Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi:alul a bal kettes jött ki és a jobb kettes van készülőben!!!!
Én bírom a meleget vagyis nem vagyok rosszul tőle, de nem szeretem :? , inkább a 24-25 fokot, nekem az is bőven elég.
Én inkább a tavaszra és az őszre szavazok, nem bírom se a nagyon meleget se a nagyon hideget!!!! :roll:

Szerintem nincs gond azzal, hogy még nem megy a kiscsaj, lusta még biztos :lol: , majd rájön, hogy úgy gyorsabban elér mindent aztán rohanhatsz TE is!!!!!
Zsombi már elég magabiztos, 1 lépcsőre le meg fel már simán megy(nem ereszkedik 4 kézkábra), ma a lépcsőn kapaszkodva lefele is ment egyedül, igaz ez csak pár fok volt, mert amúgy a hosszú lépcsőn ha fogom a kezét akkor egyik fokról a másikra bukdácsol nem LÉPEGET!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Julcsi,
van már 12 fog teljesen kint,2 szemfog félig.Az alsókra meg mostanában számítok!Mikor indultok?És hova utaztok és meddig?

3 órát aludt a drága! :shock: Most kelt fel és nincs nagy formában! :(

Márti,
gratula Zsombinak az új fogacskához!
timiban

Julcsi: már én is gondoltam rá, hogy szivat, mert csak is akkor hajlandó járni, amikor neki kedve van. :D
Fogügyben összebeszélt az Ada fiaival, nekik is ugyan így jöttek a fogaik. Ha felébred, megpróbálom lefényképezni.

Ha kell laptop, szóljál a Ferkó tud olcsón, igaz használtat. :wink:

Szandi már több mint 2 órája alszik, remélem, ezzel kihúzza estig. Most nagyon kíváncsi vagyok, mert lehet, hogy a sok nappali alvástól nem alszik éjjel mélyen.

Nektek mennyit alszanak a manók nappal?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:nálunk a Zsombi fél órától a 2 és félig szokta cifrázni a nappali alvásidejét, nagy ritkán 3 de az csak ünnepnapokon van!!!!!! :lol: Másfél-2 óra a standard!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Csajok!

Szeretnék elköszönni, holnap indulunk a Balcsira. Frankó, mert jó rossz idő lesz, de még reménykedem, hogy legalább egész napos eső nem lesz.

Vigyázzatok Magatokra és a kis manókra!

Puszi/Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edit,
kellemes nyaralást!Azt hallottam,hogy hétvégére megint jó idő lesz!Igaz nem tudom,hogy meddig maradtok!
Tényleg hova is mentek pontosan?
timiban

Sziasztok!

Látom, hogy a hétvégén nem volt valami aktív a csapat, de hát ilyen időben érthető is, hogy nem a gépek előtt gubbasztotok.
Mi jól éreztük magunkat Baracson. Samu ugyan nem aludt olyan jól, mint szokott, elég sokszor ébredt éjjelente, de borzasztóan duzzadnak az őrlőfogai - arra fogom a dolgot.

Márti, olvasom, nálatok is fogzási hullám van, ezek szerint mégsem a keze fájhatott Zsombinak.
Mi csütörtökön lépünk a Balcsira. Milyen érdekes, hogy a topikból milyen sokan a Balatont vesszük célba :) Nekem volt néhány év, amikor kimaradt nyaranta a balatonozás, de gyerekkoromban szintén minden nyáron arra jártunk.
Most kicsit abbahagyom - munka, telefon, ilyesmi, még jövök..

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Edit:kellemes pihenést nektek, érezzétek nagyon jól magatokat!!!! 8)

Évi:nektek is kellemes lazulást, biztosan jó lesz!!!! :wink:

Beszéltem a Barbival, jól vannak, most meleg van nagyon, de már péntektől jó idő volt, addig meg a gumicsizmában nyomult a szépszemű!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74

Timi!

Lellére megyünk.
Mire megjön a jó idő, mi már jövünk haza. Bepakoltam a ruhákat és rájöttem, hogy utánfutó kellene. Tele minden bőrönd, emiatt a rohadt lehülés miatt egy csomó meleg ruhát és zárt cipőt pakoltam.

Márti!

Köszi! Vigyázz a pocaklakóra! Anyósék megszokták már a gondolatot?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Bocsi, a képeken látszik, hogy mosogatógépen még rajta a neylon. Ennek oka, hogy az asztalos még adós a takarólécek újrapácolásával, addig meg védeném a mester úrtól a gépet. Remélem, egyszer csak ideér.

KépKép

KépKép
edit74

Edit:nem tudom, hogy megszokták e a gondolatot, mindenesetre nem olyan figyelmes velem, mint az előző terhességeimnél :roll: .....gondolom nem tette túl magát rajta, de sebaj, nem neki szülöm a kistesót!!!!! :wink: :lol:
De hétvégére már jó időt mondanak, akkor jöttök haza??????
Legalább kicsit kikapcsolódtok, Laci sem rohan majd sehova, remélem én is, hogy nem lesz egész napos zuhé!!!!Majd szorítunk és jóidő felhőket küldünk nektek!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

És látom, hogy éhezteted a kiscsajt:az egész tányérra lecsapott!!!!! :wink: Az étvágyával gondolom még most sincs gond!!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti!

Szombaton jövünk, de lehet, hogy megtoldható egy nappal. Én is bízom az időben, barátokkal megyünk, a gyerekeknek legalább társaság lesz.

