Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi!
Ja és mindkettõ másfél évig cicizett. Kép

Magdi
27+6
gallainémagdi

Sziasztok!

Visszatértem, kiscsaj megkegyelmezettKép.

Beu,
tényleg az a legrosszabb az elsõ hetekben, mikor az ember egymásnak ellentmondó tanácsokat kap a szakemberektõl. Mi lenne velem Babanet nélkülKép!
Vizet én is forralgattam egy ideig, aztán meguntam, hogy esténként csak öntöm a csapba, bele se szagolt Anna. Már csak akkor csinálok neki vizet, ha homeobogyót kell beadnom, ahhoz meg elég egy icipici. Anna nem is nagyon tud cumisüvegbõl inni.

Zsuzsi,
Anna néha elfogadja a cumit, bár inkább rágcsálja, mint cumizza. A szopitechnikáján nem rontott, viszont néha, vészhelyzetben meg lehet vele nyugtatni. Szerintem Mikinél sem okozna gondot, azt olvastam az LLL füzetben, hogy cumizavar inkább az elsõ pár hétben alakul ki, meg aztán úgyis látod, ha romlana a technikája, akkor gyorsan elveheted a cumit. De az is lehet, hogy Miki el sem fogadja, anya fincsi ujja utánKép.

Norka,
azért tudják ezek a törpikék, mi a jóKép! Anna épp csak annyit eszik ilyenkor, hogy éhen ne haljon, amig megérkeznek a cicik. Ez nála azt jelenti, hogy kõkemény 30 grammokat eszik, de azt egy óra alatt, majd mikor belépek az ajtón, felkonnektál, és 5 perc alatt kiszippant mindent, amit találKép.

na pusz, jóéjt mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Bar meg csak 2-3 het mulva tervezem, hogy csatlakozom hozzatok, azert neha beleolvasok a topikba, csak hogy ismerkedjek a problemakkal.Kép Es persze meg szoktam nezni a babafotokat is, es csak sargulok az irigysegtol!Kép
Most kerdezni is szeretnek magzatvizzel kapcsolatban, hisz Ti mar tul vagytok ezen.Kép

Szoval, hetfo ota naponta egyszer-egyszer (de ma haromszor) van olyan erzesem, mintha hirtelen, loketszeruen elkezdene folydogalni belolem valami. Folyik is, atlatszo, de nem vizszeru, hanem inkabb olyan nyalkas (bocsi), szintelen, vagy egy kicsit talan sargasfeher. Es viszonylag nagy mennyisegu, a bugyimat is osszekeni a tisztasagi betet (Alldays smallKép) mellett. De egyebkent a nap tobbi reszeben egyaltalan nincs folyasom. Eddig azt hittem, hogy talan a nyakdugo, vagy pedig egyszeruen semmi fontos, csak most kispapam elbizonytalanitott, amikor rakerdezett, hogy ugye biztos nem a magzatviz-e. Szerintem nem az, csak kivancsi lennek a tapasztaltak velemenyere, mert ha az szivarog mar lassan egy hete, akkor lassan jelentkeznem kellene a korhazban, hogy nehogy elfertozodjon a baba lakhelye, nem?Kép
Ha jol emlekszem, talan Miszikenek szivargott a magzatvize, es tobben is valaszoltak ra, hogy volt naluk hasonlo. Az hogy nezett ki? Mi volt a teendo?
Bocsi a gusztustalankodasert!Kép
Udv:

Leszter
38+3Kép
leszter

Szia Leszter Remélem irásod óta felhivtad már a dokidat, mert érdemi tanácsot ebben szerintem csak Õ adhat.Azért azt hozzá teszem Martin fiamnál nekem is szivárgott a vizem, ami nálam szó szerint viz szinü volt,és leginkább mozgás hatására szivárgott pl.:felállás, lehajolás stb.Elsõ gyerek lévén csak jó pár óa múlva fogtuk fel a férjemmel, hogy ez biztosan a magzatviz.Szó szerint megnéztük, hogy biztosan onnan folyik-e, mert sok kismamától hallotam olyan tõrténeteket, hogy a bébi úgy hólyagon rúgta hogy bepisilt.Hat év távlatából visszatekintve baromi jól nézhettem ki a szoba kõzepén állva,terpeszben tükõrrel a kezemben,hogy nyomon tudjam kõvetni az eseményeket mert a nagy hasamtól az utólsó hetekben deréktól lefelé csak tükõrbõl ismertem magam.Gyors hajmosás és egy kis smink után irány a kórház, ahol jól letoltak, mert a baba feje még nem volt beilleszkedve ami ahoz is vezethetett volna, hogy a kõldõkzsinór elõre esik.Ezt nem riogatásnak szántam ,de a baba érdekében szeintem semmiképpen se várj tovább jobb ha megvizsgál az orvosod.Kérlrk ird meg mi lett a végkifejlett. Mupi Mami
Névtelen

Sziasztok lanyok!Kép

Mupi Mami,
Koszi szepen a gyors valaszt. Mivel nalam nem vizszeru ez a cucc, ugy dontottem, hogy ma meg inkabb nem zavarom ezzel a dokimat. Ha folytatodik, akkor majd holnap megkerdezem a velemenyet. Ja, az hozza tartozik az igazsaghoz, hogy szerdan megvizsgalt, akkor megemlitettem neki ezt, es azt mondta, hogy valoszinuleg a nyakdugo kezdett el tavozni, mert a mehnyak ugyan meg zarva van, de elkezdett felpuhulni. Szoval szerintem most is ezt mondana, ha felhivnam.Kép Csak valahogy az ejszaka elbizonytalanodtam, es jobbnak lattam, ha megkerdezem a Ti velemenyeteket. Amugy a tukros nezelodes nekem is ismeros!Kép Meg egyszer koszi:

Leszter
38+3
leszter

Leszter,
Szules elott jelentkezhet bovebb folyas is (nekem ez volt, a szuleszno megnyugtatott, hogy normalis).
De az is elofordulhat, hogy a magzatviz szivarog egy picit. A kicsit megrepedt burok azonban meg "begyogyulhat".
Sajna igy harom gyerek utan sincs nagy tapasztalatom magzatviz ugyben, mert mindig mar a szules aktiv szakaszaban ment el, es azt sem tudom, hogy milyen. Amit ereztem belole az viszont cseppet sem volt nyalkas, hanem nagyon is folyekony.
Remelem semmi koros, es meg kivarjatok azt a ket-harom hetet!
Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Az elveszett bárány jelentkezikKép. Timi sétál a nagyival, apa veteményezik (mert ugyi, itt a tavaszKép), Zsebi meg ordikál a kiságyában, de ezen már semmi sem segítKép.
Én nem tudom, nálatok hogy van, de az én kisebbik csemetém újabban mindennel elégedetlen: nem jó se az üres, se a teli poci, már szopi közben fáj a hasa, és kézben sem hallgat el, akármennyit rázom is a fenekétKép. És közben azért a nõvére is igényel némi törõdést, ami egy kézzel nem mindíg kivitelezhetõ. Szóval, lelki sérült gyerek ide vagy oda, kénytelen vagyok betenni a kiságyba és iszonyúan elkeserít, hogy bömbölni hallomKép

