettem, majd írd meg a véleményed!

Lara
mano

Lara,kiváncsi lennék azokra az elképesztö dolgokra...
Tonyo,bocs,nem felejtkeztem el rólad,csak nem müxik a mailes gépünk,de holnap már visszakapom,irok.
pnünü
puposnünüke

Halihó!
Ha valaki ismeri a Raft doktort,esetleg hozzájárt terhesgondozásra,nála szült stb....tudna nekem infóval szolgálni vele kapcsolatban?Szonja.
Névtelen

Szia Puposnünüke!

Ha valóban kíváncsi vagy írhatok egy-két történetet privátban.

Lara
mano

Lara,
Szerintem ne csak privátba írd meg amiket hallottál, hanem itt is, hiszen végülis ez a Margitos topic, és honnan ha nem innen informálódjon az aki ott szült és még szeretne vagy aki még nem, de szeretne.
Rita, Lara és a többiek,
Sajnos nekem is volt tapasztalatom a Ruzsvánszky-val és hangsúlyozom nekem is van saját választott orvosom. Nyilván azért viselkedett úgy ahogy mert nem hozzá járok, és mivel én egy szimpla kis uh kontroll voltam a számára és nem jelentettem külön plussz pénzt kaptam amit mint tb-s beteg kaphattam. Felháborított az emberi hozzáállása, a nulla információ közlése és a modortalansága. Hallottam, ahogy a kolleganõjéhez beszélt és megdöbbentett az, hogy ha valaki ilyen a saját kollégájával milyen úgy alap esetben a betegáhez. Mit várhat az tõle akit mondjuk holnap után mût és a mûtét elõtti felvilágosítás (kockázatok stb.)kapcsán ilyen stílust ad elõ, vagy uram bocsá' csak az orra alá nyomja a nyilatkozatot, olyan 'modorosan', hogy na itt írja alá...
Lehet valaki 'jó' orvosnak kikiálltva, ilyen hozzáállással azonban, hogyan lehet benne bízni????Biztos van annyi pénz amennyiért még a modorán is változtat....
Igaz a mondás, az õ esetében pedig különösen ' nem a diploma teszi az embert'....
Margó
Margó

Sziasztok! Én sem értem a privátolt infókat. Szerintem is arra való ez a fórum, hogy nyilvánosságot kaphassanak végre a jó és rossz tapasztalatok.
Ez egy nagyon jó lehetõség pl. arra, hogy az elszállt dokikat egy kicsit visszakényszerítsük ide a földre. Mert amíg 4szemközt azt csinálhattak és úgy, amit akartak, ha ott van a fejük fölött többszáz másik páciens esetleg kolléga "szeme", biztos visszavesznek.
Márpedig ott van.
Ha meg egy orvosnak jó a híre, legalább messzebb száll.

mikoo
mikoo

Szia Margó és Mikoo!

Hát ha már "ennyien" úgy gondoljátok, hogy ne privátba menjen akkor leírhatom itt is. Tul.képpen részemrõl "mindegy", csak nem akartam "bunkó" (bocsi a kifejezésért) lenni, hogy nyilvánosan írok Róluk rosszat. Bár, ha Õk megengednek maguknak mindent....
Amiatt mind a kettõre sokat panaszkodtak, hogy iszonyú hangulatemberek (még állandó paciens is), nagyon sokszor lekezelõen, megalázóan beszélnek a "betegekkel". Ami viszont nagyon felháborított (persze a többi is), amikor mesélték, hogy az egyik kismama vmi miatt otthagyta a régi orvosát és a Ruzsvánszkyhoz szeretett volna járni; amikor vhogy kiderült, hogy a kismama régi orvosát a Ruzsvánszky utálja, nagyon bunkó stílusban, szinte kiabálva beszélt Vele és "persze" elhajtotta. Szegény sirva jött ki a rendelésrõl.
Én nem állítom, hogy szakmailag rosszak lennének, hiszen nem tudom, nem járok (nem is járnék) hozzájuk, de ha az elmondottaknak csak egy töredéke is igaz, szerintem az is felháborító.
És az is igaz, hogy ezektõl a véleményektõl függetlenül természetesen vannak, akik szerint Õk valóban jó orvosok, hiszen járnak hozzájuk is elegen. De hát nem vagyunk egyformák kinek ez, kinek az jön be...