Az étvággyal nincs gond. A palacsinta evés már reggeli után volt. Én nem tudom,hogy van ez, de bármikor képes enni, függetlenül a jóllakottságtól.

Anyóssal ne törődj, hidd el, majd megbékél. ,

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edit:kicsi fiam is bármikor képes enni, kaja után nem sokkal is. :lol:

Csináltam a gyerkőknek egy kis somlói szerű dolgot, ízlett nekik.Bezzeg az enyimeknek nem :shock: , nem igazán szeretik az ilyen édes dolgokat, bezzeg a csokit :lol: !!!!
De tök jó volt sütöttem a piskótát, a Dóró a nagyobbik lány segített mosogatni, a többiek meg játszottak addig(körbe körbe rohangáltak a lakásban :shock: 8) :P , még szerencse, hogy családi ház :wink: ) szóval egy szavam sem lehet!!!!Egy félére tudtam koncentrálni!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Csak füstjelet küldök, mert nem sok időm van. Anyós elvitte mindkét gyereket, úgyhogy én most nagytakarítok. Holnap estig legalább a legfontosabbakat szeretném befejezni. Azért még benézek, ha máskor nem, hát később. :roll: Éjjel. :)
Próbáltam egy kicsit visszaolvasni, de még nagyon az elején vagyok.

Márti, ide is be akartam másolni tegnap a szöveget, mert nekem nagyon tetszett, de valahogy elmaradt végül. Azért most megteszem.

Timi, remélem, hoyg nem a fülével van a gond Hannának. :)

Csak ennyit olvastam vissza... :oops: :oops: :oops:

És ez a szöveg...

Szülõszemmel-gyerekszívvel

A gyermek intelmei szüleihez

Ne kényeztess el! Tudom jól, hogy nincs mindenre szükségem, amit kérek, csupán kipróbálom, hogy mit csikarhatok ki Tõled.
Légy velem határozott. Ez azért fontos nekem, mert ezáltal érzem magam biztonságban.
Ne engedd, hogy rossz szokásokat vegyek fel. Te vagy az egyetlen, aki ezekre még idejekorán figyelmeztethet.
Ne viselkedj úgy velem, mintha fiatalabb lennék, mint amilyen valójában vagyok. Ezzel csak azt éred el, hogy ostoba módon "nagy"-ként próbálok viselkedni.
Ne javíts ki mások elõtt. Sokkal többet érsz el, ha kettesben, csendesen megmagyarázod, hogy miben hibáztam.
Ne tégy úgy, mintha a hibáim bûnök lennének. A kettõ összekeverése megzavarja bennem az érfékek megtanulását.
Ne védj meg cselekedeteim következményeitõl! Néha szükségem van arra, hogy - fájdalmak árán - magam tapasztaljam a következményeket.
Ne vedd rossz néven, ha azt mondom: "nem szeretlek". Legtöbbször nem Te vagy az, akit nem szeretek, hanem azt a hatalmat, ami megakadályoz, hogy kedvem szerint cselekedjek.
Ne törõdj sokat egészségi panaszaimmal. Néha csak azt szeretném elérni, hogy figyeljenek rám.
Ne korholj állandóan! Ha folyton zsörtölõdsz, csak úgy tudok védekezni, hogy siketnek tettetem magam.
Ne felejtsd el, hogy nem tudom mindig pontosan kifejezni magam. Ezért tûnik úgy néha, mintha nem lennék "becsületes".
Ne rázz le, ha kérdésekkel fordulok Hozzád. Ha nem válaszolsz, egy idõ után azt veszed majd észre, hogy abbahagyom a kérdezést, és máshol keresek választ a kérdéseidre.
Légy következetes. Ha nem vagy az, zavartnak érzem magam, és nem tudok többé bízni Benned.
Ne mondd nekem, hogy a félelmeim butaságok. Nagyon is valóságosak ezek a félelmek és csak úgy tudsz segíteni nekem, ha megpróbálsz megérteni.
Sose tégy úgy, mintha tökéletes és tévedhetetlen lennél. Túlságosan nagy lesz a csalódásom, mikor rájövök, hogy egyik sem vagy.
Ne gondold, hogy elveszíted a tekintélyed, ha bocsánatot kérsz tõlem. Becsületes bocsánatkérés meleg érzéseket ébreszt bennem irántad.
Ne felejtsd el, hogy szeretek kísérletezni. Kérlek, nyugodj bele a próbálkozásaimba, nem tudok meglenni ezek nélkül.
Ne felejtsd el, hogy milyen gyorsan felnövök. Biztos nehéz Neked velem lépést tartani, de kérlek, legalább próbáld meg.
Ne felejtsd el, hogy nem tudok létezni szeretet és megértés nélküled, talán nem is kell ezt Neked hangoztatnom. Vagy mégis?
Kérlek, tartsd magad jó kondícióban és légy egészséges. SZÜKSÉGEM VAN RÁD!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith drága:azért mértékkel a házimunkával, ne vidd túlzásba!!!!!!Gondolj Mütyürkére is!!!!! :lol:

Gyerekek kidőltek: a kicsik így én is megyek elteszem magam holnapra, remélem akkor később kelünk!!!!! 8) Bár a 9 óra soknak tűnik, keresztfiam ma addig aludt :shock: :shock: :shock: , én a 7 órával is beérném!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok, újra itt!

Edith, nem is írtam, pedig annyira tetszett: Kriszta esete a tápszerrel+seprűvel nagyon édes. Borzasztóan ügyes lánykád van!

Edit (bár ezt nem mostanában fogod olvasni), Virág is nagyon cserfes, bájos csajszi! A két copfos fotó az aktuális kedvencem!