A Konakion ampullát én már Timinél is a ruhám szélével fogtam meg és törtem le, úgy tuti nem sérül meg senkiKép

Beu, szerintem fölösleges macera a forralt víz, hiszen a cici mindíg kéznél van, az elsõ, vizesebb tejcsi pont szomjoltásra való. Igaz, kicsit gyakran kell vetkõzni és öltözni, de ez a legtermészetesebb megoldásKép

Zsurló, délután mindenkinek kevesebb a teje, de sokkal laktatóbb. Az meg, hogy nem tudsz a cicidbõl semmit kifejni, nem jelenti, hogy nincs elég! A tejcsi 2/3-a szopi közben termelõdik (ezért is szomjazol meg egy kiadósabb szopiztatás után), ezért is érdemes gyakran szoptatni. Sajna a sírdogálás, nyüglõdés nem feltétlenül a kevés tejnek köszönhetõ, lehet pl hasfájás, vagy csak szimplán a legtöbb gyereknél elõforduló késõ délutáni "sehogysemjó" nyafogás. Hidd el, nekem is hiába második babám Zsebi, még sokszor én is tanácstalanul hallgatom a sírásátKép
A saját megnyugtatásodra azért délutánonként elhörpizhetsz néhány filter szoptatós teát, nekem testileg-lelkileg egyaránt be szokott válniKép

Lányok, ma végre végignéztem a babás képeket és gyönyörûekKépKépKép!

Franyó, Anna nagyon emlékeztet Timi lányomra, õ volt ilyen kis formás szépség (vagy csak én vagyok elfogult???)Kép. Kár, hogy nem tudok róla babaképeket beszkennelni, hogy megmutassam nekedKép Gratula a szép gyarapodáshoz! Mi is megyünk kedden méreckedni, már kiváncsi vagyok, mit mutat az objektívebb mérlegelés.
Magánba már írtam, de itt is szólok, nem kaptam tõled mailt, pedig olyan kiváncsi vagyokKép. Lehet, hogy a freemail vacakol, adok egy másik címet, ezt gyakrabban is használom: veszter@mailbox.hu

Zsuzsi, szerintem nyugodtan próbáld ki a cumit, ha van egy kis ízlése Mikinek, olyan ívben fogja kiköpni, ahogy Timi tette anno a nagyi óriási megrökönyödéséreKép. Egyébként nálunk se a cumi, se a cumisüveg nem okozott cumizavart, mert Timi rövid mérlegelés után a cicire szavazott, és 3 hónapos korától semmilyen mûholmival nem lehetett átrázni. Nem is tudtam egyik nagyszülõre sem hagyni, mert a melleim sajna nem leakaszthatókKép

Leszter, ilyen folyásom nekem is volt a végefelé, ez teljesen normális. A magzatvíz egyébként átlátszó és meg lehet ettõl a fajta folyástól különböztetni még kezdõ szinten isKép Ne izgulj és drukkolok!

Na eldugulok, mert még megköveztek a kisregényértKép

üdv
Momo a gyerekmentes övezetbõlKép

Momo
momo

Beu Kép
Dettó velem is ez volt az elsõ napokban. Mindenki mondta, hogy mit hogyan kell csinálni, mit kell adni neki. A kórházban is nyomták kezembe a cukrosvizet, amit Törpi úgy nyakalt, mintha mindig is ezen élt volna. Itthon még az elsõ napokban nálam is volt készenléten, de most már ha van is csak azért, mert ha úgy alakul és tápszert is eszik az után szomjasak a babák. De cukrot már nem teszek bele, nem is nagyon rajong érte. A lényeg, hogy saját érzésed szerint csináld a dolgokat, mert úgy is az lesz a legjobb!!! Kép
Egyébként nem akarom elkiabálni, de tegnapelõtt este óta csak tejcsi van, nóóó tápszer. De jó lenne, ha így maradna.
Lehet, hogy nálam most jutott el a szervezetem odáig, hogy lehet kalkulálni a szopikkal, értem úgy hogy a szopik száma, terjedelme most hozza meg a kívánt eredményt.
Húúúúú, de hosszú lesz.

Zsuzsi
Az egyik dologról írtál, ami foglalkoztat. Nálam a szopiknál max egyszer, nagyon ritkán kétszer van tejleadó reflex. Kép

Most elszaladok ebédelni, utána folytatom. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Kész is vagyok.

GombócKép
Eleinte szinte belebetegettem, ha pótlásért kellett nyúlnom. Szinte ideges voltam, mikor csináltam, ami valószínû nem tesz jót a tejtermélnek... Mára már túltettem magam rajta, és én sem hagynám órákig sírni vagy szomorúan elaludni, mert Szilárd egy idõ után beletõrödik és szomorú tekintettel elbóbiskol. PErsze ilyen már nincs csak eleinte 1szer, vagy talán kétszer.

Zsuzsi
Én nagyon cumiellenes vagyok, el sem tudom képzelni Törpi szájjába. Persze õt könnyebb megnyugtatni, mert általában a vállamon mindig elpilled. Vagy a cicin. Néha cumi helyett elalvás elõtt igényli, és nagyon nem érdekli, hogy mennyi tej jön belõle vagy jön-e egyáltalán. Kép
Persze mindenkinél más a gyerkõc, és ha úgy gondolod, hogy jó lesz neki, akkor csak TE döntöd el (nem Miki), hogy cumizik, vagy sem.

