Sziasztok!
Bocsika, hogy nem jöttem ezer éve, de mivel hétfőtől csütörtökig kórházban volt a tatám, így a mamámmal tovább maradtam, és csak akkor jöttem el, mikor Peti elaludt, de akkor meg ügyeket intéztem... Délelőtt meg már járkálunk ezerrel, mert a fiatal úrnak mindig mehetnékje van.
Két nappal ezelőtt a keresztszülei fel is köszöntötték a névnapja alkalmából, kapott egy világítós edzőcipőt. Már fel is fedezte rajta a villogókat.
Először aggódtam, hogy miként fogom - a tapogatáson kívül - megállapítani, hogy jó-e, de mikor ráadtam az üzletben, és útnak indítottam, és egy mukkot sem szólt, rájöttem, hogy biztosan OK minden a lábbelivel, szerintetetk jól csináltam? Egyéb tippek?
Tegnap meg vért adni voltam, este még a férjemet is elküldtem. Ilyenkor, mikor kihelyezett véradás van, az annak helyt adó cég mindig ad valamit, most a Tescoban volt, kaptunk is chipset, csokit, üdítőt. Alapból meg adnak egy 500 Ft-os étkezési utalványt és nálunk a mórahalmi polgármesterrel kötött egyezség alapján egy fürdőbelépőt az ottani komplexumba.
Ja, most épp mosok...vagyis már készen vagyok. Peti mamázik anyósommal, a férjem fűnyírót szerel, anyukám meg főz, ugye este jönnek vendégek.
Wkata, érdekes, amit írsz, Petinél is ugye kb. 8 hósan kezdődtek romlani az éjszakák...igaz, a javulást viszont nem tudom semmihez kötni, és még most is vannak ébredések.
Cicasimi nálunk meg bundatépést jelent...tegnap is volt némi vitája a macskának Petivel, volt is sírás rendesen, de ettől függetlenül nem tudnak egymás nélkül élni. Sebaj, majdcsak ezen is túljutunk...
Szuper, hogy találtatok megoldást a dugóban levő hányásra!!!!!! Ötletes.
Én a tejről azt hallottam utoljára, hogy ha adunk a babának, akkor rendes tej legyen, ne higítsuk, mert így, ha érzékeny rá, akkor jobban előjön, és akkor hanyagolni kell egy ideig. Peti még nem kapott (vagyis még féléves kora körül laktózmentes tejből csináltam neki tejbegrízt, mert más nem volt itthon), de ennek az az oka, hogy míg a tápszer étel, a tej ital...és egyelőre a vízzel nagyon jól megvan e téren. Tejterméket kap, attól nincs baja, és a dokinénink szerint a tejtől sem lesz, mivel a tápszere és a tejpépe is tejalapú.
Egyébként nálunk Peti UHT-t fog kapni, igaz, hetente egyszer házit is hozatunk, állítólag utóbbinak allergiacsökkentő hatása van, de azt kizárólag forralva szabad adni!
Az unokanővéred bilire szoktatási módszere azért tényleg durva. Jó, Petit is ráültetjük néha a bilire, de csak azért, hogy szokja...de hogy odakötözzem valahova...ÁÁÁÁÁÁÁ.
Juca, mi a baj a bőröddel?
Egyébként egyszer majdnem Peti is lepottyant a pelenkázóról, vagyis én hülye majdnem lerántottam, mert nem volt elég a két tenyerem közötti fesztávolság.
Jaj, ne aggódj már ennyit a járás miatt!!!! A bnőm lánya most kezd kapaszkodva álldogálni, és 1,5 hónap múlva lesz egyéves. És onnan még hol van a kapaszkodva lépegetés és a járás...nincs Kinga lemaradva semmiről.
A randival kapcsolatban az az igazság, hogy én nem nagyon tudok mit írni róla. Azért csak ketten voltunk, az meg nem egy hatalmas társaság. És tényleg csak annyira voltunk együtt, hogy megnéztük a Vadasparkot, aztán elváltak útjaink, mi mentünk ebédelni anyóspajtihoz, Eniék meg várost néztek.
Bénianyu, hát rajtam már a sminkkészlet sem segít.