Márti, az hogy a harmadik terhességnél nem annyira figyelmesek veled a környezetedben élők, lehet, hogy "normális"... A barátnőm mesélte (ő is kb két év korkülönbséggel szülte a gyerkőceit), hogy a harmadik babájánál már mindenki úgy reagált, hogy már úgyis mindent tud, meg úgysem lesz semmi gond (mert a terhességei alatt korábban sem volt), és a család már a kiscsaj szülinapját sem tudja annyira fejből mint az első vagy akár a második gyerekét. Ez egyébként őt is bántja...

Julcsi, tényleg, ti merre veszitek az irányt?
Lépek, valami filmet hozott haza Balázs, úgyhogy mozizás lesz.
Üdv:

erpé

Na, mondtam, hogy jövök, mégha későn is. :) :D

Elolvastam amiket írtatok...

Julcsi, én is pont ezt írtam más szavakkal, hoyg szinte minden káros lehet, de mértékkel fogyasztva bármi elmegy. Krisztával terhesen szó szerint vedeltem a tejet, pedig addig ittam, de nem ki tudja milyen élvezettel. És most is szívesen iszom, bár nem olyan mennyiségben, mint Krisztával.

Most jut eszembe, hogy Andi is kérdezett valamit a tejjel kapcsolatban, de már nem tudom, mit, és az a túloldalon van. Na, kicsit később...

Márti, akkor mi nagyon találunk meleg szempontjából. Az örökös nyárelővel megelgednék nagyon is. Na, jó, azért néhány napot szánkóznék is, meg sétálnék esőben! :wink:
Amúgy, persze, hoyg nem erőúltetem meg magam, ma a húgom segített szőnyeget porolni és letörült nekem mindent, ami magasan van (szekrény teteje, függönytartó).
Gratulálok a fogacskákhoz! :)

Timi, akkor ti is pont úgy álltok fogacskaügyben, mint mi: 12 kint, két szemfog félig és a másik kettő útban. Éjszaka seznved Kriszta is a harmadikkal, de már hátha nincs messze, nagyon duzzadt. :roll:

Márti, nincs itt Barbi, hogy belekotyogjon... de ezt a 4kézkábot én sem hagyhattam ki! :lol: :lol: :lol: :P :P :D :D :D :wink: :wink:

Edit, érezzétek jól magatokat, és kívánom, hoyg ne legyen igaz, amit a meteoromókusok :? jeleztek az elkövetkező napokra. :) Virág továbbra is huncut kis csibész! :)

Zsuzsi, Kriszta általában másfél óránál kevesebbet nem alszik, talán csak akkor, ha nem a megszokott környezetében van, vagy valami felébreszti. Amúgy neki is a másfél-2,5 óra az átlag, de van, hoyg 3-at vagy egészen ritkán picivel többet is lehúz. Éjjel alszik, persze, ha nem bántja valami. Tegnap este 11-kor magához tért (9-kor feküdt), állandóan engem követelt, 12 volt, mire elaludt, látszott, hoyg a foga (is) fáj, de aztán 3/4 7 -ig meg sem mukkant. Rég nem aludtam egyfolytában 6 órát. Igazán jólesett. :)

Ja, Edit, még azt akartam mondani, hogy Svájcban dolgoztam egy magyarországi lánnyal, aki akkoriban még Lellén lakott. Most Bogláron vannak a szülei, ő viszont többnyire Pesten. NAgyon jó barátnők lettünk, Kriszta utána kapta a Viola nevet is. :)

Mindenkinek: hát igen, nagy segítség a lányom már mostantól, ma is nagyon akarta seperni az ebéd utáni morzsát, még sírt is, amikor anyósom nem engedte. :P Ja, ma anyósom vett neki egy aranyos kis ruhát, hát olyan édes volt benne, amint totyogott! Kis babos is, kockás is, pici masni is rajta, anyósom félórát vasalta. :lol: Épp gondoltam, hoyg én azt úgy meg sem tudnám vasaLNI. :oops:

NA, kb. ennyi voltam, ha valaki kimaradt, ne haragudjon. :oops: :oops: :oops:

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, Andi, a kérdésed a tej-tápszerrel kapcsolatban.
Én soktól hallottam sokfélét. Itt teával volt szokás régebb vegyíteni a tehéntejet, de ezt nem tehetem, hisz még így sem annyira laktató (és pfujj, milyen íze lehet annak? :shock: ). Tápszerrel nem próbáltam vegyíteni, ez eszembe sem jutott :oops: , de Kriszta elfogadta, és szívesen issza. A székletével sem okozott problémákat, úgyhogy remélem, ezentúl sem lesz. Én úgy váltakoztattam a tápszerrel eleinte, hoyg egyik étkezéskor tej, másiknál tápszer.

A másik topikunkban is szó volt a tejről, és az egyik anyuka írta, hoyg a kislány dokija azt mondta, hoyg a 3-as tápszerek és a rendes tej között tulajdonképpen már szinte nincs is különbség. Aztán, hoyg így van vagy nem, én nem tudom. Azért valamivel sűrűbb, ezért táplálóbb, talán ez mégiscsak különbség.

Na, most már mentem. Legyetek jók, és holnap is írjatok sokat!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó estét!

Nálunk most szakadt le az ég. Az egész napos hőség után nagyon jól esik egy kis hüsi.

Edit: már biztos nem olvasod, de jó utat nektek. Érezzétek jól magatokat.
A képek fantasztikusak, Virág valami gyönyörűség.