LeszterKép
Pont tegnap olvasgattam a topikot, és láttam, hogy már 38 hetet is betöltötted. ÚGyhogy lassan, de biztosan gyakrabban is láthatunk, ugye?
Ami folyik:
Nálam is volt, de az nem magzatvíz. A leírásod megegyezik az enyémmel is. Szintelen, de nem annyira vízes. Nekem a dokim vizsgálata után lett, mert kicsit levállasztotta a burkott annó, hogy meggyorsítsa a szülés eljövetelét.
Én is mindig azt hittem magzatvíz, már majdnem hívtam a dokim de mivel csak reggelente volt, mikor hirtelen kikelltem az ágyból, inkább vártam még. A szülés elõtt pár nappal is "rásegített" a dokim, mert már igencsak ideje lett volna szülni, és utána nagyon-nagyon beindult ez a valami, csak már kicsit véres is volt.
Nálam amúgy is burkot repesztett a doki, mert magától ki tudja mikor indul be rendesen a szülés...
Szóval! A szülés közelettét jelenti, ami valószínû két héten belül lesz. Kép
Ha mégsem nyugtat meg, akkor beszélj a dokiddal, mert õ jobban tudja mitévõ legyél.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter
Jut eszembe, mikor bent voltam a kórházban kérdeztem a szülésznõt, hogy normális-e a bõ folyás, és azt mondta, igen, a sz ülés elõtt sokkal bõvebb.
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Zsuzsi!
En adtam cumit Emmanak, mert az elejen annyit sirt, hogy akkora feludules volt, mikor a cumi megnyugtatta.
A szopasi technikara nem tudom, hogy ez hatott e, de az igaz, hogy sokszor megfesziti magat, kikopdosi - visszaveszi stb.
Ez az idoszak talan most kezd elmulni, a cumit nem vettem el, tehat szerintem semmi koze hozza.
Most kezd megint belealudni a szopikba, ugy mint ahogy azelott csak az elso 2 hetben csinalta.
Ennek nagyon orulok.
Ugy gondolom, a 2. babammal sokkal ugyesebb leszek, es mar nem lesz szukseg arra, hogy cumit adjak. Vagy hat ki tudja.

Momo!
Nem azert ordit, mert almos, csak egyedul nem tud elaludni?
Nalunk is ez volt, es sokaig tartott mire rajottem, hogy kell kezelni a szituaciot.
Nalunk az jott be, hogy egy takaroba csavarva elringatom, vagy szemben magamra fektetem.
Sajnos mindket esetben cumival.
Neha fel perc alatt elalszik.

Zsuzsi!
Orulok, hogy nem vagyok egyedul. Talan mostanra eljutottam oda, hogy nem izgulok.
Vegulis egyenletesen gyarapszik, csak nem 1 kg -t egy honapban. Nagyon mozgekeony es elenk.

Kepzeljetek, tegnap Szolnokra mentunk rokonokhoz csaladi bulira. Izgultam, de jol viselte Emma. Sokat setaltunk a Tiszaparton, jo levegon.
A kocsiban is egesz jol viselkedett. Ez volt az elso nagyobb utunk.

Na puszi
Kakukkfu
Emma, nemsoka 3 honapos
kakukkfu

Kakkukfû!

A te lánykád is gyönyörûKép
Sajna, nem az egyedülléttel van baja Zsebinek, ha szinte álló nap kézben van, akkor sem lehet eldajkálniKép A kezemben se jó neki se állítva se fektetve, ilyenkor már én is tanácstalan vagyok és leteszemKép Egyébként a hasfájással is már ott tartunk, hogy szopi közben elkezdõdik és így nem is akar rendesen enni. Hát persze, hogy 1,5 óra múlva megint éhes szegény, de akkor kezdõdik minden elölrõl. Tiszta 22-es csapdája.

üdv
Momo

Momo
momo

Sziasztok!Kép

Zsuzsi, Momo, Myssnia,
Koszonom szepen a valaszokat!Kép Zsuzsi, remelem, hogy a babo nem marad odabenn meg 2-3 hetig, ilyet inkabb Te se kivanj nekem!Kép Szeretnek ugy 1-1,5 heten belul szulni. Tudom, felreertheto volt, a 2-3 hetet ugy ertettem, hogy annyi biztos el fog telni, mire a szules utan hazajovunk, es lesz annyi idom, hogy bekoszonjek hozzatok.Kép Meg egyszer koszi mindenkinek, megnyugodtam.Kép Edesek a babaitok nagyon, mar en is uuugy varom!!!Kép
Puszi:

Leszter
38+3
leszter

Sziasztok!

Gombóc! A Te bébid is rámozdult a plüssállatra? Nagyon édesek! Lõrinc egy kutyát szewmlélt meg rettenetesen.

Kakukkfû! Emma is gyönyörû baba!

Momo! Jól sikerült a 030303-as személyi számú bébid!

Manó! Emma már egy komoly hölgy!

Myssnia! Milyen csodálkozó arcot vág Szilárd azon a kék rugis képen! Zabálnivaló!

Lõrinc viszont épp iszonyatosan elkezdett sírni, de csak az apjánál hajlandó elhallgatni.

Lányok! Nektek büfizik minden kaja után a babátok? Lõrinc csak elvétve, és mindig félek lefektetni.

Leszter! Remélem, mire csatlakozol, én is tudok neked segíteni, addigra lesznek tapasztalataim. Most még csak lesem a többiek szavait. Mikor mész a dokihoz? Majd tájékoztass a fejleményekrõl!

Valaki tudna ötletet adni, hogy hol lehet albumot csinálni? A kép.táron nem sikerül, valahol mindig elakad a folyamat. De láttam ti többen csináltatok már.

Kangi! Ti merre csavarogtok?

Beu+Lõrinc
beu

Beu! Ha csak szopiztok, nem kell neki plusz víz. A K-vitamint esetleg megprobalhatod fecskendovel beadni neki, oldalra add a pofazacsijaba.Kép Onnan lenyeli szepen. Ja es en nem anyatejben adom be, csak szopi elott, hiszen igy is anyatejjel fog keveredni a gyomraban. Ja es ne aggodj a tej-mennyiseg miatt (bagoly mondja verebnekKép), ha van eleg (5-6) pisis-kakis pelus, akkor eleg neki.

Myssnia: mindenkinek kevesebb a teje estere, ugyhogy ez normalis. Probalj meg tobbet pihenni, es jo sokat inni, hatha tobb lesz a tejcsi is.Kép

Myssnia hogy-hogy nem szedtek K-vitamint? Ha jol tudom, ez Magyarorszagon teljesen elterjedt gyakorlat. Szerintem kerdezz ra. Nekunk meg a korhazi zaron is rajta van, hogy ezt kell szedni!

Zsuzsi en adok neha cumit Lackonak, neki is neha a cici sem kell, de a cumi megnyugtatja. Es nem romlott el a szopitechnikaja sem. Kép

Leszter bar nekem a szuloszoban, vizsgalat kozben folyt el a magzatvizem, a szine biza nem volt atlatszo, hanem szep barnas. Bar elotte nem talalkoztam a nyakdugoval sem, lehet azzal keveredett?Kép Viszont nem volt nyalkas, ez teny.