Ja, nálunk csütörtökön délután és este volt eső, de akkor aztán mindent beleadott, jól el is áztunk, mert ugye miért is ne akkor esne az eső, ha vásárolni megyünk...
Egyébként teljesen logikus, amit az írásról írnak. Én spec. tudok gyorsírni, így nem is nagyon hibázom, kivéve akkor, ha már felmegy a pumpám attól, hogy a rádiós billentyűzet a betűket önmagától többszzzörözi (ld. ezt a szót). Hál' Istennek az iskolában még kézzel tanítanak írni, persze ettől függetlenül van, akinek ott sem sikerül a helyesírást elsajátítani 100%-ban. Erre tökéletes példa a férjem, aki a fórumhozzászólásait Word-ben írja, majd, amikor két perc után sem jön rá, hogy miért piros alatta a vonal, riadóztat.
Wawel, a Füvészkertet passzolom, ha hiszed, ha nem, szegedi létemre cirka 15 éve voltam ott utoljára, iskolai berkeken belül. A Vadaspark már nagyobb, mint régen, szebb is, több az állat, minden évben adnak át valami új létesítményt. Szóval érdemes megnézni!
Nekünk van két biciklis gyerekülésünk is, de én, ahogy már írtam is, nem hiszem, hogy ki fogom használni...
Reni, ez a csikkes dolog nagyon durva!!! Az még hagyján, hogy kidobja, de előtte legalább dörzsölné le róla a parázsló részt.
Ilyen számlát nálunk is adnak, a tatámét néztem két napja, ugye hétfőtől csütörtökig volt bent, és a vizsgálatokkal együtt az ő kezelése is kb. 100 rugót ért a klinikának az OEP-től.
Jaj, ezt a beszédet ne is mondd. Mondjuk Peti már egész szépen mondja, hogy hamma (ami néha mammának sikerül, de a hanglejtésből tudom, hogy a kajára gondol), meg ha mondom neki, hogy adjál, arra mondja, hogy djá.
Cumi: ugye Petinek is van, egyelőre néha rámjön, hogy nem kéne, de ő nagy szeretettel csócsálja, de mire elkezdi majd az óvit, le szeretném róla szoktatni, de a hogyan nagy kérdés, mert ugye van cicánk, a szomszédban kutya van, és ha azt mondom, hogy elvitte a cica (kutya), félek, hogy mérges lesz rájuk, amit nem szeretnék. Tudom, hülye vagyok...
Spirál az én tudomásom szerint is használható, ismerek is olyat, akinek volt és szoptatott mellette minden gond nélkül. Mondjuk én se rajongok érte, nekem a tabi jó, habár a volt dokim szerint el kéne hagyjam, mielőtt teljesen leamortizálja az amúgy sem tuti anyagcserémet.
Marcy, ne is mondd, már a féjrem mondta, hogy megyünk valahova a közeletekbe, már csak a mikor és hogy kettesben-e vagy háromasban a kérdés (ugye a többi elhanyagolható
).
Majdnem jól írtad a cuki nevét. A lényeg, hogy jól éreztétek magatokat!
Gabella, ne sajnálkozz a képek meg nem léte miatt. Igaz, mi nem fizettünk sokat érte, de a rá szánt pénzt kb. két hónapja félretettem, hogy legyen miből kifizetni. Van, akinek se ideje, se rávalója, így marad az otthoni fotózás, az is jó, sőt!
Hm, Petinek sem lesz hosszú haja, egyelőre hagyjuk a göndör fürtjeit, télen még talán jó szolgálatot is tesznek, de jövő tavasszal már tuti levágjuk a haját. Nálunk egyébként is a rövid haj a menő, nekem is az van, mondjuk nekem nem lóg semmi a lábam között.
Nálunk Peti alatt már a születése óta van "pisifelfogó", először a balesetek végett volt jó, utána a nyála miatt használtam, most meg egyszerűen alatta van...
A házassági évfordulóhoz grat, nekünk 10 nap múlva lesz a harmadik.
Oriandy, de jó, hogy végre megjött a pirid, mostmár hajrá tesó, remélem, mostmár nem is lesz pirivel semmi gond.