Tejjel kapcsolatban: nekem eszembe se jutott, hogy azt is fokozatosan kellene bevezetni. :oops: Bár a Szandi nem is fogadja el. Egyszer kétszer próbáltam, amikor nem itta a tápszert, kakaóval, de úgy kiköpte, hogy csak na.
Mondjuk én se szeretem, már az idejét se tudom, mikor ittam utoljára, talán még a szoptatás alatt.

Márti: majd ha már nagy lesz a pocid, biztos jobban fogja érdekelni anyósékat Mini manó.
Én sokszor a sajátomat is elfelejtettem, annyira természetes volt.

Most hogy írtátok mennyit alszanak a manók, rájöttem a Szandi sokat alszik, napközben átlag 5-6 órát. Kíváncsi leszek mi lesz éjjel, mert ma nem hagytam aludni délután, pedig nagyon álmos volt.

Még egy kérdés: a Szandinak csúnya piros a szeme, még a múlt héten belekapott, kaptunk szemcseppet, de nem nagyon javul, mert folyton dörzsöli.
Tegnap elkezdtem kamillával törölgetni és tele lett az arca vörös foltokkal. Lehet valaki a kamillára allergiás? :shock:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:szerintem lehet rá allergiás, eddig még nem használtad neki?????Mivel gyógynövény és azt nem bírja mindenki.

Edith:köszikösziköszi :lol:
Mostanában én is úgy kiállnék az esőbe( de most csak nem tehetem, nem egyedül vagyok :lol: ), mondjuk nem sűrűn csináltam ilyet, de egyszer a Rolanddal kimentünk ide mikor szakadt alá az ég és csudajó volt, imádom az eső illatát, meg utána a felfrissült levegőt.

Évi:igen ez nekem is furcsa, hogy akkor az előző terhességeknél miért volt másképp???? :shock: :shock: Nekem ez érthetetlen. :shock:
Majd ha már gurulok talán feltűnik neki!!!Ha meg nem az sem baj, nekem sem volt gondom eddig, Zsombival is jól elvoltam végig, remélem a kistesó nem lesz akkora!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Zsuzsi:megvilágosodtam és rákerestem, ezt találtam:

Bár régebben szembetegségekre, sűrű szűrőn átszűrve, mind gyulladásgátló borogatásként, mind lemosószerként használták, a kamilla allergiát – és így önmagában is kötőhártya-gyulladást – okozhat, ezért ma már ilyen módon ritkábban alkalmazzák, sőt ellenjavallt.

meg ezt:

Vigyázat: a kamilla a fészkesvirágzatúak családjába tartozik, aki allergiás, például a parlagfűre, annál a kamilla is allergiás tüneteket okozhat.

meg ezt is:
Alkalmazása biztonságos, de a növény szeszkviterpén-lakton vegyületeire érzékeny egyéneknél egyes esetekben allergiás reakciók (bőrgyulladások) fordulhatnak elő a kamilla illóolajat tartalmazó készítmények alkalmazásakor.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jó reggelt!

Zsuzsi,
Márti már pontosan megválaszolta a kérdésed!Sajnos okozhat allergiát a kamilla!Ha tényleg alíg javult a szemcseppre,akkor érdemes lenne visszavinni a dokihoz és megmutatni.Szemészhez vitted,vagy a gyerekorvoshoz?lehet,hogy rossz a szemcsepp,vagy több idő kell,hogy felszívódjon a bevérzés.(ez általában hosszabb folyamat)

Márti,
elhiszem,hogy rosszul esik anyóskádék reagálása.Számomra is érthetetlen,hogy a többedik terhességet már nem kiséri akkora odafigyelés a családtagok részéről,de ez sajnos a legtöbb helyen így van.ahogy Évi is írta.Fő,hogy Roland épp úgy várja a kis manót,mint ahogy Szonit és Zsombit annak idején! :wink: De szerintem is jobban fognak majd figyelni rád,ha gömbölyödni kezd a pocakod! :wink:

Az éjszakánk jól telt.Talán mégse a füle a ludas!Holnap azért megmutatom a dokinak,hisz egy kontroll sosem árt!

Tényleg nagyon hideg lett mára!Eső,szél,fújjjjj!Jobban örülnék vmi köztes időjárásnak.Tegnap még kánikula,ma meg ősz! :shock:

Edit,
jók a képek!Virág nagyon aranyos ahogy palacsintázik!Sajnálom,hogy ilyen időtök van.De csütörtöktől melegszik majd!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Edit, habár ezt már nem olvasod, de jó nyaralást, kikapcsolódást. Remélem arrafelé más időzóna lesz hőmérséletileg és szép időtök lesz.

Este itt is brutál idő volt. Akkorákat csattogtak a villámok, még néha én is betojtam. Dorka is csak mellettem aludt vissza.