Kakukkfu vannak szolnoki rokonaid? En eredetileg szolnoki vagyok, mar toltottem is otthon 6 napot anyueknal, tok jo volt, Lackot otthagytam a pesztrakra, en meg leleptem kicsit boklaszni a varosban.Kép

Pusza: orsoly

Ps: csinaltam en is profilt, tettem bele kepet LackorolKép
orsoly

Beu,
Miki csak akkor tud bufizni, de akkor is nehezen, ha ebren van. Ha leteszem, mert alszik, fel ora mulva felebred, es sir. Felveszem, es ha jo esetben gyorsan tavozik belole egy hatalmas bufi, akkor megnyugszik!

Momo,
Nalunk is hasonlo a szitu, ejszakara mar menetrendszeruen SabSimplex-et kap a kisfiu, mert kulonben ajjjaj, jon a tekerges- nem eves- siras, stb. lancreakcio! En nagyon nem vagyok hive az ilyen gyogyszereknek, de harom gyerek mellett egyszeruen nincs idom arra, hogy akkor pihenjek, amikor Miki epp nyugodtan alszik, marpedig alvasra nekem is szuksegem van neha!
Hasra tenni probaltatok Zsebit? Miki neha akkor is elvan hason par percig, es lathatoan jol is erzi magat, ha kezben es barhogy mashogy orditott!

Anyukam egy oraja felszallt a buszra es elindult haza! Egy olyan dednagymama lesz az utitarsa (es volt mar idefele jovet is), akinek Amsterdamban szuletett dedunokaja. Es az unokajaval egy gimibe jartam, csak o harom evvel fiatalabb nalam. En nem emlekszem ra, de lehet, hogy o ram igen, mert en akkor eleg nagy feltunest keltettem a 7-8 honapos pocakommal a ballagason! Kép
Lassan en is elkezdek csomagolni! Szegeny Dani apjaval lesz itthon most csak par napig, de amikor a tavaszi szunet utan visszajonnek, akkor vagy ket hetig!

Nem tudom leszedni Miki fejerol a koszmot, annyira nagy a kutacsa, es felek ott babralni. Egyebkent pindurkamnak mintha hangszalgyulladasa lenne az orditastol. Ugy be van rekedve, es csak nyekereg1 Kép Igyekszem nem bogetni, betomom a szajat, ha rakezdi...mint most is...
Zsuzsi
zsuzsi74

Beu itt a babaneten is lehet albumot csinalni, probald meg aztKép

orsoly
orsoly

Anyukam visszajott, elfelejtkeztunk az oraatallitasrol!

Zsuzsi
zsuzsi74

Ne haragudj Zsuzsi de ez oooolyan mokasKép

orsoly

Ps tudom nektek nem annyiraKép
orsoly

Kakukkfû,Orsoly

Nekem is vannak rokonaim Szolnokon. Kép

Orsoly
Lehet, hogy rosszul tudom, de ha kap tápszert is, akkor nem kell neki. Mondjuk tényleg nem sokat kap. Napi 120 milit max. De lehet, hogy adok neki. Hetente egy ampullát kell egy adagban beadni?
Lackó nagyon édes!!!

Zsuzsi
A büfi nálunk is hasonlóan megy. Éjszaka alig birom kicsavarni belõle. Hajnal 5-kor pedig a szélgörcseire ébredek. Nyammog, nyöszörög, visszaalszik, majd durr-durr, és utána vidámság. Ekkorra már 6 óra, és tágra nyilt szemekkel vár rám. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Ja myssnia akartam irni mar regen, hogy nekem meg Berenyben vannak rokonaim. Es a ket gyerek a Vezerbe jart. Berente tesok (Balint es Mariann). Ismered oket?Kép

orsoly

ps: tapszer melle asszem nem kell, de ti azert kuzdotok a csak szopiert, kerdezz ra esetlegKép
orsoly

ORsoly
Húúú! Nagyon ismerõs a nevük, látásból tuti ismerném õket, ha személyesen nem is. Bár attól is függ, mikor végeztek.
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

Leszter,
en a helyedben azert felhivnam a dokidat. Nekem szivargott fel napig, az feheres szinu volt. Ja, a Mr. Spock (amerikaban elo nogyogyasz) azt irta egyszer az Indexen, hogy ha van PG53-ad (ovulacios mikroszkop), akkor a folyassal kend be a mikroszkopot, ha magzatviz szivarog, akkor pafranyos lesz amit mutat.
Amikor nekem szivargott, en nem probaltam ki, ugyhogy gyakorlatban nem tudom, hogy tenyleg mukodik-e.

Mysnnia
ugyi vagy, hogy megszaporitottad a tejedet. Kép
Nekem a vedono azt mondta, ha Zsombi egy heten 2 alkalommal kap(na, de nem kap Kép) tapszert, akkor nem kell a K vitamin.

Zsuzsi, bocsi, de KépKépKépKépKép

Beu, igen, Zsombi a vizilovatol (is) nyugszik meg. A plussallatnak nem volt szaja, ezert hogy ZSombi mosolygos arcot lasson maga korul mindig, a vizilora himeztem egy mosolygos szajat. Kép

Momo,
en eddig a kis korkulonbseg hive voltam, de a Te beirasaidat olvasva azert kezdem neha meggondolni ezt a dolgot...Kép MIlyen a gyerekmentes ovezet? Kép

Kepzeljeztek, ma Zsombit meglatogatta egy Ausztriaban elo baratunk, es hozott neki olyan rugdalozot es zoknit, amin Superman jele van. Nem rajongok az ilyen kepregenyfigurakert, de ez annyira edes ruci, alig varom, hogy raadhassam a gyerkocre. Ahogy elnezem Zsombi hizasi utemet, szerintem egy honap mulva mar abban fog pompazni...Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Myssnia,
En nem vagyok annyira cumiellenes, csak nagyon nem szeretnem elrontani, ha mar ilyen jol alakulnak a dolgok a szopival. Mikinek karpotolnia kell az elso ketto helyett is, es nagyon elvezem a szopit! ha azon mulik, hat inkabb kibirjuk ezt a hasfajos idoszakot...bar, ha az ujjamat dugom a szajaba, vegkepp nem tudok semmit sem csinalni kozben!

K-vitamin: Miki K-vitamint egyaltalan nem kap, D-vitamint is csak borus napokon adok neki, amikor nem suti az arcocskajat 10 percig a nap. Ilyenkor a szervezet mar maga termeli a szukseges mennyiseget.

