Sziasztok!
Montana!
Nem cikizésnek szántam a kendőre tett megjegyzésemet, hanem tetszésnyilvánítás volt! NAGYON ARANYOS, TETSZIK!!!
Amiatt kérdeztem a fürdést, h olyankor ki vigyázott a holmitokra???
Kértél szüléstörténetet, hát belekezdek, remélem szépen kikerekedik, mint a Te pocakod télre!
Nagyon sokban egyetértek Jucával. Voltam szülésfelkészítőn, megnéztük a szülőszobát és már előre eldöntöttük, ha apucival együtt szülünk. Nagyon "beszari" vagyok és akartam, h ott legyen. persze, ha Ő nem akarta volna, akkor elfogadom. Sokáig gondolkoztam szülésznőválasztáson, aztán kifutottam az időből. (itt a 35. hétig lehet választani állítólag)
Viszonylag problémamentes terhesség végén megbeszéltük a dokimmal, h spontán szülünk, ha lehet elkerüljük a császárt. Én iszonyatosan rettegtem a gerincbeszúrástól, na meg apjuk is
A túlsúlyom miatt a doki sem szívesen műtött volna. Júli 4-re vártuk a fiatalurat épp ma egy éve!!
, de úgy döntött ráér még.
Az utolsó hetekben izgultam, mert a dokim nyaralt és nagyon nem szerettem volna a "váltótársával" szülni. Folyamatosan jártam CTG-re, de semmi fájás. Aztán júli 6-tól kezdődtek a joslófájások. kemény volt!!!! Előfordult, h szabályosan fél napon át 10 percenként görcsölt a pocak, egyszer be is robogtunk a Klinikára, naná, h éjfélkor!
( kb 8km tőlünk a klinika) A legjobb barátnőm is jött azon az éjszakán, igaz Ő reggelre meg is szült, minket hazaengedett az ügyeletes. Itt az a rendszer, h az ügyeletes vizsgál meg, aztán ha indokoltnak tartja hívja a dokidat. Szóval kemény joslófájásaim voltak egy héten át. Alig aludtam, de Ábelem jól érezte magát. A dokim vígasztalt, h van aki hónapokat eltölt keményedésekkel-görcsökkel.... Többször néztek áramlást, ctg, uh.........
A dokim többször be akart fektetni, de itt terhespatológiának hívják az osztályt, ahova befektetik a várakozókat, én meg már a név hallatán is kirázott a hideg.
Júli 9-én vasárnap volt bababörze, ott még vásárolgattam, és a reggeli ctg után mondta a dokim, h hétfőn nincs mese be kell mennem, csinál a szülőszobán olyan stimulálós ctg-t amihez be kell feküdni. Azért nevetve mondta, h szerinte vasárnap este magamtól bemegyek
Igaza lett, 3 órán át, 5 perces fájásokkal mentünk be vasárnap este. Ugyanaz a doki ügyelt, aki péntek hajnalban vizsgált és nevetett, mert Ő már akkor felajánlotta, h maradjunk. Elmondtam, h félek a terhespatológia osztálytól, így a női osztályra kerültem.
Nehéz volt, előtte nem voltunk külön apával egy napot sem. Midennap vizsgálatok voltak, a szobatársaim cserélődtek, de nem nyíltam, csak a joslófájások. Féltünk, h mire szülünk, erőtlen leszek.
Szerda éjjel olyan érzésem lett, mint aki bepisil, hívtam apucit, h jöjjön. Ő meg könyörgött, h szóljak az ügyeletesenek. Egy kedves doktornő ügyelt , megvizsgált, nem volt már magzatvíz, irány a szülőszoba....
Hajnal 2 volt, riasztottam apucit. A doktornő hívta a dokimat. A szülőszobán az egyik szülésznő kérdezte apás szülés lesz-e. Mondtam igen és azonnal engedjék be, ha odaért
nagyon féltem.
A szülésznő nagyon kedves volt, kérdeztem marad-e velem, mondta igen. Nem bántam meg, csodálatos ember, nagyon megszerettük és visszajárunk a fiammal a mai napig hozzá örömködni. Megjött a dokim, 4 cm, sétálgassunk ......... nálunk kúpot adnak beöntés gyanánt, nem volt vészeses. Aztán felpörögtek az események.
Itt is a lábkikötözés a módi, nekem kevésbé tetszett. Ot persze nem reklamálhattam. Eszembe jutottak a felkészítőn tanultak, de persze semmit sem tudtam megvalósítani. Ábel szívhangja végig jó volt, hálás vagyok Neki, h velem küzdött. próbáltam figyelni a dokira, szülésznőre, akik folyamatosan dicsértek, apával egyetemben. Kiabáltam, holott a nyomásra kellett volna tartogatni az energiát nem kiabálásra, de ez nehezen szabályozható ott és akkor. Hiába van imseret, nem engedelmeskedik az ész.
Az valami leirhatatlan,amikor megérzed a buksiját és kicsusszan a teste.......(pityergős smile
) A pocakra tették a fiamat, megpusziltam, és vitték mérni, vizsgálni....3400g és 52 cm volt, juni 13: 6:50 Ábelfiam születése. Így nem egészen 5 óra telt el, ami szerintem nem vészses. Én is belülről repedtem, szűk a medencém, így összestoppoltak, de nem fájt.
Nálam kissé elhúzodott a regenerálódás, de ez már egy másik történet.
Nem tudom milyen a császáros szülés, hallottam mindefélét. Ha indokolt vágjanak, de ha nem, kibirható . Fontos egy kedves személy jelenléte,nagyon sok erőt ad. A férjem sokat emlegeti, h élete legszebb élménye volt.
bocsi, hosszú lett, mazsolázzatok