Sziasztok: Lara
mano

Én speciel szívesebben járok egy szakmailag profi dokihoz, mint egy bûbájos akárkihez aki béna.
Itt többen említettétek az egyik ilyen díszpéldányt.
Aki rém kedves meg hasonlók, csak ne csázsározzon meg, mert esetleg pórul jársz.

A Ruzsvánszkyról én csak pozitív dolgokat tudok elmondani, bár nem õ az orvosom, de ennek ellenére jó tapasztalataim voltak vele. Viszont a következõt már éppen ezért nála szeretném szülni.
Kikerics

Sziasztok!
Szeretném én is erõsíteni a "Ruzsi oldalt", mert a szakmai tudáson, a gyors és jó helyzetfelismerésen, ítélõképességen kívül nem tudok fontosabb tulajdonságokat felsorolni egy nõgyógyász esetében. Õ pedig mindezekkel rendelkezik és szerintem, ahol két ember élete is múlhat a döntésén, nincs ezeknél fontosabb.
Ányez, aki 10 éve a "betege" és 4 héten belül szül is vele
Anyez

Szia Kikerics!

Ki az a "díszpéldány", akire gondolsz?

Lara
mano

Sziasztok!

Örülök, hogy erõsödik a Ruzsi-párti oldal, lévén én is 9 éve a "betege".

Én sem tudom, kire gondolsz konkrétan a "díszpéldány" elnevezés alatt, de gyanítom, van ott nem egy.Kép

Sziasztok, Rita

UI: Ányez, jól belehúztál!Mindjárt itt a nagy nap!KépKép
ritasol

Nem nagyon szeretném megnevezni konkrétan. Nem tartom túl etikusnak.
Mert lehet, hogy én tudok 2-3 esetet, de az kevés.
Mint ahogyan nekem az is kiakasztó volt, hogy Anonima Ruzsiról milyen stílusban nyilatkozott. Nemvaló orvosnak stb.
Azért nem árt ha tudjátok, hogy a kórháziak közül sokan járnak hozzá, talán nem véletlenül. Õk valószínûleg jobban meg tudják ítélni a szakmai hozzáértését.
Pont emiatt fogok mostmár én is hozzájárni.
Kikerics

Én nem ott dolgozom, csak ismerõs mesélte, aki pont ezért jár hozzá.
Kikerics

Nyilván a kórháziakkal máshogy beszél. Egy orvos, pláne egy nõgyógy., szülész abban különbözik egy kórboncnoktól, hogy pechére lelke is van a páciensnek, nem csak teste.
Névtelen

Azt hiszem félreértettél. Az ismerõsöm mesélte, hogy neki ez is fontos indok volt, de õ sem dolgozik ott, meg én sem.

A másik pedig kedves névtelen, hogy ítélkezel egy számodra vadidegenrõl, vagy az itt leírtak alapján, vagy pedig ki tudja milyen alapon. Megítélni egy orvos hozzáállását az alapján, hogy láttam vagy hallottam két mondatát a kórházi folyóson, azért elég visszatetszõ a számomra.
Ha valakinek konkrét tapasztalatai vanak vele, és úgymond amodora miatt állt fel, akkor annak már több hoga van így nyilatkozni, de valahogy ilyenekrõl még nem hallottam. AZ általam emlegetett díszpéldány esetét egy saját páciense mesélte. Szegény lányt alig tudták összefoltozni a kedves "doktor" úr mûve után, kétszer annyi ideig volt kórházban mint kellett volna.
Kikerics

Kikerics,
Szerintem arról, hogy kinek melyik doki jön be teljesen egyéni dolog. Én sem szeretem a 'negédes' embereket, bár úgye ez is viszonyítás kérdése, hogy kinek mit jelent a negédesség.. Alapvetõen ami szerintem elvárható a korrekt hozzáállás, az ügyemrõl/helyzetemrõl való tájékoztatás és némi empatikus hozzáállás, amibe az én fogalmaim szerint az igenis belefér, hogy normális EMBERI stílusba szóljanak hozzám, ne úgy mintha a kapcája lennék. Hangsúlyozom nem kell, hogy bájologjon velem vagy atyáskodó legyen a doki, csak legyen egyszerûen fogalmazva: normális.
Szerintem a szakmai hozzállás mellett ez is fontos tényezõ, mert nem elég idõben/gyorsan dönteni, de igenis szükséges, hogy a kismamát adott szituációban meg tudja nyugtatni, és ehhez már a szakmai hozzáértése mellett talán egy kis pszichológiai ismeretekre is szüksége van.
Az a baj, hogy néha a dokik kicsit tényleg úgy viselkednek mint az istenek (idézet dr. Kende Péter).
Margó
Margó

Kikerics,
Visszaolvasva a hozzászólásaidat akkor most ki is jár a Ruzsihoz??? Kicsit ellentmondásos vagy nem gondolod?Kép
Névtelen

Kikerics!

