Livus!
A kenuru nem egy egzakt fogalom. Ezért szoktam vigyázni, hogy nem mondjak olyasmit, hogy „a kenguru rossz”. Van az ergon és a kötős kengurun kívül is olyan kenguru, ami biztosítja a terpesztartást. Köztük van olyan, ami nem tartja jól a hátat, fejet... Sokféle van.
A Nandus leírásban – amit én láttam – nem az van, hogy így ne! Valami olyasmi van benne, hogy az ortopédusok nem igazán ajánlják, vagy valami ilyen „puha” megjegyzés pici betűvel a lap alján... És nagyban ott a kép. Meg ugye a honlapon is, amit Biobaba belinkelt. Szerintem nem tudják feketén-fehéren ők sem, hogy mi a helyzet ezzel a kifelé fordítással.
Én nem szoktam kéretlenül szólni sosem. Ha amúgy is beszélgetésbe keveredünk, feldobom a labdát, hogy lássa, erről a témáról lehet velem beszélgetni. Meggyőződésem, hogy a segítségnek nem tőlem kell kiindulnia, hanem a másiktól.
A Kismamával kapcsolatban engem még jobban zavar az, hogy olyan kendőt forgalmaznak, ami nem elég jól használható. Pontosabban elöl hordozásra még csak-csak elmegy, ha nagyon akarjuk használni, de arra sem az igazi, háton hordozásra viszont már gyakorlatilag alkalmatlan. Az anyukák nem is tudják általában, hogy kendő és kendő között lehet különbség. Onnan szoktak kendőt venni, ahonnan kényelmesebb. (Persze van, aki utána néz a témának interneten, de a többség nem.) Megveszi a Kismamától gyanútlanul, elkezdi használni, és érzi, hogy ez vág, háton ha ki is próbálja, nagyon nem működik. Levonja a tanulságot: ez a hordozás dolog nem működik. És ezzel talán elveszik a hordozás egy család vagy egy kisbaba számára. Sok ilyen esettel találkoztam, ezekért fáj a szívem. Miért nem tud a Kismama ugyanilyen erővel, ugyanennyi pénzért egy 100% pamut, ripsz kötésű kendőt forgalmazni, ami jól használható? Tudják, hogy milyen kendőt forgalmaznak? Sokat gondolkodtam, merre lépjek a témában, de nem jöttem rá olyan útra, ami megnyugnyagtatott volna. Féltem, hogy támadásnak, konkurenciaharcnak veszik a lépésemet. Pedig én örülnék, ha korrekt kendőt és információt terjesztenének a hordozásról. Talán valami ismerősön keresztül lehetne hatni rájuk? Vagy csak úgy írni nekik? Mit gondoltok?
Zsizsa!
Újszülött kortól lehet háton hordozni. Nem kell teljesen ráhúzni a fejére a kendőt, hogy tartsa a fejet, elég ha a tarkóját tartja. Nem tudom, szeretné-e, ki kell próbálni. Mindenféle babák vannak.
Újra Livus!
Fel a fejjel! Van ilyen! Megtaláltad a megoldást, és ahogy egyre több a gyakorlatod, egyre könnyebb lesz hátra kötni! Én is így szoktam: megkeresem azt a kötést, ami mindenkinek jó éppen.
Viki!
Köszönöm a visszejelzést, megerősítést! Igen, nagyon figyelek, hogy amit írok belülről jöjjön és pontos információ is legyen.
Legszívesebben ott lennék mindenhol, amikor ezt hallom, hogy szüksége lenne rá.
Sajnos 4 emberért még nem utazom le, azt szoktam kérni, hogy legyen 6 jelentkező, ha egy tanfolyamért megyek, vagy 8 (bármilyen elosztásba), ha kettőért (elöl + háton egymás után). Sajnos nem éri meg nekem kevesebbért leutazni vidékre kétszer is.
Hol laksz? Nagyon messze?[/i]