Sziasztok!
A tortát a Judit Cukrászat készítette, a Pápai úton vannak. Belül dobos torta volt, marcipánnal volt bevonva. Eddig már nagyon sokszor rendeltünk tőlük, másféle tortákat is, és mind finom volt (itt lakik az egyik munkatársuk az utca végén, és házhoz szállít nekem mincent
). A dobostortájuk pedig páratlan, az a kedvencem, életem soárn sokat ettem, de ez a legjobb. A tészta, a krém, a marcipán nagyon finom. Árban teljesen átlagosak, ez a torta azért drága, mert formázott torta, és az egész marcipánnal van bevonva, na meg 20 szeletes, amiből azért jóval többen laktunk jól, mint 20-an, meg repetáztak is sokan.
Az arcfestéseket mi csináltuk, a szomszédasszonyom és én. A tigriseket a szomszédasszonyom, a két alsót meg én. Katica nem engedte kifesteni magát, ezért a pillangó így sikerült, Lili meg ehhez a cicához akart nyelvet, pedig nem volt eredetileg
A netről töltöttünk le képeket.
Luca!
Igen, jól megvannak együtt. Sokszor nehéz, de szerintem nagyon jó a kis korkülönbség. Tényleg ügyesen eljátszanak egymással, tanulnak egymástól sokat, még a nagy is a kicsitől.
Képzeld Lilivel csináltattunk egy foglalkoztató füzetből (Pirostól kaptuk
) feladatokat, és megértette őket és meg is tudta csinálni. Mármint válaszolt a kérdésekre, mert azért pl. csontot rajzolni még nem tud.
Húzós napom lesz, fél 2 és itt ülök. Okos Bogika.
Na mindegy.
FELHÍVÁS!
Lányok! Meséltem a talin, hogy voltam a Bóbita gyermekotthonban, ahol nagyon nagyon sok újszülött pici baba van, akiket otthagynak a kórházban, mert nem kellenek a szülőknek. Szörnyen elkeserítő látvány volt.
Nyomban felajánlottam nekik a testvérbabakocsinkat, ami ugyan régi és használt is, de nagy szükségük van rá, mert így egyszerre több gyereket vihetnek sétálni. Óvodás korig vannak itt gyerekek, de zömmel kisebbek vannak. Kérdeztem még, hogy mivel lehetne segíteni, azt mondták bármivel.
Piros barátnőm rögtön felajánlotta, hogy segít, mert ő eddig a nagycsaládosokhoz vitte pl. a kinőtt ruhákat, de ez azért sokkal személyesebb, de olyat is mondott, amivel meglepő módon még a férjem is egyet ért, hogy társadalmi munkában akár fizikailag is segíteni lehetne nekik, pl. játszani egy órát a gyerekekkel, vagy a pici babák fürdetésében segíteni. Mikor ott voltam, és láttam, hogy mennyi gyereket kell nekik füredtni, hát szegények már délután elkezdték, hogy befejezzék estére.
Szóval bármi segítség lenne, játék, kinőtt ruha, vagy a szanáláskor kidobásra szánt ruha, akár felnőtt is, mert vannak anyukák is néha átmenetileg, akik nagyon rossz helyzetben vannak, babakocsi, de akár popsikenőcs vagy bármi. Én pl. egyel több popsikenőcsöt íratok fel a dokimmal, 300 Ft, és beadom majd nekik.
A gyűjtést én végzem, ha bárki bármit tud adományozni, azt megköszönjük!
Puszi: Bogi