Én ugyan nem ítélkeztem senkirõl, csak általánosságokat írtam.
Névtelen

Kedves Névtelen!

Segítek jó?
Egy kedves ismerõsöm hozzá jár, és vele beszélgettem egyszer Ruzsiról, mert mondtam, hogy nekem szimpatikus, és hogy esetleg én is elmennék hozzá. Õ mesélte, hogy szakmailag is jó szerinte, mert tudja hogy a kórházból is többen járnak hozzá.
Így már világos?
Kikerics

Sziasztok!
Én most írok ide elõször.
A Margitban szültem én is,mindkét kisfiam Béres dokinál:
Nem emlékszem melyikõtök írta,de én is azt tapasztaltam,hogy õ olyan doki,akitõl mindig lehet kapni 1-2 kedves szót.A szobatársaim is "el voltak tõle ájulva",mert velük is nagyon kedves volt.

Kedves Kikerics!
Te is mondasz véleményt úgy egy dokiról,hogy ettõl vagy attól hallottál ezt-azt.Akkor más miért ne tehetné meg?
andri

Andrea!

Igen, csak éppen nem neveztem meg. Kicsit nagy különbség. Nem vettem a bátorságot, hogy valakit ilyennek-meg olyannak írjak le azok alapján, amit én hallottam róla. Nem irtam le, ha császározni kell, akkor kerüld el X.Y. dokit, mert az általa összevarrt sebek rendszeresen kinyílnak, mert ha "helyzet" van, akkor kissé bepánikol és azt sem tudja mihez kezdjen.
Kikerics

Nálam elég fontos, hogy un. babusgatós legyen az orvos. Mondhatom, rám fért szülés után! Pláne, hogy a családomtól ezt úgysem kaptam meg.
Lady Seymour

LÁNYOK AKIK MÉG EMLÉKEZTEK DORISRA:
TERHES!!!MOST DERÜLT KI 10 PERCE, HOGY AZ ELSÕ LOMBIKJA A KAÁLIBAN SIKERREL JÁRT!MINDENKIT PUSZIL? AKIKKKEL ANNO CHATELT!
Virág, a már megint megjött-bõl
virág

VirágKép
Köszönöm, hogy itt is megirtad az örömhireket!
Lányok akik még ismertetekKép
Végül 3 és fél éves küzdelem után terhes vagyok és a boldogságom leirhatatlanKép Persze még félek és nem merem beleélni magam de mégis úgy érzem ezúttal nem történhet semmi bajKép A lombikot a Kaáli Intézetben csinálták és minden jól ment eddig. Bevizesedtem ugyan ami azt jelenti, hogy én a külsõm alapján azonnal a 4.hónappal inditok és szétfeszül a hasam mert persze néhány nap alatt a bõröm és a szervezetem nehezen tudta követni a méreteim alakulását.Kép Ezért infúziókat kaptam, hogy apadjon a viz a hasamból de a lényeg, hogy ott van/vannak a babó/babók. A pontos számadatot még nem tudjuk mert 3-at ültettek vissza de csak 23.-án derül majd ki az UH-on hogy mennyinek sikerült megkapaszkodniaKép

Köszönöm mindenkinek aki gondolt rám és drukkolt NekemKép

Puszi: Doris
doris

Doris,
ez szuper! GratulálokKépKépKépKépKépKép!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Doris!KépKép

Remélem, még emlékszel rám! Nagyon-nagyon gratulálok, és nagyon kellemes, nyugodt babavárást kívánok Neked!