Zsuzsi
zsuzsi74

Myssnia Balint 75-os, tehat 93-ban vegzett, Mariann pedig asszem 95-ben. Balint nagy eszleny, tobb matek es kemiaversenyt is nyert. Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Megfogattam a tanácsokat, és pénteken elmentem az István korházba, ahol tényleg nagyon rendesek voltak.
Sokat segítettek, bár szerintem még mindig nem 100% - os a cickóm, egyrészt nagyon érzékeny, és csak 60ml van benne, a másikban a duplája.Valamint a közepében még mindig érzödik csomó, bár az István korházban azt monmdták, hogy a tejmirigyek vannak megduzzadva.

Így szegény Dorka mivel már 125-130ml eszik, a 6 etetésbõl 2-3 tápszeres.Sajnos, de most még nem akarok tejserkentõ teát inni, míg meg nem gyógyul a cickó.Jól csinálom?
Elég rendesen van lelkiismeret furdalásom a tejcsi miatt, de remélem még így is jobb, mintha csak tápszert kapna.

Manó: pénteken irtam sms-t, mikor sétáltunk, de szerintem nem kaptad meg idõben.
Bár a tónál láttam egy kismamát, babakocsival, és kutyus társaságában....

Lányok mindenkinek lementek már a plussz kilók, akinek maradt, mert én még mindig haragszom a mérlegre...

Vigyázzatok magatokra
Sziasztok
Manó2 + Dorottya
manó2

Zsuzsi, én is nagyon cumi ellenes voltam, mindig úgy képzeltem, hogy az én gyerekem messzirõl sem fog cumit látni, de az én kislányom annyit sírt az elején, hogy valószínûleg megbolondultam volna cumi nélkül, és a cumi tényleg nagyon megnyugtatta. Most három és fél hónapos és magától kezd leszokni róla. Ha baja van, akkor könnyû elterelni a figyelmét, a cumi csak földühíti. Ha éhes végképp nem érdekli, és pár napja elalváshoz sem igényli.
Ja, a szopását egyáltalán nem befolyásolta, sõt szerintem gyakorlat teszi a mestert.
Zsuzsó
zsuzsó

Sziasztok!

Manó2!

Egyáltalán nem kaptam SMS-t.Kép Az biztos én voltam a tónál!!! Senki más anyukát nem láttam kutyával. Sajna neked nincs kép a profilodban, így nem ismertelek meg. Ha van kedved nézd meg az én albumomat Manó Emmája itt a babaneten, akkor beazonosíthatsz én vagyok e. Na majd a jövõ héten ügyesebbek leszünk! Bár én holnap nem fogok sétálni, mert megyünk Uh-ra Emmával Madarászba, de kedden lent leszünk, mert dél körül megyünk a védõnõhöz mérésre, és ha jó idõ lesz utána még sétálunk. Majd írok én SMS-t ha indulok.

K-vitamin: Lányok, egyszerûen pici ampullához való reszelõ kell hozzá. Én pl kértem a gyerekorvostól. Így garantáltan balesetmentes és azon se kell izgulni, hogy üvegszikánk megy a löttybe. Amúgy a tápis babaáknak nem kell szedni, mert van a tápban.

Cumi: Én mikor Emma nagyon sírós volt akkor minden meggyõzõdésem ellenére adtam neki, hogy hátha elhallgat. nem jött be. Egyszerûen kiköpi. Ráadásul nem adtam fel, vettem más formájút, azt is kiköpi. Úgyhogy ha valakinek kell egy használatlan, vadi új Avent cumi, akkor szóljon, ajándékba adom, mert ráadásul kettõ volt egy csomagban, Emma megegyet se használ.Kép

Manó2!

Most jut eszembe, láttam egy pici babát az anyukájával,a padon ültek, nemmessze tõlünk, és a baba az anyukája kezében volt. Azok ti voltatok? Kivetted Dorottyát?Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó2!

Emma 6 hónapos, és rajtam még plusz 2 kiló van, amirõl a terhesség tehet, meg még plusz 10, amit még a terhesség elõtt sikerült felszednem.Kép Na, én a plusz 10-miatt haragszom amérlegre.Kép

manó+E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

A szoptatott babáknak a heti egyszeri k-vitamin beadni nagyon fontos, de acsak anyatejes babáknál, táp nélkül.Valaki azt irta, hogy õ nem tejjel adja be, mert a pociban úgyis keveredik.Ilyet is már régen olvastam.Azért adják be tejjel, mert igy kõnnyebben lenyeli a bébi az ize miatt, mellesleg a k-vitamin beadása után legalább fél órát, egy órát nem javasolják a szopit mert visszabukja a k-vitamint.Én tõbbszõr is jártam igy min a három gyerekemnél, mert mindig a vitamin beadása után lettek éhesek, és nem tudtam kivárni az idõt.Ha kibukták másnap újra beadtam.
Névtelen

Sziasztok!
Nálunk bolondokháza volt a hétvégén, olvasni is csak tegnap délután tudtalak titeket, írni aztán meg végképp nem... Annácska egyfolytában enni akart. A csúcs a tegnap este volt, amikor is evett 4-tõl 5-ig, utána nyûgösködött másfél órát, fél 7-kor megfürdettük, majd 7-tõl negyed 10-ig kajált, de még evett volna tovább is, de akkor már a hasa is fájt, úgyhogy lefejtettem a cicirõl, és kicsomagoltam a pelusból, ami közben tele lett... Ja, nagy-nagy öröm, hogy kb. három napja teljesen magától, szuperül beletrottyol a pelusba, ráadásul naponta többször. Azért a hasfájás még megvan sajna Kép. Szóval negyed 10-kor letettem aludni, persze hogy nem volt hajlandó negyed óránál többet az ágyában tölteni, utána ordított, és megint enni akart!!! Járkáltam vele a szobában, magyaráztam, hogy jó lenne, ha végre alukálna, mert így Apa se tud, neki meg holnap dolgozni kell menni... baromira nem érdekelte Kép. 11 körül lefeküdtem, manókámat beraktam közénk az ágyba, cici a szájába, villany le, és elaludtunk. Legalábbis én Kép. De gondolom, õ is, mert utána már nem sírt. És (!!!!) tudjátok mikor ébredt??? Ma reggel negyed hatkor!!!!!!!!! Annyira jó volt átaludni az éjszakát, pedig tegnap már a kétségbeesés határán voltam, attól féltem, nem elég a tej neki, mert, ahogy ti is írtátok, délután kevesebb a tej nekem is, estére úgy érzem, üres a cici, bár ahogy megnyomkodom, mindig jön belõle, meg õ se sír, amikor szopikál... szóval nem tudom.
És a legédesebb, hogy reggel negyed hatkor nem sírással ébresztett, hanem a kis kezével pofozgatta a cicimet KépKépKép, és közben nagy kerekre nyitott szemekkel nézegetett! Annyira aranyos volt! Kép Adtam neki enni (persze reggelre jól bedurrant a mellem), és azóta alszik megint, nagyon jó gyerek, pedig tisztába kéne tenni, mert érzem, hogy megint nagyon büdi Kép...