Márti, Edith, akinek nem gond és szívesen teszi (na Márti itt kihúzva... 8) :lol: ) rakjon fel képet magáról és a LEGkissebbjéről. Azért remélem Mártikám te is le fogod küzdeni minél hamarabb a "nem rakok fel képet magamról" dolgot és láthatunk itt is pocakosan. Mert oké én tuti látlak de az más. :lol:

Na már megint nemtom mit akartam még. Olyan szétszórt vagyok. Csütin utazunk és már be szeretnék csomagolni. Komlóskára megyünk az egy falucska a hegyek közti völgyben. Tuti kikapcsolódás mert térerő sincs, csak ha a kert legtetejébe (ami már az egyik hegy teteje, merthogy szép nagy kert) felmászunk. Kíváncsi vagyok a csajokra. Az tuti, hogy reggel kicsapom őket a szabadba és csak este vadászom össze őket. Néha meg a kezükbe adok némi kaját. Húú, azért már várom. Kis kikapcsolódás a 7köznapokból. És a házassági évfordulónk is ott lesz. Majd csinálunk ünnepi grillezést. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

Julcsi:nekem a babás pocimmal sosem volt gondom, mindíg büszke voltam rá, csak még most nem is látszik, meg még annyira nem is esztétikus(össze vissza kivan nyúlva a hasbőröm :oops: 8) ) ha már tényleg a baba domborodik benne ígérem teszek róla képet!!!!! :wink: Persze csak ruhástul, nem sokkollka titeket a pucér pocakom látványával!!!!! :mrgreen: Már lassan amőbázni lehet rajta, annyi csík díszíti!!!! :oops: :roll: :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Márti: köszönöm, hogy utána néztél a kamillának, most már biztos, hogy attól lett vörös az arca.
Mikor kelt a gyerek sereg?

Timi: jó a szemcsepp, csak eddig folyton dörzsölte a szemét, ami koszos kézzel azért nem olyan jó. A szüleimnél még a homokot is sikerült beledörzsölni.
De ha nem javul, holnap elviszem szemészetre.

Julcsi: nagyon jól hangzik, hogy ilyen kis nyugis helyre mentek pihenni. Tavaly is itt voltatok? Fotóz jó sokat, kíváncsi vagyok a csajok mit szólnak a sok zöldhöz.

Egyetértek, a kismamiktól pocis képeket kérünk!!

Én ma alig tudtam felkelni, ilyen borús időben legszívesebben egész nap aludnék.
Amíg nem volt a Szandi nem is hittem, hogy ilyen kevés alvással kibírom napokig.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Na, sziasztok!

Épp egy kényszerpihenő végén vagyok, ugyanis meglátogatott a szomszédom testvére, hoyg egy termékkatalógust mutasson be. :roll: És természetesen, még sosem volt nálunk, és a jól felfordított lakást találta. :roll: NA nem mintha nagyon zavartattam volna magam, :P de azért mégiscsak utálom néha ezt a Murphy bácsit! :twisted:
Ha meg már pihentem, gondoltam, belesek ide is, lássam, miket írtatok. Igyekezzetek az írással! :wink: :wink: :wink:

Julcsi, Zsuzsi, én már mutattam pocakosképet, az a 13 hetes volt. Azóta igaz, eltelt kerek 3 hét (ma vagyok pont 16), de azóta újabb nem készült. Majd, ha teljesen rendbeteszem a lakást, akkor majd csinálok újra. Egyelőre én is felöltözöttet. Bár szerencsére, engem Krisztával elkerültek a csíkok, de ki tudja, most is ilyen szerencsés leszek!?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Reggel a Szandi fél 9-kor kelt, megetettem és önző módon visszaraktam, hátha tudunk még aludni egy kicsit. :oops:
Persze nekem nem sikerült, de a Szandi azóta is alszik. Ennyit arról, hogy nem hagyom sokat aludni napközbe. :roll:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Most, hogy végre rászántam magam tegnap az írásra, nem megy a netem. Vagy ha igen, akkor meg olyan lassú, hogy nem tudom kivárni. :evil: :evil: :evil:

Na mindegy, azért megpróbálok írni kicsit, ha a manók is úgy akarják. Már úgyis elvasaltam mindent, kész a leves, és kel a lángostésztám.

Elég rossz idő van, azért remélem a nyaralóknak nem szegi kedvét, és lassan azért javul is talán. Én is várom, mert nem is tudom, hogy mit fogunk csinálni délután a lakásban, nagyon megszokták már a gyerekek, hogy folyton kint vagyuk. A délelőttöt megúsztam, csak egyszer érkezett Marci a sapkájával, de akkor könnyen el tudtam terelni a figyelmét. :?

Látom tényleg szinte mindenki a Balcsit célozza meg. Én meg jól lecsapok mindenkire, aki errefelé veszi az irányt. :oops: Kicsit sem érzem hülyén magam.

Edith!
Hogy megy az idő... nemsokára félidős leszel. De jó, de jó!!!

Virág képek szuperek, bár ezt Edit ma már tuti nem olvassa, na nem baj, majd ha hazaérnek. Nagyot nőtt ő is.

Márti!
Na, milyen a sok gyerkőccel? Gondolom élvezed, mindig olyan szeretettel beszélsz róluk!

Timi!
Akkor remélhetőleg tényleg nem a füle lesz Hannának. Majd írj holnap, hogy mi volt a dokinál. Tubust mikor veszik ki?

Julcsi!
Nektek előre is jó nyaralást kívánok (nem tudom, hogy tudok-e még jönni addig, ha ilyen frankó a netem :?). Jól hangzik a terv az időtöltéssel kapcsolatban, jó pihit nektek. Na meg nagyon boldog házassági évfordulót, akkor úgysem leszel, amikor köszönthetnénk.