Rita
ritasol

Doris

Én csak olvastam a kálváriádat, de bíztam benne, egyszer ez a hír is el fog jönni Kép
Gratulálok KépKépKép

Toffifee
toffifee

Doris: én is szivböl gratulálok!!!!!!!!!! És nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Vajon hányan lesznek?KépKépKép

zsani
zsani

Drága ZuluKépRitasolKépToffifeeKépZsaniKép
Nagyon kedvesek vagytok és köszönöm szépen a jókiváncságokatKép
RitaKépMár hogy ne emlékeznék Rád! Ugye ezt csak viccnek szántad?Sajnos eddig nem volt netem mert tudod amikor kiderült, hogy lombikra kerül majd a sor akkor leépitettek a hir hallatán. Sikerült másik helyet találnom de ott nem volt internetem. Most hogy itthon vagyok és néhány héten belül külföldre költözünk majd természetes volt, hogy babanetre van szükségem mert nélkületek bizony elárvulnékKép Igy újra aktiv tagja leszek majd a társaságnakKép
ToffifeeKépZuluKép
De aranyosak vagytokKép Köszönöm igy ismeretlenül is, hogy ilyen kedvesen szóltatok hozzámKép Nagyon jól esett!
ZsaniKép
Bizony nagy az izgalom bennünk is, hogy vajon a 3 babácskából mennyi tapadt meg...Kép Meg aztán picit izgulok, nehogy megismétlõdjön a 10 évvel ezelötti vetélésem de most úgy érzem minden rendben leszKép Amint kiderül megirom majd a részleteketKép
Mindannyiotoknak kivánok hasonló boldogságotKép

doris

Doris, ez aztán a jó hir!!!!!! Kép Kép Kép Nagy-nagy gratula!! Kép Kép

Most olvasom, hogy külföldre költöztök, akkor ezek szerint nem Pálffy dr-nál fogsz szülni?
bogyeszka

Szia Doris!Kép
Mostanában én is ritkábban jutok nethez, de örülök, hogy most benéztem, mert ennél jobb hírt nem is kaphattam volna!!!KépKépKép Nagyon szorítottam Neked, pont csütörtökön kérdeztem a "ma megint megjött"-topicos lányoktól, hogy mit tudnak Rólad. Egyszer benéztem oda, így tudtam, hogy van, aki tartja Veled a kapcsolatot.
Hogyhogy olyan sokára lesz UH?Kép Ez a várakozás a legrosszabb, bár gondolom, ezt már ki lehet bírni!
Képzeld, közben nekünk is újra babánk lesz, most vagyunk a 18. héten.KépKépKép A nemét még nem tudjuk, mert szégyenlõs volt az UH-n, szerintem kislány lesz.Kép
Nagyon örülök, hogy jó híreket hoztál, és ha tudsz, gyere gyakran, és persze nagyon vigyázz Magatokra!
Sok puszi:
Viki
vikici

BogyeszkaKépVikiKép
Hát itt vagytok? De örülökKépKép
BogyeszkaKép
A helyzet az, hogy a Párom decemberben kapott egy olyan külföldi munkaajánlatot amit nem akart visszautasitani. Az elmúlt három évben két lehetõségrõl mondott le a baba-project miatt és ezúttal én is támogattam Õt maximálisan mert beláttam nem rendelheti alá az életét, lehetõségeit, szakmai elõrejutását annak, hogy "valamikor gyermekünk lesz...". Elfogadta a munkát, de akkor én még nem gondoltam, hogy ilyen hamar belevághatunk a lombikba. Januárban irásos szakmai javaslatot kaptunk P.-tól és februárban elkezdtük a lombikot aminek - hála az Égiek segitségének - meg is lett az eredményeKépKép Fogalmam sincs hogyan lesz tovább mert bár nagyon-nagyon optimistán vágtam neki a lombiknak mégis kalkuláltam a lehetõséggel, hogy elsõre nem sikerül... A lelkemet felkészitettem egy új élet kezdetére Svájcban. Nyelvtanulás, önálló élet, utazgatások, világjárás és persze a baba-project nyugodt körülmények között:KépKép Most, hogy sikerült a babuci/babucikKépKép persze teljesen be vagyok tojingolvaKépKépKép Pálffy még nem tud az örömhirrõl majd holnap hivom fel és kérek Tõle idõpontotKép És persze egyeztetem Vele, hogy miként tudjuk a vizsgálatokat összehozni no meg persze kizárólag Nála/Vele szeretnék szülni vagyis itthon szülökKépKép
Irj néhány sort MagatokrólKép Hogy vagytok?
VikiKép
Ez aztán az örömhir!!!!KépKép Szivbõl gratulálok a kis pocaklakónakKép Remélem minden rendben van VeletekKép Mivel március 23.-án történt a beültetés ezért négy héttel késõbb adtak a Kaáliba idõpontot az UH-ra hisz addigra már pontosan lehet majd látni,hogy hány petezsákocska van és hány szivecsk dobog. Ettõl függetlenül bizom benne, hogy P. majd korábbi idõpontot ad és hamarabb megtudhatjuk mégis mekkorára bõvül a családKépKép Nagyon izgulok, de õszintén szólva ez már nagyon örömteli és nyugodt várakozás amit most érzekKépKép Te is irj magatokról néhány szót részletesenKép