Momo,
a szopi közbeni hasfájás nálunk is így megy délutánonként... Kép

Na megyek, mindjárt küldök egy bõvített táblát (mondjuk, csináljuk úgy, mint a Friss Kismamák, hétfõn és pénteken jön a tábla, jó?)

Pusz
Franyó
franyo

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 24 hét + 4 nap
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 17 hét + 0 nap
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 13 hét + 0 nap
Kakukkf&ucirc; Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 12 hét + 3 nap
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 8 hét + 6 nap
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 7 hét + 1 nap
Zsuzsi74 Miklós 2003.02.11 3460 g, 54 cm 6 hét + 6 nap
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 6 hét + 2 nap
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 5 hét + 4 nap
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 5 hét + 1 nap
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 5 hét + 0 nap
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 4 hét + 6 nap
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 4 hét + 5 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 4 hét + 0 nap
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 2 hét + 2 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 1 hét + 5 nap</pre>
franyo

O.K., a hosszú û-vel még mindig baj van... Kép bocsi a bénázásért!
<pre>
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 12 hét + 3 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 1 hét + 5 nap</pre>
franyo

Ja, és azt még nem is írtam, hogy nekünk csak tegnap volt a napja, hogy leesett a köldökcsonk. A védõnõ ilyet még nem látott, hogy valakinek 5 hetes korában még ott lóg... Kép De végül tegnap megszabadultunk tõle! Kép

Pusz
Franyó
franyo

Hol van mindenki?

Tettem fel új képet a profilomba... a képnek a Hangulatváltozások címet adhatnánk... KépKépKép

Pusz
Franyó
franyo

Franyo ugy latszik ez egy ilyen ejszaka volt, mert Lackot fel 8-kor raktam le es reggel 6-kor en ebresztettemKép

Kedves nevtelen (nyugodtan alairhatnad, komolyan mondom, nem ertem, hogy ha valaki leirja a velemenyet, miert nem vallalja a nevet)!

En irtam, hogy nem tejjel adom be a K vitamint. Nekem ezt a vedono mondta, es teljesen logikusnak tunik. Egyebkent Lacko nagyon keveset bukik, a vitamint meg egyszer sem bukta vissza. Egyes egyedul meg az elso napokban a korhazban, amikor mentem erte, akkorra taccsolta ki a ruhajara. Ugyhogy epp nem jott be nala a "varjunk a szopival". Es lehet hogy mazochista, de meg csak nem is nagyon fintorog, amikor beadom neki.Kép Na ezt add ossze.Kép

orsoly es Lacko
orsoly

Sziasztok!
Mi is csatlakoznánk a társasághoz.Kép Veronika, 2003.03.23 14:06, 2670 g, 50 cm, 1 hét + 1 nap.

Beu,
A talin még álmomban sem gondoltam, hogy utánad mi következünk.
Roni baba is elég ritkán büfizik, akkor is csak egyet, kettõt. Persze szinte mindig (elég hamar) elalszik a cicin, hiába ébresztgetem.
5-6 kakis pelus naponta? Most már én is kezdek aggódni. Dél körül jön a védõnõ, majd megkérdezem.

Az album készítés engem is érdekel, de nem tudom hogy lehet csinálni! Addig is a profilomban láthattok képet Roni babáról.

Maci_2 és Roni
maci_2

megjöttünk szölöböl, majd olvasok és irok!

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Maci_2! Nem tudom, mi az aggódásod pontos oka, mert nem találtam, amit Beu írt ilyesmit, de: anyatejes babáknál normális a napi 8-10 kakis pelus is és a 10 naponta egy kaki is - igaz, ezek már elég szélsõséges értékek, de nekem Árminnal mindkettõben volt részem: kb. 8 hónapos koráig napi 6-8, utána kb. 5 naponta 1, egyszer 11 napos szünet! (hasfájás és minden egyéb baj nélkül). Azt, hogy eleget szopizik-e a baba, napi minimum 5-6 pisis pelusból lehet lemérni! Nem kell, hogy csurig legyen, a lényeg az, hogy napi min. 5-6-szor pisiljen! Remélem, ez volt a téma és nem feleslegesen okoskodom itt nektek! Kép
Büfizés: szerintem nem minden baba akar büfizni kajálás után: Ármin pld, szinte sosem büfizett és mindehhez eddigi életében 2-3-szor ha bukott - amibõl arra következtetek, hogy nem is lett volna szüksége a büfizésre! SZerintem ez is tág határok közt mozgó egyéni adottság!
Norka! Köszi az Ármin topikba írottakat - ott már válaszoltam is! Kép

És minden megnézhetõ babát megnéztem! KépKépKép GYönyörûek!!! KépKépKép

Márti(29+6)
márti

[url=http://community.webshots.com/album/68141877ONhksJ" TARGET="_top]Raktam fel Annáról új képeket![/url]

Maci 2!
Veronika nagyon kis helyes!!! Gratula még egyszer! Már be is raktalak a táblába, tessék:

<pre>
Kakukkfû Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 12 hét + 3 nap
Beu Lõrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 1 hét + 5 nap
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 1 hét + 1 nap</pre>
franyo

Leszter,
én is azért mentem el a dokihoz, mert elbizonytalanodtam, szóval ha ez téged megnyugtat, érdemes megvizsgáltatnod magad. Azt máig sem tudom, hogy belõlem mi folyt, de a doki azt mondta, hogy csak akkor van fertõzésveszély, ha a kijáratnál reped a burok. Ha fent, akkor nincs baj, ált. begyógyul. Nekem is elég nagy mennyiség folyt egyébként. Mivel a burkot repesztették a szüléskor, ebbõl gondolom, hogy még egyben volt a burok, vagyis nem a magzatvíz folyt. De úgy, ahogy Zsuzsi mondta, lehet a szülés elõtti folyás is. Az Az a 9 hónap c. könyvben ezt írják: "A véres váladék, vértõl rózsaszínre vagy barnára színezõdött nyálkás anyag megjelenése annak a jele, hogy tágul a méhnyak és megkezdõdött a szüléshez vezetõ folyamat. Ez azonban bizonytalan ideig tart, s addig nem ér véget a bizonytalanság, amíg el nem kezdõdnek az elsõ igazi fájások. Lehet, hogy a vajúdás egy, két, esetleg csak három hét múlva kezdõdik el, s azalatt folyamatosan tágul a méhnyak. Ha azonban hirtelen piros, véres lesz a váladék, azonnal lépjen kapcsolatba az orvossal." Nekem átlátszó volt, néha egy-egy vércseppel.
Nagyon izgi, hogy mindjárt ide irogatsz, babával a kezedben!!!!! Kép Várunk szeretettel!