Kép

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsi:Zsombi háromnegyed 7kor kelt, így a nagyok is :lol: , Szonó meg fél 8 -ig szunyált!!!!De Zsombi fáradt maradt, mert már most fél 12-kor kidőlt!!!!! :shock: :P
Megint sokszor ébredt a Szandi????? :roll:

Zsandi:én szeretem, hogy ilyen sokan vagyunk. :mrgreen:
Bár most ugye mi is itt bent malmozunk, de ha eláll az eső elmegyünk a MOM-ba kell 1-2 dolgot venni!!!!
Zsombi is hozta a szandiját, aztán kimentünk és megmutattam neki, hogy esik az eső, ezzel elintéztük. 8)

Na Rolandék is megjárták tegnap, egy kukatűzhöz kellett kimenniük a Normafához, egy pasi mondta, hogy megmutatja nekik 5 km-et gyalogoltak :shock: , mire odaértek elaludt a tűz magától 8) , aztán nem akartak ugyanennnyit visszamenni, így a mésik irányba mentek az csak 1.5 km volt, szóltak a sofőrnek, hogy menjen oda, de ő nem tudta hol vannak így busszal mentek vissza a laktanyába!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A bakancs jól feltörte a lábát a nagy kirándulásba , így most nagyon szenved szegénykém!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ebédeltünk, mindenki evett, én utoljára ettem a paradicsomlevest -azt iiiiiiiiiiiiiiiiiimádom, de mindenki- jött a lánykám kunyizni és nagyon jó érzés volt, hogy a legkisebb és a legnagyobb csemetémmel is együtt eszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kicsi fiam csak azért nem jött kéregetni, mert még mindíg alszik!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Tegnap megint nem tudtam jönni,mert Lajos egyfolytában a gépemet buzizza.Egyik op.rendszer fel-a másik le,adatokat,programokat menteget-persze a több 100 képeink majdnem elvesztek az éterben :twisted: ,olyan mérges voltam mikor ez kiderült, megfenyegettem, hogy ha nem ássa elő valahonnan én még a baltát is beleverem a gépébe :roll: .Na ez hatott,mert vissza rakta a régebbi op.rendszert és ott megtalálta.

Gergőnek is állandóan mehetnékje van,ahogy nyilik az előszoba ajtó ő már ott van és slisszol is kifelé.Hozza a szandiját és mutogat,vagy a nappaliba felmászik a kanapéra bámul ki az ablakon és magyaráz kinai nyelven.

Julcsi,nálunk már lassan mindenki sz.gép függő :oops: ,ezért is kaptam karácsonyra a laptopot.Nálunk már a lányom is rendszeresen gépezik,de mi ezt nem bánjuk,mert nem csak játékra használja.Szerintem a jövő a számítógépé,és az ő korosztálya még nagyon fogékony minden újra-főleg ami érdekli-szerintem ezért is oktatnak már nagyon sok helyen alsó tagozatban is.Vannak dolgok,amiket már jobban ért mint az apja :lol: .
A gép amit vettünk nem volt egy örülten drága,a legolcsobbat vettük sulinetre, kamatmentes hitelre.Igy 8 hónapig havi 18.ezret fizetünk,de már 60-at vissza is kaptunk belőle.
Remélem ,mire indultok csütörtökön addigra már megjön a jó idő is,és tényleg kiteheted a lányokat a placcra :lol: .

Zsuzsi,a kamillára nagyon sokan allergiásak lesznek akik amugy is allergiásak valamire.Nekem ezt a szakorvos mondta,miután kiderült hogy mennyi mindenre vagyok allergiás.A Márti meg nagyon profin összefoglalta neked a dolgokat.
Alvás- Gergő olyan 2-3 órát alszik 1x napközben /1x produkált egy 4 órás alvást már azt hittem beteg/,este meg olyan 9-től reggel 6-ig.

ó,mennem kell a Geri felébredt és még nem ebédelt.
bibolya

Ibolya:elhiszem, hogy kiborultál a képek miatt!!!!! :shock: Én is mindíg mondom a Rolandnak , hogy mentse el lemezre mert én megőrülök, ha elvesznek!!!!! :oops: :shock: :? :x

Na Zsombinak kint van a 8-dik foga is :lol: , nem aprózza el, mondjuk most elég nyügi volt és cumimanó is!!!! :?

Ja lementünk a MOM-ba álltunk a boltban sorba a kasszánál és az utánunk lévő csaj méregetett, gondolom nem hitte el, hogy hogy lehetnek ilyen nagy gyerekeim és hogy milyen sokan vagyunk, aztán jól ránéztem, na ha pillantással ölni lehetne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Évi,Julcsiék:jó pakolászást és holnaptól kellemes pihizést nektek!!!! :lol: Helyettem is lazuljatok légyszi!!!!! 8)

Az a jó ebben a sok gyerekes mindennapokban, hogy engem este nem kell altatni :lol: !!!Úgy bedőlök az ágyba mint 1 liszteszsák és már alszom is!!!! :wink:
Tegnap este a vacsora több felvonásban zajlott :D , jó kis móka!!!!! :wink:
Ja és persze hajnalban 1 órát nem tudtam aludni :x .

Valaki meséljen már valamit!!!!

Edith:és mit csináltok a házassági évfordulótokon?????
Mi valószínű, hogy erre és a névnapunkra való tekintettel majd a jövő 7 környékén elmegyünk 1 étterembe!!!!! :lol: :lol: :lol: Alig várom már!!!!
Bár van egy tök jól hangzó kínai kajálda, de az csak házhosz szállít, én meg kimozdulni vágyom, a nővéremék ezt ajánották:
http://www.tortuga.hu/index2.html

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ha ma sem nagyon írtok :roll: , akkor én sem fogok ám...................................... most jól megijedtetek gondolom :mrgreen: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megyek házitündérkedem, ma pizza lesz!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Tegnap nem volt erőm már írni. A Szandit egész délután szórakoztattam, este már olyan fáradt volt, hogy a szőnyegen majdnem elaludt.
Hiába minden, ha nem hagyom délután aludni akkor is sokszor ébred éjjel. Feladom a próbálkozást, ma a Ferkó alszik a bébiőrrel. :mrgreen:

Velünk kb. ennyi történt, nagyon uncsik a napjaink. Ma jönnek haza anyósék a nyaralásból, gondolom, megyünk majd át hozzájuk.