Köszönöm a gratulációkat és ha vannak valahol fotók Rólatok akkor szivesen megnézném õketKép

doris

Köszi szépen, most gyógyultunk ki a hányós-hasmenõs virusból. Drága szemünkfénye megfertõzte a két nagymamát és apáját, de anyját békén hagyta, mert akkor ki ápolna? Kép Egyébként irom a szakdolit, készülök az államvizsgára, úgyhogy nálunk most nincs babaproject 2, majd talán nyáron indul be. Kép

Mikor mennétek külföldre? Akkor Svájcból jössz majd haza szülni? Kép
bogyeszka

Doris,
en is emlkeszem RAd a "..ma megint megjottbol.."
Es szivbol gratulalok, azt gondolom, Te aztan nagyon megerdemelted mar a babat. KépKépKép
Nagyon kivancsi vagyok, hany babatok lesz. Ugye, megirod ide is? Kép

Nekem azota megszuletett Zsombi fiam, a profile-omban van rola egy kep. Legalabb ilyen jogyereke(ke)t kivanok Neked is! KépKépKépKép

Puszi,
Gombóc
gombóc

DorisKép
Micsoda "véletlen", hogy egyszerre lettél babás, és a férjed is akkor kapott állás-ajánlatot!Kép Legalább fogsz tudni pihenni, ha nem dolgozol kint. Szerintem számíts egy babára, aztán hátha nagy meglepi ér!
Képzeld, pénteken voltam UH-n a Margitban, és a büfében elõttem vásárolt egy pocakos nõ. Épp a büfés lánynak mesélte, hogy iker-terhességnek indult, de szerencsére (!) az egyik felszívódott. Kb. mintha kést forgattak volna a szívemben. Hogy mondhat valaki ilyet? Pesrze lehet, hogy csak én reagáltam túl az elõzmények miatt, de akkor, ott le tudtam volna ütni a nõt...Kép
Két babának örülnétek a legjobban? Három gondolom, már elég rizikós, de amennyit a Jóisten (meg a dokikKép) ad(nak), annyit vállal az ember. Bár a lombikos fórumon pont ez is téma volt, valaki kérdezte, hogy merje-e vállalni a hármas terhességet. Szerintem az élet a legtöbbször úgyis "elrendezi".
Mi jól vagyunk, Levike már 10 hónapos, lassan feláll, napról napra ügyesebb. Nagyon jó baba, nem szokott sírni, éjjel hagy aludni, mindig mosolyog - kell ennél több?KépKépKép
Bogyeszkához hasonlóan én is most fogok államvizsgázni, írom a szakdogám (vagy legalábbis írni kéne), úgyhogy nem unatkozom. És persze nagyon várjuk az új Pocaklakót...KépKépKép
Remélem, gyakran fogsz tudni jelentkezni, jó lenne hallani Rólatok!

Gombóc: nagyon tündéri a kisfiad, gratulálok Hozzá!

Sziasztok:
Viki
vikici

Doris

Én "ismerlek" Téged, de csak úgy, hogy a Margitban fogok szülni, és ezt a topic-ot végigolvastam. Már vártam, hogy valahol felbukkansz a jó hírrel, és íme...

