Sziasztok.
Ahogy írtam, mégis van egy többé-kevésbé működőképes gépünk, így van lehetőségem bekapcsolódni a beszélgetésbe megint.
Egyébként jól vagyunk, úgy látszik az alváshelyzet is kezd megoldódni, kopp-kopp-kopp. Peti az elmúlt három éjszakából kettőt végigaludt tíztől-ötig, tegnapról mára pedig kétszer ébredt, de csak visszaadtam neki a cumit, lefeküdt, és aludt tovább. De hogy ezt leírtam, nem tudom, ma mi lesz.
Tegnap előtt lent voltunk a házunk előtti "játszótéren", amit még csoda, hogy nem bontottak el, de Petinek nagyon tetszett. Van gyűrű, hát mit ne mondjak, erősített rajta rendesen. Megfogta, elengedtük, és húzta fel magát... :.o Tegnap is le akartunk menni, hogy le is fotózzuk, de nálunk eléggé szomorkás volt az idő, így nem jött össze.
Talán ma.
Valamelyik nap rajzoltunk is Petivel, de a végeredmény digitalizált formában épp öcsém gépén pihizik...
Jelenleg sűrűn mosok, mert tegnap megadta magát az erkélyre kifeszített szárítókötél, így marad a pelenkaszárító és a fürdő...de ez kevesebb hosszt jelent, és később is szárad...
Gombi, akkor jó, ha tetszünk a kis menyasszonynak.
Csak az a rossz, hogy nincs videószerkesztőnk, és így oldalra kell fordítani a fejet, ha rendesen akarjuk látni a filmet...
Hát ilyen apa feladja a kajcsit nálunk is előfordul napközben. A vacsinál már nem, mert az csak és kizárólag Ferié, ha épp itthon van, és nem vidéken dolgozik. Annál nem mer szólni...
Irigyellek, hogy Julcsit ilyen jól ki lehet fárasztani, Petinél ez nem megy.
Ahogy nézem, elég sűrű programotok van. Nálunk is dettó, jövő hét végén családi vacsi lesz, utána a Szikin lesz autóstali, ahol értelemszűren nekünk is jelenésünk van, rá következő héten meg Mezőhegyesre megyünk...
Jelenleg Peti is 20-21-es szandit hord, de egy hónap múlva (hacsak nem hamarabb) szerintem megint vennünk kell neki egy-két számmal nagyobbat, abban talán kibírja nyár végéig.
Hát nem tudom, hogy vagy vele, de ha most GYED-et kapsz, szerintem jobban járnátok egy másik babával. Én még mindig úgy vagyok vele, hogy a GYES nagyon kevés, én mindenféleképp dolgozni szeretnék ketteske előtt.
Ajándékötlet: karikatúra egy közös képükről, és ami esetleg marad, azt odaadhatnátok. Egyébként mi is leginkább pénzt kértünk és kaptunk, egy-két kivétellel...
Szuper, hogy Julcsi kinőtte az allergiát!!!
Wawel, jó, hogy megoldódtak a dolgot. A takarítással szvsz itt mindenki így van, csak van akinél ennél is kevesebb ideig látszik az, hogy előtte majd megszakadt a munkában.
Mi elvileg ezen a hétvégén megyünk strandolni, hacsak nem lesz car az idő. Legalább felavatjuk az úszógumit. A hely jó, a medence Petinek is tetszett, szombaton "repivideózás" volt, és bele kellett tegyem ruhástól a medencébe (csak derékig ér neki kb.), mert addig hisztizett. Még jó, hogy volt nálunk törölköző, a gyerekülésben alá kellett tenni.
Hát a tej nem adása 3 éves korig enyhe túlzás. Egy másik fórumon írta egy lány, hogy igenis meg kell próbálni, hígítás nélkül, és ha vmi baj van, az szinte másnapra kiderül, és akkor tudjuk, hogy le kell állni, vagy fokozatosan bevezetni. Egyébként Peti két napja kapott málnát, semmi baja nem lett tőle, pedig kb. 15 szemet belemixeltem a tízóraijába. Tejet még nem kapott, az igaz, viszont nem értem, hogy a kivi miért tiltólistás...
