Sziasztok!
Olyan sokat írtatok, hogy alig gyõztem elolvasni!
Szisz,
úgy derült ki a rövidült méhnyak, hogy a doki megvizsgált manuálisan (micsoda kifejezés
), és õ mondta. Nem tudom, hogy ez okozta-e a tüneteimet (enyhe görcsök, és néha haskeményedés), mindenesetre a doki szerint pihengessek, de fõleg ne stresszeljek. A rövidülés azt jelenti, hogy kb. 3 centis a méhnyak, van belsõ és külsõ méhszáj, és nekem a belsõ kicsit lejjebb vándorolt (mármint a csukott rész). Én így fogtam fel abból, amit magyarázott. Azért rossz, mert ha folytatódik, akkor kinyílhat a méhszájam teljesen, és akkor bejuthatnak a bacik és a gombák a méhbe, amik esetleg a hüvelyben tanyáznak, meg hát a babó is kijöhet, ha akar (remélem nem akar, olyan jó neki bent
). Szóval drukkolok a méhnyakamnak, hogy húzza sokáig.
Batkamanó,
nekem volt rákszûrésem és kenetvizsgálatom is mindjárt azután, hogy észrevették a terhességet. Azt hiszem, ez itt kötelezõ.
A terheléses cukorvizsgálatnál vesznek vért elõször, aztán rögtön meg kell enni ismert mennyiségû szénhidrátot (van ahol cukros vizet, ez pontosabb, nekem egy zsemlét és 2 dl tejet), és egy órával az elsõ vérvétel után megint vesznek vért. Ez azt nézi, hogy van-e terhesség alatt kialakuló cukorbetegséged (ha jól tudom).
Nekem szinte állandóan szúr a hasam, van ahol nem szúr, hanem fáj, fõleg éjjel, alig tudok aludni. Nekem is azt mondta a doki, hogy normális. Bár nem tudom, hogy egy férfi doki honnan tudja, hogy milyen szúrás normális, és milyen nem.
Pocor és Biga,
én szeptember 13-ára vagyok kiírva, bár az UH szerint kicsit hamarabb fog jönni, én speciel meg vagyok róla gyõzõdve, hogy kispapi szülinapján, 7-én fogok szülni.
Én a Schöpf-Mereibe tervezem.
Pocor,
én még nem vettem kismama fehérnemût, de nem is biztos, hogy fogok, mert drágák, azonkívül nem szeretem, ha a hasamon van valami, mert szorít. A terhesség kiderülése elõtt vettem magamnak rövidnacis bugyikat, amik a köldökömig érnek, és valójában elég bõ mind (kicsit kinyúltak a mosásnál), mégsem tudom elviselni, hogy rajta vannak a hasamon.
Szisz,
az én mellem is brutális
, a hason fekvés nem csak a hasamnak kényelmetlen.
Szerintem ha a vérképed rendben van, akkor a babának sincs baja, mert õ elveszi tõled, ami neki kell, szóval ha te rendben vagy, akkor õ is.
Az aggódásról: úgy látom egy cipõben járunk mindannyian. Alig várom már, hogy érezzem a kicsi rugdosását, akkor legalább tudni fogom, hogy jól van.
Amúgy ma voltam UH-n és minden OK!
Úgy látom, megdöntöttem a hosszúsági rekordomat, bocsi!
Zsizsa