Minden jót!
Toffifee
toffifee

Doris!
Engedd meg, hogy szívbõl gratuláljak és boldog 8,5 hónapot kívánjakKépKépKépKépKép JuhhhéKép

sasha

Kép
sasha

Jaj LányokKép
Ennyi kedves reagálásra mit is irhatnék?????Kép Teljesen meg vagyok hatódvaKép
BogyeszkaKép
Milyen ügyes a Manócskátok!!!!! MIndnkit kidöntött a családból de a Mamit meghagytaKépKép Gratulálok és persze jobbulást kivánok NektekKép A szakdolidhoz egy "szekérnyit" vagy még annál is többet kivánokKép A Párom márkint van. Elvileg az ünnepekre hazajön és 27.-én együtt megyünk visszaKép Akkortól lesz meg a lakás éa bútorok is addigra érnek majd kiKép
GombócKép
Szivbõl gratulálok ZsombihozKép Igazán nagyon ÉdesKép Sok-sok boldogságot kivánok NektekKép Igyekszem mostantól gyakrabban jönni és az biztos, hogy ha kint leszek akkor egész nap a neten lógok majd - persze amig meg nem szülök-KépKépKép Utána meg azért lógok majd itt, hogy a millió kérdésemre választ kapjak kezdõ szülõkéntKépMég fel sem tudom fogni, hogy szülõk vagyunkKépKép
VikiKép
Megértem, hogy a hallottaktól felfordult a gyomrod... Szivem szerint egy-két babának örülnék a legjobban, mert hármat nem mernénk bevállalni. Nagyon bizom benne, hogy a természet lerendezi ezt a dolgot.... Hétfõn talán már láthatok valamit az UH-onKép Levike már 10 hónapos!!!Kép Még szerencse, hogy csak Õ öregszikKépKépKép Sikeres szakdolgozat-irást kivánok Neked is és persze egy -két-három "szekérrel" a szerencsébõlKépKép Igyekszem gyakran jönni bár lesz néhány nap amig költözködünk, de amint bekötik a netet a lakásba itt leszek köztetekKépKép
ToffifeeKép
Nekem sajna nem volt még idõm visszaolvasni a topikot igy nem tudok Rólatok semmitKép Mikor szülsz majd és kinél? Boldog babavárást kivánok NektekKép
SashaKép
De jól esik, hogy Te is irtálKép Köszönöm szépen és én is sok Boldogságot kivánok NektekKép

doris

Szia DorisKép

Én ebbe a topic-ba nem írtam, mert eléggé elkeserítõ dolgokat olvastam, a Friss Kismamákba viszont rendszeresen írogatok. Remélem, hamarosan Te is fogsz oda írni!Kép

Infógyûjtés céljából olvastam ezt a topikot, mert Óbudán laktunk, a Margitba kezdtem járni gondozásra, õsszel elköltöztünk Újpestre, de már nem akartam orvost és kórházat váltani.
Ápr. 20-ra vagyok kiírva, már eléggé a célegyenesben vagyok (két hete egy ujjnyira nyitva voltam), és dr Mousa-nál fogok szülni (ha nem a mentõssel az Árpád hídon).

Köszi a jókívánságot Kép és én is minden jót kívánok Neked KépKép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Kérem szépen azokat a kismamákat akik rendszeresen járnak a
Margit Kórház terhes gondózójába,UH-ra,CTG-re,hogy írják le ezzel kapcsolatban a tapasztalataikat!
Én eddig kétszer jártam végig ezt az útat,természetesen a Margitban.De szeretném tudni,hogy most milyen a helyzet ezen az osztályon?
Érdekelne továbbá a szülészeti-csecsemõosztály jelenlegi állapota isKép
Lassan én is újra tapsztalni fogom,de azért jó lenne ha megosztanánk egymással a tapasztalatainkat!
Rendszeres olvasotok vagyok,jelenleg azt hiszem,hogy kb.3-4 hetes terhesnek mondhatom magam.Nekem ez a babuci lesz a 3.babámKép
Akkor köszönöm elõre is az infókat!

Kellemes du-ánt,és estét mindenkinek!
Rita.
rita01

ToffifeeKép
Húúúúúúúú de a végén járjátok márKépKépKépHÁt akkor jelen esetben nagyon gyors és könnyû, problémamentes szülést kivánok Nektek és persze drukkolokKép
RitaKép
Gratulálok a 3. aprócska pocaklakóhozKép Én még nem tudok Neked semmilyen infoval szolgálni mivel két hetes terhes vagyok (23.-án volt a lombik beültetésem). Ezért várjuk meg mig a tapasztalt kismamik ide tévednek és megirják a tényeketKép Nagyon boldog babavárást kivánokKép

doris

Doris!