Gratula Kornél új tudományához, reszkess, mert nemsokára szaladhatsz a fiad után.
Kimike, nagyon jók a képek. Ezekre is biztosan mondaná apukám, hogy ilyen kék víz nincs is!
Szerintem simán előfordulhatott, hogy Milán nem akart aludni. Nem tudom, kinél mikor van alvásidő, de Peti újabban tíznél korábban ritkán altatható el.
Klarka, szívből gratulálok, de csak halkan.
Enyim gyereknek is van használt lábbelije...egyébként mi ott tartunk, hogy egy szandál két hónapig tart, mert addigra kinövi!
Így még leamortizálni sem tudja, mert Peti nem motorozik, nálunk a szandi tényleg csak járásra való.
Lreta, nálunk Peti épp tegnap csatolta ki valahogy a babakocsin az egyik válla fölött átívelő övet, de a másik oldal tartotta, így nem tudott fejjel kibukni belőle. A gyerekülésben meg elég szoros, azzal nem is próbálkozik, igaz, tudja, hogy melyik gombot kell(ene) megnyomni a szabaduláshoz.
Hm, hát Balassagyarmat nem itt van...mikor jöttök Szegedre? És mikor költöztetek el?
Ja, feltörlés gyakorlása nálunk is folyamatos lenne, ha elérne a ruhákkal a PVC padlóig, de egyelőre csak addig jutott el Peti, hogy kiveszi a lavórból a tiszta ruhát, és kihajítja a futószőnyegre.
Felfele mászás nálunk is van, de érdekes, mert itthon csak bizonyos helyekre mászik felfele (pedig szerintem már mindent el tudna érni), így egyelőre nem kerülget a frász.
Marcy, nagyon ügyi van, gratula a sikeres vizsgához!
Látod, csak mi, anyukák (és persze apukák) vagyunk ilyen aggódók...a gyerekek meg fel sem veszik. Ha Peti beteg a viselkedésén neki sem látszik nagy mértékben.
Jöttök Szegedre? Talizhatnánk! Esetleg Vadaspark? Azt szvsz Marci is élvezné...
Nagyon édes a kicsi Máté! Egyébként hidd el, nem kell ennyi időnek eltelni ahhoz, hogy egy fiatalabb babát könnyűnek érezz...Peti és a bnőm lánya között 3 hó van, és én ennyi idő alatt hozzászoktam Peti súlyához olyan szinten, hogy mikor Bogit megfogtam, szinte nem is éreztem, hogy milyen nehéz...
Bénianyu, hát igen, én is ezt próbáltam megértetni a sok ébredéskor az "illetékesekkel", hogy ha vmi fáj, az mindenhol fáj, de egyelőre úgy néz ki, hogy tényleg volt vmi gond, ami egyelőre nincs... Egyébként én is úgy vagyok, ahogy te, nekem sem lányálom Peti kb. 12 kilós fenekét kivenni-betenni, meg hajolgatni.
Ja, szerintem se hagyj vizet az ágyában!!!!!! Ahhoz még nagyon kicsik szerintem is, legalábbis még Petit is kicsinek tartom hozzá.
Ügyes vagy, hogy vetted a bátorságot, és bekötötted a fiad. Nem tudom, nekem ez a biztonságos...
Oriandy, látszik, hogy Dani nagyon élvezi a szabadságot. Az állatos képeket látva erősen gondolkodom azon, hogy lassan ismételten meg kéne látogatnunk a Vadasparkot, hátha már Peti is jobban értékelné.
A rohamsisakos fotón jót mosolyogtam.
Sajna mosógép-gyerekzár ügyében én nem vagyok kompetens, csak egy szórólapon láttam, ott két ilyen gépezet volt, és oda volt írva, hogy gyerekzárasak. Szerintem azt semmi nem jelzi, max. a használati útmutatójában van leírva.