Márti, elhiszem, hogy nem kell altatni este, ennyi gyerek mellett. Gondolom egy percig nincs csend. Csodálom az erődet, küldhetnél nekem is egy kicsit.
Meddig maradnak nálatok?

Vasárnap nagyon vicces volt a szüleimnél. Kánonba nyöszörögtek a gyerekek. Nálunk a Nini és a Szandi, két házzal arrébb meg az Ada fiai. Gondolom a szomszédok mennyire örülhetnek, hogy hirtelen ennyi manó lett. Ez egy csendes üdülő övezet, jó sok nyugdíjassal.

Na más nem jut eszembe, egy kicsit álmos vagyok. Persze a csajszi még alszik. Ha egyszer megnő majd visszakapja, én se fogom hagyni aludni. :wink:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

:shock: Jó nagy volt ma a pörgés. De hát ez van a kis létszámú topikoknál nyáron.

Nagyon szépen köszönöm a házassági gratulákat!

Én csak berohantam, gondoltam kicsit pihenek a visszaolvasás közben. Hát nem hagytatok sok lustázásos időt nekem... Egész nap pakoltam, mostam és a mi ruhánk még nincs is összeszedve.

Úgyhogy nem is szaprítom a szót, búcsúzni jöttem! Legyetek NAGYON jók és vigyázzatok nagyon magatokra a családra és (itt a topikban) egymásra is. A Pocakosoknak SOK pihit, kevés stresszt... mármint amit a fiatalabb generáció enged. Anyukáknak kitartás, gyerkőknek Jólviselkedek manót.
Mi még nem tudjuk mikor jövünk haza, de valószínű jövő 7 szombaton valamikor. De majd meglátjuk, végülis nem sietünk.
Na legyetek jók mindannyian. Sok puszi nektek!!!!

KépKép
kgiulia

Márti látom beváltottad a fenyegetésedet. :lol:
Milyen lett a pizza?

Julcsi: jó utat nektek, pihenjetek annyit, amennyit csak tudtok!

Voltunk anyósnál, aki szokás szerint próbálta tömni a Szandit. Nem sok sikerrel, vagy 10x elmondta, hogy biztos jól van e, mert nem evett sokat.
Mielőtt eljöttünk még a lelkünkre kötötte, hogy azért próbáljuk megetetni.
Megint jól felhúzott, mintha én nem adnék neki vacsorát meg tápszert este (amúgy meg látszik a Szandin, hogy éheztetjük). Komolyan ilyenkor annyira felidegesít ezekkel a hülye megjegyzésekkel. :evil:

Aztán beugrottunk a nővéremhez, éppen palacsintát sütött. Ma ott alszik náluk az udvarlójának a kislánya. Nagyon jó hangulat volt, sokat nevetgéltünk.

Na kb. ennyi a mai napunk. Most megyek, mert kezdődik a Dr. Csont.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:ugye uge nem vicceltem!!!!!! :shock: :D
És ne vedd komolyan anyósodat, ha annyira bosszant, te is visszaszólhatnál valami ilyen "kedvességet" hátha célba ér, és békén hagy!!!!!!!

Iza drága merre vagy?????
Nagyon boldog névnapot kívánunk neked!!!!!! :lol:
Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ja igen Zsuzsi!!!!Ki nyerte meg a bébiőrt??????
Kérdeztem múltkor, hogy sikerült a randi nővérednek, de akkor gondolom alakul a dolog!!!!! :lol: 8) Olyan jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!
Apukámnak is van egy barátnője :lol: :lol: :lol: :lol: holnap együtt mennek nyaralni Miskolctapolcára, úgy örülök nekik!!!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Látom,tegnap nagyon gyér volt a látogatás.Úgy néz ki mindenki elhúzott pihizni.

Julcsi,jó utat,kellemes nyaralást ,pihizzetek sokat.

Én is már ezerrel készülödöm a nyaralásra,pakolok,mosok,irogatom hogy mit ne hadjak itthon,közben maratoni telefonálgatást vágtam le tegnap a barátnőmmel.
Lassan meg megyünk a piacra,még 1-2 dolog hiányzik,délután meg rongyolok a fodrászhoz festetni meg vágatni.

na puszi mindenkinek,remélem ma a többiek is előkerülnek.
bibolya

Martikam!!!

Nagyon koszonom a nevnapi koszontest!!!!
Bejarogatok,csak most nem tudtam irni.Nekunk is tegnap volt a hazassagi evfordulonk.Mar a 15.-ik.
Rohanok,mert ma ismet utazunk.,,Csak'' Zurichig fogok ma levezetni.
De ez mar nem nyaralas lesz,hanem munka.

Nyaraloknak szep idot,tobbieknek kitartast az -ugy emlekszem- ismet melegedo idoben.

Sok-sok puszi:Iza :D
rillisz

Jaj,el ne felejtsem!!!
Julcsi,ugyan mar nem hiszem hogy olvasod,de nagyon boldog hazassagi evfordulot nektek is!!!!!!! :D
rillisz

Iza:akkor boldog házassági évfordulót is!!!!!! :lol:
Kellemes utat és jó munkát nektek!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Először is mindenkinek, akinek mostanában van, boldog házassági évfordulót!