Myssnia,
a tejleadó reflexek száma nem függ össze a tej mennyiségével!!! Nekem csak egyszer van, az elején, és mégis rengeteg tejem van, csak úgy csurog néha Beki szája szélén, és elégedettel elalszik szopi végén a cicin (vagyis jóllakott). Úgyhogy ne aggódj emiatt!

Zsuzsi,
Beki nagyon szereti a játszócumit, ha csak cuclikázni van kedve, üvölt, ha cicit nyomok a szájába, és abból jön valami Kép. Borzasztó erõsen szívja a cumit, de nagyon ügyesen meg tudja különböztetni a cicitõl, amit viszont angyali gyengéden szopizik Kép. Ezek szerint nála nem okozott cumizavart, pedig 2 napos korában már játszócumizott (a kórházban a csecsemõsök azt mondták, hogy a játszócumi nem okoz cumizavart). Szerintem próbáld ki Mikinél, hátha õt is ilyen jól megnyugtatja és szépen elalszik tõle.

Miszike+Beki
miszike

Maci2,
jó titeket itt látni! Kép Roni nagyon édes!

Miszike
Miszike

Sziasztok!

Gombóc! Aranyos ez a hímzett mosoly!

Manó! Valahogy én is hasonlóan vagyok a kilókkal. Egyébként a terhesség alatt felszedett 18 kg-ból 5 maradt.

Franyó! Hogy-hogy magtól beletrottyol a pelusba? Volt valami probléma a kakival? Bocs, de lemaradtam. Jó a képsorozat!

Maci2! Tényleg jól megleptél minket! De nagyon jó, hogy már közöttünk vagy!

Márti! Nem tudom, mirõl írtam vagy nem a kakis pelussal kapcsolatban, de jó, hogy ezeket leírtad! Lõrinc is sokat kakil. Meg sokat pisil, kedvel a nagyi szájába, anya ruhájára, saját hajára pisilni, mikor kibontom. Pedig Urszila figyelmeztetett, hogy a fiúk ezt csinálják pelusbontás után, mindig meg is akarom elõzni, de ritkán sikerül.

A büfivel nem az a baj, hogy nem büfizik, nem is nagyon bukik, csak a rettegés, hogy mi van ha mégis. Ma például letettem az ágyba szopi után, és köhögött egy nagyot, kicsit fulladozva. Rémülten felkaptam és egy csomó tejcsi visszajött. Mi van, ha nem állok mellette, és akkor történik ilyen. Azóta nem merek eltávolodni tõle, ha lefektetem.

Ja! A Babaneten sem enged be az új album címszóba, úgyhogy itt sem tudok csinálni.

Most rohanok, mert felébredt, pedig ilyenkor aludni kéne.

Beu+Lõrinc
beu

Hali, gyakorló mamikKép

Akinek van 1 perce, légyszi segítsen!

Szóval a hét végén nézelõdtünk babakocsikat, és nem igazán tudjuk, hogy 3 kerekû vagy 4 kerekû-e az igazi nekünk. Az otthoni pálya elég göröngyös, és lejtõs, talán a 3 kerekû így jobb, de semmi tapasztalatunk nincs róla. Valaki vett 3 kerekût, mert még a képét is láttam a frissben, írja már légyszi meg, hogy milyenek a tapasztalatai, jó?

Köszike, és pusza az összes lurkónakKépKép

Manócs
26+5
manócska

Beu! Én szopi után úgy fektettem Ármint, hogy az oldalán feküdt, a háta mögött megtámasztva egy összetekert takaróval vagy kicsi, kemény párnával! Ha így bukik, nem folyik vissza a tej, hanem kifolyik a szájából. Igaz, egy bukósabb babánál biztosan én is tovább erõltettem volna szopi után a függõleges helyzetet meg a büfizést. Szerencsére hamar kitapasztalja mindenki, hogy mi a jó a saját babájának KépKépKép

Miszike! Úgy látom, kezdtek kikeveredni az elsõ hat hét fáradtságából! KépKépKép Bocs, hogy a leveledre azóta sem válaszoltam - de legalább itt követem, mi van veletek! Kép Ezért aztán örülök, hogy egyre gyakrabban írsz! Sétálni voltatok már?

Márti
márti

Sziasztok!

Maci_2,
sziasztok!Kép Megnéztem a kiscsajt a profilodban, nagyon kis szépséges!

Manó2,
örülök, hogy javul a helyzet. Tápszer miatt ne aggódj, Dorka kap tejcit is, valahol azt olvastam, hogy már napi két deci tejecske is elég immunanyagot tartalmaz. Ne izgulj, Te mindent megteszel a kislányodért, napi 2-3 tápi nem a világ végeKép, és ha végre rendbejön a cicid, akkor vissza is tudtok majd állni a kizárólagos szopira.
A mérleggel én sem vagyok még jóbanKép, de már látom az alagút végét, megindultak lefelé a kilók.

Manócs,
nekünk 3 kerekû van, meg azt hiszen, Myssniának is. Én nagyon szeretem, most télen is nagyon jól tudtam vele közlekedni, fél kézzel tudtam tolni a hóban. Nálunk ez is szempont, mert a kisfiam kezét is fognom kell idõnként.
Van mózes is a kocsihoz, és amit imádok: kézifék. Lejtõn lefelé nem kell nyargalnom a kocsi után. A csomagtartóba is könnyen belefér, le lehet kapni a kerekeit egyszerûen. Azt hiszem, a profilomban benne van a képe, de nem biztos.

Franyó,
tetszik a profilodKép.