Ja, takarítás nálunk is megy ám, de újabban Peti a porszívótoldattal ügyeskedik.
Bilink nekünk is van, kettő is, de a garázsban alusszák mostmár nyári álmukat, egyelőre...
Jaj, nehogy depis legyél a gyógyszeres piri miatt... Egyébként szvsz magától is megjönne egyszer, látod, Marcy-nál még semmi jele. Ez kb. olyan, minthogy a tejelválasztás akár a gyerek 3 éves koráig megmaradhat, még akkor is, ha nem is szoptat az anyuka. Nálam is ez van, pedig Peti sajna nem nagyon ismerhette meg a szopizás örömeit.
Reni, OK, nem tudtam, hogy ez mit takar. De gondoltam, hogy a tervezőknek van annyi sütnivalójuk, hogy azt jól eldugják, pl. hátul van egy kapcsoló, vagy vmi hasonló, de ezek szerint tévedtem.
A kivétel miatt ne legyen lelkifurid, nálunk is ez volt, most talán javulunk. Ez is elmúlik egyszer, és legalább te és Peti is jól kipihenitek magatokat. Húsz év múlva úgy sem lesz lehetőséged rá, hogy magadhoz öleld...
Nem sokkolni akarlak, de hidd el, még sok ilyen baleset fog történni...ha nem a tésztaszűrő esik a fejére, akkor nekiesik vagy nekimegy Peti valaminek. Nálunk is volt már ilyen jópár, mikor hűtöttök a kés fokát, hogy ne maradjon puklis a drágaság buksija. De amint tapasztaltad, a dolog minket jobban megvisel.
Ne aggódj, Petinek a járássegítő nélkül is menni fog a lépegetés. Peti is a bébikomppal kezdte, nekünk semmi rosszat nem tett, de tény, hogy szandi mindig volt a fiam lábán...ha más nem azért, hogy szokja.
Nálunk anyóshoz vitel egy hét múlva szombaton lesz, mert anyám közölte a férjemmel, hogy vigye el délelőtt, mert rendet kéne teremteni, és ugyan Peti mellett is lehet, de lényegesen tovább tart. Erre mondta a férjem, hogy akkor leadja a gyereket az anyjának...nekem végül is mindegy, ha akar, pl. fürdeni is tud ott, vettünk oda is medencét, és az okos anyósom betette a férjemmel a műhely közepére. Jó, végül is csak fel kellett törölni, csak épp azzal nem számoltak, hogy Peti medencéből ki-medencébe be, és a metlaki nem épp tökéletes terep a vizes testtel való járáshoz-mászáshoz. Így végül mégiscsak kivittük a medencét a ház elé...
Gabella, nekem ezen a téren szerencsém van, mert a mi babakocsink teljesen alap, csak sima járgány minden extra nélkül, így még a pohártartó sem ingerli a gyereket.
Egyébként én nagyon elítélem azokat, akik a gyereket nem biztonságosan utaztatják. Kb. egy hete sikítani tudtam volna, mikor egy nagyobb autóban apuka vezet, bekötve nincs, telefonál, mellette a kb. tízéves fia, teljesen lehúzott ablaknál, bekötve szintén nincs, gyerek gebeszkedik kifele, csoda, hogy ki nem esett fejjel az autóból. ÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Egyébként rövid távon mi sem kötjük be magunkat, kivéve, ha én vezetek, mert én mindig, így aki velem jön, annak is kötelező, de Peti MINDIG be van csatolva!
Meteor, köszi a választ. Majd konzultálok a férjemmel, igazából az, hogy vannak ott rajtunk kívül, az egyáltalán nem gond...
wkata, gyere panaszkodd ki magad! Jót tesz. Peti is épp rosszalkodik, megyek is, és kihalászom öcsém számítógépasztala alól, mielőtt kipakolja a hosszabbítókat...
Na most ennyi, öltözünk, és indulunk dédizni. És a néhány műtermi kép, amik május 26-án készültek.
Ági