Ja, Macikávé: képzeld, nálunk a Tescoban nincs, Corába meg ritkán járok...pedig úgy kipróbálnám, hogy Peti mit szól hozzá...
Meteor, hidd el, lesznek még nagyobb koppok is, habár a lányok, lehet, hogy megfontoltabbak. Ha én minden esésnél vittem volna Petit, azt hiszem, bérletet is válthattam volna.
Tandika,
azért ne felejtsük el, hogy arról nem készül sehol sem statisztika, hogy hány ember menekült meg úgy, hogy nem volt bekötve...mert azért valljuk be, ha pl. felborul az autó, és vki bekötötte magát, túlélte, de kigyullad a kocsi, és nem tud kimászni, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad...
A rajzolás végeredménye:
Ajándék: mi is adtunk ilyen kis cetlit a meghívónkhoz, és nálunk egy-két kivétellel be is tartották. Mondjunk az apai nagymamámtól egy kristálypohár-készletet kaptunk...csak tudnám, hogy mikor fogjuk használni.
Ínyfelrepedés pár nappal ezelőtt nálunk is volt, de hogy mitől, nem tudom, de elég hamar elmúlt, és nem is fájlalta, szóval nem is foglalkoztam sokáig vele.
Szobatisztaság: igen, a fiúk általában később érnek meg rá, de azt én sem egészen értem, hogy régebben mi volt a más...szerintem igen is a "kényszer" vitt a dologra rá bennünket, mert nem kaptunk pelust, vagy ugye a textilpelust tették a fenekünkre, az meg más. Az ötéves kor szerintem is túlzás, egyébként az óviba nem felvételi feltétel a szobatisztaság?
TV: a mai kor kelléke, én nem fogok semmit tiltani, magamból tudom, nincs értelme, mert a tiltott gyümölcs érdekesebb. Ha meg néz valamit, én is ott vagyok, így be tudom majd tölteni a kommentátori szerepet, amíg igényli. Na meg, ha jönne hozzánk valaki, akkor azzal, hogy majd akkor nézi, amikor Peti alszik, törölhetné szemét száját...mert nálunk egyszeri alvás van, két óra, azt csókolom.
Nálunk fürcsi után van vacsi. Ez vált be, később a fogmosás meg vacsi után fog jönni. Nyűglődés már csak nagyon ritkán van, de a fürcsi minden gondot elűz.
Kmammy, üdv köreinkben! Ha jössz, mesélj magatokról bővebben, milyen volt a szülés, mekkora volt Kevin, most mekkora, miket tud. És persze mi a másik anyaország?
Látom, közben tettél fel képeket! Nagyon édes a fiad, és különleges lehetett az esküvőtök is...
Gombi, Julcsinak javulást! Petinek akkor volt ilyen majdhogynem csillapíthatatlan láza, amikor egy szimpla torokgyuszit szedett össze. Kapott rá gyógyszert, és egy hét múlva minden OK volt. Egyébként a vírussal az a baj, hogy lehet, hogy 3 nap alatt valamelyest javul a helyzet, de ha megtörténik a felülfertőződés - márpedig nálunk mindig megtörtént - akkor egy lépést sem jutunk előrébb.
Colett, egyébként érdekes, mert szerintem a fiúknál inkább a kaki lehet a szobatisztaság felé vezető út, mert a pisi őket annyira nem zavarja, gondolom, a lányoknak sokkal kellemetlenebb. De azért kakisan már a fiúknak sem módi...
Katus, akkor tessék jönni, képekkel bombázni bennünket!
Jó, tudom, hogy divat a retro, de azért mégis...már néztünk új mosó masát, de valszeg hitelre vesszük, most szinte mindenhol van lehetőség arra, hogy befizetsz 10%-ot, utána meg 10X az ár tizedrészét kell törleszteni, ami meg nem akkora érvágás. Főleg, hogy az olyan gépek, amikre azt mondhatom, hogy jöhet, hetvenezernél kezdődnek, mivel én felültöltős gép mániás vagyok.
Na lelövöm magam, mert írtam egy kisebb regényt, de azért még teszek fel fotókat.
Ági
A kis erőművész
Kép a négy fogacskáról