Képzeljétek, tegnap elvittük Annát egy vendéglõbe, életében elõször. Nagyon vigyáz a vonalaimra, ugyanis egészen addig a pillanatig csöndben volt, amig a számhoz emeltem a kanalat, akkor valami eszméletlen visításba kezdett. És amint a pincér távozott a tányérommal, angyali mosollyal az arcán elaludt. Persze a desszertnél megint felébredtKép.
Ez az óraátállítás totál kikészít, olyan vagyok, mint akit fejbecsaptak.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Köszi ZuluKép

A párom is azt mondja, hogy biztonságosabbnak gondolja a 3 kerekût, mert van rajta fék.
Akkor lehet, hogy az kapja a több szavazatot, mert a lejtõn megállni a majd 10-12 kg-os babóval biztosan nem könnyû fék nélkülKép
Azért ellenvéleményt is várnék, no és a 4 kerekû rajongók írását is, hátha mégi inkább 4 kerekû leszKép
ÓÓÓÓÓÓÓ, ez a határozatlanságKép

Manócs
26+5
manócska

Zulu Kép
Az idö szép volt, szombaton tudtuk is élvezni, de vasárnapra szegénykém bekattant, és majdnem végig hasfájósan visitott, aztán mikor nem a hasa fájt, akkor már éhes volt.
Eléggé kimerültem töle. Kép
Viszont! Tegnap a nagy ordibasorozat után este 7-kor evett, aztán már elcsendesedett. Én már tökre kivoltam, és úgy éreztem, azonnal elalszom. Igy aztán nem vártuk meg a fél 10-et, hanem negyed 9-kor megfürdettük, óvatosan, nehogy kirázzuk a tejet a dagadozó pocijából Kép
Teljesen nyugodtan türte, még a kádból kivételkor sem óbégatott. És utána &#8230; csak négykor kért enni!!! És VÉGRE 6 órát tudtam aludni! Na persze éjfélkor felnyekkent, de két gigantikus ROTTY után vissazaludt, fel sem keltem hozzá. Na mit szóltok?! Kép
Szóval ma jobb a kedvem, de ez a gyerköc továbbra is pocifájós. De most már talán elmúlik, vagy árulás, ha nem.

Beu Kép
Dédelgesd csak Lörincet, szuper, hogy jól vagytok! Jövö héten már talizhatunk!!!
Köldök nekünk is vérzett még a csonk leesése után, aztán elállt. Én még a csonk leesése után egy hétig alkoholoztam. Még picit vérzett, mikor abbahagytuk a macerát. Semmi gond nem lett vele.
Konakion: kispapa töri ampullát, vad szitkok közepette. Beadás: Eddig kiskanálban, de most a Gripe Water cseppek miatt vettem injekciós fecskendöt + felszivótüt, és azzal szivom fel majd a vitamint (barátnöm már régebben igy csinálja), ésa fecskendövel adom be a kis pofazacsija felé irányitva. Igy nem köp, ezt már a cseppekkel tapasztaltam.

Orsi Kép
Lackó nagyon édes!!!

Egyfolytában van valami. Hol hasgörcs, hol éhség, most meg a dokinéni gyötörte meg (csipökötöttség, nekem is volt), folyton ordit szegény, most 2 percre elhallgatott, ezt gyorsan bevéstem még (másfél órája irom ezt). Most elcipelem sétálni, hátha kizökken az üvöltözös korszakból Kép

Pussz mindenkinek! Ja, és Csucsuka hamarosan ide is várható Kép
Kangi+ordi Julcsi
kangi

Manó2
Emlékszel mikor találkoztunk a kórházban? Nyugodj meg, nekem azóta semmi plussz kiló nem ment le, 7-8 van még rajtam... (persze engem is zavar, mert a megszokott testtérképem még mindig a cingár alkatomra emlékszikKép)
A szoptatós teát idd nyugodtan, nem lesz semmi gond tõle. A Milusan amúgy is csak vitaminkomlex.

FranyóKép
Nagyon édes Annácska! Tudom tipikus, és unalmas szöveg, de hasonlít rád! (még jóóóóó) Pusszantás neki! A többi új kép is édes. (a vállonfekvõ nagyon jóóó)

Maci2
De jó, hogy jöttetek. Roni nagyon szép baba!!!

Miszike
Hát a szájon csurgó tejért írigyellek.

ManócsKép
Nekünk 3 kerekû van, és imádom. Felfujható kerekek hihetelne jól repesztenek. Kép

Lányok
Amikor a kórházban voltam lefotózott egy fotós. A BAbamagazin áprilisi számában benne is van a kép, az Effi nevû szülésznõvel vagyok a szülõszobán (János Kórház). Nézzétek meg, ha találkoztok az újsággal. Kép

myssnia+Szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok
Vegre elolvastam a termest. Majdnem 1 napomba tellett!!!

Zulu
Hat Jazmin 100at szopizott Apatol, csak mivel a cumitol multkor sebesre ragta a cicim, ezert csoros pohar fele "cumival" ittak, es nagyon hianyzott neki az igazi... Kép Nem tudom, hogy kellene legkozelebb csinalni. Azert ez nem jo, hogy 1h-ra sem tudok elszakadni kis csaladomtol...

Leszter
Beszeltel a dokival? Mi a helyzet?

Myssnia
Tuti ugyes vagy, hogy mar nem kell tapszer. Emlexem mennyire 2segbe voltal esve eleinte, hogy tapszert kell adnod Szilardnak. Kép
Nalam csak kb. 2 hete erzem a tejleado reflexet szopi elejen, de olyankor csorog... Kép Amugy pedig van aki sosem erzi, megis boven van teje, szoval nehogy ezen aggodj!! Kép

Kakukkfu
Emma nagyon szep, meglestem! Kép
Gratulalok az elso kiruccanashoz! Ezexerint birni fogja a kis csaj a strapat! Kép

Beu, Gomboc
Tok arik lehetnek a babak a plus allatkakkal! Jazmin csak nezegeti tisztes tavolsagbol a pluss holdacskajat.

Orsoly
Lacko nagyon helyes! Es milyen nagy mar!!

Myssnia
En akartam Franyonak irni, hogy Anna nagyon hasonlit ra.... Kép

Franyo
Anna nagyon hasonlit rad! Kép Es nagyon tunderi!!!!

Kangi
Nem irigyellek a tegnap miatt! Kép Kitartas! De az ataludt 6 oradert igeeeennn! Kép

Nalunk semmi kulonos nem tortent. Jazmin ma 40 percig volt hang nelkul a kisagyban es nezelodott. Kép Az ora atallitas engem is megzavar, de ugy dondoltam, majd 10 percenkent toljuk el a dolgokat es elvileg par napon belul ugyanott leszunk. Megyek eszem valamit, mert hulla ehes vagyok.

Norka es tegnap 7 hetes Jazmin
norkini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?