Én is örülök ám Neked! Néha bekukkantok a megint megjöttbe Gittát elolvasni, hogy mi van vele, meg hátha felbukkansz végre.Kép Irni oda már nem merek, mert akárhányszor gratuláltam egy zebrás teszt miatt abból baj lettKép Nem mintha összefüggne a kettõ, de jobb nem kisérletezni, csöndben is lehet örülniKép Amint megláttam a neved, rögtön végigolvstam ám az egész topikot, hogy megtaláljam a legelsõ irástKép Úgy örülök!

Viki!
Megértem miit érezhettél, bár teljesen átérezni csak félig tudom! Én annyira szerettem volna ikereket, sõt még mindig szeretnék ikreket. Ha 4-en lennének akkor sem jutna eszembe elveni egyet sem, pedig az már durva, de ha jönni akarnak, akkor várnám õket szeretettel. Jól be lennék tojva az is biztosKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Doris
Köszi a jó kívánságokat Kép

Rita
Mire vagy kíváncsi?
Ha tudok, segítek, de én a Margitban elõször járom ezt az utat Kép, az elõzõ utamat vidéken jártam. Annyit látok, hogy most, 6 év után vagy ekkora változások voltak, vagy vidéken sokkal kismama-barátabb a gondozás, legalábbis ott, ahol én voltam.
Nem tudom, ezekre gondoltál-e, de én mindig úgy kaptam UH-ra idõpontot, hogy tömegnyomor volt, egy idõpontot több embernek is kiadtak. A vérvételeknél is sokan vannak, de az legalább halad, a CTG-n pedig eddig kétszer voltam a gondozóban, mindkétszer alig voltunk és nagyon gyorsan bekerültem. 3 CTG van, szerintem az egyébként is gyorsan halad. Ilyenekre gondoltál? Ha nem, akkor bocs, és írd meg, konkrétan mire vagy kíváncsi.
A szülõszoba fel van újítva, amennyit láttam belõle, az jól nézett ki. Az osztályokat nem láttam, de hamarosan teljesen friss infóval szolgálhatok Kép, majd írok.
Kinél fogsz szülni?

Toffifee
toffifee

Sziasztok!
Mostanában sajnos elég kevés idõm van, általában csak elolvasgatom a kedvenc topicjaimat, örülök, hogy mindenki növekszik/gömbölyödik/jól van, de írásra többnyire nem jut idõm. Ha elkészül a szakdogám, remélem, sokkal többet tudok jönni.
Nagyon örülök, hogy újra fellendült ez a topic, rendszeresen benéztem, de a vitába beszállni nem volt kedvem.
Sasha!Kép Szia itt is!
Talán majd most ikrek lesznek!Kép Hogy álltok a baba-project-tel?KépKépKép Azért 3-4 baba tényleg elég rizikós, és ha valaki sokévi próbálkozás után lombikkal lett terhes, és nem meri vállalni a rizikót, valahol az is érthetõ. De nyilván nehéz lesz meghoznia a döntést. Remélem, soha nem kerülök/kerülünk ilyen helyzetbe.Kép
Toffifee! Írhatnál ide is, most már egyre többen nézünk be ide, akik pocakosak vagyunk. Mi most vagyunk a 19. hétben, éppen most ismételték meg az AFP-met (kicsit alacsony lett), jövõ szerdán délre megyek UH-ra. Remélem, nem lesz semmi baj. Te kinél fogsz szülni?
Viki
vikici

Viki
Pocakosan már nem sokáig irkálhatok Kép de azért majd még jövök.
Feljebb írtam, hogy én is csak olvasgattam a topikot, nekem sem volt kedvem a vitákba belefolyni. Persze, volt véleményem, de amiket eddig én tapasztaltam, mind olyan volt, mintha nem ugyanarról a helyrõl lenne szó. Így most bízok abban, hogy továbbra is megmarad a jó benyomás és Nektek is arról számolhatok majd be Kép
Én dr Mousánál fogok szülni, ha beérünk a kórházba. És Te kinél?
Szorítok Neked, ne legyen semmi baj - ne is gondolj ilyenekre, csak arra, hogy minden o.k.!

