Péntek. Ma sincs válasz az EUKK-tól. Nem, mintha annyira fontos lenne. De azért pár perce kiordibáltam magam itt lányos magányomban. De megérdemlem. Minek nekem tévézni?
Ugyanis Franz Fischler épp az imént "hittérített" az EU mellett. Õ a "fõnök" az EUban agrár-halász-vadász téren. könnyedén elmagyarázta, hogy aki lemarad, az kimarad. Ez eddig stimm. Az, aki nem képes az újításra, gondban lesz. Ez is stimm. De áldja meg az ég, hogyan gondolja bárki azt, hogy a majd az eddig a földeken gazdálkodók leakasztanak egy olyan szakembert, aki segít nekik eligazodni az új rendszerben??? A minap találtam egy céget, amolyat "tanácsadófélét", fel is ajánlották, hogy 33 ezerért elektronikus úton, vagy 100ezer Ft-ért nyomtatott formában elküldik az EU-s kiadványukat. Még jó, hogy vannak.
Most sincs kétségem, "igen" lesz részemrõl, de NAGYON nehéz lesz. Most pl. elõttem van az ezévi agrártámogatásról szóló kiadvány. A fiatal gazdálkodók támogatása négy oldalon keresztül olvasható, aminek az utolsó bekezdésében azokat a jogszabályokat említi, amiket figyelembe kéne venni. Kilenc van belõle. FVM rendeletek, számviteli törvény, Korm. rendelet, és egyéb törvények. Erre rájön majd az EU rendeletözöne. Remek. Anyóka, aki eddig lent kapirgált az Alföldön, azt sem tudja, hogy mi történik majd vele. Erre mondja Fischler úr, hogy aki lemarad, az kimarad?
Attól tartok, ez olyan lesz, mint a nemrég kirobbant GYES-ügy nem volt értesítési kötelezettség, nem is tudtunk róla. Fel lehet-e róni valakinek azt, hogy miért nem járt utána a dolgoknak?
Bocsi. Kipuffogtam magam.
Idike!
Egy részen nagyon nem értünk egyet. Én Szörényit Bródival együtt szeretem. Mint kapcsolt árut
Azt regélik mifelénk, hogy Angliában 60%-a a magánvállalkozásoknak meszûnt az EU-ba lépés után. Azt gondolom, hogy ha nálunk is megszûnik egy csomó vállalkozás, akkor az nem biztos, hogy feltétlenül rosszat jelent majd. Ugyanis ma vállalkozó az a takarítónéni is, akit a cége rákényszerített erre, mert csak így dolgozhat tovább a cég költségcsökkentése miatt. Ha az ilyen "vállalkozók" rendesen is tudnak majd munkát vállalni, akkor nem gond, hogy megszûnnek válalkozónak lenni. Angliában milyen típusú vállalkozások szûntek meg?
Paradicsom: nálunk az most a divat, hogy a fólia alatt lévõ primõr árut lepermetezik valamilyen gázosító vegyszerrel, ez az oxigént elvonja, és kényszerérés miatt hipp-hopp, szép lesz a paradicsom. Nem tudom, pontosan hogyan mûködik, csak azt tudom, hogy gyönyörû paradicsomokat lehet látni mindenfele...
Monio!
Az a gond a hollandiai virágokkal, hogy ma is azokat vesszük túlnyomóan...
Ha viszont azt kérdezted volna, hogy mi lesz a magyar almával-barackkal, akkor azt mondom, hogy nincs ilyen. Ugyanis a legnagyobb ültetvényeket kivágták már régen, egyrészt a TSZ megszünése miatt elhanyagoltak lettek, majd elpusztultak maguktól, vagy szegény fácskák nem birták kivárni a privatizálás végét. Szabolcsban tavaly is hegyekben állt a meggy, Pesten meg vehettük hatszázért kilóját. Makón a szeméttelepre hordják a hagymát...
Én nem tudom, hogy hogyan szavazz.
Megint Idike:
off:
Én is a szocializmusban voltam gyerek. De sokszor az a gondom, hogy semmi, de semmi rosszat nem tudok felhozni a gyerekkoromból ezzel kapcsolatban. Nekem annyira természetes volt, hiszen nem tudtam, hogy milyen lehet másként élni, egyszerûen nem volt összehasonlítási alapom.
Névtelen ezt írja:
"És vannak, akiknek nem a levi's hiánya volt a problémájuk ezzel a rendszerrel, hanem a szabadság hiánya" Biztos. Ma mehetnék külföldre, de nincs rá keret. A Levi's-t meg sosem szerettem. A szabadság, mint olyan nem hiszem, hogy egy gyereknek bármit is mondana.
Csi