Iza, nagyon boldog névnapot kívánok!

Márti: persze, hogy én aludtam a bébiőrrel, de kezdek hárpia lenni a nem alvástól, előbb utóbb világgá megyek, és akkor majd nézhet a Ferkó.
Apukádnak milyen a barátnője, szimpatikus neked?
Az én szüleim tegnap mentek Balatonra, szegények jól kifogták ezt a sz@r időt. Évekig nem tudtak sehova menni a kutya miatt.

Nem is meséltem a múlt héten meg a teknősük ment világgá, valahogy megszökött a kerti akváriumból. Már csak egy cicájuk maradt, remélem, vele semmi nem történik, mert abba anyukám beleroppan.

Tényleg elfelejtettem válaszolni a nővéremmel kapcsolatba. Jól alakulnak a dolgok, már a szüleimnek is bemutatta a fiút. Ő is elvált van egy 8 éves kislánya, aki szintén Szandi. Most van az apjánál 2 hétig, ma moziba mennek, a Nini meg jön hozzánk.
De nagyon nincs egyszerű dolguk ennyi gyerek mellett, nem igazán tudnak kettesben lenni.

Amikor a kórházba voltunk a Szandi rákattant az FP kutyusára, azóta az ágyába van. Nem is tudom, hogy tud aludni mellette. Ahányszor fordul, megszólal, de úgy látom, ez nem zavarja.
Én meg a frászt kapom, amikor éjjel elkezd énekelni.

Andi, Edith, Zsu merre vagytok?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:még nem mutatta be apukám a barátnőjét, csak képet láttunk róla, egyszer majd csak eljön ennek is az ideje!!!!De nekem már most szimpi, mert mindíg főz és visz kaját apusnak!!!!! :lol: :lol: :lol: Azért valljuk be ez egy sarkallatos pont egy egyedülálló férfi életében, tudom, hogy nem éhezik, mert a melóhelyén meleg kaját eszik és pár dolgot már nagyon ügyesen megfőz magának,ollllllllllllllyan büszke vagyok rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Teknőst mi is láttunk csatangolni az állatkertben , kijött a kerítésnél :shock: , apukám tessékelte vissza, csak közben megharapta!!!!! :shock: (mármint a teknős harapta meg :mrgreen: )

Azt elhiszem, hogy 3 gyerek mellett nincs sok idejük egymásra :roll: , de csak tudnak néha kettesben lenni!!!!!Majd TE segítesz!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bocsi, de olyan jót nevettem a teknőcös sztorin.
Apukámat, amikor voltunk a Tropikárimba, meg lekakilta egy madár, de nem is egyszer, de ő annyira elmerült a fényképezésbe, hogy észre se vette. Én szakadtam a röhögéstől. :lol:

Persze segítek a nővéremnek, örökké hálás leszek ennek a fiúnak, pont akkor jött a képbe, amikor a nővérem már nagyon-nagyon mélyen volt.
Mondtam már nekik, hogy valamikor hozzák át a gyerekeket. Azért éjszakára nem szívesen vállalnám őket :oops: , elég nekem a Szandival küzdeni.

Elkezdtem tisztába tenni a cicákat, és nem vettem észre, hogy elfogyott a macska alom. Nagyon remélem, hogy kibírják amíg a Ferkó felébred és elmegy venni.

Annyira jó kedvem lett, felhívott a nagyobbik nővérem és meg tudják szerezni nekem a Sex és New York összes évadját. Már mindenhol kerestem, de nem találtam. Most majd lesz mit néznem éjjel, amikor a Szandi nem hagy aludni.

KépKép
zsuzsi78

Bocsi, de olyan jót nevettem a teknőcös sztorin.
Apukámat, amikor voltunk a Tropikárimba, meg lekakilta egy madár, de nem is egyszer, de ő annyira elmerült a fényképezésbe, hogy észre se vette. Én szakadtam a röhögéstől. :lol:

Persze segítek a nővéremnek, örökké hálás leszek ennek a fiúnak, pont akkor jött a képbe, amikor a nővérem már nagyon-nagyon mélyen volt.
Mondtam már nekik, hogy valamikor hozzák át a gyerekeket. Azért éjszakára nem szívesen vállalnám őket :oops: , elég nekem a Szandival küzdeni.

Elkezdtem tisztába tenni a cicákat, és nem vettem észre, hogy elfogyott a macska alom. Nagyon remélem, hogy kibírják amíg a Ferkó felébred és elmegy venni.

Annyira jó kedvem lett, felhívott a nagyobbik nővérem és meg tudják szerezni nekem a Sex és New York összes évadját. Már mindenhol kerestem, de nem találtam. Most majd lesz mit néznem éjjel, amikor a Szandi nem hagy aludni.

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:úgy látszik most mi tartjuk a frontot!!!!! :lol:
Na igen pluszba még 2-3 gyerek éjjelre és tuti, hogy ők sem tudnának aludni a Szanditól, TE meg pláne nem!!!!!!
Finom lett a pizza, azt nem igazán lehet elrontani, csak én tudtam egyszer mikor kiraktam az ablakpárkányra, hogy keljen a tészta és az okos agyammal kinyitottam az ablakot!!!! :shock: A dög tészta megfázott!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Na ilyet is csak én bírok művelni, de tanultam belőle!!!!!!!!!!!!!
Sex és New York azt én is imádom, de nem sok részt láttam, csak mikor emberi időben volt a Viasaton!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?