Minden jót Kép
Toffifee
toffifee

Sziasztok!
Szia RitaKép! Én most a 29. hétben vagyok, és az elsõ fiam is a Mkh-ban született. Szorgalmasan járok a tg-ba, és szerintem nagyon kedvesek mindig.

Vérvétel: a második cukorterhelésesnél már meg lehet inni otthon a lét (böe), csak másfél óra múlva legyél bennt.

Hát az UH tényleg lehetne gyorsabb... Általában legalább 1/2 órát várni kell, de vártam már kettõt is... Volt, hogy beadtam a kiskönyvem, majd kiszaladtam a Praktikerbe egy óráraKép. Így gyorsan elszaladt az idõ.

A szülészetrõl annyit tudok, hogy most már minden szobában modern szülõágy van (na nem mindegyik amcsi, de azért állítható meg ilyenek).
Vettek továbbá egy gurulós babafürdetõ-mérõ szerkezetet, amit oda tolnak ahol éppen szülés van, így nem viszik el a kisbabát az orrunk elõl, amíg méregetik-fürdetik. Szerintem ez nagyon jó!

A szobákról semmit nem tudok, de engem is érdekelne hogy mi a helyzet. Csecsemõs-ügyben meg csak sejtem, hogy nem sok változott...Kép

ToffifeeKép! Mit értessz azon, hogy kismama-barátabb a gondozás? Azt hogy gyorsabb? Vagy valami mást?

Viki, SashaKép! Teljesen egyetértek. Én is megtartanám az összes picikét!!!!! Amúgy is nagyon szeretnék ikreket, mindig is vágytam rá. Ha lombikozni kéne értük hogy egyáltalán legyenek, akkor meg pláne!!!!!

Üdv mindenkinek!
mikoo

Nem jön valaki most pénteken de. a tg-ba? Vagy UH-ra?????????
mikoo

Sziasztok!

Toffifee!Kép
Nagyjából ilyen dolgokra vagyok kiváncsi amiket te is leírtál,legalább lesz némi viszonyítási alapom,ha most majd újra belelendülök ezekbe a dolgokbaKép
Azzal kezdeném,hogy semmilyen rossz tapasztalatom nem volt soha egyetlen nõvérkével sem,olyan elõfordult,hogy pont egy olyan nõvér vette le tõlem a vért,akinek aznap rossznapja lehetett,mert ezt észre lehetett venni rajta.Nem bántott meg,meg semmi ilyesmi,de olyan faarccal,és közömbösen tett vett körülöttem.Ez persze mindenkivel elõfordulhat,emiatt nem kértem panaszkönyvetKép
Viszont a vérvételekre sokat kellett várnom,vagy csak épp a dokimra,aki pont akkor rendelt,és ha találkozni akartam vele,muszáj volt megvárnom,amíg befejez egy császárt,vagy levezeti a szülést,amiért felhívták a szülészetre.
Ezek persze normális dolgok,de akkor ott azokban a percekben nehéz ezt tolerálni.
A CTG-n szerencsére én is gyorsan túlestem,ezzel a "szervezéssel"semmi gondom nem volt.
Az UH-kon én is mindig órákat vártam,és magamba dühöngtem,hogy mért azt hívják be elõbb aki késõbb jött nálam,míg ki nem derült,hogy õk elõbbi idõpontot kaptak,vagy pont azt amit én is.
Szóval érdekelne,hogy most mennyi idõt kell eltölteni a terhes gondozáson,vagy az UH-n?
A szülészet már 99'ben is szépen fel volt újjítva,azal semmi gondom nem volt.
A csecsemõs osztályról rengeteg negatív élmény ért,ezeket már eccer leírtam ide.
Pontosan még nem tudom,hogy kinél fogok szülni,mert nem voltam még orvosnál.De a Dr.Raft Miklóst fogom felkeresni,vele eddig jók voltak a tapasztalataimKép
Aztán ha õ vmiért nem tud válallni,kezdhetek dokinézõbe menni.
Amúgy 100%os császár vár rám,eddig kettõn átestem,mit nekem egy harmadik?Kép
Legalábbis nem hiszem,hogy engednének 2 császár után hüvelyi szülést,én meg most már elsem tudom képzelni,hogy hüvelyi szülésem legyen.

Bocsi ha hosszúra sikeredtemKép
Azért ha vannak új tapasztalatok szívesen olvasom azokat is!
Rita.
rita01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?